Intalnirea hastrala a ciumpalacului C. cu ciumpalacu B.

Fiindcă n-am timp de cioace, voi însoţi pozele acestui topic cu comentariul pe care l-am făcut la data la care Cărtă şi-a pregătit pentru a nu ştiu câta oară trambulina pentru părăsirea in extremis a corabiei Piratului – ce părea atunci să se scufunde implacabil – şi pentru zmecheroasa săritură în corabia învingătorilor (plan abandonat ulterior, în stilul fofâcâitor specific oportuniştilor, după ce Piratu a ieşit – tot el – învingător). Aş mai adăuga totuşi ceva, după ce tocmai aflai că mai alaltăierea Preşedintele Băse l-a decorat cu Meritul nu ştiu care pe un antrenor de tenis cu piciorul, Dumnezeule mare…! 😳 Înţeleg că  homu ista e gata de decorare, te pomeneşti, chiar şi-a unui cal, precum Caligula din rromaneşti, numai pe redactorul „Apelului către Europa” şi pe autorul „Poemului de oţel” (şi de altfel redactor şi iniţiator al apelului pentru susţinerea candidatului TB în noiembrie 2009, când aproape nimeni, nu doar Cărtă,  nu-i mai dădea lui Băse vreo şansă de a fi reales), deci numai pe AVP – sau pe ceilalţi de pe lista lui Volo –  ba, păi cum drea. Că io personal aş refuza – de-acuma – orice tinichea provenită de la ingratu, cinicu or nesimţitu nost’, asta e altceva, aloo…! Eu nu vreau, prin acest comentar suplimentar, decât ca friends-ii care mă somează imperativ să particip la măreaţa şi actuala lor „cauză” feisbucciană pentru susţinerea săracului Băse (care, între noi fie vorba, n-are de ce să fie nici sărac şi nici susţinut, întrucât ceea ce se întâmplă zilele astea îmi pare a fi doar un circ hirsut,  lăzăroian or  măgurean, ca şi toate pieţele universităţii de mai an) să ştie de ce-i tratez cu refuz avepian, chit că – spre deosebire de oportunistu Cărtă – io încă-l mai socotesc pe Băse ista  „răul cel mic” & ciumpalac d’antan, atâta timp cât sunt aproape convins că Opoziţia, care cică ar reprezenta „schimbarea” în vrac, are şi ea un Porumbac pe post de drak, pe lângă felicşi, nuşi, patricieni şi alţi mascaţi trepăduşi, plus pe Drakula cel Mare, moştenit – ca şi viscolu din Câmpia Română – direct de la Ruşi, respectiv pe Ivan Ilici cel încă f.tare, aşa cum reiese cel puţin din buletinele-i de externalizare. Asta e situaţia şi naţia, bey, frăţioare.

P.S. : Faptul că my friend Volo însuşi nu i l-a propus lui Băse spre decorare, dintre cei de pe lista lui Volo, decât pe sărmanu Vasile Paraschiv, e altă raţă-n altă traistă.

********************

Zău, greu îmi explicam, până nu de mult, cum dreq se face că toate premiile, gratificaţiile, bursele, daadurile, subvenţiile   etcetera au căzut pe capu băiatului istuia, care o fi mâncat el când era mic ceva şi despre care io nu zic că e chiar mediocru sadea sau că nu e ca lumea, cum ar venea, dar nici aşa, bey, drea. Numai dacă cineva  cu putere mare în media, cu oameni cheie puşi fix acolo unde se formează imaginea publică, bună sau rea, a unuia pe care vrei să-l urci ori să-l cobori, în funcţie de interesul cupolei de secretoasse cammori, numai dacă păpuşaru ista te ia în braţe şi te prezintă populaţiei de snobi sau de consumatori ca pe una dintre rarissimile splendori, pentru ca după aia, la rândul său, să te folosească când tre să vbească de bine sau de rău un pretin sau dujman de-al său, să-l urce-n slăvi ori să-l arunce-n hău, numai în felu ista se explică succesul monstru al acestui coleg – cică – al tău sau al meu.

Când păpuşaru – nu spui ţine, persoană însemnată… – a avut nevoie de Traian Băsescu spre a scăpa de banda lu Bombo, de a cărei lăcomie ajunsese să-i fie scârbă până şi cupolei de tovi şi băieţi, toate cutiile de rezonanţă şi flaşnetele de învăluire din media – printre acestea, ba chiar în linia întâi a jurnalului naţional al mogulului Voiculescu, şi Cărtă al nostrum – l-au tămâiat pe TB ca pe sfântu Pafnutie, însă de la o vreme, mai precis din momentul în care cupola a constatat enervată că golemul său, popeye cel viteaz, îşi ia în serios misia de judex şi-ncepe să sape “sistemu ticăloşit” la baz (sistem ale cărui temelii sunt din granit de Caucaz, gemene cu zidurile de cremene ale Kremlinului), atunci a început atacul la baionetă contra “trădătorului”, schimbându-se total sensul chorului de sycofanţi sau de cântăreţi la Dynamo (cum li se mai spune în Carpaţi), precum şi tonul filarmonicii de cutii de rezonanţă sau de gealaţi gradaţi de la editorialele mediei de tonomaţi, care-n 1-2 ani l-au umplut pe “iuda” Băsescu cu tone de kkţi, de-a ajuns sireacu hom să pută – şi tocmai când era să miroasă  mai mumos sau mai dichisit în ochii boborului paraponisit, ce nu vrea să se lase reformat, modernizat sau, cum ar veni, primenit, decât pe năsălie, shiit… – ca un chit eşuat pe un ţărm de marmara şi de pescăruşi gălăgioși ciugulit. Iar pentru mine, zău, n-a fost deloc o întâmplare că-n  choru cel afurisit l-am okit la un moment dat şi pe băiatu nost’  cu cânticelul brusc cotit,  aşa cum am scris pe forumu’ ista renumit, la momentu potrivit…

53 răspunsuri to “Intalnirea hastrala a ciumpalacului C. cu ciumpalacu B.”

