Lecția Grecia

oxi nai 2

Am fost pur și stupefiat să constat, făcând o rapidă trecere în revistă a subiectului pe media și new media, că oamenii înțeleg prea puțin din ceea ce se întâmplă, de fapt, în Grecia și că tot io (oops), un biet poesel dintr-un colțișor de țărișoară, tre să vin cu explicația & soluția, iar și iară, în vreme ce Românica populară & feisbucară stă cu ochii bleojdiți pe platitudinile ce izvorăsc din puțul gândirii boierilor minții și-al distinșilor editorialiști or a-walliști, de la noi sau de aiurea, zi de zi și seară de seară.

În primul rând, am constatat cam înfiorat, văzând atâta cecitate la patrat, că nimeni n-a băgat în seamă până acum că Syriza nu e un partid politic din soiul celor de altădat (unii considerându-l un partid de stânga, dacă nu cumva chiar de extrema stângă curat!), ci e un derivat de Occupy Mouvement, deci un partid de Net, un fenomen incipient circumscris în mod aparent noii ere a democrației directe, când de fapt, a mon avis, e vorba de ERA NETOCRAȚIEI, aloo, pe care Alexander Bard şi Jan Söderqvist au anunțat-o mai demult (după cum am arătat aici). Zău, chiar nu-i recunoașteți pe mumușeii și tembeluții actorași de la Syriza în descrierea pe care genialii suedezi o fac, în cartea lor, fantoșelor păpușate de tembeliziunile digitale și de rețelele new media tot mai îndesite și sofisticate ?

„Balanţa dislocată a puterii, care este rezultatul acestei evoluţii, se reflectă în tot mai intensa medializare a politicii. Politica este forţată să se adapteze butaforiei media, să devină television-friendly şi distractivă pentru a câştiga cât de puţină atenţie. Pe termen lung, acest lucru va duce la pierderea completă a puterii reale de către politicieni ; ei vor deveni o nouă categorie de oameni de divertisment televizat prost plătiţi, nişte actori inofensivi care interpretează scenariile altora, verificaţi tot timpul, fără milă şi batjocoriţi de supraveghetorii lor din presă. Nu există alternativă. Oricine încearcă să se opună trendului de dezvoltare şi să persiste în agitaţia politică de tip vechi nu va supravieţui în societatea condusă de netocraţie. El ar arăta ca un tiran mârşav al informaţiei”.

A doua observație e că se ignoră în continuare cu seninătate soluția unică a problemei zonei euro, care nu poate fi decât aceea sugerată de versatul speculator finanțist Soros, acum câțiva ani, soluție despre care am îndrăznit să vorbesc și io pe-acilea, în felul meu  (dar cine sunt eu, altceva decât redactorașul Apelului către Europa și auctorașul Planetei-Ou, n-așa?). Astfel, Soros a arătat – nu mai știu unde – că buba întregii zone euro este că, deşi vrea să fie o entitate politico-statală cu propensiuni unitare, iar în ultimă instanţă o piaţă financiară comună, acţionează complet alandală, cu puternice orgolii naţionale, lipsind aproape cu desăvârşire politicile economice şi bugetare comune şi anumite mecanisme instituţionale de răspuns la criză (precum, de-un paregzamplu, posibilitatea de emitere de euroobligaţiuni, suportabile la maturitate de către întreaga zonă euro, iar nu doar de statul care le-a emis) etc. Iar io, cu toată modestia, am completat și subliniat :

Este absolut iluzoriu să continuăm a crede că Uniunea Europeană va putea exista şi pe mai departe doar ca o simplă uniune economică sau ca un Sektoralstaat, cum se crede mai nou, deci ca o entitate despre care nimeni nu prea ştie ce este, în definitiv, şi căreia de aceea io îi voi spune struţocămila ioropeană, entitate ce pare a evolua subt forma unor “sectoare autonome, care au libertatea de a-şi fixa agendele de priorităţi şi de a executa politici publice în afara unui control guvernamental strict“, şi care struţocămilă, în momentul  când s-ar afla în faţa unor probleme globale sau cel puţin euroregionale complexe, aşa cum s-a întâmplat în timpul actualei mari crize, va da, evident, din colţ în colţ, fiindcă o problemă globală nu poate fi rezolvată decât tot prin măsuri globale, respectiv euroregionale, aloo, care la rândul lor nu pot fi impuse decât printr-o forţă de coerciţie specifică unei entităţi statale unitare sau cel puţin federale, căci altfel orgoliile or interesele naţionale, atât de tributare, vai, mentalităţilor, populismelor şi politicianismului local, ar bloca măsurile de retorsiune globale sau euroregionale şi astfel s-ar duce dreakului giudeţu’ ioropean, cum ar veni.(„Entitatea SUE e deja o necesitate istorică, nu doar o romantică posibilitate”)

