Sorin Iliesiu – Monarhia salaveaza Romania

MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

– apel publicat în 23 Ianuarie 2012, în preziua Unirii –

Manifestanţii din Piaţa Universităţii şi de pretutindeni, protestează de zece zile, în frig şi pe ninsoare, împotriva mizeriei morale şi materiale, a lipsei de demnitate la care, noi românii, suntem condamnaţi de cei fără cuvânt şi fără omenie, de cei fără Dumnezeu care, pentru propria căpătuială, îşi vând chiar şi compatrioţii, îşi vând chiar şi ţara. Numai şi numai din cauza lor am ajuns în străfundul mocirlei. Cu toate acestea, credem că nu suntem definitiv pierduţi, că Dumnezeu ne mai poate salva.

Încă de acum 22 de ani puteam reveni la monarhie, dar creierul nostru a fost bine spălat de comunişti. Noroc că sufletul nostru nu a putut fi spălat.

Şansa noastră e că avem un rege înţelept care-şi iubeşte poporul, avem un rege iubit în toată lumea pentru că a scurtat cu şase luni al doilea război mondial salvând astfel viaţa a milioane şi milioane de oameni de pe toate continentele, avem un rege datorită căruia am redobândit Transilvania de nord şi Ţinutul secuiesc, pierdute în 1940 prin Diktatul lui Hitler la cererea lui Horthy.

Să nu uităm că epoca de maximă bunăstare a românilor a fost posibilă numai şi numai datorită regilor care au întemeiat România independentă în 1877 şi au reîntregit-o în 1918.

Acum 70 de ani, nivelul de viaţă din Regatul României era acelaşi ca-n Regatul Belgiei pe care l-am fi depăşit cu mult dacă n-ar fi dat comunismul peste noi. …Şi nimeni n-ar mai fi plecat astăzi din România!

Cei 22 de ani pe care i-am trăit după căderea comunismului au dovedit fără tăgadă că în prezent, nouă românilor, ne-a mai rămas doar prima şi ultima şansă: Regele Mihai.

Monarhia va salva România numai şi numai prin voinţa reprezentanţilor poporului român din Piaţa Universităţii şi de pretutindeni, inclusiv a celor din Parlamentul României.

Cu toţii trebuie să ne gândim la şansa noastră şi a copiilor noştri cu cea mai mare responsabilitate de care suntem în stare. Dă Doamne mintea cea de pe urmă a românilor!

23 Ianuarie 2012

Sorin Ilieşiu – autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului  http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html    http://www.gds.ong.ro/apel.htm    http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

POST SCRIPTUM: Nu cer nimănui să semneze acest apel pentru că dacă s-ar aduna un milion de semnături, cei de rea-credinţă ar spune că un milion reprezintă doar 5% din populaţia României. Miracolul reinstaurării monarhiei este realmente posibil. Afirm acest lucru cu toată tăria şi în deplină cunoştinţă de cauză, inclusiv în calitate de coautor al Raportului final pentru condamnarea comunismului. Citez, din acest document de stat, al treilea cap de acuzare: O acţiune principală pentru care regimul comnunist trebuie condamnat ca ilegitim şi criminal este “distrugerea continuităţii constituţionale a statului român, prin lovitura de stat din 30 decembrie 1947 care a dus la abdicarea forţată a Regelui Mihai”. Concluzia logică, justă şi inconturnabilă care se impune conform acestui document de stat este refacerea continuităţii constituţionale a statului român prin revenirea Regelui Mihai în fruntea României.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

NOTA BLOGGERULUI : Îi public d-lui Ilieşiu acest comunicat pentru că – aşa cum am spus şi altădată – i-am publicat, în calitate de prieten şi de blogger onest, toate comunicatele pe care mi le-a trimis până acum (nu numai mie, evident), iar nu pentru că aş împărtăşi întrutotul ideile domniei sale, inclusiv pe aceea că Monarhia ar salva România. România nu poate fi salvată, după părerea mea, decât dacă rămâne în UE şi în NATO, aşadar nu se poate salva decât prin ea însăşi, prin eforturile pe care trebuie să le facă spre a se păstra cu  fermitate şi demnitate în aceste structuri democratice recunoscute şi verificate de istorie, iar nu aliniindu-se aventuros cu nişte forţe care au ele însele mari probleme de credibilitate modernă şi de predictibilitate post-modernă, darmite să mai poarte şi grija noastră (altcumva decât strict conjuctural sau de ochii lumii). Şi spre a nu se înţelege greşit ce vreau să spun, precizez că mă refer la părerea unora că n-ar fi deloc rea o înclinare strategică spre Rusia or China, sau că, în orice caz, această înclinare n-ar fi mai rea decât alianţa cu Europa sau cu America. În ce priveşte Monarhia, da, a jucat un rol glorios altădat, însă de acum lucrurile s-au schimbat total. Estimez că în două generaţii de aici înainte vor dispărea chiar şi partidele politice moderne, aşa cum le înţelegem astăzi, fiind înlocuite cu reţelele netocratice, darmite o instituţie de sorginte medievală, cum e Monarhia. Şi atunci de ce să ne mai canonim acum a repara ireparabilul ? Cât priveşte îndreptăţirea de a emite comunicate a d-lui Ilieşiu, îndreptăţire pe care dl Pleşu, de exemplu, i-o contestă, dânsul socotind probabil că un Sorin Ilieşiu ar face parte din categoria ghedesiştilor surescitaţi mediatic, roşi de vanităţi paranoice, ocupaţi de dimineaţa pînă seara cu lustruirea statuii proprii, autori de interminabile „comunicate“ gongorice şi care au aerul că reprezintă grupul, vorbesc neîntrebaţi şi nemandataţi în numele lui, folosindu-l ca pe o rampă de lansare pentru micul lor delir „revoluţionar“, suntem obligaţi să constatăm că, chiar şi în lumina noilor criterii de apartenenţă la selectul club GDS, pe care le propune dl Pleşu, chiar şi aşa Sorin Ilieşiu face parte din categoria personalităţilor care  „fără a putea invoca vreo activitate civică înainte de 1989, au devenit, după Revoluţie, prezenţe marcante ale vieţii publice prin angajamentul lor social, prin clarviziune şi onestitate politică, prin independenţa lor intelectuală„. Iar nenumăratele şi importantele sale apeluri la decomunizare – unele subsemnate chiar şi de dl Andrei Pleşu – stau mărturie. Punct.

