Big Brother is watching you

Hulitul mogul Ghiţă sugera mai alaltăieri, într-un interviu, că cei aproape 5 milioane de români implicaţi, într-un grad sau altul, în dosare penale ar cam trebui să ne dea nu doar de gândit, ci de zbârlit, aloo (brrr…oops).  Chiar, ce naiba se întâmplă, ori ne-a apucat strechea penală pe aproape toţi rumânii maturi ? Eu cred că-n realitate e vorba doar despre simptomele unui exces de legiferare penalizatoare, aloo, efect al statului hipergonflat şi hipercentralizat, grevat de sarcini mai mari decât le (mai) poate duce, un stat moştenit de pe „tărâmul celălalt” ; iar statul criptocomunist şi criptosecurist (căci despre acest soi de stat e vorba) a intrat într-un conflict acut, vrând-nevrând, cu România de aici şi de acum, o altfel de Românie decât cea după chipul şi asemănarea Iepocii concentraţionare, o Românie în care libertatea nu mai e (sau n-ar trebui să mai fie) doar o vorbă goală într-o colivie de hârtie, fir-ar să fie…oops. Da, suntem martorii şi stan păţiţii unui conflict grav între civilizaţia libertăţii şi rigorile cetăţii criptocomuniste, supravegheată de Big-Brother, cu legile şi legităţile sale de fier. Fix cum scriam în Poemul de oțel :
„Iată legile: Legea fierului şi fiarelor. Magnetismu miezului sfiosului de fier şi gravificarea mămicilor uranice. Regimu de extracţie din creiere organice a structurilor de oţel viu. Stabilirea mancourilor pentru pierderi la transportul ideilor geroase lichide. Fixarea spectrelor unse admisibile la cântarea expansiunii texturii de fier. Regimu de fluidificare a ecuaţiilor parfumate şi a derivatelor KK ale acestora. TERMINAT ■ Şi deci ce figură am ? Mi-o compun eu abil ori pică ea, Lake, la ţanc ? Lake mai întâi în boaşe, în vintre, în pept, în gât, apoi ieşim la ceasu de fier cu mii de limbi în gură şi semnăm ■ Atunci venim toţi odată, da’ bafta unuia e totu. Ăsta-şi împinge fiţele metrice la suprafaţa colii ce se îndeseşte avan, iar pe dinlăuntru proliferează o reţea fină şi ondulată de okei de fier, ce îl reîncarcă. El vede o tiribombă ale cărei scaune sunt libere/gemene, rotindu-se în juru său ielele, şi el rânjind acestor fantasmatice. E amatu, fiu’, şi tatăl, şi axa lor. Psyche al său e ipotetic locu în care textu ar putea debuşa la nesfârşit. Dar atunci cine e ?”
Reclame

15 răspunsuri to “Big Brother is watching you”

 1. Marginalia non turpia Says:

  ÎNTREBĂRI DE OM PERFECT NAIV:

  1.Avem legi europene sau legi criptocomuniste?

  2. Avem o Justiție europeană sau una criptocomunistă?

  3. Avem, majoritar, „întreprinzători” cu mentalitate europeană sau criptocomunistă?

  PS. Mulțumesc de acceptare, cu tot respectul!

  O zi bună!

 2. Observator Says:

  Din cate inteleg eu, AVP vrea sa ne spuna ca exista prea multe reglementari cu continut penal. Cu alte cuvinte, avem de a face cu o „plasa” penala prea deasa, in care se prind, vrand-nevrand, prea multi cetateni romani (care altfel, daca nu ar exista aceasta „legiferare penalizatoare excesiva”, ar fi cetateni cinstiti, nu „hoti” prinsi, cum se spune in popor).

  In acelasi timp, AVP vrea sa spuna ca avem de a face cu un stat invechit, excesiv de birocratic si de centralizat, mostenit de la fostul regim politic, cu „vechile structuri” cu tot (intre altele, vorbim de statul cu cele mai numeroase servicii secrete din lume si cu cei mai multi generali pe cap de locuitor, se pare, la care se adauga o mentalitate publica etatista si colectivista incontestabila, fara discutie). Tocmai acest tip de stat este generatorul legilor penale cu duiumul, singurele care il mai pot tine in artificiala rigoare (cum ar zice rimatorul AVP…oops).

