Big Brother is watching you (2)

Mulți bieți oameni buni, dar cam naivi or chiauni, își închipuie că-n lumea reală ai putea face avere chiar și de miliarde de dolari fără să-l furi ori să-l înșeli ca un turbat pe concurentul, pe adversarul sau pe fraierul cel mai apropiat, și chiar dacă n-ai proceda, evident, ca un ferentarist detracat, ci într-un mod mai mult or mai puțin diplomatic or sofisticat : furându-l sau înșelându-l, așadar, fie pe Jupânul Stat, cel mai mare hoț și șpăgar de pe nat, fie pe un alt hoț or jmecheros privatizat, fie – baremi – pe veșnicul „cetățean turmentat”, care de fapt e un atât de desăvârșit încât reușește să-și fure singur căciula, amăgindu-se cu iluzia că el nu e nicidecum un biet tâmpit, un mediocru aiurit sau un chefliu leneș și afurisit, ci e însuși omul de bine, sărac și cinstit, shiiit… 👿

În America – de unde provine vorba: „Nu mă-ntreba cum am făcut primul milion!” -, dacă totuși îl întrebi pe Mr John, fiul unui onest cântăreț din trombon, cum, când și cu ce dreq și-a cumpărat el primul avion, nu doar că va crede că-l iei în balon, însă te va da imediat pe mâna plutonului de bodyguarzi de planton, pe motiv c-ai făcut-o lată și i-ai încălcat fie și ideea – pe deplin liberată de orice comunistoidă prejudecată – de proprietate privată. Numai într-o țărișoară în care până mai ieri întreaga proprietate semnificativă era atât de adânc naționalizată & colectivizată încât marea majoritate ajunsese să creadă că așa e proprietatea de la natură și că individului uman nu i se cuvin decât prispa din bătătură și pumnul lui Big Brother (Lagărul Socialist) în gură, numai într-o astfel de țară imatură a face avere înseamnă, cel puțin de la un nivel încolo, să riști a face pușcărie sigură, întrucât pentru Patronul Stat drepturile omului și cetățeanului înseamnă aproape exclusiv dreptul de a fi salariat pe un salariu de rahat, dreptul de a munci ca un apucat spre a întreține cioporul de funcționari și pensionari proveniți din Aparatul de Stat (supergonflat, hipercentralizat și ultrasecurizat), precum și sfântul drept de a vorbi doar atunci când ești întrebat: „- De ce, mhă, musiu, nu ți-ai plătit impozitele și taxele la Stat, a ?!”…  Păi unde ne trezim noi aciia, în Miranda sau America ?! Aici e Zona Castelului, bey, spuley, pricepi tu ?  Big Brother is watching you!

Știu, sărmanii idioți necesari mici și mari vor sări cu gura că-n timpurile noi nu mai e nevoie să-l lovești pe semenul tău în coi, dacă are oi mai multe și conturi mai cornute, ca s-ajungi tu, nu el, în frunte, ci e suficient să ai carte, tot mai multă carte, ca să-ți cadă-n brațe averile lumii toate, ca niște fete leșinate după băieții de paișpe carate. Iar ca să nu crezi cumva că asta e o ricană de om necopt, exaltatul nost îți va aminti de gigantul Bill Gates de la Microsoft, nr.1 din topul cel mai top, pe care orice sărăntoc ce se crede dăștept foc, dar lipsit de noroc, îl admiră și-l invidiază cu oft. Evident că pentru nesăratul, dar cică competentul netot, n-are nicio relevanță faptul că fix „Microsoft” e dosarul cel mai hot pe care Florian & Codruța îl joacă zilele astea la neaoșul tarot, el crezând că figurile din penalul lot n-au nicio legătură (dar absolut niciuna, n-așa?) cu Microsoft of America, recte cu afacerile din care și-a strâns Bill Gates, sugând din toată lumeea, averea cea mai cea, singurul vinovat în speță fiind doar șoricelul Asesoft din Ploieștii unde s-a născut caragialianul moft… N-așa ? 🙂

24 răspunsuri to “Big Brother is watching you (2)”

  1. Marginalia non turpia Says:

    Morala?
    Să se renunțe la acțiunile anticorupție!

    OK. Dacă-i așa, în loc să se studieze „Religia” în școli, n-ar fi mai potrivit și mai eficient – în pregătirea pentru viață – cursul „Cum să facem primul milion”, adaptat pentru toate vârstele școlare?