  1. skorpion Says:

    de acord 95% cu postarea ta, AVP,
    🙂

    legat de decorarea ta, parerea mea este ca Vladimir Tismaneanu ar trebui sa-i propuna lui Basescu acest lucru, prezentindu-i detaliat cine este si ce a facut Viorel Padina.

    parerea mea!

  2. skorpion Says:

    iar in ceea ce il priveste pe Cartarescu fie este un naiv de o imensitate astrala (sora cu prostia uneori), fie este oportunist,
    una din doua
    🙂

  3. AVP Says:

    Salut, skorpi. De-acum incolo Volo poate sa propuna pe cine-o vrea, pe mine nu ma mai intereseaza. Io voi fi decorat asa cum am aratat aici 🙂

    In rest, as fi curios sa aflu in ce consta rezerva ta de 5%.

  4. skorpion Says:

    AVP,
    nu sint de acord ca Basescu este un ciumpalac….ce cuvint cu sonoritate gretzoasa
    🙂

    si totusi acest om aproape singur avind de infruntat opozitia, o presa abjecta, propriul lui partid in proportie majoritara, justitia, procurori, „oamenii muncii” 🙂 , manipulari de cea mai joasa speta, diversiuni ordinare…..a reusit sa faca multe lucruri pentru reformarea statului. Nu trebuie sa ti le amintesc…
    recunosc ca s-ar fi putut face mai mult, remarca, AVP, ca nu spun: el ar fi putut face mai mult, ci noi toti, daca…stii tu…

    la ce te referi cind spui măreaţa şi actuala lor “cauză” feisbucciană pentru susţinerea săracului Băse ???
    habar nu am despre ce este vorba..

  5. AVP Says:

    Multumesc pt lamuriri. „Ciumpalac” – ca si „ipochimen” – n-are nimic peiorativ in el 🙂

    Cat despre cauza, ma refer – e.g. – la aceasta :

  6. skorpion Says:

    multumesc pentru lamurirea cauzei……
    nu servesc!
    nu in acest mod.

  7. Stely Says:

    Pe mine ma mira cum se screm cu totii sa le cinte in struna, celor citeva sute de protestatari de azi si chiar de ieri ,care numai orb sa fii sa nu vezi ca „bietii” de ei habar nu au pentru ce au iesit in strada. Chiar acum citeva zeci de minute am ascultat un mic interviu la B1 unde un tinar , intrebat pentru ce protesteaza ,spunea cam asa :”pentru o viata mai buna ,pentru dreptul la libera exprimare ??? pentru locuri de munca (sa nu mai fie nevoiti sa plece in lume ) si … pentru o Reforma dura in sanatate si invatamint !!!!? si cite altele care mai de care mai hilare .Daca vreti ,puteti sa vedeti aici si altele :
    http://www.decatorevista.ro/portrete-piata-universitatii/
    p.s. Nu ma mir de Cartarescu ,care ,zau ,si el se cam screme sa fie alaturi de „bobor” ,dar musai la televiziunile mogulilor.
    Apropo, „hocus pocus” si Cristoiu &compania de la B1 au intors foaia. Cu totii cinta in cor, ca la un semnal: „Basescu e pierdut,obosit ,nervos si parasit „,deci trebuie sa-si dea demisia.
    Ei, iata pentru ce ,AVP,am aderat la causa aceea „fesbucciana” 😉 la care te-am invitat prieteneste , desi stiam ca esti lecuit , prin urmare iti accept fara suparare refuzul , cunoscindu-ti desigur motivele.
    A, nici eu nu-l cred” sarac ” ,dar cu ce spui aici nu sunt de acord :
    ” ceea ce se întâmplă zilele astea îmi pare a fi doar un circ hirsut, lăzăroian or măgurean, ca şi toate pieţele universităţii de mai an…) să ştie de ce-i tratez cu refuz avepian, chit că – spre deosebire de oportunistu Cărtă – io încă-l mai socotesc pe Băse ista “răul cel mic” & ciumpalac d’antan ”
    Daca mergem pe ideea asta ,inseamna ca si”ciumpalacul ” Carta le face jocul acestora ,dar si „ciumpalacul „Badea si colegii lui etc…?

  8. AVP Says:

    Stely, e mai complicat de explicat si nici nu prea am timp. Hai s-o lasam asa. Sa zicem ca am facuta afirmatia aia pt mai tarziu.

  9. AVP Says:

    Stely, pentru ca nu cumva sa crezi ca ti-am raspuns distant, draga pretina, parerea mea e ca prin toate framantarile astea, de care anumiti scenaristi nu sunt straini, se pregateste iesirea din scena a guvernului Boc si inlocuirea lui cu un guv de tehnicieni, pentru ca PDL sa se odihneasca un pic pana la viitoarele alegeri si sa mai distribuie din sarcina guvernarii in vreme de criza si celorlalte partide parlamentare. Or, opozitia a crezut ca tocmai acum e momentul sa ceara si ea demisia, dar nu numai a guv-ului Boc, ci si a Piratului. Evident ca nu i se va satisface decat cererea cea mai paguboasa pentru ea, pentru Opozitia lu pesce prajit.

    Asta e situatia, natia si misculatia. Acum esti mai putin incruntata, n-asa ?

  10. AVP Says:

    Ma uit la Monica Macovei pe B1 si realizez ca daca slabuta Opozitie ar fi desemnat-o pe Mona Musca drept candidat – o comunicatoare eminenta, spre deosebire de Monica Macovei – ar fi castigat detasat alegerile. Base, in loc sa iasa el sa comunice cu boboru – nu pentru ca i-ar fi frica de piata aia, nici vorba, ci pentru ca el este totusi un comunicator eminent -, i-a scos la inaintare pe cei despre care se crede ca sunt mai populari (MM, Tru etc). Or fi astia mai populari, dar numai fata de talibanii portocalii, care oricum ar vota cu partida lor, nu si fata de cei neutri, ca mine sau ca altii.

