Vuvuzeala ( versus ) TROMBONEALA

-reflectzii  sotto/voce ,pe seama pretzioasei/ridicole  CEaRTO/CRATITzA ,o “mârlănie stilata“(dupa unii)-

…dar, mai ales , despre “intzeleptul” ei  ORACOL  ce oracaie la plezneala “adevaruri” ( si alte zacushte) exotice  din camara bunicii , incuiata pentru inadvertentzi .  Sa incerc  sa-l “ situez “, cumva , in peisaj …

Un fel de : … burjui “nouveau/riche “ cu ifose de “certo/c..at” si certo/tudini  de “aristo/cr.hat”…

Un fel de : … evlavios –gretzos ,care-si imparte “ mila “ dispretzuitoare ,din varful  buzelor (ca o mana cereasca )direct pe solul arid al “necunoasterii” , pentru a fi adunata –calcandu-se in picioare ,cu colb cu tot – de catre “milogii” virtuali ,infometatzi  de “adevarurile” detzinute numai de EL .

Un fel de : … Razvan Dumitrescu (premiantul/si/paratorul*banca’ntai al clasei )… la feminin ( cum bine zicea una de la EVZ despre “pop/hartistu’ Barladeanu” )…

Un fel de : … “ vedetă“ dambovitzeana , ratacita tocmai in D.C.-ul ( buric –in romaneste ) “ombilical”- netaiat al  Washing/bon/tonului , imbrancita de grabitzi sau ignorata ( pana la greva foamei ), rasfatzatza -frustrata  si resentimentara –caci inecata si sufocata umilitor de valurile –high level- ale ‘jdemiilor Staff- uri de Albi capatuitzi la Casa lor , dar -si mai si- dis/turbata de “ curentul “ retragerii lor spre larg –adica vecinu’ Volo- care-l  absoarbe  nemilos spre strafunduri…

Un fel de : … Puck – dar…nu prea “clever “ ( cum l-ar fi descris William-Dumnezeu sa-l ierte pentru asemenea neobrazare ), ci – mai curand – unu’ sec&dur  pe care sa-l “crosse-ze” cu naduf  Jur/Natzional  out– editorial , ca p’un biscuit/colocvial , colega’ de echip’alunecoasa  Felix/Motanoasa …

Un fel de : … “ UBU Roi “ ,asteptand ( umil…?…oare/poate…? ) -peste noapte –orbit de nea/ionuri de pe Broadway Ave., la  “ CASTING “-ul sever ( de-a doua zi de dimineatza ) pentru  dublura rolului principal din Comedia Muzicala ( off – off ) cu acelasi nume si perspective pentru “follow-up”-uri  ( daca se lasa cu success ) , la “ UBU Cocu “ si chiar la “ UBU Enchaîné “ ( Doamne ajuta !…) …

Un fel de : … băiat/de/băiat , chishtocar/mishtocar -cand imparte “prada” cu baietzii da cartier-Raducu , R/humoru’, N.TZiganu’, Goe/a/lu/mamitzica ,Lillyku’,s.a.m.d. , dar… casual-but… cand sparge semintze ,c-un ochi la football , celalalt la bancuri rasuflate ( cu poante pe spinarea celor de la blogurile adverse), si “celalalt” la eliberarea chitantzelor/diploma  , laudatorilor de “ serviciu ” ( cuci -cautatori de cuiburi caldutze )ca , d-alde Iaru-cascador isteric/dezorientat specialist al saritului prin fereastra cu computerul adorat/detestat in bratze- si altzi poietzi frustratzi cu acshient moldovienesc , sau… sau… sever-pedant– ca o guvernanta prusaca – atunci cand indraznesc  sa-“I “ calce pragul blog-ului si bombeul  ego-ului , intrushi  cu opinii personale . Matura cu ei prin praful “ironiei “ ucig-o-toaca ,dupa care-i arunca la coltz -cu genunchii-n cioburi- din insashi demnitatea lor . Mama , mama !…ce mai carnagiu , asta daca nu-i condamna la “silnica” ,ferecatzi  in “turnu’ lui da fedelesh”.

Deci… cam asta-I homu’ nost’… Si , daca nici acu nu v-ati dumirit pe deplin ,ne-situandu-l “ in peisaj “, va mai  bat un pont . Acum catva timp , cand am fost “demisionat”-de buna voie – de la “ Cotidianul ” si -indignat – am scris si publicat pe ‘net o scrisoare deschisa , s-a gasit mediocrul/resentimentar/cu/preten tzii –DION- sa ma atace printr-o scrisoare aiurita si un “coment.” ashishderea  pe un oarecare blog . Iata ce scria becheru’ ( printre alte chestii ) : …

, pe care îl cunosc încă dinainte de perioada când împreună cu Dorin Tudoran şi I. Dogar Marinescu editam în 1990 la New York revista Meridiane” !?!

…la care tzafnosul/dispretzuitor D. T.  n-a intarziat sa-l apostrofeze  “ cum se cuvenea “ , nu…?

Foarte “interesant”. Totusi:

1. Revista se numea “MERIDIAN” si nu “Meridiane”.

2. Eu am lansat revista. Dl Jon-Dogar Marinesco a fost Director Artistic iar dl Vladimir Tismaneanu – Redactor Asociat.

3. De aceea cred ca stiu foarte bine ca dvs. nu ati “editat” impreuna cu mine nici o revista: nici “MERIDIAN”, nici… “Meridiane”, o publicatie de care nu imi amintesc.