++++++++++++++++++++++

Semnal :

28 răspunsuri to “Sorin Iliesiu – Monarhia salaveaza Romania”

  1. AVP Says:

    Ascultaţi-l pe Antonescu : omul ista vbeşte de dragul de a vorbi şi de a se asculta cum vorbeşte, nu pentru că l-ar durea cu adevărat măcar în lulă de problemele pe care le atinge pur demagogic. Un caţavenc clasic.

    http://www.antena3.ro/live.php

    http://www.b1.ro/live.php

  2. monyf Says:

    nu ti se pare ca seamana cu…(alt)cineva? doar mustata-i lipseste :))

  3. Stely Says:

    Imi este imposibil sa-l ascult mai mult de un minut. Nu stiu insa cum or rezista altii . Ba unii din ei il cred un foarte bun orator . Bleah !!
    Asemenea lozincarzi si gargaragii sunt buni doar la bilci ca sa atraga lumea catre circul din zona.
    In ce priveste Apelul d-lui Sorin Iliesiu , o alta lozinca ,nu am ceva special de spus , dar daca ar fi fost (acolo sus) poza unui Print tinar si „mumos” se schimba situatia . 🙂
    p.s.Sunt insa de acord 100% cu „Nota bloggerului ” . Inclusiv cu raspunsul catre Andrei Plesu al carui articol il citisem si intuisem tinta . Ai dreptate cind spui ca D-l Sorin Iliesiu ar fi primul ,nu, al doilea ,dupa altcineva (nu spun tzine…) 😉 care ar corespunde criteriilor propuse de Andrei Plesu . Prin urmare astept noul GDS .

  4. Stely Says:

    „Am dat un „like”,dar numai pentru „Nota bloggerului”, care corespunde optiunilor mele inclusiv cele privitoare la articolul lui Andrei Plesu. Nu -i neg ,d-lui Sorin Iliesiu,apartenenta la GDS precum si celelalte Apeluri (in afara de ultimile 3) pe care le-am sustinut si eu din toata inima.”

    p.s. Este ceea ce am scris pe facebook .

  5. Ioan Ion Says:

    Punctul zece zice rege.
    Cu respect,
    Ioan Ion
    Proclamatia de la Bucuresti

