Operaţiunea „Aur Lămurit”

Subt titlul zmecheros „Vuvuzeala”, DT le-a ţinut ieri pe blogul său o  lunguţă lecţie de PR şi de lobbystică suţinătorilor lui Sorin Ilieşiu la postu de preşedinte al SRTV, susţinători dintre care dumnealui s-a retras intempestiv, acum câtva timp, însă nu ne putem da seama deocamdată dacă strategic sau doar tactic, după cum nu pricepusem nici de ce s-a abstras sensibilosu blogger din rândul membrilor de onoare ai Asociaţiei 21 Decembrie, din moment ce pe vremea când domnia sa a facut in, viguros, în tinda d-lui Mărieş, erau acolo şi alţi demnitari foşti  la Palat, care însă nu l-au intoxicat ori deranjat pe poetu ce singur ne-a spus cât s-a simţit de onorat şi care apoi a fost brusc iritat de prezenţa Robertei A., o fiinţă cel puţin gracioasă şi devreme acasă, iar nu ca Felix Motanu,  de-un paregzamplu, şi pisicoasă, şi ciripicoasă, şi complect neserioasă…oops.  Our friend DT  susţine că dacă nefelixiţii  – chiar aşa – partizani ai d-lui Ilieşiu ar fi făcut un lobby cum tre – şi, biensur, în cu totu altă formaţie – ar fi obţinut dintr-un candidat fără nicio şansă un candidat cu cele mai puţine şanse, n-aşa?, respectiv ar fi făcut din dl Sorin Ilieşiu, vârcolaku’ pe care tovii şi băieţii de altădat nu l-ar vota acum ca  niciodat, un angel radioso-îndepărtat,  pe care poate urmaşii urmaşilor tovilor şi băieţilor cu destin roş-înstelat l-ar fi agreat preste un veac de prefaceri & rix, ca să fiu mai prolix, când rumânii noştri din Bucale & Periş nu s-ar mai fi uitat la heroul civilizator S.I. , cum ar veni, ca la un păgubos alişveriş  (unii-n tăiş, alţii-n cruciş, alţii, în fine, făcuţi ciuciumiş),  ci fix ca la o statuie de fliş…oops.

Ce nu pricepe finissimu’ nostrum pr-ist, care e în cele mai bune raporturi cu toantă lumea de pe Net & Nat, mie-mi spui, bey…?  e că noi, ăştia (căci la noi se referă diplomatu‘, la nesăraţii de pe blogu ista, la cele câteva personalităţi vechi – de la M.Şora şi Devis Grebu la I.M.Pacepa -, la cele 30 şi ceva de organizaţii civice şi sindicale,  credincioase d-lui Sorin Ilieşiu precum Batalionu Sacru eteriei sale de pe vremea zaverei, la Asociaţia 21 Decembrie şi la Blocul Naţional al Revoluţionarilor, susţinători nestrămutaţi ai lui Sorin Ilieşiu…), am participat la operaţiunea aur lămurit, aloo, adicătelea la testarea drugului de metal pretins a fi din aur curat, de către negustoru politic ce ni l-a ofertat – respectiv Băse & Oranjeria, care se laudă că reprezintă, hic et nunc,  la Romania, Dreptatea, Adevăru & omenia -, aur care numai dacă rezistă la proba de foc adevărat e aur demn de a fi marcat, ştanţat şi-n etalon valutar or în bijuterii  inestimabile transformat, iar dacă nu,  e bronz  coclit sau aur degradat, numai bun de aruncat, aloo…

Capisci, leat…? Noi nu ne-am făcut nicio clipa iluzia că pe Sorin Ilieşiu – iniţiatorul şi redactorul celor mai dure Apeluri de condamnare a Lagărului Iepocal – lagăr din care n-am ieşit nici acuma mental – şi de decomunizare minimală,  măcar, apeluri care preste mode şi timp vor apărea ceea ce sunt: adicătelea cele mai curajoase , mai nobile şi mai sincere strigăte helpuitoare ale acestei bucăţi de pământ numite Românica, de aici şi de acum, aşa cum va rezulta când storia va trage linia, iar generaţia creatoare de azi se va face scrum, scoţând din găoacele virtualităţi next generatia…-, deci nu, mey, nu ne-am îmbătat cu apă rece gândind că pe SI îl vor vota activiştii şi securiştii, oportuniştii şi fripturişti, boierii minţii levantine şi artiştii ipocriziei bizantine, ci ne-am gândit că singurii care l-ar putea realmente sălta la cucurigu TVR, de unde SI să-şi continue opera care l-a făcut deja vârf de lance al acţiunii de decomunizare, sunt cei care au zis  public DA!, proclamând Dreptatea şi Adevărul mai presus de o partidă sau alta, ca scop suprem al acţiunii politice şi sociale de-acumaşa…

Or, aici, dă-ne voie să credem că noi, ăştia, eram mai îndrituiţi decât oricare alţii să le cerem decidenţilor de azi ceea ce le-am cerut, fără a face fiţe diplomaticoase în faţa domniilor lor şi fără a ne milogi, ci pur şi simplu pentru că decidenţii ăştia ne sunt datori vânduţi, aloo… Şi nu, nu pentru că, de-un paregzamplu, Volo e Volo, Devis e Grebu, generalu e Pacepa,  iar io, cu voia ta, sunt io, deci nu pentru c-am făcut ce-am făcut pentru ţerişoara în care ne-am născut – căci fiind la Românica, unde pizmăria întrece cu muult gratitudinea şi omenia, iar din asta rezultă automat că orice rumân e pentru compatriotu-i zero barat,  altfel îl apucă pe fudulu’ compatriot fanadacsia, şi deci era  total neindicat să ne laudăm cu faptele noastre de-acum sau de altădat , ca să nu-nceapă dreaq nebunia…-, ci pentru că noi ne-am pus obrazu pentru Băse & Orangeria, atunci când restu intelighenţiei de pripas,  adicătelea cei ce pot să ţină în mână un plaivas sau o tastatură şi să dea mulţimilor necuvântătoare glas – ba chiar şi „intelectualii lui Băsescu”, ce din întâmplare vor mai fi rămas…oops -, îl aşteptau pe Antonescu, dacă nu chiar pe Gionel, my ass, fix la Universitate la ceas, în timp ce noi eram făcuţi albie de porci pentru că-n loc să ţinem cu Ivan Ilici, cu mogulii moscovici or cu Daraghia Moi mascat în liberali de soi, ca voi, ţineam, cică, cu securiştii noi, cu-alde Băse şi Duduia ot Pleşcoi…oops

Şi deci realizaţi, dear boys, că dacă n-am reuşit să-l nominalizam pe SI pentru alegerile de la TVR, noi,  ăştia, care-am avut faţă de Preşedintele Băsescu  (principalu în cestiune, aloo…) colţişori oricum mai moi, cu-atât mai puţin aţi fi reuşit voi, care tot timpu l-aţi lovitără în oi, mai mult or mai puţin elegant sau cu rât, şi oricâte fiţe de drăguţi didiloi aţi fi făcut, în sfârşit… ?  De fapt aici nici nu e vorba ca Dl Băsescu să ne crediteze pe noi or pe voi, măi, ci să fie pur şi simplu la înălţimea timpurilor noi, înţelegând că altă şansă de a scăpa de strânsoarea lu Titirişcoi-Plişcoi (:idea:) n-are, cel puţin până la judecata de apoi, decât dându-i lui Sorin Ilieşiu portavocea Televiziunii Publice şi poroncidu-i cu subînteles : „Spune ce ştii, ce vezi, ce auzi şi ce simţi tu, mey, dacă zici că-ţi dă destinu’ ghes…! Mane, Tekel, Fares !