  2. AVP Says:

    Păi dap. Și să se renunțe și la Miorița etcetera. Asta e viața (reală) și ecuația, surioară. Altfel, putem să mergem în continuare la școală și să tocim despre viața imaginară. Ba chiar să visăm mumos la momentul când, deși nu vom mai fi nici baremi piele și os, ci doar humus viermănos, vom învia și ne vom juca în Raiul or Viitorul Luminos.

    😳

    Noapte bună.

  3. Marginalia non turpia Says:

    La etcetera punem și literatura română și cea unuversală?
    Gramatica o mai lăsăm un pic?
    Istoria nu e bună. Subiectivă.
    Geografia, matematica, economia, tehnologile, astea da.
    Fizicienii visează prea mult, deci fizica nu.
    Ce facem cu poeții? Aici ar fi nevoie de ceva inginerie genetică. Dar nu-i imposibil.
    Construim o lume RAȚIONALă cu oameni de emisfera stângă.
    🙂 🙂 🙂

  4. AVP Says:

    Lumea rațională se va construi singură, vrând-nevrând, odată cu noile specii de ființe și mai raționale ce stau la rând, așteptând să iasă din al Planetei-Ou pat germinativ aparent plăpând, însă inextricabil & implacabil ca Absolutul Gând. Doar cei care nu înțeleg despre ce sau mai precis despre Cine e vba în propoziția Eu Sînt, reformulată prima data ca atare chiar aci, pe Pământ, se uită la lume ca un copil atâng 🙂

  5. Marginalia non turpia Says:

    OK, Construi-s-ar! 🙂

  6. AVP Says:

    Construi-m-aș și n-am cui, vba săracului Pâmântului, când e El mai hai-hui 🙂

  7. Marginalia non turpia Says:

    🙂 🙂 🙂

  8. AVP Says:

    Postare noua.

  9. Marginalia non turpia Says:

    Nu pot comenta la postarea despre Sorin Ilieșiu.
    Zic aici: BINE FACE!
    E nevoie de unul ca el, în patria asta. 🙂

  10. AVP Says:

    Comentariile au fost blocate accidental, desigur. Cer scuze.

  11. Ghita Bizonu' Says:

    Bre nu v-ati saturat sa luptati cu mortu’?!
    Nu de alta dar de atata lupta ati reusit sa inviati unele cestii sau chiar mai rau …

    Uite am amici care la telefon zic speriati „nu discut asta!” Oameni care acu 30 de ani il bagau, scoteau samd pe Ceasca la telefon si mai ziceau „sa asculte sa imi trimita si mamalele sa le … ur!!”. E drept ca acu nu mai au inima au cord si stenturi pe cord …

    Sau na de te uita … salta cate unu (nu prea se stie bine de ce – adicva probe cam nexam) si bagat la „preventiv” si apoi turnarorii. Scuze dar sub anume aspect este oribil … Ne indreptam spre turnatorie generalizata .. ca in anii 50?!

    Sa nu mai zic de „performanta” noilor coduri penale … Azi , cand suntem „democrati” si in UE, dreptul nostru penal face ca de[ptul penal de acu 30 de ani sa apara ca „liberal”

    Ma rog Iliesiu crez ca se simte f bine … atnsofera ii aduce de fericitele vremuri ale copilariei sale .. Numa ca ptr ai mei nu werau chiar asa de fericite

  12. Marginalia non turpia Says:

    Vă respect credințele. Toate lucrurile din lumea aceasta seamănă între ele și totuși nu seamănă. Fractalii lumii sunt de vină. 🙂
    Nu știu în ce măsură cunoașteți biografia d-lui Ilieșiu. Despre politicieni e bine să credem, dar și să cercetăm e bine.
    Despre mine, o banală comentatoare din lumea marginală, vă pot spune – cu tot respectul – că sunt o fiică de „dușmani ai poporului”.
    Așadar, când domnul Sorin Ilieșiu se ocupă de analiza și evaluarea comunismului, eu îi sunt recunoscătoare. Câte șanse să fie auzit are, în țară și în lume, asta e o altă problemă.
    Când o atitudine politică a domniei sale nu mi-a plăcut, am avut ocazia să i-o spun direct, am făcut-o, și nu m-aînjurat, cum se întâmplă îndeosebi.
    Mi se pare potrivit să-și restrângă acțiunile la cele care servesc scopului pentru care eu știu că domnia sa a intrat în politică.

