Dojenile „regelui hyperspatziului” către „piratul” expirat (1)

pirat-expirat

Uite cine vorbește (10 mai 2016, 12:13) : Că diluarea frauduloasă a dezinfectanților, un fenomen de criminală anvergură națională, ale cărui consecințe tragice nici nu se mai pot comensura, probabil, ar fi adus câteva duzini bune de gulere albe și de alți samsari politici și comerciali direct în fața plutoanelor de execuție, dacă fenomenul s-ar fi petrecut în China, căci unde naiba altundeva, – asta e doar prima față a extrem de gravei chestiuni. Însă ciudata întâmplare că laborioasa anchetă a jmecherosului Tolo, un băsist veteran, a coincis cu indignările, mirările și somațiile de ultimă oră ale fostului președinte și cu campania electorală de față, asta e altă rață-n altă varză (murată & expirată). Deci nu că problema dezinfectanților falsificați n-ar fi o urgență națională, ca și problema acaparării Statului român de garda sa pretoriană (Serviciile), în detrimentul adevăratei societăți civile, al libertății individuale și al drepturilor omului și cetățeanului, însă dl Traian Băsescu, din păcate, nu mai poate avea nicio credibilitate ca Salvator, în aceste extrem de grave probleme, din moment ce nimeni nu poate băga mâna-n foc că, după ce-și va învinge din nou „dujmanii”, cu concursul fraierilor, al acoperiților și-al slugilor (ipse dixit!), nu va face fix ca talpa dujmanilor „și mai mult decât atât”, vba ceea. După ce s-a aflat că nu FMI îl obligase pe Băse să ceară populației civile să strângă cureaua la maximum, în timpul Crizei, timp în care camarila-i portokakie căzuse pe biata ANRP ca graurii în vie sau ca vulpile în găinărie, iar doamna U își schimba toaletele luxoase într-o stupefiantă isterie, n-o să-l mai creadă nimeni că omul (altfel un tip isteț, chiar competent pe o anumită felie) e de bună credință, nici cât o gămălie…

Răspunsul (28 iunie 2016, 10:20) : Hai să-i răspund eu fostului Președinte Ro, căci doar io, Poetu.ro (cum m-au poreclit securiștii în d.u.i. „Poetu”) am redactat „Apelul către Europa” din 1980, pe când domnia sa, pe atunci tovărășia sa, comanda „Biruința” regimului comunist din „Iepoca Cea”, ca să zicem așa, și tot Poetu.ro, aloo, a prevăzut acum 3 ani (văzând cum Cameron gândește, ca un biet răcan printre pifani, că UE e doar o chestiuță de comerț & „bani”) că UK asta o va apuca, de aceea, după Brexit, la vale, tale quale. Prin urmare, voi da replici clare și punctuale, ca să priceapă orice marinar de subt soare, nu doar elitele literare 🙂

Băse dixit: „1. Numai Parlamentul şi Guvernul de la Londra vor stabili când şi dacă vor activa articolul 50”.

Avp reply: TUE nu interzice staffului UE să recomande statelor membre să-și respecte boboarele proprii, aloo, frățioare, dacă tot s-au hotărât să le consulte, demagogic, prin referendumuri naționale. Și de fapt, stând strâmb, însă judecând drept, tocmai domnia ta n-ar fi trebuit să reproșezi chestia asta, acum și aici, după ce ani de zile ne-ai cântat placa aia cu referendumul organizat pentru onor popor și aprobat de electoratul ro în mod covârșitor, dar de care cică n-a vrut să țină seama parlamentul mafioților, n-așa? Dacă ar afla înalții oficiali UE (care te-au salvat cândva din ghearele boborului „care e” și care a fost cât pe ce să te alunge de la Președinție prin referendumul de demitere) amănuntul că astăzi îi faci proști cu P mare într-o pricină cvasiasemănătoare, te-ai alege cu niște înjurături la modul tare în multiple limbi internaționale, man 🙂

Băse dixit: „2. Plecarea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord este în egală măsura o pierdere şi pentru cei aproape 450 milioane de cetățeni care ar rămâne în UE, nu numai pentru cei 68 milioane de britanici care ar părăsi UE.”