Concluzia (așa cum am scris-o deja, chiar într-un topic despre Occupy Mouvement) este că globalizarea vine nu ca vacanţa, cu trenu’ de Franţa, ci ca tzunamiu’ japonez, iar cine nu înţelege că acum nu mai poţi salva nimica prin măsuri clasice de dreapta sau de stânga, ci numai prin măsuri globale ori cel puţin euroregionale, in spe, e pierdut pe vecie, tale quale.

34 răspunsuri to “Lecția Grecia”

  1. Marginalia non turpia Says:

    OK. Cine sunt „supraveghetorii din presă”?
    La noi, supraveghetorii PRIN presă au fost și politicieni care o finanțau. Cumul de roluri.

    Cum este finanțată și manageriată presa din Grecia? Mi-ar plăcea s-o aflu, spre a putea compara situația reală din teren cu situația ipotetică povestită în ERA NETOCRAȚIEI

  2. AVP Says:

    „Supraveghetorii din presă” sunt păpușarii Rețelelor netocratice (media mainstream și new media). De exemplu, la Rețeaua Felix, respectiv la Antenele, ziarele, siteurile, blogurile și wallurile Grupului Intact, nu doar mogulul Voiculescu e păpușarul Rețelei, dar și fiecare din vedetele de acolo, începând de la Gâdea, Badea, Radu Tudor, Dana Grecu și până la ultima vedetă antenistă interesată de rating, în funcție de care își negociază propria-i poziție în Rețea.

    Dar – alt exemplu – la Rețeaua Portokakie, alcătuită din Antenele Digi-TV, Tv B1, „Adevărul”, „Gândul”, „România liberă”, „22”, „Dilema”, „Kamikaze”, plus puzderia de bloguri & walluri ale diverselor vedete și vedetuțe portokaki, cine crezi tu că e Păpușarul sau sponsorul principal al Rețelei, care în mod evident nu este rentabilă prin ea însăși, precum Rețeaua Felix ? Cine-i sponsorizează pe păpușarii și manipulatorii ăștia ? 🙄 Știi tu ? 🙄

    Iar la Greci presupun că sponsorul principal al multiplelor rețele media și new-media care i-au păpușat pe politicienii greci de ideologie occupyst-anarhistă, asta ca să nu zicem criptocomunistă, și i-au manipulat pe grecii statistici, în primul rând pe tinerii lipsiți de experiență și creduli de felul lor, ca să zică Oxi, nu Nai, e crapulosul stat grec, interesat să supraviețuiască cu întreaga-i enormă structură și criptostructură castelană și cu privilegiile-i pe care altfel le-ar pierde iremediabil.

  3. stely Says:

    AVP, mai tii minte… ?
    Daca nu, ai aici un topic de mare valoare istorica , pe care vad ca te feresti sa-l aduci in actualitate . Preferi sa discuti o chestie de rahat – „netocratia”- decat tema zilei de ieri, azi si desigur de maine : Grecia si referendumul, care abia acum a avut loc si pe care candva il vedeai catastrofal pentru situatia de atunci a Greciei. Ce spui acum ? Ce crezi ca vor face acum conducatorii ei, ce masuri vor lua „barbatii de Stat ” ca sa nu” manance papara” ? Ei bine , iata ce spuneai candva :

