Am avut dreptate: lui N.Manolescu i se pregătise ceva

Fiindcă din păcate nu găsesc timp pentru un topic special dedicat ilustrativului scenariu al pregătirii debarcării lui N.Manolescu din postul de ambasador UNESCO (un exemplu-școală de manipulare și intoxicare criptosecuristică, în care au fost implicați câțiva așa-zis scriitori pe care naivul public și te pomenești că dl Manolescu însuși îi consideră niște drăcuți poeți / prozatori cu capetele-n nori, iar nu acoperiți criptogradați or cântăreți dynamoviști din Carpați, pe care păpușarul de mascați îi manevrează spre a-și atinge țintele specifice, dându-le profanilor senzația că percep chiar realitatea care e, nu doar iluzia cu care Big Brother își hrănește masele de cetățeni turmentați & snobilimile), voi reproduce aici și acum discuția pe care am avut-o ieri pe zidul meu de f-b cu distinsa comentatoare și pretină Marginalia (CMM):

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

30 aprilie la 21:17 ·

Am postat la această știre de pe HotNews, apropo de numirea noului ambasador român la UNESCO, următorul comment, deocamdată în pending:

Pt mine nu e nicio noutate

Iată ce scriam la 22.01.2015, după ce-a izbucnit așa-zisul scandal al Premiului Național „M.Eminescu”, de la Botoșani, în care N.Manolescu a fost pus la zid după metodele specifice ale Bătrânei Secu:

„Mie unuia îmi e clar că cineva – nu spui ține, persoană însemnată – vrea să i-o coacă d-lui Nicolae Manolescu, îndepărtându-l nu doar din juriile USR, ci din toate posturile. În subita revoltă antimanolescu, iscată sub pretextul premiului ăluia de la nu știu ce serbare scriitoricească anuală, a cărui miză pretins financiară i-ar baga-n boală doar pe amărăștenii poezei ce se emoționează ori se sparie și-n fața unei mâini de bănuți mărunței, darmite la o vânătoare de adevărați lei (primii răsculați incitați fiind realmente niște istericei cam căscăței), văd c-au apărut deja și manipulatorii profi, intoxicatorii, cutiile de rezonanță și creatorii de maidane ad-hoc, ceea ce înseamnă că nu mai e de glumit cam deloc și că n-ar fi exclus să-l vedem pe marele critic convocat chiar și la DNA (:shock:), cum cere Florin cu foc.

Reiau aici și acum (fără să mă pot lăuda că m-am prins de la bun început de mișelia ce se pregătește, ale cărei ițe par să fi fost întrețesute mai demult, firește, după cum se procedează criptosecurește) textul pe care l-am impostat în hyperspatz imediat ce-am aflat despre răzmerița de pe natul literat.”

***************************

  • Carmen-Maria Mecu : Acu s-ar justifica o listă de susținere a lui Nicolae Manolescu. Că acu apăru un obiectiv.
    *******************
  •  Avp Viorel Padina : Dacă ambuscadele criptosecuriste au devenit atât de vizibile încât rezultatul lor poate fi anticipat chiar și cu luni de zile înainte, eu nu cred că e de râs, sorry, surioară. E ca și cum lupii, care nu atacă omul decât în toiul unei ierni aspre, noaptea și-n mijlocul pădurii bântuite de foamete, ar ajunge să ne hăituiască ziua în amiaza mare și fix în centrul marelui oraș.
    *******************
  • Carmen-Maria Mecu : Păi tomnai de aia, ACU ar avea sens o solidarizare.
    *******************
  • Avp Viorel Padina : Da, acum ar avea mare utilitate civică o așa solidarizare, cu condiția ca la aceasta să participe toți naivii care au fost manipulați în orb contra lui N.Manolescu, data trecută, făcând tam-tam-ul mizerabil pe care l-au făcut, pentru ca păpușarul să-și creeze alibiul pentru înlocuirea lui din postul de ambasador UNESCO. Iar după ce naivii idealiști, care credeau că luptă pentru o cauză nobilă, păi cum dreq, vor fi făcut pasul la offside, retrăgându-se din gherila antimanolesciană manipulată ca la teatrul de operetă, se va vedea cum pe scenă vor rămânea ipochimenii provocatori și instigatori, precum și manipulatorii și intoxicatorii profi, pe care păpușarul îi folosește de ani și ani spre a-și atinge scopurile oculte, scopuri despre care nimeni nu mai poate avea certitudinea că servesc doar interesului public, în condițiile în care Castelul Postcomunist a devenit o entitate kafkiană, pur și simplu.

    ********************
  • Carmen-Maria Mecu : AVP, una-i una, alta-i alta. Manolescu poate greși. E om. Cioroianu nu-i mai bun la UNESCO. E om. Reacționăm la comportamente clare, nu la supoziții. E mai productiv. E mai cu sens. Hai să nu-l facem pe careva chip cioplit. Hai să nu ne lăsăm manipulați nici măcar de noi înșine. Cât despre domnia ta, mereu vei avea prețuirea mea. Păpușarii ăia nu mă pot convinge de altceva.

10 răspunsuri to “Am avut dreptate: lui N.Manolescu i se pregătise ceva”

  1. Marginalia non turpia Says:

    Acțiuni diferite, tabere diferite. 🙂
    Asta se vede aici, jos.
    Eu cred că Marele Păpușar e mai sus, dar… tragem și noi un pic de sforile lui. 🙂

  2. AVP Says:

    Păpușarul e cel care le face platformă, pe siteurile sale întreținute cu bani grei – bani publici sau bani negri -, acelor „scriitori” pe care snobilimea sau căscățimea îi percepe ca „directori de opinie” sau „boieri ai minții”, în fapt simpli agenți de influență criptosecuristică, pe care păpușarul îi folosește când pohtește. N.Manolescu le stătea-n gât, mai ales când au observat că nu li se raliază în asaltul contra Ponta, deci a perseverentului anti-sistem. Ca om care m-am luptat pentru liberate și contra comunizmului nu voi accepta niciodată să fiu păpușat de Big Brother, care-n fond și la urma urmelor e statul hiperpotent, Fratele Castrator, de tip criptocomunist și criptosecurist (ori Sora Șefă, când zbori deasupra unui cuib de cuci…). Dacă nu suntem atenți, n-ar fi deloc exclus să ne întoarcem mai repede decât s-ar putea crede fix de unde am plecat: la anno domini Orwell, 1984.

    Noapte bună.

  3. Marginalia non turpia Says:

    Cu Ponta nu merg, Poesele.
    Orwell e, comparativ cu el, răul cel mai mic. 🙂

  4. Marginalia non turpia Says:

    PS. Orwel e, aici, metonimie, Poesele.Ro.

  5. Marginalia non turpia Says:

    PPS. Cât despre domnul Nicolae Manolescu, domnia sa a făcut mai demult, mai de demult, P.A.C.

  6. AVP Says:

    Ponta și ai lui reprezintă lumea (românească) reală, așa cum e și cum o să mai fie muultă vreme de acum încolo (până la apariția cyborgilor incoruptibili, mai precis…oops); Big Brotherul orwellian e totuna cu utopia și, mai devreme sau mai târziu, cu infernul concentraționar. Hic et nunc, văzând cum distinși intelectuali de azi aleargă după cai verzi pe pereți și încă mai cred în Albă ca Zăpada sau în Santa Klaus, înțeleg mai bine de ce un Eliade, Cioran, Noica deveniseră la un moment dat tineri Frați de Cruce legionară sau de ce Sadoveanu, Călinescu, Bacovia, Camil Petrescu etc au simpatizat cu partidul comunist chiar în perioada-i de „glorie” proletcultistă. Mare-i grădina idealiștilor ro.

  7. Marginalia non turpia Says:

    Distopia, Poesele.Ro 😦

  8. AVP Says:

    Castelul. Castelul postcomunist, mai precis.

  9. Marginalia non turpia Says:

    Așa cred și eu, Poesele. Și mi-e tristețe. 😦

  10. AVP Says:

    Postare noua.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.