Decorarea lu AVP

Acest topic mi-a fost sugerat de o remarcă a lui Pepe – cum îi zicem noi, forumiştii de pe our blog, dragului nostru amic petitParis -, care ne-a semnalat faptul că Herta Muller tocmai a fost răsplătită cu-o înaltă distincţie a ţerii sale, acordându-i-se desigur şi toate celelalte onoruri posibile. Bine, veţi zice, dar Herta Muller e celebrissima premiantă Nobel de anul trecut şi marea luptătoare contra Securităţii iepocale, pe când tu cine eşti, bey, spulei ?! Privind însă lucrurile din alt unghi, putem spune, cu voia dvs şi-a Hertei Muller, şi aşa… ➡ mey, Herta e colega mea de generaţie şi de  rezistenţă anticomunistă Ro, aloo, dar io  nu cunosc ca ea să fi scris totuşi „Apelul către Europa” ori să fi redactat samizdatul „NU!”, chit că pe Herta o ştiu de-acum şi şcolarii şi-o laudă tot globu ad-hoc, iar pe mine securiştii mă ţin subt obroc…oops

………………………………………………..

Anno domini 2050, luna dechemvrie, ziua 30… La implinirea mumoasei varste de 100 anisori – cu doua lunisoare in urma -, AVP a fost decorat aseara de sefu regiunii Ro a UE, dl Pisescu, cu cea mai inalta distinctie loco, „Steaua Dunarii de Jos”. Reamintim cititorilor de peste 80-120 ani ceea ce dansii au putut afla inca de acum 50-75 de ani, si anume faptul ca AVP nu e filmuletzul SF cu acelasi nume, aloo, ci e auctorul „Apelului catre Europa„, unicul text veritabil anticomunist al Rezistentei Anticomuniste Ro (atata cata a fost, aloo…), redactorul gazetei „NU!„, singurul samizdat al aceleiasi rarissime R.A.R., normal, fiind – de asemenea – irepetabilu scriitor ro care a indraznit sa dea in judecata CCES (Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste, va mai amintiti de el… ??), plus, n-asa? auctorul „Poemului de otel„, asadar al microsoftului literar din care se vor fi extras generatiile poietice 2000-2050 (si urmatoarele), pionierul literaturii hypertextuale Ro si primul locuitor al celebrei „Bleoace din Hyperspatz”, in fine, dar nu in ultimul rand, parintele „Ipotezei kosmosului germinativ„, conceptia care a anulat aproape tot ceea ce s-a putut gandi pana atunci despre lume si viatza, postuland adevarul simplicissim, insa uluitor, n-asa? ca „Planeta Albastra” nu e altceva, n-asa? decat „Embrionu lu Dzeu„, unic momentano in Univers, pai cum drea’ :shock:, din care se va naste in Virtualitatea ce va urma „Fiul Omului”, iar in finalu finalurilor „Fiul-Omega” sau „Tatal-Alfa”, voila


Cu ocazia solemnitatii, i-am luat Maestrului un scurt interviu :

– Maestre, a cata distinctie este aceasta in glorioasa si lungutza Dvs viatza ?

– Pai daca e singura, a cata sa fie, taika, a… ?? Io zic c-ar fi prima, dar la etatea mea s-ar phootea sa gresesc, drea’…! 😯

– La mai mare si la mai multe, atunci !

– Sa te-auda Pisescu, taika…! Da’ ia zi-mi, ca te vaz baiat de baiat informat. Base e printre moshnegii astia din jur ? N-ai auzit de el ??  Dar de Manolescu ? Ok, bey, io sunt cu catziva anisori mai tanar ca Niky, dar cred ca tot dodosh se tzine si-acu’, a…? 😉 Dar Cartarescu e p-aci, mey ? Cuuum, nici de ista n-ai auzit ??  He-he, asta-i buna, pai daca io cu-o singura decoratie sunt cineva, Mircia – asa il chema -, cu-o mie si ceva de diplome, medalii si premii luate inca hat d-anta ar trebui sa… In fine, da-l naiba…! 🙂 De Liiceanu, Plesu, Dinescu, Pata, Iaru, Lefter, Calugaru, Bibi Cucernicu, Red Hat ce dreaq sa te mai intreb, n-asa ?  Hai pa…:-)

Cu acest salut faimos, AVP si-a tras shepcutza de poiet vesnic futurist pe oki si s-a indreptat vioi spre un group de tinere forumiste admiratoare, proaspete membre pe „Bleoaca”, strigandu-le de departe: „In sfarsit, fetelor, acum phootem sa stam si noi de vba, n-asa ? ;)”

(Articol preluat din „Organu catzavenc” virtual ;))

PS. Chiar sunt curios: maestrul DG o fi primit vreo decoraţie de la Statu Rumân, mey…? 🙄

PPS. Rugându-l să-mi livreze desemnele potrivite pentru topicul de faţă, maestrul DG, deşi nu stă prea bine cu sănătatea, mi-a replicat cu-o scrisorică delicioasă,  ca de obicei, pe care v-o transcriu si dvs (cu acordul dânsului, vezi bine) :

Nici nu stiu pe cine sa felicit mai intai , pe sotie ( aniversare ) sau pe sot ( insfarsit decorat ).

Cred ca –tinand cont si de varsta matusalemica– voi felicita Maestrul si, asigurandu-l ca imaginea aleasa este foarte buna , daca mai gasesc vreuna ( in maxim o ora ) v-o trimit , ca sa incheiati in sunete de fanfara subiectul . Vedeti insa  ca va trebui sa le calmati pe vestale , care s-au inflamat incandescent la citirea vestii noului topic. Felicitari. Daca va va merge de acum inainte tot asa , peste inca 100 de ani o sa primiti si o scrisoare de la Volo/Iacob cu continuarea ( partea a doua ) superbului proiect pe care –acum 100 de ani – trebuia sa-l coordonati . Nu mai adaug –ca ma ingrozesc – cate fabule AEsopiene in suc de AVP o sa mai scrieti pana atunci . Vai de Editura pe care –cu siguranta –o va gasi intre timp Mihaies , pe unde o sa-si scoata camasa… Inca odata –pe bune – cele mai calde si sincere urari , Doamnei Dstra . Yours , DG

Aşa-i că e grozav marele nostrum maestru, mey…? Hai pa.


Reclame
Publicat în AVP fun. 173 Comments »

173 răspunsuri to “Decorarea lu AVP”

 1. stely Says:

  AVP&Devis Grebu,
  Cu un ochi am ris 🙂 si cu unul am plins 😦 ,dar m-am si infuriat pe …stiti , cine ? 👿 ..iar despre mine ce sa spun ?.doar atit. 😳 Si ,daca ar fi sa fie ,mult mai devreme , am sa-mi aduc aminte de patania din povestea ,”Petrica si Lupul”.

 2. monyf51 Says:

  AVP,
  I-am povestit unei foste prietene ,ca atunci cand am intrat pe acest blog,si am apucat sa citesc cate ceva din el,imaginatia mea o luase razna ,cred.Nu am timp sa ma uit acum inapoi,dar eu am crezut ceva timp,ca esti un mare scriitor ro,din diaspora , tare implicat in soarta tarii ,dar mai ales in subtillissimi ganditori care-ti zgandarasera propria -ti viziune poetica.
  „Gradinita” luase ,in imaginatia mea ,forma unei fastuase gradini personale in care maestru isi facea plimbarea ,aducatoare de inspiratii poetice. Am revenit pe pamant numai cand am remarcat din comenturi ,ca de fapt era depozitul din care iti carai cu bicicleta prin nameti neprietenosi anvelopelor,lemnele cu care sa-ti incalzesti casa.
  De aceea cand te-am rugat ceva si cu caracteristicu-ti stil (care m- fascinat instantaneu)m-ai trimis putin de unde venisem,cu eleganta dar si cu o fermitate caracteristica numai oamenilor care nu fac compromisuri,am revenit si n-am mai plecat.De atunci incoace ,mai ales cand vad ca unii ne considera cam tristi,ma intreb daca nu cumva,cei ca mine nu-ti fac mai mult rau decat bine.
  Daca ar fi dupa mine,medaliile dumitale suntem noi,cei care te admiram sau te criticam,noi cei care fara sa ne dam seama iti stam zi de zi alaturea si te citim, te asteptam sa ne bagi in zeama,te contram sau te aprobam,te intristam sau te amuzam.
  Eu zic ca nici o fapta fara rasplata ,pe lumea aceasta .Ca pe lumea cealalta …..o ramane de noi, macar amintirea copiilor nostri !
  As fi vrut sa fie o interventie mai vesela ,dar nu are cum sa-mi iasa .

 3. monyf51 Says:

  Dle D.Grebu,
  Respectele mele si multa ,multa sanatate!

 4. Sorin ILIESIU Says:

  Nu există decoraţie a statului român pe măsura meritelor d-lui Viorel Padina.
  Eu dac-aş fi şef de stat aş inventa o super-decoraţie pe care aş mai da-o doar câtorva, foarte puţini, printre care şi dl Grebu.

  Pe de altă parte, Ordinul naţional Steaua Românei şi alte ordine şi decoraţii ale statului roman au căzut în derizoriu prin acordarea lor unora precum C.V. Tudor sau…
  http://canord.presidency.ro/Pagina_Ord.St.Rom._registru.htm

 5. Sorin ILIESIU Says:

  Toate persoanele decorate de statul roman:
  http://canord.presidency.ro/Persoane.htm

 6. DespinaVestea Says:

  Este absolut revoltator cum este ridicata in slavi de catre unii o persoana care declara absolut peste tot ca uraste Romania.
  Romania este cu bune si cu rele tara noastra ,o iubim si pentru ca nu este perfecta incercam s-o schimbam.
  Cu atat mai mult nu inteleg cum o editura cum este Humanitas o pune la loc de cinste pe rafturile de la Bookfest si o are ca invitat de frunte in toamna la aniversarea a 20 de ani.
  Este vorba de o solidarizare a editurii si a celor pe care aceasta ii reprezinta cu Herta Muller-cea care isi uraste tara in care s-a nascut ?
  Cam asa interpretez eu.

 7. skorpion Says:

  buna ziua,

  cind am citit anuntul decorarii am fost absolut convins ca este ceva la „misto”.

  din pacate am avut dreptate!

  AVP, inca nu te-ai dumirit ca pe aceste plaiuri Nu prea exista dreptate? nu prea exista recunoasterea adevaratelor personalitati?

  nu ai vazut cine a primit decoratii la rebeliune?
  o groaza de securisti si activisti de partid, cu care s-a construit haosul postdecembrist de 20 de ani..

  Tu sa fii sanatos, iar eu sa particip la decorarea ta din anul 2050 alaturi de sustinatorii tai

  😉

 8. skorpion Says:

  nu mi se pare ca herta mueller uraste Romania,
  poate uraste ceea ce urim si noi!

 9. DespinaVestea Says:

  Herta Muller declara absolut peste tot ca uraste Romania.
  Citeste cu atentie declaratiile ei

 10. skorpion Says:

  ai vreun citat cu:

  eu, herta mueller, urasc tara in care m-am nascut?

  nu de alta, dar daca critici ceva in tara asta, atit de criticabila din mii de motive, nu inseamna automat ca o si urasti, poate o dispretuiesti, poate te asteptai la imbunatatirea imaginii tarii in peste doua decenii..

  pina la ura mai este mult..

 11. pP Says:

  @DespinaVestea sunteti à côté de la plaque
  Désolé !
  mai cititi si daca se poate fara prejudecati à la con
  …………………………………………
  donc:
  Herta Muller:

  care a fost decorata recent de statul german cu Marea Cruce de Merit cu Stea, afirma ca nu ar accepta sa fie decoarat de statul roman.

  “As refuza, pentru ca nu sunt de acord cu foarte multe lucruri care se intampla astazi in Romania. Nici nu mai sunt cetatean roman, nu traiesc in Romania si lucrurile care imi dau de gandit cu privire la situatia din Romania sunt mult prea multe. Asta nu inseamna ca in Germania sunt de acord cu toate, dar, totusi, sistemul este unul mult mai democratic in privinta respectarii drepturilor omului, a statului de drept, a respectarii legilor, aspecte pe care le regasesti in viata civila. Daca cineva intrece masura, suporta consecintele, nu ramane nesanctionat. Sunt alte reguli ale jocului democratic”

  Scriitoarea critica si nepasarea romanilor fata de trecutul comunist. “CNSAS-ului, de exemplu, nu i s-a acordat importanta cuvenita, cum a fost, de exemplu, in cazul institutiei similare din Germania. In Germania, sunt sute de mii de oameni care vor sa isi vada dosarul, iar problema STASI, a politiei secrete din fosta RDG, s-a discutat peste tot, la toate nivelurile. Interesul a fost enorm si este enorm pana in ziua de azi. In Romania, multi nici nu stiu ca exista CNSAS, iar cei care stiu spun ca nu ii intereseaza. Persoanele care ar trebui sa dea exemplu, inclusiv scriitorii, spun ca nu vor sa afle ce e in dosarul lor”, mai afirma aceasta.

  Herta Muller spune ca s-ar mai intoarce in tara doar in anumite conditii.
  “Ar trebui sa fie o Romanie mai democratizata, mai libera, in care pozitiile importante din societate sa nu fie ocupate de cei care vin din vechiul regim. O Romanie in care m-as intoarce cu bucurie ar fi una in care atunci cand intru in camera de hotel sa nu imi lase senzatia ca Securitatea mai e prezenta. Sau cum sa ma duc, de exemplu, la Universitatea din Timisoara, cand stiu ce au facut inainte de 1989 multi dintre cei care mai sunt acolo? Nu imi face nicio placere sa ii revad, pentru ca nu am chef sa ii revad”, a marturisit aceasta.
  ……………………………………………………………..
  http://www.ofcorso.ro/articol/inapoi/interviu/articol/in-romania-orice-om-care-gandeste-altfel-e-perceput-ca-dusman.html
  ………………………………………………………………………..
  ps:
  SORIN ILIESIU & DEVIS GREBU au inteles foarte bine despre ce este vorba AICI.
  …………………………………..
  astazi am f. multa treaba (poate am sa mai revin mai pe seara )

 12. skorpion Says:

  citez din pp

  Persoanele care ar trebui sa dea exemplu, inclusiv scriitorii, spun ca nu vor sa afle ce e in dosarul lor”,

  parerea mea:

  cine nu vrea sa-si vada dosarul – ii este teama de dezamagiri crunte, dar pe care trebuie sa le afle odata si odata

  sau

  mai stii???
  ceva musca pe caciula lor proprie!

 13. DespinaVestea Says:

  Herta Muller este o rusine pentru Romania !!!!!

  Fiecare citeste si interpreteaza actiunile ei atat cat il taie capul
  Imi pase rau ca trebuie sa plec dar nici nu-mi voi pierde timpul cautand „emanatiile Hertei Muller”
  Pe masura ce-mi vor fi la indemana o sa le aduc aici

  Am dreptul asta?

 14. DespinaVestea Says:

  Am uitat sa precizez ca daca o acuz pe Heta Muller nu inseamna ca apar nemernicii securisti de dinainte si de dupa 1989.

  Cine vrea sa intelega acest lucru, il va intelege.

 15. skorpion Says:

  interesant:

  Ţările şi Uniunile, ca orice alte construcţii artificiale, nu sunt menite să dureze. Sunt pline cimitirele istoriei de „imperii de 1.000 de ani”. România, în graniţele ei actuale, nu există decât din 1945, iar UE – de şi mai puţină vreme. O ţară durează exact atâta vreme cât oamenii care o locuiesc fac alegeri bune. Nu există „România eternă”, după cum nu există „Europa eternă”. Nu e suficient să proclami că un lucru este funcţional ca el să şi funcţioneze. Spus mai simplu, ce se întâmplă cu o ţară este responsabilitatea cetăţenilor ei, care, mai devreme sau mai târziu, se răscumpără. Putem să ne prefacem că nu e problema
  noastră, că nu ne priveşte şi că lucrurile se vor rezolva, cumva, de la sine. Dar nu există aşa ceva. Nimic nu se rezolvă de la sine, iar alegerile pe care le facem au consecinţe cât se poate de cuantificabile. De cele mai multe ori în bani.

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/tarile-nu-sunt-menite-sa-dureze-190690.html

 16. DespinaVestea Says:

  Exact
  Herta Muller este cea mai mare diversiune pentru a compromite Romania si a o livra ,supusa noului imperiu Germano-Rus ce tocmai se formeaza si care submineaza NATO.
  http://gabhryel.wordpress.com/2010/06/19/germania-loveste-sua-cu-manta-austeritatii/

  Herta Muller incearca sa acrediteze ideea ca Romania este un stat cu oameni lasi , rai ,incabili sa se autoguverneze si ca trebuie sa se supuna noii ordini ale carei baze sunt puse de Germania si Rusia

  http://www.europalibera.org/content/blog/2066030.html
  ALLES KLAR?
  Cancelarul german Merkel şi Preşedintele rus Medvedev propun un comitet de acţiune şi coordonare UE-Rusia, la nivelul Miniştrilor de Externe. Nici mai mult nici mai puţin. Povestea de dragoste germano-rusă nu se mai sfieşte, a luat-o la goană, în public, şi a lăsat în urmă căsnicia Germania-UE.

  Ideea unui comitet de alcov UE-Rusia trece fără să se uite înapoi peste o structură europeană deja existentă: Comitetul Politic şi de Securitate al Consiliului Europei. Bineînţeles, Cancelarul Merkel dă toate asigurările că ideea germano-rusă nu face decît să dezvolte numitul Comitet. E, însă, foarte instructiv de notat că noua formula de coordonare ruso-europeană nu a fost concepută în timpul summit-ului Rusia-UE de la Rostov-pe-Don ci în timpul unei întîlniri bilaterale ruso-germane, lîngă Berlin.

  Aşadar, liderii german şi rus sînt mai fertili atunci cînd discută probleme europene între patru ochi. La ce ar fi bun noul Consiliu germano-rus. O spune şi dna Merkel şi dl Medvedev: la schimbul de opinii în chestiuni de securitate internaţională. Un exemplu? Interesant, şi pentru Merkel şi pentru Medvedev, exemplul cel mai la îndemînă e Transnistria.

