Ce face puterea in timp ce Romania e tinta unui atac mediatic…?

Cum poţi cuceri o ţară fără să tragi un foc de puşcă, fără să mişti un tanc, un avion sau o rachetă, fără să deplasezi baremi un singur soldat înarmat în teritoriul inamic si fara sa-ti atragi riposta colectivă a aliaţilor nenorocitei ţări ? :roll: Păi, e simplu : o ataci cu Tunurile Catodice :idea: Dacă aţi citit în loc de “Tunurile catodice”, “Tuburile catodice”, nicio problemă, căci tot aia e, aloo… Şi să nu ziceţi că n-aţi auzit de tunurile catodice ori să vă imaginaţi c-ar fi vorba de vreo apocaliptică drăcie a Armaghedonului, căci fiecare dintre noi e ţintit aproape non-stop cu-o astfel de armă infernalo-banală, recte cu tembelizoru’ nostru cel de toate zilele, după cum v-aţi prins deja, n-aşa ?

Planul de attack e la mintea cocoşului, dar nu cumva să credeţi că, tocmai de aia, n-a putut să treacă prin minţile sofisticate ale staffurilor majore comanditare, aloo… Numai scriitorii minori, savanţii mediocri şi belferii ce-şi zic filosofi de catedră cred că, spre a fi cât de cât serios, un lucru, o teorie, un postulat, un roman, o piesă de teatru sau un adevăr trebuie să fie un eon complicat; din contra, istoria – inclusiv gnoseologia – ne spune că toate ideile, faptele sau op-urile epocale sunt simple atât în esenţa cât şi-n forma lor şi că ori de câte ori a apărut pe firul-marker al creaţiei un mister complicat, o concepție sau o teorie pempantă, gomoasă, luxuriantă, ocultă, secretă, iniţiatică or inefabilă, acolo a fost vorba, în ultimă instanţă, de un bluff, de o escrocherie, de o pseudodescoperire sau de o fantoşă noosferică, aloo… În cazul ce ne interesează, nu-ţi trebuie decât o coloana a V-a (despre care a vrut să ne povestească odată A. Severin, din spirit pur vindicativ, probabil, înainte de a-i tăia muştiucu tovarăşii de idealuri), nişte cozi de topor, bine diseminate şi disimulate pe teritoriul “inamic”, care să proiecteze ori să acapareze unul sau mai multe posturi TV de top şi-n acelaşi timp să neutralizeze Televiziunea Publică ori concurenţa, iar pe urmă fandacsia e gata ! Într-un an-doi-trei-nouă (depinde de cantitatea şi calitatea tunurilor catodice de attack, precum şi de rezistenţa targetului), warriorii profesionişti ai tembeliziunilor attackatoare vor reuşi să-ncarce la maximum subliminalele telespectatorilor din nişa lor de influenţă, inoculându-le dispreţul sau chiar ura faţă de autorităţile responsabile ale statului vizat, sentimente care la dead line-ul electoral comandat se vor transformă în voturi contra puterii care este şi-n voturi pentru marionetele păpuşarului din poveste, care astfel ajunge la manetele ţerii cu pricina fără să-şi mişte ordiile încoace, ba chiar fără ca NATO, UE, ONU sau alţi câini de pază ai securităţii mondiale or euroatlantice să bage de seamă ce s-a-ntâmplat…

Iar în această cruntă situaţie, ce-i de făcut, mey ? :roll: Dacă te grăbeşti să tragi concluzia, absolut responsabilă de altfel, din punctul de vedere al unui ocărmuitor naţional, că mass-media neînfrânată, robită exclusiv ratingului ori strictamente intereselor patronului puşcăriabil, sau chiar folosită pur şi simplu ca armă de attack postmodern, aşa cum am imaginat mai sus, creează vulnerabilităţi suplimentare pentru securitatea statală, dând de înţeles că ar cam trebui puse baremi câteva botniţe pe boturile rânjinde ale pamfletarilor ce atacă autorităţile esenţiale direct la beregată, precum lupii (căci a spune că le critică ar fi un eufemism homeric, in spe, aloo…), păi atunci îţi sare-n spinare CTP, ţipându-ţi că eşti asasinul libertăţii de expresie, tyranul pol-potic, bokassa-ul ot Carpaţi – căci Drakkula ar fi deja anemic spus, păi cum dreaq -, astfel că te pomeneşti pe cap cu tot felul de organizme fără frontiere, despre care nici naiba nu mai ştie cine şi când le-a creat şi cine le (mai) sponsorizează, cu ce scop, care te iau la refec, te săpunesc de-ţi sar fulgii, te tupăiesc de se-aude până-n Parlamentu” Ioropean sau la Washingthon DC despre cât de criminal eşti tu, cenzorul odios din Balkani, asta ca să nu mai pomenim de hurletele apocaliptice ale antenelor, care vor hysteriza în nicio săptămână masele de bizoni tembelizaţi, ce pe fondul crizei vor ieşi în stradă şi te vor ridica în coarnele de răsculaţi turbaţi, chit că preste ani şi ani îşi vor pune cenuşă-n cap şi vor recunoaşte c-au fost nişte ambuscaţi manipulaţi…oops

 

Singura posibilitate rezonabilă de a te apăra contra unui attack cu tunurile catodice, fără a fi acuzat că vrei să strangulezi libertatea de exprimare a oratorilor, retorilor, limbuţiilor şi geniilor ori că vrei să tai muştiucu spleenatului bobor aflat la ora-i astrală a bârfelor, certurilor, circurilor & scandalurilor, este să dai replica insidiosului inimic c-un alt Tun Catodic, aloo, care-n cazul unei puterii ocărmuitoare nu poate fi decât Televiziunea Publică. Or, dacă dai acest tun strategicissim pe mâna unei meseşan a lu boccescu sau a unui lăzescu al lui ghedesescu, în timp ce din bastimentele celelalte te atacă un ditamai Imperiu (care doar în aparenţă e media aritmetică a lu Vântu & Voiculescu), înseamnă că chiar îţi meriţi numele de… escu :evil:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE : Iata cine e homu’ lu my friend Costel & Dl Basescu 😳 De unde dreaq îi tot scoateţi, fraţilor ??

Comunistul de la GDS

„Suntem comunisti, sau viitori comunisti, si in orice moment trebuie sa ne comportam ca atare, sa privim spre viitor, care este al nostru. La asta ma gandesc si cand invat, si cand organizez o seara culturala, si cand scriu la o revista, si cand merg la centrul stiintific, la fel ca altii din miile de studenti ai Iasiului”. Este un pasaj dintr-un interviu publicat de revista Flacara Iasiului (1 aprilie 1979, pagina 2) cu Alexandru Lazescu, presedinte in prezent la Ziarul de Iasi, cel care a infiintat Grupul de Dialog Social Iasi- membru astazi al CA al GDS, fost membru al CA al TVR la propunerea PD, analist la Realitatea Tv si publicist comentator la revista 22. Intr-o vreme conducea si postul de radio Mix FM. La acea vreme,1979, Lazescu era vicepresedinte al studentilor comunisti la Iasi insarcinat cu probleme cultural-educationale, mai pe romaneste spus indobitocirea ideologica a tineretului.

In interviu, Lazescu vrea sa arate ca este un activist de incredere al PCR: „Ce vreti, sunt activist vechi pe linie de asociatie studenteasca, si m-am obisnuit sa imi sustin ideile!”. Aferim !

Vezi si : http://www.bzi.ro/impostorul-lazescu-127895

114 răspunsuri to “Ce face puterea in timp ce Romania e tinta unui atac mediatic…?”

  1. AVP Says:

    Văzând ca nu se-nghesuie nimeni sa comenteze, ar trebui sa ma supal si io si sa concluzionez ca e o conspiratie malefica versus me… 🙂 oops Dar n-o sa va zic decat o livoa, pai cum drea… Pe maine seara.

  2. Stely Says:

    Of,of ,of !! Cine boalii sa-i mai inteleaga pe guvernatii astia ? De unde o scoasera pe individa asta ? Nu se stie nimic despre ea..Nici macar ca ziarist sau manager la vreun post tv sau ziar local .?!.Sau nu stiu eu? Nu stiu nici macar daca este adevarat .Intelesesem ca numirea cea buna vine de la T.Basescu ,dar nu cred ..Acum este tirziu ..
    Dar ,daca nu au invatat nimic din cei 5 ani de chin si batai de joc pe toate tv-urile moguliste ,isi merita soarta ,zau!.
    Cum poate sa se impuna o persoana care nici macar nu a lucrat in domeniu ? Acolo sunt tipi unsi cu toate alifiile ..Au s-o invirte pe degete si au s-o inghita cu fulgi cu tot..
    Acum chiar sunt convinsa ca nu era cazul sa numeasca o femeie ,oricit de „barbata”ar fi ea ..

  3. Stely Says:

    Da,vad ca va puneti cam des „piciorul in ghips „,maestre ..
    Eu ma inghesuii ,dar dupa ce citii materialul dens si voluminos ,ca un scolar constiincios, cu „desemne „cu tot .
    Noapte buna ! si sa vedem ce-o mai fi miine ..Poate or visa cu ochii deschisi” apocalipsa” produsa de” tunurile si tuburile catodice” si le-o veni ideea aia inteleapta din al doispelea ceas…

  4. costel Says:

    Mda, Andi Lazescu este un tip ok. Nu va cer sa ma credeti pe cuvant.

  5. costel Says:

    Andi Lazescu fiind propunerea Presedintelui pentru TVR

  6. gabhryel Says:

    poate că Lăzescu ăsta s-a angajat să facă reformă la TVR 🙄
    mi-e greu să cred că s-a smintit Zeus…

  7. tunrama Says:

    Ce face Puterea?! Depinde cine are „puterea”… Daca e sa judecam dupa rezultatele de la nominalizarile pt. Radio si TVR, parca nu la PDL ar fi… In plus, impartirea in Putere si Opozitie e cat se poate de simplista. De fapt, in Romania exista o alta opozitie: partidul de la guvernare si sitemul comunist. „Lupta” nu e „fair”, mai ales cand si in interiorul PDL mai sunt si interese de grupulet, si tradari, dar si „cartite”. Una peste alta, „puterea” inca nu e la PDL si e utopic sa ne gandim ca „sistemul”, detinatorul real al puterii, va ceda ceva. Asta nu inseamna ca trebuie sa demobilizam. Lupta trebuie continuata si, mai ales, organizata. „Ei” sunt al naibii de bine organizati, legati de interese comune, chiar daca meschine; si noi trebuie sa avem o pozitie coerenta si continua. Miza nu e doar conducerea de acum a TVR; mai e una peste 4 ani. Miza este sa rezistam in fata lor. Asa vom putea scoate in evidenta o personalitate ca Sorin Iliesiu, ca tot vorbeam de TVR. Apropos, circula o vorba prin targul din Sousse.. Cica la Radio vine Melinda Borbely presedinte… „Puterea”, o sa ziceti… Poate, nu stiu… Dar care putere ? Asta care e in Guvern sau cea care a adus-o pe Melinda de la Tg.Mures la Bucuresti pe vremea cand UDMR era aliat cu… psd? Poate e doar un zvon (deocamdata nu-l privesc altfel, chiar daca acum vreo 6 luni, intrebat de catre cineva de la Radio cine cred ca va veni presedinte am raspuns „cineva pus acolo de Melinda pt a servi intereselor psd”; nu ma gandeam ca poate fi chiar ea…)….

  8. skorpion Says:

    neata,

    pentru furt exista pedeapsa;
    pentru jaf exista pedeapsa;
    pentru viol exista pedeapsa;
    pentru crima exista pedeapsa.
    etc

    dar pentru spalarea creierelor nu cred ca exista pedeapsa pentru ca nu s-a putut dovedi acest fenomen fantastic de grav, de nedrept, de periculos pentru o societate normala.