Cele bune,   Dorin Tudoran

…pentru a adauga zeflemitor –ca de obicei – :…

…Evident, colaborarea dvs. la “MERIDIAN”, obtinuta de Jon-Dogar Marinesco, este reala. De aici si pina la a fi editat impreuna o revista e o distanta…

Sper ca sunteti bine,

Cele bune, Dorin Tudoran

… dupa aceste contre tipic certo/crate , a mai trecut ceva timp si … certocratului pedant I s-au inmultzit nevoile ( in primul rand cele de a se “ inspira “ de la alte blogg-uri , fie ele cumplit de adverse )si  inmuiat tzafna , asa ca …a schimbat placa fata de cel ce se gudura pentru atentzie si, printr-un gest “marinimos “ l-a primit sa-i zugraveasca  pretziozitatzile , doar ,doar  o semana  cu cel fatza de care nutreshte  aceasta mila creshtineasca de nestavilit . Rezultatul  ( schimbarii-spontane ) , il putetzi citi mai jos  : …

… by Dorin Tudoran on May 30, 2010

De astăzi, pe coloana din dreapta a blogului, sub PAGES, puteți deschide o pagină intitulată I’Lustrația lui DION.

Drumurile noastre s-au încrucișat în câteva rânduri și nu i-am mulțumit niciodată suficient lui Daniel pentru perioada în care, la invitația lui Jon Dogar-Marinesco (Director artistic), s-a alăturat echipei revistei MERIDIAN, pe care am lansat-o în 1990, în Statele Unite. A lucrat fără plată și cu plăcerea celor obișnuiți să dăruiască.

Cred ca acum e clar . Tot atat de clar , precum ii este lui Sorin Iliesiu ca  “ sprijinul “ pe care certo/scrobitul pretinde ca i l-a “oferit “ atat de generos –din varful nobilei sale penitze ( si pe care i l-a retras tot atat de usor&nemotivat ) a fost ipocrit sau n-a fost deloc .

Iar , Trombonistului ( ruginit ) îi mai “ suflu “ doar atat :

Vuvuzêt  trompé , musiu !…

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Post Scriptum AVP:

Celor care – precum maestrul Devis Grebu – cred ca, scriind despre broscuţe şi scorpioni, vuvuzele sau centauri şi alte astfel de animăluţe, DT se referă de fapt la mine, vreau să le atrag atenţia, cu toată prietenia, ca Dorin Tudoran, ăla pe care-l  ştiu io, nu poate fi un becisnic homuleţ cu două feţe – deci nu cu o mie, ca Buddha Sakia-Muni or ca diamantu’ Golden Jubilee, aloo…-, care una zice joi, şi alta după ce bea un ţoi, îi sare muştaru’ ca unui didiloi, îşi umflă muşchii ca un drăcuţel broscoi şi trece, imparţial ca tont rumânu cu cevaşilea ‘oi, la crunta giudecată de apoi… :oops:

Iată, de fapt, ce gândeşte Dorin Tudoran despre AVP, bre :

Depistat pozitiv de Nicolae Manolescu ca fiind unul din cei doi poeţi loviţi de geniu ai leatului său literar, Viorel Padina a fost decartat, cu viteza luminii, atât de autorităţile culturale româneşti, cât şi de plutonul său liric. Dacă cei dintâi au făcut-o din motive de securitate naţională (se ştie că un poet extraordinar e mai periculos decât o rachetă cu încărcătură nucleară) ceilalţi, colegii, au făcut-o, cum altfel?, spre binele literaturii române, care, în acel moment ca şi de-a lungul întregii ei istorii, fierbea de genii, genialoizi şi alte specii intermediare ca supa de peşte lăsată la nesfârşit să clocotească pe malul Deltei, la Portiţa.

De fiecare dată când este readus în pagina publică, Poemul de oţel dă dreptate celor ce l-au îngropat de viu pe Viorel Padina: tensiunea gândului este insuportabilă, tăişul versului mai parşiv ca sărutul unei săbii de Damasc, construcţia poemului – impenetrabilă. Este ca şi cum peste poemul lui Padina au trecut câteva sute de ani – fiecare veac cu optzeciştii, nouăzeciştii, milenariştii, deconstructiviştii, navetiştii ori paraşutiştii lui – iar diamantul se ridică de sub maldărele de moloz şi spune amuzat ”Ce drea’?”

Ce nu i se va ierta niciodată acestui poet extraordinar este totala inaderenţă la mediocritate. Pe orice parte întorci lava, ea rămâne incandescentă, strălucitoare, şi asta înnebuneşte scrumul, praful şi gloriile de hârtie creponată.

Epistolarul iepocal constituie Cearta Neînţeleptului cu Lumea Prea-Din-Cale-Afară-De-Înţeleaptă. Este cea mai vulnerabilă din toate poziţiile de foc de unde Viorel Padina trage rafale încrucişate asupra realităţii. Rareori s-a aflat un răzvrătit într-o minoritate atât de absolută. Bunul simţ nu-i şopteşte nimic. Îndreptarele de dans în distinsa societate şi ghidurile de parşivenie în budoarele gloriei îi sunt indiferente. Pachetul de minimă prudenţă cu care ne naştem fiecare Padina l-a dăruit congenerilor săi interesaţi să câştige la loteriile timpului oricît i-ar costa biletul.

Sunt multe paginile memorabile ale acestui Epistolar halucinant, necuviincios şi insuportabil de vindicativ, dar sunt puţine cele care exprimă mai limpede natura fracturii dintre Viorel Padina şi generaţia sa de literaţi decât scrisoarea pe care i-o trimite lui Ion Bogdan Lefter din Corabia, la 8 februarie 1990. Acel ”aţi alergat din răsputeri (unii chiar cu bălăngăniri caraghioase) pentru a nu pierde căruţa clipei” ar putea fi un excelent început pentru reevaluri dintre cele mai necesare, dar Viorel Padina ştie că lumea va fi din ce în ce mai grăbită şi recursurile sugerate de el sunt sortite deriziunii. Gesturile lui există fiindcă trebuie făcute, nu pentru că au vreo şansă de izbândă.