  Evident, cei interesaţi au la dispoziţie şi mecansimul de negociere 5+1. Sau îl aveau, pentru că iniţiativa ruso-germană, mută practic tema transnistreană pe teritoriul relaţiilor directe UE-Rusia sau, altfel zis, între temele abordabile la întîlnirile Catherine Ashton-Serghei Lavrov. Pentru cine n-a aflat încă, Ashton e şefa faimoasei diplomaţii europene. Lavrov e şeful diplomaţiei ruse şi, foarte previzibil, şeful oricărei negocieri oficiale în care celălalt participant e Catherine Aston. Alles klar?

  Acum ies pe usa…

 17. pP Says:

  ,,Herta Muller este o rusine pentru Romania !!!!!,,
  @DespinaVestea
  sincer sa fiu sunt obligat sa-ti spun ca si MIE MI SE INTIMPLA din cind in cind sa-mi fie RUSINE ca sunt ROMAN cind INTILNESC ,,romani,, ca dumneavoastra (sau care gindesc ca dumneavoastra TORDU)
  http://www.linternaute.com/dictionnaire/fr/definition/tordu/

 18. Dragos Gros Says:

  DespinaVestea
  Romania nu e tara cu oameni lasi, rai etc. Dar trebuie sa recunoastem ca Romania are prea multi oameni lasi (s-a ridicat poporul cand masurile luate de comunistii lui iliescu au dat tara inapoi 15 ani?), rai (vedem si la tele-vizuini, atat „politicieni”, cat si „ziaristi”, indivizi care militeaza nu pt o tara mai democratica si mai prospera, ci pt libertatea (in sensul de „afara din inchisoare) si prosperitatea unor infractori numiti generic moguli. Daca romanii se pot guverna? Nu stiu; pana la momentul asta nu fac dovada. Este vreo dovada de responsabilitate, cand atat de multi isi fac viata dupa cea creata pe „sticla”? Cand oamenii ajung sa reactioneze nu la ceea ce efectiv li se intampla, ci la ceea ce altii, interesati le spun ca se intampla? Cat de bine se pot guverna romanii cand majoritatea nici nu inteleg cand il asculta vorbind pe Presedinte, de exemplu? Intr-o tara africana pe care o cunosc bine, candva, s-a scumpit nejustificat painea si oamenii au iesit in strada fara sa-i scoata cineva. De atunci, orice scumpire este anuntata la tv de catre oficiali ai statului. Asta inseamna un popor guvernabil, chiar daca nu face politica in adevaratul sens al cuvantului. In Romania, badea Gheorghe habar n-are de politica, dar face politica; nu asta ar fi tragedia, dar si reprezentantul lui in parlament, comunist sau comunist vopsit in liberal, nu conteaza, nici ala nu stie, dar face nu politica…. ci „politica”. Asta e marea problema a auto-guvernarii. Pot sa accept ca gresesc… Atunci de ce nimeni, dar nimeni nu vrea sa ia atitudine fata de criminalii care au adus Romania in situatia de acum? Cine se ridica impotriva derbedeilor care au facut tot ce au putut sa dea (iar) jos guvernul si acum, nici mai mult, nici mai putin, vor (iar) suspendarea Presedintelui? Cand o sa inceteze joaca acestor indivizi fara scrupule, niste infantili cu o sumedenie de interese personale? Anterioara tentativa de suspendare, nerecomandata de Curtea Constitutionala, a fost un esec. Cine i-a tras la raspundere pe cei 322? Asta e sistemul pe care ei l-au fatat si va mai trece timp pana cand el se va schimba. Apoi sper ca vom putea vorbi despre auto-guvernare responsabila.

 19. Goldmundr Says:

  Va spun bun gasit la toti,in special proaspatului sarbatorit,Viorel Padina si maestrului Devis Grebu

  @Despina Vestea si @pP,
  care este tema propusa azi de admirabilul si mai ales inconfundabilul AVP?
  Herta Müller?

  Dar citindu-va inca o data argumentele pro si contra in cazul distinsei doamne Herta Müller,am descoperit din nou gandirea noastra,a celor nascuti in Romania:
  URSS,Rusia,Ungaria,Germania,imperialismul,capitalismul,comunismul,nazismul,tiganii si tatarii,totul si cu totii „lucreaza” impotriva acestui popor.Ma intreb,unde era insusi poporul,cand cateva sute de analfabeti comunisti puneau botnite la milioane de romani,cu o naturalitate precum ciobanul la tunsul oilor, si-si omorau studentii si elita la Pitesti,Ramnicul Sarat,Jilava,Canal,Sighet,Bicaz,prin mine si beciurile Securitatii,cand minerii omorau tineri pe strada,cand Iliescu a fost ales si reales,iubit si adulat,cand maneaua a fost hit-ul Romaniei,cand gunoaiele(si la propriu si la figurat)au pus stapanire pe Romania,cand Viorel Padina se batea cu morile de vant securiste-si se batea cu morile de vant pentru ca eu am fost un las in Romania!-cand comunismul a fost consfitit in patria lui (a poporului)si de maria Sa,Biserica……

  Eu as fi ultimul care as acuza poporul in mijlocul caruia m-am nascut si m-am format.Pun doar intrebari.
  Dar cum as putea sta eu in fata copiilor mei,explicand ce a fost,prin ce a trecut Romania in ultimii 70 de ani,punand vina pe altii si sa ma declar victima conjuratiilor mondiale,locale si cosmice?

  Dar pentru ca suntem martorii unui eveniment de exceptie,si anume decorarea marelui AVP,propun spre auditie o bucata muzicala,tot de exceptie, f.f. veche,din timpul tineretii maestrului:

 20. DespinaVestea Says:

  156
  Despina
  Cu elite dintr-astea culturalist-politicianiste o sa ajungem repede, repede la extinctia nu numai a romanilor ci si a rasei umane :

  http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/

  Video si subiect gasit pe :

  http://riddickro.wordpress.com…..8/#respond

 21. Goldmundr Says:

  errata:
  Naturalete in loc de naturalitate
  Dupa ce am trimis postarea,am mai citit-o inca o data…

 22. Loda Says:

  Despino!!!! iar scrii aiureli;cate carti de Hertha Muller asi citit ?

 23. Loda Says:

  AVP;
  O postare misto, imi place cand iti pui in functie simtul umorului 😉

 24. Loda Says:

  Golgmubndr draga :
  Ma tem ca nu ai inteles, nimeni nu a decorat pe nimeni.

 25. Goldmundr Says:

  @Monica,ai un spirit de observiatie deosebit:
  am avut o saptamana grea,stress la servici,iar vremea aici,din sudul Germanie,ei bine,e o catastrofa….Azi sunt 11 grade C,la 12:23,ploua ,iar temperatura simtita,e de 6-7 grade C.Am cules din curtea casei niste frunze de vita de vie pt. sarmale si mi-au inghetat pur si simplu mainile!E de necrezut pt. luna iunie…Si chiar si pentru natura de aici, ploua prea mult in acest an.Trandafirii mei nu arata extraordinar-asta este.Azi voi sta ceva mai mult in fata insulei….
  Asadar,pe curand

 26. Dl.Goe Says:

  O diversionista de talia DespineiVestea (nici mai mare, nici mai mica) este exact ce-i lipsea acestui blog (in general) si cetateanului pP (in particular). Daca-i bal…

  Loda – simtul umorului la jupanul AVP consta, in ultima vreme, in a recicla productii mai vechi pe care le rescrie mai prost (ca la fotbal si la critica literara avem cu totii voie sa ne pricepem). Unii isi slefuiesc capodoperele in timp, altii le degradeaza in graba, graba de a baga marfa pe blog pentru turma flamanda de gura-casca. In principiu aveti insa dreptate, exista ceva umor in acest articol. Pentru orice gluma se va gasi o ureche care o aude pentru prima data. Pe-aia cu caramida la pachet o stiti?

 27. Goldmundr Says:

  Draga @Loda,
  cum puteti crede ca am inteles fictiunea lui Viorel ca fiind
  re-a-la?!?!Poate am uitat sa pun niste ghilimele,insa aceasta mica libertate mi s-a parut adecvata textului,in spiritul maestrului AVP
  Imi pare rau ca v-am adus in eroare

 28. devis grebu Says:

  Dl.Goe , ai grija , nu te apleca prea tare peste texte ce-ti depasesc capacitatea de „combatere”… E pericoloso sporgersi si risti sa-ti zboare palaria de la atatea „vanturi” trase-n zadar si –odata cu palaria – capul ( de pod inamic ) doldora de simtz omoristic , spre disperarea lu’ tanti Loditza care phufffaie din rarunchi , mai ceva ca”personalu”de Mizil (caci trebe’s’opereze pe mai multe „fronturi” in week-enduri cand Chucky e-n poalele Adinei ) zanganind aborigen din toate medaliile cu care vrea sa-i decoreze Pe(toti) Ne/ave – nitzii Le/giunii de senili…
  …Dle Goe , chiar vrei sa sari din bratzele lu’ mam’mare, in hohotul mamitzei careia i-a cazut fisa si rade de se sparge
  la vazul palariei matale,prea mare pentr’un sambur’de cap.?

 29. pP Says:

  @Despina Vestea

  ,,Am uitat sa precizez ca daca o acuz pe Heta Muller nu inseamna ca apar nemernicii securisti de dinainte si de dupa 1989.,,
  ……………………………………………………………
  HERTA MULER
  ,,Îmi mai spuneau la anchetă, că dacă nu îmi place în România să mă duc în Germania, la naziştii mei. Asta se vede acum, la dosarele de la CNSAS. Dosarele sunt grupate în „Germani nazişti“, „Unguri iredentişti“ şi „Evrei naţionalişti“. Numai la români scria: „Artă şi cultură“… Eu credeam, atunci, că securistul voia doar să mă jignească; de fapt, el urma linia oficială.,,
  ……………………………………………………..
  @despi
  dumneavoastra ce faceti aici?
  urmariti sa ne JIGNITI?
  sau
  URMARITI LINIA OFICIALA A CUIBULUI ,,arta si cultura,,?
  pai in cazul dumneavoastra este adevarat ca nu-i aparati pe fostii securisti nici pe actuali…….(On est d’accord !)
  dimpotriva faceti ceva mult mai grav:
  Ii legitimizati , perenizati , confortati.
  ps:
  ati citit HERTA MULLER.(opera,interviu(l)…..rile)?
  cu ATENTIE?
  …………………………………………………………………..
  ps:
  daca am timp am sa mai intervin deseara.

 30. pP Says:

  HERTA MULlER
  (scuze!)

 31. Goldmundr Says:

  Pentru cei care nu poseda litera ü,le propun scrierea ue=ü,sau oe=ö,iar unele nume chiar sunt scrise cu oe in loc de ö(ex.numele corect este Goethe,in loc de Göthe,cum se citeste;corect este Goebbels in loc de Göbbels,etc.)
  De ex. ptr. Müller,Mueller,la fel de corect cand lipseste litera ü.Doar ptr. francezi este clar ca u este citit ü-ul german,dar nu ar fi scrierea germana.

 32. Loda Says:

  Goldmundr :
  Si mie imi pare rau ca v-am inteles gresit; scuzele mele !

 33. devis grebu Says:

  Naaa! , c-a aparut si badea Rade/tot..cu -n ochi scurgandui-se
  libidinos catre „slanina”, cu al-lalt chiorindu-se milog la Dorin/a
  Caci , oricat ar papa „nuvelquizina”din resturile lasate de
  „distinshii oaspetzi” in certocratitza trista plina de Humor , tot la slinoshenii imbibate-n dizidentza ar linge…Pan-ce se trezeste AVP din siesta si-l faramitzeaza-n lada de gunoi …

 34. Loda Says:

  apropo de decoratii :
  ,,Traian Băsescu a fost mai mult decât darnic cu decorările şi avansările. Rând pe rând şi-a decorat sau avansat aghiotantul, pilotul de elicopter, finul, doctorul de familie, fotograful, cameramanul, purtătorul de cuvânt şi… sunetistul. De la venirea sa acum şase ani în demnitatea de preşedinte al României, Traian Băsescu a avansat la gradul de general sau similarul acestuia în cazul poliţiştilor peste 500 de militari şi civili. Mai mult, a conferit mii şi mii de decoraţii. Şi cui a vrut şi cu nu.”

 35. AVP Says:

  As fi vrut eu sa stau la siesta. In fapt, n-am avut semnal Net, dupa furtuna de aseara.

  Asta e situatia.

 36. devis grebu Says:

  @Loda , pe Dl . Goldmund/r l-ati inteles gresit , dar pe mine…..
  ….deloc , dar DELOC …sau…va prefaceti ca…?

 37. AVP Says:

  Apropo de agresiunea non-stop a dementilor troli, nu-mi ramane decat sa inaintez o alta si alta reclamatie la Romtelecom… Ce altceva sa faci in teara lu Papura-Voda…? 🙄

 38. devis grebu Says:

  @AVP , bine ati revenit in arena ,caci furtuna de aseara v-a aruncat cativa craci rascacaratzi , ruptzi de furia ridicolului trunchiat , de parca i-a traznit stirea „decorarii”… Matura si farashu’ !…sau facem focu’ cu ei…?

 39. DespinaVestea Says:

  Am revenit nitel ,dar trebuie sa plec imediat din nou.
  Pe drum m-am tot gandit si poate imi explica si mie cineva :
  Cu ce este mai buna Herta Muller decat AVP astfel incat sa fie decorata in Romania ?
  De Premiul Nobel luat in strainatate -nu discut- L-a luat si escrocul de indian cu incalzirea globala- Premiul Nobel este compromis.
  Dar aici, la noi, in batatura ?
  Cand HM striga peste tot ca ea uraste Romania ????

 40. Riddick Says:

  Bună ziua !

  Suntem optimişti dacă vorbim despre planuri pentru 2050, un om de ştiinţă din Australia are o teorie conform căruia omenirea va ajunge la extincţie în câteva decenii:

  WE humans are about to be wiped out in a few decades. The grandchildren of many of us will not live to old age.

  http://www.heraldsun.com.au/opinion/our-own-extinction-is-forecast-but-hes-going-by-dead-reckoning/story-e6frfhqf-1225881064383

 41. Riddick Says:

  The European Union and German influence in Eastern Europe

  http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/33490

 42. Riddick Says:

  …Iar Nobelul acordat Hertei Muller s-a încadrat în manevrele germane pentru Osteuropa (ca şi „proiectul Johannis”), citiţi aici:

  The Germandom Prize

  http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56287

 43. Hantzy Says:

  Aha, Riddick! Fac si nemtii si iuropenii smecherii?! Pai majoritari sunt cretienii demagogi ai lui Merkel, la fel de negri pe cat sunteti voi de oranj. Aia de-i dadura lui Macovei premiul ala, „Fumeia Anului 2008”, pentru realizarile dummysale din 2005 !!!

 44. Hantzy Says:

  Despinoooo, vezi ca-l superi pe maestrul Grebu! Cum poti spune ca Nobelul e un compromis?!

 45. Riddick Says:

  M-am lămurit şi cu madam Macovei, gură-mare şi nimic altceva…

 46. Hantzy Says:

  Da mey Riddick! Deja devreun deceniu se vb de o criza alimentara de proportii. Nu ca n-ar egzista alimente, dar vor fi scumpe ca nici subventiile nu vor mai ajunge. Cica 220-25% din populatie va sucomba din aceste motive. Si tot asa, se spune ca populatia optima a Terrei ar fi undeva in jurul a 1,5 mld, adica populatia anului 1789, al rivulutiei fratujilor, cand au pus tunurile pe Bastlia.

 47. Hantzy Says:

  Esti dulce, Riddick! Nu ca lamaile …

 48. Loda Says:

  devis grebu :
  ,,pe Dl . Goldmund/r l-ati inteles gresit , dar pe mine…..”
  Pai ce sa fac, domnule Grebu ? Consolati-va…sunteti un mare neinteles : )

 49. Loda Says:

  Despino ;,,
  Cu ce este mai buna Herta Muller decat AVP astfel incat sa fie decorata in Romania ?
  De ce te repezi sa faci comparatii pe care AVp nu le face?Daca intrebai doar de ce a fost decorata, raspunsul e simplu : pentru ca a scris 🙂
  Apropo, vezi ca a primit si Legiunea de Onoare, eu zic sa-i scrii presedintelui francez si sa-l ieie la rost !

 50. AVP Says:

  Aici se apropie o noua furtuna, asa ca tre sa inchid. Mai vbim.

 51. devis grebu Says:

  Haittt !… cum am scris ceva de Chucky&Adina… s-au trezit din dulcea Mittagsruhe , sau – mai pe intelesul coanei Loda – din sfanta siesta a week-end-ului si ALTI gladiatori somnorosi,care
  ar trebui sa se „ocupe” mai dihai de „Adel” decat de „Nobel” , riscand–mai curand – un compromis intre termeni , decat o compromitere personala…

 52. devis grebu Says:

  @Loda , acum va prefaceti ca m-ati inteles…? Sau , chiar m-ati inteles…? In acest caz ,nu-mi ramane decat sa ma declar satisfacut –caci nu mai sunt „un neinteles”– si , de la cuvinte simple ( ca pana acum ) sa trec la incercari mai grele, cu ceva imagini …Stati !… nu va speriati !…incepem cu cateva linii drepte , punct/virguli , semne de exclamatie si , dupa ce va reveniti din „mirare” ,incercam ceva mai greu…

 53. Goldmundr Says:

  @Riddick a scris la 17:34:
  „…Iar Nobelul acordat Hertei Muller s-a încadrat în manevrele germane pentru Osteuropa (ca şi “proiectul Johannis”), citiţi aici:
  ….”