70 răspunsuri to “Operaţiunea „Aur Lămurit””

  1. pP Says:

    +
    hmm!(J’adore!)

  2. Dragos Gros Says:

    AVP
    Maestre,
    Aveti dreptate, ideea nu era „cine” il impune pe Sorin Iliesiu la conducerea TVR, ci tocmai sa ajunga acolo. Din pacate, in momente decisive, romanii apuca pe calea dezbinarii si a orgoliului. In situatia de acum cine a castigat? „Ei”. Solidaritatea i-a scos pe polonezi mereu din impas si dezbinarea mereu ne-a bagat in belele pe noi. Probabil asta e destinul nostru. Americanii voteaza si ei, unii candidatul democrat, altii pe cel republican, dar apoi si unii si altii trag impreuna la „caruta” care e tara. La noi, un retardat ca gionel lanseaza mesajul ca Presedintele e presedinte doar pt. 50% din populatie, ca restul au si inceput sa traga „cea”. Mosul (bunicul) meu avea o vorba: „cu oameni de-astia nu se mai facea Romania Mare!”.

  3. emilian Says:

    Your comment is awaiting moderation.

    D-le D.Tudoran ,
    V-am afisat un link de pe blogul” AVP &d.Grebu “care reprezinta o replica la “vuvuzeala” dvs, in stilul binecunoscut al lui V.Padina..M-am gindit ca v-ar interesa .Cred ca merita ..Daca _nu_nu .. dar, daca nu ,nici nu stiti ce pierdeti.
    😳

  4. Goldmundr Says:

    Fuga de adevar si speranta celorlalti

    Dupa scriitorul american Kurt Vonnegut jr.,oamenii cauta cu disperare,toata viata lor,diferiti inlocuitori pentru Adevar(un inlocuitor,dupa experienta mea din epoca de tinichea,zisa „de aur”,poate fi „nautul”in loc de cafea,sau „tacamuri”in loc de carne-si nu era in timpul unui razboi!),pentru ca adevarul este …ceva insuportabil.Oare se referea scriitorul si la epoca postcomunista din Romania?!

    Domnul Sorin Iliesiu,dupa ce a militat pentru Adevar si Dreptate in Romania, poate ar avea mai multe sanse la conducerea TVR daca ar infiinta ceva asemanator Comisiei de Reconciliere din Africa de Sud,organizata de arhiepiscopul Desmond Tutu,daca-ei bine,acest „daca” este f. important-calaii Romaniei isi recunosc crimele si conducerea criminalilor,inainte si dupa 1989..
    Poate impreuna cu domnul Tismaneanu,pentru un nou inceput in Romania.
    Pentru ca „noul inceput”,dupa 1989,initiat de nomenklatura PCR in frunte cu „eroul”ei,Ion Iliescu,a esuat lamentabil,pana in ziua de azi.

    In „Operatiunea „Aur lamurit””,poetul Viorel Padina este contrar clarviziunii lui, optimist,pentru prietenul Sorin Iliesiu.
    @Viorel,am ramas surprins…Chiar crezi ca domnul Sorin Iliesiu va fi acceptat de motanii incaltati si lupii flamanzi si cei satui imbracati in oite „de-ale noastre”,vopsite in roz peste rosu-carmin?
    Dar sa fie cum speri!Doamne ajuta!

  5. Riddick Says:

    „our friend DT”… my ass…

  6. Stely Says:

    AVP,maestre;
    I-ati dat o replica ,”de aur” pur ,poetului respectiv.. Ma bucur ca este o replica , asa cum numai d-voastra stiti .. Ma bucur ,deasemenea, ca intr-un fel mi-ati confirmat si concluziile mele .Incepusem sa ma indoiesc si sa prezint o oarece nesiguranta ,datorita ,fie criticilor unora ,fie tacerii altora .Nu neg ca si moderarea respectiva m-a facut sa am indoieli..Am gresit ,n-am gresit ?Pina la urma ,de ce sa nu ma indoiesc? Cine sunt eu ca sa ma”pun” cu elitele intelectuale ?

  7. emilian Says:

    D-le D.Tudoran;
    Ba eu cred ca ati pierdut o… replica,pe cinste .Sau nu ati vrut sa afisati linkul, ptru a nu-l populariza? Bun,pe mine m-ati lamurit ,dar sa vad cum o sa-l lamuriti pe @D-l Goe, intrucit tipul asta este cam sîcîitor..Ma enerveaza si pe mine, cum vine sa se bage in seama cu tot felul de insinuari ,precum ca nu aveti curaj sa infruntati opinii diverse ,nici macar atunci cind sunt exprimate decent.. Chiar asa ? Ce credeti ca s-ar fi intimplat ,daca ati fi afisat linkul?

  8. emilian Says:

    Your comment is awaiting moderation.

    D-le,D.Tudoran ;
    Intrucit vad ca mi-ati publicat comentariile, incep sa ma simt deja mult mai bine ..Nu ma supar ca nu ati publicat si linkul .Cred ca cine vrea sa-l citeasca poata sa mearga pe blogul d-lui ..Are si niste ilustratii ,ale maestrului D.Grebu, f.sugestive si pe masura textului.Pacat ca nu vreti sa-l afisati..
    Chestiunea este ca sunt unul din sustinatorii lui S.Iliesiu si mi-ar fi placut sa va dati mina ptru a-l impune ca presedinte al TVR..Vad ca in afara de mici “vuvuzeleli”nu sunt probleme care ar trebui sa va puna in defensiva ..Asa imi faceti impresia .Sau gresesc? Mi-ar placea sa fie numai o perceptie gresita si sa faceti in asa fel incit acei “decidenti”sa va cunoasca parerea si sa tina cont de ea.. Adica ,unde au esuat ei din cauza “vuvuzelelilor”,sa fie un succes, numai al d-voastra ..In fond avem un scop comun si imi este indiferent cine a fost primul si cui ii datoram succesul ..

  9. niku_elektriku Says:

    bre maestrilor, io nu stiu acuma ce sa mai zic despre dom’ tudorane, pe car’ il tzineam aproape irimii mele, in amintirea vremilor alea de maro mai intens decit astea de azz (desi, daca pui in balantza multzimea persoanelor si personagelor perdute’n ceatza a_morala a fanarfuridicului capitalismusului, ar mai pali diferentzele de nuantza).
    l’am mai atins si io in hocheismu’ lui primar, o vreme, dupa car’ am renuntzat vazind cit de bine se simtzeste in compania lu’ iaru si antonesei, ca sa n’o amintesc pe indispensabila lilika, ca p’orma sa aud ca renuntza la primu’i blog den cauza de, cica, insensibilitate la suferintzele tinarului werther maries, perioada in care, parca, se racira si relatziile la nivel de ambasade intre magistrul AVP si dom’ tudorane.
    articolu’ cu pricina, ala cu vuvuzele, nu l’am parcurs decit partzialmente, ca ma indispusera caricaturile alea caricaturale cu car’ vru dom’ tudorane sa va maimutzareasca.
    barbu si dion imi par chinuitzi in continuare de „talente”, da’ n’au nici o treaba cu arta asta.
    e o blasfemie sa’i alaturi/contrapui magistrului GREBU !