  „Justitia”? „O vorbă de dânșii inventată”, ca să-l parafrazez nu pe micul Poesel, ci pe marele Eminescu. Cât de „europeană” este această justiție încadrată în bună măsură cu foști milițieni, securiști și alți juristi de acest soi (vechi sau noi) poate vedea oricine din lecturarea dosarelor recente ale dizidentului AVP (publicate chiar pe acest blog) :

  https://viorelpadina.wordpress.com/category/justitia-tovilor-si-baietilor/

  In fine, daca am avea, „majoritar”, cum spuneti dv, intrepreinzatori cu mentalitate europeana, si nu criptocomunista, Romania nu s-ar afla pe ultimul loc la capitolul absorbtiei fondurilor europene (de exemplu), iar majoritatea „capitalistilor” nu ar face afaceri profitabile doar cu…statul falimentar.

  Cu stima.

 3. Marginalia non turpia Says:

  Mulțumesc.

 4. stely Says:

  @Observator, nu stiu daca doamna” perfect naiva ” a fost multumita de raspunsurile date (punctual )de catre d-voastra . Banuiesc, ca a fost dar mi-ar fi placut sa spuna mai detaliat. Cred ca nici AVP nu ar avea motive sa aiba pareri contrare . Dar, daca mai sunteti dispus sa interveniti, v-asi ruga sa clarificati pentru mine niste nelamuriri. De exemplu, cu privire la ce a spus AVP aici (preluate de la „hulitul mogul Ghita) :că cei aproape 5 milioane de români implicaţi, într-un grad sau altul, în dosare penale, ar cam trebui să ne dea nu doar de gândit, ci de zbârlit, aloo (brrr…oops).
  Adica „nelamuririle ” mele se refera la urmatoarele chestiuni : este AVP de acord sau nu, cu ce a vrut sa sugereze „mogulul” Ghita? Parca as inclina sa cred ca da , avind in vedere ca pina si dumnealui ca fost disident, este speriat („brrr…oops „” de atare perspectiva. Iar, daca AVP este speriat ,ar trebui ca si eu( simplu cetatean ) sa fiu la fel de speriata? Din interviul domnului Ghita, atit cit am rezistat sa citesc ( brrr..oops) am inteles ca dumnealui are aceleasi „ofuri” pe care le au Dan Voiculescu si inca alte citeva sute de penali din toate structurile statului . In nici un caz „aloo” 5 milioane , pe care inteleg ca mogulul le sugereaza tocmai ca sa ne induca noua( cetatenilor cinstiti) temerea ca acest stat ” hipergonflat şi hipercentralizat ” (cu Basescu in frunte) nu are altceva de facut decit sa ne readuca pe toti in „Iepoca” cea de acum 25 de ani ( aia cu securitatea).Adica, iata ce ne sugereaza ca ne asteapta :
  Da, suntem martorii şi stan păţiţii unui conflict grav între civilizaţia libertăţii şi rigorile cetăţii criptocomuniste, supravegheată de Big-Brother, cu legile şi legităţile sale de fier.
  Eu sunt de acord doar cu faptul ca „legile şi legităţile sale de fier” (n.b.ale Statului) sunt facute pentru siguranta mea, ca cetatean onest si nu de a-mi fura libertatea. Mai sunt de acord ca Justitia trebuie sa devina independenta politic in asa fel incit sa intareasca Statul de Drept si nu sa-l lase la indemina penalilor moguli .Mai degraba sunt perfect de acord cu ce spune aici un altfel de Big-Brother:
  http://capitalismpepaine.com/2014/07/02/sua-alegerile-din-romania-vor-fi-castigate-de-un-pro-american/

 5. Observator Says:

  Stimata doamna, in legatura cu intrebarile la care ati vrea sa va raspunda Avp, nu pot sa va raspund eu (desi as putea, intre noi fie vorba). Si, da, sunt de acord cu dv (fara a citi decat titlul linkului la care ne trimiteti): alegerile prezidentiale din noiembrie vor fi castigate de un pro-american (probabil Victor Viorel Ponta). Nici nu s-ar putea intampla altcumva intr-o tara NATO.