Împins şi împingîndu-se de unul singur într-o solitudine soră cu nebunia, Viorel Padina este unul din moşierii spaţiului cibernetic românesc. De fapt, este unul din întemeitorii acestui limbaj. Enervante, sărind mai tot timpul la beregata mediocrităţii, uneori revoltător de nedrepte, deseori incovenabil de drepte, scrise cu o ironie ucigătoare, cibertextele lui Padina sunt o literatură extraordinară.

Scăpat de chingile impuse de convenţiile oricărui format ”pe hârtie”, acest neliniştit de geniu ”şi-a dat foc la valiză”, s-a autopropulsat în spaţiu, sătul să tot audă de la duşmanii săi reali şi imaginari ”Eşti în aer!”

(Prefaţă la o carte-n curs de apariţie 😉 )

++++++++++++++++++++++++++++

NOTA BENE: Îi anunt pe cetitorii bloguleţului nostru ca-n viitor estimez sa compun fabula sau pamfletu (nu m-am hotarat inca ;) ) Broscutza si Scorpionu, scrisa in metru postmodern, evident, pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si desemne de maestrul DG, cu dulceata de cianura…


Reclame

50 răspunsuri to “Vuvuzeala ( versus ) TROMBONEALA”

 1. Stely Says:

  AVP&D.Grebu ,maestrilor;
  N-am cuvinte ..Am ris cu lacrimi .Prima ilustratie este zdrobitoare ,crunta si distrugatoare.. 🙂 Zau ,este prea mult ptru ziua de azi ! Bietul DT ! Mai intii il prinse „prin invaluire”si-l lasa fara replica @emilian ,iar acum d-voastra i-ati dat lovitura de gratie ?!..Deja mi se face „mila „.. de-adevaratelea . 😳
  Are dreptate AVP ..DT ,cel adevarat este cel care il elogiaza atit de generos ..Nu cred ca va proceda si d-nealui ca si @SC sa-si retraga cuvintele ..Ar fi o chestiune care l-ar descalifica iremediabil ..Dar ,cred ca DT va gasi puterea sa -si revina ..Acei citiva forumisti care ii cinta in struna ,nu-i pot fi prieteni ..Mai degraba contez pe @emilian decit pe ceilalti ..
  AVP ,maestre ;Nu credeti ca,”Parisul merita o liturghie „?

 2. Riddick Says:

  Episodul PUR-2004 (consilier Dan Voiculescu) este edificator.

  Restul „e vorbe”.

  Îmi amintesc revista „Meridian”, anii ’90. Pe coperta IV apareau diverse personaje (români şi alte naţii), pe care ulterior le-am identificat ca pioni ai reţelei lui Soros sau ai Internaţionalei Socialiste.

 3. monyf51 Says:

  @ Devis Grebu,
  Prin redarea miscarii, a proportiilor si a trasaturilor ati realizat un crochiu perfect modelului ,cu o rapiditate demna de mana dvs de maestru . De „desemne” ce sa mai spun? Sunt la fel de piscatoare ca si textul ! 🙂
  AVP,
  sper sa-ti mearga intuitia si clarviziunea ,pe subiect, pana la capat ,dar io nu cred…. 😦
  De data asta si eu…..sunt in aer ,nu-mi gasesc vuvuzeala 😳

 4. gabhryel Says:

  DT – eroul unui supliciu din care nu mai vrea să iasă ca să nu îi intre la apă piedestalul.

 5. gabhryel Says:

  P.S. Aştept cu interes fabula/pamfletul.

 6. filadel Says:

  Astept cu interes cartea. 🙂

 7. petitPARIS Says:

  remarcam ca domnul DORIN TUDORAN (VUVU)ne-a DRIBLAT (vite fait) cu o noua postare HIPER,,INTELIGENTA,, care nu face decit sa EXPLICE ,,chestia cu trestia,,
  http://www.dorintudoran.com/2010/06/28/oops/
  ……………………………………….
  iata raspunsul nostru care asteapta la moderare/
  ,,mir June 28, 2010 at 04:03
  Your comment is awaiting moderation.
  va te faire foutre!!!!!
  IMPOSTORULE avec&+COMPANIA!!!!!
  am sa revin!
  mon petit.,,
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  RECUNOASTEM CA ESTE CAM DUR (pe masura imposturii +&-)
  ‘intelege cine poate!n’est ce pas?

 8. monyf51 Says:

  😳
  oops-ul pus in mare graba ai crede ca e un soi de obligare a privirii sa treaca de la o chestiune la alta,pana la hipnotizare.Nu mai intelegi nimic 🙄 din aceasta sfortare a muschilor unora 🙂
  Pe cei care merg in soare ii urmeaza in mod necesar umbra, iar pe cei care pasesc prin glorie ii insoteste invidia(socrate)
  Ma uit pe „21”, nimic,ma uit pe :oops” ,iar nimic .Mai sa fie ❗

 9. devis grebu Says:

  @Stely&Mony , gata , am tras o linie si…neavand ce „aduna” , am pus PUNCT . De acum incolo , nu voi mai scrie nici un Topic , continuand ( in masura in care voi fi solicitat de AVP ) contributia mea ” grafica ” ( nu ,caricaturala ) , cu cate 1 – 2 desenase , cool & spleen… Am observat –in general – la mai toate postarile mele textuale ( chiar si dupa interventiile mele pe blog cu privire la alte teme sau persoane ) , ca se lasa o tacere grea–mormantala , intrerupta ,sporadic , de vreun oftat sagalnic sau un stranut vesel urmat de o droaie de urari de sanatate ( de la ceilalti „comentatori”treziti din somn ),cate-un clip/pauza/muzicala
  (expediat de pP/cC intre doua „p’tit/rouge-uri”, la tzanc , pentr-un pipi sau consum de floricele ) sau si mai si , cate-un „mesaj” juma/francais–juma/rrom–juma +++++++,
  care n-are nici o legatura cu „prefectura „… DINCOLO…la „dusmani” se combate ,se desfiinteaza , se calomniaza , se… etc-izeaza din greu … ASA CA … nu doresc sa analizez in profunzime cauzele acestei situatii cu care nu ma–si nu ma voi– acomo.dez/da , caci imi ASUM IN TOTALITATE VINA
  ( fie ca sunt preocupat de subiecte banale/tabu , fie ca le tratez cu superficialitate , fie ca sunt confuz in idei sau sintaxa , slab din punct de vedere literar sau prea ermetic sau si una si alta-la pachet , fac prea multe greseli ortografice sau de sintaxa ( pentru puristi d-alde Goe si toante mamitzicile lui )si declar –pentru linistea sufleteasca a vizitatorilor acestui blog , ca acestea-s ultimile randuri ale aventurii mele literare . Doamnelor , v-am adresat acest mesaj ” cutremurator ” NU pentru a va mustra , ci dimpotriva , caci sunteti –de obicei –printre unicele amatoare de senzatii tari si va aventurati ( e drept , cam cu timiditate ) pe acest teren ” minat” . BYE , BYE !…

 10. monyf51 Says:

  Dle Grebu,
  Imi pare rau de decizia pe care ati luat-o ; nu va spun decat un singur lucru :va respect prea mult . Pacat ca n-o pot face si altii .
  Tot aici,ne vom mai intalni 😉 Sunteti prea bun ,ca sa se intample altfel !
  Am un singur cusur,nu pot vorbi de una singura ,pt ca dupa cum ati remarcat si dvs sunt prea purissima 🙂 Nu sunt vesela deloc .Va imbratisez,cu drag ,cu prietenie daca imi permiteti ,dar simt ca mi se face dor,din acest moment .

 11. gabhryel Says:

  observasem şi eu că DT şi-a „tras” caricaturist, ca să nu fie mai prejos de tandemul de aici: texte de-vis şi ilustrări de oţel

  spirit imitativ
  de moimă

 12. Stely Says:

  Buna ziua,
  Devis Grebu,maestre;
  Am spus si am s-o mai spun (a cita oara? ) – nici eu nu mai stiu,zau .. 😳 Pamfletele ,textele ,postarile( mici si mari )sunt pe masura „desemnelor „,ilustratiilor ,picturilor , graficei si chiar al caricaturilor dvs..La fel de inteligente ,analitice ,sintetice ,expresive ,poetice (cu metafore si figuri de stil ) ..Fiecare cuvintel si fraza au rostul lor ,bine intepenit ,au informatii si legaturi intre ele , pe care cei care au urmarit activitatea d-vs si au urmarit evenimentele , le inteleg bine si stiu unde „bateti „..
  Va rog sa ma credeti!; este perfect ,din toate p.d.v.. ..Este „ermetic”numai ptru cei prea grabiti sau adormiti cit sa nu inteleaga „broderia „fina si de valoare a textelor dvs..Stiu ca vreti sa fiti la fel de bun ca si in grafica ,si ,sunteti ;dar daca v-ati consacrat si validat in domeniul artei plastice, noi cei care postam aici ,suntem tentati sa „citim” mai intii „desemnele” si tinem neaparat sa la intelegem ,intrucit sunt f. incitante ..
  Stiam disputa cu confratele Dion (am citit despre asta)..Stiam si despre interventia lui DT,prin care l-a pus la punct pe acesta ..Sigur ca este amuzant ,cum DT si-a schimbat parerea ,dar acum stim si de ce ,adica d-voastra ati pus punctul pe „i” ..Toata lumea bloggeristica a sesizat ca DT vrea sa va copieze .. Este clar ca a vrut si vrea cu orice pret sa intre intr-o competitie, cu d-voastra si cu AVP,pe toate planurile ,.Eu cred ca nu este cazul sa incepem cu totii un razboi de guerilla ,ptru care ne-ar epuiza sufleteste ,dar ne-ar si distrage de la alte probleme….Eu cred ca DT ca si SC ,a pierdut acest „razboi” .”Armata ” lui este mai putin „inzestrata” si este si dezorganizata ..Nu are strategie si nici oameni curajosi sa patrunda in tabara inamica sub camuflaj 😉 ca sa ne ia prin „invaluire”si sa ne „momeasca” ,ca apoi sa ne lase fara replica cum a fost lasat el si pretinul sau ,F.Iaru .. 😳
  De ce sa plecati ? Pai ,nici eu nu mai pot , fara dvs si fara parteneri de dialog ..Eu am avut totdeauna in gind sa va rog sa intrati mai des cit sa mai animati atmosfera ,dar nu am indraznit sa fiu mai insistenta ..
  Ieri am fost ocupata cu mici ,dar consistente „incursiuni”in tabara „inamica ” 👿 Aseara am postat putin ,la prima impresie ,dar dupa ce m-am relaxat citind de citeva ori si tot asa si cu ilustratiile ..
  Acum ,doar ce am sosit de la program ,am mincat si am udat florile si …sunt aici ..Va astept ..
  P.S..Si altceva ..Sunt multi care vad ,,citesc si pleaca ,neindraznind sa comenteze ..Asta este .. Normal ar fi sa se „deschida portile „,dar nu ptru „dulai de Ferentari „si trolli care improasca cu injurii ,idiotenii si timpenii ,ci ptru cei care au predispozitie spre ceva cit decit interesant, chiar daca siciie ..dar nu jignesc .. Eu ma consider destul de puternica incit sa ma infrunt cu oricine de pe orice blog ..Daca nu credeti ,cercetati! 😳

 13. Stely Says:

  Gabhryel ,
  Poate ca nu sunt eu cea care trebuie sa te „imbie”sa dai mai des si pe aici ..Dar cred ca la topicul asta ai putea sa dezvolti mai mult ..ideea . Daca nu vrei tu ,lasa-ma pe mine sa vin cu niste „vorbe” explozive si tulburatoare ,de acolo 😉 unde sunt marturie vie a tsunamului dezlantuit de tine 🙂 Cred ca doua trei postari din alea l-ar aduce imediat inapoi pe maestrul D.Grebu ..(„texte „de-vis …”)asa zise Gabhryel ..
  Ce zici ?Esti de acord ?
  P.S .Si tu ,Filadel ..”mai vino seara ,pe la noi….” .Mai tii minte ?