    Monica Macovei n-o poate face inobservabila nici macar pe stearsa pesedista, ex-ministresa a invatamantului, imi scapa acum numele, de o mediocritate perfecta. Trist, dar adevarat.

  11. Stely Says:

    Nu,zau , nu sunt incruntata din cauza asta . Explicatia ta pare plauzibila , dar nu crezi ca acest scenariu este /a fost cam riscant ? Ar fi putut s-o faca f.usor in urma scandalului pe legea sanatatii ,daca tot s-au gindit s-o retraga. Sigur ca ar fi bine pentru PD-L, sa lase guvernarea pe seama tehnocratilor pentru s-si reface fortele si sa-si vada de campania electorala . Dar dupa parerea mea un guvern de tehnocrati nu va mai face nici o reforma ,iar dupa alegeri nici atit ,intrucit PD-L nu va mai cistiga alegerile si nici T.Basescu ,cu USL la guvernare ,nu va mai putea sa faca nimic .
    p.s. Stiu ca nu-ti place Monica Macovei ,dar cred ca a venit sa contracareze intitiativa PSD , de a cere prin europarlamentarii socialisti ,sa retraga fondurile si sprijinul Romaniei in UE. A fost o reactie binevenita ce a prins-o pe picior gresit pe Abramburica.
    p.s. dar de implicarea Casei Regale ce zici ?

  12. Stely Says:

    Am uitat sa spun eu , si iata spune Monica Macovei : Traian Basescu va veni (sigur) sa vorbeasca si atunci va veni si cu solutii. Ei ,da ,sunt de acord cu asta . Sa-i lase pe protestatari sa-si consume nemultumirile pina la capat ,apoi politicienii si in final el, pentru concluzii si solutii.

  13. Goldmund Says:

    Pentru mine Caratrescu ramane un geniu creator, poate putin ‘atins’, dar stralucitor(i-am citit cartile lui si-mi plac, unele mult!) iar faptul ca acum si el arunca cu piatra in presedinte – et tu, Brute? – ca unul din galeria ‘Stelei'(chiar daca piatra lui e cuvantul, nerecunostinta fata de aceste timpuri in comparatie cu tirania comunista si post-comunista a lui Iliescu&CO, cum bine a spus AVP, dar mai ales ‘nici un cuvant pierdut ‘ despre s l a b a opozitie neocomunista/socialista, care iata! – doreste in aceste momente sa profite si de pe urma demonstrantilor disperati..) il reface ca om simplu, dupa un zbor de creator:
    copilul de cartier, sclipitor, facil si direct ca un amator, intr-unul.

    Protestul ‘omului de pe strada’ reprezinta o stare de normalitate, e democratia traita activ, Ce mi se pare important acum este ca membrii guvernului Boc sa iasa pe scena mass mediei, sa spuna clar ce au facut pana acum, ce au facut in plus fata de alte guvernari si mai ales sa arate concis cum va arata viitorul Romaniei in 2 ani, in 10 ani, cum vor imbunatati ei viata oamenilor nemultumiti, dezamagiti, saraciti…

  14. monyf Says:

    AVP , la 21:23
    Ai perfecta dreptate! Si azi ,in 21 ian 2012,e foarte tarziu sa recuperezi ! Degeaba-i disperat Cristian Preda azi ,cand de 3 ani, nu a dat vreo solutie partidului care l-a propulsat in parlam. european .Si cati altii ,la fel de curati ca si domia sa ! Saraci de curati !Macar MM ramane in mintea oamenilor !
    Nu-l merita nimeni din partid pe Base ,cu toate bubele ce le are ,ca orice om,de altfel ! Dumnezeu sa ne apere,de cei care i-a timis in piata pe cei cu bate si cu portretele lui Ceausescu,sa nu mai apuce vreodata sa ne conduca !
    @Steli,despre ce reforma vbesti? gata cu reforma ,udmr e pe cale sa tradeze ,iar unpr in sondaje, nu exista. Cine sa faca reforma ,ca astia doi din urma vor fi ocupati sa-si apere treaba lor ! Bietul Boc? si f… si cu banii(in cazul lui bietii parinti) luati ?

  15. monyf Says:

    scuze: …de cei care i-au trimis…

  16. AVP Says:

    Da, Mony, asta e situatia… Da’ fiindca te prinsei pe-aci, poci sa-mi spui si mie de ce nu-mi aprobi cererea de reinnoita pretinie pe feisbuc…? 🙄 Mi-ar placea sa spui ca n-ai observat-o, aloo…

  17. monyf Says:

    AVP,a existat o cerere ,odata,demult, imediat dupa „incident”, dupa care a disparut ! sincer? nu ma deranjeaza sa ti trimit chiar io cererea,cum am facut-o de la inceput,cu o singura conditie :sa nu-mi mai impui nimic ,chiar daca,nu ma situez la inaltimea dtale !

  18. Stely Says:

    Vad o dezamagire generala : a protestatrilor , a puterii si sustinatorilor ei , a opoziiei ,dar si a celor din diaspora .
    AVP, asta este special pentru tine :
    http://flori-balanescu.blogspot.com/2012/01/romania-nu-uita-nu-ai-cu-cine-vota.html#comment-form
    p.s. mony ,despre ce tradare („pe cale” ) a UDMR ,vorbesti ?

  19. AVP Says:

    Bine, Mony 🙂 O buna pretina, ca si Parisu, merita o liturghie 🙂 Thank you.