    Ianuarie 2012

    Protestatari din Piata Universitati din Bucuresti, prezenti din aproape toate zonele tari, adusi la pragul cel mai de jos al saracie si obiditi de o clasa politica imorala , care prin tradare si lipsa de atitudine a incurajat evaziunea fiscala, coruptia, traficul de influenta, si alte fardelegi, iar in complicitate cu Banca Mondiala si F. M. I., ne-au prescris si pus in aplicare tot felul de retete, in materie de industrie, agricultura, banci, sistem energetic, etc, rezultand o industrie demolata, si vanduta la fier vechi, lipsita de locuri de munca, promovand doar consumul, deci un popor fara speranta.
    Asadar, traim un mod de anarhie a democratiei, care predomina atat in tara noastra cat si pe plan mondial, diplomatia si prefacatoria celor ce ne conduc, tind sa defineasca normele noastre de viata, iar pe dependenta economica auprodus subjugarea a cetatenilor si popoarelor, puterile care lucreaza din umbra vor sa ne faca prada usoara, iar noi refuzam sa o acceptam in continuare.
    Suntem in continuare hotarati sa luptam cu orice pret, impotriva actualei clase politice, in frunte cu Presedintele Traian Basescu si Guvernul Boc, pana la victoria deplina, si solicitam urmatoarele:
    1. Cerem imperativ demisia preşedintelui Băsescu şi a guvernului Boc, numirea de către parlament a unui guvern nepolitic care să organizeze cât mai curând posibil alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale si sa gestioneze cu responsabilitate actuala situatie a tari..
    2. Anularea legilor, promulgate de Guvernul Boc prin asumarea raspunderi, care aduc deservicii si saracesc Poporului Roman si revenirea imediat la legislatia initiala, pana la adoptarea lor in mod democratic, pe motiv ca nu au fost respectate principiile Democratice si Constitutionale, ale Dialogului Social.
    3. Condamnarea imediata a celor care se fac vinovati de incalcarea libertatilor unei colectivitati, subminarea puterii de stat, actele de diversiune, complot si subminarea Economiei Nationale dupa Decembrie 1989, ca alti sa ia exemplu si sa nu mai faca.
    4. Adoptarea legii Lustratiei, (Punctul 8 de Timisoara), prin includerea in lege si a politicienilor care si-au incalcat mandatul, sau vor fi gasiti vinovati de Subminarea Economiei Nationale, dupa Decembrie 1989.
    5. Excluderea din actuala legislatie a dispozitiilor care nu permite statului sa participe la majorarile de capital, ale societatilor comerciale cu capital majoritar privat, sau gasirea unei solutii.
    6. Toate bogatiile solului ( metale pretioase, uraniu, petrol gaze, etc.), sa treaca in propietatea statului Roman si sa fie exploatate cu mare responsabilitate de stat.
    7. Rreformarea Justitiei si responsabilizarea judecatorilor, pentru a fi mai eficienti in asanarea evaziuni fiscale, corupriei, traficului de influenta si alte faradelegi, prin inasprirea textelor de lege care le condamna si responsabilizarea judecatorilor si pedepsirea aspra, pentru interpretarea gresita a legi;
    8. Reformarea si depolitizarea institutiilor publice, prin destituirea celor numiti politic, scoaterea la concurs a principalelor posturi de conducere si promovarea competentei si responsabilitati, care sa devina obligatii ale locului de munca nu un moft.
    9. Cerem o legislatie fiscala simplificata, dar care pe de o parte sa reduca unele taxe si impozite( ex. functie de cifra de afaceri) si marirea altora, privitoare la averi multiple si obiecte de lux.
    10. Modificarea Constitutiei si stabilirea prin referendum, inainte de alegeri daca forma de guvernamant in Romania va fi Republica, sau Monarhie.
    11. Includerea in legislatia nationala, a unor texte de lege care sa sanctioneze politicieni compromisi, care nu-si aduc aportul la, bunastarea poporului roman, aplicarea principiilor democratice, acestia sa fie exclusi de drept din partidul din care fac parte si din viata publica.
    12. Reformarea actualelor partide politce, prin promovarea de oameni noi, competenti si excluderea celor compromisi.
    13. Implicarea responsabila statului in crearea de noi locuri de munca si sustinerea initiativei private a tinerilor, mai ales a activitatilor productive si agriculturi.
    Pentru a avea garantia ca victoria deplina este a noastra a oamenilor simpli, s-a Hotarat ca in termen de 30 de zile de la adoptarea prezentei proclamatii, declansarea unei actiuni la nivel national, pentru infiintarea unui nou partid numit ,,PARTIDUL SARACILOR DIN ROMANIA”, (ca sa nu uitam de unde am plecat) initiatori fiind chiar oameni din strada.
    Partidul Saracilor din Romania, va fi pentru cetateni Romaniei, o alternativa politica, in cazul in care nu va avea loc reformarea actualelor partide politce, in conformitate cu dispozitiile punctului 12 al proclamatiei, sau in terman de 90 de zile, in cazul in care partidele politice si guvernul, nu va solutionata doleantele poporului din prezenta proclamatie:
    Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute! Cu credinta sincera in Dumnezeu, nimic nu este imposibil, caci in el este Puterea, Adevarul, Libertatea si Viata.

    ”Dragostea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu.” – Pr. Arsenie Boca

    Virtutea, forța morală prin care omul tinde către bine și frumos, sa fie in fiecare dintre noi.

    Protestatarii din Piata Universitati din Bucuresti

    Ianuarie 2012

  6. monyf Says:

    @Stely,
    imediat dupa revolutie,cei mai ferventi membri pcr din institutia in care-am lucrat au inceput sa joace roluri caragialesti,neputandu-si inhiba vocalitatea decat prin gesturi extreme: rupandu-si carnetele de partid pe scena sedintelor care se tineau lant pt constituirea comitziilor acelea ce nu le mai stiu numele. Unul dintre director i-a cam luat in zeflemea zicandu-le priviti la ele si mai ganditi-va ,nu le rupeti !
    Exact asta zice si Andrei Plesu ! Mai mult respect , pt autolustratie ,daca tot o invocam !Mai multa rusine!Nu spun asta pt primul sau al doilea pe lista scurta a sefiei gds,ci asa ,in general !deci,in aceasta privinta ,nu sunt de acord cu bloggerul 🙂
    Iar daca optam pt monarhie numai „de poza”,ca sa avem alt „oportun/ins” dispus a abdica de cate ori au unii chef sa -l stranga cu usa , mai bine NU ! Indif de varsta si de frumusetea lui Prens Duda !