    Ori latrinele aka antenele securistului voiculescu + irealitatea lui vintu + ziare + ziaristi de „talie mondiala” in ale brainwashing-ului (ctp, srs, pielea p…, ursu, ciutacu etc) + politicieni

    asta fac de ani foarte buni in Ro.

    Chiar nu exista pedeapsa pentru acesti infractori?

    se pare ca nu, pentru ca este imposibil de dovedit ca lui x, y, z i-a fost spalata materia cenusie…

    eu as desfiinta pur si simplu latrinele + irelitatea (nu vorbesc de tvr1 ca nu ma uit acolo, probabil ca da), dar imi sar in git coana europa si nu numai.

    si atunci? care ar fi solutia?

    vad doar una singura: sa dispara televiziunile toxice, abjecte si mincinoase ca urmare a incalcarii legilor fiscale…
    alta solutie nu vad.

    din pacate din ce in ce mai multi oameni
    (cu studii , fara superioare) au devenit victimele latrinelor televistice!

    o situatie ce pare fara iesire…

  9. skorpion Says:

    iata unul din membri manipularii ordinare

    http://hultanul.blogspot.com/2010/06/gura-de-foc.html

  10. tunrama Says:

    Skorpion
    N-ai auzit ca daca nu-i lasi sa minta, sa insele, sa manipuleze inseamna ca nu esti democrat?!! Li se limiteaza dreptuul la libera debandada. Am mai zis ca in Romania libertatea presei se confunda cu libertatea de a face toate blestematiile in numele libertatii si democratiei. Dar si libertatea „ziaristilor” de a se vinde bine (uneori pe bani publici, ca Ursu de exemplu, in 2002-2004) este importanta, nu-i asa?

  11. AVP Says:

    Update topic : ecce homo lu Basescu… oops

  12. AHA Says:

    tunrama Says:
    29 iunie 2010 la 10:04

    N-ai auzit ca daca nu-i lasi sa minta, sa insele, sa manipuleze inseamna ca nu esti democrat?!! (…)
    ***************
    Are dreptate!
    Doar democratii, mai ales cei minus liberali, nu doar ca-i lasa, ci chiar ii incurajeaza pe jurnalsiti sa minta, sa insele, sa manipuleze …

  13. AHA Says:

    Ecce homo lui Basescu n-a fost decat frate ideologic cu Tismaneanu: unu-n Primaverii, celalalt in Copou!

  14. AVP Says:

    „Aha”, daca io-mi vars pe propriu-mi blog amaraciunea pricinuita de deciziile aiuritoare ale celor pe care i-am votat, asta nu inseamna ca tu tre sa vii sa faci propaganda galbina pe-aci, aloo… Du-te le tembeliziunile lu V&V, daca nu pe sticla, unde n-ai loc de Crinel moscovel al vost, atunci pe forumuri, bey. Sa nu te mai prind cu astfel de parole pe-aci !

  15. tunrama Says:

    AHA
    Nu-mi place sa-mi rastalmacesti vorbele, mai ales in sensul asta si mai ales cand nu sunt decat vorbe goale. Pe la pnl s-a creat o adevarata politica (singura de altfel) de a face afirmatii fara acoperire. Apropos, am auzit ca „fratii” de opozitie sunt cam vitregi. Cum altfel sa numesc „relatia” cand psd alaturi de PDL ii concediaza pe stabii ANAF pusi politic de catre pnl? Noroc ca aia au castigat procesele, nu-i asa? Sigur, asta nu impiedica pnl sa urle despre „numirile politice” si „clientela politica” ale PDL. „Frati” (cu psd) liberali, nu ar fi mai bine sa va faceti ordine in interior? Ai vazut, Organ cand s-a trezit din betie si-a dat seama ca n-a lovit pe nimeni cu masina ! Ce? Voicu zice ca el l-a scapat de dosarul penal? Eeee! Ziaristii „e” mincinosi la comanda PDL…

  16. Riddick Says:

    Ar trebui bombardaţi cu procese de calomnie „la bucată” – minciuna/pac! – procesu’; minciuna/pac! – procesu’ … (cam cum a păţit Cristoiu, acum câţiva ani, cu Gabriela Adameşteanu), si scoşi din circuit dpdv financiar.

  17. tunrama Says:

    Riddick
    E greu sa-i scoti din circuit dpdv financiar mai ales prin procese. „Justitia” e la psd, iar finanta la magazioner, la motan si la petrolist. E greu, daca nu imposibil… Parca tot crestati si pus sare democratica pe rana ar fi solutia (n-am zis biciuiti, ca e „totalitar”).

  18. dora Says:

    Va salut!

    @AVP,ingenioasa povestea cu tunurile catodice,ca astea nu lasa urme de sange,doar creiere arse.Da;bietu’hoom cand vine acasa obosit si in loc de relaxare cu un ciripit de pasare,un cer senin, o floare mangaiata de adierea unui vanticel ,se trezeste in plin vacarm cu piromani politici secondati de locotenenti puscariabili? I-ai pomenit,fie-le tarana usoara.

    Din desenul maestrului D.Grebu parca o vad pe barbata Zoe Petre.

    Nu stiu nici eu ce le trece prin cap guvernantilor cu propunerile pt.sefia tev-lui public.S-ar putea sa fie vorba doar de calitati de manager,iar cons.de administratie sa fie alcatuit din profesionisti.In ce ma priveste aveam in minte alte numiri….da’ conteaza? 🙂

  19. dora Says:

    Stely,servus!

    Asa gandesc si eu pe moment.Numai ca pana acum n-am mai multe informatii si cum „tunurile catodice”isi fac treaba cum stiu ei mai bine,am nevoie de timp sa ma dumiresc. 🙂

  20. monyf51 Says:

    Buna dimineata si La multi ani pentru cei ce-i cheama ,in real ,Petre,Paul sau Pavel !
    E treaba complicata ,treaba (asta) cu „libertatea de expresie” de pe plaiurile mioritice . Seamana al dreac… de bine cu campania „noi vrem respect ” sau cu „pt un parlament mai curat” seamana cu orice ong infiintat pt a fura legal.
    Dupa umila mea parere, pana ce civilitatea, nu va patrunde si pe plaiurile noastre n-o sa avem nimic normal de vazut,de auzit sau de vorbit .
    Pana ce fiecare dintre noi (ro) nu ne vedem lungul nasului,pana ce fiecare dintre noi nu vom citi si altceva decat „sticla” tv,pana fiecare nu va respecta puncul de vedere al celuilalt ,etc n-avem cum sa ascedem in lumea civilizata.
    Stateam ieri pe seara si ma uitam la felixitul motan al antenelor ,cat de parinteste o linistea pe vaduva neagra ,care se ascutise si mai mult decat era, de nervii provocati de ne-respectul presedintelui ,fata de alegatori 😆 ,zic ,o linistea zicandu-i senin si sigur pe cele spuse, ca impricinatul nu v-a mai apuca iarna in jiltul prezidential. Odata ce ,presedintele sta si asculta astfel de mizerii ,in numele „libertatii de expresie” ,de la un basinos sadea,un nesimtit si arogant securist dovedit, fara sa-l actioneze in judecata ,bineinteles ca prestigiul sau are de suferit ,pt ca in mintea unora,prin asocieri numai de ei stiute,incolteste indoiala.
    Eu nu am fost si nu sunt de acord cu rolul de jucator (ascuns) pe care si l-a luat Presedintele ,mai nou.Ca nici Ilici si nici Constantinescu n-au fost presedintii „tuturor romanilor” este de notorietate.Asa ca ,daca n-as avea alta posibilitate as asalta ecranele, care ma accepta si le-as da democratie ,cu lingurita,in fiecare seara tuturor detractorilor care striga „hotii” ,ei care au scuturat aceasta tara de toate bogatiile .As lua taurul de coarne si m-as lupta cu el .Maine poimaine o sa-l auzim ca l-au invins mogulii?
    Dar minciuna a devenit virtute prin lupanarele politice sau mediatice si asta nu este o noutate n-asa? Uitati-va mai sus pe acest topic.Avem exemplul cel mai elocvent .Transformarile de peste noapte din comunisti sadea, in democrati sau liberali si chiar socialidemocrati, n-aveau ce altceva sa genereze ,decat ipocrizie,manifestata pe diverse paliere in fel si chip ,oricum pt toate gusturile.Asa s-a intamplat si la venirea comunistilor cu cei care s-au transformat din oite in lupi rosii.
    Acum avem exact ce meritam dupa cat ne-am pregatit ,inainte de a dlu intampina, darul ce ni s-a dat :libertatea ! Mi-e teama insa ca ne-am pregatit cam dupa urechea pe care-o vad in mijlucul baltoacei pline cu broaste ,din ilustratia dlui Grebu. Trist ,dar adevarat!

  21. mihai rogobete Says:

    Câtă vreme autenticul spirit elitist – cel de echipă – nu-l va înlocui pe cel de turmă tribală, nici gând să respirăm alt aer decăt cel al amărăciunii. Societatea civilă – nucleele căreia le-ar putea blogurile institui – condiţionează şi sunt condiţionate de relexele convieţuirii sociale. Spre deosebire de cultul proprietăţii devălmaşe, prin care, ca-n orice familie tribală, toate sunt ale tuturor, pentru că toţi se pricep la de toate şi nimeni nu-i specializat în nimic, în echipa socială, rindeaua este a tâmplarului, şurubelniţa a electricianului etc., fără ca vreunul să-i ciordească bunul celuilalt, nepricepându-se şi deci neavând cu el ce să facă. Tâmplarul îl va respecta pe electrician, pentru că-i respectă competenţa – politeţea şi civilitatea ţâşnesc din echipă. Nici lucrul de mântuială nu mai poate fi conceput, odată ce piesa turnată trebuie să se conformeze marjelor necesare pentru a fi strunjită sau rabotată.
    Ce-i de făcut? Recuperarea educaţiei întru promovarea spiritului de echipă: organizarea tineretului în cercuri de joacă, profesionale, cluburi şi asociaţii. Odată inculcându-i-se fiecăruia reflexele proprietăţii, respectul de sine, corectitudinea, punctualitatea şi parolismul, nu numai că va deveni sociabil, ci o personalitate, o providenţială elită.

  22. monyf51 Says:

    Mihai Rogobete,
    cand ne-om obisnui sa ACCEPTAM si sa recunoastem tagma celor mai buni sculeri-matriteri ca ELITA a sculerilor-matriterilor,atunci nu li se va mai rupe ” trei pixuri in doua idei” ELITEI intelectuale ! Totul trebuie schimbat de la varf in jos si nu invers. Este ca in educatia copiilor .Tu ca adult trebuie sa te cobori la nivelul copilului ca sa poti sa-l aduci acolo unde vrei .Daca ii vei impune,n-o sa ai nicicand rezultate !

  23. mihai rogobete Says:

    Dragă Monica,
    în sisteme şi organisme, toate sunt prioritare, neprea existând sus şi jos. Mai mult, niciun sistem nu se ocupă de educaţia altuia.Am discutat cu copii care bat mingea printre maşini, şi s-au dovedit tare încântaţi după ce-au învăţat cum se şutează cu efect, cum să se repartizeze pe posturi în joc pentru a nu alerga ca bezmeticii. Sstemele se auto-educă.
    Ce fel de efect educativ credeţi că au, aşa cum sunt majoritatea blogurilor, asupra copiilor?