    Readuc in prima pagina acest topic azi, când toată lumeea sta cu ochii pe viitorul referendum din Grecia si pe stirile privind posibilele evenimente din framantatul OM, adaugandu-i doar un prognostic personal : estimez, iata, ca daca Grecia iese din zona Euro si deci din Europa, aloo, avand in carca insurmontabilele-i probleme create de o clasa politica de cacao, corupta, populista si incompetenta, asa cum sunt mai toate elitele politice balcanice, va intra – mai devreme sau mai tarziu – subt gheara Rusiei or a Chinei, sau a amandurora, si va iesi din NATO… Cred, de altfel, ca ingrijorarea creata de o asemenea sumbra perspectiva, precum si de migratia previzibila ce s-ar revarsa dinspre calele corabiei helenice pe punctul de a se scufunda in egeea marmara sunt singurele motive pentru care stafful european si cel nord-atlantic inca mai au rabdare cu statu ista in trecut renumit, insa actualmente grav ranit, din cauza politicii iresponsabile a unor conducatori de shiit… 😦

    Continuare aici :

    https://viorelpadina.wordpress.com/2010/05/07/grecia-%E2%80%93-exemplul-viu-ca-o-natiune-care-n-are-barbati-de-stat-in-tara-tre%E2%80%99-sa-apeleze-la-fmi-din-afara-altfel-mananca-papara%E2%80%A6/

    P.S. O rog pe doamna „marginalia…” sa citeasca cu atentie mai intai titlul topicului si, desigur, cuprinsul . Acolo vei vedea cine erau pentru AVP ” barbatii de Stat” din Romania, pe care Grecia nu-i avea. Doar atat. Nu am pretentia sa o fac sa traga niste concluzii..

  4. AVP Says:

    Ești mereu în contratimp, cel puțin față de mine, stely. Ghinion.

  5. Marginalia non turpia Says:

    AVP, Am o întrebare de intelectual inocent. Oare de ce „Rețeaua Felix este rentabilă prin ea însăși”? Cum se rentabilizează ea?
    Uite, eu am câțiva prieteni ziariști de formație anglo-saxonă, oameni care nu confundă faptele cu opiniile. Pot aduna ceva bani ca să începem. Ce e de făcut apoi spre a o rentabiliza?

  6. AVP Says:

    E simplu: musai ca Rețeaua respectivă să aibă în schema sa cei mai buni profesioniști, perfect compatibili cu Era Funcky, în care trăim, și-n primul rând un pamfletar sau un clown sublim. Am vbit de multe ori despre secrețelul ista, ca de exemplu aici:

    https://viorelpadina.wordpress.com/2012/11/28/poanta-cu-ponta-cel-tontic-vs-domnisoru-cel-cica-voinik-zi-sa-i-zic/

    Noapte bună.

  7. Marginalia non turpia Says:

    AVP, spui că „la Greci presupun că sponsorul principal al multiplelor rețele media și new-media care i-au păpușat pe politicienii greci de ideologie occupyst-anarhistă […]e crapulosul stat grec”. Eu să înțeleg oare că statul a păpușat o parte din stat? Poate nu am clar în minte conceptul de formă statală.

    Cât despre ce se întâmplă pe acolo, pe la greci, tot ce am priceput eu e că oamenii joacă un fel de dans cu pași în contratimp, gen „ies din UE, vreau în UE”, „nu vreau fonduri, dați-mi fonduri”. Păpușarul are haz, așa se pare.

    Cât despre tot ce pare a fi portocaliu pe la noi, cine e finanțatorul? Că nu m-am prins.

  8. Marginalia non turpia Says:

    Prietenii mei vor să nu amestece faptele cu opiniile. Clownul și pamfletarul cam asta fac.
    Ei mai vor să nu mintă poporul cu televizorul. Nu-s funny, să pricep eu?

    Ei respectă pamfletarii, dar nu confundă arta pamfletului cu știrea care luminează poporul.

  9. stely Says:

    Ei, da, dar de ce numai pe facebook ? Stii doar ca nu prea mai vin pe „wallul” tau. Nici aici nu mai intru prea des. Azi mi-am gasit timp sa vad ce mai spui, dupa ce am fost atentionata pe Arca lui Goe de existenta topicului de azi. L-am citit, dar trebuie sa stii ca tema erei netocratiei mi-a creat repulsie inca din momentul aducerii ei in discutie .Nu pentru ca n-o accept ca fiind de viitor , ci pentru ca ai adus-o in discutie in scop electoral in favoarea acelora care au folosit-o in modul cel mai meschin cu putinta. Slava Domnului ca nu le-a fost de ajutor. Pe net ( facebook si bloguri) oamenii nu se lasa manipulati sau prostiti . Vezi doar ca nici macar tu nu mai ai crezare asa cum aveai odata. Ai vazut cate comentarii s-au adunat la tema aceea ? 484 !! Iti vine sa crezi ? Dar acum ? Ti-ai pus intrebarea de ce nu mai posteaza aproape nimeni aici ? T’oi fi pus-o dar nu vrei sa recunosti ca ai esuat in demersurile tale . Cele referitoare la Ponta , Voiculescu si Antenele lui din era „New media”. La ce-i foloseste acum ratingul lui Voiculescu ? La ce i-a folosit ceata de postaci platiti pentru a-l demoniza pe Basescu ? Au castigat ei ceva ? Da, au castigat bani murdari, cei cativa antenisti care l-au ingrozit chiar si pe Julio Iglesias pentru modul abject in care s-au folosit de fiul lui.
    AVP, stiu ca vei gasi tot felul de vinovatii , la altii nu la tine. Nu sper ca ceva se va clinti in mintea ta. Vad ca nimeni nu reuseste sa te faca sa intelegi ceva . Ii mai citesc inca pe Goldmund si pe „marginalia”. Le apreciez rabdarea , intentiile ( bune) si aprecierile pe care le mai au inca fata de tine Dar vor obosi si te
    parasi si ei in curand.

  10. Marginalia non turpia Says:

    Eu sunt un om demodat. Nu părăsesc oamenii care au calități pe care eu le prețuiesc, chiar dacă opiniile noastre diferă. Viața e un prilej de a-ți exersa răbdarea. 🙂 Cu tine și cu alții.

    Eu am scris despre Planeta-Ou un studiu, iar despre Povestea lui Ave un articolaș în „Cultura”. Am argumente spre a mă convinge să-l prețuiesc pe AVP. Reamintesc, nu am structură de fan, nu-i împărtășesc opiniile politice, dar trebuie să recunosc, are condei de pamfletar.

  11. AVP Says:

    Ei, Stely, asta ar fi situația… Și nația.

    Noapte bună, doamnelor.

  12. curios Says:

    doamna stely, comentariul dv mi-a adus aminte de fabula gazdei intitulata un tintar 🙂

    „Un ţânţar ce se credea harmăsar, normal, se-aşezase pe coarnele de la un taur comunal şi, zăbovind mai mult decât se face pentru o fiinţă dotată cu nişte aripi ce la o singură beşină orientată mai dibace s-ar desface, plus cu nişte piţifelnice ace, îl întrebă pe taur dacă să plece, în sfârşit, de pe coarnele sale, i-ar place. Taurul, gonind cu coada-i o musculiţă de pe cojonace şi căscând de-i trosniră falcile ca avocatului poporului când n-are ce face, se uită somnoros spre gângania cică fioroasă şi vorace şi-i zise : “Pretine, dacă ma-nţelegi, n-am simţit nici când ai venit pe coarnele-mi blegi, dar încă întregi, n-aşa ? şi probabil n-o să simt nici când ai să pleci”.

    Aşa şi ţânţarul bagabonţel de pe for faţă cu omul din hypernor : deşi nu-i e nici folositor, nici vătămător unuia pe care nici angerii ori vârcolacii limbii Ro nu-l mai gâdilă sau înfior’, se crede tare înfiorător, al drea’, n-aşa ?:)”

    https://viorelpadina2.wordpress.com/2010/06/30/tantarul-si-taurul/

  13. Marginalia non turpia Says:

    PS. Uitai să zic că eu prin „condei” înțeleg „stil”. Acu, modul în care acest dar e exersat, rămâne o altă problemă, specifică.
    Nu l-aș consilia să scrie pentru antenuțe.

  14. Marginalia non turpia Says:

    PS. Pamfletarul de care eu aș avea nevoie la televiziunea mea ar fi solicitat să scrie despre năravurile tuturor oamenilor politici, indiferent de apartenență colorată. Despre năravuri, nu ad hominem. I-aș mai cere să respecte specificitățile problemelor asupra cărora își exersează darul.
    O ZI FAINĂ, care să nu vi se pară foarte toridă, vă doresc tuturor!