  Nu am timp acum sa traduc in limba romana textul despre care vorbiti,pe care il aduceti drept „dovada”la ce ati scris mai sus.Eu l-am citit in germana,sa fiu convins ca i-am inteles si subintelesurile si dedesubturile politice(daca ar fi existat) textului.
  Domnule Riddick,va rog sa ma credeti,va asigur ca de data asta nu e vorba de nici o conspiratie a teutonilor,iar Premiul Nobel pentru Literatura,indiferent cine il primeste,ceilalti sase miliarde de scriitori si poeti sunt nemultumiti……

  In anii trecuti,acest premiu celebru(oricum!)l-a primit o austriaca anti-austriaca(!) si comunisto-liberala pe deasupra,in alt an,un portughez care spera ca,comunismul sa invinga in intreaga lume…..Acum a castigat premiul,nu numai o persoana nascuta in Romania,dar si o anticomunista convinsa,o democrata convinsa,care a zugravit in cartile ei politica unei dictaturi cumplite,politica URSS imediat dupa 1945.Pacat pentru parerea dvs. despre Germania Federala,politica germana,despre germani.
  Pacat

  PS
  Germanii nu au nevoie de „manevre” pentru a primi sau obtine ceva,sau pentru a vinde produse de calitate in intreaga lume

 54. Goldmundr Says:

  Doamna@Loda,
  nici o problema.
  O seara buna!

 55. Goldmundr Says:

  Domnule @Riddick,
  acum am avut ceva timp si m-am „pregatit”mai temeinic,de aceea am citit si textul pe care l-ati pus la dispozitia noastra,la ora 17:31,acela cu influenta politica germana in Europa de Est(daca n-ar fi vorba de cultura,schimburi si colaborari economice,care sunt normale,daca nu chiar benefice,sau?…)
  Textul pe care ati avut amabilitatea sa-l oferiti este scris de un ceh,inclin sa cred ca este vorba de un nationalist,de genul lui Vadim Tudor.OK,poate unora le place Vadim,mie nu!Pentru ca oamenii acestia sunt agresivi,descopera tot felul de conspiratii si nu pot fi niciodata obiectivi.

 56. pP Says:

  AVP&all

  DA.DA.DA DOMNULE PADINA,
  Herta e colega DUMNEAVOASTRA de generaţie şi de rezistenţă antico Ro.
  HERTA NU AVEA(in trecut) CUM SA VA CUNOASCA…….si nici in prezent(cred ca banuiti din ce cauza?)
  (este adevarat ca HERTA nu a scris ,,Apelul pentru Europa,,…….in schimb a scris…. si scrie totalmente diferit de cum scrieti dumneavoastra…..ESTE GRAV???…..mie imi place in egala masura atit HM cit si VP….(ps:AVP daca nu ai citit inca HM iti recomand cu prietenie sa INCERCI)
  AVP,PERSONAL AM SPERAT SA VA VAD PUBLICAT si PREZENTAT deja la salonul de carte care tocmai ce s-a inchis la Bucuresti.

  va mai postez in continuare si asta:…. (poate vor intelege si vizitatorii acestui blog despre ce vorbim noi aici:(altfel riscam sa transformam acest blog in patinoar;din cite stiu EU nici dumneavoastra,nici Maestrul DEVIS GREBU,nici SORIN ILIESIU nu sunteti fosti sau actuali practicanti (sau amatori) de HOCHEI pe GHIATA…..et moi non plus.)

  donc:

  HERTA MULLER despre cenaclul de luni si gruparea Aktionsgruppe:
  A)
  Cum vă raportaţi atunci la literatura română? Îi citeaţi pe autorii români?

  ,,Da, citeam, am citit şi lucrurile care erau scrise de generaţia mai tânără, mă refer în special la poeţii de la Cenaclul de luni.,,

  A existat o influenţă asupra lor sau a lor asupra celor de la Aktionsgruppe?
  ,,Unii dintre ei spun că da, că ştiau de noi. Ei erau mai cunoscuţi, spre deosebire de noi, cei din Timişoara. Dar din punct de vedere al felului în care gândeam sau a felului de a discuta politica, eram diferiţi. Noi am fost foarte preocupaţi de politică, de ce ni se întâmpla. Am avut probleme cu Securitatea, cu urmăriri, cu frică, unii dintre noi eram deseori chemaţi la Securitate, la anchetă. Richard Wagner şi William Totok au fost chiar şi la închisoare, adică noi am avut probleme foarte grave. Colegii de la Bucureşti nu prea au avut aceste probleme şi nu s-au interesat în aceeaşi măsură de lucrurile care ne frământau zi de zi. Eu am lucrat la fabrică, vedeam ce se întâmplă, adică pentru mine toate erau insuportabile, nu numai faptul că Ceauşescu vorbea patru ore în şir sau că ziarele erau pline cu cuvântările lui, dar mă afecta şi ce i se întâmpla omului normal, cum e în fabrică, cum sunt şedinţele sau cum erau magazinele. Eu vedeam că cenzura era peste tot, şi în magazinul de pâine, şi în farmacie, şi în magazinul de pantofi, şi când tramvaiul nu venea ş.a.m.d. Dacă iei noţiunea de cenzură, îţi dai seama că te loveai de ea peste tot. Şi, ca să închei paralela, eu niciodată n-am crezut că fac parte din ceva separat de societate, niciodată nu am putut gândi în maniera aceasta. Şi aşa eram toţi la Aktionsgruppe. Din păcate, mulţi scriitori români au gândit altfel. Mircea Cărtărescu îmi spunea că el nici nu ştia atunci că există scriitori urmăriţi şi că nu a ascultat Europa liberă. Păi, pentru mine ar fi fost de neconceput, eram un om matur, cum să nu mă fi interesat?! Era ceva de la sine înţeles. Nici nu mi-aş fi putut închipui să nu ascult un post de radio care îmi spune într-o oarecare măsură ce se întâmplă cu noi. Şi peste tot, în restul ţărilor comuniste, mă refer la Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, scriitorii au fost mult mai preocupaţi de politică. Pentru ei, era de la sine înţeles să facă analiza politică şi socială a ţării în care trăiau. Se vede asta şi din operele lor. În România, nu prea găseşti similitudini în acea perioadă. De aceea, ungurii, polonezii, cehii au avut o altă ţinută şi au avut şi o disidenţă. Una peste alta, noi, cei de la Timişoara, ne-am deosebit de cei mai mulţi dintre scriitorii români. Acesta este adevărul.,,

  …………………………………………………..
  si Liviu Ioan Stoiciu despre optzecisti:
  B)
  ,,Mă voi întoarce la cele două manifestări literare la care am participat în perioada 27 mai-2 iunie 2010, cu nişte concluzii (sau observaţii „din balon”). Să mă refer întâi la Colocviul Naţional „Generaţia ’80 la maturitate”, iniţiat de Dumitru Augustin Doman, desfăşurat la Piteşti pe 27 mai (aici a avut loc o dezbatere moderată de criticul optzecist Nicolae Oprea, şi pe 28 mai la Câmpulung Muscel (aici a avut loc un recital poetic extins al optzeciştilor) şi la Curtea de Argeş (unde s-au înmânat premiile Colocviului,)
  La cazare (la Hotel Muntenia din Piteşti) am primit o mapă cu programul-afiş, cu ultimul număr al revistei Argeş, cu semnături optzeciste, şi cu volumul de interviuri luate de Dumitru Augustin Doman la 18 optzecişti. Doi dintre ei sunt chiar rarităţi: Dan Arsenie („cel mai înzestrat eseist optzecist”, care trăieşte la Paris, nu ştiu dacă a publicat o carte; rămâne un exemplu de optzecist fără operă) şi Viorel Padina (fost cenaclist de Luni, disident – personal, nu ştiu de ce e considerat disident; el a dispărut din peisaj, aud că e purtător al pălăriei cu clopoţei a bufonului lui Băsescu azi; mă înjura într-un stil infect în ziarul Cotidianul, la comentarii, sub articolul meu, când eu stăteam în opoziţie şi-l trăgeam de mânecă pe abuzivul Băsescu; fiind avocat de succes, Padina are numai de câştigat susţinând puterea actuală; că totul se rezumă la bani?). Volumul de interviuri e subintitulat „O istorie a grupării în interviuri” (a apărut la Tracus Arte, în condiţii tipografice de calitate). Între cei 16 intervievaţi (în afara mea; am publicat aici interviul meu în perioada în care am lipsit de acasă), 10 sunt şefi: Adrian Alui Gheorghe, Liviu Antonesei, Gabriel Chifu, Gellu Dorian, Marian Drăghici, Ioan Moldovan, Marta Petreu, George Vulturescu (toţi sunt redactori-şefi de reviste literare: Conta, Timpul, România literară, Hyperion, Viaţa Românească, Familia, Apostrof şi Poesis; Chifu e şi vicepreşedinte al USR; Alui Gheorghe şi Vulturescu sunt directori ai Direcţiilor de cultură judeţene Neamţ şi Satu Mare), Nichita Danilov conduce o casă de cultură la Iaşi, „Mihai Eminescu” (şi conduce o revistă a ucrainenilor din România), Nicolae Oprea e preşedintele Filialei USR Piteşti. Ceilalţi rămaşi, intervievaţi, nu sunt şefi: Ioan Groşan, Gheorghe Mocuţa, Constantin Stan, George Stanca, Ion Zubaşcu (toţi cinci sunt publicişti de carieră, unii dintre ei îmbogăţiţi de presă; Constantin Stan a condus Expresul de marţi până a dat faliment, Ioan Groşan a fost răsfăţatul ziarului Ziua, până a dat faliment, George Stanca e şi azi pe cai mari la Adevărul),,.
  ……………………………………………………………..
  ,,Viorel Padina (fost cenaclist de Luni, disident – personal, nu ştiu de ce e considerat disident; el a dispărut din peisaj,,spune LIVIU ION STOICIU

  ps:cred ca ati putut remarca dif.de caracter dintre A si B

  pss:
  TISMANEANU&comp.vesela STIE CU CERTITUDINE (n’est ce pas?)
  …………………
  si BRAVUL NOSTRU MAESTRU DEVIS GREBU despre SITUATIUNE:
  ,,Daca va va merge de acum inainte tot asa , peste inca 100 de ani o sa primiti si o scrisoare de la Volo/Iacob cu continuarea ( partea a doua ) superbului proiect pe care –acum 100 de ani — trebuia sa-l coordiaronati . Nu mai adaug –ca ma ingrozesc — cate fabule AEsopiene in suc de AVP o sa mai scrieti pana atunci . Vai de Editura pe care –cu siguranta –o va gasi intre timp Mihaies , pe unde o sa-si scoata camasa… Inca odata –pe bune — cele mai calde si sincere urari , Doamnei Dstra . Yours , DG,,………..spune MAESTRUL DEVIS GREBU
  ………………………………………….
  concluzia:
  INTELEGE CINE POATE

 57. skorpion Says:

  Goldmund

  imi arati unde gasesc textul in limba germana de care vorbeai mai sus?
  sau daca este scurt, pune-l aici.
  danke
  🙂

 58. skorpion Says:

  Liviu Stoiciu
  (recunosc ca niciodata nu l-am citit in cotidianul)

  spune asa:
  aud că e purtător al pălăriei cu clopoţei a bufonului lui Băsescu azi; mă înjura într-un stil infect în ziarul Cotidianul, la comentarii, sub articolul meu, când eu stăteam în opoziţie şi-l trăgeam de mânecă pe abuzivul Băsescu; fiind avocat de succes, Padina are numai de câştigat susţinând puterea actuală; că totul se rezumă la bani?).

  comentariul meu este:
  in Romania cind simti/vezi/ ai de-a face cu un om superior tie, cu un om mai talentat decit tine,

  metoda aplicata este bascalia/misto-ul/ dispretul la adresa acelei persoane/ chiar si denigrarea acesteia/,minimalizarea totala

  in cele citeva rinduri citite ale lui stoiciu am regasit toate tarele , greu sa suporti pe cineva care este peste tine si atunci in loc de respect procedezi ca stoiciu. Il troznesti
  bleah.

  pot sa spun asa??
  „bietul” AVP nu are absolut nimic de cistigat de pe urma „dictaturii” piratului????

 59. Hantzy Says:

  Dar ce spuneti despre „depolitizarea CCR”? Mormânt, ha?!

 60. Hantzy Says:

  skorpi, pe pagina oferita de riddick , in coltul drepta sus, e link-ul ptr traducerea in germana. Ai insa mare grija la diacritice!

 61. skorpion Says:

  hantzy

  dupa ce Basescu l-a pus pe Maior (fost membru PSD) ai mai auzit ceva din directia aceea???????
  este vorba de SRI.

  da, domnul meu, CCR abia acum poate, maybe, wahrscheinlich, va fi depolitizata si tara asta va mai avansa.

  multi ca tine pierd din vedere ca pe basescu il mai vedeti, auziti pina in 2015!!!

  ori legile, inst.statului ar trebui sa dureze…..

  dar ura la adresa reformei lui basescu este mult prea mare, ca sa mai si ginditi!

 62. skorpion Says:

  danke, hantzi pentru link
  ma duc sa-l citesc.

 63. pP Says:

  @scorpi
  +
  imi face placere sa vad ca sunteti interesat de subtilitatile SITUATIUNII.
  aveti un caracter frumos si va apreciez.
  SINCER.
  ps:
  cititi ce scrie MAESTRUL DEVIS GREBU mai jos(poate veti intelege mai mult)

 64. monyf51 Says:

  Buna seara, tuturor!

  @pP
  ++++++++++++
  pentru tot !
  Numai asa iti dai seama de micimea oamenilor !

  ps.Intelesesem de aseara ce au scris maestri,nu suntem chiar asa de ….. 😳

  @Gold,
  Ma bucur ca esti bine. Intrasem in panica .Sanatate multa pt tine si pt familie .

 65. Hantzy Says:

  skorpi, crezi ca apucam 2015. Stii ce spune Nicholas Boyle despre 2014?! … ca tot era unu cu apocalipsa p-aci …

  PS. Nu prea inteleg ce vrei sa spui de SRI? Ce s-a auzit ininte din directia aia?

  La CCR a fost numit presedinte acum doo zile un reactivat politic in 2004 … ghici la care partid!

 66. pP Says:

  @Hantzy
  bey Hantzy te rog sa ne lasi dreaq cu pulitichia !
  chiar tu nu ai remarcat ca aici se discuta ,,arta si cultura,,?
  (va bagati si voi aici ca scuipatii in FASOLE)

 67. DespinaVestea Says:

  Putina dictatura germana v-ar place ?
  Ce ziceti ?
  Eu sunt deja socata:

  http://riddickro.wordpress.com…..9/#respond

  GERMAN FOREIGN POLICY.COM

  A Bit of Dictatorship

  ” Foreign policy specialists from Berlin’s establishment are discussing possible advantages of dictatorial forms of government. According to the current issue of a leading German foreign policy review, some observers see the West as being currently in a “state of democratic fatigue with an erosion of democratic institutions.” Simultaneously there are “diverse discussions of dictatorial powers and measures” even if usually in terms of a temporary dictatorship.”

 68. Hantzy Says:

  DV, tu dormi cu bloaga lu’ riddick sub perna?

 69. Hantzy Says:

  pepelica, scuze! Ai cetit Levantul? Io l-am terminat saptamana trecuta. Mi-au trebuit 42 luni mai putin decat lui Basescu, iar intre timp am mai rontait romanu lui N.Boyle si Per Anhalter durch die Galaxis de D. Adams.

  PS Je n’aime pas les haricots muqueux! Appetit de fève!

 70. monyf51 Says:

  fiind avocat de succes, Padina are numai de câştigat susţinând puterea actuală; că totul se rezumă la bani?).

  AVP,
  Da-o incolo d treaba,castigi 3-5% comis. din contracte de 100 mil euroi cu statu si nu ne zici si noua? 😛 😛 😛
  Oi avea si casa de avocatura la „gradinitza” 🙄
  Pe ipochimenu de sus , adica pe stoiciu asta, nu poti nici sa te superi.E asa un O de te apuca mila .Dumnezeu sa aiba grija de el !
  Se indoieste c-a fost AVP dizident pt ca nu stie unde a disparut , stie din punct de vedere politic ce optiuni are si vine cu fitilul ca e avocat si e interesat sa-i sustina politica lui base .Cu ce seamana asta?

 71. DespinaVestea Says:

  Tocmai ca nu dorm.Citesc presa internatinala din mai multe parti si GANDESC
  Citesc de peste tot si fac asociatii.
  Cea mai grava stare este cea in care dormi :

  „Infantilismul, negarea, somnul natiunii naste monstri de care greu, foarte greu mai putem scapa’

  http://www.despinav.blogspot.com/

 72. skorpion Says:

  da, hantzy, apucam si 2050 ca sa-l decoram pe AVP
  😉

  despina,
  in urma cu citeva zile pe alt blog am scris ca in Romania ne-ar trebui o perioada de 10 ani de-acum incolo in care sa se desfiinteze partidele politice din tara
  (pline de politruci, parveniti, primitivi, javre, lichele….etc – care impreuna cu oameni de afaceri de tip patriciu, voiculescu, vintu etc au jefuit peste 100 miliarde euro)

  dar: economia de piata sa mearga inainte,

  sa se refaca tara asta urmare praduitorilor din caracatitza transpartinica,

  dupa care sa se reinfiinteze partidele politice

  adica vorbeam tot un fel de dictatura,

  recunosc, ca alt postator mi-a dat peste nas cu teoria asta, dar vad ca si nemtii o gindesc
  :mrgreen:

  dar daca ai fi citit articolul pina la capat, ai fi vazut ca exista si la ei dubii privind incercarea unei dictaturi

  pentru ca nu se stie niciodata unde s-ar putea ajunge.

 73. Dl.Goe Says:

  @devis grebu – Maestre (imi dati voie sa va zic asa?) va multumesc pentru atentia acordata, dar daca nu faceti si o caricatura e-n zadar, maestre. Din cuvinte nu va iese mare lucru si ajungeti sa nu va mai distingeti de pP & Co.