  20. monyf Says:

    @Stely,
    Hunor a declarat ca de la acest „cutremur” care a cuprins intreaga Romanie,nu te mai poti gandi la reforma, ci la doleantele multimii nemultumite! De luni vom vedea sobolanii sau broastele cum vor fugi din cala vamporului care-i leagana de 3 ani

  21. monyf Says:

    Va doresc o noapte buna !

  22. AVP Says:

    Si noi tie ! Si inca o data bine ai revenit intre AVP’s friends 🙂

    Cat despre guvul Boc ramane cum am stabilit : va cadea in curand… oops. Insa Leul (inclusiv NATO, aloo…) ramane dupa usa… 😉

  23. Stely Says:

    AVP &monyf ,
    Ma bucur .Stiti voi, de ce . 😉 Sa va fie de bine 🙂 si …cu ” Leul dupa usa „,fiindca chiar uitasem ca nu suntem singuri si de capul unora ,ca Ponta &Crin

  24. AVP Says:

    Da, nu e dracu atat de negru, se pare.

    Pe maine.

  25. Hantzy Says:

    Si daca pica Boc ce?!Se termina reforma? Nu se poate termina ceva ce n-a inceput inca. Ceea ce s-a facut a fost primul ajutor, ca sa ramanem in termeni smurdulesti … dar n-a fost in niciun caz tratament.
    Ca boc nu poate da mariri de salarii e clar. Dar demisia poate sa si-o dea. Nu pentru aia putini iesiti in piata, ci pdentru o nou sansa data tuturor: un nou test electoral. Si nu in septemvrie, ci rapid. Chiar mai rapid decat investitiile alea atat de clamate. In realitate banii pentru investitiile guvernamentale vin tot din taxarea mediului privat de afaceri. Adica ele direct nu creaza plusvaloare, ci o folosesc, de preferat cat mai eficient, pe acea plusvaloare deja creata de producatorii privati. Dar ele pot reprezenta un stimulent pentru dezvoltarea de noi afaceri private, un catalizator deci pentru dezvoltare. Daca faci 500 km de autostrada, care sa „descopere” regiuni uitate ale Romaniei, e foarte posibil sa poti atrage un investitor care sa-si faca baraca la Cuca macaii unde oameni-s naivi, dar harnici. Sau daca informatizezi sistemul de stat, atunci ai garantia ca procedurile vor fi standardizate si rapide, atragand alti interesati. Daca insa faci gondole din impozite si n-ai drum pana acolo, atunci pana cresc restaurante si hoteluri se strica scranciobul.
    Bre Boc, oricat te-ai da de-a dura cu vorba-ti ca butia pe povarnis, afla de la mine ca mai multa reforma facu pesedeaua intr-un an, decat ‘mneata in trei. Ca nu fura cele mai bune reformele lor sau ca nu mai sunt, e alta poveste!

  26. Hantzy Says:

    Goldmund,
    am vizionat filmuletul. Cateva remarci:
    – se filmeaza cu camera la vedere, ceea ce da impresia unei regii.
    – desi „gestionarul” stie cu siguranta ca e filmat, operatorul nici nu incearca macar sa-i filmeze chipul. Parca ar fi intelesi.
    – nu exista nici o dovada ca toti cei prezenti au fost „cumparati” pentru a striga „Jos Basescu”
    Ca urmare se pot trage si urmatoarele concluzii, mult mai probabile, daca ne gandim la modul operativ al puterii, obisnuita sa submineze:
    – oricine poate crede ca cei cumparati sunt diversionisti
    – oricine poate crede ca „gestionarul” si cameramanul sunt platiti de Boc

  27. Goldmund Says:

    Hantzy,
    de aceea nu am comentat ‘filmuletzul’…

    O remarca la postarea ta de mai sus:
    atunci cand ‘generalimea'(generalii de securitate si ai Armatei Romane) au decis numirea tovarasului Ion Iliescu in fruntea statului – chiar in timpul Revolutiei Romane – tinerii capabili, opozitia timida, vechii lideri ai ‘partidelor istorice’ nu au mai avut pentru mult timp nici o sansa in aceasta tara. In momentul in care Constantinescu (in cadrul CDR ) a incercat impreuna cu cei cativa autentici lideri ai partidelor istorice sa transforme tara lasata de comunism si Ion Iliescu, sa fortzeze cateva reforme structurale in stat, majoritatea populatiei si ‘liderii lor’ s-au opus vehement(unii de frica pierderii definitive a puterii – multi actionand intre anii 1990-1996 in afara legilor tarii se temeau de procese si puscarie! – cei multi de frica unui sistem capitalist complex pe care nu-l cunosteau decat din propaganda ‘de partid si stat’…), sfarsind intr-un dezastru politic si economic, un colaps de tara(spre sfarsitul anilor ’99-2000)
    Intre anii 2000 si 2004, dupa ce acele reforme timide facute de CDR au inceput sa dea rezultate, dar mai ales dupa reformele politice de apropiere ale Romaniei de UE(aportul lui Constantiescu a fost enorm in acest sens), iar economia incepea sa functioneze(deoarece urma dupa boicotul masiv din anii 1996-2000 ale zecilor de mii de politruci care conduceau atunci economia romaneasca!) ‘acum’ puteau sa fure si sa faca ce vroiau ei, dar nu mai blocau economia, Romania a ajuns in anul 2004-05 ultima tara din estul Europei la capitolul reforme si economic, mult in urma…Bulgariei. Ce au facut perfect socialistii(fosti comunisti in corpore!!)au marit pensiile si salariile bugetarilor in stilul(de acum arhicunoscut) ‘grecesc’! Acest fenomen (tipic pentru Europa de Sud) de a mari pensiile si salariile bugetarilor fara verun fundament economic(de ex. prin cresterea productivitatii muncii) a fost continuat si mai mult de premierul Tariceanu, dupa 2005!!