  15. Marginalia non turpia Says:

    BUNĂ DIMINEAȚA!
    Să fie o zi cu chef de trăit, de scris și de citit. 🙂

  16. Marginalia non turpia Says:

    Un weekwnd frumos vă doresc. Eu mă înțărănesc!

  17. AVP Says:

    Weekend plăcut și pentru domniile voastre. Doamne ajută !

  18. Marginalia non turpia Says:

    Ehei, Poesele.Ro, grădina noastră trimite complimente grădinii domniilor voastre!
    Mi-e dor de o poveste cu plante ori animăluțe de-a lu mata. 🙂 🙂
    Aici, cu legume, trandafiri, pisoi, câini, mesteceni, brazi, găini etc., mă simt ca într-un mic paradis.
    Departe de greci și alți australopiteci, politicieni ori ba.
    Doamne ajută!

  19. curios Says:

    mi se pare mie sau maestrul a obosit ?

  20. Marginalia non turpia Says:

    Uneori, scrisul funcționează ca leac pentru oboseală și alte neplăceri. 🙂
    Dacă le face bine oamenilor obișnuiți – cum se poate vedea mai jos, de ce nu le-ar prii și celor cu vocația scrisului?!

  21. AVP Says:

    Mulțumesc pt interes. Mai vbim, muncim. Numai bine !

  22. Marginalia non turpia Says:

    Bine bine să fie! 🙂 🙂 🙂

  23. Marginalia non turpia Says:

    Poesele.Ro, mi-a păcut tare îndemnul adresat domniei tale de către un critic contemporan care știe ce spune:
    „Alex Ștefănescu: Vă îndemn din toată inima să scrieți, domnule Viorel Padina. Nimeni nu mai poate scrie la noi așa ceva, după cum pețitorii Penelopei nu puteau ridica de la pământ și încorda arcul lui Ulise”.
    Pentru necunoscători: E vorba despre „Povestea lui Ave”.

  24. Goldmund Says:

    Eu cunosc casus Grecia din prisma Germaniei democrate si liberale, din unghiul celui care intelege mai degraba pe cel care doneaza sume uriase, asa, pentru doua maceluri mondiale, pentru o Unire, pentru ca par a fi prea buni in comparatie cu ceilalti, etc… In momentul in care Gorbi din URSS a semnalizat la Bonn ca cele doua Germanii s-ar putea unifica, Franta si Marea Britanie au fost sceptice pana la a se impotrivi ideii unei uniri imediate a teutonilor:
    „Pentru restul UE ar fi o catastrofa o Germanie f.f. puternica”, asta era motto-ul de atunci . Ideea a venit lui Mitterrand: o uniune europeana cu o singura modeda prin care Germnaia unita sa nu mai aiba DM, ci o alta moneda ca toti ceilalti. Doamna de Fier, Frau Thatcher si Gorbi erau de acord cu o unire a celor doua Germanii, dar Franta, nu, Mitterrand spunand in Londra si Varsovia ca lui ii erau mai simpatici germanii din cele doua Germanii si nu monstru amenintator de azi…”Germnaia nu
    si-a gasit niciodata granitele definitive” ar fi tipat Mitterrand prin cancelariile din UE….
    Kohl, care era un prieten al Frantei, dar in primul rand un diplomat cu lectia lui Adenauer invatata bine-
    prietenii nu trebuie suparati mai mult decat te pot ierta…, iar prietenii nostri erau acum Franta si Marea Britanie, iar vis-a-vis de noi, USA.- a dorit sa fie de acord cu propunerile duetului Mitterrand-Theatcher 😮 moneda unica, Germania urmand a renunta la DM(acum, stiti ce insemna DM pe plan mondial? Eu am avut norocul sa calatoresc putin prin lume pe timpul DM si pot sa spun ca peste tot puteam sa platim cu aceasta moneda si eram f. bine vazuti. RFG era campioana mondiala la export de produse industriale si pe locu 4 in lume la exportul de produse …agro-alimentare, in Italia, Franta, Spania si Grecia, DM era o moneda regala, primeam enorm de mult la schimb si toti ne asteptau cu drag…Germanilor le era f. draga aceasta moneda care dupa ororile de razboi, dupa foamete si saracie, au cunoscut cea mai fantastica etapa de dezvoltare din istoria tarii lor, RFG si DM….)