  24. monyf51 Says:

    Dle,
    Efectul imitativ si in nici un caz cel educativ este cu siguranta de neinlocuit atata timp cat baza „tribala” este defecta. Sutatul cu efect”invatat”printre masini este un efect de „supravietuire”, un instinct cu care te nasti si pe care ti-l dezvolti,tot dupa ureche. Intr-o academie de fotbal,facuta pt cresterea viitorilor fotbalisti ,s-ar invata ca jocul se practica intr-un cadru curat si larg ,nu „pe picior” cum ne-am invatat .Si atuncu „bagatul” si „scuipatul”n-ar mai exista,inlocuite fiind de scheme castigatoare facute la antrenamente istovitoare.
    Sa nu mai insist asupra fotbalului,dar ma gandesc ca si ei,fotbalistii din zilele noastre au dreptul la libertatea de expresie ,manifestata cu talent sau fara in diverse moduri pe terenuri sau tv-uri .

  25. Stely Says:

    Buna ziua,
    Am venit grabita de la program ,ca sa aflu cine va fi noul director al TVR ..Am dat in schimb de un scandal ,expus cu surle si trimbite la IRTV ,cu privire la A.Mesesan cea propusa de E.Boc ptru aceasta fctie ..Nu stiu daca „scandalul”este unul contrafacut si nici cu ce scop a fost facut el..Ceea ce stiu este ca m-am bucurat ,gindind ca PDL-istii o vor retrage indiferent daca este sau nu adevarat ..Nu am rezistat sa ma uit la IRTV cum invitatii(pnl si psd) moderati de „clanta „asta de Zaicescu ? l-au incaierat pe un mormoloc de la PD-L reprosidu-i politizarea TVR ,tocmai ceea ce au au facut ei si la CC iar acum cu CA al TVR ..Adica si-au pus oameni strict politici (membrii de partid) ..
    In loc sa ma enervez ca si alte dati, m-am bucurat ..Am zis :”asa va trebuie ,domnilor ,daca va dati cu stingu’dreptu „..
    Dar cind am citit cine-i omul presedintelui si ceea ce a facut el pe linie profesionala si in ce rahat se scalda si acesta, pot sa va spun ca sunt intr-o stare de inmarmurire totala ..Asa ca nu mai zic nimic ptru ca imi vine sa pling,ma doare capul, deci sa-i ia naiba pe toti decidentii ..

  26. monyf51 Says:

    Mihai Rogobete,
    ca sa revin mai aplicat la intrebarea dvs,am pornit de la fraza”Tâmplarul îl va respecta pe electrician, pentru că-i respectă competenţa – politeţea şi civilitatea ţâşnesc din echipă. ”
    Am gasit acest blog ,pe care imi pun si eu parerea vizavi de subiectele propuse spre dezbatere,ca si o echipa, care are in mijlocul ei ,am mai spus-o aseara ,doi factori dezvoltatori de idei,AVP si D.Grebu. Echipa ,adica cei care roim in jurul lor ,bineinteles ca le acceptam si recunoastem valoarea ,iar atunci cand se intampla sa nu avem aceleasi pareri o spunem.Ei antreneaza aceasta echipa,dar nu ne impiedica sa parasim echipa atunci cand se dovedeste ca ideile initial-unificatoare nu mai coincid. Asa cred eu ca ar fi fair si din partea altora,care ne-regasindu-se intr-un sistem sa faca un pas alaturi si sa-si gaseasca orice tribuna care-i reprezinta.Dar ce te faci cu aceia care stau in echipa numai ca s-o roada si sa o darame din interior,usor si pe nebagare de seama ,iar atunci cand sunt devoalati,nu mai contenesc sa te umple de zoaie,pe tine care respecti si recunosti civilizat competenta,iar nu te situezi in postura de pupin?
    Pt ce m-as situa eu in postura de pupina ,de vestala si maidaneza, ca sa nu amintesc decat cele mai dragalase dintre apelativele celor care nu plac acest blog??De ce competenta ,talentul si personalitatile lor sa se reduca la randu-le, la pupini ai puterii??????

  27. costel Says:

    Andi Lazescu nu este nici mai breaz, nici cu stea in frunte, nici calare pe un cal alb nu vine sa scoata din mocirla TVR-ul. Nu-i nime’ naiv. Dar este un tip ok si cred ca nu merita apelativele „asta” si altele, in contrapartida cu cununita de lauri si aura pe care le asezati la picioarele domnului Iliesiu. Poate ar fi nimerita o caracterizare facuta de domnul Iliesiu, coleg de GDS cu Andi Lazescu, si nu o caracterizare luata in pripa de pe site-ul bzi.ro, ziar aflat intr-un razboi in care nu se iau prizonieri cu trustul prezidat de Andi Lazescu. Va incumetati, domnule Iliesiu? Aruncati dumneavoastra primul piatra?

  28. monyf51 Says:

    Cititi ultima fraza asa:

    De ce competenta ,talentul si personalitatile stalpilor acestui blog , sa se reduca la randu-le, la pupini ai puterii??????

    Scuze !

  29. devis grebu Says:

    @dora si celor care s-ar putea adauga aceleasi „confuzii”…
    Intr-unul din desenele acestui topic m-am „amuzat”sa aduc pe plan local/mioritic celebra scena din Tiananmen Square , cand omuletul curajos ( cu punga din plastic ) tinea piept tancului.
    Simpatica procuror comunist, Norica Nicolai , in „rolul” tancului transpirat ( joaca atat de bine ,ca nici n-ai zice ca-i simulat ), se exprimase „astfel” , vexata de respingerea ei-ca Ministru al Justitiei- de catre Base , in timpul ” Dinastiei Tari Cea No’ ” .

  30. Stely Says:

    Da ,tocmai ce aveam de gind sa apelez la cei care il cunosc pe Andi Lazescu, intrucit mi-a incoltit un simbure de speranta ,numai citindu-l pe @Costel care l-a creditat din start .Mai astept si parerea celor care au spus cu claritate ca nu-i el Omul .Macar sa nu avem o deceptie asa mare.Sigur ca mi-as fi dorit din tot sufletul sa fie D-l S.Iliesiu..Nu ptru ca l-as fi cunoscut personal ,ci ptru ca am avut aici pe blog indelungi dezbateri intinse pe mai multe saptamini , prilej prin care am vazut ca sustinerea noastra are suport in faptele si pregatirea profesionala a d-lui S.Iliesiu ..Nu putem sa stim ce i-a impiedicat pe „decidentii”nostrii sa-l ignore pe S.Iliesiu si sa nu-l numeasca macar in CA .Ceea ce ma infurie este ca n-au catadicsit sa-i dea un raspuns oficial..
    Bun,acum vad ca Adi Lazescu este noul director ..Nu ne ramine decit sa speram ca va face ceea ce noi am asteptat de la TVR ..In orice caz este nitel mai bine decit A.Mesesan ..Tipa mi s-a parut depasita de situatie cind a fost intrebata ce are de spus cu privire la scandal ..Raspunsul ei precum ca nu se „vinde pe gratis”a fost edificator ..Adica ,pe linga ca a dat prilej opozitiei sa puncteze, aratind cam cu cine vin pedelistii la o ditamai f-ctie ,dar asa cum am spus, nu ar fi facut fata ..

  31. Stely Says:

    Devis Grebu ,maestre;
    Da , recunosc ca m-am aflat si eu ca si Dora intr-o mica „confuzie „,privind desenul cu N.Nicolai ..De aceea ma bucur ca ati venit cu o clarificare edificatoare .

  32. AVP Says:

    @Stely, pentru a nu stiu cata oara sunt nevoit sa-ti tai iluziile, iar daca tu nu ma crezi nici acum, o sa vezi ce si cum, vba aia… Omul nu se judeca dupa vorbe, mey, ci dupa fapte. Or, ce fapte are acest Lazescu in spate – inclusiv pana azi – ca sa-i acorzi o cat de mica incredere sau greutate, mey…? 🙄

    Sorin Iliesiu are fapte bune, convergente cu convingerile noastre – si vorbesc despre celebrele sale Apeluri -, pe cand acest Lazescu ce are, mey ? De ce sa cred in el ? Numai pentru ca-l recomanda Basescu ?

    Insa o spun pentru a nu stiu cata oara : Basescu e pt mine raul cel mic, nu binele cel mare, mey… Probabil ca l-as vota si maine, fiindca n-am de unde alge, insa io n-am avut niciodata prea multa incredere, din pacate, in Dl Basescu, iar daca as gasi un rau mai mic decat el, sau unul pe care sa-l consider bun din start, l-as lasa in plata Domnului… 👿

    Pe Dl Basescu il voi credita deplin numai atunci cand voi avea o cat de mica speranta ca-mi va indeplini doleantele de aici:

    https://viorelpadina.wordpress.com/2009/12/22/ce-astept-de-la-noul-presedinte-basescu/

    Si cu asta, basta.

  33. Riddick Says:

    Un articol interesant de Andrei Cornea în revista 22:

    Cei nouă

    „Trăim într-o dictatură. Nu a lui Băsescu. Nu a guvernului. Nu a partidelor. Nici măcar a mogulilor. E altceva, nemaiauzit şi nemaivăzut. Nu are egal, cred, pe nicăieri şi e fără nume. E o dictatură pe care manualele de ştiinţe politice o ignoră, despre care filosofii au tăcut până acum. Nici măcar CSAT-ul nu s-a referit la ea, deşi avea toate motivele să o facă. E dictatura celor nouă care formează Curtea Constituţională. Ei sunt stăpânii noştri, ridicaţi acolo de turpitudinea partidelor şi de sfada politică interminabilă. Ca întotdeauna, dictatura s-a servit de discordiile democraţilor. Cei nouă pot distruge orice lege, fie că a intrat sau nu în vigoare, pot desfiinţa instituţii publice, după bunul lor plac, aşa cum au făcut, de facto, cu ANI şi CNSAS. […]

    Sunt inviolabili precum tribunii romani. Infailibili precum Papa. Inconturnabili precum destinul. Pot fi binevoitori sau nu, inteligenţi sau imbecili, generoşi sau meschini. Dar, în oricare situaţie, excogitaţiile şi capriciile lor dictează dacă legea rămâne lege sau devine gunoi. Precum profeţii de altădată, cei nouă emit oracole. Dar chiar şi profeţii mai erau aruncaţi de pe tronurile lor aurite, atunci când se înşelau prea grav. Numai cei nouă nu au a se teme de niciun fel de consecinţe. Fiindcă, desigur, ei nu pot fi traşi la răspundere niciodată.

    Cât timp îi vom mai suporta?”

    http://www.revista22.ro/cei-nou259-8502.html

  34. Maria Manea Says:

    Draga AVP, intre alb si negru sunt multe nuante de gri. De unde atata inversunare, vis-a-vis de d Lazescu? Conducerea tvr presupune menegement si prea putin timp pentru creatie, de orice tip o fi. Adica, speram sa va vedem pe sticla, pe dumneavoastra, pe d Iliesiu, pe admirabilul Devis. Mai faceti si dumneavoastra un compromis acolo, prietenii de pe forum, in egoismul lor, va tin cam izolat. Iertati-ma ca am indraznit sa recunosc ca sunteti printre aceia pe care i-as dori mai vizibili in media noastra.

  35. Maria Manea Says:

    Scuzati-ma, management, m-am saturat sa vad intelectualii nostrii retrasi prin turnuri si aratand cu degetul la altii. E vina dumneavoastra, m-ati pus pe lista cu prieteni, onoare pe care mi-ati retras-o.

  36. AVP Says:

    Maria, in primul rand, bun venit pe forum !

    Stiu si io ca intre alb si negru sunt multe – de fapt, infinite – nuante de gri, altfel n-as fi fost singularul initiator (alaturi de our friend Volo) al Apelului pt Dl Basescu, pe care l-ai semnat si tu, daca nu ma-nsel. Aici insa nu e vorba in primul rand de Basescu sau de Lazescu, ci de Sorin Iliesiu, pe care Dl Basescu l-a ignorat in favoarea ex-tovului Lazescu.

    That is the question.