 14. skorpion Says:

  stely,

  nu cred ca DT este .DT ,cel adevarat este cel care il elogiaza atit de generos

 15. Stely Says:

  gabhryel Says:

  septembrie 9, 2009 at 03:13
  Înainte de a vă părăsi definitiv spaţiul ludic al celebrităţii, vreau să vă spun, domnule Tudoran, următoarele:

  Dacă aţi grăi în graiul exilului şi limbile toate le-aţi cunoaşte, sunteţi atît de trist şi întristător încît aţi făcut suferinţa dvs. obiect de studiu, nu de admiraţie. Calitatea asta nu vă este proprie.

  Ce vă este propriu este: anti-talentul, martirajul, opulenţa moralităţii, excesul convingerilor şi inapetenţa pentru celălalt.

  N-am nici un respect pentru dvs.

  P.S.scuze ,@Gabhryel ..Am luat tacerea ta,drept raspuns afirmativ ..Nu am putut rabda si am adus una „mica” ,dar edificatoare .. 😳

 16. monica Says:

  As fi cinica si as parafraza pe „cineva” 😉 Cum dreaq… se face, mey Stely, ca dintre toti,ramaseram numa’ noi doua….vestalele 😆 ?
  Trebuie sa recunoastem ,ca personalitatea dlui Grebu inhiba. Eu imi fac mea si recunosc ,ca deseori ,cum s-a intamplat si aseara la asa un pamflet sa nu mai ai cuvinte. Scrisese TOT .Cu banalitatile cu care puteam veni eu,cum s-a si intamplat ,faceam decat sa sterg si sa stric frumusetea crochiului realizat din cateva tuse,perfecte .

 17. Stely Says:

  Si aici uite ce impaciuitor li se adreseaza AVP ,celor doi prieteni(DT si F.Iaru),pina mai ieri -adica nici macar un an ..

  AVP Says:

  septembrie 9, 2009 at 08:11
  „He-he… Dacă aţi şti câte mi-a zis gabhryel chiar mie, olelie-lie, la-nceput, când ne-am cunoscut, iar pe urmă brusc i-a trecut, devenind chiar fănel al meu, din când în când, când o fi vrut, după care iar o ia pe arătură ca orişice savant – universitar, aloo…- cam nătâng, pentru care îmi vine uneori chiar să şi plâng, aloo, ştiind că un aşa gabhryel-băieţel zace în fiece poesel, sireac de el, când îl loveşte angeloiu păzitor, Gabriel, cu arcu-i cică blând, în peptu stâng…

  Ştiţi şi voi…:

  Puse-o floare-atunci-n arcu-i
  Mă lovi cu ea în pept,
  Şi de-atunci în orice noapte
  Plâng pe patu meu deştept…

  Fiţi şi voi mai înţelegători, dreq… Nu mai suntem, mulţi dintre noi, copii (la minte, căci la suflet mereu vom fi…) ”

  Hai pa… Asta e viaţa, complicată ca drea, şi tocmai un hartist să no-nţeleagă, bey, a…?

 18. monica Says:

  mea culpa …off !

 19. Stely Says:

  monica,
  Te Aprob pozitiv .. 🙂

 20. Stely Says:

  Skorpion ,
  Esti de acord cu mine ? Dar ,despre textul si ilustratiile maestrului D.Grebu ,ce zici ? Spune macar daca te-ai dus pe blogul lui DT si daca ti-a placut cum a comunicat el cu postatorii care il lauda ,dar si cu ceilalti care nu prea sau inghesuit sa-l laude ..

 21. Stely Says:

  Ştiţi şi voi…:

  Puse-o floare-atunci-n arcu-i
  Mă lovi cu ea în pept,
  Şi de-atunci în orice noapte
  Plâng pe patu meu deştept

  Apropos ,Dar „centaurul nostru ce avea in mina stinga
  spre ale pune in „arcu-i”? Si cine era tinta ? 🙂 😳
  p.s Aici s-a cuveni sa raspunda .”mamitzica ” 😦

 22. Stely Says:

  monica,
  Ai dreptate ..Nu toata lumea se expune .
  Dar ,cum sa zic ..Daca-i bal ,bal sa fie !
  p.s. Nu stiu daca ai sesizat ca pe „acel „blog ..Un vechi pretin 😉 a facut ceva referiri la cele citeva chestii despre fotbal ,pe care le spuseram noi ieri ..

 23. Stely Says:

  oops ! ” s-au” inghesuit,bre ..acolo ,sus ,e greseala ..
  :mrgreen:

 24. skorpion Says:

  stely,

  aventura mea pe blogul lui dt a fost de scurta durata;
  intii am crezut ca nu este de nasul meu sa intru pe blogul unei personalitati atit de cunoscute; insa AVP m-a incurajat sa merg.

  cred ca nu am postat mai mult de 10 zile; desi cele spuse de mine erau chestii de bun simt, am fost mitraliat de citiva de acolo, inclusiv de dt, care ajunsese sa baneze bietele mele postari…

  in final am renuntat sa mai merg acolo, tragind concluzia ca dt are o personalitate mediocra, chiar dubioasa

  am spus!
  🙂

  p.s. sper ca avp ma iarta pentru sinceritate.

