Nici extraterestrii nu mai sint ce-au fost

Motto : „Guvernul american nu are nici o dovada ca, in afara planetei noastre, exista vreo forma de viata si nici nu are cunostiinta ca vreo forma de viata extraterestra sa fi contactat vreun membru al rasei umane. In plus, nu exista nici o informatie credibila care sa sugereze ca astfel de dovezi sunt ascunse opiniei publice. ► Cu toate acestea, Guvernul SUA nu respinge ideea ca in afara spatiului extraterestru ar exista viata sub diferite forme. De altfel, exista o serie de proiecte coordonate de Guvernul SUA prin care intentionam sa intelegem viata in spatiul extraterestru. ► De asemenea, anii de studiu ne-au confirmat ca sansele de a contacta viata inteligenta in Univers sunt aproape inexistente din cauza distantelor implicate care ne despart de posibilele planete ce ar putea sustine viata. ► In ceea ce priveste speculatiile, nu avem dovezi credibile ca exista prezenta extraterestra, aici, pe Pamant.” (Guvernul SUA).

Viaţa – în modul în care o cunoaştem noi, pământenii –, aşadar viaţa organică, nu poate exista dintotdeauna şi pretutindeni în Univers, ci numai în stadiul său cel mai recent de dezvoltare cosmică, probabil… Extratereştrii ăia, dacă există, nu se pot găsi oriunde în Univers, ci numai pe coroana metagalactică cea mai recentă, aşa-zicând, şi nu pot fi – în niciun caz – mai evoluaţi decât noi… In concepţia mea, Kosmosu’ e Pomul Vieţii (tree of life), care a germinat acum nişte  miliarde de anişori din sămanţa Atomului Primar, iar de-atunci creşte, creşte, creşte, părând că nu se mai opreşte, doamne fereşte, şi care după ce a făcut tulpină, ramuri, frunze şi flori, subt forma galaxiilor, nebuloaselor şi-a altor încrengături de sori, a făcut şi fructe, mai încoace, fireşte, subt forma planetelor ţintuite în al gravitaţiei cleşte, una dintre aceste fructe fiind chiar planeta albastră, asta a noastră, care cu colastra-i divină ne hrăneşte, cuibarită subt steaua care ne-ncălzeşte şi deci ne cloceşte, aloo :shock: , şi din care – după miriade de ani de prefaceri evoluţionale… – am ieşit noi, puişorii săi moi, la soare, muncindu-ne apoi să săltăm din germinativu’ noroi, prin generaţiile de didiloi succesoare, ca să ne prefacem – “la sfârşita sfârşiturilor” – într-o Entitate şi mai mare, a cărei sămânţă se va arunca, cumva, în metagalaxia înconjuratoare, până la stadiu ăla Omega, când sămânţa germinatoare pornită hăt cândva din Alpha Male – singularitatea iniţială – se va unifica într-un nou Atom Primar, deci într-o nouă Singularitate, se pare… Ei bine,  aşa cum într-un pom există, dupa stadiu-i de floare şi de legare, fructişoare încă acrite şi alte fructe binişor pârguite, iar unele deja uşor îndulcite, n-aşa ? (pana la deplina coacere, cum ar venea…), aşa şi-n Pomul Vietii pot coegzista fructeplanete, bre… – unde viaţa organică e încă acrită, iar în altele viaţa e destul de pârguită, cum ar veni, însă per total Universal distanţa dintre vieţişoarele astea de pe-al coroanei metagalactice areal fructifero-temporal nu e totuşi suficient de mare ca să putem spune că una sau alta e mai în stare de re-însamânţare (deci coaptă deplin, să zicem ca o caisa aromitoare… oops)… Cu alte cuvinte, extratereştrii ăia or egzista, io nu zic ba (ca si puzderia de fructe din gradiniţa mea sau a ta), însa ei nu pot fi mult mai avansaţi, în timpu’ evoluţional virtual, decât Planeta-Ou din sistemu nost’ solar… 💡 Și deci, până una alta, suntem singuri, halal… oops. (AVP comment)

16 răspunsuri to “Nici extraterestrii nu mai sint ce-au fost”

  1. stely Says:

    „Nici extraterestrii nu mai sint ce-au fost…”
    Nici comentatorii as zice .. Ce s-o fi intimplat cu ei ? Sunt cumva pe alte planete ,dincolo de… stele ? 🙄
    Bine ,cred ca ma asteptati pe mine ,nu-i asa . 🙂 Daca da,va trebui sa mai aveti rabdare o zi doua .
    Pina atunci s-ar putea incumenta o domnisorica… „stiulubica ” ? Despre extrateristii ar putea sa stie ceva mai mult decit despre …Planeta Ou . Sau s-a „supalat ” ? 😦

    +++++++++++++++++++++
    avp reply : Stely, acest blog e facut in principal spre a-mi publica my op, iar nu in alt scop, si de aceea chiar daca n-ar atrage nici macar un comentator, darmite un mumos snop, si tot n-as avea motiv sa-l ingrop :)Oricum, multumesc pt grija, draga pretina si te-asteptam sa revii pe baricade. Atunci, de dragu tau si-al lu iuli, o sa-l las si pe trolu @goe pe-aci, ca sa aveti si voi un caiutz de bataie 🙂

  2. Adrian Merfu Says:

    Haideti ca acum am inceput sa ma „bat” in comentarii cu oltenii si dunarenii postaci de la Linia Intai.

  3. Adrian Merfu Says:

    @Stely
    Bine ati revenit! Valabil si pentru toti ceilalti.

  4. AVP Says:

    Adrian, nu stiam ca te bati cu oltenii in Linia Intai 🙂 Iat ce comment ti-am bagat si io acolo (deocamdata aflat la moderare):

    @Multumesc, Adrian, dar nu era cazul sa te obosesti.Lasa-i sa latre, poate ca asa se mai elibereaza si ei sireacii – macar sub anonimat – de complexe. Si oricum, anonimoshii nu pricep decat limbaju de lemn tanase, se pare, simplificat ca propozitiile scolare de dictare :)Daca prichindeii ar sti c-au horoarea de a latra la insusi „legendarul rege al hyperspatziului” – cum imi spun cei ce cunosc faptul ca sunt unul dintre vechii forumisti romani,cu ani de lupte grele pe forumurie Adevarul (old), Ziua, Cotidianul (old), Jurnalul National (old), Liberalism-ro si pe alte faimoase campuri de bataie din Hyperspatz, probabil ca si-ar baga singuri coada intre picioare precum javra din fabula aleasa de Aesop pre versuri avepiste su sirop de mura-n gura si dulceata de cianura, „Galagios ca un coor”, pe care cred c-o stii, n-asa…? 🙂 Oricum, thank you, my friend !

  5. iuli Says:

    Nu stiu cit de traznita, de originala sau de nestiintifica e ideea ta, stiu sigur ca da de gindit. Adica, desi nemasurabil, Universul asteapta coacerea fiecarui component al sau. Cu alte cuvinte, toate sunt legate inauntrul unei anumite paradigme universale, iar schimbarea de paradigma va fi, cel putin dintr-un anumit punct de vedere, absoluta. Ciudat este ca, desi pur tehnica, problema nu poate fi surprinsa decit la modul artistic..intuitia ta artistica este mult mai indrazneata decit teoria relativitatii caracterizata printr-o anume retinere de a lega lucrurile intre ele. Aici apare problema, destul de omeneasca, in fond..poti sa crezi intr-o teorie care, desi nestiintifica, cocheteaza flagrant cu arta si il amina pe Dumnezeu?
    Avepeule, unul aproape la fel de tare ca tine, spunea ca daca lumea ar fi inteligibila, arta nu ar exista..foarte mult timp l-am crezut..de ceva vreme am inceput sa cred ca inteligibilitatea nu este un ritual in care trebuie sa respecti cu sfintenie suma lui unu plus unu, tertul exclus din statutul luminii sau justificarea neumorala a gindirii lui heisenberg..de la un timp am inceput sa cred ca si daca universul ar fi inteligibil arta ar continua sa existe si sa-l faca apt pentru inteligibilitate..cred ca au existat si exista oameni care stiu despre ce e vorba, insa nu ne-o pot spune la modul simplu de teama ca n-o sa fie crezuti..insa nici nu pot sa nu ne spuna nimic din si mai marea teama de tacere..si-atunci, prefera starea de provizorat a artistului pina la coacerea (vorba ta) a tuturor.
    Da, sunt de acord, extraterestrii nu pot fi decit cel mult mai artisti decit noi, insa, de unii singuri nu vor putea pasi in urmatorul univers
    Totusi, desi stiu ca m-asteapta sa le stiu, mi-e tare teama de lucrurile pe care nu le stiu..noroc cu tine ca ma linistesti..ele, niciodata nu vor pleca nestiutein alta existenta.