Avp reply: Sigur că da, dar dacă Regina Mamă UK nu ne mai suportă, la etatea sa, care-i problema? De fapt, dacă stăm să judecăm mai exact, UE ar fi efectiv de neiertat dacă n-ar profita de ocazia ce i s-a ivit în mod nesperat și n-ar trage „bomba” ce i s-a ridicat la plasă, respectiv să renegocieze toate ifosele de mironosiță aleasă ale Albionului și să pună picioru-n prag: ori sunteți membri UE ca orișicare, ori mai bine valea, frățioare. Căci doar e clar că UK nu poate scoborî, hic et nunc, pur și simplu, din europeanul car, decât dacă pleacă direct la spital sau, doamne ferește, în civil war. Și-atunci, nu merită persiflat sau un piculeț presat, măcar, „Perfidul Albion”, care a crezut că restul Europei trebuie să cânte la unison înghesuit la balcon, însă el eminamente din amvon ?

Băse dixit: „3. Cu ce vor substitui „Țâfnoșii” capacitățile militare, resursele financiare ale City-ului Londonez, tradiţiile democratice, cercetarea, educația, cultura, limba vorbită, pe care britanicii le oferă ca şi contribuție la Uniunea Europeană? Vă imaginaţi o Uniune Europeană în care limba principală este limba germană şi nu limba engleză?”

Avp reply: „Băse is cool”, n-așa ? 🙂 Adicătelea, de ce la UE nu s-ar mai putea vorbi engleza (sau romgleza, ca domnia sa :P), în continuare, dacă asta s-ar vrea, frățioare ? Cât despre celelalte aporturi britanice fundamentale, în afară de parale, pe care UK de fapt nu prea le mai are sau care n-o să-i ajungă nici pentru problemele sale, în condițiile în care Fiica Mare, USA, a spus clar că fiecare va fi cu bucătăria sa, după Brexit, a nu se uita, toate celelalte aporturi civilizaționale fundamentale se găsesc deja pe Google și-n New Media, care sunt Encarte universale, tale quale. Iar „capacitățile militare” înfiorătoare nu-i foloseau UK decât spre a ni le plasa nouă, istora, la second hand, păi cum drea… oops.

Băse dixit: „4. Cu ce drept „Țâfnoșii” refuză să mai dea o șansa celor peste 500 de milioane de europeni să fie împreuna?”

Avp reply: Din contra, „țâfnoșii” chiar vor, de-acuma, să dea o șansă celor peste 500 de milioane de europeni de a fi egali și ÎMPREUNĂ, iar nu UE să fie pentru unii mumă, așadar doar pentru UK, fiindcă Regina sa se crede mai șogună, iar pentru restul europenilor – ciumă. Și deci va fi așa: ori UK nu va mai activa Articolul 50 din TUE și nu va mai face Notificarea de retragere, făcând ciocul mic față de restul SUE, iar față de boborul britanic făcându-se un pic de căcățic, ori în doi ani de la Notificare o va lua, cu negocieri comunitare sau ba, la vale, când la trap, când la galop, sau, în fine, dacă va vrea să facă iar hop-țop în al SUE car, atunci o va lua preste botic, clar…oops. Și necesar.

Băse dixit: „5. Cu ce drept „Țâfnoșii” apasă indirect pe pedala creării condițiilor separării Scoției şi Irlandei de Nord de Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord ? Cui convine slăbirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord?”

Avp reply: Cum adică „cui convine”, coane ? Convine viitoarei SUE, e bine ? Mai bine te-ai întreba „cui prodest”, dacă n-ar fi să se nască SUE, ci ar rămânea tot struțo-cămila UE, ca și până acuma ? (:idea:). Părerea mea, a nu se supala.

Băse dixit: „Este în interesul României ca Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord să rămână în Uniunea Europeană, iar la Consiliul European de mâine poziția noastră trebuie să fie una a echilibrului prin care se mai da o șansa Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord să rămână în Uniune.”

Avp reply: Interesul României, pe termen lung, este ca SUE să se constituie în termen cât mai scurt, și nu de alta, dar pentru ca România să nu se deznaționalizeze & depopuleze și mai crunt, naiba, iar bâzdâcurile naționaliste & imperialiste ale UK n-ar face decât să tergiverseze constituirea SUE, voila. Așa vede chestiunea un Poet de Stat, cum ar veni, spre deosebire de un om de stat de-o zi 🙂

Băse dixit: „Uniunea Europeană are obligația să-i dea o șansă lui David Cameron să repare ce a stricat, în cele trei luni de răgaz pe care le-a cerut”.

Avp reply: Din contra UE are obligația, lucrând în interesul SUE, neapărat, să nu-i dea nicio șansă lui Cameron ca să repare ce-a stricat ca un politician ratat.

Băse dixit: „Oare n-ar fi mai bine ca Francois Hollande, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker şi Martin Schulz să plece în vacanță împreună cu toți funcționarii germani de la Bruxelles? S-ar putea ca, la întoarcerea din concediu, să găsească o Europă mai bună, care nu-şi pune ca emblemă „Ţâfna Prostului”.”

