Bătaia cu roşii & portocale

Dacă ar fi după furioşii partizani „de dreapta” sau „de stânga” ce fac spume de-o parte şi de alta a baricadei politice aborigene (şi nu mă refer acum la cei stipendiaţi să facă asta, care-şi execută pur şi simplu famelica lor munculiţă de propagandă), mâine-poimâne ar trebui să izbucnească un crunt război civil în România, prin care partizanii „binelui” să salveze „cuceririle democratice” ameninţate de oamenii răi, fiecare tabără (de partizani sau de fani) fiind convinsă că doar ea apără cauză nobilă a libertăţii şi democraţiei contra „barbarilor de tirani” sau „hoţilor” din partida adversă. În realitate, chiar şi un cetăţean statistic ar cam trebui să-şi dea seama – dacă n-ar fi orbit de manipularea de ani şi ani – că taberele inamice de aici şi de acum (deopotrivă de intolerante, de vehemente şi de agresive una faţă de alta) sunt constituite eminamente – cel puţin la vârf – din foşti „tovi” şi „băieţi”, care se bat pentru ciolanul afumat al descărnatei RSR sau pentru becisnica putere „care e” (atâta câtă le mai dă voie să deţină stăpânii politicienilor din era media, recte hrăpăreţele reţele netocratice) : e vorba, în esenţă,  de vechea bătălie din  tovărăşie, cu altă mască, mărie or pălărie. Nimic nobil, nimic epopeic, nimic autentic la aceşti tov burgheji, judecşi de Dâmboviţa, căpitani sau colonei făcuţi pe puncte, care-şi trag rafale de dopuri pe lângă beregăţi, urechi sau alte organe şi care gargarisesc despre dreptate socială şi idealuri civice, când singurul lor ideal a fost – de când se ştiu – îmbuibarea personală, împopoţonarea cu titluri şi diplome de valoarea titlurilor Tovarăşei acad. dr. ing. de renume mondial sau ale Coanei Chirţa, precum şi mândria-fudulia de a aparţine unui tovărăşesc clan sau unui partid cât mai barosan, care să le permită să fure, să înjure ori să abjure fără ca asta să-i coste, per ansamblu, niciun an de puşcărie sau baremi un pulan de miliţian. E semnificativ – pentru cine are minte să perceapă o semnificaţie – că niciuna dintre aceste partide nu se revendică de la rezistenţa anticomunistă de altădată, atâta cât a fost, şi nici măcar nu vrea să ştie de existenţa veritabilei Rezistenţe Ro, ci fiecare se screme să-şi croiască o platformă anticomunistă, liberală şi democratică din „lupta” cu „teroriştii”, ca-n 89, sau din bătaia cu partida criptocomunistă şi criptosecuristă de vis-a-vis, ceea ce e totuna cu a pretinde că eşti nobil doar pentru că-n lipsa moştenitorului predestinat (pe care l-ai transformat în Harap-Alb şi-n fontana de la Berevoieşti l-ai îngropat), ramolitu’ Verde-Împărat te ia pe tine, viclean uzurpator, drept legiuit moştenitor.

17 răspunsuri to “Bătaia cu roşii & portocale”

  1. stely Says:

    Bun ,dar despre ceea ce s-a intimplat concret si vizibil de doua luni ,de cind s-a preluat puterea de catre o clica „258” prin frauda ,santaj si tradare ,nu spui nimic ? Dar despre atacul fara precedent la Statul de drept nu spui nimic ?

  2. AVP Says:

    Păi ce mai e de spus ? Am avertizat, şi nu de ieri, de azi, că se va ajunge aici, daca facem politica precum niste arici pogonici (iar pe deasupra si isterici… oops). Si am repetat-o aici (dar si aici, si aici).

  3. stely Says:

    In ce priveste propunerea cu Radu Filipescu a venit cam tardiv ,intrucit ” batalia” era in desfasurare. Cum sa cistigi o batalie sub flamura unui comandant care a stat pina acum ascuns in transee ? Unde este acum (stii?) Radu Filipescu -cind „rosii”impotriva carora a luptat cu curaj cindva ,au distrus in citeva zile stabilitatea economica si politica -bruma de reforma a statului de drept atit cit totusi se infaptuise ? Cum de nu vede ce au de gind sa faca monstrii astia ? Si tu ? De ce ai abandonat ? Chiar nu te intereseaza ce se petrece astazi ? Ce mai trebuie sa se intimple din ce s-a intimplat ,cit sa va determine -pe tine ,Sorin Iliesiu ,Radu Filipescu ,Dorin Tudoran ,Sorin Cucerai -sa iesiti la bataie cu forta cuvintului ,scris de voi ,bine si cu autoritate ?

