Învățăturile „regelui hyperspatziului” către „cârlanul” Ponta

„Fiecare popor își are conducătorii pe care-i merită”, se știe. Oricât te-ai strădui tu, la un moment dat, ca om drept, sincer și verificatsă fii folositor cioporului care te percepe, de fapt, ca pe the ugly duckling, când nu ești tratat precum unda lui Maxwell ce traversează în „c” patrat satul ori statul în care cetățenii comunică între ei prin tam-tam-ul ori prin tulnicul de la strămoși lăsat, e zadarnic, când nu e de-a dreptul periculos pentru tine, mey, rumâne, care te vei pomeni detestat din două sau mai multe părți deodat. Și-atunci, cel mai cuminte e să-i lași naiba să se snopească între ei, dacă titircii inimă-rea și talibanii, oricum ai da-o, n-ascultă de vocea rațiunii – căreia un popor străvechi îi zicea Tao –, ci de Hitler sau de tov Mao (țedong), când le bate lor un gong de fandacsie s-o apuce pe calea care duce (din nou) în pustie, hodoronc-tronc.

Leul de după USA (20.04.2016, 22:39): Victor Ponta se cam grăbește din nou să vândă pielea ursului din pădure … ups. Deși după ce s-a fript cu ciorba uselistă ar fi trebuit să sufle și-n iaurt, el uită ușurel cât de urât a pierdut nu doar fotoliul de la Cotroceni, în care chiar și eu (care de obicei nu m-arunc cu vorbe goale-n vânt) l-am văzut la un moment dat rezolut, ca fiind următorul „rău mai mic”, dar și postul de la Victoria, în care părea de neclintit, atâta vreme cât gen.Oprea părea și ista a fi din cel mai dur granit, deci nici măcar din oțel călit, care mai poate fi îndoit, orișicât… Se vede că tânărul Ponta nu e încă suficient de hârșit ca să realizeze cine-i Leul de după USA și ce vrea el, și de ce, in spe, în piesa asta în care, încă din actul I, fără a fi băgat în seamă nici de publicul pus pe dixtracție și nici de marionetele „care e”, atârnă într-un colțișor nu un pistol de panoplie nefuncțional, ci Drakula gol, disimulat în decoru-i de war infernal și pregătit să intre în scenă – Doamne ferește și păzește ! – în actul final.

Pielea ursului din pădure (08.05.2016, 16:18): Cea mai mare realizare personală a dvs – și o spun nu peiorativ, ci admirativ, pe bune! – este faptul că ați scăpat (cel puțin până acuma) de pușcărie, în condițiile în care sunteți vânat nu de un oarecare secu reșapat în procuror de pe nat, ci de Binomul garantat de însuși NAT…oops. Așa că nu ziceți hop, până nu treceți Prutul, vba ceea. Iar altădată, altădată, ar cam fi cazul să n-o faceți și mai lată, lăsând-o pe Lady N (de-un paregzamplu) cu mâna întinsă și cu gura căscată (fiindcă-n timp ce ea v-aștepta la Bucuresci, dvs jucați baschet prin Pitești :)). În plus, și mai ales, să nu mai vindeți pielea ursului din pădure (cum ați procedat, cam pripit, mai an), înainte de a fi sigur că ursul Florian nu mai are nicio putere, dreaq, fiindcă ursul ista nu e un oarecare pitpalac și se poate transforma în vârcolac, făcându-se și mai al Drak, păi cum drea. În fine, mă mir că nu v-a informat nimerea până acuma că un Stat se conduce cu Siguranța Statului de gât, nu-n gât, și că oricât de mult v-ar iubi boborul, nu el își alege – cel puțin aici și acum – conducătorul, aloo… // PS: Uitați-vă ce pățește până și mâncătorul de spanac național, pe care ursul din pădure nu că l-a învins, însă l-a bătut în așa hal, halal, încât sărmanul om credea, ca Bulă la carnaval, cel puțin până nu de multișor, că el era onor învingător și cu EU-l la picior…oops.