    Romania a fost mereu ‘repetentul’ UE la reforme, fiind mereu criticata de reprezentantii UE, FMI, BM si alte institutii globale.
    Daca pana in anul 2008, statul acorda doar pensii mai multe si mai mari, dar la reforme era codasul din UE, din anul 2008 lucrurile se schimba radical, mai ales ca acele reforme se suprapuneau cu o criza mondiala, financiara, economica…Acum vine si nemultumirea populatiei…
    „Din istorie invatz”…Ce?! Liberalii si socialsitii(sa fim seriosi in privinta acestui termen, deoarece socialsitii romani sunt de fapt comunistii, ‘ciripitorii’ si securistii de ieri, neocomunistii populisti de azi!) vor darui populatiei din nou pomeni electorale, iar tara va trebui sa se imprumute cu dobanzi din ce in ce mai mari de pe piata de capital – simplu! Ce e si mai rau, dupa cum vad eu lucrurile, este faptul ca exact aceeasi clica care a intarziat reformele statului roman atata timp, va amana in continuare sansa Romanei spre un stat de drept, alaturi de vantu si acolitii lor. Pentru mine, diferenta uriasa intre PDL si restul a ajuns atat de mare incat ‘caderea lui Boc’ (de fapt a PDL de la Guvern) va insemna pentru Romania o perioada de stagnare, o perioada breshneviana….
    Vox populi, nu?!

  28. AVP Says:

    Hantzy, Goldmund,

    Ma bucur sincer ca discutia dintre voi nu mai are acutele iritate de altadata, my friends. Era si pacat, naiba, ca doi oameni de acelasi neam de sange, nu doar de aceeasi romaneasca limba, sa se certe pentru o lumicica strimba 🙂

  29. Hantzy Says:

    Goldmund,
    ai o interpretare „foarte personala” a evenimentelor. Fascinant e ca vorbesti cu o siguranta care taie cheful de polemica, idicandu-i eventualului partener de discutii ca n-are rost sa incerce vreo argumentatie, convingerile fiindu-ti de neclintit. Incerc totusi:

    Are mai putina importanta cine l-a uns pe Iliescu in fruntea tarii. Chiar sa fi fost generalii respectivi, ei au fost rapid trasi pe linie moarta, singura drectie spre care au fost orientati elefantii respectivi fiind cimitirul sau haznaua Romaniei mari. Eu am fost de la inceput un oponent al lui Iliescu. Nu spun acest lucru pentru a impresiona, ci pentru a-ti arata ca sunt de acord cu dumneata in ceea ce-l priveste. Dar refuz sa-mi asez ochelarii de calut pe nari si sa-l vad doar pe „bunicuta” drept singurul personaj malefic.Mai ales acum cand nu mai are nicio putere, iar in partid Ponta a reusit chiar sa-l domine. Cei care i s-au alaturat atunci, in anii 90, setosi de putere, cei care azi, consecventi metehnelor de altadat’ sunt pericolul.

    Cat despre perioada 2000-2004, Nastase a refuzat sa mai mareasca veniturile bugetarilor, a refuzat sa mai disponibilizeze angajati si sa-i trimita in pensie. Odata votata Constitutia 2003 si initierea contactelor cu NATO si UE, politica lui Nase a fost, oricat de greu mi-ar fi s-o recunosc, una de responsabilitate. Pe el l-a invins aroganta, iar nu rezultatele guvernarii, cand inflatia se stabilizase, cresterea economica era una reala, iar conditiile continuarii trendului erau dintre cele mai favorabile. In acea vreme, chiar Traian Basescu intervenea cu declaratii sustinand ca guvernul ar trebui sa renunte a-si mai rasplati sponsorii cu contracte si sa mai dea ceva si „poporului asta, care o duce atat de greu!” Ce metamorfoza s-a produs intre timp?
    In perioada cand Tariceanu era premier, intregul PDL instiga masele a cere tot mai mult, si promitea prin programele de guvernare, peste 1000 km de autostrada, alte 10000 km de drum refacuti, sarlariu mediu de 900 EUR, pensie minima de 480 EUR, pensie pentru fosti ceapisti de 350 RON, 6% pentru educatie si sanatate si cate si mai cate. Era un mesaj indus populatiei ca guvernantii de atunci ar putea sa le ofere inca mai mult decat o fac. Dupa preluarea puterii si indepartarea colegilor de guvernare, au marit pensiile. Abia dupa prelungirea mandatului cu inca 5 ani, s-a trecut la taieri, aplicand, in cel mai curat stil nastasian, politica clientelara.
    Deci, cat esti in opozitie promiti, cand ajungi la butoane, iti vezi interesul si uiti promisiunile. De ce crezi dumneata ca uselistii, ar fi mai de onoare si vor darui populatiei noi pomeni electorale?! Pot sa n-o faca decat simbolic (inca vreun 2%) si sa motiveze prin stadiul dezastruos al economiei in urma guvernarii Boc.

  30. Hantzy Says:

    AVP, m-am mai astamparat si eu … de Craciun am vazut dublu!

  31. AVP Says:

    Cum adica ?