  4. AVP Says:

    Nu te teme, Steliano, soarta camandantului Base e pe maini bune: madam U, imaginea PDL in actiune, a preluat iar franele ofensivei oranj. Dupa cum ai putut vedea, madama (care intre noi fie vorba e calul principal de bataie ori de cate ori Antenele mogulice il iau pe Base la refec) tocmai a chemat ostirile de arzoaice pedaliste la lupta si garanteaza ca pe 29 iulie doar pulpitele-i de gingas otel (si vei vedea de ce-mi permit sa spun asta, nu te grabi a protesta…) ii vor face terci pe dusmanii lu nea Basel.

    Evident ca Antena 3 (pe care gafele mult prea stressatului, helas, Victor Ponta si ischemele vadit hiisterice ale presedintelui interimar o inconforteaza deja intr-un hal fara de hal, riscand s-o incece ca Medelin la mal…oops) a prins revenirea dnei U din zbor si va profita de ocazie pt revigorarea emisiilor… De altfel, chiar in prima zi a discutiei de suspendare Antenele au stat fixate aproape exclusiv pe superbele picioare ale doamnei cu pricina, obiective abia ascunse de-o rochita neagra, care insa aducea a sortulet de domnitza cam prea vesela, mai degraba, decat a toga de Electra indurerata si inteagra… oops. Si uite asa, se va alege puradicu de explicatiile stiintifico-retorice ale bietului herou, atunci cand boborului i se vor arata la Antene doar gentile, tocurile, manusile, rochiile si margelele de mii de euro pe care contraimaginea oranj le schimba zilnic intr-o veselie pe vreme de Criza & Bajenie…

    Si-n aista fandacsie & bulibasie, in care bulversata oranjerie nu pare sa stie nici pana la ora de fata ce anume a adus-o la ananghie, tu ai vrea ca redactorul „Apelului catre Europa” sa participe cot la cot cu madam U la apararea celui pe care chiar ea – in primul rand – l-a adus in situatia de-acu…? 🙄 O, sancta simplicitas… oops.

  5. stely Says:

    AVP ,
    1. Am vazut si eu insistentele cameramanilor de a se focusa pe „madam U ” ,dar daca poporul antenei 3 este capabil sa vada in ea altceva decit o femeie frumoasa ,fara a cauta sa gindeasca corect cu mintea ,asta e ,si gata. Nu spun ca nu ai dreptate .Si nici nu-ti cer sa-l mai aperi pe „Base”,daca tu crezi ca a facut un rau atit de mare cit sa fie demis .Dar nu crezi ca seamana a razbunare ? Adica :”asa-i trebuie ca nu m-a ascultat pe mine!? ” . Eu, si multi ca mine ,nu gustam manipularile antenelor si nici nu ne prosternam in fata lui Traian Basescu . Eu (noi) suntem efectiv speriati de atacul terorist savirsit de gherila USL condusa de doi impostori,uzurpatori si demolatori . Daca tu crezi ca atacul lor banditesc la adresa institutiilor Statului de Drept nu a fost premeditat si bine organizat ,indiferent de existenta EU (daca nu era ea era alta) atunci nu te mai deranjez. „Oranjeria ” stie ce a dus-o „la ananghie”,dar pe linga faptul ca nu mai este prezenta la virf si nici in stafful de campanie ,ce crezi ca ar putea sa-i faca ?.S-o trimita acasa ,desi este deputata in parlamentul Romaniei , aleasa cu un numar triplu de voturi fata de Crin Antonescu ? Ce sa faca „oranjeria”cameramanilor care alearga prin parlament dupa ea? Hai zau ,paraseste logica asta paguboasa si obsesiva. Noi sa ne facem datoria, aparind principiile si valorile democratice ,pentru ca sunt puse in pericol de o banda de mafioti .
    P.S. Hai sa-ti spun o chestie : Nu stiu de unde a aparut pe wallul meu un comentariu al ei de pe blog, imediat dupa suspendare.Nu am avut timp sa citesc ce spun cailalti comentatorii ,dar am vazut „like-urile” adunate in citeva ore .Erau peste 300 ,in timp ce Iulia Motoc avea citeva zeci. M-am mirat ,dar am luat din asta partea pozitiva.