Dacă nu te laudă Binomu, degeaba (09.05.2016, 23:27): Toată chestia e să vă laude Binomu, după ce, of course, va primi agrementul de la Înalta Poartă. Nu, nu de la aia de la care ați vrea Dvs, aloo…oops. E vorba de Înalta Poartă Postmodernă sau, ca să înțeleagă și alegătorul Stan Păpușă, de Înalta USĂ (:idea:). Altfel, când te laudă FMI, înseamnă că mai are nevoie de un împrumut pe-aci, de dat, nu de luat, iar când te laudă Băsecu, pardon, Băsescu prima oară, înseamnă că are nevoie de o nouă soluție imorală și caută amatori de vrăjeală.

Profeție de doi bani (14.06.2016, 12:58): Ba io cred că o profeție ca asta, cum că nu vor mai fi bani nici pentru amărâta mea penzie, nu e demnă de un fost premier și de un tânăr primicer care aspiră s-ajungă un voinic ro și mai tăricel, ci ar face „cinste” doar unui partinic forumel…oops. Vedeți, aloo, că vă-ndepărtați în ritm accelerat de fișa postului de bărbat de stat matorat și să nu cumva să vă faceți iluzia că tov Ivan Ilici și Dragnea vă cam ocolesc, de la o vreme încoa, fiindcă, cică, le-ar fi frică de DNA Codruța, iar nu pen’ că domnia ta te mai dai încă, helas, huța, jucându-te cu putza prin țărâna străbună și crezând că puterea a mai shogună vine doar așa, dând din mână și cu-o poantă cam chiaună, iar nu cu-o echipă de PR & inteligence superbună. Mai gândiți-vă ce vreți: să fiți un alt pamfletar printre scribăieți, bădie, sau un conducător în vremuri de urgie (:idea:).

Dragnea are dreptate (14.06.2016, 22:24): Dragnea are dreptate, frate. Până la alegerile parlamentare mai sunt doar câteva luni, iar PSD e departe, aloo, de a se vedea cu toți sacii în căruță, ca la alegerile din București. De fapt, credeam c-ați înțeles, căci d-aia ați candidat pt funcția de cap de stat, iar nu de bun băiat, că alegerile din Capitală n-au fost decât momeala fatală pe care asul așilor – nu spun ține, persoană însemnată, tată…ups – a întins-o PSD, sacrificând PNL, ca să ridice USB, apoi să ardice USR (dar nu USR-ul lui Manolescu, omule…), iar spre toamnă Feisbucul și unitățile de elită „care e” să-și adune toate apele și să-și apropie, la sfârșita sfîrșiturilor, Camerele. Prezența domniei tale la CD și-a d-lui CPT la Senat, plus ceea ce e de presupus c-ar fi urmat evident precipitat, având în vedere impulsivitatea cu care, din nefericire, ești ultradotat, n-ar fi făcut decât să ridice mingea la plasă pentru ingeniossul jucător adversar, de fapt fabulosul Păpușar, care v-ar fi făcut praf (iar!). Așa, măcar, puteți spera ca lucrurile să evolueze cât de cât normal, dreq, și, dacă veți lupta cu entuziasmul eroicului batalion grec din armia lui Ipsilante, plus cu noroc nu un car, ci un hectar jumate, cum vă cere prudentul Dragnea (împins de la spate de bătrânul strateg Ivan Ilici), poate-poate veți trece parlamentarele alea prin roșul gârlici. Dacă nu, ghici cine va câștiga, având și ditamai Scutul de partea sa, a…? Moscova cârciumăreasă, cumva…? A nu se supala (și a nu mai umbla cu barba aia cam nerasă, zău așa).

Să nu ziceți că nu v-am spus (03.07.2016, 21:06): Să nu ziceți că nu v-am spus…ups. Tov Ivan Ilici, dl Dragnea și ceilalți bunici și tătici ai PSD și-au dat seama că dvs vă plac mai mult pamfletele, meciurile & fetele, decât politichia „care e” – cum e – și că Președintele nu v-ar fi nominalizat niciodată la Victoria, dacă ați fi continuat a-l lua în tărbacă pe-aciia și cât timp ursul Florian, de după ușa de la Cotroceni din sat, despre care dvs v-ați lăudat că-i veți vinde pielea la momentul dat, înainte măcar de a obține autorizația de vânat, e, din cauza asta, tare supalat…oops. Din păcate, asta e situația, man : PSD nu-și poate permite luxul să piardă postul de premier la sfârșitul acestui an din pricina unui „cârlan”…oops. Plus că, așa cum o spune cu franchețe „vătaful teleormănean”, jumătate din stafful PSD își joacă, de fapt, libertatea, la urnele din decembrie, așa că nu e de glumă, tinere bavarez (chiar dacă io cu dvs am votat și-o să votez, când o să mai fiți prim-titirez 🙂 Visez ? 🙄 )