Avp reply: Mey, omule, dacă responsabilii europeni te-ar asculta și-ar pleca în vacanță acuma, când Cameron le-a ridicat mingea, nesperat, la plasă, s-ar putea, când ar reveni din conced acasă, să găsească – precum săracul Ceaușescu, atunci când s-a întors din Iran cu Sinistra-i cea aleasă – Moscova Cârciumăreasă, radioasă ca o mireasă, benchetuind împreună cu Elefantul și Măgarul (:idea:), fix la aceeași ex-ioropeană masă…oops.

Băse dixit: „PS 1 – Această postare nu îl apăra pe David Cameron pentru eroarea politică gravă, ci este o pledoarie ca România să-şi apere interesele”.

Avp reply: Nici replica mea nu-l apără, dar nici nu-l critică neapărat pe Cameron cel ratat, ci este o pledoarie ca România să nu se mai bazeze pe Popeye Marinarul, niciodat’… 🙂

Băse dixit: „PS 2 – Oare, între timp, s-a găsit un supus care să îi dea Majestăţii Sale măcar trei motive pentru ca Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord să rămână în Uniunea Europeană?”

Avp reply: Supuși se mai găseau, poate, însă Majestății Sale i-ar fi trebuit o eternitate să-i mai înțeleagă, frate…oops. Or, SUE se grăbește, bre, firește.

Păcăliciu (7 august 2016, 14:37) : Domnule, toate racilele justiției, pe care dta le arăți astăzi cu degetul ca simplu cetățean, le puteai demasca și combate mult mai eficient pe vremea cât ai fost Președintele României, pentru care noi, cetățenii mai mult sau mai puțin turmentați de pe nat, te-am votat în dublul mandat. Însă dta nu doar că ai tăcut atunci, însă ai încurajat justiția să se comporte fix ca acuma, pentru că „justiția” de atunci se aplica doar dujmanilor dtale, păi cum drea. Tocmai de aceea, după ce făcusem un „Apel pro TB” pe când până și „intelectualii lui Băsescu” se lepădaseră de jmecherosul Pirat (pentru că așa și li s-o fi comandat / recomandat, de fapt), pe urmă, când am văzut că din toate promisiunile dtale noi, pollimea, ne-am ales doar cu caliciul, am scris, pe când încă te mai aflai la Cotroceni, Păcăliciu’ (https://viorelpadina.wordpress.com/2014/08/06/pacaliciul/)

Formula corupției și anticorupției (26 august 2016, 00:19) : Mey, rumâne, dle, Poetu.ro (așa cum m-au poreclit securiștii pe vremea când d-ta comandai „Biruința” socializmului real, dle marinar) a spus din capul locului care-i șpârla cu organele astea pe care le-ai întărit de le-ai belit, fără să te fi gândit că ele, organele, își vor da în petic, negreșit: „Cine crede că va scăpa de corupție întărind organele de vigilență și de represiune statală se înșală cumplit, fiindcă în realitate nu faci decât să te adâncești și mai mult în shit sau în boală, iar la un moment dat ajungi la o fundătură fatală : la punctul fără întoarcere când polițiștii, procurorii, securiștii, funcționarii, legiuitorii și judecătorii pe care i-ai asmuțit pe corupți vor deveni atât de puternici și de mulți încât, precum un infernal pompier salvator, vor trage obloanele drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor și își vor crea un fel de stat-kombat numai al lor, ca-n „Regii nisipurilor” (filmulețul horror). Sau ca să ne menținem în realul înfricoșător, ca-n Koreea de Nord, frăticilor.” (https://viorelpadina.wordpress.com/2015/08/13/formula-coruptiei-si-anticoruptiei/)

Wrong & spum (19 iulie 2016, 12:21) Aș putea întoarce pe dos, ca pe o mânușă de sos cam grețos (oops), fiecare dintre superficialele, conjucturalele și lingușitoarele dvs alegații (lingușitoare față de Licuricii momentului, of course), specifice de altfel omului politic B ă s e, ce involuează odată cu valu-i / wallu-i trecător, vai, însă zău că nu meritați atenția Luceafărului vizibil și din China, lăsându-vă să vă dixtrați mumos cu Cătălina… 🙂 Sau cum naiba să vă spun ca să percepeți că aproape tot ceea ce debitați dvs, aici și acum, e wrong & spum’…? 🙄 Dacă însă aveți curaj să mă provocați, mă-ntorc din drum 😛

 

 

7 răspunsuri to “Dojenile „regelui hyperspatziului” către „piratul” expirat (1)”

 1. Carmen-Maria Mecu Says:

  Regret că nu ai înțeles nimic din tot ce ți-am transmis prietenește timp de 4 ani.