  13. AVP Says:

    @Ghiţă – se vede treaba că a trecut hăt de mult vremea când erai verde pe uliţă 🙂 De-acuma, cred că n-ai pricepe nici faimosul distih: „O fetiţă cu fontiţă / Se ducea la grădiniţă”, darmite alte chestii, unde tre să ai mintea subţire ca o liţă, să poată trece prin ea nuanţele finissime sadea, cum ar venea. Sănătate şi pişleag, dear moşneag 🙂

  14. AVP Says:

    Marginalia, de ce s-a supalat moş Ghiţă ? Ce-o fi înţeles el din ce spun io acilea ? 🙄

  15. Marginalia non turpia Says:

    Ei, nu prea știu, dar eu l-am tratat cu respect. Că era musafir. 🙂

  16. AVP Says:

    Şi mie îmi e simpatic Ghiţă Bizonu, un vechi nickname din hyperspatz, care la um moment dat era alfa pe forumul de la Evenimentul Zilei (circa 10 years ago, pe cand această gazetă era altceva decât banala foaie portokakie din ziua de azi). Dar una-i una şi alta-i alta.

  17. Ghita Bizonu' Says:

    Scumpilor este de-a dreptu gretosm, hazliu si imbecil ca sa ai ca anmticomunisti de vaza niste plozi de fufa comunista. V-o zic din calitatea mea de copil de burghezi.

    Si este la fel de caraghioz si dezgustator si obscen ca astazi sa iiti fie fruica sa vorbesti la telefon.
    Sa nu mai zic de cestia c avechiuk cod penal si vechiuk cod de procedura penala din 1968 sa fie mai „liberale” decat cele noi .

  18. Ghita Bizonu' Says:

    A , Da .

    Cum sa va zic ma „anticomunistilor” atunci cand un Tismanetzky, Iliesiu, Patapievici ajung sa fie ei „anticomiunistii” de serviciu ,, ei bine inseamna ca „cazua” parintilor lor decaleacti de pe tancu cu stea rose, cauza zic a triumfat .

    Fiindca victoria , victoria deplina nu se obtine cand l-ai pus pe celalat jos si i-ai luat capul .. Nu.
    Victroia deplina este cand i te substitui in toate cele , In casa lui, in gospodaria lui si in sa zicem „legitimitatea” lui.
    O revolutie invinge cu adevarat de abia atunci cand victorisosii ei isi asuma „identitatea” celor uzurpato Adica cand „descultul”, „golanul”, „sanschilotu”, „tzoparlanul” de ieri devine nobilul de azi si recuza „excesele” de ieri.
    Si asa cum urmasii sanchilotilor din 1983 au triumfat sub Luis Burghezul .. asa si azi comunistii de ieri triumfa azi prin copii lor. Ei sunt azi „legitimii” care au „suferit” care … sunt „elita” adevarata
    Vioctoria adevarata este cand invinsului ii preiei memoria .. adica calual de ieri este azi urmasu victimei ..

  19. Marginalia non turpia Says:

    Frica o privim în ochi și scade. Știu ce vorbesc.
    Vă respect familia. Vă respect pe dumneavoastră.
    Și îmi doresc un proces onest al comunismului.

    PS. Oamenii sunt complecși, eu nu-i pot vedea doar în alb pe unii și în negru pe alții.

    Vă doresc o seară și o noapte liniștite. :).

  20. AVP Says:

    Ghiţă, nu-mi spui nicio noutate, fratre. Cât despre Volo, e Saul pe drumul Damascului, care-i problema ? E un om de dreapta născut într-o familie de stânga, da ? În orice caz, pe vremea când tu mai erai probabil comunist (să nu-mi spui că n-ai fost membru, până-n 89 including), Volo făcea propagandă anticomunistă hăt demult, din 83, pare-mi-se, la Europa liberă. La urma urmei, membri PCR au fost şi Goma, şi Pleşu, şi Nichita Stănescu, şi chiar şi Ticu-Dumitrescu.

    Hai să ne maturizăm odată. De fapt, problema ta e că eşti cam antisemit, fir-ar.

  21. Marginalia non turpia Says:

    E bine să-i amintim și că Sorin Ilieșiu se trage dintr-un preot ardelean, poet.

  22. AVP Says:

    Postare nouă.

    Văd că la topicul de azi se poate comenta, dar la topicul dlui Sorin Ilieşiu, ba 👿 Imi explică cineva ce naiba s-a întâmplat ?

  23. Marginalia non turpia Says:

    Îl iubește WordPress, îl ține doar pentru sine… 🙂

  24. Marginalia non turpia Says:

    Pune Pressiune… 🙂


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.