  7. AVP Says:

    My friends, no comment 😎 Am spus tot ce aveam de spus in spe. Vreau sa fiu perfect impartial ca tont, pardon!, tot rumânu. Sper ca nu va cer prea mult, n-asa…? oops

  8. Stely Says:

    Mony ,
    Nu m-am gindit la „Prens Duda „, ci la altcineva .Nu stii cum spun unii ?: „Toti sunt prosti,hoti si timpiti .Sa vina altii !!” Iar cind ii intrebi :cine sa vina ? ridica din umeri … Ei ,eu m-am gindit la un Print de… aiurea 🙂 in nici un caz la unul cunoscut. Un personaj de basm … Am glumit,zau : oops:
    In ce priveste autolustratia ,sunt desigur de acord ,doar stii ca nu spun vorbe goale in privinta asta . M-am referit insa la articolul D-lui Plesu, legat de niste criterii de intrare intr-un nou GDS. Daca ar fi fost sa se tina cont de ele, dl Sorin Iliesiu ,
    ar fi fost al doilea care ar fi corespuns criteriilor ,dupa AVP ,bineinteles. Cu asta n-am glumit . Altii poate da ,dar inca nu citesem comentarile cind am scris postarea mea. Hai mai bine mergi si citeste primele comentarii de la articol .
    He,daca tot m-am dus sa mai citesc odata articolul lui Andrei Plesu , ca sa nu vin cu mana goala am mai adus un articol care mi-a placut mult ,scris de unul de-al nostru. 😉 De fapt este mai mult un citat .
    http://dilemaveche.ro/sectiune/ce-lume-traim/articol/ochii-stele

  9. Dorin Says:

    Monarhia Salveaza Romania e o sintagma fortata dar Monarhia e singura alternativa care ar putea reduce mult jaful la care asistam neputinciosi de 22 de ani,am spus reduce si nu eradica.
    Niciun presedinte,oricare ar fi el nu poate lupta impotriva hotilor pentruca hotii sunt in partidele mari PDL respectiv USL,care presedinte luptand impotriva hotilor din propriul partid ar ajunge sa-si duca mandatul pana la capat? nici macar un presedinte independent n-o poate face,pentruca independenta presedintelui este o utopie atata timp cat parlamentul format din partidele mari formeaza parlamentul iar parlamentul il poate suspenda pe presedinte.
    Presedintele conform constitutiei trebuie sa fie echidistant sa demisioneze din partid sa poata fi impartial cica 🙂 dar oare cum ar putea arbitra obiectiv un jucator de la steaua pe post de arbitru,un meci intre steaua si dinamo?
    Se vehiculeaza aberatii de genu „sa plece partidele politice” si sa vina Regele. facand aceeasi paralela intre partide si echipele de fotbal intrebarea retorica se pune logic, ce ar mai arbitra un arbitru impartial si obiectiv daca la meci nu s-ar prezenta echpele?:) Partide se pot infinta peste noapte precum FSN si toate derivatele PSD ,PDL , UNPR … etc. dar e putin probabil sa se nasca peste noapte un partid de oameni onesti si sa si ajunga sa conduca,apoi puterea corupe,cand ajung de pun mana pe halca ne arunca doar oasele in timp ce ei se unfrupta.
    Cei mai multi dintre noi stim f putine despre democratie si mai putine despre politica iar despre Monarhie …. mai nimic,cu toate astea ne dam cu parerea de parca am fi experti in toate si fiecare dintre noi stie ce-i mai bine,problema noastra insa consta in faptul ca desi constientizam ca ne-au dezbinat hotii, jefuitorii si tradatorii ce au monopolizat spectrul politic si detin puterea nu reusim sa ne unim si sa ne punem de acord care-i alternativa mai buna pentru noi pe termen lung.
    Pe termen scurt sau ca o masura imediata ar fi sa plece chiorul cu toata haita lui,oricine ar veni la putere va fi mai retinut in a fura si a sfida cetateanul asa cum a facut-o PDL – ul dar jaful va continua cu USL.
    Nu sunt un monarhist fanatic dar as opta pentru monarhie.

    ++++++++++++++++++++++
    avp reply : Dorin Rodina, daca vrei sa mai apari cu vreun mesaj pe-aci te invit sa nu mai folosesti expresii de mahalagiu. Vezi ca ti le-am subliniat, in caz ca nu stii despre ce-i vorba.

  10. Stely Says:

    Alta dovada de infantilism politic :demisia parlamentarilor USL . Eu una m-as bucura . Se vor face alegeri partiale in colegiile ramase vacante in urma demisiilor ,care dua parerea mea vor fi un test . Chiar asa : Vor avea curaj sa mearga pina la capat ?

  11. monyf Says:

    @ Steli,
    esti iremediabil marcata de … :))
    Pe dl care semneaza articolul -citat , parca-l vad ca, de mana cu Preda & co(L), va ramane cu ochii-n stele , tot asteptand sa gaseasca marinarul solutii -doar ei sunt autori de teorii (post)basescianiste ,incolo ….nimic !Nici macar comunicarea.Decat Dilema !
    Hiatusul lasat de personalitatea marinarului (ce mitocanie din partea poporului meu sa se lege de dizabilitatile cuiva!!!!ei strigau „chiorul” in piata,dar jandarmii sunt judecati pentru cel din carucior care-a zburat direct pe linia de marcatie a soselei din proprie inertie ) e imens ! Se constata clipa de clipa ca toti,de la PM pana in PU trecand prin opozitie sunt dezarmati si lasati fara cuvinte, Logice bineinteles .Vom fi f tristi dupa ce Basescu o va lua pe Maria si vor pleca pe mare !!!!!