 25. filadel Says:

  Devis Grebu

  flacăra nu arde în van. Niciodată. 🙂

 26. Stely Says:

  skorpion,
  Da,stiu ..si AVP nu te lasa nici pe tine ,nici pe Pp si nici pe mine ,sa ne atingem de cei doi ..A fost nevoie de o alta pozitionare a lui AVP (eu zic ca cea corecta )fata de T.Basescu si EBA si gata cu prietenia ..
  Dar ,poate chestiunea asta ,cu S.Iliesiu la TVR , sa ne lecuiasca si pe noi de a ne mai pune sperante in cineva care sa ne asculte ..Pe noi ca pe noi ,dar mai mult pe ei ,cei care au mai mult credit decit mine sau decit tine sau monica ..
  Chiar asa ..Ce se mai aude ? Este adevarat zvonul cu privire la Ada Semesan ?(sau cum o cheama ?)

 27. Stely Says:

  Filadel,
  Mai zi ceva ,ca si tu le zici bine ..

 28. skorpion Says:

  ada mesesan

  nu stiu, stely, ce mai este adevarat in tara asta…

  ultimele 2 saptamini de dusuri politice scotiene m-au linistit
  🙂

 29. DespinaVestea Says:

  DT este o cantitate neglijabila si ignorabila

 30. skorpion Says:

  stely,

  recunosc ca pentru mine dt a fost o mare dezamagire.
  punct.

 31. filadel Says:

  Bună Steliana, Despina! 🙂

  nu știu dacă zic mai bine sau mai rău. Poate nici una nici alta. Ce importanță are? Deocamdată Dorin Tudoran nu-mi vorbește însă mă deranjează cînd cei care-mi vorbesc (așa ca AVP-ul sau Devis Grebu) se simt îndemnați să tacă. E pervers.

 32. Stely Says:

  Filadel&Skorpi ,
  Ma simt bine cind va citesc si vad ca ati ramas aceiasi oameni echilibrati si corecti.. Cind am timp ma duc pe M.Thor si deodata mi se face dor de voi toti si de solidaritatea noastra ..Acum parca am intrat cu totii intr-un impas ..Am venit si eu de mai multe ori la voi(la Copacul .. )am si postat ,dar mai rar ..Ma bucur insa cind vad ca sunteti bine ..

 33. devis grebu Says:

  @Stely&Mony ,din nou ma adresez MAI ALES Dstra , dar –precizez– doar cu un „scurt” adaos/precizare despre…asa zisul meu „razboi” sau „disputa” cu asa zisul „confrate” DION , care a fost cooptat de „ilustrul certo/da’nuprea/crat” pentru a deveni „competitor” al blogului nostru – cu sirop AVePist de mura-n gura si dulceatza DeGeista de cianura- etc., s.a.m.d.,…
  Cu riscul de a parea increzut ,poate chiar megaloman ( vezi Raducu), sunt OBLIGAT sa clarific si sa le repun la locul lor , toate aceste confuzii , cu atat mai mult ,cu cat ele sunt binevoitoare . Eu sunt un artist plastic ,specializat ( prin studii inalte si indelungate)in domeniul picturii/de/chevalet. Fortat de imprejurari tragice -la inceputul carierii mele-si –ulterior – solicitat de diversi comanditari selecti , am creat dealungul anilor si in domeniile graficii/gravurii ,ilustratiei ( de presa si de carte ),publicitatii ,scenografiei , filateliei , etc., Am predat si ca profesor universitar ,la cateva dintre cele mai prestigioase Universitati din U.S.A. , Israel si Romania . Desi sunt reputat pentru simtul umorului si nu de putine ori l-am folosit in ilustratiile editoriale , nu pot fi caracterizat sau numit ( de „binevoitori”-nimic peiorativ-nu-i asa…? ) CARICATURIST . Caricatura are legile si specificul ei ( in primul rand celebra BULA-la plural ,doldora de texte esentiale calitatii ei ). In general , caricaturistii nu stiu sa deseneze sau nu dau atentie/importanta desenului , ceea ce apropie –in opinia mea– acest gen ,de jurnalismul scris ( epigrama , tableta, bancul ).In consecinta , pentru oricine cunoaste cat de cat opera mea,este clar ca eu NU SUNT CARICATURIST . Trioul ” artistic” adus ( pare-se –in contra/pondere ) pe „acel” blog , nu este omogen. Carica/turistul moldovean ( nu-i retin numele ,dar nici nu-i nevoie ) e banal/rasuflat ca idei- si slab-spre-nul-ca desen . Deci ,nu conteaza . Ion Barbu ESTE caricaturist. Foarte bun.
  Reputat ,atat national cat si international. Plin de idei mediatice si social-culturale. Il cunosc personal indeaproape
  si nu numai ca am colaborat si/sau participat cu el la diferite proiecte ,dar am fost chiar invitat de onoare la celebrul sau festival al ” Omului rau „( la el acasa , la Petrila )si multe altele pe care nu are rost sa le enumar aci. Dar…desi el e unul ditre putinii caricaturisti care dau importanta desenului si pot spune ca are un stil propriu si calitati estetice evidente , ramane un caricaturist , caci valoarea „lucrarii”sale sta in BULA ( cu texte haioase ) . Nu putem fi comparati ,nu putem fi evaluati decat separat , fiecare in domeniul sau .
  Si acum , „graficianul” DION . Average,ca sa nu spun mediocru . Fara studii inalte DE SPECIALITATE , fara o activitate publicistica nationala ,dar–mai ales internationala
  peste media valorica ( colaborarea lui la NY Times ,de care face si SE face atata caz , a fost efemera si lipsita de „greutate” si importanta ) sau apta de a fi remarcata. Eu l-am adus la Cotidianul ,dar –deoarece nu facea fata livrarii zilnice a unei ilustratii editoriale ( cu o idee puternica si o executie grafica de calitate ) si-a „adaptat” stilul necesitatilor ( computerizat ) ,dezamagind pe cei care-i acordasera increderea ,in frunte cu mine . Dar , a fost dat afara din cauza caracterului sau infect ( pe care l-a exhibat si ulterior ) si lasat afara , IN CIUDA RUGAMINTILOR MELE INSISTENTE la cei resposabili ,pentru a fi reprimit . Ura vocala si scriptica pe care mi-o poarta din acel moment, nu este numai nejusta dar ridicola (nu voi intra ACUM in detalii ,dar o pot face oricand ; aviz celor care ar putea contesta cele spuse de mine ).
  Stimate doamne , revenind la inceputul interventiei mele , va rog –deci– sa fiti ingaduitoare ,revizuind tot „vocabularul” acestei ” COMPETITII” care NU POATE AVEA LOC , din cauza ca (scuze) competitorii se produc pe terenuri DIFERITE . Capisci…? Thank you very much !…
  In concluzie , datorita faptului ca –am impresie ( dar o sa mai verific) –ca am provocat ,pe de o parte ,o anumita „emotie” participativa , dar ,pe de alta parte superbele ,emotionantele mesaje ale VESTALELOR , ma determina sa ma mai gandesc la o eventuala reintoarcere „proz/aica”…