  10. Sorin ILIESIU Says:

    Va multumesc tuturor, inca si inca o data.

    Precizari:
    1. Acum 24 de ore am trimis pactul destinatarilor prin e-mail.
    2. Nu am primit nici un fel de raspuns, nici azi si nici inainte de azi, cu toate ca toate comunicatele din ultimele 5 luni, inclusiv selectii ale opiniilor dvs, au fost trimise la decidenti.

  11. niku_elektriku Says:

    emilian mi’a stirnit o vaga curiozitate trimitzindu’ma spre comentariile la vuvuzeaua doi, lucru pentru care se face vinovat ca ma sfotzeaza sa declar, ritos, urmatoarele:
    * d’l iaru se scutura ca de friguri cin’ pomeneste de „blogurile portocalii”, asumindu’si, pe linga ura de neintzeles pentru o culoare, acolo, fie ea si portocalie, si faptu’ ca el n’a apartzinut niciodata acestei nuantze, fiind, in consecintza, un partizan disimulat al bombonizarii romaniei, ce profita de aparentza de belsug ce i’o asigura apartenentza la mai multe trusturi mogule, la care el o sa spuna cu tarie ca munceste si’si merita si ultimu’ banutz, ca sa pozeze in partizan al liuberalismului nostru bastinos qiuarioto-melescano-modreano-nepoto-noricica-fenechiu si democrat, cu crini si sonde la poarta. punct.
    *dom’ tudorane ma obliga, prin mirlania „stilata” pe car’ o practica cu grazzie, ca si mie imi este mila de domniile lor.
    din diverse motive.

  12. niku_elektriku Says:

    indraznesc sa’i spun domnului iliesiu ca nici n’o sa primeasca vreodata vreun raspuns, bazindu’ma cind spun asta pe experientza destul de nefericita pe car’ o patzi mister basesco atunci cin’ marsa la condamnarea comunismului, tot ca raspuns la un apel al domniei sale.
    asta chiar daca l’a si ajutat, dintr’un punct de vedere, permitzindu’i sa’si fidelizeze un segment electoral (si a pierdut un altul) la care nici n’ar fi visat vreodata, si avind in vedere reactzia pe care a avut’o la intilnirea de la gds, din ‘nainte de alegeri, atunci cind dumneavoastra atzi vrut sa datzi citire unui nou apel (scuzatzi’ma ca nu’mi amintesc despre ce era vorba), cind s’a manifestat destul de neprotocolar (sa nu zic brutal !).

  13. monyf51 Says:

    Cum nu sunt prea stilata ,”vuvuzeala doi” m-a trimis la ideea servirii auctorului ei,macar cu un pahar de sirop de mura-n gura ,ca din aurul lămurit din ulceaua primejdiilor şi a necazurilor vad ca nu s-a prea
    impartasit 😳
    Iata ,deci, o fabula aleasa de Esop pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si…… nu mai zic mai departe ,ca iarasi se interpreteaza …zgreshiitelia 😉

    atletul si rodosul

    Un atlet dintr-un polys nu prea răsărit, de concetăţeni batjocorit pentru rezultatele care nu-l făceau deloc renumit, necum să-i salte pe ei în mit ca şi contimporani ai unui erou cât de cât heraclit, plecă scârbit în altă cetate, cu gând să le-arate el odată şi odată (concetăţenilor ăstora care n-au ştiut să-i aprecieze calităţile minunate) cine este, mey frate… Se-ntoarse într-adevăr după o vreme, nu prea-n etate, cu aceiaşi umeri de 3 coţi jumate şi-n plus c-un car pe două roţi şi-o pereche mişto de izmano-chiloţi, pentru care-l invidiară pe loc câţiva idioţi, şi se lăudă la foştii iloţi ce isprăvi săvârşise el prin cetăţile în care-i învinsese, biensur, pre toţi. Astfel, spuse că-n Rodos făcuse un salt nemaivăzut, pe care nici atleţii olimpici nu l-ar fi întrecut, şi că dacă ai săi concetăţeni să se convingă chiar vor, el poate aduce oricând martor pe unul care fusese acoloşa întâmplător. Dar un hâtru din forul înconjurător zise : „Bre, nea Ulise – căci aşa îl chema pe atletul lor -, ce să mai aşteptăm martori din alte zări ? Aici este Rodosul : sări…!”

    Fabula arată că dacă poţi să probezi un lucru printr-o simplă faptă, orice vorba în plus devine ineaptă, chiar daca e f.zmecheră, diplomatică ori dăşteaptă. E-adevărat că vorba dulce mult aduce şi ia totdeauna faţa nevolnicilor şi naivilor, dar dacă faptele oratorilor nu sunt pe măsura vorbelor, şi totuşi retorii sunt creditaţi în continuare de aeropagul ascultător, acesta din urma e obligator un for din ţeara Prostilor

  14. pP Says:

    @Riddick
    ,,mon ami DT,, mon Q.

  15. Dl.Goe Says:

    Caut blog-Troll cu studii superioare. Experienta in domeniu minim 5 ani. Ofer conditii deosebite.:roll: Rog seriozitate. 😉

  16. Dl.Goe Says:

    Ce parere ati avea daca la conducerea televiziunii nationale si publice ar fi numita Alina Mungiu-Pippidi?

  17. Stely Says:

    Buna ziua,
    Va cred ca sunteti cu totii demoralizati , atit din cauza ca, pare -se , am pierdut vremea degeaba ,dar si din cauza de oarece lipsa de perspective .Nu ma refer numai la chestiunea TVR ,pe care n-au decit s-o tina in continuare sub papuc pesedisto-patricianist si sa ceara ca milogii timp de intrare in emisiuni ,ptru informarea justa a poporului ,dar si la situatia actuala din tara..Chestia asta cu CC ma scoate enorm de mult din sarite 👿 Judecatorii astia vor ajunge sa creeze un fel de dictatura a CC..Adica degeaba avem un guvern care sa initieze proiecte de legi,un parlament sa legifereze si un presedinte ca sa le promulge ,ca oricind un judecator -numit politic si „uns”bine de cineva cu interes ,va vota chiar si impotriva oricarui principiu constitutional..
    Nici nu stiu pe cine sa fiu mai suparata si sictirita ..Cred ca sunt suparata pe toti . 😦

  18. Stely Says:

    AMP?! ha,ha,ha !! Este o provocare sau o stire pe „surse”? Ce surse ati folosit ? Alea din „desemnele”maestrului D.Grebu „,puse la topicul asta?
    🙂 :)https://viorelpadina.wordpress.com/2010/06/23/stiti-ce-inseamna-ddd-bre/

  19. dl.Goe Says:

    @Stely – Vad eu doamna ca nu ma mai iubiti ca la-nceput. Abia daca ma mai bagati in seama cu vreo aluzie trecatoare. Si nici pe arca lui Goe n-a aparut nicio d-na Zoe. A aparut in schimb un mesaj refuzat pe blog la conul Dorin , despre care presupun ca ar putea sa va intereseze AICI. Hai la fotbal!