 74. devis grebu Says:

  @pP , nu intelege „cine poate” ( scrisorica mea catre AVP ) ,
  intelege CINE TREBUIE ( daca isi mai arunca din cand in cand ochii pe acest blog ) si , chiar si de aceasta posibilitate , am motive sa ma indoiesc …
  In ceea ce-i priveste pe „onorabilii ” jongleri de dosare si majoritati ( care/si/cand le convine la muschii partidului ) DUO
  MelesDorcaneanu+nepotzica/lu’Norica , dulai de Curte ( consti
  patzionala ) , va previn ca musca cu toata taria gingiilor ,daca nu sunteti foarte atenti la…diacritice…

 75. pP Says:

  @DespinaVestea
  merci despi!
  putem sa mergem pe blogul domnului @Riddick
  avem acolo ,,info,, d’ASTA la liber.
  inca o data merci!
  dar,
  LASA-NE!!!!!LASA-NE!!!!!LASA-NE!!!!!LASA-NE!!!!!LASA-NE!!!
  SA RESPIRAM ………..!
  aici se discuta ,,arta si cultura,,!n’est ce pas?

 76. Hantzy Says:

  skorpi, mi-ai placut cu 2050! Sincer – mi-aduce aminte de anii 80 si 2050 de ani de la intemeierea primului stat dac centralizat al lui Burebista.
  Eu ii tin pumnii lui AVP … cat m-ar mai tine si ei pe mine!

 77. pP Says:

  @devis grebu
  CINE TREBUIE
  aveti dreptate MAESTRE!
  scuze.
  ps:
  se pare ca cine trebe este foarte ocupat cu lansari ,,DE CARTE,,& mese comune cu generalul REV.

 78. Hantzy Says:

  monyf51 Says:
  19 iunie 2010 la 20:32

  +++++++ 🙂

 79. Hantzy Says:

  O seara buna!

  Desi nu trebuie, am inteles si io. Si-s d’accord cu sugestia!

 80. DespinaVestea Says:

  PP-
  Unii leaga „cultura si arta” cu politica internationala si o fac, de cele mai multe ori gresit.
  Am fost „on topic ” spundu-va sa nu ignorati realitatea din jur.
  In rest „enjoy the subject”

 81. pP Says:

  @DespinaVestea la 20:59

  ,,Unii leaga “cultura si arta” cu politica internationala si o fac, de cele mai multe ori gresit,,
  ………………………………………………………
  pe vremea cind HERTA MULLER traia in ROMANIA Unii leagau “cultura si arta” cu politica ,,INTERNA,,si o faceau, de cele mai multe ori gresit.
  ……………………………………….
  ,,dosarele de la CNSAS: Dosarele sunt grupate în „Germani nazişti“, „Unguri iredentişti“ şi „Evrei naţionalişti“. Numai la români scria: „Artă şi cultură“… Eu credeam, atunci, că securistul voia doar să mă jignească; de fapt, el urma linia oficială.,,
  spune HERTA MULLER

 82. devis grebu Says:

  @goe, imi permiti sa-ti spun asa…? Cum bine zici , din cuvinte nu-mi iese mare scofala pentru „CUPLU” neindemanatic in a descifra jocurile „inabordabile” pe care le propun din cand in cand – asa , din prea mult spleen – ( sau cand furtuna trece prin ograda AVPista ) ,deci…nu ma mai obosesc inutil cu un raspuns suplimentar , caci il vei gasi –adresat in doua faze jumatatzii Loda (18.03 si 18.29 ), cu care imparti segmentul –sti care . Cat priveste desenul ( fara indoiala si mai ermetic in a fi descifrat de voi ) , vei avea dreptul sa cersesti unul,cand ii vei discerne diferenta
  fata de o caricatura .

 83. Dl.Goe Says:

  Mesajul d-lui Iliesiu pentru dl. Padina (n.b. despre distinctia ce ar trebui inventata pentru AVP) nu o fost compus intr-o cheie oficiala, la modul serios, dupa cum poate au considerat unii. A fost o gluma. O gluma cam… nereusita dar gluma, buna sa descreteasca fruntile, anumite frunti…

 84. DespinaVestea Says:

  Cand Herta Muller va inceta sa spuna ca uraste Romania, atunci va avea DREPTUL SA FIE DECORATA AICI.

  Pana atunci -suntem un popor intreg care am suferit cumplit din cauza regimului comunist si a securitatii de dinainte si de dupa ’89. si totusi, nu vorbim de rau si nu barfim Romania.
  Si suntem mandri ca suntem romani.

  Cine nu este mandru ca este roman nu poate fi DECORAT in Romania.

  Herta Muler declara ca este ca este nemtoaica. Atunci sa fie decorata in Germania !

  Eu nu mai continui discutia asta la nesfarsit. Am treaba.
  Cine vrea sa priceapa pricepe cine nu, nu.

 85. Dl.Goe Says:

  DespinaVestea – in sfarsit o veste buna.

 86. devis grebu Says:

  toALL , care vor sa se documenteze fara a fi MANIPULATI , le spun ca , daca memoria nu ma inseala , revista l’ESPRESSO este o publicatie a partidului comunist italian ( sa –cel putin –
  socialist-via Bettino Craxi,pour les connaisseurs ) . Sa nu ziceti ca nu v-am avertizat .

 87. devis grebu Says:

  … anumite frunti…frunti inguste , rau …

 88. skorpion Says:

  avp,

  vadimistii sint acceptati aici???
  :mrgreen:

 89. Riddick Says:

  @Goldmundr 19:28 : Adicătelea, ăia care vad clar ce se întâmplă sunt „genul lui Vadim Tudor” ?!

 90. skorpion Says:

  devis grebu,

  parerea mea despre articolul extrem de tendentios din ziarul italian in care il compara pe basescu cu berlusconi.

  1.) articolul a fost fatat in grajdul lui patriciu;
  prea multe detalii de care nu aveau de unde sti niste umili ziaristi ot Italia
  🙂

  2.) basescu are televiziuni??
  nu are din contra; este criticat la toate televiziunile intr-un hal abject

  3.) basescu are averea lui berlusconi??

  4.) basescu fuge de lege cum o face berlusconi?
  berlusconi chiar a anulat legi care erau in defavoarea lui,
  dar a si facut legi in favoarea lui

  patriciu vrea sa-l denigreze pe basescu si in exterior,
  dar nu va reusi.

  pP,
  scuzi, please!
  🙂

 91. devis grebu Says:

  @skorpion , pe Mme Blogary-blog , au demascat faptul ca
  ziarul Adevarul ( din dinastia Dej/Ceasca/Tinu/Andon/CTP & don Paturicio ) , a publicat ( on line ) CU O ZI INAINTE de a fi publicat in l’ESPRESSO articolul ( cu pricina ) care –pasa-mi-te–
  era preluat de ziarul autohton . Superb , nu…? Cititi-l , oameni buni , nu intarziati , pentru ca nici nu stiti ce pierdeti…

 92. skorpion Says:

  devis grebu,

  un fel de:

  tonomati din toata lumea, uniti-va, nu-i asa???
  :mrgreen:

  se pregateste o furtuna pe cinste in bukarest.
  tuna si fulgera magistral

  astept ploaia!
  🙂

 93. AVP Says:

  Cine nu este mandru ca este roman nu poate fi DECORAT in Romania.

  @Despina, toti membri PRM sunt mandri de rrromanismu lor mare, vba lu Nenea Iancu; asta nu inseamna ca toti trebuie decorati sau ca sunt patrioti mai adevarati decat Cioran, sa zicem, ce aparent si-a umplut boboru de rahati. De cele mai multe ori, subt masca patriotilor vocali, aia care se bat cu caramida in chept pentru rrromanismu lor verde, se ascund patriohotzii, aloo…

  Pe de alta parte, citeste Profetii din Biblie si vei vedea ce ieremiade, chiar asa, aplica acesti oameni venerabili poporului ales, pe care te asigur ca nu-l iubeau mai putin decat altii, ci din contra.

  Pe cel pe care-l iubesti sau pentru care te simti responsabili, trebui sa-l certi, ca sa-l indrepti, aloo. Moise nu pregeta sa-i altoiasca cu faimoasa-i carja ori sa-i besteleasca pe cei pe care s-a chinuit sa-i calauzeasca prin pustiie, desi pentru el personal era mai placut, n-asa?, sa stea vecinic in poala reginei eghiptziene.

  As vrea sa intelegi ce vreau sa-ti spun.

 94. DespinaVestea Says:

  AVP
  Este ultimul raspuns la aceasta tema -pentru ca e pt AVP>

  Nu inteleg legatura cu Romania Mare si Vadim Tudor ?????

  In rest n-aveti dacat s-o decorati pe Herta Muller cat vreti voi si sa-i ridicati statuie,daca asa simtiti voi ca este bine.
  Lasati-va umiliti pana nu mai puteti
  Succes !

  Eu simt ca nu e bine si cred ca este o mare greseala.
  si nu ma las umilita .

  ALLES KLAR ?

 95. pP Says:

  @DespinaVestea

  am vaga senzatie ca dumneavoastra fregventati pe vremuri la greu ,,CENACLUL FLACARA,, (si erati si entuziasta°)
  imi pare f.rau pt.dumneavoastra.
  ati ramas(din pacate)amprentata.
  ce pacat ca nu intelegeti mai NIMIC din HERTA MULLER..
  ……………………………………………………….
  @AVP
  ,,Cine nu este mandru ca este roman nu poate fi DECORAT in Romania.,,
  donc:
  Herta Muller:

  care a fost decorata recent de statul german cu Marea Cruce de Merit cu Stea, afirma ca nu ar accepta sa fie decoarat de statul roman.

  “As refuza, pentru ca nu sunt de acord cu foarte multe lucruri care se intampla astazi in Romania. Nici nu mai sunt cetatean roman, nu traiesc in Romania si lucrurile care imi dau de gandit cu privire la situatia din Romania sunt mult prea multe. Asta nu inseamna ca in Germania sunt de acord cu toate, dar, totusi, sistemul este unul mult mai democratic in privinta respectarii drepturilor omului, a statului de drept, a respectarii legilor, aspecte pe care le regasesti in viata civila. Daca cineva intrece masura, suporta consecintele, nu ramane nesanctionat. Sunt alte reguli ale jocului democratic”

  Scriitoarea critica si nepasarea romanilor fata de trecutul comunist. “CNSAS-ului, de exemplu, nu i s-a acordat importanta cuvenita, cum a fost, de exemplu, in cazul institutiei similare din Germania. In Germania, sunt sute de mii de oameni care vor sa isi vada dosarul, iar problema STASI, a politiei secrete din fosta RDG, s-a discutat peste tot, la toate nivelurile. Interesul a fost enorm si este enorm pana in ziua de azi. In Romania, multi nici nu stiu ca exista CNSAS, iar cei care stiu spun ca nu ii intereseaza. Persoanele care ar trebui sa dea exemplu, inclusiv scriitorii, spun ca nu vor sa afle ce e in dosarul lor”, mai afirma aceasta.

  Herta Muller spune ca s-ar mai intoarce in tara doar in anumite conditii.
  “Ar trebui sa fie o Romanie mai democratizata, mai libera, in care pozitiile importante din societate sa nu fie ocupate de cei care vin din vechiul regim. O Romanie in care m-as intoarce cu bucurie ar fi una in care atunci cand intru in camera de hotel sa nu imi lase senzatia ca Securitatea mai e prezenta. Sau cum sa ma duc, de exemplu, la Universitatea din Timisoara, cand stiu ce au facut inainte de 1989 multi dintre cei care mai sunt acolo? Nu imi face nicio placere sa ii revad, pentru ca nu am chef sa ii revad”, a marturisit aceasta.
  ……………..
  ps:
  intra si pe linkurile pe care le-a postat DOMNUL SORIN ILIESIU
  merci!

 96. AVP Says:

  Maestre DG, se pare ca Goe a lipsit la lectia despre caricatura pe care i-ati dat-o lu Shivica… 🙂 Macar acesta din urma s-a prins in ultima instanta c-a facut o gafa monumentala si-a incercat sa dreaga busuiocu asa cum ii e obiceiu (am impresia ca tipu face gafele cand e pilit, insa a doua zi, in loc sa taca ori sa-si ceara scuze, incerca sa-si acopere rahatu precum pisicutza, crezand ca nimeni n-o sa-l mai vada…oops), descoperind brusc ca nu e o rusine sa fii cartoonist, n-asa?, insa Goe, la cat e de foodul & fazan nici macar nu va pricepe care-i shpirla…

  Atat de incuiati sa fie oamenii astia ce se pretind scoliti si chiar, n-asa?, finuti, bre ? Lor nu le spune nemic incredibila exactitate fiziognomica a acestor „caricaturi” ? 🙄 Sancta simplicitas.

 97. AVP Says:

  @Desp, ma tem ca n-ai inteles deloc ce-am vrut sa spun. Asta nu inseamna ca amicu Pepe e mai inspirat ca tine tot tocanindu-ne la cap cu citatele sale. Evident ca acum o sa-i sara si lui mustaru, dar asta e situatia, natia etc.

  Acum tre sa inchid pc/ul. Iar incep fulgerele.

  La revedere.

 98. pP Says:

  @AVP
  dar tu ce ai inteles BRE?

 99. DespinaVestea Says:

  AVP
  Am inteles, am inteles…

  Eu am momente cand spun lucrurilor pe nume si nu vorbesc in dodii.
  Ma enerveaza agitatia in jurul HM -de parca numai ea a trait in comunism
  Pana acum un an nici nu stiam de ea.

  Este tot un personaj FABRICAT

  Noapte buna si toate cele bune familiei !

  La fel si Maestrului Devis Grebu !

 100. skorpion Says:

  daca herta mueller este tot un personaj fabricat,
  as vrea sa stiu cine este celalalt personaj fabricat,
  cumva avp???
  🙂
  😛

  avp, am glumit, nu te supara asa!
  🙂

 101. Dl.Goe Says:

  @Devis Grebu – deci va dau voie sa-mi zice-ti cum vreti, cu cuvintele d-voastra, deci ziceti \”…nu ma mai obosesc inutil cu un raspuns suplimentar\” deci iata inca o veste buna care nu dezbina ca si cea cu segmentul deci \”cu care imparti segmentul –sti care\” deci ati pus punctul pe un « i ». Stiinta nu precizeaza pe care. Deci ramaneti la caricatura caci nu presupune atatea riscuri precum epigramele in versuri albe. Deci nu va considerati nici macar caricaturist deci foarte bine.

 102. DespinaVestea Says:

  Te inseli, ca de obicei, draga Skorpi.

  Celalalte personaje fabricate sunt : Klaus Johannis , Crin Antonescu, Mircea Geoana.

  Cam toti au aparut in acelasi timp

 103. pP Says:

  @avp
  citi ,,frati de singe,, am mai ramas?
  bon.
  GLUMEAM!
  sincer.
  nu stiu ce simte HERTA MULLER vis a vis de rom.singe
  dar,
  mie mi se intimpla din cind in cind sa mi se faca rusine de ,,fratii,, mei rom. de singe.
  TOT SINCER.
  ps:
  ai paratrasnet?
  OK.
  m-am linistit

 104. Dragos Gros Says:

  @DespinaVestea
  „Cine nu este mandru ca este roman nu poate fi DECORAT in Romania.”
  Las deoparte consideratiile legate de o decorare potentiala. As avea o curiozitate in legatura cu sintagma „mandru ca este roman”. Nu la conditia enuntata ma refer, ci la semnificatia respectivei „ziceri” care, desigur, nu va apartine. Nu am citit nimic in literatura nationalista sau nu din perioada interbelica si sa fi intalnit aceasta idee; asa cum n-am auzit nici de mandria de a fi francez, italian, spaniol sau alta natie. Mandria nationala, cred eu, nu trebuie sa fie declarativa (imi aminteste de unul care, vrand sa devina membru de partid, dar avand parinti chiaburi, a ales sa spuna „nu ma mai consider ruda cu parintii mei”; si aia l-au primit in partid), ci efectiva. Nu trebuie sa ne mandrim, chiar si fara declaratii sforaitoare, de niste realitati concrete? Sintagma de origine comunista este, zic eu, amagitoare, superficiala si lipsita de continut, ca mai tot ce a fost promovat de sistemul comunist. Este o iluzie de nationalism promovata de cei care aveau oroare de tot ce e nationalist, dar, in felul asta si-i apropiau pe cei cu simt national mai pronuntat. Pe ce anume ar trebui sa-mi bazez o atare declaratie (ca declaratie e)? Pe prezent? Eu nu pot. Pe trecut? Care trecut sau care parte a lui? Ca sa o fac pornind de la constatarile lui Herodot… parca nu-mi vine… Atunci? „De la Ram ne tragem…”? N-as garanta deloc, cel putin nu in varianta oficial acceptata… Ca sa pot baza „mandria de a fi roman” pe istorie, ar trebui s-o cunosc, istoria reala, nu cea a lui Roller. Stiu, trecutul nostru ca natiune a fost destul de bogat, dar nici defectele nu au lipsit. In numele acestei „mandrii” a trebuit sa inghitim toate nazdravaniile si am inceput sa ne si mandrim cu ele. Odata iesiti din tara, descoperim repede ca trecutul nostru generator de mandrie… e cam necunoscut. Pentru cati conteaza ca „tocul rezervor” a fost inventat de Poenaru? Sau ca „efectul Coanda” (nu avionul cu reactie) a fost inventat de un roman? Care poate fi generator de mandrie? S-a vorbit in aceeasi cheie despre calitatile incontestabile ale romanilor, de parca romanii ar fi toti facuti de-o mama: buni, viteji, credinciosi (stiu, crestini de 2000 de ani (?)…). Unde sunt toate calitatile astea sadite intr-un singur popor? Si, cu toate astea, doar la noi intalnim „mandria de a fi roman”. Desigur, demersul meu n-as vrea sa fie interpretat gresit, cum ca mi-ar fi rusine ca sunt roman; am spus si voi spune mereu cu mandrie ca sunt roman, dar de aici si pana la a spune „mandru ca sunt roman”… mai edrum lung.