    A conduce, hic et nunc, Televiziunea Romana nu inseamna a o rentabiliza ca un destoinic sef de la gospodaria de partid – caci n-o sa ne scumpim la tarate chiar la momentul unui f.grav attack mediatic asupra Romanicai -, ci a sti sa manevrezi Tunul Catodic, facand propaganda eficienta cu el ; dar nu propaganda comunista – cum s-ar phootea crede, vazand alegerea Dlui Basescu -, aloo, ci anticomunista & capitalista.

    Dl Basescu sau dl Boc si-or face iluzia ca aparand dumnealor la televiziunea publica (asa cum au aparut la „televiziunea poporului” a lu DDD), gata, se vor rezolva toate problemele, mey…? Ar trebui sa le spuna cineva (de-un paregzamplu, consilierii, daca au curaj si demnitate) ca discursul lor e deja sfumat, iar maine-poimaine va fi fumat de-a binelea (mogulii l-au diabolizat intr-atat incat acest discurs nu mai poate avea nicio credibilitate in fatza bizonilor tembelizionati).

    Hai pa

  37. tunrama Says:

    M-as alatura si eu unor idei:
    Prima. Maestre AVP, la prima vedere aveti dreptate; Presedintele l-a numit pe Lazescu si nu pe S. Iliesiu. Dar trebuie sa tinem cont (Maria Manea avea dreptate) ca lucrurile nu sunt simple si nici doar albe sau doar negre. La mijloc a fost, mai mult ca sigur si o „negociere” care sa duca la functionarea cat de cat a formulei actuale. S. Iliesiu ar fi fost f. bun, dar cu o alta lege in spate. Cu actuala lege n-ar fi rezistat sau ar fi avut o prezenta compromitatoare pt. el, ceea ce nici noi nu vrem; sa nu uitam ca majoritatea in CA apartine psd-pnl. Apoi, a doua idee, TVR are nevoie pe actuala lege de un management eficient (iar sunt de acord cu Maria) sii care sa determine linia de urmat de catre personalul de creatie. Daca Lazescu va fi sau nu capabil de asta, nu stiu sa spun, dar timpul o va arata. Oricum, in actuala formula legislativa o nereusita a lui Lazescu nu cred ca ii poate fi imputata a priori doar lui.
    In alta ordine de idei, teoria „raului cel mic” poate sa stea in picioare cand avem cel putin trei cai potentiale: raul cel mare, cel mic si binele. „Raul cel mic” a iesit din impartialitatea romanilor, care cred eu e nociva; „aia” vad in liderii lor binele suprem, noi in cine il vedem? Ca Presedintele nu este binele suprem, asta e adevarat, dar nici binele suprem nu exista. Nu ramane decat sa vedem inca o data nuantele existente intre bine si rau si sa ne aliem impotriva raului identificat ca atare, daca alaturi de binele existent nu ne putem coaliza. Eu voi ramane (nu ca ar conta prea mult asta) un sustinator al Presedintelui si cred ca el poate sa faca mai mult bine decat pot aia sa faca rau; pana la proba contrarie….

  38. Stely Says:

    AVP,maestre;
    Chiar credeti ca eu m-am resemnat si m-am dezis asa de repede de pricipiile si motivele care m-au facut sa-l sustin pe D-l S.Iliesiu ? Credeti ca nu sunt la fel de dezamagita si suparata ca si si d-voastra ,maestre? Iata ce am spus aici ,dupa ce am citit pe cine a preferat presedintele T.Basescu:
    „Dar cind am citit cine-i omul presedintelui si ceea ce a facut el pe linie profesionala si in ce rahat se scalda si acesta, pot sa va spun ca sunt intr-o stare de inmarmurire totala ..Asa ca nu mai zic nimic ptru ca imi vine sa pling,ma doare capul, deci sa-i ia naiba pe toti decidentii „.

    Si aici:
    „Sigur ca mi-as fi dorit din tot sufletul sa fie D-l S.Iliesiu..Nu ptru ca l-as fi cunoscut personal ,ci ptru ca am avut aici pe blog indelungi dezbateri intinse pe mai multe saptamini , prilej prin care am vazut ca sustinerea noastra are suport in faptele si pregatirea profesionala a d-lui S.Iliesiu .”.

    Dar ,acum cind avem altceva decit am dorit ,ce putem face ?Avem noi cum sa intervenim ?Atunci, nu credeti ca ar fi bine sa ne repliem putin si sa asteptam sa vedem ce va fi?.Sigur ca mai devreme eram si eu ” foc si para „,in asa fel incit nu mai aveam nici macar puterea de a mai reveni aici pe blog ca sa am o parere .. Eu am insa puterea de a aduna mici simburi de speranta si a-i lasa sa incolteasca .Asta sunt eu ,asta-i situatia ..Altceva nu pot sa spun si nici nu pot sa fac..Iar ,daca eu prin acest mod de a ma manifesta , aduc in derizoriu sau vreo nuanta de frivolitate aceastei chestiuni ,dar si altora ,pot sa ma retrag si cu asta,basta..

  39. AVP Says:

    Si inca ceva, aloo…: faptul ca Dl Basescu nu intelege problema Tunului Catodic TVR si ca n-are nici consilieri care sa-l sfatuiasca – fiindca se pare ca nici ei nu inteleg ce se intampla, ori n-au inteles mai de mult – e dovedit de inomabila realitate ca Dl Basescu a fost supalat 4 anisori de zile pe Televiziunea Publica, „pedepsind-o” prin aceea ca n-a mai onorat-o cu prezentza sa, iar asta a facilitat la maximum attackul mediatic asupra Romanicai…oops Bun, sa zicem ca dl Basescu s-a prins, in fine, de figura (vezi declaratia CSAT ca mass-media crează o vulnerabilitate suplimentara in sistemul de sigurantza nationala), mai bine mai tarziu decat niciodata, insa alegerea pe care tocmai a facut-o ne lasa deja sa-ntelegem cam cum vede sefu statului si al armatei rezolvarea problemei asteia: el crede ca daca va aparea la TVR la ore de varf, ca si pana acuma, va rezolva chestia… Ei bine, de data asta se insala amarnic, caci e prea tarziu pt o asa tactica. Aici, numai un vir novus si un hom hotarat – care a dovedit ca e un anticomunist ferm si darz – il putea ajuta, iar TB a ratat sansa asta. Asta e ! 👿

    ps. Dragos, Dl Basescu putea sa impuna votarea noii legi a TVR (pe care a tot câcăit-o Raluca Turcan), asa cum a facut cu votarea celor 2 judecatori de la Curtea Constitutionala. Insa a lasat-o moarta, dovedind ca-i scapa importanta chestiunii.

    Si, aloo, raman si eu in continuare un sustinator al lui Base, fiindca alternativa e catastrofala si ne-ar arunca direct in bratele Urs-ului, dar numai si strict din aceasta cauza, aloo…

  40. AVP Says:

    Stely, te rog de-acum incolo sa-mi zici AVP (valabil si pt ceilalti friends). In rest, poti sa faci ce vrei, mey.

  41. Riddick Says:

    Am impresia că a fost o tactica greşită prioritatea a doua a guvernului pentru Radio România Actualităţi( unde a ieşit prezident omu’ PSD). Radio R are mai mare audienţă decqt TVR, pe la locul de muncă, prin mijloace de transport, etc, şi ajunge mesajul la categoriile de persoane mai puţin informate (la „bizon”, na… :mrgreen: ).

    La RRA se duc unele campanii foarte dibacve, mascate suib formă de reportaje sau mese rotunde, colocvii,… asaltul este şi pe plan cultural…

  42. Riddick Says:

    UPDATE: se pare că se mai joacă şefia RRA, posibil să o ia UDMR (totuna-i…).

  43. Stely Says:

    @AVP
    Este valabil si ptru maestrul Devis Grebu ?

  44. AVP Says:

    Maestrul DG isi stabileste singur regulile.

  45. AVP Says:

    Acum ascultati ce va spun io : daca nu va sti sa lucreze bine cu Tunul Catodic pe care l-a adjudecat (si nu va sti, avand in vedere faptele de pana acum ale lu Lazescu…), Base e terminat in maxim un an de zile de acum incolo… Si nici Românica nu se va simti bine la noul – vechiul oops – stapan de la rasarit… 👿

  46. Stely Says:

    Da,si i-as cere sa-mi precizeze, daca si dinsul imi recomanda sa fac ce vreau .Ma gindesc ca daca as lua recomandarea drept un sfat ,ar fi o problema cu reintoarcerea”proz/aica” a dumnealui,ptru ca uite ce spune aici :

    „In concluzie , datorita faptului ca –am impresie ( dar o sa mai verific) –ca am provocat ,pe de o parte ,o anumita “emotie” participativa , dar ,pe de alta parte superbele ,emotionantele mesaje ale VESTALELOR , ma determina sa ma mai gandesc la o eventuala reintoarcere “proz/aica”…”

  47. Hantzy Says:

    AVP,
    Becisnicescu e deja terminat: raul la rau trage! Cat o fi el de mic, sfarseste prin a fi mare. Partea buna e ca-l ia si pe „desteptul“ de Bisnisescu Mircea cu el.
    All,
    Se vorbea de echipa. Electricianul si tamplarul au functii complementare intr-o echipa, neoptimizandu-si reciproc activitatea, care tindesa devina rutina. Cel care o poate face, si inca foarte bine, este cetecistul, inspectorul de calitate, cel ce are un statut aparte, parand ca lucreaza tocmai impotriva celor doi. El trebuie sa critice, tocmai pentru a se obtine performanta, idei novatoare. Nimeni, daca doreste cu adevrat progres, nu-l goneste si nici nu-l considera „sacaitor“!

  48. tunrama Says:

    Am citit stirile privind instalarea la conducerea SRR… Daca UDMR va numi presedintele CA nu stiu ce sa zic, avand in vedere increderea pe care cineva sanatos o poate avea in UDMR. Dar o stire spunea (nu stiu cat de bine documentata e) ca PDL ar putea-o propune pe… Maria Toghina, actualul presedinte. Daca ne gandim ca respectiva a avut si are doi consilieri cu un puternic trecut comunist (plasati de psd), cel de la pnl parasind „barca” din motive necunoscute mie) si daca il mai punem la socoteala si pe pensionarul Verman, cel (re)angajat pe perioada nedeterminata, om cu state vechi in „lupta anticomunista”, concluzia nu e decat una: cineva din PDL tradeaza. Nu pot sa cred ca macar gionel poate fi atat de idiot… Treaba cu consilierii e simpla: ei hotarasc si Topaita semneaza ca e de acord cu decizia consilierilor.

  49. Riddick Says:

    Parlamentarii au respins numirea lui Ovidiu Miculescu la şefia SRR

    Deputaţii şi senatorii au respins, marţi, prin vot secret cu bile, propunerea Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru postul de preşedinte-director general al societăţii, Ovidiu Miculescu (PSD). La vot au fost prezenţi 241 de parlamentari, dintre care 237 au votat „împotrivă”, trei „pentru”, iar un vot a fost anulat.

    Membrii CA al TVR au decis, marţi, să îl propună pe Alexandru Lăzescu (Administraţia Prezidenţială) pentru postul de preşedinte-director general al TVR, iar membrii CA al SRR au optat pentru Ovidiu Miculescu (PSD) pentru postul de preşedinte al SRR. După audierile în comisiile de cultură, Lăzescu a fost avizat favorabil, în timp ce Miculescu a primit aviz nefavorabil.

    Parlamentarii PSD şi cei ai PNL au decis să părăsească şedinţa plenului reunit, în semn de protest faţă de faptul că votul asupra preşedinţilor CA al SRR şi TVR se face succesiv şi nu simultan cum s-a procedat la alegerea membrilor CA ale TVR şi SRR.