  20. mihai rogobete Says:

    Despre încintarea instituţiilor este vorba, inflamările şi prevalările oricărei personalităţi, oricât de merituoase denaturând spiritul democraţiei. Despre energia legii, nu despre a pumnului. Niciun adversar n-a putut fi învins vreodată cu propriile arme; armele au triumfat deasupra ambilor combatanţi. Dar, dacă socotiţi, că, nefiind cu dv., domnule Pp, sunt cu Patriciu, riscăm să vuvuzelim maniheic.

  21. pP Says:

    @mihai rogobete
    sincer.
    IMI ESTE F. GREU SA VA INTELEG.
    iar UDIGMA NICI MACAR ATIT.

    incercati sa fiti mai simplu.

    ………………………………………….
    ati luat cu totii TROMPEA aia in gura si nu vreti sa renuntati.
    (trompeta lu VUVU)
    BASTA!

  22. pP Says:

    bey bre rogobete
    hai sa fiu simplu cu tine:
    limba cu care se vorbeste acolo…..pe blogul lu ,,VUVU,, se numeste AICI (in tara in care eu traiesc) La langue de bois.
    +
    sub forma unei IPOCRIZII in STARE PURA.
    +
    MIRLANIE cit cuprinde asa cum a remarcat si niku_elektriku la 03:15

  23. monica Says:

    Dragos,
    daca nu esti la plaja,da-ne informatii .Dupa ce scrie mai sus m-am lamurit 😯

  24. mihai rogobete Says:

    La Paris, toţi birjarii vorbesc franţuzeşte.

  25. pP Says:

    Je vous prie !Soyez Simples (SVP !)@rogobete.
    sau te crezi si tu un ,,vuvu,,(ceva mai mic)
    …………………………………………
    ,,La Paris, toţi birjarii vorbesc franţuzeşte.,,
    PARDON?
    vezi!!!!!…… @rogobete ?.

  26. mihai rogobete Says:

    Rafinamentul dv. mă copleşeşte.

  27. tunrama Says:

    Moni,
    De Sorin Burtea am zis si era previzibil. Pe celalalt nu-l cunosc, dar nici n-as vrea. Cum si Riddick spunea, s-a terminat. Au pus cizma pe TVR, cred ca si pe Radio si asa va ramane pana…. In actualele conditii ale „sistemului”, sunt sigur ca S.Iliesiu nici nu ar mai vrea postul; ar insemna sa se „sinucida” inutil. Cel care va fi presedintele CA va trebui sa urle odata cu haita in care a intrat. A avut si R. Turcan un moment ce ar fi putut fi de glorie; l-a pierdut.

  28. pP Says:

    @mihai rogobete
    merci.
    C’est simple.

  29. AVP Says:

    Buna seara.

    @Stely, ca sa te feresc de ispita de a mai sta la taclale cu obraznicatura footila @Goe si sa risti naiba sa fii tu insuti banata, il banez pe ipochimen, aloo… Dar nu numai pentru chestiutza asta o fac, vezi bine, ci pentru ca telectualu lu pesce tine pe maidanu-i un mesaj antisemit sadea, dovedindu-se la fel de infractor ca si trolii cu care-si freaca menta. Cand va sterge mesajul ala de acolo si-l va bana, la randu-i, pe antisemit, ii voi ridica indexul.

    Si, aloo, cred ca n-ai folosit cea mai fericita formula atunci cand spusesi ca „ne-am pierdut vremea”, sustinandu-l pe Sorin Iliesiu, adica… Din contra, am aflat, o data mai mult, cu cine avem de a face, in partida decidentilor, asa ca nu ne vom mai procura niciun fel de iluzii, n-asa…? Hai pa

  30. monyf51 Says:

    Dragos ,
    iti multumesc si totodata te rog sa-mi scuzi tonul ce pare a fi imperativ 😳 , in postarea mea .
    Intru pe fuga intre doua jocuri cu Predator ,Ironman ,sau Spiderman ,sau nu mai stiu ce alti Ben10,care ne ocupa tot timpul 🙄 .
    Regret ca dna deputat nu a vrut sau poate nu a putut sa faca mai mult 😦
    Ai dreptate si la celalalt aspect,dar cine stie????

  31. tunrama Says:

    Moni,
    Stai linistita ca nu s-a-ntamplat nimic. Nici nu se pune problema de scuze… D-na deputat nu poate face nimic, dar asta trebuia sa stie deja; are „antecedente”. Si uite-asa mafia psd-pnl se va eterniza pe bani publici, dar vor urla in continuare ca „PDL si clientela politica” fac si dreg. Un amanunt inca… Vorbeam anterior despre „profitul” nejustificat de mare inregistrat de Administratia SRR. Nici nu e greu sa faci sa apara asa ceva. Cei care fac situatia financiara, raportul anual, primesc informatia de la conducere cat trebuie sa iasa profitul, iar ei repartizeaza incasari si cheltuieli in asa fel incat rezultatul final e cel dorit. Altfel spus- se falsifica tot si mereu au existat contabilitati paralele. Moni, asta nu e vreo noutate nici pt. R. Turcan. Dovezile zac linistite in arhiva Parlamentului, dar nu ma astept sa fie vreodata dezgropate. Cu asa deputat, psd si pnl nici nu mai aveau nevoie sa fie la putere ca sa-si atinga scopul. Sa asteptam ca posturile publice sa fie redate societatii civile de catre psd-pnl… Buna gluma, nu?

  32. pP Says:

    buna seara!
    Pour les gens qui s’ennuient.
    (adica cei care detesta fotbalul )

  33. Stely Says:

    AVP,maestre;
    Aveti dreptate cind spuneti ca nu am folosit ‘formula fericita ” ,spunind ca ne-am pierdut vremea degeaba .Imi pare rau ca nu am mai avut rabdarea sa-mi mai controlez vorbele ; aveam insa o furie pe care nu mi-am putut-o stapini ..A fost un fel de a va solicita interventia .
    Vreau sa stiti ,atit d-voastra cit si d-l S.Iliesiu ,ca a-si lua-o oricind de la capat, intrucit niciodata nu mi-am irosit nici sentimentele si nici timpul degeaba,in special aici pe blogul asta , pe care citeodata fara sa vreau il numesc „al nostru”.
    Privind insa comportamentul „decidentilor”nostrii ,am mari rezerve la ora actuala .Adica ,chestiunea asta cu TVR ar fi fost un fel de test pe care daca l-ar fi trecut ,m-as fi simtit mindra ca am stiut in ce si in cine sa-mi investesc timpul si increderea ..
    Dar ,ceea ce spuneti aici mai are ptru mine o alta semnificatie .
    „Din contra, am aflat, o data mai mult, cu cine avem de a face”
    Ea se refera si la „alttcineva” in afara de „decidentii” nostri..
    Ei sunt fostii dvs prieteni care din cauza ca ati ales sa va aflati pe alt”cimp de bataie ” si nu alaturi de ei ,vi i-ati facut dusmani de moarte .Nu incetez nici un pic sa ma intreb :
    A meritat sa va certati cu ei ptru niste „batalii „care in loc sa va aduca satisfactii morale ,v-au adus numai vorbe grele si dispretul lor care inainte de astea erau adulatorii dvs,maestre..