 105. skorpion Says:

  goe,

  care verb este corect???
  zice-ti
  sau
  ziceti
  (verbele au fost extrase din comentul tau)

  ia, sa vad, ghicesti?
  😉

 106. pP Says:

  @DespinaVestea

  ,,Este tot un personaj FABRICAT,,
  ……………………………………………………………….
  SINCER SA FIU AVETI PROBLEME.
  aveti probleme de tipul La névrose obsessionnelle ?
  teoria conspiratiei?
  off DOAMNE!!!!!!
  mare este gradina ta.

 107. skorpion Says:

  despina, dear,
  de cine au fost fabricate?
  sint cumva clone?
  cumva manechini din carton?

  sint oameni in toata regula, din carne si oase, chiar daca sint niste TICALOSI sadea!!!!

  dar herta mueller merita respect din partea mea
  (nu ma erijez in locul altora)
  pentru ca are curajul de a spune verde in fata, chiar daca doare!!!!!

  si doare rau!

 108. DespinaVestea Says:

  Am inchis comentariile .

  O noapte buna si „somn usor ” va doresc la toti !

 109. skorpion Says:

  un amic al meu are o vorba:

  cind tu – personal – nu te poti lauda cu nimic
  (talent, meserie, profesie, caracter, atitudine, etc)
  atunci te folosesti de nationalism….

  un fel de sint mindru ca sint rrrrroman, ungurrrrr, rrrrus, gerrrrrman, frrrrancez, etc

  🙂

 110. monyf51 Says:

  Multumim Mihai Rogobete de atentionare ; pana si interviul dlui Iliesiu a aparut .De citit si celelalte articole 🙄
  Maestre DGrebu,dvs ati primit vreun raspuns de la „fanitza”lui AVP?

 111. pP Says:

  Dragos Gros Says:
  19 iunie 2010 la 22:44
  merci mon ami!
  foarte SINCER.

 112. Dl.Goe Says:

  @skorpion – Deci amandoua sunt corecte in textul meu, deci trebuia sa-l lasati pe maestru sa egaleze, deci d-voastra l-ati lasat in off side, deci de ce… deci merci pentru atentie si merci ca-l aparati pe idol fara sa realizati…

 113. Stely Says:

  Buna seara,
  Hmm! Abia ce am terminat de citit toate comentariile si stau sa ma minunez de intorsatura ciudata pe care a luat-o „Decorarea lui AVP”. 😉
  Eu n-o inteleg pe Despina ,dar bag de seama ca nici ea nu intelege pe nimeni .. Ma bucur ca Pp si-a gasit linistea datorita raspunsului blind ,dar ferm pe care Dragos Gros i l-a dat Despinei ,intrucit cel al lui AVP nu prea l-a multumit..
  In acelasi registru de „neinteles”se afla si „pretinul „meu 😳 D-l Goe ..
  Parca ar vrea cu tot dinadinsul sa -i dea dreptate maestrului AVP care mai mult ca sigur are sa-mi spuna :”Ai vazut ca am avut dreptate ca Goe este leit „shivica”?
  Pai ,ce faci „D-l Goe ” ,o superi pe „mamitzica”?
  Dar ,nu-i nimic ,las ‘ca te pupa „mam’mare, adica Loda..ptiu sa nu-i deochi ,ca prea seamana toti trei !
  Am impresia ca D-l Goe a luat in serios gluma maestrului AVP ..Mai in serios ca mine . 🙄 Numai ca eu m-am „inflamat ” de bucurie ,iar el de ciuda .. 🙂
  Cred ca nu a fost asa de la inceput ,dar de ..Cind ai de-a face cu vizitatori de”marca” in ghena blogului ,sfirsesti sa ajungi linga ei ,parol !A nu se supara @Goe ,dar m-ai dezamagit rau ,in lipsa mea..

 114. devis grebu Says:

  @frunte ingusta, ingusta rau –dar descretita , va doare si asta e bine ; incercati sa fiti ironic-muscator, dar nu reusiti decat sa va acoperiti de ridicol repetand cuvantul”deci” pana la epuizare ( oare din motive de rima…? ) Nu ma voi obosi sa-i gasesc „talcul” (daca e vreunul) ,v-am acordat prea mult timp si atentie ( in ciuda avertismentului lui AVP ,cum ca „n-am cu cine” ) . M-am jucat si relaxat…Acum ma dedic din nou trebilor serioase .Va voi ignora ,un timp , dar ,cand veti deveni din nou agasant peste masura ( ca un tantar ) , iar eu voi avea,din nou, chef ( si timp ) de joaca…s-ar putea sa va RE-zexesc…
  DECI…deci , nu ma consider nici macar caricaturist , un fel de nimic , ce mai… nu-mi mai ramane decat sa ma abandonez judecatii celor ce se pricep …

 115. Dl.Goe Says:

  @Stely – N-am cum sa ma supar pe d-voastra. Comentati-ma fara grija.%D%A%D%A@Devis Grebu – Ma faceti sa simt sentimente, zau asa. Rusine de rusine, mila, mirare (trista mirare). Si peste toate o senzatie de jene legata de faptul ca toata forfota care va mananca ma amuza. Dar ce as putea sa fac? Am naturelul simtitor si nu poci ca sa ma abtin. Caci eu am tinut si tiu la humor. Iar d-voastra in mod categoric aveti umor si ca… desenator dar, iata, si ca vorbitor. In felul d-voastra. Va urez succes in ignorarea mea si dedicatiei la treburi serioase. Noapte buna!

 116. Sorin ILIESIU Says:

  Domnule Goe,

  DEZMINT ŞI DEZAVUEZ COMENTARIUL DVS TOTAL NEÎNTEMEIAT (Dl.Goe Says: 19 iunie 2010 la 21:17): „Mesajul d-lui Iliesiu pentru dl. Padina (n.b. despre distinctia ce ar trebui inventata pentru AVP) nu o fost compus intr-o cheie oficiala, la modul serios, dupa cum poate au considerat unii. A fost o gluma. O gluma cam… nereusita dar gluma, buna sa descreteasca fruntile, anumite frunti…”

  Domnule Goe, MI-AM EXPRIMAT PĂREREA LA MODUL CEL MAI SERIOS:

  Nu există decoraţie a statului român pe măsura meritelor d-lui Viorel Padina. Eu dac-aş fi şef de stat aş inventa o super-decoraţie pe care aş mai da-o doar câtorva, foarte puţini, printre care şi domnii Padina şi Grebu.

  Referitor la acordarea Ordinului Naţional „Steaua României”, am făcut mai multe apeluri adresate în acest sens Preşedintelui României:

  – postmortem, pt Al.Soljeniţîn (preşedintele a răspuns favorabil apelului);

  – pentru dl Vasile Paraschiv (preşedintele a răspuns favorabil apelului, dar dl Vasile Paraschiv după ce a primit decoraţia a dat-o înapoi; sunt sigur că dl Paraschiv a fost manipulat);

  – apelul de mai jos, pe care l-a semnat şi dl Tismăneanu când l-am reluat:

  Apel pentru decorarea D-nei Herta Muller
  cu Ordinul Naţional „Steaua României”

  DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

  Stimate Domnule Preşedinte al României,

  Revenim cu apelul nostru din 9 octombrie.

  Vă solicităm să o decoraţi pe D-na Herta Muller cu Ordinul Naţional „Steaua României”. Atât pentru că D-na Herta Muller a adus inclusiv României un Premiu Nobel, cât şi pentru lupta domniei sale împotriva criminalităţii extreme a regimului comunist din România.

  14 octombrie 2009

  Sorin Ilieşiu – vicepreşedintele Alianţei Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului

  Vladimir Tismăneanu – preşedintele Comisiei Prezidenţiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, profesor de ştiinţe politice, University of Maryland, SUA

 117. Stely Says:

  Redau aici o postare pusa pe blogul unei domnisoare deputat PSD care are ca titlu „Mindria de a fi roman” si care deplingea ca aceasta mindrie nu mai exista la ora actuala din cu totul alte motive ..
  Am simtit nevoia sa aduc acesta postare aici, ca un raspuns la temerile Despinei ,pe care cu parere de rau nu le impartasesc ,ba dimpotriva le consider periculoase..

  „Ma doare sa vad cum tineri de virsta ta, simt si vorbesc ca unii batrini de virsta parintilor si bunicilor tai….Ma doare sa vad ca folosesti un discurs nationalist -comunist ,ptru a face propaganda ieftina unui partid pe care cu orice chip il vrei continuatorul PCR ,de pe vremea bunicilor tai ..
  „Mindria de a fi roman” este ptru mine un slogan ieftin, iar „durerea ta”este una ipocrita ..A fi mindru de tara ta este cu totul altceva ..Este acea dorinta de a o vedea in stare sa se curete de mentaliti comuniste si retrograde ;sa poata dovedi ca trecutul comunist a fost unul care nu trebuie sa mai aiba „mostenitori” ..Sa -i faca sa stea deoparte pe cei care au contribuit la incalcarea demnitatii si libertatii tuturor romanilor , anihilindu-le astfel „mindria de a fi roman ” si facindu-i sa plece scirbiti acolo unde au stiut ca le vor gasi si se vor realiza liber si neingradit ..Pe mine NU ma doare ca A.Paunescu este „dat uitarii”,ci ma doare ca el si V.Tudor ,un alt cintaret al „conducatorilor iubiti” ,au primit de la un fost presedinte comunist (I.ILIESCU) dinstictii nemeritate ; In schimb ma doare ca fosti disidenti anticomunisti -poeti si scriitori de valoare – care si-au dedicat opera si activitatea intru demascarea regimului securisto -comunist sunt „dati uitarii”si refuza dinstinctiile tocmai ptru ca acestea au fost trecute in derizoriu de I.Iliescu ..Ma doare sa vad cind H.MULER ,scriitoare de origine romana si detinatoare premiului Nobel ptru literatura ,premiata de statul german ptru faptul ca in opera sa a demascat regimul comunisto-securist din Romania si care s-a dovedit prin asta ,ce inseamna „a fi un bun roman”,declara ca refuza sa primeasca din partea Statului roman o dinstictie de onoare ptru meritele ei de a demasca un regim represiv ..Refuza aceasta ptru ca partidul din care faci parte se preocupa de protectia fostilor comunisti si securisti, votind constant impotriva legii lustratiei ,a legii de deconspirare a fostilor informatori securisti si a altor legi de reforma si modernizare a statului..
  Prin urmare ,domnisoara deputat PSD ,in momentul in care vei face altceva ptru „Mindria de a fi roman” in loc s-o deplingi propagandistic ,voi fi gata sa te felicit ..Asta ar insemna sa faci in asa fel incit partidul din care faci parte sa se reformeze cu contributia tinerilor ca domnia ta ,dar cu conditia de a se debarsa de metehnele si mentalitatile batrinilor ca I.Ilescu si A.Paunescu.”
  P.S.Voi da linkul blogului ,numai daca doriti ..Postarea mi-a fost afisata ,dar sunt curioasa daca vor fi reactii si daca voi primi un raspuns ..Sa vad insa mai intii cit va rezista ..

 118. Dragos Gros Says:

  Stely
  Foarte fain ! Pune si o indicatie/link sa vedem cat de „mandru” se exprima sustinatorii sintagmei si cam cata mandrie poate genera reactia lor.

 119. pP Says:

  @Stely
  +
  bravo Stely!
  bine punctat.
  pune si linkul stp?

 120. Hantzy Says:

  @Dragos Gros,

  Chiar doream sa nu va mai interpelez. Sunt totusi nevoit sa o fac, intrucat sesizez ca puteti fi si colocvial, lipsit de nereusitele piruete lingvistice, cu care m-ati obisnuit. Fie si avand motivatia ca va adresati unui comiliton al dumneavoastra (Despina Vestea), totusi tonul elocvent si ideea clara ce rezulta din compunere, merita apreciata. Ni inseamna insa ca sunt si deacord cu ea, dar tocmai astfel de abordari fac posibile discutiile hyperspatiale, air pentru asta va felicit.
  N-am sa aplic tactica dumneavoastra „iertatoare“, prin care, in mod obisnuit, va absolviti interlocutorii de greseli asi greselute, ci am sa le remarc, insa fara rautatea uzuala in astfel de situatii. Considerati-o doar ca o analiza literara pe text!
  In primul rand, exprimarea pleonastica „ superficiala si lipsita de continut“ ar fi trebuit evitata. Daca doreati doar intarirea atributului respectiv, atunci evitati enumerarea lor alaturi de alte caracteristici.
  De asemnea, un efect fizic nu poate fi inventat, ci descoperit si explicat, sau, cel mult, folosit intr-o aplicatie practica, abia ultima fiind inventie.
  Si in „trecutul nostru ca natiune a fost destul de bogat, dar nici defectele nu au lipsit“ savarsiti o eroare semantica, punand in antiteza „bogatia (de evenimente)“ cu „defectele“. Ori poti fi tocmai in defecte bogat!
  Dar, daca toate cele de mai sus pot fi motivate de rapiditatea cu care ati dorit a va face publice convingerile, alte defecte ale compunerii dumneavoastra sunt de neinteles. Este evident ca va bazati afirmatiile pe convingerea personala cum ca „ mai tot ce a fost promovat de sistemul comunist (…) este superficial“, dar modul ultimativ in care v-o exprimati, va rapeste tocmai din posibilitatea unei monitorizari analitice a fenomenului. Astfel ajungeti sa folositi termenul atat de intrebuintat in anii 50 si, implicit, conotatia peiorativa conferita atunci termenului „chiabur“, aproband parca deciziile lapidare ale regimului. Si sunt sigur ca nu aveati aceasta intentie. V-a scapat, probabil, tocmai din dorinta de a-i face pe cei ce-au acceptat alegerea parvenitului subiecte ilare ale istoriei noastre. Folositi exepmlul respectiv pentru a demonstra ca mandria nationala ar trebui sa fie efectiva. Foarte corecta observatia, insa cu ce ar diminua o asemenea simtire, faptul ca ea ar putea fi si declarativ exprimata? Eu zic ca respectivele declaratii nu rapesc cu nimic din efectivitatea sentimentului, daca el exista intr-adevar, intrucat ele sunt doar o forma complementara de exprimare, iar nu traire in sine. N-am studiat toata literatura interbelica (ar fi prea laborios!) pentru a putea face afirmatii transante cum ca „mandria de a fi roman“ nu exista in acea vreme, insa stiu ca in perioada antebelica, Eminescu dorea fiilor mandri de a lor tara, „Spuna lumii large steaguri tricoloare,/Spuna ce-i poporul mare, romanesc“. Mi se pare ca ar fi totusi vorba de mandria de a fi roman, chiar de e poetic exprimata, iar cand Iorga a sintetizat evenimentele istorice, pentru a da Romaniei si romanilor o istorie, in care sentimentul national sa devina o constanta, era tot vorba de mandrie. Mandria, ca si iubirea, nu are logica, ca sa enumeri atuurile sau defectele in care suntem bogati, ea nu are cauzalitate practica, ci, depasind matrialul, se incadreaza in astral, intr-o a patra dimensiune, ce n-are neaparat motivatie in concret. Definitiv, nu! De altfel, si nemtii, si spaniolii, si ungurii, si americanii, si rusii au acest sentiment de mandrie nationala, iar afirmatia dumneavoastra nu este conforma realitatii, atat de invocate.
  Oarecum ilar este si argumentul ca „ este o iluzie de nationalism promovata de cei care aveau oroare de tot ce e nationalist, dar, in felul asta si-i apropiau pe cei cu simt national mai pronuntat“ In patima maniheica, ce este destul de reliefata in cazul dumneavoastra, ar rezulta ca acei comunisti, strategi diletanti, ar fi de fapt antinationalisti (caci asta inseamna a avea oroare de tot ce este nationalist), dar mimau nationalismul tocmai pentru a si-i apropia pe acestia, caci ei sunt cei cu simt national mai pronuntat. Lasand la o parte, ca atat nationalismul, cat si antinationalismul sunt inclinatii extreme, nefiind deci dominante, strategia respectiva nu prea pare a fi cea imbratisata de comunistii atat de intransigenti cand era vorba de concesii cu dusmanii de clasa.
  Va incheiati compunerea cu un verdict, cum ca intre a spune cu madrie si a spune ca esti mandru a fi roman e diferenta majora. Pai, considerand motivatiile dumitale ca am fi patibulari, atunci ce realitate concreta ar motiva mandria de a spune ca esti roman, daca nu chiar mandria de a fi roman?!

  PS. Din cate stiu, doamna Herta Müller n-a motivat aversiunea ei fata de o eventuala decoratie, prin carenta mandriei nationale, ci prin starea de fapt, mult prea asemanatoare cu cea din vremea pe care a criticat-o. Nespunand insa explicit pe cine considera dumneaei ca sunt responsabili pentru asta. Aici am putea discuta, parerea mea fiind, ca a multora, a tuturor celor ce au acceptat decaderea treptata a sistemului, continuata de toate guvernele, initiind doar superficiale programe reformatoare, dar neschimband nimic din metodele clientelare de promovare.

 121. AVP Says:

  Buna ziua.

  @Sorin Iliesiu – Va multumesc pt gracioasele aprecieri, dar daca io, auctor al unui biet Apel vechi de 30 de ani, semnat – la vremea sa – doar de 3-4 insi (dintre care unul pe care il credeam herou si amic adevarat m-a si tradat, noroc ca alt turnator fortzat, ce s-a intamplat sa fie chiar prietenul meu cel adevarat, m-a salvat), citit doar de securisti, de Ceasca si de o elita demna de boboru umilit si speriat, preocupata, la ora aia, ca si acuma, doar de clipa cea repede ce i s-a dat si de prezentul ei de rahat, pai atunci Dvs, initiator si redactor al celebrelor Apeluri prin care ati determinat condamnarea nationala si internationala a comunizmului real, Apeluri semnate de sute sau chiar mii de personalitati si care sunt tot atatea momente de referintza istorica, fara nicio exagerare, in batalia pentru decomunizare, ce decoratie a statului meritati…? 🙄 Va spun io: ati merita o Superstea a Rumâniei si cele mai mari onoruri si inlesniri, virtual, insa realmente puterea actuala n-o sa va faciliteze nici macar accesul la tribuna Televiziunii Publice, de unde sa educati asa cum stiti dvs s-o faceti boboru ista mult prea neintarcat si lipsit de curaj & simt civic, efectiv „prostit” si ignobilat de cei 60-70 de anisori in care a fost condus de oameni care nu meritau sa conduca nici macar un atelaj de boi, la drept vorbind, darmite un bobor de 20 de milioane si cu-o istorie de mii de ani.