 34. filadel Says:

  Devi Grebu
  așa mai merge! 🙂

 35. Goldmundr Says:

  Intre New York si cabana de langa fluviul timpului
  OK,e vorba de o calatorie,o calatorie reala si in acelasi timp imaginara,sufland din spatele cetii vocea talentatului poet Dorin Tudoran,o calatorie a la Jules Verne,ridicandu-ne
  intr-un balon de pedanterii lingvistice,arucand din balast,ca o purificare a sufletului,ridicandu-ne cu greu peste New York-orasul care nu doarme niciodata in timp ce Statuia Libertatii ramane de straja-candva am ajuns pe insula Liberty Island,am urcat spre soare prin soclul statuii,simbolul Lumii Noi,ii multumeam bunului Dumnezeu pentru fiecare pas facut in USA,pe atunci,bastionul nr.1.al libertatii mele-calatoria inainteaza survoland vazduhul,ca apoi sa coboram pe mare cu talentatul,mereu modernul,inegalabilul Mellville la pupa,luptandu-ne precum leii marilor nu numai cu balenele de ieri dar si cu monstrii de azi si mai ales cu prietenii de ieri si de azi,cu trecutul si prezentul,ca intr-un tarziu,pasind simplu,pe romaneste,in mirifica lume a lui Viorel Padina.atat de reala incat a devenit deja legendara,acolo unde batranul fluviu nu mai e albastru-indiferent ce spun psd-istii care declina rosul in toate cazurile minciunii posibile si plauzibile pentru popor-dar plin de maretie ce impune respect,unde intalnim la tot pasul personaje fabuloase,din carne si oase,ascunse dupa tufisurile din explicatii si sintaxe stufoase,
  dar avand langa noi un ghid-un filozof si filolog al limbii romane,o Calauza din Campia Dunarii,care ne-a intins mana cu sinceritate si asa am ajuns la cabana din Centrul Lumii.

  Decorurile extraordinare care ne-au condus pe calea devenita si mai interesanta,mai suportabila,mai deosebita,mai plina de intelesuri peste toate intelesurile limbii lui Viorel,ei bine,toate poarta semnatura maestrului Devis Grebu.

  Eu am auzit ca cine reuseste la New York,reuseste oriunde in lume,doar acasa e mai greu,la fel ca si profetii.
  Acasa reusesc doar gladiatorii si luptatorii cuvantului pentru Adevar si Dreptate.

  PS
  Multumesc pentru urarile de bine pt. echipa de fotbal a Germaniei.Acum au ramas in competitie doar echipe f. bune-sa castige cei mai buni!Nu stiu de ce,dar de cand ma stiu am fost pentru fotbalul „nordic”,jocul de echipa,englez,german si olandez,pentru seriozitatea lor,daca nu juca echipa Romaniei…..Ceilalti mi se pareau „teatrali”,distrugatori de joc,increzuti,”vedete”,fentisti si fitzisti.Acum sunt putin mai obiectiv.

 36. DespinaVestea Says:

  @Filadel
  Salut 🙂
  Vad ca Maestru Devis Grebu ne-aduna de prin coclauri.

  Si mai cred ca suntem de fapt toti cam nacajiti .N-a prea iesit cum ne doream .
  Si nu stiu ce s-ar mai putea face mai mult

 37. Stely Says:

  Devis Grebu,maestre ;
  Sigur ca aveam nevoie de precizarile d-voastra ..Ma bucur ca ati revenit 🙂 Sa fiti convins ca sunt de acum si o „vestala ” a d-voastra ,destul de „inflamata „, din cind in cind .. 😳 mai ales cind lipsiti mai mult de o zi 🙄 Ne speriem ,zau! ..ca adineauri ,cind ne ziserati : „BEY,BEY. Pai,daca nu erau Filadel si Skorpion ca sa-i tin de vorba ,ma duceam la culcare ..
  Da,am vazut cum incearca DT sa-l scoata din incurcatura pe Dion, precum ca s-a intimplat sa aiba la tanc niste desene pe aceiasi tema ..Am citit despre el , parca si pe blogul lui Popescu D’Hart ,cind a vrut sa va puna intr-o lumina nu prea buna ,dar stim cu totii cauza .. 😉
  Prin urmare sa-i uitam ,sa-i ignoram si sa ne bucuram de valoarea pe care o conferiti acestui blog ,impreuna cu AVP ,bineinteles..