    Înainte de aflarea votului, parlamentarii social-democraţi au anunţat că PSD va contesta rezultatul, solicitând invalidarea acestora pe motiv că reprezentanţii PSD şi PNL nu vor semna procesele-verbale.

    Potrivit unor surse din PSD, citate de Mediafax, social-democraţii ar urma să conteste atât votul Parlamentului pentru funcţia de director general al SRR, cât şi pe cel pentru preşedinţia CA al SRTv. Contestaţia se va baza pe faptul că procesele-verbale de consemnare a rezultatelor nu vor fi semnate de membrii PSD şi PNL în Birourile Permanente ale celor două Camere, semnăturile PDL şi UDMR fiind minoritare.

    Antena3.ro

    http://www.antena3.ro/politica/parlamentarii-au-respins-candidatura-lui-ovidiu-miculescu-la-sefia-srr_102719.html

  50. Goldmundr Says:

    Dezinteres
    AVP(m-am conformat),tu ai nevoie de consilieri sa pricepi anumite lucruri?Nu cred.

    De cate ori nu am auzit afirmatii de genul: „coalitia noastra/partidul nostru,politicienii nostri”ne-a(u)inselat asteptarile….
    Pentru dezamagiti:
    nici un om nu este de „neinlocuit”,nici unul!Speranta este ca urmatorul Presedinte sa fie mai bun,asta e toata speranta.Iar daca sperantele sunt mari si dezamagirile vor fi pe masura….

    Recunosc,a fost un timp cand nu am avut mare incredere in „ministrul Basescu”,mai ales ca venea din PD-ul lui Roman(Roman,Petre,care intr-o franceza de Sorbona explica televiziunii franceze,imediat dupa crimele de la 13-15 iunie 1990, ca minerii-vorba vine-planteaza panselute la Universitate-ceva asemanator!…-asta a fost PD!-cum sa uit?)

    Intre timp,domnul Basescu a ajuns Primarul General al Capitalei,apoi Presedinte al Romaniei,a initiat constituirea Comisiei Tismaneanu,ba mai mult,a citit din Raportul Final al Comisiei,in fata Parlamentului Romaniei,in fata invitatilor de seama(printre care marele om politic german Helmut Kohl,fost cancelar al Germaniei timp de 16 ani!-cel mai longeviv cancelar-unic in istoria Germaniei..)condamnarea comunismului romanesc.Insa…
    „Liberalii” au tacut(in loc sa fie cei mai fericiti oameni din lume,liberali romani fiind,ca in sfarsit cineva rosteste adevarul de la tribuna cea mai inalta a Romaniei-cand colo,liberalii-de data asta rosii-au tacut malc si probabil ca
    s-au bucurat chiar cand prm-istii,precum „camasile verzi”incurajati de vesnicii comunisti psd-isti,”camasile negre”,
    s-au comportat ca niste huligani,haimanale,teroristi politici-tot un fel de mineriada,de data asta a parlamentarilor(si nu a militienilor in civil-sic!)Dupa care PNL si-a dorit coalitia cu partidul lui Geoana si Iliescu,Ilici-s-a terminat!Daca de azi PNL isi schimba denumirea in PPN(unii sunt dulci!)nimeni nu o sa observe vreo deosebire!
    Daca fac aceasta trecere in revista a unor evenimente, este pentru a intelege mai usor decizia Presedintelui in favoarea domnului Lazescu-tovaras obisnuit cu lupta de clasa,din timpul studentiei la Iasi.Daca opozitia ar reprezenta cu adevarat partide democratice,alta ar fi fost si alegerea Presedintelui-fiti convinsi!Dar la asa opozitie….de ras.
    Si imi aduce aminte de un episod tragic-comic,imediat dupa Revolutia furata si deturnata:
    dupa executarea cuplului Ceusescu,s-a intrunit o comisie a celor din TVR,ptr. a discuta despre viitorul ei.Unul din directorii TVR de atunci,(nu vreau sa spun,insa puteam jura ca era cu multe stele)opreste cameraman-ul tv-germana care dorea sa participe la intrunire(fiind constient de insemnatatea unei posibile schimbari radicale,daca ar fi avut loc-Doamne!),si s-a rastit la reporterul german (din memorie):”hai terminati,duceti-va acasa,nu aveti voie sa filmati,aici nu se va schimba nimic,hai,duceti-va!”-si inchide usa dupa el.

    La „aici nu se va schimba nimic”,am ramas paf..
    ..Nu se va schimba nimic…Pana acum?Si de acum inainte??Si cand se va schimba?

    PS
    De curand am vizionat filmul „Bietul Ioanide”-pe TVR-I.,o parada a discursului stalinist despre lume(lumea burgheza e tampita,corupta,criminala,proasta,lacoma,chiar tradatoare de patrie-!-in antiteza cu lumea comunistilor-chiar ei,care au vrut sa transforme Romania in Rep.Sovietica!-populata de oameni inteligenti,sinceri,curati…mi-e sila,cand ma gandesc la Pitesti sau Sighet,la milioane de oameni chinuiti de un sistem criminal!)
    Asadar,propaganda de doua parale continua-(m-am uitat ptr. cei cativa actori pe care ii cunosteam de la „Teatrul Mic”,sau „Caragiale”etc.din anii 70-mi-a parut rau de timpul pierdut.Va rog sa ma credeti,acum 35 de ani,dupa ce vizionam ceva asemanator si mi-era greatza, visam sa pot vedea un film romanesc care sa nu fie neaparat propaganda comunista-si ajung in 2010 si vad aceleasi filme imbecile cu „epoca de aur”in devenire,care n-a mai venit…,ca doar idiotii au crezut ca o sa vina.
    Aproape ca sunt convins acum,ca domnul Lazescu nu o sa schimbe mare lucru-ca doar e un om format la scoala de partid..Ce?!-pleaca ba de aici,ca nu se va schimba nimic!

  51. AVP Says:

    Mey Goldmundr,

    Daca lungu-ti speech nu e un simpatic mod de a face mishto de „inteleapta” alegere a dlui Basescu, io nu mai inteleg nemic din ce spui, my friend…oops As fi curios insa daca, in acest din urma caz, tu insuti intelegi ceva, aloo…

  52. dora Says:

    Maestre D.Grebu,

    imi recunosc superficialitatea si lipsa interesului(uneori) pentru detalii ce m-ar scuti de la „confuzii Dar „daca ma gandesc la caracterul celor doua „doamne” nici n-am calcat asa de rau in strachni.Sa nu intelegi intentia artistului si mesajul pe care-l trasmite,asta da,este inadmisibil.

  53. dora Says:

    Cand am acceptat solutia propusa de Presedintie pt.functia de dir.al CA din TVR m-am gandit exact la luptele sangeroase ce vor urma.Decizia votului nu depinde de o persoana,nici macar un partid.Acolo mai sunt si sindicalisti si titulari cu stagii vechi in sistem.Este f.complicat…degeaba doresti,degeaba iti impui vointa,fortele raului te coplesesc.

  54. devis grebu Says:

    @dora , nu exagerati cu mea/culpele . Poate desenul meu nu era suficient de clar , asemanarea cu Norica aproximativa …?
    Va propun sa impartim „vina” pe jumatate , daca-i admisibil…

  55. Goldmundr Says:

    Nu AVP,nu fac „misto”,doar ma cunosti.Sunt si eu suparat de aceasta decizie de a-l pune pe domnul Lazescu acolo sus cu trecutul lui cu tot,iar noi am sperat in „omul nostru”domnul Sorin Iliesiu.E o poveste lunga si daca as fi scurtat-o,chiar ca nu s-ar mai fi inteles ceva….
    Uite ce ai scris tu,ceva mai devreme:
    „Si inca ceva, aloo…: faptul ca Dl Basescu e habarnist in problema TVR si ca n-are nici consilieri care sa-l sfatuiasca asa cum ar trebui sa fie sfatuit un sef de stat cu pretentii e dovedit de inomabila realitate ca Dl Basescu a fost supalat…”
    Presupun ca stii dedesupturile.Eu nu sunt atat de informat si incer sa-mi explic totul,ca o urmare fireasca a altor actiuni din trecut,a unor partide/politicieni/”oameni de afaceri”/mineri….
    Te-a deranjat intrebarea mea de la 19:44?Scuze,de acum incolo n-o sa te mai intreb ceva.
    Am scris de nenumarate ori ca optiunea Basescu nu e una ideala,insa toate celelalte optiuni ar fi fost …catastrofale.
    Cred ca esti de acord.Si sper ca tu (dintre prietenii domnului Iliesiu)ai inteles decizia Presedintelui-eu,recunosc-n-am inteles-o.Si-ti mai marturisesc ceva:pentru mine nu exista politicianul ideal,precum nu exista nici alegatorul ideal.Ramane doar compromisul acceptabil.
    O seara palcuta tie,familiei si prietenilor de aici!

  56. tunrama Says:

    Nominalizat la sefia SRR- Demeter Andras Istvan, consilierul personal al lui Kelemen Hunor, cel care a contribuit si la instalarea Mariei Toghina. Mai e ceva de adaugat?

  57. tunrama Says:

    13 iunie 2007 „Telegraf”- Constanta

    „Premierul Tăriceanu i-a numit, luni, pe Demeter Andras Istvan în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Cultelor… Noul secretar de stat din Ministerul Culturii, Demeter Andras Istvan, fostul director al Direcţiei Generale Creaţie Contemporană, se va ocupa de relaţia cu Parlamentul, minorităţi şi societatea civilă, a declarat ministrul Adrian Iorgulescu. Andras a fost propus pentru postul de secretar de stat de către UDMR. Potrivit ministrului, mai există un post de secretar de stat, ce a fost ocupat de Ioan Onisei (PD), pe probleme de cultură scrisă, artele spectacolului, cinematografie, ce va reveni PNL şi va fi ocupat pînă la finalul săptămînii.”

    Alte „fapte de arme” care il „recomanda” gasti aici:
    http://stiri.rol.ro/Secretarul-de-stat-de-la-Cultura-Andras-Demeter-arestat-in-90-pentru-profanarea-insemnelor-nationa-61699.html

  58. Maria Manea Says:

    Nu AVP, nu am crezut ca doriti sa va „alegeti” cu ceva, am sperat ca noi, cititorii, ne vom alege cu mai mult.
    Stiu si eu, cred ca preferatul dumneavoastra, Iliesiu si preferata mea, Culcer, sustinatori pe fata TB, ar fi avut sansa lui Mesesan, nu ar fi trecut de comisii. Poate ca e mai bine ca Lazescu se va ocupa de „dedesubturi”, iar cei doi vor face ce stiu ei mai bine, la TVR desigur. Doar sunt colegi de grup.
    E o schimbare, nu-i alb, dar poate fi un gri deschis. Lazescu va avea o lupta grea, nu-i dau nici o sansa, daca nu va avea oameni de calitate langa el. Va rog sustineti-l, e o sansa pentru toti.

  59. tunrama Says:

    Traiasca si infloreasca societateaa noastra unilateral dezvoltata ! Asta s-a intamplat la SRR. S-a dat liber la contracte oneroase, la acoperirea furturilor anterioare ale psd si pnl, asa ca … e bine, nu-i asa? Daca Turcan (Valeriu) tot viza presedintia TVR, era logic ca Raluca sa nu mai vada nici in stanga, nici in dreapta. Dar ca Administratia Prezidentiala sa o nominalizeze pe „penelista” (a se citi oportunista-buna-de-nimic) Toghina… asta nu mai e o gluma, asa cum poate parea; e de-a dreptul o tradare a interesului public. Ma hazardez sa spun ca ea, tradarea, cade in sarcina sotilor Turcan. Presedintele si PNL ar trebui sa-i indeparteze. Sa le fie rusine ! O sa intru pe blog sa-i spun acelasi lucru si „doamnei” Turcan, prietena Dacianei Sarbu si a Liei Vasilescu. Asta sa fie motivul pt. care Raportul comisiei parlamentare a ramas fara finalitate?