  Vad ca a aparut interviul din „Adevarul”, mult shuntat, din pacate, dar asta e situatia, natia & tratatia, draga prietene.

  In consecinta, am repus pe our blog interviul integral.

  @Dragos Gros – n-am agreat deloc modul in care te-ai fofilat sa raspunzi unei anumite intrebari pe care ti-am pus-o, iar acest lucru nu prea te pune intr-o postura din care sa dai lectii de moralitate sau note in catalog altora. Sorry, my friend.

  Mai vbim.

 122. Hantzy Says:

  Stely, ai prins perfect ideea pe care incercam si eu s-o reliefez! Nu apucasem sa-ti citesc interventia cand am postat, altfel as fi renuntat a o mai face.
  Insa siguranta dumitale merita apreciata. Vb lui pepelica: +++++++

 123. devis grebu Says:

  @monyf51 , scuze -sincere- pentru intarziere . Nu , n-am primit nimic de la „fanitza” lui AVP si , probabil ca tocmai acest detaliu explica acea situatie . Cu regret…

 124. Stely Says:

  http://oananiculescumizil.wordpress.com/2010/06/18/mandria-de-a-fi-roman/
  Multumesc ,Dragos &Pp !
  Acesta este linkul .. ma bucur ca mi-ati cerut sa-l aduc aici ..
  De fapt am vrut ,nu numai sa-i raspund Despinei si sa-i arat ca greseste ,dar sa ma si solidarizez cu toti cei care au plecat din tara (ca voi)din motivele aratate ,dar, care ,iata ,nu incetati sa doriti ce este mai bun ptru Ro in asa fel incit sa fiti mindrii de tara din care proveniti..Deasemenea ,sa ma solidarizez si cu cei ca S.Illiesiu ,T.Maries ,V.Padina ,D.Grebu care au ramas aici si s-au intors ca sa continue a lupta ptru ceea ce au inceput de mult si care nu si-au pierdut speranta ca va veni timpul acela cind se vor bucura de reusita si cind „Patria „le va fi recunoscatoare..Sper din tot sufletul sa fiu aici pe blog ca sa mi se umple inima de bucurie si de „Mindria de a fi roman”. 🙂
  p.s. Sa nu-mi ziceti ca sunt idealista si o sentimentala din „bobor” ,ca ma supar foc !

 125. Dragos Gros Says:

  @AVP
  Descopar cu surprindere ca mi-ati pus o intrebare. N-am vazut-o, nu am idee la ce se referea, poate ca mi-a scapat. M-as bucura sa mai puneti o data intrebarea.
  As vrea sa fiu bine inteles: atat cat e permis, scriu ceea ce mi se pare util, dar fara vreo intentie de a nota pe cineva; pot fi de acord cu cineva si asta nu presupune ca respectivul ar avea nevoie de nota mea. Apreciez in mod egal unele comentarii pe care si dv. le agreati, dar si unele care vi se par „odioase”. Dar asta nu inseamna deloc ca as da „lectii de moralitate”. De altfel, aproape orice opinie poate fi subscrisa, la nevoie, conceptelor de „nota” sau „lectii de moralitate”. Sincer sa fiu, lectii de moralitate cred ca nimeni nu este in masura sa ofere, indiferent de performantele personale, indiferent cat de „ireprosabili” sunt. Sorry me too !

 126. Dragos Gros Says:

  Hantzy
  Ma surprinde „grija” care va… preocupa si va multumesc pentru analiza pe text care va caracterizeaza, cu toate ca multe pasaje nu le-ati inteles; dar asta nu e deloc nou. Nu am inteles de ce nu ati ramas in „globul” dv. de unde ati fi putut propovadui versiunea dv. de capitalism de stanga, stiti care, cel despre care vorbeati cand nimeni nu avea curajul (chiar asa? ce tare !). As putea sa fac diverse corecturi perceptiei dv. in ceea ce priveste o „scriere” care nu va era adresata, dar, am inteles, nu continutul respectivei misive a fost de natura a va scoate din relativa „mutenie” (nu era mai liniste pt dv. acolo? poate ca nu…). Daca „mandria de a fi roman” (scuzati, dar simt nevoia sa subliniez, altfel iar veti intelege cu totul altceva: nu despre mandria nationala a fost vorba vreun moment, ci despre UTILIZAREA SINTAGMEI; acum cred ca ati priceput corect) v-a manat sa ma „onorati” adresandu-va unui modest participant la acest blog (inca participant) pot intelege. Daca, in schimb, va deranjeaza prezenta mea sau platitudinile scrise de mine, nu ezitati si spuneti-mi. Departe de mine gandul de a incomoda cu prezenta pe cineva (nu „cineva”) care avea curajul sa introduca in limba romana cuvinte interzise… Si asta nu oricand, ci in 1990, in plina dictatura…. Cu deosebit respect (sau nu), va salut.

 127. Goldmundr Says:

  Draga@skorpion,
  abia acum am ajuns acasa…
  Observ ca ai primit deja raspunsul la rugamintea ta.Orice text in engleza are si o traducere in germana,daca ai anumite programe,dar topica e varza,intelesurile schimbate si sper ca esti un bun cunoscator al limbii germane.Ceva despre cele doua texte?Eu mi-am exprimat parerea despre amandoua…
  In rest sper sa fii sanatos
  Ne zarim mai tarziu,cu voia lui Dumnezeu

 128. Goldmundr Says:

  Prietene@Dragos Gros,
  socialismul nu a adus nicaieri prosperitatea,va rog sa ma credeti.Ce spune unul sau altul,e doar incercarea disperata de a dovedi altceva decat natura pietei:
  socialistii impart doar bogatia,partidele conservatoare o fac!
  Si cum se face ca,conservatorii pun in prin plan libertatea si apararea drepturilor cetateanului si apoi alte valori morale,iar socialistii o pun undeva la capatul listei lor?Si ce ar fi mai de pret pentru noi,cei care am cunoscut dictatura totalitara a comunistilor decat libertatea,adevarul(despre istoria noastra comunista si neocomunista) si drepturile cetatenesti?
  Sa auzim numai de bine

 129. Dragos Gros Says:

  Goldmundr
  Nu am facut vreun demers pt apararea socialismului. Doamne fereste !

 130. Constantin Dobre Says:

  @ Sorin Iliesiu

  Sincere felicitari pentru franchetea si onestitatea raspunsurilor din interviul acordat cotidianului „Adevarul”. Ati radiografiat si scanat, cu precizie si clarviziune, adevarul de acum 20 de ani.
  Doresc sa fac o necesara precizare si completare la afirmatia domniei voastre „Ofiţerii SRI au condus minerii. Şeful SRI, Virgil Măgureanu, a coordonat personal acţiunile subordonaţilor şi ale minerilor”.
  E adevarat ce spuneti, dar ofiterii SRI, in frunte cu seful lor, Virgil Magureanu, sub nici-un motiv n-ar fi putut coordona actiunile minerilor fara COMPLICITATEA NEMIJLOCITA a liderilor LIGII SINDICATELOR MINIERE DIN VALEA JIULUI (LSM”VJ”), in frunte cu Miron Cosma. Inca de la infiintarea LSM”VJ”, liderii ei au lucrat mana-n-mana, pe ascuns, cu SRI-ul lui Magureanu si chiar s-au manifestat public si premeditat impotriva demonstrantilor din Piata Universitatii si a Proclamatiei de la Timisoara. Iata, mai jos, comunicatele politice si publice ale liderilor LSM”VJ”, in frunte cu Cosma:

  „In calitate de reprezentanti ai tuturor celor care lucreaza in aceasta ramura a economiei nationale, suntem imputerniciti sa ne exprimam dezacordul si indignarea fata de demonstratiile organizate in Piata Universitatii din Bucuresti. Pe langa faptul ca sunt nelegale, desfasurate fara aprobarea organelor in drept, demonstratiile au un caracter vadit destabilizator, cu efecte negative directe in viata economica si social-politica a tarii noastre”
  ***
  „Nu vrem sa intram in detalii care sa argumenteze nocivitatea sociala a acestor actiuni, intrucat ele sunt clare pentru orice om de buna-credinta, iar imaginile prezentate prin intermediul Televiziunii libere in acest sens sunt graitoare. Vrem insa sa atragem atentia opiniei publice ca nelinistea si starea tensionala create prin mitingurile de la Universitate sunt rodul unor activitati concertate, in care partidele istorice au un rol determinat”
  ***
  „Mai vrem sa subliniem faptul ca sustinerea vehementa a punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara nu are temei legal, de vreme ce continutul acestuia nu figureaza in legea electorala recent adoptata de Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala cu o majoritate de voturi (un singur vot contra dintr-un total de aproape 300), in conditiile in care legea a fost votata de reprezentantii tuturor formatiunilor politice din tara” {afirmatiile reprezentantilor ligii au fost practic copiate dupa un discurs al lui Ion Iliescu, presedintele Romaniei, care (intr-un discurs televizat la postul national) considera prevederile din aceasta proclamatie ca fiind elaborata de „elemente reactionare, care nu au nimic de-a face cu situatia actuala din tara, cu directia spre care se indreapta tara dupa revolutia din decembrie 1989”}

  ***
  „In situatia in care punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara va deveni un dialog impus sub presiunea strazii, atunci ne punem intrebarea: Cum ar putea fi presedinte, senator sau deputat un om care a trait ultimii 10 ani in afara granitelor tarii, rupt de dureroasele realitati romanesti, pe care le-a cunoscut doar din presa si radio?”
  ***
  „Electoratul isi exprima tot mai clar optiunile si orientarea spre persoanele si fortele politice cu adevarat capabile (adica Ion Iliescu – nota mea) si in masura sa conduca Romania spre drumul deschis de revolutia din decembrie 1989″

  Asadar:

  Etapa Cosma a fost acea perioada a ligii in care minerii Vaii Jiului au fost – PE NEDREPT si LA GLOBAL – culpabilizati, iremediabil compromisi, ridiculizati si stigmatizati. Asasinarea morala si diabolizarea minerilor a fost executata, direct, cu precizie si cu sarg, de catre chiar liderii LSM”VJ”. Si iata de ce:
  – liderii ligii au emis comunicate politice de sprijin a FSN, fara consimtamantul consultativ si aprobativ (prin referendumuri) al masei mineresti;
  – liderii ligii AU ASCUNS minerilor legaturile si intalnirile lor directe si de taina cu liderii FSN locali si nationali – legaturi si intalniri prin care li se transmiteau modul cum sa actioneze;
  – minerii Vaii Jiului NU s-au deplasat la Bucuresti din proprie initiativa, ci la INDEMNUL si INCITAREA directa a liderilor lor de sindicat. Nu exista nici-o dovada ca liderii ligii ar fi incercat in vre-un fel sa tempereze spiritele sau sa se opuna venirii minerilor la Bucuresti. Pretentia, de azi, a fostilor lideri conform careia ei au fost fortati, de catre mineri, sa participe la mineriadele sangeroase, este ABSURDA si MINCINOASA. Daca ar fi sa dam crezare acelei pretentii absurde, de ce liderii ligii NU SI-AU DAT DEMISIA? Daca si-ar fi dat demisia, astazi ar fi fost eroi!;
  – nu minerii Vaii Jiului s-au plimbat cu Virgil Magureanu – seful SRI de atunci – pe strazile Bucurestiului la 14 iunie 1990, ci liderul ligii – Miron Cosma, dupa afirmatiile lui publice;
  – minerii Vaii Jiului NU au avut habar unde se aflau Piata Universitatii din Bucuresti, locatia Guvernului, sediile partidelor politice de opozitie, locuintele opozantilor FSN, caminele si institutiile de invatamant ale studentilor, sediile ziarelor si revistelor anti-FSN etc.;
  – liderii ligii au fost cei care au comunicat direct cu minerii, la Bucuresti. Ei au fost cei care au HOTARAT (la comanda FSN si SRI) sa imparta minerii in detasamente (sub comanda unor civili: activisti fesenisti si securisti kaghebistoizi) pentru a „linisti” Bucurestiul.
  – Liderii ligii au fost cei care au hotarat imbracarea minerilor in haine militare si sa actioneze ca „forte” de ordine;
  – NU minerii au fost cei care au actionat sub comanda imediata a lui Ion Iliescu si Virgil Magureanu, ci liderii ligii. Prin ei, liderii ligii, Ion Iliescu si Virgil Magureanu si-au transmis ordinele criminale.

  Concluzionez: etapa Cosma si a ciracilor lui din LSM”VJ” a fost cea mai sangeroasa si criminala perioada din istoria mineritului din Romania si va ramane in istoria nationala si internationala ca o pata neagra de nesters si un punct de referinta a asasinarii morale a minerimii din Valea Jiului.

  Apropo de interviurile din „Adevarul”. Am fost si eu solicitat pentru un interviu si am oferit raspunsurile mele chiar din data de 29 aprilie 2010, dar pana in prezent T-A-C-E-R-E?!

 131. Goldmundr Says:

  @pP,
  sper ca ai citit „Leaganul respiratiei”,daca nu,ti-l
  recomand.L-am citit in original,dar cred ca si in franceza sau romana nu-si pierde din puterea exprimarii poetice,despre nedreptatile si ororile secolului 20,descrise deosebit de sensibil
  Am citit si interviul ei pe care ni l-ai trimis.Cunosc bine timpurile respective,dar inchipuieste-ti pentru o clipa,teama,teroarea,dar nu a germanilor din vestul Romaniei,ci a doi trei romani din Bucuresti/Oltenia,in frunte cu Viorel Padina,fara aparare,fata in fata cu o forta-monstru,criminala,lipsita de constiinta,scrupule si
  omenie,in stare de orice atrocitate ca sa fie pe placul agramatilor de comunisti,de oameni fara Dumnezeu…….

  De aceea imi produce si azi o oarecare satisfactie sa rostesc „regim criminal”-ca asta a fost,sau „ilegal”pentru ca comunistii au venit ca niste ilegali la putere,au mentinut puterea ca niste ilegali si avortoni ai istoriei-nu au aparat niciodata interesele oamenilor si tarii.

  Doamna Herta Müller,Viorel Padina si grupul sau, si inca cativa oameni curajosi,nu ne lasa sa ne fure somnul ratiunii si sa vegetam dupa voia celor de la psd/pc si a altora de teapa lor-care acum nu mai apara „unicul partid”,ci interesele personale,de grup si averile daruite de partid(pcr)
  Intrebarea care se impune de la sine este:cat ii mai rabda Pamantul pe cei care se opun Dreptatii si Adevarului?

 132. Goldmundr Says:

  Dragos Gros a scris:
  „Nu am facut vreun demers pt apararea socialismului. Doamne fereste !”

  Nu tu,prietene,nu tu
  Am scris de „..ce spune unul sau altul…”
  Am intarit ce scrii tu.

 133. monyf51 Says:

  @C Dobre,
  Tin minte ca atunci,in martie-aprilie ne-ati relatat intentia de a da interviul,dar conditionat.pP chiar dorea sa va intalneasca. Gandesc acum ,dupa ce ne confirmati ca era pt Adevarul ,interviul nu a placut ,odata ce si al dlui S.Iliesiu nu este redat integral.
  Personal va doresc sa aveti parte de multa,multa sanatate.

 134. Dragos Gros Says:

  Scuze, Golmundr !

 135. monyf51 Says:

  Hantzi,
  Daca tu faci o analiza pe text lui Dragos 🙄 ,ma gandesc acum ,cite ai avea de scris de pe urma textelor mele .Ma si intreb daca numai mila te impinge la un dialog cu mine.Oricum ,dupa ziua de azi voi mai reflecta ,daca este cazul de a mai scrie ceva .

 136. Stely Says:

  Constantin Dobre,
  Nu ma mir ca nu vi s-a publicat interviul din moment ce le-ati dat un raspuns atit de transant si neconvenabil .Ziarul „Adevarul”si TVR au fost in zilele acelea principalii manipulatori si instigatori ai opiniei publice cit si ai minerilor din Valea Jiului..Si atunci ca si acum liderii de sindicat au lucrat mina in mina cu Iliescu si FSN (acum -psd)si cu SRI proaspat infiintat.. De fapt consider si eu ca SRI sub conducerea lui V.Magureanu ,a fost un instrument politic ptru ca au continuat sa instige si sa se puna la dispozitia lui Iliescu ,aducindu-i pe mineri si in septembrie 1991, ptru o alta lovitura de stat :darmarea guvernului Romaniei.Dovada o reprezinta desele interventii cu tenta politica ale lui V.Magureanu in parlam.Romaniei si aratarea cu degetul catre opozitie ,in 1990 ,iar in 1991 impotriva lui P.Roman..Atunci (1991) intrarea PNL la guvernare a fost o strategie de aburire a occidentului si a opozitiei care din pacate au tacut si le-a facut jocul..
  Consider ca si acum, iunie 2010 ,liderii de sindicat s-au pus la dispozitia PSD si PNL ptru o noua incercare asemanatoare ,dar nu le-a reusit, tocmai ptru faptul ca SRI de astazi si-a vazut de atributiile constitutionale si nu s-a implicat..
  P.S.Sunt nevoita sa dau drumul la comment nrverificat si neterminat deoarece s-a intunecat de furtuna cu tunete si fulgere..