  Numai bine și Dumnezeu să te lumineze.

 2. Viorel Padina Says:

  Numai bine și ție, CMM.

 3. Goldmund Says:

  E ca la fotbal ca exemplu pentru bobor: ne place de fc diamant dintr-un motiv pe care nu-l mai recunoastem, sau nu-l mai stim(rude si prieteni, educatie, oportunitate, „ca-i mai tare”) Asa-i si cu Marea Britanie, literatura(cat zece alte regate, sau simple tari), limba, aportul urias la o democratie veritabila, moderna, etc..
  Ce mi se pare straniu este scleroza generala europeana(din restul UE, fara Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord) care se face ca uita de relatiile stranse ale UE cu Elvetia si Norvegia, doua tari f.dezvoltate. Practic aceste doua tari fac parte din Regiunea Schengen, la fel si economic…fac parte din UE. Presupun ca senilii care naufragiaza azi de la carma UE, ies la mult-astepata pensie(uriasa), iar altii mai lucizi vor pregati o relatie cel putin la fel de avantajoasa si pentru britanici, precum au cu cele doua tari amintite mai inainte.
  Mai descopar simpatiile „a lor mei” cu tarile mafiote, corupte sau pur si simplu cu tarile mai sarace(dar „frumoase, cu oameni buni”) din sudul european, in loc de rigoarea, ordinea, tenacitatea si munca care dainuie in centrul si nordul UE, de unde, o totala amnezie fata de un Mario Draghi care practic a distrus economiile germanilor si altor cetateni onesti ale continentului. Bine ca Romania un se afla in zona „Euro”, sau in fata unor tari care traiesc practic doar de pe urma „donatiilor” din Nord.
  Din contra, vinovatii sunt tot cei care ajuta.

  PS
  UE va ramane mult timp ce este azi, granitele vor fi mai bine pazite ca niciodata, deci SUE e doar o ipoteza care nu se va materializa prea curand…Varza de Bruxelles? Nein, danke!
  Depopularea Romaniei? Alt poet scria candva ca „mamele romance din Transilvania au cucerit acest teritoriu”…
  SUE, UE, Romania va continua sa se depopuleze, daca mamele nu daruiesc patriei mai multi copii..

 4. Viorel Padina Says:

  Problemele globale din ce în ce mai complexe, care se vor ridica și-n fața UE și cărora nicio țară din UE nu le-ar putea face față de una singură, oricât de puternică ar fi acea țară (care probleme însă nu vor putea fi surmontate nici într-o Uniune în care unul zice cea și altul hăis, sau într-o Uniune care n-ar dispune de prerogative proprii, semnificative, capabile să treacă baremi doar momentan sau punctual peste bâzdâcurile naționaliste ale unuia sau altuia dintre membrii UE, prin preluarea asupra centrului federal UE a unei părți din suveranitățile naționale), toate acestea vor accelera constituirea SUE – așa cum eu însumi o spun de ani și ani – într-un mod mult mai accentuat decât s-ar putea crede la prima vedere, prietene Goldmund.

  În ce privește tratamentul cam meschin și oricum discriminatoriu, după părerea ta, al ștăbimii actualei UE față de evadata UK, eu, din contra, cred că e un tratament pe deplin corect și meritat. Elveția și Norvegia, state nemembre UE, despre care tu crezi că se bucură de un tratament privilegiat din partea UE, spre deosebire de năpăstuita UK, n-au făcut niciodată parte din UE, a nu se uita, pe când UK a făcut… și-a trădat, aloo, lăsând UE cu căruța-n drum, tocmai când se străduiește să suie spre SUE, ca să zicem așa. Și deci nu văd care-i problema, din moment ce UE vrea să-și apere construcția pe care a sabotat-o UK, prin Brexit.

  Și-ți mai spun ceva, în fine (și nu uita, rogu-te, că-ți spune asta cel care a prevăzut primul pe tot globul, probabil, Brexitul, cu 3 anișori înainte de a se produce, vezi aici : https://viorelpadina.wordpress.com/2013/01/23/cameron-nu-pre-rimeaza-cu-european-one-oops/) : nu doar că SUE se va face până la urmă, ba chiar mai curând decât ne-am aștepta, în ciuda eforturilor unora de a nu se mai face deloc, – nu spui ține sunt ăștia, persoane juridice însemnate… oops), însă nici măcar Brexitul nu se va mai finaliza, decât dacă UK nu va vrea să-și frângă cu totul gâtul, rămânând fără Scoția și fără alte componente teritoriale din ființa-i statală, fără să mai punem la socoteală asemenea amănunte penibile, cumva, însă reale ca naiba: de-un paregzamplu, acela că UK, sau oricare altă țară, n-ar face față, de una singură, nici baremi la o furtună tropicală hurricană, dacă asemenea știmă ar lovi-o ca-n vremea încălzirii globale și-a marilor încercări legate de apocaliptica – după unii – globalizare…

  Numai bine îți doresc, stimat și neuitat amic. Îmi face plăcere să discut cu tine, public și cu deplină franchețe, despre una-alta.