  6. AVP Says:

    Steliana, hai s-o lasam balta. Decat o campanie asa cum faceti voi, cei accesibili mie pe feisbuc, mai bine lipsa. Sunt lucruri ce trebuiau intreprinse ori – din contra – evitate cu orice pret si haat demult, in campania de imagine non-stop, iar de-acum ne isterizam cam degeaba. E (prea) tarziu. Asta, desigur, nu-nseamna ca jocul e incheiat, desi vazand tacerea care a cam cuprins tabara „coloneilor” altfel bine informati de la b1 inclin sa cred ca e finnita la comedia. Asta e situatia.

    In ce ma priveste, ma straduiesc sa fiu impartial ca tot romanu si zic : pacat de voinic ; caci unul s-a dovedit a fi prea calic, altu prea mic, iar al treilea se straduieste sa fie ceea ce nu e sau nu va fi – zau asa – niciun pic…

  7. stely Says:

    Votati Abjectia ! Votati Netrocratia ! Votati „Sauronii ” Media -MBadea &Dan Voiculescu -Felix turnatorul !

    Mircea Badea: „Stergatorii de cururi de spanioli si culegatorii de capsuni externe, plecati de bine din ro. dau navala sa linga hemoroizii basaului”. „…repet, cand vor crapa, ma pis pe mormantul lor”

  8. Mioara Says:

    …daca sunt de acord cu d-voastra…oare ma manaca stely…cu ceapa si ulei de masline…si zeama de portocale??!!!…mie imi plac rosiile, dar si ridichile…si salata verde…numai bune sa fie si la timp..

  9. AVP Says:

    Mioara, Stely nu mananca pe nimeni, cel putin aici. Ea este acum un pic agitata – si chiar mai mult decat atat -, dar in rest e fata buna.

  10. stely Says:

    AVP,
    Mersi pentru precizare .Tocmai ce ii raspundeam si eu Mioarei :
    Mioara ,
    Nu te „manac” ,zau 🙂
    Eu am venit aici pentru altceva ,iata :
    http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul-victor_ponta-plagiat-basescu-scrisoare_de_protest_0_733726794.html#
    p.s. Oi fi ” agitata „.Dar de data asta nu sa te apar pe tine ,ci sa apar valori si principii. Da,de la tine am invatat.

  11. stely Says:

    AVP ,
    Nu te las sa ma banezi.

  12. AVP Says:

    Daca chiar asta vrei, atunci straduieste-te mai mult, dreak… oops.

  13. stely Says:

    Sa ma straduiesc mai mult ,la ce ?

  14. AVP Says:

    Sa te straduiesti mai mult ca sa nu fii banata, normal. ps. Abia acum am vazut ca aveai un comentariu la spam. Unde nu ma mai uit, de scarba de a nu-l zari pe moroiu goe al lu strigoe acolo, care dupa ce s-a resuscitat precum nastase a-nceput din nou sa-si lase la gaura din gard insemnele-i puturoase.

    Apropo de linkul tau, eu inca astept sa vad proba plagiatului ala, aloou. Asa e principial (fiindca adusesi vba). Pana nu mi se va dovedi ca copy-pastele lui Ponta (care de altfel calca in strachini ceva de speriat, de cand s-a supalat) sunt luate din opere de auctor, iar nu din legi sau tratate internationale mai mult sau mai putin comentate si pana cand nu se vor judeca fix cu aceeasi masura si alte plagiate socotesc ca acuzele voastre sunt mult prea exagerate. Asta ca sa judecam dupa dreptate, soro si frate.

  15. stely Says:

    AVP,
    Ti-am adus proba directa :

    Dă clic pentru a accesa oglinda-vp-2003-teza_94614100.pdf

    Celelalte manevre dubioase ,rusinoase si lase -de a schimba rapid Comisia de Etica si a CNCD -ca sa-i imiedice sa se pronunte sunt probe indirecte ,. De fapt stii f.bine ca fostul ministru a facut eforturi colosale ca sa impiedice membri CNCD sa studieze teza .Ghinion !S-au pronuntat Verdict :85 de pagini copy-paste ..Au fost printre ei si academicieni renumiti . Si ce treaba are una cu alta . Daca va fi judecata EU si se va gasi ca a plagiat va raspunde EU in solidar cu el? Fiecare raspunde pentru fapta lui.Ai uitat ?


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.