 137. Stely Says:

  „aducindu-i pe mineri si in septembrie 1991, ptru o alta lovitura de stat :darmarea guvernului Romaniei”
  Vad ca nu s-a stins lumina si incerc o mica rectificare la ceea ce am scris in citatul de mai sus .A se citi asa: ”
  „aducindu-i pe mineri si in septembrie 1991, ptru o lovitura de stat :darimarea guvernului Romaniei”
  Mai voiam sa adaug ca nici interviul lui S.Iliesiu nu ar fi fost publicat ,din acelesi motive ca si cel al lui C.Dobre ,daca nu ar fi fost pus mai intii aici..Asadar ,a fost o „miscare” buna ..

 138. Hantzy Says:

  @monica,
  Textele dumitale le citesc oricand cu placere: sunt pline de substanta, libere de slifoseli si le simt sincere. Asta caut si pareciez! Scrie si te voi citi cu aceeasi placere!
  Nu pot spun acelasi lucru despre cei doi trubaduri alunecosi, din subspecia despre care skorpi scria ca de n-au argumente o dau pe denigrari si presupuneri, … pacat! caci au si ei potential, dar il risipesc aiurea in sabloane si prejudecati, amalgamand si angramand persoane si idei de-a valma. Si oricat ai incerca sa-i imbunezi, daca incercarea respectiva vine din directia unui oponent, deci „stigmatizat” aprioric in viziunea dumnealor, n-ai sanse … eram chiar tentat sa-mi schimb nick-ul pentru a le vedea reactia daca-i aplaud.
  Da! Stiu ca m-ai rugat sa nu ma adresez altora scriindu-ti tie(n-am uitat si-ti cer iertare!) dar de curand si DGros facea acelasi lucru, autoinvitandu-se pentru a-ti raspunde unor intrebari ce mi le adresai explicit mie, pentru ca astazi sa-mi impute acelasi lucru.

 139. monyf51 Says:

  @Hantzi,
  Eu nu am simtit in ceea ce scrie Dragos nimic artificial.Din contra,rapiditatea cu care-si asterne pe pagina gandurile ,care imbie la dialog cu ceilalti.Dupa cum ai remarcat dialogul cu el a venit de la sine.
  Daca stai sa faci analiza stilistica fiecaruia dintre noi -inclusiv tie ,nu cred ca ne ridicam la nivelul piciorului broastei. Ca am militat pt o limba cat de cat ro,fara greseli gramaticale,cu o anumita atentie pt ceea ce inseamna o fraza de bun simt,o propozitie fara jigniri, este una .Adica pretentiile mele se limiteau la un autocontrol minimal al unor oameni care se dadeau cercetatori stiintifici.Dar sa jignesti pe cineva comfundandu-i gandurile,parerile cu o „compunere” ,termen pe care-l repeti ,dorindu-ti neaparat ca el sa se pastreze in mintea noastra asa cum l-ai decretat tu ,mi se pare o impardonabilitate ca sa nu-i zic o manipulare.
  Si mie mi-a placut dialogul dintre mine si tine,ni l-am respectat ambii,dar te rog sa ma crezi ca, daca m-ai fi luat asa „tare” de la inceput,cum l-ai luat pe Dragos m-as fi transformat intr-un arici care te-ar fi intepat de fiecare data cand m-ai fi atins :oops:.
  Imi cer scuze ca am indraznit sa continui subiectul ,dar in urma unor astfel de „analize”s-au nascut pe-aici termenele de „maidanezele”,”vestalele” ; din apa la moara data unora, care nu aveau habar de elementarele notiuni de lb ro.
  Daca am recunoscut ca-mi contin si posibilitatile cat si cunostiintele ,la fel de bine pot recunoaste si valoarea celui care este mai bun decat mine ,luindu-i apararea.Si Dragos este . Atata am avut de zis.
  @Dragos imi cer scuze ca m-am bagat,dar asa am simtit !

 140. monyf51 Says:

  Hantzi
  Te rog sa stergi „care” din randul 2 dreapta,ca fraza sa aiba sens.

 141. monyf51 Says:

  @Hantzi
  dpmdv ramanem prieteni.Consider ca asa se trateaza prietenii intre ei,cu sinceritate 🙂

 142. Dragos Gros Says:

  Stimate domnule Hanzt,
  Indraznesc prin prezenta a remarca incerarea dv. de a manipula atentia prietenei mele, Moni ! Deloc nu-i frumos ! Ca de obicei, extrageti din context si le regrupati, fraze scrise cu diverse ocazii doar din placerea de a specula… Fiind vorba despre mine si dorind sa va aduc cu picioarele pe pamant, acolo unde se fac schimburi de idei (pt unii doar analize futile pe text), va aduc respectuos in atentie urmatoarele: va reprosam ca „scrierea” cu mandria de a fi roman nu va era adresata si daca aveati ceva de zis pe tema asta ar fi fost ok; dar n-a fost sa fie… Dar respectiva „zicere” nu Monicai era adresata, ci Despinei. Ceea ce remarcati/recunoasteti este ca da, am scris prietenei mele Moni cu adresa la dv. ca raspuns la ceea ce dv. insiva ati facut ceva mai inaintea evenimentului reclamat (daca Moni v-a iertat pt. intermedierea nesolicitata e ok). Nu pot incheia inainte de a cere scuze:
  Moni, sarut mana, scuze ca te vezi amestecata in trairile capitaliste, vag si aiuristic belicoase ale domnului Hantz, promit sa nu se mai repete. Si, ca sa nu se mai repete nici din partea acestui domn (mai fumos nu stiu sa zic), uite, am luat decizia de a parasi acest blog. In acest fel, Hantz, ca nu stiu cum sa-i zic sa nu se deranjeze, se va remarca prin „stralucirea” argumentelor, va deversa relaxat la gramada notiuni de dreapta in amestec cu trairi de stanga, intr-un cuvant… se va remarca si prin altceva decat obstinatia constipata de a intra cu mine intr-o competitie pe care n-o doresc, n-o merit (eu nu am introdus nici un cuvant in limba romana…) si care nu e decat a lui. Noi mai avem bloguri pe care sa ne intalnim daca vei dori…

 143. monyf51 Says:

  @Dragos,
  Esti un barbat puternic,nu cred ca este cazul ca tu sa te retragi dintr-un joc-razboi pe care noi il purtam de multa vreme (unii chiar de ani) ,un razbel psiho la care cui ii cedeaza nervii,pierde. Tu faci parte din echipa AVP,esti valoros ,asa ca nu vad motivul pt care sa te retragi. Lupta este dura ,chiar daca bezelele nu mai prididesc sa se arunca dintr-o parte-n alta. ADEVARUL trebuie cautat si gasit cu aportul fiecaruia dintre noi.Sinceritatea sa-ti fie calauza(cum ti-a si fost) si nu vei avea probleme. Eu nu consider ca trebuie sa fim la fel,dar in diversitatea noastra ar trebui sa fim 100% sinceri(facui vreun pleonasm ,ceva? :P)

 144. Dragos Gros Says:

  Moni,
  Razboiul meu … il stii. Si nu ma retrag. A schimba contre cu dl.Goe, de exemplu, e o placere, pe cand cu „amicul” Hantz e pierdere de timp si nu foloseste nimanui (si nu ca altfel neaparat ar folosi….). Retragerea mea nu este „meritul” lui Hantz (are el alte merite la capitolul „capitalism” si la cel de „neologisme”). Ea vine doar pentru ca nu cred ca a sta aici face bine cuiva; am senzatia ca deranjez si n-as vrea. O sa astept intrebarea de la AVP, daca va mai dori sa mi-o adreseze (eu cred ca da, altfel lipsa raspunsului nu l-ar fi deranjat) si eliberez… blogul. Ca sa ma-ntelegi, mai particip la cateva bloguri; si acolo am avut „noroc” sa dau peste cativa Hantz, parca toti facuti de-o mama, iar rabdarea mea nu e nelimitata si nici capacitatea de a rabda ifosele fiecarui Hantz caruia ii arati un lucru, dar simte nevoia sa-l rastalmaceasca. Am evitat, sper sa fi reusit, sa fiu argumentativ. Asta eu; altii isi iau libertatea de a fi; treaba lor. Nu-ti ascund ca nici critica moralizatoare a lui AVP nu mi-a venit deloc bine, asa ca… eu zic ca e mai bine asa.

 145. monyf51 Says:

  @Dragos,citeste aici cu atentie ! nu-ti era adresata ,dar avp stie totdeauna ce spune.Zau ,am simtit-o personal ! 😳

  Pe de alta parte, citeste Profetii din Biblie si vei vedea ce ieremiade, chiar asa, aplica acesti oameni venerabili poporului ales, pe care te asigur ca nu-l iubeau mai putin decat altii, ci din contra…

  Pe cel pe care-l iubesti sau pentru care te simti responsabili, trebui sa-l certi, ca sa-l indrepti, aloo… Moise nu pregeta sa-i altoiasca cu faimoasa-i carja ori sa-i besteleasca pe cei pe care s-a chinuit sa-i calauzeasca prin pustiie, desi pentru el personal era mai placut, n-asa?, sa stea vecinic in poala reginei eghiptziene…

 146. Stely Says:

  Dragos Gros ,
  Va redau mai jos cele scrise de @Hantzy ,referitor la postarea d-voastra ,cea pe care v-am apreciat-o si eu :

  „Sunt totusi nevoit sa o fac, intrucat sesizez ca puteti fi si colocvial, lipsit de nereusitele piruete lingvistice, cu care m-ati obisnuit. Fie si avand motivatia ca va adresati unui comiliton al dumneavoastra (Despina Vestea), totusi tonul elocvent si ideea clara ce rezulta din compunere, merita apreciata”..

  Cred ca prin cele sctise ulterior la adresa postarii mele ,adica asta:

  Hantzy Says:
  20 iunie 2010 la 13:09
  ‘Stely, ai prins perfect ideea pe care incercam si eu s-o reliefez! Nu apucasem sa-ti citesc interventia cand am postat, altfel as fi renuntat a o mai face.”
  …au fost pe linga aprecieri la cele scrise de mine (ptru care abia acum ii multumesc si-mi cer scuze ca nu am facut-o la timp )si o recunoastere ca „analiza pe text „facuta postarii dvs (pe care si eu o dezavuez )a fost cam gratuita..
  De aceea va rog sa nu plecati dupa acest blog , din cauza celor scrise de @Hantzy ..Am si eu momente cind ma angajez cu dumnealui in dispute epuizante si contradictorii,dar va asigur ca merita sa ramineti aici fie si ptru a ne veni in ajutor ,atunci cind dam semne de epuizare.. , 😳
  Stiu ,poate mai aveti si alte motive ptru care vreti sa plecati,dar eu cred ca sunt mici neintelegeri care se pot remedia ..Nu cred ca va este in fire sa abandonati un proiect la care v-ati angajat ,aici ,imreuna cu noi ,doar ptru niste mici neintelegeri cu @Hantzy ..

 147. monyf51 Says:

  Scuze ! 😳
  AVP

 148. devis grebu Says:

  @DragosGros , cred ca eu v-asi simti lipsa . De ce nu ati proceda ca mine…? IGNORATZI-L .

 149. AVP Says:

  @Dragos, ca sa nu-mi reproseze Moni si maestrul DG, care m-a somat prin e-mail sa te rog sa nu pleci de-aci, m-am grabit sa caut in arhiva blogului intrebarea pe care tu n-ai binevoit s-o bagi in zeama la vremea respectiva 🙂 Prin urmare, citeste aici si aici. Iar pe urma faci ce vrei, mey : asa cum am spus mereu, eu n-am invitat pe nimeni aci in mod special (decat pe maestrul DG, special guest star) si nici nu gonesc pe nimeni, decat pe trolii cei mai ordinari.

 150. devis grebu Says:

  @Stely , draga doamna , imi sunteti draga ,dar ( sper sa nu va suparati ) putin cam naiva ( mai precis –de buna credinta ) . Ori aci ,pe blog,si nu numai , putini sunt posesorii acestor calitati . Daca ati avea varsta mea , ati fi invatat ( din Scanteia)
  sa CITITI PRINTRE RANDURI , asa ca incercati sa evitati capcanele de „charm” , sunt ademenitoare dar daunatoare . Uite , cred ca ati face bine sa recititi cateva din fabulele AEsop-
  iene ale lui AVP … Cu drag .

 151. devis grebu Says:

  Iar am probleme cu insiruirea randurilor . Scuze .

 152. Hantzy Says:

  Va multumesc tuturor pentru critici sau aprecieri!
  Nu am avut niciodata intentia de a rastalmaci, insa mi-e, in sfarsit, si mie clar ca doar privirea-mi inteligenta nu tine loc de dexteritate intr-o disputa bloagaristica. Convins ca nu exista perfectiune, pentru a putea idealiza jocurile politice, impartind fauna demnitarilor in smintiti si in misei, am incurcat nepermis planurile, gandind pe dreapta si traind pe stanga … parca asa era! Motiv pentru care imi cer,sincer, scuze, neasteptandu-ma insa a le primi. E crucea pe care singur am ales s-o duc, si, fie si pentru a-mi spala imaginea naclaita, sper sa am consecventa de a n-o abandona …

 153. AVP Says:

  All,

  La ora 21,00 e programata prin shedule o noua postare. Spun asta, ca nu cumva sa creada cineva, atuncea, ca tai mustiucu cuiva, in mod intentionat. Programarea e facuta mai demult.

 154. Dl.Goe Says:

  D-le Iliesiu, precizarea d-voastra da dimensiuni si tuse noi glumei. Sincer sa fi, nu stiu cat de necesare erau aceste tuse. Amatorii de suptilitati s-au prins si au râs din prima, iar pentru ceilalti e tot degeaba. Ceilalti ar fi trebuit ignorati pentru ca, oricum, o gluma expliacata e un sacrilegiu humoristic. // Auzi aici epigrama : Nu există decoraţie a statului român pe măsura meritelor d-lui Viorel Padina. (Aveti dreptate! Nu exista! Nu stiu ce carcotas ar putea contesta asta.) Eu dac-aş fi şef de stat aş inventa o super-decoraţie pe care aş mai da-o doar câtorva, foarte puţini, printre care şi domnii Padina şi Grebu.. – Partea a doua (scherzo), cea cu seful de stat, e monumentala (ca gluma) dar vine atat de nedrept pentru a eclipsa prima parte a adevarului enuntat (ce e adevarul?). Ati uitat insa sa precizati despre ce stat e vorba. Eu daca as fi presedinte al aceluiasi stat as desfinta super-medaliile inventate de d-voastra, pentru ca nu cumva sa-i mai treaca vreunuia prin cap sa le acorde si altora decat simpaticilor domni Padina si Grebu (unici in felul lor). // P.S. Interesant mod si loc de a va anunta candidatura la prezidentialele urmatoare. Ar fi grozav sa le castigati. Marian Munteanu ar putea fi vice-presedinte, Viorel Padina ministru de interne, iar Devis Grebu ministrul culturi, ce altceva?

 155. Dragos Gros Says:

  @AVP
  Cand am vorbit de deziluzia mea nu ma simteam deloc confortabil. De aici si propozitia lacoonica postata. Deziluzia era legata de „casa de avocatura; nu ma asteptam si nu ma astept ca S. Iliesiu sa fie numit asa usor, asta nu m-ar mai surprinde. Asa cum spuneam, in 2004, la Radio intai parlamentarii s-au mocait, apoi… au preferat ca presedinte o ilustra necunoscuta in pofida lui Andrei Dimitriu care incepuse sa-si dovedeasca eficienta cand psd l-a schimbat prin fals in acte publice. Chiar nu am observat intrebarea dv., altfel nu o lasam fara raspuns.

  As vrea doar sa subliniez ceva pentru o necesara lamurire:
  Am spus-o si repet, nu Hantz ma face sa parasesc blogul. Indarjirea manifesta cu care sustine nici o idee este ca bondarul- sacaie, dar nu produce nimic. De altfel, nu pot sa spun ca e cineva „de vina”. Poate ca sunt obosit si cu rabdarea la limita (in afara participarii pe bloguri mai am si o gramada de lucru; ieri, dupa 2 ani de pauza am fost o ora la plaja care e la 20 min de casa). Sper sa ma odihnesc si sa revin…acum sunt prea stresat ca sa promit ceva, dar cred ca voi reveni cand voi avea ceva de zis, daca asta nu va deranja, desigur.
  Multumesc tuturor pt cuvintele frumoase; cand esti departe mult mai conteaza o vorba din suflet venita din partea unor oameni pe care ii simti aproape.

 156. Stely Says:

  Devis Grebu,maestre;
  Nu ma supar ..De ce m-as supara? -desi ptru chestiuni de genul asta ,chiar m-am suparat cu o „fosta prietena”, care mi-a sugerat s-o iau ca si consiliera ca sa-mi descifreze ceea ce scriu altii „printre rinduri „la adresa mea ,ptru a sti cum sa ma apar de unele umilinte ..
  De aceea, nici nu ma supar ,dar nici nu va intreb ce „capcane de „charm” ar trebui sa „evit”,din simplu motiv ca nu le consider „daunatoare” nici ptru mine si nici ptru altcineva .
  Dar,daca cineva se simte in pericol din cauza „naivitatii sau „bunei mele credinte”,il rog s-o spuna ..Voi incerca de dragul acelui cineva sau acelei cauze ptru care sunt aici „pe baricade” sa „sa evit capcanele daunatoare”.. 🙄

 157. monyf51 Says:

  @Hantzi,
  pentru a-mi spala imaginea naclaita
  Iertarea o ai Hantzi,cel putin din partea mea,dar te-ai gandit vr’odata la imaginea a doua doamne(de o anumita varsta) pt care spalarea nu mai are nici o noima ,odata ce naclaiala se prelinge zilnic dincolo de granitele acestui blog ?
  Nu ca ai fi tu cel ce arunca mazga,ci cel care nu a facut nimic pt a -i opri pe cei care se ocupau numai cu asa ceva .
  Prietenia se situeaza dincolo de idealizarea jocurilor politice si cred ca se manifesta ,cu sinceritate ,in fel si chip ,astfel incat cel ce-l consideri prieten sa te simta alaturi!
  De naclaiala asta ce zici?
  Interesant mod si loc de a va anunta candidatura la prezidentialele urmatoare. Ar fi grozav sa le castigati. Marian Munteanu ar putea fi vice-presedinte, Viorel Padina ministru de interne, iar Devis Grebu ministrul culturi, ce altceva?