  34. pP Says:

    Art.64. – Judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi:
    a) să-şi îndeplinească funcţia încredinţată cu imparţialitate şi în respectul Constituţiei;
    b) să păstreze secretul deliberărilor şi al voturilor şi să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa Curţii Constituţionale;
    +
    http://www.iuliamotoc.com/2010/06/judecatorii-curtii-constitutionale-sunt-obligati-art64-din-legea-471992/
    ……………………………………………………
    PS/
    pe mine ma amuza toate discutiile despre ,,DEMOCRATIE,,
    -mai ales cele de pe blogul lu VUVU

  35. Stely Says:

    Ups! Am apasat din greseala pe „trimite”si nu l-am verificat si nici nu l-am terminat ..Prin urmare ,scuze ,ptru vreo neglijenta de scriere sau de exprimare ..
    p.s.Mai vroiam sa spun ca ati avut dreptate si in privinta „ipochimenului ” de Goe .Nu-mi pare rau ca l-ati banat ,ba dimpotriva ,ma bucur ..Poate in felul asta va sti sa faca deosebirea intre oameni de buna credinta si oameni de nimic .Nu am vazut postarea( aia) antisemita pe care o invocati , intrucit nu-mi mai pierd vremea sa-i citesc (aluia) prostiile ,fie ele si referitoare la fotbal..

  36. AVP Says:

    Stely, asta e situatia…

    Urmatorul topic (probabil maine seara): „Ce face puterea in timp ce Romania e tinta unui atac mediatic… ?”

    Noapte buna.

  37. Dl.Goe Says:

    @AVP – De tertipuri si scrupule nu duci lipsa. Doar ca unele sunt slabute, iar celelate puerile. Daca simti ca nu mai poti si simti ca trebuie musai sa ma banezi (fiindca te mananca pielea) fii barbat si baneaza-ma fara explicatii sau zi barbateste ca ma banezi ca asa vrei tu pe blogul tau. Nu-ti mai doveti firea firava invocand protectii de doamne Dulcinei care sa-ti denotea cavalerismul si barbatia sau antisemitsme ca sa te dai grav si serios. Te invit in maniera cea mai civilizata cu putinta sa spui despre ce mesaj ti s-a nazarit ca ar fi antisemit alminteri o sa ramai la categoria calomiatorul de serviciu care e in stare sa faca orice marsavie doar ca sa nu pice de papagal in fata doamenelor.

    +++++++++++++++++++++
    avp reply : O parte din motivele pt care te-am banat se sprevad, daca ai minte, chiar din mesaju-ti impertient cat cuprinde ; in ce priveste mesaju antisemit, nici macar nu l-ai bagat in zeama, n-asa ? fiindca e o floricica la ureche pt Nesimtirea ta, pai cum drea… (tu in realitate, ca orice fante de Ferenetari, nu te simti decat atunci cand e vba de pielea ta, iar pe altora s-o ia dreaqu si s-o faca tobe, n-asa…? ) Uite-l colea ; el a fost postat mai intai in gheena mea de spam, dar pentru ca antisemitu – care se referea la desemnul maestrului Devis Grebu de aici – nu era sigur ca-l voi ceti, la postat si in patria libertatii de expresie, adica in gheena ta. Si cu asta, basta. Nu vei mai reveni aici, decat atunci cand vei sterge mesajul antisemit si ne vei cere scuze, mie si lui Devis Grebu.

  38. AVP Says:

    Topicul “Ce face puterea in timp ce Romania e tinta unui atac mediatic… ?” se amana sine die, cand viata-mi de cane imi va permite sa ma ocup de el… Voi incerca totusi sa pun ceva diseara… Paa

  39. pP Says:

    Buna dimineata!

    v-am pus linkul de la 22:55
    tocmai pt. a va atrage atentia ca am apreciat reactia doamnei IULIA MOTOC.
    INTREBAREA SE PUNE IN FELUL URMATOR:
    CE SE INTIMPLA CIND MAGISTRATI AI CURTII CONSTITUTIONALE (oligofreni,inculti,fosti securisti&+ ) INCALCA CONSTITUTIA – tel qu’ elle est ?
    Adica :
    ,,Art.64. – Judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi:
    a) să-şi îndeplinească funcţia încredinţată cu imparţialitate şi în respectul Constituţiei;
    b) să păstreze secretul deliberărilor şi al voturilor şi să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa Curţii Constituţionale;,,

    POATE AVP SA NE LAMUREASCA (in calitatea sa de jurist) ?
    ……………………………………………………………………………….
    PS:
    Va rog sa ma credeti ca nu ma astept sa am un raspuns de la ,,DEMOCRATII ORIGINALI,, de pe blogul lu VUVU (acolo unde se practica mirlania intens asa cum a remarcat si amicul @niku_elektriku la 03:15 )

  40. pP Says:

    mai corect
    AM APRECIAT POSTAREA DOAMNEI IULIA MOTOC

    http://www.iuliamotoc.com/2010/06/judecatorii-curtii-constitutionale-sunt-obligati-art64-din-legea-471992/
    ……………………………………………………

  41. AHA Says:

    @pP,
    Din link-ul prezentat (iuliamotoc) nu rezulta ca oligofrenii judecatori au incalcat constitutia, ci doar legea organica de functionare. E o incalcare de procedura, iar nu de fond!
    Dar daca totusi sunt dovediti ca, pe langa oligofreni, sunt si inculti si/sau securisti, propun sa aibe dreptul sa candideze la Presedintia Romaniei. Oricum ar fi mai inteligenti si mai curati decat ultimii doi presedinti!

  42. Stely Says:

    Da,fac pariu ca mesajul antisemit nu l-a citit, tocmai ptru ca vine din partea lui RH, cu care s-a pricopsit si nu mai stie cum sa scape de el ..Asta este adevaratul motiv ptru care nici eu nu mai dau pe acolo ..I-am aratat interes atunci cind a comentat cu pertinenta” on topic” si cind a avut disponibilitatea de a tine cit de cit in friu trolii care il invadasera si care se foloseau de „arca „lui ca sa ne stropseasca de acolo cu ura . L-am incurajat cind i-a pus pus la punct ,cam anemic ce-i drept ,dar a dat semne ca vrea..Trebuie sa stie ca eu ma atasez in primul rind de principii apoi de aceia care le sustin ..M-am atasat de blogul asta ptru ca am gasit oameni cu aceleasi idealuri ca si mine si care militeaza ptru ele ..Tin la aceste idealuri si tin la oamenii care si-au facut un tel in al le implini. Sigur ca nu fac abstractie de cine sunt si ce fapte au facut in trecut si ce ce fac acum acei oameni, incit sa-mi investesc increderea si respectul ptru ei..Acei oameni sunt aici ,cu trecutul lor ,cu numele si renumele lor, probate de faptele lor , si de aceia i-am ales .Nu aleg sa ma atasez de nickuri in spatele carora se ascund oameni care nu-si probeaza caracterul cu fapte palpabile care sa ma determine sa-i sustin ,sa-i respect si sa-i iubesc..