    Germanii au renuntat la moneda lor de succes pentru a primi aceasta unire, dar au pus si cateva conditii, criteriile de la Mastricht pentru o moneda unica si la fel de puternica si solida precum DM, criterii cu care au fost de acord mai mult tarile din nordul UE decat celalalte, pana la urma au fost de acord cu totii. Grecia a intrat in zona Euro printr-o minciuna grosolana, nationala, care practic i-a facut de rasul lumii:
    au mintit oficial(!) la deficitul curent care putea sa fie doar 3% din PIB(atunci era in jur de 11%!!) Apoi grecii au marit salariile, pensiile si salariul minim pe economie fara nici un concept economic, fara o crestere a productivitatii muncii, etc,,, Acum grecii castiga enorm de mult in comparatie cu productivitatea lor. Credeti ca va veni cineva dintre politicienii lor si le va spune ca „de maine veti primi pensiile si salariile de bugetar(ce face economia privata e egal!) injumatatite”? Cati bani din UE(adica majoritatea din RFG)le trebuie lor anual, ar trebui ca salariile lor bugetare, pensiile lor, toate ajutoarele banesti sa fie chiar injumatatite timp de zeci de ani, pana cand productivitatea muncii lor sa fie cel putin la 75% din productivitatea din vest, plus o colectare a impozitelor asemanatoare cu cea din Occident, plus mai putina coruptie…Aproape imposibil.

    PS
    Cu ce nu o sa fiu niciodata de acord:
    Romania Libera nu poate fi asemanat cu nici un ziar de mincinosi, de borfasi de stanga, fosti securisti, si actuali criminali economici. Doar am citit presa din Romania dupa 1989! Doar am parcurs mineriadele doar cu RL,, doar eram tinuti la curent de acest ziar si u nde ALTUL de simulacrele oribile de alegeri din anii 1990, doar am citit pe Ana Blandiana si Petre Mihai Bacanu doar in acest ziar, sau Aldine. Sa spunem si sa tot repetam(poate credem!) ca aidoma parazitilor care ne spalau pe creier cu ziarele lor stalinisto-golanesti or fi si de stanga, ce mai conteaza, felix &CO au terminat o generazie de pensionari(care era de fapt terminata oricum)

    Oameni buni, luati la rand arhiva acestui ziar si spuneti-mi cand a fost ziarul subiectiv, de dreapta si a ocolit Adevarul !
    In timpul Revoluției române Băcanu este eliberat din închisoare și devine director al ziarului Romania Libera iar Anton Uncu, Mihai Creanga și Ștefan Niculescu Maier sunt si ei eliberați din domiciliul forțat și se alătură lui Petre Mihai Băcanu la acest ziar. Puteti sa-l mai comparati cu ziarul Ziua a lui SRS?!? Puteti sa-l mai comparati cu „presa de stanga” a lui Voiculescu?!? Unii scriau si scriu mai mult despre adevar, altii vomita pe cititor tot felul de minciuni, injurii, insulte si propaganda securisto-stalinista capitalista(sic!) Si ceea ce nu mai credeam dupa 1989, in presa sa-i spunem de stanga, cea cu propaganda, intalnim din nou Calomnia in presa, calomnie grosolana la persoana, persoana calomniata fie ea de cultura sau politica. Dragilor, ce are presa care se respecta, precum RL, Dilema Veche cu acest gen stalinist de presa?
    Puteti sa spuneti in continuare ca unii sunt de dreapta(daca va face bine) si altii de stanga, dar pentru noi e important sa decantam cine mai scrie si adevarul, cine are grija de cultura, cine e „cu intelectualii”, chiar daca sunt „ai lui Basescu” si RESTUL. celor din presa(da, astia care nu respecta deontologia profesionala or fi cu totii de stanga, ei si?)