  12. Stely Says:

    monyf,
    Mie imi place Sever Voinescu . Si din ce imi dau seama si PD-L-ului ,devreme ce este purtatorul de cuvint al partidului.Nu stiu ce sa cred,privind ceea ce le reprosezi celor doi .Cit despre „hiatus” ,cred si eu ca va fi imens ,dar mai cred ca are si Traian Basescu o parte din vina. Mai ales in ceea ce se petrece acum in strada .Hai nu fi trista ,ca nu vor pleca pe mare (Maria & Basescu )decit la sfirsitul mandatului,in 2014. 🙂

  13. Dorin Says:

    D-le AVP … ” expresii de mahalagiu ” ? nu mi-ar fi fost deloc greu sa-mi cer scuze pentru expresia la care faceti referire, consider insa ca e cea mai potrivita etichetare, nu am decat 4 clase in limba romana dar referindu-ma strict la persoane si nu la institutiile pe care le-au discreditat,de care avem nevoie si care sunt indispensabile unui sistem administrativ statal, consider ca „mi-a iesit” desi nu-mi apartine 🙂 … limbajul elevat daca l-as stapanii l-as folosi in cazul persoanelor demne de respect ori base,boc,udrea et company in aroganta lor sunt demni de tot dispretul.
    Asta in ce-i priveste pe ei …. hotii,banditii,mitocanii … in ce va priveste pe dumneavoastra ca administrator sau detinator sau si … si al blogului desi ma repet …. iar m-as fi cerut scuze fara retinere dar observatiile dumneavoastra desi le cinsider indreptatite, totusi tonul dumneavoastra ironic si arogant de a ma avertiza ma determina sa n-o fac.
    Mi se pare penibil ca atunci cand un om iti da „buna ziua” sa-i faci observatie ca are „pantofii prafuiti” sau „pantalonii patati” in loc sa-i raspunzi la salut si mai ales la modu …. cum am zis.
    Nu voi ignora notificarile dumneavoastra dar daca v-am deranjat ori ofensat in vre-un fel prin opinii sau remarci … imi cer scuze.

  14. AVP Says:

    Dorin Rodina (iti spun pe numele real spre a nu se crea confuzie cu Dorin Tudoran), fiindca insisti iti atrag atentia, cu toata prietenia, ca expresia „chiorul cu toata haita lui” e chiar una penala, sau in orice caz ilicita, nu doar de mahala.

    Spune ce ai de spus fara epitate penale sau ilicite si n-o sa te cenzureze nimeni, dle.

  15. agaX Says:

    un an sanatos tuturor!

    nu am mai zis si prosper, sa nu dau idei la vreu guvernant si sa mareasca iarasi tva-ul.

    buna stely,

    cum mai merge lupta pentru raul cel mai mic? infringem? le dam la gioale comunistilor ca sa turnam temelia statului modern european? ca si asta tot pe turnate se construieste, din cite-am auzit. cum e? tot la inceput? tot la faza de economisire? n-a finalizat inca doamna udrea pirtiile, sa aiba si industria, saraca, de unde sa se lanseze?

    aud ca raul cel mare, cu codita groasa, mare si erecta ameninta tarisoara. cum procedam?

  16. Goldmund Says:

    Cu toate ca sunt un monarhist convins, din ‘tata(si mama!)in fiu’, consider acest apel fara prea mari ecouri in constiinta poporului roman. Pacat. Mare pacat!

    Hantzy,
    (nachträglich)iti doresc un sincer
    La multi Ani cu sanatate!

  17. Stely Says:

    Buna agaX,
    Eheee ,ai aparut din nou , exact cind ma gindeam la tine. Daca vrei sa stii ,chiar ieri (vezi postarile lui Hantzy ),ca la un potential „fiu ratacitor ” 🙂 . In primul rind : un an bun, si tie ,iti doresc ! Sper ca esti bine ,sanatos ,da ?
    In al doilea rind ,cu lupta nu merge prea bine . Caci „raul ce mic „, sustinut inca si de mine ,incepe s-o „la gioale „pe ..limba lui. :evill : Dar nici „raul cel mare ” nu sta prea bine . O fi el cu „codita groasa si erecta „,dar numai in mintea altora . Eu nu-l vad prea bine , in caz ca te gindesti la „marele” USL ,caci cei doi (Crin &Ponta ) isi dau singuri la „gioale ” (reciproc ) . Daca te gindesti insa la „Monarhia salveaza Romania ” ,am spus mai inainte :astept un print tanar si „mumos”,nu ca printul Charles ,poate ca William. 🙂
    Deci ,cum procedez eu in conditiile astea ? Astept alegerile . Mai intai pe cele partiale ,in cazul in care usl-istii se decid sa-si dea demisia din parlament ,apoi pe cele la termen. Voi vota in fctie de oferta. Jur ca nu voi vota de dragul nici unui partid ,ci numai de dragul principiilor si a programului politic ,numai de dreapta ,alooo . Poate merg cu „Noua Republica „…
    Esti multumit ?
    A,am uitat . Astept ca Udrea sa termine si pirtiile de la Sinaia . Am un interes personal .