  43. Stely Says:

    Pp,
    Am citit pe blogul Iuliei Motoc ,acele articole de lege cu privire la obligatiile membrilor CC.Si eu am sustinut ca unii membrii ai CC incalca ei insusi Constitutia ,.nerespectind prevederile constitutionale .. Decizia pe care au luat-o ca fiind neconstitutionala ,cea referitoare la recalcularea pensiilor magistratilor ,este un exemplu de incalcarea legii conflictului de interese si a diiscriminarii.Adica se recalculeaza toate pensiile speciale si nesimtite ,exceptindu-le pe ale lor? Asta este si motivul ptru care a respins si reducerea cu 15% a pensiilor ..Prea ar fi batut la ochi sa declare ca neconstitutionale ,numai pe cele care le privesc pe ei..
    Ma bucur ca I.Motoc -judecator al CC ,are blog si ne poate furniza informatii clare si pertinente ..I-am pus blogul la „favorite”..
    Apropos; Cred ca @Riddick a privit-o cu reticenta abia atunci cind i-a vazut blogrollul..Inclin sa cred ca sunt acolo bloguri pe care nu le-a mai vizitat de f.mult timp.. Am vazut si blogul „Mount Thor” si asta m-a facut sa cred ca nu si-a mai reinnoit blogrollul si ca blogurile alea pesediste nu o definesc..

  44. pP Says:

    attention s’il vous plaît,!!!!

    Va rog sa-mi permiteti sa preiau postarea domnului F.Iaru(pusa pe blogul domnului DORIN TUDORAN) si sa analizam putin ,,SITUATIUNEA,,.
    este vorba de un raspuns pe care domnul IARU il ofera cu ,,generozitate,, domnului Emilian
    voila/
    @emilian
    ,,Vă înţeleg, şi, din nefericire tocmai înţelegerea asta-i problema dvs. Dacă mi-aţi fi dat şi (orice) alte argumente decît cele afişate pe blogul atît de personal al lui Viorel Padina, v-aş fi crezut. Dar cînd aduceţi ca argument dragostea dvs. pt Sorin Ilieşiu şi argumentele exaltate ale AVP&DG, pe care le recomandaţi entuziast şi insistent, verdictul meu e dat.
    Am o întrebare: îl cunoaşteţi personal pe S.I.? De cînd? Ce ştiţi despre activitatea domniei sale? Numiţi-mi cîteva acţiuni în care a fost implicat. Şi de cînd aţi devenit convins că postul din TVR i se cuvine? Aveţi o motivaţie profesională? Cunoaşteţi modul de organizare sau problemele de structurare ale instituţiei? Sînteţi convins că lupta trebuie dusă cu CA? Care sînt simpatiile politice ale lui S.I.? Bineînţeles că aştept de la dvs. răspunsuri cinstite (orice, numai propagandă sau Wiki, nu).,,(FI)

    ………………………………………………….

    Ce IGNORA ,,inocentul,,DON FLORIN IARU?
    Don IARU nu ia in calcul faptul ca d’lui face parte deja dintr-un ,,GRUP,,. (adica finalmente este vorba de grupul de presiune-,,ADEVARUL,,si este platit pentru asta…- ASTA ESTE….!)

    EVENTUAL, daca nu stie ce semnificatie are ,,un grup de presiune,,EU il sfatuiesc la modul cel mai civilizat cu putirinta sa-l intrebe pe COSTACHE (nu pe mine bre!),pe COSTACHE PARTICIU n’est ce pas?
    BON.(asta nu este grav ……si aici,adica in occident schema e construita la fel)……….-deci vorbim de schema aici si nu de scop.
    mie personal SCOPUL grupului de PRESIUNE ,,adevarul,,finalmente imi este necunoscut.
    BON.
    DOMN IARU nu este obligat sa-l sustina pe domnul ILIESIU …….(ok.,nu mai analizam motivele pt.ca am inteles.)
    DAR?
    Ce dumnezeu are F.IARU cu niste oameni totalmente LIBERI,INDEPENDENTI,unii dintre ei adevarati PROFESIONISTI(in domeniile lor de activitate telles qu’elles sont ),oameni onesti (parte dintre ei oameni care traiesc si muncesc in tari unde DEMOCRATIA functioneaza , unde scara valorilor nu este ,,une tromperie,,)
    CE INTERESE ,,obscure,,(proiectate in mintea t’ale bolnava) domnule IARU crezi ca-i poate motiva pe acesti oameni sa-l sustina pe domnul ILIESIU?
    DAR PE PADINA ?(le pauvre innocent !)
    DAR PE MAESTRUL DEVIS GREBU?

    ………………….
    désolé d’le IARU,
    Vous m’avez déçu,déçu,déçu,déçu,déçu,déçu,déçu,!(vous êtes dans un Cercle vicieux)
    cordialement
    Noblesse oblige (Quand même)
    costache constans
    paris

  45. Stely Says:

    Pp,
    Din cite imi dau seama ,acest @emilian ,este un sustinator si atit .El nu a fost prezent pe blogul asta si cu atit mai mult D-l F.Iaru s-a grabit sau a gresit cind l-a catalogat si pe el „fanatic „si „exaltat” ..
    P.S.vezi @emilian i-a raspuns din nou lui F.Iaru ,dar si lui DT..

  46. monyf51 Says:

    Cele doua postari ale lui @emilian ,nu sunt numai de mare bun simt ci si insotite de o argumentatie logica, care l-a obligat pe Dl Tudoran sa raspunda precipitat si fara continut.
    Asteptam sa-l citim pe dl Iaru 🙄

  47. Stely Says:

    moni ,
    adica l-a luat „prin invaluire”,apoi l-a dezarmat . 🙂
    bravo, @emilian ! esti un erou !

  48. pP Says:

    bonsoir tout le monde!
    am mai postat si noi acolo …………..
    dar?
    ramine cum AU STABILIT.(ei deontologii ,,SUBTIREI,,
    quel dommage !
    voila !!!!!!!
    …………………………………………………………………..