 158. pP Says:

  @Goldmundr Says:
  20 iunie 2010 la 15:51
  buna seara!
  iata ce am citit eu deocamdata d’Herta Müller:
  (din pacate nu citesc in limba germana)
  +sper sa citesc mai mult in vacanta
  deci:
  Le Renard était dejà le chasseur

  Résumé du livre:
  Dans la Roumanie de Ceausescu. Adina s’aperçoit que des inconnus découpent jours après jour, en son absence, la fourrure de renard qui décore son appartement. A cause de cette menace, la jeune enseignante proche d’auteurs-compositeurs dissidents se fait espionner par les services secrets et découvre qu’une de ses amies fréquente justement un officier de la securitate. Le renard est le chasseur. Les victimes se rapprochent de leurs bourreaux, les amis disparaissent ou se trahissent, et la chute du dictateur n’y changera pas grand-chose.
  …………………………………………..
  si:
  La convocation

  Résumé du livre:
  La narratrice vit dans une ville grise, où l’on boit beaucoup et où il faut faire la queue pour avoir de quoi manger. Depuis le jour où elle a osé glisser un appel au secours dans la poche du pantalon de luxe qu’elle cousait pour une maison italienne, elle ne cesse d’être convoquée au bureau de la Securitate. Chaque fois, le commandant Albu lui baise les doigts en les lui écrasant, et y laisse une trace mouillée, humiliante. Dans le tramway qui la conduit à la convocation, la narratrice lutte contre la peur et contre elle-même…
  Herta Müller, Roumaine de langue allemande, décrit avec maestria la réalité intime et quotidienne de la dictature. Un roman fort et obsédant, appuyé par un style acéré.
  ……………………………………………..
  aceste carti au fost traduse in limba franceza de Claire de Oliveira (intimplarea face ca am cunoscut-o pe CLAIRE la Bucuresti in vara anului 1987 apoi am intilnit-o si la PARIS)
  ………………………………………………………………….
  scuze , am de lucru si nu pot sa va spun mai mult ref.la scriitura HERTEI MULLER(in tot cazul ………f.originala,sincera,fraze scurte si extrem de poetice……..nimic comun cu literatura. RO din ultimii 30 de ani (hiprestetizanta-frumosul,placutul estetizat+ sau uritul,grotescul estetizat+ ,+plictisitor de artificiala)+ cred ca ref.HERTEI MULLER vis a vis de CARTARESCU (din interv.resp.trebuiesc intelese in ideia(cheia) asta)
  …………………………..
  ps/
  + pentru gustul meu exceptie LIT.RO ultimii 30 de ani(aproape singulara) face VIOREL PADINA + citeva experimente fericite a celor de la ,,cenaclul de luni ,
  .VIOREL PADINA ramine mon ,,Chu Chu ,,original, preferatul meu (dintre scriitorii RO ai ultimilor 30 de ani)_ ce pacat ca VP nu este cunoscut!!!(iar cei care ar trebui sa-l faca cunoscut sunt atit de IGNORANTI)
  PACAT….MARE PACAT!!!!!!!!

 159. AVP Says:

  @Dragos – esti binevenit oricand aici, si orice ai spune, aloo… Pentru ca tu nu poti deveni niciodata, am impresia, un grob.

  All,
  Rog pretinii sa nu mai intre in niciun fel de dialog, nici macar indirect, cu nickul „Dl Goe”, care a naparlit deja in avatarul unui trol. Il mai las catava vreme pe scena, ca sa -si dea in petic ca lumea, iar pe urma o sa-i tai mustiucu, interzicandu-i intrarea pe our blog. De la ironia si faconda cu oaresce pretentii intelectuale tipu a decazut la bascalism scremut si mai dezamagitor decat atat: la ferentarism brut. Ii vom pune un belciug in rât şi-l vom lasa cu trolii de pe (b)arca-i de gat. Evident ca o sa sucombe de urat…? 😉

  Sper sa nu-mi calce cineva interdictia, caci ar intra la spam, pai se poa…? 🙄

 160. Goldmundr Says:

  @pP,
  frumos spus,intr-un rezumat….,cu toate ca franceza mea este doar de …liceu.
  Sunt de cele mai multe ori de acord cu tine,insa comparatia cu un Cartarescu eu nu as fi facut-o.Nu stiu de ce,insa eu ma tem sa compar doua piscuri splendide.

  Poate ai aflat ca eu-impotriva curentului..-imi place si de Cartarescu,imi plac povestirile lui,imi face placere in lumea basmului interstelar,apreciez imaginatia care ma surprinde din primul moment,cum m-a surprins odata un Kurt Vonnegut(pe care il recitesc mereu cu placere!),usurinta intelectuala cu care abordeaza un subiect „lumesc”….
  Imi ingadui inca o precizare:
  cat de bine este ca macar despre gustul literar nu trebuie sa debatam,daca nu vorbim despre maneaua literara….

  Im Germania traieste un critic literar de talie…,care este sarbatorit ca un pop star,Marcel Reich Ranicki.
  Emisiunile,aparitiile si scrierile lui sunt legendare in tara lui Goethe, Schiller si Thomas Mann(ultimul,favoritul sau din literatura germana!)
  .Ei,el spunea ca daca un scriitor,poet,dramaturg nu gaseste propriul limbaj,stil,iar povestea/subiectul nu este inedit(a) sau maret(eata),nu merita osteneala.
  Spor la treaba

  PS
  Eu mi-am luat libertatea sa tutuiesc pe cei pe care-i consider mai aproape-cine nu e de acord,sa spuna

 161. Dl.Goe Says:

  Nu ştiu dacă e tocmai locul potrivit acestui citat, dar vă rog să pierdeţi 2-3 minute să-l citiţi.

  Mândria de a fi român
  eseu de Andrei Pleşu

  Nu te-a întrebat nimeni dacă vrei să te naşti român şi n-ai fost declarat român de un juriu care ţi-a evaluat, în prealabil, virtuţile. Te-ai trezit român, aşa cum te-ai trezit bărbat sau femeie, brunet sau blond, înalt sau scund. A spune, aşadar, “sunt mândru că sunt român” e totuna cu a spune “sunt mândru că am nasul cârn”, sau “sunt mândru ca am ochi albaştri”. Întrucât a fi român nu e o alegere personală şi nici un premiu acordat prin concurs, ci o determinare înnăscută, nici mândria, nici jena, nici recunoştinţa, nici insatisfacţia n-au ce căuta aici. Mai departe: nu poţi fi mândru de a aparţine unei categorii atât de largi, încât ea conţine, inevitabil, elemente contradictorii. Nu poţi spune “sunt mândru că sunt om”. Există oameni care justifică, eventual, mândria de a fi om, dar există şi căzături, ticăloşi, rebuturi, care fac specia de râs. La fel, exista români de a caror concetaţenie poţi fi flatat, şi există alţii care ne strică firma. Poţi fi mândru de Eminescu, dar nu poţi fi mândru de Alexandru Drăghici sau de Ramaru. În cel mai bun caz, ai putea fi deci îndreptăţit să fii mândru că eşti om cumsecade (nu om in general), sau român de ispravă (nu român in general), deşi a fi “mândru” de o calitate proprie, chiar reală, e oricum un comportament discutabil. Pe de altă parte, e cu totul nedrept ca românii nereuşiţi să se simta mândri că fac parte din aceeaşi categorie cu românii reuşiţi. E scandalos ca Mischie să fie mândru că e din neamul lui Ştefan cel Mare. Dacă românii sunt P.P.Carp, Brătienii, Maniu, Elisabeta Rizea, Enescu şi Brâncusi, mă bucur să fac parte din aceeaşi comunitate cu ei. Dar dacă românii sunt Ionescu-Caion, Horia Sima, Emil Bobu, Aurelian Bondrea şi alţii ca ei, nu sunt prea încântat de vecinătate. Românii de anvergură, românii de bună calitate slujesc frecvent de paravan, sau de instanţa legitimatoare pentru tot soiul de derbedei, grăbiti să-şi asume merite cu care n-au nimic în comun. Unii se comportă ca şi cum meciul câştigat de o echipa românească e o victorie personală, o isparavă a muşchilor proprii. Copiii care se disting la olimpiade, gimnastele, campionii, muzicienii, scriitorii care ajung la o notorietate transnaţională sunt resimţiţi ca alibiuri ale valorii proprii. Chibiţul e mândru de talentul celui din teren şi ajunge să se identifice cu el. Au câştigat “ai noştri”, i-au bătut “românii noştri”, “suntem cei mai buni” sunt expresiile candide, dincolo de care se ascunde convingerea absurdă că cel care le proferează e el însuşi subiectul succesului. Nea Ghiţă îl aplaudă pe Ilie Năstase, ca pe un delegat al competenţei proprii. Ilie nu e decât prelungirea pe teren a lui nea Ghiţă, instrumentul lui de luptă, mâna lui dreaptă. Românul e când Hagi, când Nadia Comăneci, când Ţiriac, când Brâncuşi, când Mircea Eliade. Epuizat de atâtea performanţe, el adoarme, în cele din urmă, obosit, dar mândru. A învins pe toate fronturile. În dimineaţa următoare, lucrurile reintră, pentru o vreme, în normal: mici chiuluri şi trişerii cotidiene, străzi cu gropi, preţuri mari, politicieni mincinoşi etc. (“Treabă romanească…”) Întrebat, în particular, ce mai face, românul răspunde cu obidă: “Fac pe dracu! Nu vezi în ce hal suntem? Ce ţară e asta?”. Dar întrebat de un reporter, în faţa camerei de luat vederi, el se recompune, îşi aduce aminte de strămoşi şi zice, fără să clipească: “Sunt mândru că sunt român!”.

  Câtă vreme vom trăi de pe urma meritelor altor români, ale marilor români, nu vom face din România o ţară de care să fim mândri. Fiecare român ar trebui, dimpotrivă, să-şi pună problema meritelor sale personale, a succeselor lui, a efortului lui. Mândria de a fi român e ceva care trebuie luat nu ca punct de plecare, ci ca scop de atins. Altfel, în loc sa fie un combustibil energizant, ea va rămâne ceea ce este de multă vreme: un drog şi un somnifer.

  Sursa: Dilema Veche

 162. Hantzy Says:

  monica,
  nu ma eschivez a-ti raspunde,dar trebuie sa-mi adun gandurile!
  Pana acum, am raspuns imediat ce am cetit, mizand pe spontaneitate – era conditia pe care o preferam si eu altora, insa importanta momentuli ma copleseste … si n-as vrea sa gresesc din nou.
  Ingaduie, deci, si acorda-mi un ragaz pentru a-ti raspunde!

 163. AVP Says:

  Postare noua, asa cum a fost anuntat. Iar maine la orele 21,oo trecute fix vom avea un alt topic.

 164. Dl.Goe Says:

  @AVP – Bade (imi dati voie sa va spun asa?) cu toate ca sunteti amuzant fara limite imi creati totusi (trebuie sa recunosc) si o oarecare stare de discomfort. Imi e rusine. Pur si simplu imi e rusine de felul in care v-am evaluat in trecut. Va asigur ca o sa-mi treaca. Vad ca nu-mi dati nicio sansa sa fie altminteri. Asadar ii somati pe trepadusi sa ma evite. Hm! Intotdeauna mi-au displacut personajele care nu sunt in stare sa-si evalueze rapid limitele, posibilitatile, plapuma. Si nu uitati ca atunci cand scuipati, balele n-au cum sa treaca de monitorul calculatorului, indiferent de consistenta acestora si de viteza imprimata. Va urez succes, ba maestre!

 165. Dragos Gros Says:

  @AVP
  Am citit recomandarea dv. cu privire la dl.Goe. Stiu, este blogul dv. si nimeni nu poate sa va spuna cum sa-l moderati. Totusi, sper sa-mi dati voie sa spun cate ceva. Nu pot sa tin cont de o anumita animozitate intre dv. si dl. Goe pentru ca eu cred ca este o chestiune in care nu trebuie sa ma amestec. Poate, totusi, mai reflectati asupra oportunitatii de a-i interzice accesul. In acelasi timp, dl. Goe, malitios si deseori muscator, este un om de spirit care pe blogul dv. nu este deloc nepotrivit, chiar daca idile sale nu sunt mereu pe plac unora dintre participantii la blog (candva-nici mie). Apoi, din schimbul de idei se naste progresul, nu-i asa? Eu va rog, dv. decideti.

 166. Dl.Goe Says:

  @Dragos Gros – Prietenul la nevoie se cunoaste! 😉 Fiti linistit, dl Padina este pana la urma o fiinta rationala, incapabila sa baneze pe cineva fara motive intemeiate si in acelasi timp o fiinta suficient de vicleana ca sa nu-si scada cu buna stiinta traficul pe blog, singura sa realizare notabila din ultimii 20 de ani. Sunt sigur ca nu va face greseala ex-prietenului sau Dorin Tudoran care a trecut de la libertatea fara limite la limite nelimitate. Problema este desigur alta. Cele bune! Noapte buna!

 167. Stely Says:

  Am adus aici un raspuns pe care i l-am dat nickului de mai jos, pe blogul unei deputate PSD , cu privire la „Mindria de a fi roman”..
  P.S. acest raspuns nu are nimic ,nici macar indirect ,cu @ d-l Goe care imi provoaca imensa rusine ptru faptul ca l-am creditat , ca fiind bine intentionat in demersul sau pe care l-am crezut inedit..
  Faptul ca ne considera pe toti cei care postam aici niste”trepadusi” ma determina sa-mi para rau ca i-am promovat blogul ,cind nimeni nu avea habar de el . Imi cer totodata scuze ,tuturor celor care au fost mascariti de el si de jivinile hidoase si veninoase pe care le-a lasat sa se cuibareasca acolo ,doar ca sa-si verse frustrrile si mizeriile ..

  Stely Says:
  iunie 20, 2010 la 8:38 pm
  @Bibliotecaru ;
  Nu simt “Mindria de a fi roman” doar ptru ca nu trebuie sa-l “uit ” pe A.Paunescu ..El nu mi-a provocat niciodata vreun sentiment de mindrie ,ba dimpotriva .Nu am agreat “Cenaclul Flacara” si nici “Cintarea Romaniei”,acel mega-concurs national pe care il coordona si regiza pe vremea comunismului..
  Deasemenea ,nu am un sentiment de mindrie nici atunci cind deputatul Oana Mizil promoveaza xenofobia si discriminarea etnica ,invocind alegerea in fctia vicepresedinte al Parlamentul european ,al lui Laszlo Tokes ,cetatean roman ,dar de etnie maghiara..
  Sigur ca si eu mi-as fi dorit ca Romania sa participe la campionatul mondial de fotbal ,dar nu -mi diminueaza asta “mindria de a fi roman” ,ci altele ,ca de pilda , lipsa de reforma morala prin recunoasterea meritelor altor poeti si scriitori care nu au primit distinctii si onoruri din partea Statului roman ptru lupta lor anticomunista..In locul lor insa au primit distinctii V.Tudor si alti poeti de “curte” ,care ,dimpotriva, au proslavit in versuri “conducatorii iubiti’ din vremea comunismului .In concluzie ,am considerat ca “Mindria de a fi roman” reclamata de O.Mizil ,reprezinta in conditiille evocate de ea ,un simplu slogan ieftin..
  P.S. In postarea de la 9:56 s-a strecurat din neatentie o greseala impardonabila :” distinctie” este cuvintul corect ..

 168. Sorin ILIESIU Says:

  Stimate Domnule Padina,
  @AVP Says: 20 iunie 2010 la 13:00

  Fac tot ce fac inclusiv pentru că, înainte de 21 Dec. 1989, nu am avut geniul curajos şi unic al Dvs., pe care, de altfel, nu l-au avut zeci de milioane de compatrioţi.

  Mi-am învins frica abia în 21 Decembrie 1989, la orele amiezii.

  În timpul comunismului, am avut şi eu super-minuscule acte de cvasi-disidenţă, însă, văzute de la distanţă, sunt egale cu zero barat.

 169. Sorin ILIESIU Says:

  Stimate Domnule Constantin Dobre,

  Va multumesc pentru aprecierea raspunsurilor din Adevarul.

  Datele oferite de dvs sunt extrem de importante. Va voi scrie pentru a completa cu ele Raportul-rechizitoriu.

 170. Sorin ILIESIU Says:

  Domnule Goe,
  @Dl.Goe Says: 20 iunie 2010 la 19:17

  De multe ori când vrei să fluieri în biserică, să fii băşcălios, maliţios sau batjocoritor cu lucruri sfinte, nu e decât un pas de la sublim la ridicol.
  Având în vedere că aţi făcut pasul, vă rog să-i cereţi iertare d-lui Padina. Ştiindu-l super-generos, bănuiesc că vă va ierta.

 171. Dl.Goe Says:

  @parinte Padina (pP?!) va rog sa ma scuzati pentu ca nu mi-am dat seama ca sunt intr-o biserica. Trebuie sa recunoasteti si d-voastra parinte (imi dati voie sa va spun asa?) ca suntetele, silabele si chiar atitudinea intalnita la enoriasii si pastorii de pe acest teren sfant nu m-au ajutat sa inteleg acest adevar relevat de catre fratele Iliesiu. Va propun asadar sa ma banati pe termen nelimitat pentru ca am observat (chiar si eu) ca am o influenta proasta, chiar bnefasata, asupra drept-creinciosilor. // @Stely – Doamna eu tot va iubesc si va admir devotiunea si curajul. Sincer. Exagerati desigur in legatura cu faptul ca as avea \”intentii serioase\” in legatura cu acest blog pe care exista (nu-i asa?) si trepadusi. Nu-mi inchipui ca o persoana autonoma si cu personalitate ar putea accepta porunca prea-fericitului Padina in ceea ce priveste alegerea libera a partenerilor de conversatie despre cele sfinte. D-voastra cum considerati?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s