  18. Dorin Says:

    Da … pacat,mare pacat … ai dreptate Goldmund (gura de aur) cum spuneam nu-s un sustinator inversunat al monarhiei dar in situatia deacum si nu numai as opta pentru monarhie.
    In ani de scoala,putini ce-i drept pe care i-am facut istoria era mutilata iar despre monarhie chiar daca nu o denigrau aminteau doar in treacat,atunci ca si acum propaganda din scoala,media si toate sursele de informare publica vorbeau de un lider si mai putin de sisteme administrative, astazi la fel toata lumea vorbeste de lider sau ma rog ….. doi lideri,nici in scoala nici in media nu se vorbeste de sisteme si modul de functionare si-atunci ne miram ca societatea romaneasca este confuza,dezbinata? dar oare toata propaganda comunista nu tocvai aspectele astea le vizeaza?
    Vazand batalia mediatica pierduta de base acuzandu-l pe Regele Mihai de tradare,am sperat ca discutiile pe marginea acestui subiect va da multor romani de gandit sau chiar speram intr-un declic general dar continua disputa pe lideri … Regele Mihai … e batran,base e bandit si ca maine vor scoate un lider nou nout ca din cutie care care va face jocul celor ce l-au „fabricat” iar romanii se vor consola trist … „toti sunt la fel”.
    Am schimbat lideri in 22 de ani si … toti sunt la fel,atunci de ce-i mai schimbam? iar daca tot strigam ca trebuie schimbati de ce nu ne punem intrebarea cum ar trebui s-o facem acunci cand ne alegem un nou lider? schimbam un bandit cu o marioneta? din aceleasi partide care au jefuit Romania timp de 22 de ani ne mai trebuie un lider „curat”?
    Mi-as dori ca Ponta si Antonescu sa schimbe ceva dar tare mi-e teama ca vor fi doar mai discreti la furat in comparatie cu PDL – ul care a ajuns sa fure pe fata si … sfidator, postocalii au intins coarda pas cu pas,s-au folosit de experienta anterioara a PSD – ului in manipulare, furt, abuzuri si toate relele care acestia le-au facut si vazand ca tine au zis ca nimic nu li se mai poate intampla,ca romanii tac si ca vor ajunge sa se perpetueze la putere furand … inca un madnat,poate doua … uite ca lumea a explodat dar nu s-a trezit,il vor schimba pe base cu Antonescu si poate vor mai exploda odata dar cand se vor si trezi si vor realiza ca de fapt schimba un bandit cu o marioneta a banditilor sau un bandit cu alt bandit …. abea atunci va fi momentul potrivit pentru un eventual referendum pe teme Monarhiei.
    Statul Roman modern a luat fiinta datorita monarhiei.
    In dsputele mele cu asa zisi „republicani” mi-au replicat ca unirea au facut-o Romanii prin vointa lor si nu contest meritul si vointa de unire a Romanilor atunci cand spun ca Romania moderna a luat fiinta datorita Monarhiei dar nu pot sa nu remarc faptul ca acelasi popor Roman a mai facut o unire cu Mihai Viteazul sau Dac cel rau cum il numea un cronicar ungur,o alta unire a facut Cuza dar trista soarta au avut amandoi MARI EROI iar unirea facuta de ei s-a dus ca si ei in schimb unirea facuta de „monarhia straina”, asa cum o numesc comunistii si nationalistii mai dainuie si astazi desi Monarhul,Regele Mihai are aproape la fel de trista soarta precum Mihai Viteazul si A.I.Cuza.
    Nu-l deplang pe Majestatea Sa Regele Mihai I pentruca Majestatea Sa in demnitate si onoare si-a acceptat soarta,nu la vazut nimeni intrand cu de-a sila in sufletul poporului,asa cum actualii lideri,onesti si binevoitori incearca s-o faca iar daca romanii nu-l mai vor nu Majestatea Sa va fi perzantul ci noi, poporul roman care pendulam lamentabil intre PDL, USL si alte partide marionete si de pubela.

  19. sorin cucerai Says:

    Poate parea off topic, dar nu e. Pentru cei care inca nu inteleg natura si substanta protestelor din aceste zile, fac aici rezumatul Raportului de cercetare privind calitatea vietii in 2010, ca sa intelegem cu totii pe ce lume traim.

    56% dintre cetatenii Romaniei apreciaza posibilitatea afirmarii in viata ca fiind scazuta si foarte scazuta.

    30% dintre cetatenii Romaniei apreciaza ca nu le sunt respectate drepturile, iar 50% dintre ei apreciaza ca drepturile le sunt respectate doar intr-o masura „satisfacatoare”, adica mediocra. Pe scurt, 80% dintre cetatenii Romaniei apreciaza ca drepturile lor nu le sunt respectate pe deplin si cu adevarat.