  60. Hantzy Says:

    Sa te alegi cu ceva, AVP?! Eu nu numai ca am sperat, ci chiar as fi dorit-o! Sincer!
    O medalie special creata si oferita ar fi depasit, poate, puterile unui presedinte. Insa o recunoastere, dar mai ales o mediatizare a dizidentei dumitale, la fel cum au fost sau vor fi recompensati (nu stiu de-i potrivit cuvantul, dar nu gasesc altul) si alti dizidenti, nu mi s-ar fi parut o asteptare nemeritata.

  61. dora Says:

    D-le Devis Grebu,

    sunteti „exagerat’ de amabil cu mine,dovediti o condescendenta prea mare vis-a-vis de gafa comisa.Dar stiti ca-mi gasesc si o scuza?Uneori vedem ceea ce ne dorim sa vedem. 🙂

  62. monyf51 Says:

    „Ce face puterea in timp ce Romania e tinta unui atac mediatic…?”
    pai ce sa faca si ea ,saraca 🙄 Tace, si tace, si tace ! Ce sa mai zica ,dupa ce legea ANI iese asa cum iese ,ce sa mai zica dupa ce e obligata sa accepte la srr un om care a calcat in piciore drapelul RO,ce sa mai zica cand „Curtea” nu e in stare sa-si micsoreze pensiile nesimtite si baga tara in insolventa,ce sa mai zica cand ,rupandu-se de popor calca numai in strachini ,de-a ajuns de rasu’ mardeiaşilor, codoşilor,
    şmecherilor, teleleicilor, târfelor şi ţaţelor.
    Cine-i responsabil cu imaginea presedintelui,dupa alegeri,se face vinovat de degringolada in care ne aflam .Basescu era singurul, care avea curajul sa denunte mizeriile care se petrec in spatele tunurilor catodice. Acum tace ,pt ca cineva l-a convins ca el,marinarul, se poate transforma intr-un elegant si democrat om de stat,fara sa realizeze ca aceasta noua haina il face sa nu se simta bine in pielea lui .Numai ca pretinii celui care l-a convins de asa o prostie,lucreaza in continuare impotriva imaginii lui,pas cu pas, pana la distrugere .
    Dragos,
    nu cumva, tot o familie,nemultumita de avantajele capatate ,l-au tradat si tarat si in mizeria 322? Iata, ca se intampla din nou ,pt decredibilizarea lui totala 😯
    Maine ,poimaine o sa vedem o alta doamna frustata care o sa „Dea din casa”mizerii despre presedinte :mrgreen:

  63. tunrama Says:

    Moni
    Ai dreptate, dupa Adriana si Elvis Saftoiu, acum vin la rand Turcanii. I-am spus si ei (R.Turcan) ca e vorba de o tradare si doar un inconstient putea sa o propuna pe Toghina. Nu ma astept sa aprobe ultimele doua comentarii, dar nici nu am nevoie. Eu i le-am scris doar pt a le citi. Cred in continuare ca ea, cel putin e „cartita” din preajma Presedintelui. Ca sa revin la subiectul topicului… „Ce face puterea…?” Bine; e in „opozitie”.

  64. devis grebu Says:

    @dora , in cazul asta , va propun sa le ” vedeti ” pe AMANDOUA intr-una . Cred ca ,din punct de vedere moral sunt identice , iar din punct de vedere al ” carcasei ” blindate ( cu slanini transpirate )…ce sa mai vorbim…greu de identificat…

  65. dora Says:

    mony,servus!
    tu chiar crezi ca se repeta istoria cu familia tradatoare a Saftoilor?Mie mi se pare ca au devenit atat de rafinate si perverse procedeele de intoxicare mediatica incat, bietul cetatean ,ajunge cu creierii complet dezintegrati -de deruta- pana la anihilare completa a vointei si increderii sale in ceva.
    Imi amintesc perfect anii /90,fiind la o competitie de sah la Sovata.Ei,ochii mei nu m-au inselat si adevarul este departe de ceea ce s-a vehiculat atunci….cu ecouri la fel de toxice si acum …lucru ce ma indreptateste sa spun ca ,retraim atmosfera tensionata de atunci plina de ura cu accente de discriminare,xenofobie,nationalism si rebeliune antisociala.
    Nu ignor convulsiile ce insotesc perioadele de criza,nu am de gand sa le accentuez.Probabil si Base se gaseste intr-o faza in care socoteste ca e datoria lui sa tempereze spiritele.A fost tocat si criticat suficient pt.iesirile sale catalogate intempestive ,conflictuale.Adversarii sai tocmai asta asteapta,sa-l vada zilnic pe sticla si lovind in stanga si dreapta.Marii analisti ai neamului,toti ciutacii,ciuviciifierele amare se intrebau”de ce tace presedintele?”Numai au subiecte de can-can,le scade ratingul? Imaginea va fi recuperata de el insusi cu rabdare si inteligenta.Iar noi sa nu ne pripim! 🙂

  66. dora Says:

    Maestre Devis Grebu!

    Acum se pare ca ne-am inteles!.Si moral si ca prezenta fizica sunt identice.Pacat de trecutul uneia care promitea cu totul altceva. 😆

  67. AVP Says:

    Buna ziua.

    Goldmundr, mi-ar parea rau sa ma cert cu tine, draga prietene. Insa uneori ma enerveaza ca esti un pic neatent, desi chiar si atunci esti de perfecta buna credinta si civilitate, desigur.

    Maria Manea – N-avem incotro, tre sa-l creditam pe tov Lazescu al lui Dl Basescu. Ma indoiesc insa ca el il va credita pe Sorin Iliesiu, invitandu-l sa-si faca emisiunea sa, iar io sa-mi fac mea culpa.

    Hantzy – multumesc, stiu ca esti sincer.

    Dora – profit ca esti prin apropiere ca sa-si spun ca mi-a placut imaginea ta cu creierile arse de dogoarea Tunurilor Catodice ; dar sper ca nu ignori faptul ca-n urma unor efluvii benefice ale acelorasi Tunuri, bine calibrate, aceleasi creiere se pot coace mumos & aromitor… oops

    Moni & Tunrama – ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Asadar, asteptam evolutia Turcanilor… (dar de ce dreaq o astepta si Dl Presedinte, ca sa vada ceea ce se vede deja chiar si de pe un bloguletz, numai Dzeu stie… :roll:)

    Stely – e cazu sa lasi bosumflarea la o parte, caci altfel parca-i vezi pe olalistii de pe barca lu Goe ca striga: „Tzeara arde si plesneste, si Stely se piaptana…” oops 🙂

    Maitre DG – nu uitati, astept noul topic. Am o fereastra de o ora disponibila, inainte de a ma dedica gradinitzei din care-mi castig painea noastra cea de toante zilele… Sau ce, stiti dvs ca am alte surse de venit, decat penziile sotiei si soacrei, pe care era cat pe-aci sa le scurteze pana la buric dom Boc cel voinik… ? 🙄 Noroc cu dom Predescu cel politic si cu salaru cat Muntele Mic, viitoare penzie de judecator cinstit si calic, caci altfel nu mai poopam io pe for niciun pic… 😳

    Hai ca mai vbim

  68. devis grebu Says:

    toALL-overseas , tin sa-i multumesc „certo/cruntului” pe aceasta cale indirecta , pentru faptul ca a gasit de cuviinta sa ilustreze ultima lui postare cu un puhoi de „caricaturi”(maison) intarindu-mi astfel imagistic caracterizarile si opinia critica pe care am expus-o in comentariul de critica plastica postat la rubrica ” Vuvuzeala-versus-Tromboneala ” ,in 28.06.,la 21.06 . Nu ma asteptam la o asemenea cooperare . Chapeau !…

  69. monyf51 Says:

    Avp,
    ma bucur si eu ca suntem de acord pe un subiect ,dar pe altul ,nu cred 😦 .Adica pe cel al sinceritatii 😳
    Ii vad pe „unii” care s-au simtit jigniti, cand le-am explicat ca prietenii isi pot zice lucruri dureroase atunci cand adevarul este mai presus de orice. Vad ca acum nu comenteaza lucrurile de fond,ci incearca sa deturneze discutiile spre subiecte ,la care atunci cand au fost discutate(Decorarea lui AVP) au tacut malc ,sau au incercat ca si azi ,prin minimalizarea lor,canalizarea atentiei spre alte taramuri .Ma intreb si eu ,daca la sfarsitul topicului se vor simti la fel de „executati „ca si atunci? Acum nu mai cred ,ca din cauza gresitei abordari a vuvuzelelor ,dl Iliesiu nu a fost promovat de presedinte ? Sau poate ca au simtit ca nu-l mai iubesti asa de tare pe „raul cel mic” si a inceput sa le bata inima ,”de bucurie”,ca si-au atins scopul,drept pt care esti ,in sfarsit,merituos ?

  70. AVP Says:

    Mony, prea multe intrebari pt un poesel atat de mic…oops

  71. dora Says:

    AVP,

    sunt incantata ca ma bagasi si pe mine in seama.

    Nu pot decat sa-ti dau dreptate.Fie ca ti se prajeste creierul brutal,fie ca ti se coace”mumos &armonios” tot un drac’,tot imbecil ramai.

    Pozitia mea de acceptare a respectivei persoane,propupusa de Presedintie la sefia tv.publice este una normala ca in fatza faptului implinit.Si mai este ceva.Din moment ce legea protejeaza si impune un anumit algoritm de imbinare a politicului cu profesiunea cu ,proceduri complicate in Comisiile parlamentare,vot in plen -solutia devine pragmatica ….ceea ce nu inseamna ca nu pot fi atrasi oameni valorosi de acum inainte. 🙂

  72. monyf51 Says:

    Dora,
    iarta-mi intarzierea,dar am o perioda in care timpul imi este defavorabil si m-am bazat pe intelegerea ta ,care stii f bine, cat de dificil este sa le acoperi pe toate.
    Intr-o societate normala,poate ca ideea ta despre ignorarea tunurilor catodice ar merge ,dar tare ma bate gandul, ca la cat trag unii hais si altii cea, pt mersul inainte al acestei tarisoare 😯 ,libertatea de expresie se va transforma intr-o ghilotina in care nu va sucomba in nici un caz inchizitia ,ci reformatorul, sadea.
    Boboru,care nu-i asa de prost ,asteapta mesaje de imbarbatare ,ori daca te transformi instant din scorpion in strut,nu mai ai timp de subtilitati ,ca ti-o iau broastele inainte,si oracaind de zor iti vor anihila (prin uitare ) si mesajul si efectul lui 🙄
    Parerea mea 🙂

  73. Hantzy Says:

    monica,
    pauza mi-ar fi evident prea scurta pentru a incerca a ma face inteles, si foarte probabil, tot n-as reusi. Deci, varianta scurta!
    Tocmai pentru ca ma asteptam la o astfel de reactie adaugasem acel cuvant, care te-a deranjat. Nu era pentru AVP! Doream doar a evita un verdict prea rapid, … dar totusi iti multumesc pentru intervntie, chiar de nu mi-e adresata explicit. Nu m-a suparat adevarul, sau daca s-a intamplat sa ma supere, NICIODATA n-am fost suparat pe prietenul care mi-l arata. Nu ata m-a durut, ci usurinta cu care te-ai grabit a ma vedea falsand, in vreme ce, in alte situatii, le treceai altroaa greseli asemanatoare cu vederea.
    Ar fi fost foarte simplu si pentrumine a rastalmaci altora sensul cuvintelor folosite – chiar o facusem in scris, insa inainte de atrimite vorbele in eter, rapindu-mi posibilitatea a le lua inapoi, am avut puterea a le sterge, tocmai pentru a nu conferi dialogului valente de „ba pe-a ma-tii!” si m-am limitat exclusiv la – cum altfel? – logica textului. Am preferat a sta „capra”, sperand intr-o reactie ce n-a venit, dar pe care chiar tu ai considerat-o normala cand o solicitase AA. N-aveam nevoie de continutul, ci doar de existenta ei.
    Fie ne cunoastem prea putin, fie gandim asociativ, iar unul care nu-l are la suflet pe Base al vost’, sigur nu poate decat sa se afle in eroare. Oricand, oriunde si oricum! Deh, presupun si eu, asa cum faci si tu, spunand ca-mi tresalta inimioara si ca as fi urmarit un scpop ascuns.