 6. Observator Says:

  Pana cand avp va va da mai multe amanunte (daca va binevoi), iata un link edificator (si va atrag atentia ca nu este actualizat). Lectura folositoare.

  http://cursdeguvernare.ro/tara-penala-cum-s-a-ajuns-ca-unul-din-cinci-romani-adulti-sa-fie-cercetat-de-procurori.html

 7. stely Says:

  @Observator, am crezut ca veti avea bunavointa sa-mi clarificati si mie acele nelamuriri . Eu am inteles exact ce trebuia de la AVP, dar am vrut sa verific daca am inteles bine cu ajutorul d-voastra . Nu mai am insa nevoie nici de clarificarile d-voastra si nici de cele ale lui AVP. Banuiesc insa ca , numindu-l pe Viorel Ponta viitor cistigator la alegerile prezidentiale ca fiind pro-european si pro-american , ati facut misto de AVP stiindu-l un fan Ponta . Doar a spus ca VVeste de acum „Raul cel mic „, nu-i asa. 😉
  Dar fiindca ati binevoit sa-mi dati un link ajutator – cam rasuflat (ce-i drept)2010 – va dau si eu un link proaspat (de actualitate) scris de un mare publicist si analist politic , la fel de mare :

  Iata ce spune domnul Vladimir Tismaneanu :

  La doi ani de la tentativă de lovitură de stat din vara anului 2012 avem dreptul să întrebăm cum înţelege PNL să se raporteze la propriul rol, indiscutabil esenţial, în efortul de a anihila statul de drept? Cum înţeleg Crin Antonescu şi Klaus Johannis să se despartă de ceea ce atârnă că o piaţă de moară de imaginea naţională şi internaţională a PNL? Cum cred ei că PDL poate, fără a-şi sacrifică identitatea, memoria, demnitatea, să bată palmă cu cei care continuă să susţină că infamiile de-atunci erau legitime?

  Cine vrea să se convingă de aceste lucruri nu are decât să facă o căutare pe web cu cuvintele „Crin Antonescu” şi „Victor Ponta”. Va găsi imaginile duumvirilor uniţi, cu macabru zel, în acţiunea de lichidare a democraţiei româneşti. Cinismul a fost temelia acelei acţiuni distructive. România are nevoie să iasă de sub zodia cinismului.

  Candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale nu poate fi credibil dacă este o persoană fie implicată direct, fie legată prin complicitatea aprobării tacite, în ceea ce a fost una dintre cele mai dure încercări la care a fost supusă democraţia românească post-comunistă. Nu este nimic personal în ce scriu aici, e pur şi simplu o judecată de bun simț.

  În acea îngrozitoare vara, când Crin Antonescu păşea ţanţoş prin Palatul Cotroceni, părea că drumul dictaturii devenise implacabil. A trebuit presiunea Occidentului (neiertată nici până azi de Felix şi Antenele sale) pentru a stăvili ceea ce părea că nu poate fi oprit. Neuitarea este indispensabilă dacă nu vrem să trăim din nou asemenea clipe. Dreapta românească are nevoie de adevăr precum de apă şi de aer. În lupta împotriva a ceea ce Cătălin Predoiu numeşte, în chip justificat ,”organizaţia Ponta-Ghiţă”, acea corporaţie a turpitudinilor, e nevoie de sinceritate, de transparenţă, de responsabilitate.

  http://www.evz.ro/ingrozitoarea-vara-a-anului-2012-obligatia-neuitarii.html

 8. AVP Says:

  @Observator, mi-ai luat vba din gură. Thank you:)

  @Stely, dac aş bănui doar o clipă că Victor Ponta este antiamerican şi, cu atât mai grav, filo-rus (însă nu aşa, la modul cultural, căci în acest sens nu l-ar opri nimenea să fie cum vrea, ci politic), n-aş pregeta să lansez un nou apel pro-Băse şi să militez împotriva partidei Ponta, cu toate armele mele: blogurile & poeziile. Insă nu cred că Ponta (sau Gâdea, exempli gratia) sunt mai puţin pro-americani decât Băsescu, MRU sau oricare vrei tu. Chestia cu „pericolul rusesc” pe care l-ar reprezenta Ponta & Voiculescu e o simplă gogoriţă bună de vrăjit naivii sau imbecilii, atâta timp cât nu ni se oferă nicio probă cât de cât serioasă în acest sens. Stii bine că eu am fost primul care m-am temut la un moment dat că attackul cu Tunurile Catodice contra preşedintelui României ar putea fi orchestrat de la Moscova, spre a destabiliza puterea dintr-o ţară NATO şi, mai ales, spre a perturba planul de instalare a scutului antirachetă de la Devesel. Insă, apoi, observand că Victor Ponta, ca premier al Romaniei, s-a comportat ca un membru şi aliat loial al UE si al NATO, mi-a dispărut orice temere, iar după ce scutul antirachetă si bazele NATO vor veni aci, chiar să şi vrea Ponta sau oricine ar fi si nu va mai îndrăzni nimerea să se joace de-a (s)pionul Moscovii.

  Si atunci, mişcările de trupe la care asistăm sunt pur şi simplu o luptă pentru puterea aborigenă, între două sau mai multe partide ireductibile, aşa cum am spus hăt demult :

  "Nu, eu nu cred că asistăm la bătălia dintre buni şi răi şi nici măcar dintre hoţi (cultivatorii fărădelegii viagere) şi vardişti (apărătorii legii care e), ci la crapuloasa încăierare dintre clanurile criptocomuniste şi criptosecuriste stăpâne absolute, până mai ieri, ale câmpului de bătaie ce l-a constituit România de tranziţie de la tovii şi băieţii comunişti, la domnii şi băieţii capitalişti, şi care clanuri, mai nou, se văd concurate şi periclitate de apariţia în arealul lor a unor adversari proaspeţi, care le blochează, le deturnează sau chiar le fură teritoriul de dominaţie, recte “afacerile”, cum ar zice ciocoii noi : e vorba de apariţia, dinspre orizonul vestic, a Uniunii Europene, în primul rând, cu legile, regulamentele şi monitorizările sale stânjenitoare pentru cei obişnuiţi să nu dea socoteală nimănui, decât Mafiei sau Clanului, nicidecum publicului, entitate care în curând va ajunge şi cu procurorii proprii la uşa cortului roşului, galben sau kaki, cum ar veni, pe de o parte, iar pe de alta de naşterea din cloaca mass-mediei Iepocii, odată cu viitura postmodernităţii, a Netocraţiei, adică a Reţelelor Media şi New Media ce sunt pe cale să înhaţe din gura noii burghezii tot potul săracei, dar încă destul de bogatei, se vede treaba, Românii, transformându-i pe politicienii iepocali în bieţi actori de gâdeesc carnaval şi punându-i să lucreze pentru rating-ul lor infernal, asta dacă vor să mai aibă un cuvânt de spus în faţa boborului care încă nu s-a refugiat spre Apus şi să mai agonisească şi ei vreun cloţuş din ruinurile SSMD ce s-a dus…"

 9. Goldmund Says:

  Se pare ca intr-adevar nu am trecut de mult pe aici si nu mai stiam de fapt cine de ce parte este si nici nu ar trebui sa fie important intr-un dialog. Sincer, sunt f. surprins de ex. ca prietenul AVP(la care am onoarea sa postez si unde sunt mereu tratat fair) ar fi ” de parea'” lui Ponta, de unde toate implicatiile unei alte logici decat cea necesara sustinerii unui PD, PNL sau PNT(daca mai exista – doi oameni fac un partid serios, daca acestia au ceva de spus….)
  Probabil ca vazduhul ca distanta nedefinita si orizonturile dintre noi ne fac sa gandim acum total diferit, ceea ce nu inseamna ca maine nu putem fi din nou in aceeasi barcuta in voia oceanului politic, impreuna, insetati ca de obicei de adevar si dreptate…
  Nu pot afirma ca cineva nu are dreptate daca il considera pe unul mai bun decat pe altul, toti candidatii fiind… nu o apa si-un pamant, dar in chintezenta, din aceeasi scoala, purtand tarele unei nesfarsite tranzitii si reforme eterne. Totusi, diferente exista, unele majore, chiar si intre soricei.
  Pentru mine e clar:
  toti care gresesc, care incalca Legea trebuie sa raspunda in fata doamnei legate la ochi si cu balanta bine echilibrata, fie acestia si 10 milioane din 20! Nu exista scuza „dar suntem multi”, sau „suntem pe val cu partidul-conducator” – astfel de replici naucitoare pentru viitorul unui popor(adica pentru copiii si nepotii nostri) am auzit destul in dictatura stalinista romaneasca si in perioada Iliescu-Nastase. (prin absurd daca as avea eu vreo putere nelimitata peste Romania, eu as baga la puscarie TOATA populatia Romaniei, macar pentru cateva zile, pentru ca
  1-toti au dat spaga candva
  2- au acceptat un bolsevic prosovietic sa distruga spiritul de sacrificiu de la revolutie.
  Simtul dreptatii nu-l vom castiga niciodata fiind indulgenti cu niste criminali „simpatici”, care „au facut mult pentru sportul romanesc”, sau pentru ca au inaltat cateva Biserici din banii furati – niciodata!
  Si da, si eu as intra la puscarie, si eu am dat spaga candva, pentru ceva, cuiva, precis….)

  Si inca ceva:
  a spus Ponta ca, daca ajunge el Presedinte ii elibereaza din puscarie pe X si Y?! Apara Ponta pe ciocoii neonoi(baronii locali, latifundiarii clipei si locali, carora in cerul gurii negre le straluceste secera si ciocanul) si critica asprimea…LEGII? Au fost Ponta-Antonescu aspru criticati chiar de „vocea”Americii in Romania, Ambasadorul USA la Bucuresti pentru aventura talibana din vara lui 2012?(si de alti reprezentanti din vest printre care Barroso, sau seful PE.etc.), iar el a criticat amestecul „in treburilii interne”?!

  Dar daca AVP are dreptate in privinta tu-tu-ror politicienilor romani
  ( „Nu, eu nu cred că asistăm la bătălia dintre buni şi răi şi nici măcar dintre hoţi (cultivatorii fărădelegii viagere) şi vardişti (apărătorii legii care e), ci la crapuloasa încăierare dintre clanurile criptocomuniste şi criptosecuriste stăpâne absolute,…”)
  atunci eu pot sa va spun cu siguranta ca Romania va ramane saraca UE atata timp cat asa stau lucrurile, iar cei mai multi dintre oamenii scoliti si tineri isi vor face bagajele, in valuri, si vor dispare pentru eternitate de pe mioriticile meleaguri…

  Un weekend linistit la toata lumea!

  PS
  sper ca furtuna nu a facut pagube…

 10. AVP Says:

  Dragă prietene Goldmund,

  Te rog să-mi dai voie să-ţi răspund, mai în gluma, mai în serios, c-un citat dintr-un topic publicat cu ani în urmă în hyperspatz, asta apropo şi de propria-ţi profeţie din finalul frumoasei şi-n acelaşi timp amarei intervenţii de mai sus…

  Asta e situaţia, mey… În caz că perşii fundamentalişti sau rusnacii tare trişti din pricina foştilor aliaţi din Tratatul de la Varşovia, azi nord-atlantici cam fitilişti, ai drea’, n-aşa?, ne-ar nimeri mai mult sau mai Putin din greşeală cu vreo boambă cu electroni futurişti, şi când nici ciocârlia Lia de Rromania n-ar mai călca, necum cânta, pe calcinatele mirişti, ai putea vedea totuşi (în caz c-ai avea curaj să insişti a mai găsi vreo urmă de viaţă cât de cât ioropeană pe-aicişa, prin ruinurile economiei de piaţă, de obor, de cumetrie şi de muica muicilor lor de penelisto-pesedisto-peremisto-udemeristo-puristo-pedisto hoţie din fosta mănoasă glie dintre Dunăre şi Carpaţi) nişte extratereştri suspect de coloraţi, părând să se simtă ca la ei acasă printre puişorii de cârtiţe avortaţi, printre maidanezii ambuscaţi, printre puricii de radiaţii pătaţi, printre munţii de kkţi şi printre eternii şobolani fraţi, dând toate semnele că pentru o astfel de viaţă fără utilităţi, fără slană şi fără cârnaţi, ce să mai vorbim de luxul în care cică trăiseră urmaşii lu Bulăbista, Attila, Ţepeş şi Radu de la Afumaţi, sunt f. dotaţi şi deja suficient de experimentaţi, n-aşa?, căci doar nu degeaba coloraţii ăştia (dar nu verzi, fugiţi drea’) provin tocmai din galaxiile alea pe care nici măcar cu okeanu’ Hubble nu le vezi, şi-atunci cum naiba ca ţeara pustiită de-o ipotetică bombă Haş sau, în mod pipăibil deja (şi rog a nu se supăla careva din staffu’ domnilor Ilici, Geonelu, Moliceanu, Butimanu, Felix, Bela or Băse, cumva, reşpektive unii activişti or securişti de bază cândva) de cei 50 de ani de glorii muncitoreşti şi de dor chior, cu-o tranziţie cică spre marele viitor capitalist în zbor, să nu fie de-acuma aproape a lor, şi numai a lor…?

  Mai mult: din câte pot întrezări în Hypernor, după ce extratereştrii ăştia se vor fi înmulţit şi-n alte ţări ca cucuruzu codrilor, iar pământenii de-acolo se vor fi săturat de bronzu’ lor cu miros de fum înţepător, nimeni – totodată – neavând chef ori spor să integreze un asemenea bobor, să-l ridice la acel nivel civilizator în care bulibaşele & femalele lor să priceapă că a intra aproape anual în gestaţie, fără să ai resursele necesare pentru scutece, ţoale, mâncare, spălare, cărţi sau rechizite şcolare şi nici măcar pentru minimala lactaţie, înseamnă să rămâi pururi o extraterestră populaţie, şi niciodată o pământească cognaţie, cu consecinţa că la un moment dat, după ce-ai căzut în totală dizgraţie sau la o mai extremistă bifurcaţie, să ţi se ridice şi dreptul la liberă circulaţie (ca unui vulpoi bătrân şi tarat din cuşca de la zoo scăpat , iar în plus şi cam turbat), şi-atunci găzdoii de moment ai neînţărcatului ciopor vor hotărî să-i înghesuie pre toţi în Regiunea lor, în ţinutu’ deja pustiit de ciuma roşie a hoţilor hoţilor, de unde le vine şi numele, n-aşa, bey, fraţilor…? :shock:, reshpektive în Rroma…, dar nu aia din Italia, şi nici din India, Eghypet, Andromeda or Abissinia, pricepi, bey, nea Cioroianule, mata… ? :(

  Să sperăm însă că nu va fi (chiar) aşa, dragă prietene ! Doamne ajută !

 11. AVP Says:

  In altă ordine de idei, mă bucur că ai descoperit – mai bine mai târziu, decât niciodată 🙂 – Planeta-Ou. După cum ai văzut, nu eşti singurul 🙂

  Doamne ajuta !

 12. stely Says:

  Iar eu astept ca „Varanul” si trustul „Intact” ( gadea , mbadea sialtii )sa ajunga acolo unde le sunt prietenii din gasca ” grupului organizat de infractori „, iar tu sa-ti bagi in fund toate profetiile facute in slujba noului ” Rau cel mic „. Doamne Ajuta !

 13. AVP Says:

  Adevărul nu se slujeşte decât pe el însuşi, mey, femeie.

  Postare nouă.

 14. Marginalia non turpia Says:

  Planeta-Ou este și va fi descoperită de mulți oameni care știu să citească, unii care pricep ce înseamnă poezie și poeți autentici.

  Ea va exista dincolo de modele politice, ca un semn frumos al timpului nostru.

  Un weekend pe gustul fiecăruia, în continuare!

  PS. Chapeau, AVP și Goldmund pentru modul urban în care dialogați! Acum, când mahalaua tinde să sufoce România.
  Din suflet vă mulțumesc!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s