  32. AVP Says:

    Opaaa… ! La multi ani, draga prietene ! Sincer iti doresc sa fii fericit, implinit si liubit ! 🙂 Si tot sincer iti marturisesc ca te credeam – ca si pe my friend Costel – mai batraior, mai ales ca de 7-8 anisori, de cand te cunosc, esti neschimbat: matur si – destul – de echilibrat 🙂

    Si fiindca tre sa-ti fac un dar voi posta un pic mai incolo un text de-al tau, vechi si bun ca un vin rar, pe care l-am salvat pt mai tarziu, normal:)

  33. AVP Says:

    Uite aici 🙂

    De la: Hantzy (…@yahoo.com)
    Data: 2004-03-01 13:36:27 , IP: 134.98.65…
    Re: ptr snapshooter – nu-i la tema (NLT)

    raspunsul meu de azi:

    Intai si mai intai sa recunosc: porecla sub care iti purjezi produsele si subprodusele intraparietale pe forumul nemoderat ce ni-l pune ZIUA pe ecrane, e nimerita. Nici ca s-ar putea o alta: ai plesnit dintr-o impuscatura toata fauna si flora ce se zbenguie in voie p’an codrii aiestia. Se vede ca folosesti alice si nu glont, ca prea rasfirat s-a dus incarcatura, si desi imi paru ca nu se clatinara, deopotriva fura loviti si maciucari si curve, blegi si ratati, in fine … toata aceasta viermuiala de crasma virtuala, mult prea altfel decat cea a sclifositilor sau fanfaronilor cu orhideea alba la butoniera, care-si rezerva deliciul de a lua parte doar la receptiile de prima ranga ale unor restaurante, unde oberii servesc doar cu manusi albe si cu gesturi false (ca sa nu spun ipocrite!) à la Contesa de Ségur.
    Sa-ti spun ce cred eu despre tot acel circ, fata de “becisnicii” astia de pe aici, pe care ii gasesc adorabili. Pen’ca nu ma pricep sa-mi sustin ideile cu cuvinte cracanate de atata cosmopolitism ce sade in ele, o voi face mai simplu si mai frumos totodata – sunt sigur ce vei intelege.

    Ai mei stra-inaintasi nu au avut pamant mult, ci copii multi. Si pentru ca parintii mei facultaturi terminatara, nu prea primitara nimic de la mosii mei, asa ca a trebuit sa ajung si eu inginer, neavand sansa de a ramane sau a redeveni taran. Totusi, viata mea nu s-a petrecut in prafuitul targ cu pretentii de oras unde m-am prefacut ca merg la scoala, ci tot la tara. Imi amintesc de livada de meri ai matusii mele, in care stam aiurea intins pe iarba si priveam sorele ce desena dungi de praf aurit printre frunzele coscovite de caldura si batranete. Nu erau meri “moderni” intinsi pe sarma ca tarfele la plaja, ci niste copaci buburosi si scofalciti, sub care isi mai aduceau satenii vacile sa pasca. Cand insa muscai dintr-un mar de S’ant-Ilii, mic si lovit de gheatza, clatit doar de maneca tzoalei, aroma si parfumul sau, chiar si asa, amestecate cu tzárâná si miros de balegar, transformau viata de copil sarac intr-o aventura princiara. Chiar si cacareaza vreunui vierme aciuat sub coaja urata, nu-mi putea curma delectarea. O scuipam cu naduf si scarba, dar rodeam poama pana la petiol, de parca ar fi fost ultima din livada.

    Matusa avea si curtea acoperita de o vita-de-vie ce da niste struguri acri-acri, insa de care nici eu si nici vara-mea nu ne puteam satura. In acea vie, ce umbrea placut masa de lemn nelacuit la care ma asezam mai peste ani sa citesc “La Medeleni”, am descoperit cu ochii mei de copilandru o lume neinchipuita de paianjeni, gargarite, lacuste si multe alte ganganii ale caror nume l-am uitat sau poate nu l-am aflat niciodata. O lume pe care o priveam fascinat si pe care o plangeam cu sughituri cand venea vremea stropitului cu piatra vanata. Stiu ca-i spuneam matusii: “las’ca stau eu sa prind mana aia si-o omor, da’ nu da cu peatra!” Iar matusa imi zambea, dar dadea mai departe cu solutia de sulfat de cupru, fara a-mi spune un cuvant. Si acum imi vine sa plang, gandindu-ma la inocenta mea de atunci.

    Tot din merele astea si din strugurii astia acrii am baut mai peste ani primele picaturi de alcool taranesc, ce m-au rupt de copilarie si m-au trimis in lumea cruda a realitaii adulte. Imi amintesc cum imi increteam fruntea si buzele la gustul de foc al rachiului sau al tulburelului “abia-tras”, fara insa a renunta la tentatia prea puternica pe atunci, de a-mi arata ca sunt deja barbat.
    Timpul a trecut, matusa a murit, livada s-a uscat de tot, iar vara-mea nu are timp de stropit via si de tescuit ciorchinii. Insa gustul licorilor matusii nu-l voi uita niciodata.

    Acum mananc mere mari si frumoase, cu etichete de Bodensee lipite pe coaja ca de ceara, negaurita de foamea niciunui inelat. Stii ceva?! Au gustul exact asa cum arata – ca de ceara!

    Nu mai beau vinul ca creneala in care matusa se ferea ca dracu’ de tamaie sa toarne metabisulfit, ca alti consateni cu drumuri mai dese la oras, si nici redemeul ei albicios ce impanzea satul cu mirosul lui iute. Nuuuuu! Acum sunt domn si beau vin californian de 10 euroi butelca si Calvados spaniolesc, ca de altu’ nu gasesc! Dar a dracului sa fiu de-mi place mai mult ca borhotul de altadat’ al matusichii.

    Cam tot asa si cu adunatura asta pestrita ca o fusta de piranda cu piciorele goale la marginea orasului, ce incearca in zadar sa-ti dea cu ghiocul. Aici simt ca redevin copil si ma rup de tabieturile lumii moderne, sau a ceea ce ne place sa numim civilizatie. N-au decat „civilizatii” sa stea in limuzinele negre ale constiitelor lor, si sa se uite de sus la mine!

    Prietene snapshooter, cand nu-l cunosteam prea bine pe avepeu am crezut si eu ca e o doar o alta musca, cu ceva mai multe nazuri, dar care tot la rahat zoorumistic trage si l-am interpelat cum ca ce cauta aici. Nu mi-a raspuns, insa cred ca stiu acum de ce: constientizandu-si valoarea, avepica fara frica stie ca precum scarabeul sefilor egipteni ce dorm acum sub piramide, nu se va pata oricat ar fi balega de heterogena. Asemeni nestematei care, oricat ar fi de coroziv mediul, tot stralucitoare ramane, tot asa si Viorel Padina va fi nestemata noastra. Sa publice, nu zic nu, dar n-are de ce sa plece. Merita sa o faca doar cei care nu rezista mediului, asemeni tie!