    Ce-as avea de zis la topic?! Stii deja, caci am idei putine sau deloc! 😦 Eu nu cred in oameni providentiali, iar in plus, au trecut timpurile in care societatea se invartea in jurul vointei despotului absolut, ce-si forma singur curtea, „omorâind fara giudet”. Tocmai imposibilitatea ca unul singur sa-si adjudece toate parghiile desemnarilor posturilor cheie ar insemna, dupa parerea mea, o insanatosire a sistemului.
    Observ ca mitul „depolitizarii” e inlocuit, din belsug, fie cu ideea ca „de vreme ce altii au reusit a-si numi in trecut supusii, de ce n-ar face-o azi si PD-L?!” fie cu „tradare” si nu doarb a unui grup politic sau al unui lider, ci insusi a tarii. Haida-de! Tocmai pentru ca n-am chef de polemici, si pentru ca am alte optiuni, si s-ar cuveni deci sa parasesc ograda unde nu sunt dorit, nu voisa aprofundez. Chiar daca nu pot fi executat a doua oara!

  74. dora Says:

    Maestre Devis Grebu,

    abia azi am citit despre intentia de a renunta la contributia „prozaica”pe acest blog. Cred ca a fost un impuls pripit,v-au coplesit unele atacuri,v-ati simtit frustrat (n-am urmarit in detaliu disputele,ce-i drept) ,dar mi-am dat seama ca va considerati vinovat de tot ce s-a intampla in spatiul bloggeristic la interventiile dvs. chiar credeti ca ati fost superficial sub aspectul formei( mi se intampla si mie si tuturor).E am un principiu:chiar daca numai unul se apleaca cu interes la ce exprim imi este suficient si merg inainte.La dvs. este cu mult mai mult de atat. 🙂

  75. monyf51 Says:

    Hantzi,
    nu te-am auzit niciodata spunand ca politizarea au facut-o altii decat prostii astia portocalii.Pai cand au ramas la radio si tv fara reprezentanti ,ca sa dea exemplu, a fost bine?Daca vezi ca unii te fura,si te fura ,si te fura, nu-ti pui si tu paznicii tai? Stai ca proasta-n gard si le mai oferi si … altceva?
    Nu am nimic cu tine,te apreciez la fel de mult….dar ,exista un dar ,care m-a facut sa nu ma mai simt comfortabil . Ca o prietena ce m-am considerat a-ti fi ,ti-am zis-o si de asta data.Asta nu inseamna ca io sunt buricul pamantului 😳
    Scuze ! Inchei aceasta reactie la fel cum am incheiat-o si pe cealalta ,pe care n-ai observat-o, sau n-ai luat-o in seama .

  76. dora Says:

    mony,

    merg pe acelasi rationament si spun ca,iesirile presedintelui intr-un asemenea moment tensionat si incarcat cu „n” evenimente legate de imprumut,de taierea salariilor,legi ce isi asteapta cumintei randul ,manifestari de strada……nu sunt indicate.Abia s-au stins reactiile veninoase dupa intalnirea de la Snagov si scenariile imbecile din media mercenarilor,sa le starneasca din nou?

    Eu m-am asteptat din partea lui Base la o singura reactie: sa-l „chilareasca”pe Voronin pentru declaratia-i belicoasa.Dar, si aici e vorba de diplomatie europeana….si pe urma Base nu cunoaste rusa,limba in care i s-a adresat nesimtitul Voronin. 🙂

  77. dora Says:

    Hantzy,

    n-am crezut ca esti atat de usor de infrant.Nimeni nu-ti contesta dreptul la opinie ,dar nu te astepta la cununi de lauri cand meriti -poate -una de spini.Fiecare a trecut prin asemenea experiente si a supravietuit. 🙂

  78. costel Says:

    Acum, Viorele, poate Presedintele a fost si un pic pragmatic. In alegerea lui Andi Lazescu sunt convins ca a cantarit, greu, faptul ca are in spate o retea de ziare locale si sprijin la cateva radiouri. Nu poate neglija aspectul acesta atata timp cat in tabara cealalta stau monstrii de presa. Pe langa toate acestea este un om cu experienta media deosebita, este in mod cert un om de dreapta si fin cunoscator al lumii politice. Am avut ocazia sa-l ascult.

  79. Hantzy Says:

    monica,
    privite in oglinda, afirmatiile mele, ar arata exact, de xemplu, ca ale lui tunrama: psd-pnl sunt prosti, hoti, mafioti. Asta voiam a sublinia cand foloseam apelativele respective, stiind ca aveti sensibilitate cand e vb de pedelisti. Cand PD a renuntat a avea reprezentanti in CA, stia ca si cu acestia nu si-ar putea impune preferatii, si a facut un joc de imagine. Similar, cu opozitia care a lipsit la vot ieri. Daca ar fi putut obtine ceva palpabil, n-ar fi renuntat!
    Dar in ce sens trebuisa interpretez „te fura, te fura, te fura”? Cum au fost furati pedelistii?

    PS. nici eu nu ma consider ombilic teluric 😉 si-mi cunosc capacitatile ingineresti: doar privirea mi-e inteligenta, cu exprimarea stau rau! Ti-am mai spus-o demuuuuult, cand imi mai apreciai interventiile. Dar poate ti-a scapat, cum mi-a scapat si mie cealalta postare a ta.

    dora,
    multi isi pot aprecia cu greu cununa ce o merita, dar mai ales, care sunt criteriile utilizate la premiere. Nu combaterea opiniilor m-a infrant, caci inca nu le simt a fi definitiv si irevocabil, si nicicum argumentat contrazise, ci invitatiile recente de a-mi cauta alte locuri de pripas …

  80. dora Says:

    Daca tot vorbim despre puterea dicatatorului,ca el este „totum factum,va intreb ce putea face in cazul ANI ce arde….mistuie pe cei cu averi?

    A retrimis Legea mutilata Parlamentului.Si are dreptul o singura data.

    Ce s-a ales de acesta Lege ceruta si agreata de UE? S-a ales PRAFUL cu nepretuita contributie a senatorilor in fruntecu nesimtitul Frunda. Senatorii n-au tinut seama de amendamentele aprobate in Camera.De ce mai avem nevoie de de acest balast legislativ care e Senatul?

    Pitzifelnicii care-i reproseaza lui Base ca in loc sa se ocupe de criza are treaba cu reforma statului. Un exemplu clasic de manipulare.

  81. monyf51 Says:

    Dora,
    Spune-i tu ,ca poate io nu ma mai fac inteleasa,ca n-am nimic cu obtiunea lui politica si nici a altcuiva. Numai ca,el se astepta ,ca eu sa ma prind de sarada pe care a pus-o la cale ,si ieri si azi , eventual sa-i sar de gat din cauza imensei bucurii ce tocmai mi-o facuse 😯 De cand il cunosc nu m-a mai supus la asa ceva si acum inclin sa cred ca si atitudinea de „bine ai venit la noi acasa”cu care l-a intampinat pe Dragos o fi fost tot vre-o sarada, la care si eu si Dragos n-am facut fata 🙄
    Nu stiu daca am trecut testu’Pacepa,testul pP l-am picat cu brio si vad,dezolata,ca si testul Hantzi este punctat cu ooo .Cand cel putin 2 teste iti zic „are drunk” , ma duc sa ma culc :oops !

  82. monyf51 Says:

    @Hantzy
    30 iunie 2010 la 14:42
    ” si te fura ,si te fura,si te fura „,
    la imagine ,Hantzy, ca nu la altceva 🙂
    ti se pare ca au fost,sunt si vor fi cinstiti? Eu ,nu!

  83. Stely Says:

    Stely Says:
    25 iunie 2010 la 15:54
    Hantzy,
    Poftiti aici in “carne si oase” intrucit eu nu cred in “strigoi “si totodata promit ca nu voi mai participa la nici o “executie”,decit daca veti incerca sa ma atrageti intr-o “capcana periculoasa “.
    In alta ordine de idei va iau in consideratie pdv.,referitor la …

  84. AVP Says:

    Mony, pe Hantzy al nost n-are cum sa-l fure imaginea alora (care or fi), intrucat chiar el e unu din slefuitorii acelei imagini…

    Stely, referitor la ce, bre…? 🙄

  85. dora Says:

    mony,Steli(servus!),hantzy!

    Ma dau batuta!Nu cunosc continutul disputelor,n-am fost pe faza,deci ,in aceasta privinta abandonez sublinierile mele marginale.

    Ma preocupa ,asa cum am scris mai sus,evenimentele care fac obiectul luptelor politice si din care ne hranim si noi pt.ca ne afecteaza. 🙂

  86. Stely Says:

    Ups ! eram in dubiu ,s-o trimit sau nu ,dar il loc s-o salvez ptru a o avea de rezerva ,am apasat pe „transmite ” de adormita ce sunt . Dar,daca tot a zburat , las la vrerea fiecaruia sa inteleaga ce am gindit si ce am vrut sa fac .. 🙄
    p.s.Dar ,desigur ca nu e vremea sa fim „bonsumflati „, cind iata ce se intimpla in unele zone din tara ..

  87. dora Says:

    mony,

    nici eu nu ma prind la sarade.Dar,si cand ma prind……se dezlantuie uraganul. 🙂

  88. monyf51 Says:

    Hai ca va las! A venit @Stely la „schimb” 🙂 Va doresc o zi buna in continuare si daca cineva se supara da un rand ! de beutura ! 😛

  89. AVP Says:

    costel Says:
    30 iunie 2010 la 14:38 modifică

    Acum, Viorele, poate Presedintele a fost si un pic pragmatic. In alegerea lui Andi Lazescu sunt convins ca a cantarit, greu, faptul ca are in spate o retea de ziare locale si sprijin la cateva radiouri. Nu poate neglija aspectul acesta atata timp cat in tabara cealalta stau monstrii de presa. Pe langa toate acestea este un om cu experienta media deosebita, este in mod cert un om de dreapta si fin cunoscator al lumii politice. Am avut ocazia sa-l ascult.

    @Costele, asa o fi, cum zici tu, my friend… Drept care am reprogramat tzinta tunuletzului nost catodic, indreptand-o spre alte coordonate…

    Dar a propos, mey, friend… Ce zici, te bagi sa fii primu sponsor al bloguletzului nost…? 🙄 oops Patria & Arta recunoscatoare, pai cum dreaq, aloo…oops Sau poate te-nghesui sa sponsorizezi editarea, le vreo casa a preferitului tau Lazescu, a lu Aesopus altfel spus -, reshpective Fabule alese de Aesop, pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si desemne de maestro DG, cu dulceata de cianura…? 🙄

    Intreb si io, nu dau cu paru, aloo… Fii sigur ca daca Ministeru Culturii, ICR-ul, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artistilor Plastici sau macar vreo Primarie mai fistichie ar face chiar Cultura pe veresie, iar nu bisericutze cu noi prilejuri, pentru snobilimea kknie, de sindrofie, si fara a-l avea pe schele pe Mesteru Manole, cu mistria-i dura si cu ingeniu-i pe masura, dar mai ales cate-o Ana lu Manole pe langa merinde & minimala udatura, nu te-as mai intreba de lovele pe vremurile astea de chin, evaziune si umplutura, ci te-am invita cu draga inima, alaturi de ceilalti friends, la lansarile spre a Virtualitatii viitura…oops

  90. Stely Says:

    dora,servus!
    Sper ca ai revenit ptru mai mult timp ..Atit cit sa fii pe” faza cu continutul disputelor ” ,sa vii cu opinii personale cit sa-l poti convinge pe Hantzy .. 🙂
    p.s. Daca vreti sa-l cunoasteti pe A.Lazescu si ce are de gind sa faca la TVR ,poftiti de-l vedeti la B1 tv..