    mir June 27, 2010 at 20:51
    Your comment is awaiting moderation.
    Bonjour tout le monde
    et attention s’il vous plaît,!!!!
    Va rog sa-mi permiteti sa preiau postarea domnului F.Iaru si sa analizam putin ,,SITUATIUNEA,,.
    este vorba de un raspuns pe care domnul IARU il ofera cu ,,generozitate,, domnului Emilian
    voila/
    @emilian
    ,,Vă înţeleg, şi, din nefericire tocmai înţelegerea asta-i problema dvs. Dacă mi-aţi fi dat şi (orice) alte argumente decît cele afişate pe blogul atît de personal al lui Viorel Padina, v-aş fi crezut. Dar cînd aduceţi ca argument dragostea dvs. pt Sorin Ilieşiu şi argumentele exaltate ale AVP&DG, pe care le recomandaţi entuziast şi insistent, verdictul meu e dat.
    Am o întrebare: îl cunoaşteţi personal pe S.I.? De cînd? Ce ştiţi despre activitatea domniei sale? Numiţi-mi cîteva acţiuni în care a fost implicat. Şi de cînd aţi devenit convins că postul din TVR i se cuvine? Aveţi o motivaţie profesională? Cunoaşteţi modul de organizare sau problemele de structurare ale instituţiei? Sînteţi convins că lupta trebuie dusă cu CA? Care sînt simpatiile politice ale lui S.I.? Bineînţeles că aştept de la dvs. răspunsuri cinstite (orice, numai propagandă sau Wiki, nu).,,(FI)
    ………………………………………………….
    Ce IGNORA ,,inocentul,,DOMN FLORIN IARU?
    Domnul IARU nu ia in calcul faptul ca d’lui face parte deja dintr-un ,,GRUP,,. (adica finalmente este vorba de grupul de presiune-,,ADEVARUL,,si este platit pentru asta…- ASTA ESTE….!)
    EVENTUAL, daca nu stie ce semnificatie are ,,un grup de presiune,,EU il sfatuiesc la modul cel mai civilizat cu putirinta sa-l intrebe pe COSTACHE (nu pe mine bre!),pe COSTACHE PARTICIU n’est ce pas?
    BON.(asta nu este grav ……si aici,adica in occident ,schema e construita la fel)……….-deci vorbim de schema aici si nu de scop(En général) .
    mie personal SCOPUL grupului de PRESIUNE ,,adevarul,,finalmente imi este necunoscut.
    BON.
    DOMN IARU nu este obligat sa-l sustina pe domnul ILIESIU …….(ok.,nu mai analizam motivele pt.ca am inteles.)
    DAR?
    Ce dumnezeu are F.IARU cu niste oameni totalmente LIBERI,INDEPENDENTI,unii dintre ei adevarati PROFESIONISTI(in domeniile lor de activitate telles qu’elles sont ),oameni onesti (parte dintre ei oameni care traiesc si muncesc in tari unde DEMOCRATIA functioneaza , unde scara valorilor nu este ,,une tromperie,,)
    CE INTERESE ,,obscure,,(proiectate in mintea d’t’ale ) domnule IARU crezi ca-i poate motiva pe acesti oameni sa-l sustina pe domnul ILIESIU?
    DAR PE PADINA ?(le pauvre innocent !)
    DAR PE MAESTRUL DEVIS GREBU?
    ………………….
    désolé d’le IARU,
    Vous m’avez déçu,déçu,déçu,déçu,déçu,déçu,déçu,!(vous êtes dans un Cercle vicieux)
    cordialement
    Noblesse oblige (Quand même)
    costache constans
    paris
    …………………….
    ps:
    domnule IARU?
    DAR ? dumneavoastra ce stiti despre activitatea domnului SORIN ILIESIU?
    dar,
    despre activitatea domnului SASU?(de dinainte e de dupe potop)?
    …………………………………………..
    PS/
    o seara agreabila va ureaza cei de la PARIS!

  49. monyf51 Says:

    Sa spun sincer? Cel mai mult mi-a placut argumentatia lui @emilian in privinta „milei” .L-a desfiintat pe „coanue” 😉
    Pe mine ma intriga insa faptul cum un I A R U 🙄 poate sa intrebe asa ,cu aroganta vatafului , pe un om care articuleaza chiar bine cuvintele ,daca-l cunoaste „personal” pe dl Iliesiu. Se credea la tv ,poate,intimidand prin obraznicie? .Sau o crede ca tv-ul vanturit l-o fi innobilat ,oare?
    Pai, numai daca iei in discutie faptul ,de notorietate ,ca dl Iliesiu este membru fondator al GDS-ului ,aloo… despre ce referinte si la ce puncte mai trebuie sa-i raspunzi dlui Iaru? Iar atunci cand dl Iaru sustinea PNT-cd nu stia ca dl Iliesiu il venera pe dl Coposu? Vai mama noastra de meschini,ce suntem 😳
    Inca o data,@emilian ,un barbat destept,demn si cu mult prea mult bun simt .

  50. Goldmundr Says:

    Acum sunt convins ca domnul Dorin Tudoran stie ce se intampla in cabana @Viorel Padina&Devis Grebu,discutiile intime din jurul focului pacii si razboiului de pe insula asta cu briza de Dunare si campia libertatii noastre,cu brazi din Carpati si Padurea Neagra-de unde ne vin Regii Romaniei,unde isi are Dunarea izvoarele(cunosac bine locurile )
    Dar,prieteni,omul are atatea motive sa nu fie fericit,precum are multe motive sa fie….
    PS
    Am fost acolo unde s-au strans fanii echipei germane de fotbal,impreuna cu copiii,si ce am mai suflat in vuvuzela…
    4:1 impotriva Angliei!Recunosc ca si eu am fost sceptic cand am auzit vuvuzelele prima oara,iar acum,ce minune pe strazile Stuttgartului.O mare de steaguri si vuvuzele.Impresionant.Mi-au devenit prieteni….

  51. Stely Says:

    Goldmund,
    Felicitari echipei Germaniei ! Ma bucur ca sunteti fericit si ca vuvezelele v-au devenit prieteni .Acum putem sa ne simtim mindrii ca suntem” vuvuzeles” ..Inseamna ca prevestim ovictorie.. Cea a lui S.Iliesiu . 🙂

  52. devis grebu Says:

    to ALL , va rog sa asteptati , caci ,nu peste mult timp Maitre AVP , va da drumul la un topic nou ( scris & desenat de mine ) care –sunt convins ca nu-i va face placere tipului gretzos care cerseste palme ,pentru mila lui dispretuitoare . Daca n-ati parcurs ultima lui porcarie pedanta va rog –intre timp s-o faceti – caci astfel veti fi mai bine incarcati cu adrenalina ca sa va descarcati ( ca mine ) pe mutra lui tzafnos/antipatica . Cred ca ati recunoscut pe cine ataca sub forma centaurului ( debil desenat de cacalicacaturistu’lu peste din Moldova ( peste Prut)

  53. AVP Says:

    Cer scuze ! Comentariile la topic erau setate sa se stopeze la doua zile de la lansarea topicului…oops. Acum va mai dau o zi, desi vad ca sunteti cu ochii mai mult pe alte hyperspatzii 🙂

    Va anunt de altfel ca preste circa o ora veti avea un nou topic, de data asta al maestrului DG… Hai pa

  54. AVP Says:

    Maitre, mi-ati luat avanpremiera inainte…oops

  55. monyf51 Says:

    @Gold
    Felicitari ! Am vazut si eu meciul,dar nu mi-a placut faza cand s-a anulat un gol perfect valabil.La 2-2 soarta meciului putea fi alta .Dar sunt erori si mai grave decat astea .Bucurati-va de victorie ,ca o meritati .Germania a jucat si a fructificat mult mai bine .
    Mie imi place ciclismul,mult mai mult decat fotbalul 😛
    de-abia astept 3 iulie sa-nceapa „Le Tour” 😉

  56. Stely Says:

    Goldmund ,
    Dar ce spuneti de meciul Argentinei cu Mexicul? Am inteles ca Germania ii va avea ca adversari ..Tin pumnii Germaniei ..Tin cu ei ..Cind ma gindesc ca echipa Romaniei a
    invins cindva si Argentina si Germania ,iar acum sta acasa ,iar noi stam sa privim la bucuria lor ..
    Cred ca Germania va fi campiona mondiala ..