    90% dintre cetatenii Romaniei cred ca oportunitatile de a influenta modul in care este condusa tara sunt scazute si foarte scazute.

    Pentru imbunatatirea conditiilor de viata, exista un consens larg cu privire la 3 masuri: cresterea ocuparii si a calitatii acesteia, schimbarea conducerii politice si cresterea veniturilor.

    Concluzii evidente: Romania NU este o meritocratie; Romania NU este o democratie; masuri care asigura cresterea ocuparii, schimbarea conducerii politice si cresterea veniturilor sunt imperative.

    Intregul raport poate fi citit aici: http://www.iccv.ro/sites/default/files/Calitatea%20Vietii%202010.pdf

  20. sorin cucerai Says:

    Si un rezumat mai extins, pentru cei interesati dar care nu au timp sa parcurga intreg Raportul.

    Posibilitatea de afirmare in viata:
    „Datele cercetării ne indică o orientare mai degrabă pesimistă a aprecierilor, peste 50% dintre respondenți consideră că posibilitatea de a se afirma în viață, atât ei, cât şi cei apropiați,este scăzută şi foarte scăzută.

    În timp, se observă o uşoară tendință de creştere a aprecierii pozitive a posibilității de afirmare în viață (satisfăcătoare, ridicată şi foarte ridicată), între 1999 şi 2006, în timp ce, între2006 şi 2010, tendințele se stabilizează. Schimbările nu indică aşteptata creştere a oportunităților de afirmare în viață pe care dezvoltarea societății ar fi trebuit să o creeze. Dimpotrivă, numai aproximativ 10% dintre oameni apreciază în anul 2010 că posibilitățile de afirmare în viață sunt ridicate în timp ce ponderea celor care apreciază posibilitatea afirmării în viață ca fiind scăzută şi foarte scăzută ajunge la 56%. Aceste date indică o definire pronunțat negativă a contextului social românesc şi a oportunităților oferite de acesta.”

    Respectarea drepturilor personale:
    „Cercetarea realizată în anul 2010 ne arată că doar 2% dintre subiecți declară că le sunt respectate drepturile personale „în măsură foarte ridicată”. Însumate, valorile în măsură ridicată şi foarte ridicată ajung doar la 20%, în timp ce jumătate dintre respondenți acordă calificativ „satisfăcător”, iar 30% consideră că nu le sunt respectate drepturile. Aceste valori caracterizează aproape toate categoriile de populație. Totuşi, se simt mai afectate de nerespectarea drepturilor lor persoanele cu pregătire mai înaltă (32% la cei cu studii superioare față de 26% la cei cu şcoală neterminată), aici fiind evidentă o raportare mai informată a celor cu pregătire superioară la respectarea/nerespectarea drepturilor personale În timp, valorile privind respectarea drepturilor personale scad comparativ cu anul 1990. Anii cei mai critici sunt 1999 şi 2010.”

    Amenintari:
    „În ceea ce priveşte conținutul amenințărilor (obținut printr‐o întrebare deschisă), pentru anul 2010, răspunsurile s‐au axat, în primul rând, pe sărăcie (28% din subiecți care percep amenințări), urmează impozitele şi prețurile ( cu câte 18%), şomajul (16%), criminalitatea (13%), economia țării (12%), politicul (8%), conflictele sociale şi calamitățile naturale (câte 4%), boala (2%).
    După cum se constată, între factorii enumerați ca sursă de amenințări predomină cei de natură socială, dar este evidențiat şi politicul, atât în mod direct, cât şi indirect, ca răspunzător pentru adoptarea de politici eficiente pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă populația.”

    Posibilitatea de a influenta modul in care este condusa tara:
    „Nouă din zece români cred că oportunitățile de a influența modul în care este condusă țara sunt scăzute şi foarte scăzute. Un asemenea consens critic, dincolo de numeroasele deosebiri sociale şi psihologice dintre oameni, este rar.”

    Masuri pentru imbunatatirea conditiilor de viata: perspectiva populatiei:
    „Câteva măsuri sunt împărtăşite de milioane de oameni: „creşterea ocupării şi a calității acesteia”, „schimbarea conducerii politice”, „creşterea veniturilor” etc. Structura preferințelor pentru un set sau altul de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de viață (ierarhia lor sau proporția susținătorilor) diferă de la o categorie socială la alta. Pentru cei care au mai mult de 12 clase (şcoala postliceală sau facultatea), prima opțiune este „schimbarea conducerii politice”; pentru ceilalți, este „creşterea ocupării”.
    „Creşterea veniturilor (salarii, pensii, alocații)” este mai importantă pentru oamenii cu puțină instruire (care au cel mult şcoala generală absolvită). În categoriile de venit, nu ierarhiile măsurilor se deosebesc fundamental, ci proporția celor care susțin o măsură sau alta: persoanele cu venituri sub medie constituie majoritatea celor care propun măsuri economice; cei cu venituri peste medie formează majoritatea susținătorilor schimbării guvernanților. Ierarhia măsurilor nu diferă între comunitățile urbane şi cele rurale, dar locuitorii oraşelor sunt majoritari între susținătorii schimbărilor politice şi ai luptei împotriva corupției, în timp ce locuitorii satelor constituie majoritatea celor care propun crearea de locuri de muncă şi creşterea veniturilor.