  91. costel Says:

    Astept pruneri mai concrete. Termin munca la 22.00. Vorbim atunci.

  92. costel Says:

    in loc de „pruneri” cititi „propuneri”

  93. AVP Says:

    Pruneri, propuneri, tot aia e, bre… Sa ma sfatuiesc si cu coproprietaru DG, sa vedem cam cum e…oops

    Vba iesencei aleia faimoase : „Iata-ma-s ispravniceasa…!” oops

    Acum parca mai am dreaq cevasilea inima ca sa ma-ntorc la razoarele mele… 😳

  94. tunrama Says:

    AVP
    Cand aveti timp contactati-ma… Se poate sa am o solutie interesanta pt. dv.
    Dragos

  95. Dl.Goe Says:

    1) Jupâne AVP te mai supara trollii (ceilalti trolli)? Nu? Si nici pe Arca nu se mai plang de nimic. Ai cumva vreo explicatie despre asta? Cum nu stii? // 2) Sa nu uiti sa-i spui la multi ani venerabilului Dorin Tudoran. Asa ar fi frumoas. Aici la matale sau chiar la d-lui in b(âr)log, greu de ales. Daca e o decizie prea grea poti sa-i urezi de bine la cele 65 de primaveri pe un teren neutru. 🙄 De ex. la Ioan T. Morar in Noua Caledonie, 😉 prilej cu care isi va aminti si dânsul de aniversarea poetului.

  96. AVP Says:

    Multumesc mult, dragi prieteni, pt oferte. Va voi contacta pe fiecare in parte, dupa ce si maestrul DG isi va spune punctul de vedere.

    Va repet: desi ma apropii vertiginos de pragu batranetii timpurii, cum ar veni, n-am castigat pana acum niciun banutz ca drepturi de autor sau pe vreo carte de-a mea, nefiind nici macar membru al Uniunii Scriitorilor, in timp ce my friend DT, care zicea mai alaltaieri despre mine nu stiu ce, a castigat numai anul trecut Premiul National, care o fi fost el aducator de onoare, dar si de onorar… Ce sa mai vbim de colegu-mi de generatie MC, care a incasat an de an premii de pe Nat, unul chiar cat al lui Dorin Tudoran de inalt, asta ca sa nu mai vbim de zvonu ca pentru cartile sale ICR ar fi bagat in strainatate 200 de mii de euroi, din care s-o fi ales si el cu f’un briliant de un carat, macar, dreaq, sau cat de cat se soi, iar nu ca mine – de pe urma propunerii lu Volo, de a ma face erou intre ieroi -, c-un oi… oops Si asa mai departe, drept care ma-ntreb, fratre : pai ce obraz mai au acesti confrati, care mananca de pe urma talentului lor – cu nemic mai greu decat al meu, aloou – portii de leu, pe saturate, sa mai ravneasca si la oscioru meu, pentru care muncesc, iacata, din greu, sperand sa public macar o carte…? 🙄

    Cand oare va fi boboru ista pizmaretz preste poate, daca nu iubitor de dreptate, macar mai putzin negru-n ceru gurii, mey fratre…? 🙄

    ps. Azi e aniversarea lu my friend DT, drept care i-am urat sanatate cat cuprinde si mai multa seninatate, daca se poate…

  97. Dl.Goe Says:

    Bravos natiune, halal sa-ti fie! Frumos gest! Ca gestu\\ conteaza! :)%D%A

  98. AVP Says:

    Am hotarat, intrucat Domnu Zeu mi-a oferit si mie o razuca de sperantza, sa ridic toate suspendarile…oops Age, libertate Iulii utere!

    ps. Asta imi aminti de Iuli…oops Pe unde dreq o haladui…? 🙄

  99. devis grebu Says:

    toALL around , ca la overseas am „felicitat” -e drept- in felul meu , mai apasat ( mai intai in 28.06.-la 21.06, iar frishca cu cireasha am adaugat-o azi , ceva mai devreme,pe la 11.57) ,ca sa nu provoc vreun „certo/crah”-Doamne fereste !… Deci ,
    (ca tare le place „unora” cuvantu’asta si azi sunt si io jeneros)
    revenind la oilii nastre , m-a rugat jupan AVP sa vaz ce mai ie pa la iazu’ nost’ ca s-aud iar numa’ broastele oracomandaind ca proastele intre iele , ca bloggerii nostrii s-au dus la culcare mai devreme…oare…?

  100. dora Says:

    Stely,

    te-am mai salutat azi! Sa stii ca l-am ascultat pe noul dir de teveu,mi-au placut cateva idei lansat…..,una fiind legata de strategia de programe,imbunatatirea grilei de stiri,a programelor culturale.Am inteles ca vrea s-o repuna in drepturi pe R.Culcer ,o profesionista apreciata.(si parca A.Deac)In rest s-a exprimat pt. profesionalism pt. gasirea unui brand -program care sa defineasca postul national,o noua viziune privind strategia de productiepe teme de interes.(in genul emisiunii d-nei Voda).Se vede experienta lui de jurnalist si producator. de programe in tv.privat ….a atins si problema managementului si ,asa cum am intuit si eu,nu se identifica cu cel de om de presa. 🙂

  101. AVP Says:

    Postare noua…

  102. dora Says:

    Costel,salut!

    Dupa o adanca cujetare,care a durat o zi,mi-a exprimat si eu aceiasi parere despre alesul teveului public. A invins pragmatismul din mine si am apreciat calitatile de management imbinate cu cele de om de presa .Sa nu fiu dezamagita numai,ca deh….de prea multe ori s-a intamplat. 🙂

  103. dora Says:

    AVP,

    doresc sa vad si eu macar o cartzulie….mica,pitica…. pe care sa scrie:Fabule alese de Aesop, pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si desemne de maestro DG, cu dulceata de cianura… iar eu sa alerg prin campia Baraganului dupa un autograf cu dubla semnatura -AVP&DG

  104. tunrama Says:

    Dora,
    Logica ma conduce in acelasi loc ca si pe tine referitor la Lazescu (scuzati). Promite… Dar asta era de asteptat… Judecand, insa, dupa continutul raspunsului la intrebarea pe care i-am pus-o… nu mai sunt asa de optimist (sa vedem…, sa cercetam…, vom face… stii genul de raspuns). Dar sa nu pierdem speranta…

  105. Stely Says:

    Devis Grebu ,maestre;
    M-as incumeta sa va tin isonul ,dar de cind cu noul director al TVR s-a cam dus ..consonanta .. AVP nu -mi mai da voie sa-i spun „maestre” 😦 ,iar d-voastra nici macar nu mi-ati raspuns la o postare prin care va ceream o mica lamurire.. 🙄
    Iar ,daca tot vreti sa va intoarceti la niste” oi ” ?! sau „broaste „!? oracaitoare 😳 nici nu stiu ce sa fac? Nu vreti s-o asteptam si pe Monica ? Sau raminem ( eu si Dora )aici pe iazul asta al „jupinului” ?

  106. Stely Says:

    Dora ,
    Da,l-am ascultat si eu pe A.Lazescu ,,dar ca si Dragos nu prea am fost lamurita ..A vorbit cam la general ..Nu prea a fost pregatit..Dar hai sa nu ne luam dupa vorbe si sa vedem concret..Nu ar fi fost corect sa vina sa spuna mai intii la TV ca sa-si creeze dificultati de comunicare cu CA si salariatii .Asa cred ca trebuie ..In orice caz S.Iliesiu avea un plan clar si bine structurat ..
    P.S.Nu stiu daca ati sesizat ca atunci cind a fost intrebat ,cum a devenit reprez. presedintelui ,l-a cam atins pe S.Iliesiu ..Dar ,v-as lasa sa confirmati daca si voi ati inteles la fel ca si mine ..

  107. devis grebu Says:

    @Stely , ce se intampla…? vreun „chagrin d’amour”…?hai , spovediti-va , o sa va simtiti mai bine . De unde tonul asta de „ferpar”, cand tocmai ati trebui sa sariti in sus de bucurie ca va lasa ( chiar va cere ) sa-i spuneti pe nume . Uite , vedeti , mie nu mi-a acordat acest pasaport al intimitatii,ar trebui sa ma plang eu .Dar , intre timp e o noua postare , nici n-ati observat-o , din cauza lacrimilor , fireste… Si-scuze- la ce intrebare n-am raspuns , ca ,zau nu stiu nimic . Repetati-o , dar la cealalta postare svp . Merci

  108. dora Says:

    tunrama esti Dragos? Te salut! Nu stiu de ce te scuzi?

    Ce intrebare i-ai pus,nu ma tine pe jar? !

    Pentru cineva luat ca din oala, la un post concurent in viitor,a fost chiar rezonabil cu raspunsurile. 🙂

  109. dora Says:

    Steli,

    mie mi-a facut o buna impresie. Ce trebuia sa spuna?Daca incepea cu binecunoscutele promisiuni si ce minuni are de gand sa faca devenea necredibil.Gandeste-te are in subordine 3000 de angajati.Si-a expus doar principiile dupa care intentioneaza sa actioneze si cateva proiecte mari pe care le are in vedere.

  110. tunrama Says:

    Dora
    Da, Dragos sunt (mi s-a schimbat id-ul si habar n-am cum sa revin, asa ca il folosesc deocamdata pe cel al firmei; ii dau eu de cap…).
    L-am intrebat daca are de gand sa publice Raportul si sa insiste in a produce urmari in justitie. Raspunsul lui a fost scurt si vag; imi aduce aminte de o alta situatie din 2004: aceeasi intrebare si acelasi raspuns, doar ca in locul lui Lazescu era Toghina de la Radio. Cat a facut ea, se poate vedea, acum sa vedem cat va putea sa faca Lazescu…
    N-am avut timp sa urmaresc atent raspunsurile lui, dar, macar declarativ suna incurajator. Nu stiu daca discursul lui nu se va schimba in urmatoarele 2-4 saptamani dupa ce va lua cu adevarat contact cu CA-ul. Acolo e bataia pestelui…

  111. dora Says:

    tunrama,

    eu l-am urmarit cu atentie sa pricep cat de cat din bransa respectiva si mai ales din perspectiva manegerului.La intrebarea ta stiu ca a dat un raspus ce n-a starnit reactii de nedumerire pt.cei 3 jurnalisti prezenti.Spunea ceva de genul:doresc o analiza corecta fara sa ma cablez pe ideia binecunoscutei mosteniri.Daca e ceva grav…da! ma preocupa proiectele mele s sa vedem cum stam cu bugetul…..Iti dai seama ca am reprodus aproximativ.

    Bine Dragos,numai intru la postarea noua.Pleoapele s-au „plumbuit”,asa ca :Noapte buna!”

  112. tunrama Says:

    Dora,
    Habar n-aveam ca a zis si pe post ceva… Asa a fost raspunsul in linii generale. Dar, repet, vag; cand cineva nu vrea sa schimbe nimic, face referire la „mostenire”… Mai zicea cineva asta… Noapte buna, Dora !!

  113. Dragos Gros Says:

    Gata ! Am rezolvat cu nick-ul…


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.