  57. Stely Says:

    Devis Grebu ,maestre ;
    Astept cu nerabdare .

  58. AVP Says:

    Postare noua… oops

  59. monyf51 Says:

    😯
    Luni sunt audiati candidatii pentru CA din SRTv si SRR. Surse: Ada Mesesan sustinuta de PDL pentru postul de presedinte-director general al SRTv
    Ada Mesesan, sefa Biroului de presa al PDL -cine-i ,unde-i ? A fost la pamant comunicarea in acest partid in ultimul an si jumatate 😳
    Gandul: „Democrat-liberalii o vor propune pe Ada Meseşan, şefa Biroului de presă a partidului, ca preşedinte – director general al postului public de televiziune. Surse din PDL au declarat, pentru Gândul, că aceasta a fost propunerea premierului Emil Boc la şedinţa Biroului Permanent Naţional de duminică seara. Prim-ministrul a optat pentru Meseşan după ce a fost refuzat, sâmbătă, de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. Refuzat anterior de mai mulţi jurnalişti, printre care Ion Cristoiu şi Robert Turcescu, PDL a optat pentru un om de partid. Există însă posibilitatea ca Meseşan să nu ajungă şefa TVR, dacă va dori acest lucru persoana nominalizată de către preşedintele Traian Băsescu. ” 🙄

    Sa inteleg ca mai exista vreo speranta?

  60. Anamnesis Says:

    Nu numai in chestiunea TVR, ci si in altele, observ ca PD-L nu mai joaca atat de convingator in chestiunile promise acum cateva luni.

    Oamenii de centru dreapta autentici, legati in mod onest de doctrina, sunt marginalizati; traseistii sositi din ceea ce se cheama la noi stanga au fost primiti cu bratele deschise si premiati, in timp ce persoanele dedicate in mod corect modernizarii institutionale si respectului fata de valoare, indepartati.

    Sorin Iliesiu nu convine pentru ca este un anticomunist perseverent (in vremuri cand 90 la suta din agentii de influenta de pe piata romaneasca lucreaza la stergerea acestui concept din configuratia mentala a cetatenilor romani), nu face jocuri histrionice si este ferm. Doru Maries la fel. Din pacate, decidentii politici ai conducerii TVR, ca si ai multor alte institutii capitale, au inceput sa joace la doua capete, cu mult prea multa nonsalanta pentru a mai fi credibili.

    Romania se dezintegreaza usor, dupa „cucerirea” statutului de colonie: e o tara care moare, ca structura statala, prin disolutia polilor politici, dar si prin diluarea puterii (ca si a tuturor celorlalte conglomerate politicarde) in solvent oligarhic. Statul de drept, de aici incolo, este supus celei mai mari presiuni implozive din ultimii 20 de ani. Si vorbim, oricum, de un stat de drept grav bolnav.

  61. monica Says:

    @Anamnesis,
    Ca de fiecare data, concis dar dureros de exact. Se pare ca Prezidentul are de luptat chiar si cu prietenii ,ca de dusmani se fereste singur.Dezamagitor moment !Cel putin pt mine.

  62. tunrama Says:

    As incerca un scenariu; stiu, e de film horror, dar ce mai e distractiv in Romania?! Observam ca orice solutie gasita de Guvern este boicotata de catre „opozitie” cu largul concurs al Curtii Constitutionale. Intai au fost pensiile, declarate intangibile, desi sistemul de pensii din Romania permitea taierile. Acum, aceeasi Curte poate „gasi” ca fiind tot necunstitutionala si hotararea de majorare a TVA, caz in care FMI, UE si Banca Mondiala vor „saluta” din mers si ne vor intoarce spatele (vedem miercuri). Credite de la alte institutii financiare nu se pot lua fara niste dobanzi f. mari; asta DACA se vor putea lua. Pe termen mediu, asta va duce la o inflatie galopanta si la o f. pronuntata saracire a populatiei. „Cineva istet” propune sa se declare falimentul pt. a inceta platile; in fapt, ar fi vorba de o reesalonare, dar ar duce la izolarea Romaniei in exteriorul CE in mod real. Odata izolata, vom fi nevoiti sa cautam sprijin economic in afara Uniunii si asa apare „providential” psd cu o solutie „super”: apropierea de… Rusia. Nu pare cunoscut? Cine poate garanta ca gionel nu a fost la Moscova cu „solie” si cine ar baga mana in foc ca discutiile purtate au fost chiar… „ortodoxe”? Sper sa fie doar un scenariu, un joc al imaginatiei, dar o sa vedem…

  63. monica Says:

    nu este deloc un scenariu. Ne-am imbatat cu apa rece prin castigarea presedenrtiei . Soros (sper ca n-am gresit) se tavaleste de ras acuma ! isi umfla si mai mult buzunarele 👿

  64. tunrama Says:

    Moni,
    Scenariu sau nu, psd si pnl trebuie sa aiba un scop ascuns. Refuz sa cred ca sunt doar idioti si derbedei.

  65. monica Says:

    Eu nu i-am considerat nicicand asa de fraieri .Tot timpul i-am simtit ca fiind meschini.Si mai sunt si caii troieni, de aceeasi factura,care infiltrati in guvern fac „niste lucruri” 😳 .Mai nou am auzit de legea sau ordonanta care nu mai lasa posibilitatea impozitarea printr-o taxa mai mare pe cei cu mai multe cladiri Au substituit-o usurel,usurel,de la promulgare . Cred ca BOC a facut asta ,sa-si apere proprietatile 😆 ;dar sa nu cadem in patima partiniri voluntare, ci sa recunoastem ca nici cu portocalii nu ne mandrim.Ori sunt arici atenti in orice clipa sa nu faca greseli si atunci ,stressati, le infaptuiesc cu…maiestrie,ori nu sunt in stare si cel mai frumos,pentru posteritate ar fi bine sa schimbe,repede,in aceasta vacanta ,guvernul si sa faca ceilalti 🙄 treaba !Sa lase dreac… cu totii vacanta !!!!!
    Scopul peneleilor si pesedeilor sa nici nu te gandesti ca e guvernul.Numai Basescu este BUBA lor si a pretinilor estici ( tot ai lor).
    Nu vrei sa treci dincolo?

  66. monica Says:

    patima partinirii voluntare 😳

  67. tunrama Says:

    Moni,
    Ca aia il vor jos pe Presedinte, nici nu are rost sa mai comentam; de la condamnarea comunismului in Parlament, Basescu a devenit (pt. ei) inamicul public nr.1. Dar ei vizeaza si guvernul fara intentia de a veni la guvernare; doar sa il dea jos, cu costurile economice aferente suportate de populatie. Partidele responsabile ar fi semnat un armistitiu intr-o perioada de criza, apoi avand tot timpul sa-si scoata ochii. Din moment ce in Romania trebuie data o adevarata lovitura de stat cu aspect legal-democratic si daca o astfel de actiune va prabusi economia, inseamna ca sunt si alte interese deloc evidente si deloc „ortodoxe”.

  68. monica Says:

    ai dreptate ,Dragos !


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.