Diferența dintre libertatea de expresie și calomnia „care e”

 

  • Marginalia non turpia Says:
    Numai justiția poate condamna. Firește. Confrații se pot revolta.
    În virtutea libertății absolute de expresie a creatorului. Apărată de Nicolae Manolescu. 🙂

  • AVP Says:

    Aici s-ar părea că i-o ziseși bine…oops. Dar una e să-i zici cuiva că Profetul său e așa și așa, și alta e să-l acuzi pe el personal că e un hoț ordinar, fiindcă i-a băgat mâna poetului Cărtă în buzunar și i-a furat Premiul Național. Deci nu că i-a dat titlul de cel mai mare scriitor rumân de pe nat, ci că i-a furat bietului om premiul predestinat 😯 Asta nu mai e libertate de exprimare, dear surioare, ci o calomnie îngrozitoare (până una-alta).

 

 

12 răspunsuri to “Diferența dintre libertatea de expresie și calomnia „care e””

  1. Marginalia non turpia Says:

    Reiau:
    „Mircea Martin:
    „Ce s-a întîmplat mai departe nu mai ţine de mine. Am înţeles că Marta Petreu n-a mai primit alte voturi sau n-a primit destule şi, prin urmare, a ieşit din competiţie. Competiţie în care, deduc din nou, au rămas Mircea Cărtărescu şi Gabriel Chifu. În acest moment, consider că s-a produs un viciu de procedură. Dacă, pînă la un punct, procedura lui Manolescu de a colecta voturile fără a le comunica celorlalţi membri ai juriului cum a votat fiecare avea o anumită raţiune (dincolo de inegalitatea flagrantă între preşedintele de facto şi ceilalţi), înaintea votului decisiv, toţi ar fi trebuit să ştim care e situaţia şi să votăm în cunoştinţă de cauză. Cu atît mai mult cu cît ni se ceruseră, la început, două nume şi, între timp, ordinea lor se schimbase. Altfel spus, ar fi trebuit să ştim că, în urma voturilor anterioare, aveam de ales între Mircea Cărtărescu şi Gabriel Chifu. Or, acest moment n-a mai avut loc şi, în ce mă priveşte, am aflat rezultatul final telefonîndu-i lui Gellu Dorian. L-am sunat pe Nicolae Manolescu şi i-am cerut să mai facă un tur de scrutin cu „cărţile“ (adică voturile) pe masă. Discuţia a fost aprinsă, dar, din păcate, fără rezultat. Mesajul adresat lui Nicolae Manolescu şi publicat tot în nr. 756 din Observator cultural nu este fără legătură cu această discuţie”.
    (http://www.observatorcultural.ro/Raspuns-unor-mai-tineri-colegi-(II)*articleID_31368-articles_details.html)”

  2. Marginalia non turpia Says:

    Repet: Aștept ca Nicolae Manolescu să dea în judecată calomniatorii.

  3. Marginalia non turpia Says:

    Întreb: I s-a respectat lui Mircea Martin libertatea de exprimare?

  4. Marginalia non turpia Says:

    Iată ce spune unul dintre „calomniatori”:
    „Evident, nimeni nu se poate ante-pronunța asupra vinovăției nimănui. Dar o investigație trebuie făcută!
    Personal, am speranța că o anchetă serioasă a DNA la USR va avea și efectul spulberării unei frici care permite o conducere autoritară și arbitrară, și că cei care acum tac, pentru a nu se confrunta cu o excludere represivă, cu pierderea adaosului la pensie, cu trecerea pe „lista neagră” de persoane non-grata și non-publicabile sau cu cine știe ce represalii, vor avea curajul să iasă în față și să spună adevărul.
    Victor Potra”

  5. Marginalia non turpia Says:

    Iată un grup de „calomniatori”:
    „suntem un grup de scriitori,membri si nemembri ai usr, care işi propun asanarea vieţii literare, reabilitarea imaginii compromise a scriitorului roman şi doresc sa elaboreze un proiect serios de reforma a usr. din grup.fac parte deocamdata paul vinicius, octavian soviany, dan iancu, liviu antonesei,florin iaru, ovidiu nimigean, valeriu mircea popa, anca mizumschi, mugur grosu, rita chirian, daniel vighi, petru iliesu, alexandru uiuiu, vasile baghiu, bogdan cretu, mariana codrut, radu aldulescu, stefan manasia,ionel ciupureanu, gelu diaconu, diana iepure, florin halalau , ioana greceanu, doina ioanid,andrei terian paul cernat, alexandru petria, andrei ruse, adrian sirbu, bogdan suceava, radu vancu, gelu vlasin, ion buzera, daniela ionescu, bianca cernat, cristina nemerovschi (in ordinea aderarii). Dragi confrati scriitori, aţi dori sa fiţi alaturi de noi? Vom face public proiectul nostru in cateva zile. lista de aderenti ramane deschisă”.

    Întrebare: Satsfac acești oameni profilul calomniatorilor?

  6. Marginalia non turpia Says:

    O, doamne, încă un „calomniator”:

    Alex Goldiș
    14 mins
    Eu unul înțeleg „mirarea” dlui Manolescu cu privire la semnăturile unora dintre noi: e șocul, previzibil, al unei persoane care gândește cultura strict în termeni de reciprocități personale (serviciu contra serviciu) și care crede că totul e negociabil și că toți suntem de vânzare.
    Mă mir că nu-și mai amintește că ne-a dat și bani de vată pe băț”.

  7. AVP Says:

    Și dacă nimeni nu vrea să țină cont de vocea și înțelepciunea mea, așa cum s-a întâmplat de când mă știu în acest bobor fudul și cam zbanghiu, ce se fac, Marginalia ? 🙄 Aștept, ca Diogene-n butoi, figuri și timpuri noi. Iar dacă nimeni nu mă va înțelegea nikagda, asta e situația, soarta & nația.

  8. Marginalia non turpia Says:

    Uneori, acceptăm cu toții viața, așa cum e.
    Eu, care nu am nici vocea și nici înțelepciunea domniei tale, o accept mai des și fac ce pot spre a o înțelege. 🙂

  9. AVP Says:

    Postare noua.

  10. AVP Says:

    Apropo de detractorii lui N.Manolescu, n-ar fi exclus ca trăsura de unire dintre ei să fie cea care-i unea și pe contrapuncticii de aici. Exceptis excipiendis.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.