 38. filadel Says:

  Despina
  ce e de făcut? Ca de obicei să punem umăru să urnim căruța! 🙂
  Îmi pare tare bine că v-am regăsit cu toate că nu vă pierdusem niciodată!

 39. DespinaVestea Says:

  Filadel
  Vad ca esti optimist. E bine. Eu nu prea sunt .
  Dar voi urmari ce faceti voi si poate ma veti convinge si pe mine

 40. monyf51 Says:

  Maestre,
  Multumesc mult ca ati reanalizat situatia in care ne gaseam ,dupa cum remarca si Despina 😉 cat suntem un cerc,fara punctul central(AVP&D.GREBU),traim in vid lipsiti de satisfactie,implinire ,lumina si iubire.Cu rabdare si tutun ;),aveti posibilitatea amandoi sa introduceti in cei care roim in jurul vostru ,spiritul insusi .Si aloo… nu radeti ,ca daca ne gandim si ne amintim vremurile cu …..subtillissimi …o sa-mi dati dreptate 🙂
  O seara buna ,in continuare ! A mea este,deja,dupa o zi istovitoare in care furtuna si vremea rea ,parca, nu mai doreau sa se restabileasca 🙂

 41. Stely Says:

  Goldmund ,
  Veniti (ca de obicei) cu eseuri fromos aduse din condei ; romantice si pline de intelepciune .. Am vazut ca ati vizitat blogul cu pricina si ca i-ati spus destule vorbe intelepte ,dar el (DT )v-a raspuns destul de vag si parca plictisit ,vorba maestrului D.Grebu :”din virful buzelor ” si cu „ifose de „certo/c..at” si certo/tudini de “aristo/cr.hat..”
  P.S.Cred ca adversara Germaniei in sferturi va fi Brazilia ..

 42. filadel Says:

  Despina
  chiar nu-s optimist. Aș vrea să fiu dar nu mă lasă pustia asta de-i zice rațiune. Însă cînd ai de-a face cu iraționalul în cea mai destrăbălată formă nu trebuie să-l bagi în seamă. Cui pe cui se scoate. 🙂

 43. DespinaVestea Says:

  🙂 🙂 🙂

  Stiu cum e cu irationalu’.Te faci ca nu-l vezi, il ignori si incerci sa mergi mai departe.
  Enervant este insa ca vine dupa tine 😆

 44. Stely Says:

  Filadel,Despina ;
  Voi de ce sunteti pesimisti ? Ca se mareste TVA ,ca a crescut euro si ca o iau la vale preturile ?Va afecteaza in mod direct ,sau nu asta este cauza ?Pina la urma cine va fi Directorul TVR? Se stie exact ? ca eu nu am reusit sa aflu ..

 45. AVP Says:

  Buna seara. Ma bucur de decizia maestrului nostrum, DG, de a nu ne parasi, dupa cum sunt incantat de decizia unor pretini vechi de a reveni si de hotararea pretinilor statornici de a fi mereu aci…

  Postare noua.

 46. DespinaVestea Says:

  Stely,
  Eu personal sunt foarte dezamagita de 2 chestiuni care mie mi se par extrem de importante:
  1-
  Nu s-a acordat atentie aproape DELOC influentei pe care o are mass media asupra populatiei.S-a ignorat pur si simplu acest aspect-nu stiu exact de ce si cine n-a miscat un deget pentru asta.Inteleg ca acum se agita pentru TVR-care in opinia mea nu este suficienta.Ar trebui sa existe 2-3 televiziuni private ,active care sa explice de ce am ajuns in situatia economica de acum care sa dea sugestii oamenilor de cum sa-si castige existenta altfel decat asteptand bani de la stat etc.
  2.
  Ma asteptam la mai mult talent politic.Nu m-am asteptam ca pachetul de austeritate sa cada la CCR din cauza votului cuiva de la UDMR.
  Pur si simplu nu se pricep sa selecteze oameni.Prea multi din propulsati in ultimii 1-2 ani s-au dovedit a fi tradatori.

  Cam asta este.

 47. Stely Says:

  Despina ,
  Judecatorii CC sunt pusi de partide ,dar nu pot fi influientati ..Cine crezi ca indrazneste cineva sa-i zica unui judecator al CC ,cum sa voteze ?.Asta e..Acel judecator pus de UDMR ,a votat alaturi de pesedisti si penelisti ,dar nu avem cum sa spunem ca a tradat..
  Chestia cu TVR nu ar trebui sa te faca pesimista ,intrucit nu prea i-ai dat importanta din cite stiu.. Alea 2-3 teveuri private, nu mai au sorti de izbinda acum..Ai rabdare sa dea astea faliment ..

 48. DespinaVestea Says:

  Stely,
  Eu vorbem de tradat,in general.
  Nu mi-am facut niciodata un plan bazandu-ma pe falimentul competitiei , nu-mi sta in fire.
  IRTV si A3 nu vor da faliment pentru ca merg cu bani adusi din alta parte.Ele sunt organe de propaganda stangista si functioneaza prin subventionare.

 49. monyf51 Says:

  @Despina,
  Irealitatea si Antenele traiesc si fac bani din publicitatea de la stat .Acolo sunt banii nostri ! 😳 De ce crezi ca-si deschide si paturiciu studio tv? pt ca nu mai are de unde sa suga banii de la stat . Contractele de publicitate sunt adevarate biblii pe care nu oricine le poate deslusi ! Cred ca Dragos ne poate deslusi enigma asta.
  Tradarea este transpartinica,cu siguranta! poate acum ne vom da dreac…seama ,ca politichia de Dambovita nu se face cu sufletul 😆 ci cu ocaua 😯


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s