 5. Goldmund Says:

  Nu dintr-o incapatanare de catâr persist, mai ales ca m-ai incurajat de curand la acest dialog/blog(chapeau tie, si nu doar pt. al tau si in parte al meu trecut!), dar acolo unde nu mai exista admiratie a unei noi atitudini fata de tot ce s-a cristalizat in timp de la Facere si pana azi – gust amar ce ramane dupa multa trufie(‘doar eu am dreptate’, urla din trambite UE, mai neunita ca oricand), nu pot fi de acord in launtrul meu de om-ce-pune-sub semnul-criticii-tot-ce-se-mananca.
  UE este pentru mine la sfarsitul carierei de „croitorul pacii universale” (si Penelopa a avut un timp al sau de tesut, cu un scop anume)si mi se pare un fel de Don Quijote intr-o lume de psihopati(fara empatie) care conduc ….lumea.
  Stim ca fiecare imperiu, regat mare, civilizatie, are un inceput, o ‘perioada de aur’, un zenit(mai este UE acolo?) si un sfarsit, iar UE se….destrama. Nu exista o drama – istoric vorbind – poate multe vise se vor spulbera, dar asta este cand decadenta si amnezia sunt mai substantiale decat civilizatia de la care s-a plecat. (Vino pe aici si vezi structura populatiei de azi, priveste cum arata Parisul, odata a fost capitala culturala europeana.) Viata merge inainte, desigur, o alta forma va inlocui ceea ce avem, asta stim precum citim mereu in istoria europeana….

  SUE nu va exista, parerea mea, poate, poate s-ar constitui fara o parte din Europa si atunci ma intreb unde ar fi castigul? Trei-cinci tari in frunte cu Germania – „condamnata la UE si Euro” – ? In scolile germane exista o propaganda verde si socialista de cateva decenii.(cu toate ca „scoala este politic neutra,apolitic”!) Acum s-a decis ca , copiii din scoli Trebuie sa denuntze pe toti profesorii care par „de dreapta”. Cine? copiii?! – imi aduce aminte de Revolutia Culturala din RPChina. Atentie! „de dreapta” si nu „radical de dreapta”….Istoria nu se repeta, dar nici nu se invata din ea.

  Am plecat cu multe vise in Occident, dar cel mai de pret atuu al Occidentului era democratia, discutia libera, acum multi oameni se tem la locul de munca sa mai spuna ceea ce vad si gandesc.Aici „Carierist” inseamna ceva ca pe timpul lui Ceausescu: esti in partidul „bun”, sau ai ideile partidului „bun”(verzii, sau socialistii sau crestin-democratii lui Merkel, care sunt altceva fata de ceea ce a fost CDU lui Kohl), e in regula, poti face cariera. Citesc ziarele de limba germana(mai ales in online) si in afara de NZZ(din zeci!!), un ziar care apare in Tara Cantoanelor, citesc doar propaganda de stanga. E buna si stanga, dar ‘dreptatea’ o faci cu centru-dreapta, spunea un mare conservator….
  pe curand prietene!

 6. Viorel Padina Says:

  Scuză-mă, dragă Goldmund, fiindcă-ţi răspund mai târziu, întrucât nici nu mai ştiu de când pe-aci nu mai trece decât umbra lu Goe al lu mboe securistrigoe şi alţi roboţi scăpaţi din Arca lu Noe încă de pe când a amarat pe Ararat şi care se vor fi strecurat acolo în timp ce moşu sforăia după ce-şi făcuse datoria de a salva omenirea.

  Ca să n-o mai lungesc (şi mulţumindu-ţi încă o dată pentru gestul domnesc de a-l mai vizita pe poesel, pe blog la el, în timp ce toţi ceilalţi compatrioţi care încă mai trăiesc îl ocolesc), propun să amânăm discuţia – spre a nu ne certa, văzând că tu o ţii pe-a ta, io pe-a mea, păi cum drea – până când vom vedea ce şi cum va fi cu Brexitul ista, la proxima-i staţie, cât despre ce va fi cu SUE care suie asta se va verifica de next generatia noa, păi cum altcumva ?

  Numai bine, prietene !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: