Monica Macovei îşi face propagandă ca pe vremea Fefelegei

Monica Macovei şi strategii ei de PR par a ignora cu desăvârşire că ne aflăm în era New Mediei, aşadar nu a oricărui Internet sau Web, măcar, ci a Web-ului 2.0, deci a Netului în care nu e suficient să-ţi faci şi tu un blog sau un wall şi să-ţi postezi acolo citatele, poeziile, editorialele sau pozele de anonim provincial or de mare star, ci a web-ului în care e obligatoriu, aloo, dacă eşti o persoană publică şi vrei să-ţi atragi simpatia sau voturile nişei de fani, de evanghelişti sau de talibani, să faci feedback mereu cu cei care te interpelează pe blogul sau pe wallul tău şi să nu laşi impresia că bagatelizezi ori că dispreţuieşti niciun puricel ce ţi s-ar sui pe năsucul în vânt ca un tom degeţel, darmite pe regele hyperspatziului, oricât de inconfortabil ar fi el şi cu atât mai abitir când e, din întâmplare, şi Poeselul vremii tale şi-un luptător anticomunist nu chiar oarecare. Blocându-mi comentariul pe care l-am făcut pe blogul dumisale, aşa cum a procedat şi altădată, sau aşa cum a făcut atunci când mi-a refuzat cererea de amiciţie feisbucciană, precum alţi fudulmani portokaki din frăţiile statale ale Mânăstirii Seculii, Monica şi-a dat arama portokakie pe faţă şi, oricum, ne-arată că are o mentalitate ca pe vremea lu’ bunica şi-o să mai câştige ceva la ora şi în hora asta când o învia tica şi-o zbura purcica (poa’ să ţie cu ea şi uber alles Anghelika sau Marele Licurici of America).

Iată comentariul meu blocat azi la Monica (care cică e ieroina libertăţii, justiţiei şi democraţiei de Românica…oups):

Răspunsuri la Începe să se facă dreptate pentru victimele regimului comunist:

  1. Comentariul așteaptă să fie moderat.

    Frecție pe un picior de lemn ! Ce mare și definitivă dreptate s-ar face băgând în pușcărie niște mumii, în timp ce colegii și foștii lor comilitoni sunt bine merci și cu penzii și privilegii viagere de mii și mii ? Mai bine v-ați fi zbătut mult mai mult decât ați făcut-o pentru repunerea în vigoare a Legii nr.221/2009 (știți dvs care), lege mătrășită în 2010 de Curtea Constituțională portokakie, sau pentru aplicarea reală a legilor de despagubire pentru proprietățile jecmănite de comuniști (a căror aplicare se va face la calendele grecești). Altfel, pentru condamnarea comunismului și pentru adoptarea unor măsuri teoretice de decomunizare se zbate mult mai activ și mai credibil Sorin Ilieșiu (care a avut curajul să-l condamne moral și pe cel ce doar s-a prefăcut, până acum, că condamnă comunismul, dar în schimb nu i-a atins nici cu-o floare pe activiștii comuniști și pe securiștii care au pus în practică „Lagărul Socialist” și care sunt încă în vigoare, inclusiv în vigoare politică, unii dintre ei). Dacă nu veți binevoi să-mi publicați acest comentariu aici, îl voi relua pe wallul meu de Facebook, ca să vadă oamenii ce mare democrată ioropeană și luptătoare pentru libertate sunteți.

19 răspunsuri to “Monica Macovei îşi face propagandă ca pe vremea Fefelegei”

  1. Marginalia non turpia Says:

    Îți respect opinia. Nu ai fost tratat cu respectul cuvenit. Meritai altceva.

    Eu însă, PERSOANĂ NEIMPORTANTĂ, nu aștept nimic pe FB de la Monica Macovei.

    În alegerea MM mă bazez pe: activitatea ei de ministru, activitatea în PE, discursul coerent, obiectivele ei, contextul in care candidează (ceilalți candidați din opoziție, a căror prestație, combinații și prezență mă ajută să o aleg). Precum și aversiunea mea congenitală pentru PSD, începând din copilăria sa de FSN.

    Cu apreciere și respect pentru disidentul și poetul Viorel Padina, mi-am permis să fiu SINCERĂ. Mulțumesc.

  2. Observator Says:

    Eu imi permit sa observ ca in topicul de azi AVP nu pune accentul pe atitudinea lui MM fata de poetul si dizidentul AVP (desi, chiar si numai aceasta atitudine o descalifica pe MM, care tanjeste sa ajunga reprezentanta tuturor romanilor), ci pe incompetenta echipei de imagine a candidatei MM, care ignora ca regula nr.1 a celui ce-ar vrea sa castige simpatia publicului este sa stie sa dea buna ziua, sa zambeasca intotdeauna, sa ramana calm orice s-ar intampla si sa nu respinga sub nicio forma cererile de prietenie ce i s-ar adresa. Functionarii organizatiilor bancare moderne, bazate pe apropierea de public, pe familiaritate colegiala si pe atmosfera friendly, nu au voie, pur si simplu, sa lase sa iasa din sediul bancii un „client nemultumit”, pana cand nu il calmeaza si nu-i satisfac, fie si cu costuri pecuniare pentru banca, la rigoare, capriciile. Functionarii de front office care si-ar pierde rabdarea cu clientul carcotas si i-ar raspunde in acelasi mod ciufut, a doua zi ar fi concediati fara discutie. Asa e si in politica moderna, bazata pe imaginea publica destinsa, pe incredere si pe emapatie. Daca Monica Macovei sau Elena Udrea, de exemplu, ar fi catadicsit sa le raspunda o singura data, insa intr-un mod elegant si potrivit, lui AVP si tuturor criticilor lor, sunt convins ca tonul criticilor acestora s-ar fi muiat radical, iar politicienele cu pricina ar fi avut mai putini clienti nemultumiti. Asa insa, cu o vorba a lui AVP insusi, „fudulia a daramat portokakia si va darama si netocratia”.

  3. Marginalia non turpia Says:

    @Observator
    Mulțumesc pentru precizări.
    OK. A fost o probă. MM nu-și permite, imho, o bună echipă de imagine. Asta poate fi – statistic – de rRu.

    Eu însă, în prostia mea de om simplu și ATIPIC, o evaluez și o votez după criteriile mele, mai sus enunțate.

    PS. Aduc în Poiana lui Iocan o frumoasă întâmplare despre PSD, PDSR, FSN, trei într-unul:
    Pe vremea din proximitatea Revoluției (dec 1989) eram într-o școliță specială. Multe femei, dar am fost programate să facem gărzi de noapte spre a apăra cuceririli lu Ceașcă.
    OK, vine Revoluția și fesenizarea. Ce credeți? Lista se păstrează întocmai, doar obiectivul și identitatea socială se schimbă: noi, femeile revoluționare, apăram acum cuceririli lu Iliescu &Comp.
    Iacă încă un motiv de ce, fug ca de ăl cu coarne, de PSD!

  4. Marginalia non turpia Says:

    ERATA: in loc de „rRu”, citiți „Rău”. Mulțumesc.

  5. Goldmund Says:

    Eu nu inteleg ce e cu Monica Macovei. Stiu ca este cel mai ‘prolific’ si activ parlamentar UE(nota bene pe 2013) a initiat cateva reforme vitale pentru Justitia din Romania(pe care nu i le ia nimeni, nici macar Badea), in rest nu ma intereseaza domnia sa
    1-pentru ca nu are sustinerea unui partid mare(unde s-a mai vazut asa ceva? Candidati, fie ei si meritosi, sau chiar printre cei mai mariminosi si capabili, daca nu au o sustinere masiva a unui partid mare, degeaba!)
    2-nu are carisma
    3-nu este ‘populara'(nici o sansa prin provincia si satele din Moldova si Muntenia)

    Pe mine m-ar interesa sansele lui Ponta(vai de Romania! v-am spus-o si atunci in 1990, alegeti FSN, pe Iliescu, copiii vostri vor fi nevoiti sa plece la muncile grele prin Europa de Vest – mi s-a raspuns, „da, asa vrem noi, si ce daca ne pleaca copiii? Noi nu ne vindem tara!” Acum va fi la fel, ce ironie a soartei!) si ale unui sibian cam mutalau(care ar deschide ferestrele si usile Romaniei pentru prima data de la Mineriade spre lumea germana; sa nu ne amagim, lumea germana e mult mai mult decat Locomotiva Europei, Germania, e cam totul in UE si mult peste jumatate din restul globului la inventii, brevete de inventatori, premii Nobel, etc..) si el lipsit de carisma(ce ghinion pe acest popor!), dar macar Johannis e sustinut de noul partid PNL/PDL, iar Transilvania e(va fi!) din nou mai aproape de Occident…Ramane de vazut ce face Moldova(Bucovina e altfel), Oltenia si restul….

    Da, e inacceptabil ca un politician aflat in campanie sa nu lase un mesaj critic la adresa lui….Romanisme…Dar asta e altceva, cu totii suntem cam la fel, avem aceleasi gene si obiceiuri, aproximativ aceleasi tare, asta nu inseamna ca toti suntem si gandim la fel –
    Gott sei Dank!

  6. Marginalia non turpia Says:

    @ Goldmund.
    Mulțumesc pentru Bucovina. Eu de acolo mă trag.

    În rest, nu mă luați în seamă. Sunt ATIPICĂ, (E drept, într-o țară atipică), așadar votez atipic, un candidat atipic. Mie mi se pare unul dintre puținii oameni onești. M-am săturat de cacialmale electorale.
    În turul I îmi urmez judecata morală, indiferent de statistici.
    în turul II, voi alege, ca de obicei, „răul mai mic”, oricum nu PSD.

    Tot respectul pentru Germania. Bunica și mama știau limba. Cimitirul nemțesc din orășelul meu era egal în mărime cu cel românesc, dar și cu cel evreiesc.

    Numai bine vă doresc!

    PS,. În satul din Muntenia unde am o casă și unde îmi petrec vacanța, sunt oameni tineri, muncitori calificați, care vor să dea semnături pentru a susține candidatura acestei femei „fără charismă”. Nu-s mulți, sunt atipici, ca și mine. Sunt și oameni mai în vârstă, foști muncitori, oameni inteligenți, care vor să facă și ei asta, tot puțini și tot atipici. România e complexă și ca dânsa suntem noi.

    Weekend plăcut tuturor!

  7. Goldmund Says:

    Marginalia non turpia,
    PSD nu este doar raul din trecut si cel prezent,( ‘al cu coarne’ cum bine te-ai exprimat)este daca vreti, coruperea massei de oameni, coruperea inteligentei unui popor, alungarea celor care realizeaza si descopera pcr in alte formate, e ingradirea libertatii de exprimare prin toate formele abile ale INTERNET-ului si prin formele financiare(ei avand intreaga mostenire lasata de calaii comunisti, ei dau firmiturile mai departe…). Daca Romania arata asa cum arata, printre cele mai inapoiate tari din UE, cu o saracie endemica, etc.., e vina directa, clara a PCR- PSD-ului si armatei de politruci(din catune si sate pana in Bucuresti!) care si-au impartit partide, felii din Romania, care au devalizat industrii, care au gestionat total eronat resursele uriase ale acestui popor, care au violat si violeaza interesele acestui popor. Ce trist!
    Ce frumos ai descris faptul ca aceeasi oameni pcr sunt continuatorii FSN-PSD! Scrieti ca si copiii de azi sa citeasca, sa stie de unde ne tragem….

    Tot raul produs de PCR si urmasii lor nu poate fi cuantificat nici intr-o suta de ani, cu toate ca timpul ne dezvaluie mereu si nenorocirile actuale…(v. baronii de Braila, Constanta, Arges, Mehedinti, etc..)

    De aceea, cei politicieni care au avut o metamorfoza in bine, cei care din mers invata, pricep si aplica canoanele Democratiei (intr-un ocean de impostori, criminali economici si mari si puternici comunisti – v. „tatal socru”!)sunt cu atat mai de apreciat cu cat se lupta mai mult cu morile de vant., chiar si cei care prezinta din plin toate tarele poporului nostru….Da, Monica Macovei sau un Basescu sunt exemple superbe si nu ni le poate lua nimeni, fie ei si fara sansa acum, aici. Acesti oameni au invatat, au schimbat in bine Romania, atat cat au putut, ATAT cat au fost LASATI sa o faca, cu toate lipsurile lor uriase(nu cele inventate la antene)

    Inclin sa cred aproape ca a devenit un alibi moral, national sa ne legam de Basescu, un presedinte fara sustinere, un presedinte la sfarsit de mandat, un Presedinte fara partid(practic), un presedinte incomod intr-o mare de apatici politic..Ce usor si simplist este ca cineva, acum sa vina si sa arate cu degetul tot ce nu a facut Basescu – gradinita, neproductiv, neinstructiv, fara putinta de a moraliza, ceea ce NU NE DUCE NICAIERI.
    Numai de bine!

  8. Goldmund Says:

    Marginalia non turpia,
    mii de scuze, abia dupa ce am postat ultimul text v-am citit postarea de la 3:53 PM
    Si dvs. un sfarsit de saptamana linistit!

  9. Goldmund Says:

    Era postarea dvs, de la 3:02 PM…

  10. Marginalia non turpia Says:

    @Goldmund

    Totul e OK. Mulțumesc.

  11. Marginalia non turpia Says:

    Da. Mă întreb ce voi face dacă în turul doi voi avea de ales între două rele la fel de mari.
    Voi lăsa poporul statistic să se calculeze fără mine?
    Iau asta în calcul, ca posibilitate. Uneori, răul cel mai mic poate fi nealegerea răului.
    Om trăi și om vedea.
    Respectul meu, AVP, Goldmund, Observator! Mă stimulați să mă gândesc.