    Trei sferturi din populație crede că soluția ameliorării condițiilor de viață se află în schimbări în economie
    Când unii oameni solicită creşterea veniturilor au, probabil, în vedere situația personală şi „propriul portmoneu”. Dar ei sunt minoritari. Ceilalți (aproape şase din zece persoane) au în vedere mediul economic şi oportunitățile pe care le poate oferi. Aceştia doresc mai multe şanse pentru a ajunge la nivelul de bunăstare pe care şi‐l doresc.

    Mai mult de o treime din populație crede că este nevoie de schimbări politice pentru a avea condiții de viață mai bune. Față de anii anteriori, proporția populației care crede că îmbunătățirea condițiilor de viață are nevoie de schimbări politice a crescut de peste două ori.
    Fiecare al optulea respondent se gândeşte la schimbări culturale şi educaționale. Circa 1,8 milioane de oameni îşi leagă speranțele pentru o viață mai bună de stoparea corupției şi o justiție mai fermă.
    Ideile despre căile îmbunătățirii condițiilor de viață sunt organizate în rețele. Prin frecvența cu care este invocată şi numărul de legături cu alte idei, creşterea ocupării şi calității acesteia se află în centrul reprezentărilor ameliorării condițiilor de viață: 42% dintre cei care cred că este nevoie de schimbări politice se gândesc simultan şi la crearea de locuri de muncă; două treimi (65%) dintre cei care susțin creşterea veniturilor invocă şi nevoia de creştere a gradului de ocupare.
    Faptul că principalele trei soluții sunt împărtăşite pe o scară atât de largă în societate şi au o relativă stabilitate în timp arată că avem de‐a face cu moduri de a gândi condițiile de viață construite social. Acestea au relevanță doar în societățile democratice care recunosc înțelepciunea mulțimilor (şi nu doar a elitelor) şi care au guverne (şi o clasă politică) sensibile şi responsabile față de guvernați.”

  21. skorpion Says:

    Vom fi f tristi dupa ce Basescu o va lua pe Maria si vor pleca pe mare !!!!!

    dar va fi prea tirziu…

  22. CMM Says:

    AVP, ma intreb cum se pot transmit competentele de la Rege la printul consort.
    Si ca de obicei, iti pretuiesc intelepciunea.
    Cu netocratia am eu orisice nedumeriri, dar e o alta gasca intr-o alta traista.

    Multumesc mult pentru rezumat, d-le Sorin Cucerai.

    Lucrez cu grupuri si cred in intelepciunea acestora, cand facilitatorul respecta regulile meseriei sale.
    Ca sa inteleg mai bine insa datele , m-ar interesa:
    – ce posturi de radio si tv urmaresc repondentii si cat timp, care sunt emisiunile lor preferate
    – ce intelesuri, conotatii au pentru ei termenii utilizati in chestionar: grad de ocupare, calitatea ocuparii, posibilitati de afirmare in viata etc. etc.
    – cum vad ei relatia dintre competente si cresterea gradului de ocupare, cresterea venitului etc.
    – ce fel de schimbare politica – concret – ar favoriza – in conceptia lor – cresterea numarului locurilor de munca
    – ce nevoi de formare, optimizare a formarii au repondentii
    – ce cred ei ca depinde de ei in afirmare si ce depinde de organizarea politica si sociala

    As mai avea intrebari, dar nu prea mai am vreme …

  23. AVP Says:

    Onoarea e de partea mea, draga prietena CMM.

    Readuc in prima pagina un topic de acum aproape un an jumate, la care nu am absolut nimic de adaugat. Poate comentatorii de azi 🙂

    Mai vbim.

  24. Hantzy Says:

    Danke schön, Goldmund!
    (Ich habe dich nie für Unehrlichkeit verdächtigt.)

  25. Hantzy Says:

    Domnule Iliesiu,
    Pentru o restauratie, ca si pentru un vot, nu sunt necesare apeluri.
    Apelurile, cred, trebuie sa aibe un cu totul alt sens: sa mobilizeze in vederea atingerii unui scop moral, al unuia ecologic, in vederea unei manifestari caritabile etc.

  26. Loda Says:

    Indiferent de ecourile acestui Apel,cu care sunt integral de acord ,imi manifest inca odata profundul respect pentru domnul Iliesu pentru consecventa principiilor si demnitatea de a nu se abate de la ele ! O prezenta rara in actualul peisaj socio-politic al Romaniei !
    Salutari tuturor de pe acest blog si in primul rand, onoratei gazde !

  27. Ienceanu Says:

    Estimez că în două generaţii de aici înainte vor dispărea chiar şi partidele politice moderne, aşa cum le înţelegem astăzi, fiind înlocuite cu reţelele netocratice, darmite o instituţie de sorginte medievală, cum e Monarhia spune domnul BLOGGER.
    Trezește-te frate la realitate,păi țări precum Anglia,Spania,Belgia,Norvegia trăiesc în evul mediu?.Virusul comunist încă mai lucrează.Dacă vrem în continuare republică ne merităm soarta.Bravos națiune….


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.