    Mumosu mesaj se gasea la linkurile de mai jos, disparute intre timp in neant… oops. Noroc ca am putut salva cate ceva, iar daca pe vremea aia as fi avut un computador mai puternic, as fi salvat totul (asa cum mi-am salvat copiile tuturor epistolelor – mai putin cele pe care mi le-a pierdut Vlasie… 😦 ):

    http://www.ziua.net/f.php?year=2004&thread=5367&id=28328
    http://www.ziua.ro/f.php?year=2004&thread=5456&id=28620

  34. Hantzy Says:

    N-am uitat, AVP!
    Eu n-am pastrat nimic de acolo, dar n-am uitat, cred, nimic … oricum multumesc pentru reeditare. Ehei!

  35. AVP Says:

    Ti-a placut si tie, asa-i ? Pe vremea aia nu dispuneam decat de un computador preistoric, cu o memorie de nici un giga, asa ca nu am putut salva mare lucru, din pacate. Acuma intelegi ce prostie au facut unii care m-au injurat, in loc sa ma laude ? 🙂 Acuma ar fi fost salvati…oops.

    Asa va fi si la invierea de apoi, te pomenesti 😯

    lol ?

  36. Hantzy Says:

    Da, mi-a placut! Va urez tuturor o seara buna. Trebuie sa inchei

  37. AVP Says:

    Bine, o seara placuta si tie ! Voi posta totusi in continuare mesajul lui snapshooter, caruia i-ai dat atunci replica (la randul sau, mesajul lui snapshooter fusese prilejuit de postarea de catre mine a „Ipotezei Kosmosului Germinativ”). Il vei ceti maine.

    De la: snapshooter din Unknown (…@yahoo.com)
    Data: 2004-02-29 20:55:21 , IP: 168.143.113…

    Very, very nice!

    Viorele,

    Hotarisem – din diverse motive – sa nu-mi mai pierd vremea citind nimicuri tzishnite din tot felul de shantzuri ale gindirii. Sa-l las, de-un paregzamplu, pe Marquez sa ma astepte fiindca sint atit de prost – incapabil adica sa disting intre principal si secundar – incit sa citesc aberatiile unei Katty? Un forum nemoderat – experimentul ZIUA dovedeste asta – e ca un birt de mahala in care se amesteca de-a valma someri, lumpen proletari, nebuni, curve, turnatori, securisti, pensionari scrintiti, veleitari, neanturi guralive, ratati de toata mina, fundamentalisti religiosi dind replici cu ciomagul, naivi de treaba, tineri creduli, ignoranti vanitosi pe care lumea nu putea sa-i mai incapa si, helas! pina si citiva oameni inteligenti, cultivati, rafinati si de bun simt pe ici pe colo, ba chiar si, mon Dieu! poeti famelici care si-au pierdut simtul orientarii, totul intr-un vacarm cacofonic sugerind haosul de la inceputuri sau supa primordiala. (Stii ca haosul isi are legile lui? Auzit-ai de Mitchell J. Feigenbaum?)

    Am zis, ca orice criminal din romanele lui Chandler sau Chase, sa mai dau o ultima raita pe la locul faptei in dimineatza asta. Noroc ca am o destul de buna tehnica a lecturii in diagonala si nu mi-am pierdut multa vreme. Mi s-a facut insa pielea maciuca de gaina…. Dumnezeule mare!…

    Passons!

    Fiindca eu citesc paginile de la coada la cap, pe tine te-am zarit la sfirsit zicindu-mi, impacat cu soarta, ca iar dau peste o basca plina ochi cu figuri de stil versificate sumar pe vreo tema minora. De data asta insa m-ai surprins. Very, very nice! Muuult deasupra acestui jalnic forum. Foarte mult deasupra. Tot ce pot sa zic e: chapeau, maitre!

    Daca-mi permiti o sugestie… pleaca, Viorele! PLEACA!!! Nu mai sta pe forumul asta, sint destule locuri incomparabil mai aseptice! Se termina timpul, iar tu arunci orzul pe giste.

    Poate ne mai intilnim, cine stie, ca cyberspace-ul e mic, iar birfa-i mare!

    Cu stima si cafea (vorba unui alt ludic )

    P.S. Era sa uit : beeeeeeeeeey, tu stii cine esti tu? (fara smilies)

    Bizar e ca dupa aia „snapshooter” (mascat subt „Denver”, „Red Hat”, „Black Ice”, „Decebal cel Harnic” etc) a inceput sa ma hartuiasca pe toate forumurile, asa cum o fac astazi rhumor, goe sau pretinu-ti nt… Mare e gradina Domnului, n-asa…?

    Numai bine, draga Hantzy !

  38. Stely Says:

    In primul rind ,La Multi Ani ,Hantzy ! Bucurii mari si mici (dar multe )alaturi de cele/i dragi !
    Ce sa zic ? Azi am avut parte de doua surprize placute . Una pe fecebook : un text vechi , scris „mumos”(ghici ciuperca,de cine ?) , plin de intelesuri ,dedicat cu dragoste si recunostinta unui prieten misterios, pe care tare as vrea sa-l cunosc.
    Cea de-a doua surpriza este textul lui Hantzy si mai vechi ,”mumos” si el ,plin de duioase ,dar dureroase ? amintiri dupa locurile copilariei si adolescentei sale . Amandoua textele m-au impresionat f.mult .
    Dar cel mai mult m-a impresionat lunga ,dar consecventa prietenie virtuala dintre voi ,AVP &Hantzy . Felicitari si La mai Multi Ani impreunna ,in hyperspatz ,alaturi si de mine bineinteles . 🙂
    p.s AVP ,cred ca anul acesta este anul impacarilor cu fostii tai admiratori si prieteni .Am o intuitie in sensul asta,dupa cum se vede ,nu spun unde 😉 Prin urmare nu m-as mira sa apara din senin si acest „Red Hat ” care si el te-a laudat la un moment dat ,dar ca si altii s-a „supalat ” pe tine din nu stiu ce motive.
    Prin urmare voi fi aici (daca este cazul numai in „papushoi „)ca sa bifez si sa ma bucur de intoarcerea” fiilor ratacitori „.