  6. AVP Says:

    Stiam io ca vei reveni daca te voi ademeni cu momeala iepurasului @goe, tigroaico… 🙂 Uite, i-am ridicat bariera, acum o sa vina el singur la pasaj…

    In alta ordine de idei, crede-ma, stiu ce spun. Nu-mi trebe decat un sponsor luminat si predestinat, aloo, care sa-mi asigure minimul necesar de trai timp de doi anisori de zile, iar io intre timp sa zidesc cele 46 de canturi ale Planetei-Ou care au mai ramas si te asigur ca dupa aia toanta poesia, filosofia & teologhia lumeei va ramane fara glas…oops.

    Hai ca vine @goe, mai are un pas… 🙂

  7. iuli Says:

    avepeule, am si eu trei versuri, si vreau sa-mi spui sincer (tu oricum n-ai cum sa fii decit sincer) daca ele emana ceva..
    Sunt oameni pentru care conteaza ca nu-i crezi o singura data
    Sunt fluturi care traiesc prea putin o singura data
    Exista o cuta a boltii albastre
    Si de-aici incolo felul meu de-a gindi se-ntoarce pe hirtie..

  8. AVP Says:

    Sincer, mi-au placut si atat. Nici nu-ti trebuia mai mult, n-asa ? Caci tu vrei sa-mi misti inima, mie sau altuia, aluia, si sa-l tii deasupra ta cat s-o phootea, nu sa rastorni lumeea, ca mandea, draga mea, n-asa…? 🙄

    Si @goe nu mai vine, fir-ar al iaca-cui, drept care te rog sa-ti pui pofta-n cui, da…? 🙂

  9. Adrian Merfu Says:

    Iuli chiar e plina de surprize. Prima postare arata un cu totul alt stil ori e din cauza versurilor din a doua…

  10. AVP Says:

    Iuli e o fata de o intelighentza rarissima si cu un verb f.ascutit, pe care am cunoscut-o pe unul din blogurile old-Cotidianului.

    Hai ca io tre sa ma retrag. Pe maine.

  11. AVP Says:

    Postare noua.

  12. virgil Says:

    AVP-ule, Unul mult mai destept ca tine zicea : Universul si prostia sunt infinite . Am ceva dubii asupra universului.

    ++++++++++++++++++++++++
    avp reply: Atunci inseamna ca nu te indoiesti de prostia ta, ceea ce inseamna ca tontusi gandesti, n-asa? Chiar daca o faci prost, ca de obicei.

  13. iuli Says:

    Vergica are dreptate..hai sa discutam despre lucrurile serioase din univers..cancan, crudutza, bote, pesede, burghezie comunista si eterna recrudescenta sovietica insinuata la uașinton prin soacra lui geoana.

  14. AVP Says:

    Vergilica e o obraznicatura sfertodocta, futila si bazaitoare de pe Net, originara din dabulenii lubenitarilor, probabil, cu care daca ai intra la tzacaneala de doi bani, n-ai mai termina-o niciodata. Omuletu, care n-are nici cele mai vagi idei despre creativitate, arta subtila ori veritabila stiinta de carte, fiind lipsit de altfel si de cea mai usoara urma de obiectivitate, e un clantzau gargaros pe care nu merita sa-l iei in seama decat daca la randul tau esti cam neserios, si de aceea l-am banat de mult pe blogul meu. Acum l-am lasat sa se iteasca un pic doar spre a-i da o replica dixtractiva.

  15. Adrian Merfu Says:

    Asta cu „crudutza” e excelenta. Nici nu stiam cine este dar am ras copios; nu si dupa ce am aflat desi subiectul se potriveste de minune virgilului universal si infinit de prost.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.