    Apropo presa tiparita:
    ziarul de ieri(iar nu mai am timp sa va traduc) Stuttgarter Zeitung, un cotidian de cel putin 32 de pagini zilnic, citat de o lume intreaga, a continut un articol de fond pe prima pagine si doua articole pe pag 3 si 6 despre sfarsitul premierului Romaniei, VVPonta, despre noul scandal de coruptie.
    Germania nu-l simpatiza pe premier(v. plagiatul si cat s-a scris aici, atunci), acum nici atat! Si nu e vorba de presa „de stanga, de dreapta” ci de cei care decanteaza adevarul.
    numai de bine

  25. Marginalia non turpia Says:

    @Goldmund
    1. „prietenii nu trebuie suparati mai mult decat te pot ierta”, frumos spus.
    2. Da, împărtășesc opinia despre România liberă, Dilema veche. Nu-s perfecte, însă nu au ca obiectiv calomnia, chiar murdară, precum Antenele. Un lucru foarte important.
    3. Din orice direcție l-ai privi pe Ponta rămâne cam autor de hoții intelectuale și fiscale. Trist pentru imaginea României.
    @AVP
    4. Poesele.Ro, SPOR la „Povestea lui Ave”!

  26. AVP Says:

    – Marginalia, dl Alex Ștefănescu este unul dintre generoșii pionieri ai publicării „Povestei lui Ave”, ca și domnia ta, de altfel.

    – Goldmund, în privința Greciei îți dau perfectă dreptate, fiindcă așa gândesc și eu, și nu de ieri, alaltăieri (vezi topicul curent). Încolo nu, vba defunctului Dl Goe. Doamne ajută !

    Postare nouă.

  27. Marginalia non turpia Says:

    Bună dimineața!
    AVP, eu mai știu pe cineva care prețuiește Povestea asta: poeta Florentina Borgovan, pentru care am admirație și a cărei prietenie mă onorează.

  28. Marginalia non turpia Says:

    PS. Florentina Borgovan este unul dintre acei oameni discreți care lucrează – neștiuți – pentru bine.

  29. Goldmund Says:

    Imi cer scuze pentru greselile din textul de mai sus. Nici acum nu am timp sa citesc totul inca o data, de aceea ma opresc rapid pana nu e prea tarziu…
    AVP,
    nici o zi fara un rand la „Povestea lui Ave”.

    Marginalia non turpia,
    nu stiu daca semanam atat de mult pe cat se pare, insa presupun ca impartasim aceleasi valori europene(vedem cum se poate interpreta totul, de la stanga la dreapta, din Europa de Nord, Sud, Vest si pana in Urali..Dar nu peste tot este Europa pe care noi o visam!), de aceea noi doi impartasim valorile pe care Occidentul le intretine si dezvolta de peste 500 de ani…Diferenta este ca exista oameni care cred intr-o democratie „de tip” Occident, si exista o majoritate care nu mai crede in nimic, greceste, fatalista, orientala, careia totul ii este egal – mai aproape de sufletul nostru? Nu cred, sau poate femeile care au aplaudat pe minerii criminali, reprezentau majoritatea de atunci. Puteau sa ne duca in prapastia absoluta a istoriei europene, puteau, precum acum mai pot(?) sa ne distruga drumul definitiv spre Vest aceia cu propaganda si care au drept alibi un ziar sau un post TV.

  30. AVP Says:

    Marginalia, Povestea lui Ave are mulți prieteni, pe lângă tine, Florentina sau Goldmund. Sunt convins că până și pretinii care între timp s-au îndepărtat de mine pentru că au impresia că le-am trădat idolii politici (pe când eu cred că doar am fost consecvent cu mine însumi și cu adevărul) și-au păstrat aproape intacte sentimentele față de povestea mea.

    Numai bine !

  31. Marginalia non turpia Says:

    Mulțumesc, domnule Goldmund, pentru că mă percepeți asemănătoare cu dvs. 🙂
    Cred că mama m-a născut cu un suflet european. 🙂 Și m-a crescut la fel, cu o minte deschisă spre cultura universală. Ei am a-i fi recunoscătoare. Mai sunt oameni ca mine pe aici, prin România, dar nu „se aruncă” în față.

    AVP, dacă acei prieteni dispăruți de pe acest blog știu să disocieze Politicul și Literatura / Arta, sigur valorizează cum se cuvine „Povestea lui Ave”. Și valorizând-o, lor înșiși își adaugă încă un pic de valoare.

  32. Marginalia non turpia Says:

    Un weekend frumos!

  33. AVP Says:

    Weekend placut pt toata lumea. Mai vbim.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.