  39. AVP Says:

    Multumesc si eu pt bunele urari, Stely.

    Din pacate, cred ca „Red Hat” – unul dintre cei mai redutabili forumisti pe care i-am intalnit in Odyseea-mi hyperspatziala – a trecut in virtualitatea ailalta, unde sa speram ca ne vom mai intalni, o data si odata… Daca nu, inseamna ca asta a fost singura noastra viata adevarata…? 🙄

    N-as vrea sa insistam pe acest fir al discutiei.

  40. monyf Says:

    AVP,
    cand ai astfel de prieteni,inseamna ca esti f bogat 🙂 Partea materiala a existentei noastre este asa relativa( deseori necesara dar nu obligatorie)incat ceea ce vad si citesc ar trebui sa-ti dea puterea necesara continuarii drumului Golgotei.
    M-a emotionat @Hantzy,nu numai aseara, ci mereu,prin extraordinara lui putere si vaditul talent de a culege cuvintele cu usurinta omului ales sa simta orice vibratie a ceea ce-l inconjoara astfel incat mesajul lui sa mearga la suflet semenilor ; analizele sale sunt aproape de perfectiunea suparatoare ceea ce denota o inteligenta deosebita.Sa-ti traiasca aceasta prietenie ! e tare frumoasa !
    M-a surprins insa o fraza
    …constientizandu-si valoarea, avepica fara frica stie ca precum scarabeul sefilor egipteni ce dorm acum sub piramide, nu se va pata oricat ar fi balega de heterogena. Asemeni nestematei care, oricat ar fi de coroziv mediul, tot stralucitoare ramane, tot asa si Viorel Padina va fi nestemata noastra. Sa publice, nu zic nu, dar n-are de ce sa plece. Merita sa o faca doar cei care nu rezista mediului, asemeni tie!
    si daca n-ai fi zis ca tii ascunse unele lucruri – imi imaginez cat iti sunt de dragi,nedorind sa le imparti cu nimeni- as fi zis ca m-au inspirat,atunci cand, in intimitatea gandurilor mele,nu m-as fi apucat sa scriu aceste vbe de mai jos.Cu un an in urma 🙄
    http://acin1602.blogspot.com/2010/12/prietenul-meu-din-hypernori.html
    Dupa cum bine ai scris intr-un text despre Nichita ,apologia este un sentiment,o stare necesara poetilor,dar nu numai. Orice om, oricat de constient ar fi de talentul sau meritele sale are nevoie de cuvinte frumoase care sa-i dea aripi sa zboare mai departe,cuvinte primite de la oameni sensibili ce il aprecieaza. Un fluid absolut normal. Cel ce crede altfel, se inseala !

  41. monyf Says:

    bineinteles ca nu am inchis ca lumea ,dar vor pricepe toti ca citatul se incheie dupa „asemeni tie ” Vad insa ca am produs si alte pagube 🙄 Scuzele mele ! Nu a fost cu intentie!

  42. monyf Says:

    am controlat acum taguirea si am folosit-o totusi corect 👿

  43. AVP Says:

    Mony, draga mea, nu e nicio problema 🙂 Multumesc pt cuvintele sensibile si pentru intelegerea deplina a nevoii de recunoastere pe care o resimte artistul ; cea mai mare rasplata pentru un artist, ca si pentru un cavaler sau un soldat, este gloria (se stie de cand lumeea).

    Si asa voiam sa schimb topicul, pentru ca tocmai mi-a mai trimis dl Sorin Iliesiu ceva. Ghici, ce ? 🙂

  44. monyf Says:

    un APEL de dat de pamant cu BASESCU :)))),ce dreaq altceva ! s-auzim de bine,pana trece iureshu asta histericos !

  45. monyf Says:

    inca ceva ,ca sa dormiti linistiti 🙂

    http://www.telenews.ro/politica/elena-basescu~-aleasa-vicepresedinte-al-comisiei-de-petitii-din-pe.html

    fam Basescu vegheaza :))))) in intreaga EU

  46. AVP Says:

    Ai ghicit 🙂 Ai o bomboana de topic din partea casei 🙂

    Postare noua.

  47. Hantzy Says:

    Multumesc tuturor pentru urari!
    @Stely,
    amintirile respective au poate o mare incarcatura de nostalgie, dar nu sunt dureroase … mi-am propus chiar ca la proxima vizita in Ro, sa-mi pierd macar o zi stand in iarba si sa ma uit la nori printre ramuri de copaci batrani.
    @Monyf: Multumesc pentru aprecieri.
    <>
    Eu nu prea ma pricep a stimula cu vorbe frumoase: o anumita teama de a nu deveni siropos ma retine. Din acest motiv, daca totusi o fac inseamna ca e definitiv.

  48. Hantzy Says:

    Intre parantezele unghiulare ar fi trebuit sa fie citatul:
    Orice om, oricat de constient ar fi de talentul sau meritele sale are nevoie de cuvinte frumoase care sa-i dea aripi sa zboare mai departe,cuvinte primite de la oameni sensibili ce il aprecieaza.

  49. AVP Says:

    M-am bucurat de bucuria ta, draga Hantzy 🙂


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.