  12. AVP Says:

    Aş vrea să mă înţelegeţi corect, my friends. Eu doar constat ceea ce se întâmplă şi de ce s-a ajuns aici, acum, şi fac lucrul acesta nu de ieri, azi, ci de multă vreme, practic din momentul în care s-au născut premizele trendului politic actual. Iar fiindcă lucrurile care se petrec deja şi forţele care le determină sunt de o amploare şi complexitate socială ce depăşesc cu mult nu doar bietele noastre puteri, dar şi ale tuturor actorilor politici actuali, e o absurditate să credem că aceste lucruri ar mai depinde în vreun fel sau altul de părerea sau atitudinea mea, a lui Marginalia, a lui Goldmund, a lui Observator, a lui Bogdan, a lui Stely, a lui „un a” sau a oricărui altuia care s-ar uita, din întâmplare, pe-acilea. Repet: nimeni, de-acuma, nu mai poate schimba nimic din ceea ce se va mai întâmpla, pe linia asta politică. Mane, Tekel, Fares.

    Doamne ajută şi fereşte-ne de mai rău !

  13. Marginalia non turpia Says:

    @AVP
    OK. IPOTEZA FISTICHIE:
    Ce-ar fi dacă, noi toți de la România, considerând că jocurile sunt făcute oricum, și nu-i nevoie de noi pe acolo, ne-am duce la iarba verde de acasa în loc să ne pierdem vremea prin cabine de vot insalubre?
    (Uneori, am și eu o minte de poet. Mai mâțâțăl, e drept).

    WEEKEND FRUMOS și OPTIMIST și SĂNĂTOS vă doresc!

  14. AVP Says:

    Chiar şi în această ipoteză ar vota în locul nostru rumânul statistic 💡 Mă mir că la mintea ta de poet mâţâţăl, pretină la cataramă c-un Poesel, nu te-ai prins de figura asta defel 🙂

    Un We plăcut vă dorim şi noi!

  15. Marginalia non turpia Says:

    Matale nu te prinseși. Ipoteza era fistichie tomnai pentru că îi includea pe toți. Vorba unui prieten, pe „tonții” de noi.

    Da NOAPTE BUNĂ SĂ AI!
    (Că ipoteza mea n-are cum să-ți bântuie visele).

  16. AVP Says:

    Eh, glumeam şi io… Noapte buna, my friends.

  17. Goldmund Says:

    „Adevărul despre revoluţia română din decembrie 1989”
    http://www.youtube.com/watch?v=oyDGVjr4-88

    Cel mai bun film despre ‘revolutie’ pe care l-am urmarit pana acum.

    De notat in special minutul 30,42(Iliescu) si in continuare, min. 31,31(Basescu). Daca nici in acest context nu ramane Basescu cel mai bun Presedinte pe care l-a avut Romania vreodata, eu nu stiu ce sa mai cred…(in acest context, dupa ce in intreaga Europa de Est nicaieri un sef de stat nu a organizat o Comisie de studiere a crimelor comunismului si nu a condamnat in Parlament comunismul ca fiind criminal si ilegal pe intreaga durata a lui – in fata unor oaspeti de onoare precum Cancelarul Germaniei Federale, care a laudat gestul presedintelui Romaniei, asa cum a facut-o Basescu – ar trebui sa ne uitam putin si asupra membrilor acelei comisii porezidentiale…, calitate a istoricilor si profesorilor universitari care niciodata nu va mai putea fi atinsa….Ce se urmareste atunci, acum?!?) Toate tarele presedintelui palesc, sunt desfiintate de ceea ce acest presedinte a reusit intr-o tara ca a noastra, controlata oricum doar de fortele pcr si cele cu creerele spalate care, se pregatesc sa preia intreaga putere, din nou!
    Acum va veni ‘emanatul’ lui Ceasusescu, Iliescu si A. Nastase(singurul puscarias din pleiada de criminali), cel care in doi ani nu a facut decat sa-l injure pe Presedintele Romaniei si nimic altceva, domnul de la antene, tov. Victor Ponta.

    Doamne ajuta!

  18. AVP Says:

    Prietene Goldmund, acum, aici, la noi, aproape toată lumea bună a înţeles deja ceea ce eu unul tot spun de ani de zile : că degringolada politică a aşa-zisei drepte din România se datorează ambiţiei lui Traian Băsescu de a-şi perpetua puterea personală, cu oameni care să se afle cub comanda-i cazonă nemijlocită. Faţă de acest inomabil fapt, toate meritele lui TB, reale sau închipuite, pălesc.

    Postare nouă.

  19. AVP Says:

    Şi Doamne ajută !


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.