Instructorii de pionieri de ieri (07.07.2016, 20:24): Cică noul ministru al educației ar fi fost totuși instructor de pionieri, pe vremea „Iepocei”. Ei, și ce-i ? Pionierii de ieri ai patriei, dându-se preste cap în mod spectaculos, precum Făt-Frumos din ”Povestea Porcului” – fără nicio aluzie, oops – și transformându-se în contrariul lor riguros, au ajuns deja în „viitorul luminos”, care-i problema ? Altfel spus, dacă tov Cristoiu, tov SRS, tov Nistorescu, tov Tanas, tov Nastas, tov Morar sau alt ex-activist și mai ass n-ar fi plini de pizmă ori de rumânesc necaz, după naz, caz și praz, și schimbând ceea ce e de schimbat în sloganul stass : „Uteciștii de ieri, comuniștii de mâine!”, ar putea exclama în triumfător extaz : „Pionierii de ieri, co-miniștrii de az’…!” // Însă poanta – vrea să ne spună „pontosul Ponta”, de la care am luat linkul ista, și care, băiat mare fiind, știe bine că pe el nu l-a adus barza de la procuratura de sectoare la gradele superioare – este că „pionierii”, în cazul de față, nu sunt foștii viitori uteciști sau comuniști, fie ei și ultraschimbiști, dintr-o altă viață, ci sunt eternii și fascinanții noștri securiști, bey, ale neață.

Cu Drakula nu treci puntea decât spre infern (02.09.2016, 18:51): Da, mey, Victor Ponta, dar când te faci frate cu dracu nu doar spre a trece puntea în traistă cu nebulosul imaginar traco-dac, ci spre a-l împiedica pe un alt drac s-ajungă înaintea ta dincolo, la angelicul – cică – și democrat prepeleac, nu-ți poți atinge scopul decât dacă dracul cu care te înfrățești tu nu e un drac oarecare, ci e chiar Drakula de la Soare-Răsare, cum se pare, așa că dacă te-ncurci cu Drakul cel Mare s-ar putea să dăm cu toții de dracu’, la o cotitură mai îmbârligătoare, frăcioare… oops. De fapt, așa au cam pățit-o preste tot băieții buni, democrații și pacifiștii, când s-au încurcat cu bad boys naționaliști, comuniști, fasciști or maximaliști, care după ce au pus mâna pe putere prin relativ oneste alegeri parlamentare, n-au mai putut fi dați jos de acolo (de unde n-ar mai fi plecat prin bună înțelegere nici până az), decât prin crunte războaie naționale or mondiale, după naz, caz și necaz…. Iar în aiastă eventualitate, mai bine ne-alegem dreq cu Papai, căruia dacă-i tai spanacu îl dai dracu, de nu-l mai recunoaște nici Udrea sau DNA, decât să riști să te-ncurci c-un Drakula și mai al drea… (:shock:). Părerea mea.

A nu se ignora realitatea (09.09.2016, 11:34): Ca și-n trecut (vezi cazul Păunescu & cencalul „Flacăra”), te inspiri din poeți de doi bani, dle Victor Ponta, care te țin îndreptat spre lumea amintirilor, nu spre viitorul postmodernilor. Mai bine ne-ai spune dacă are dreptate my friend Volo, atunci când scrie că ești un „maoist notoriu”…oops. Io, carele am fost primul comentator, dinspre dreapta, ce-am văzut în dta urămătorul „rău mai mic” (după răul bășinic, care s-a făcut de căcățic), atrăgându-i atenția lui Volo, cu riscul de a-l supala, păi cum drea, că exagerează cu adversitatea-i față de domnia ta, nu cred zvoneta asta, dar dacă nimeni din echipa de imagine a domniei tale, unde se doarme în hainele statului, tale quale, nu o dezminte cu vehemența și PR-ul de rigoare, așa îți va fi fixat renumele, frățioare. Cu alte cuvinte, ar cam fi cazul s-o lași mai moale cu China mare și cu Rusia izbăvitoare, căci deocamdată ne aflăm sub alte Puteri Proteguitoare și subt Scutul de la Devesel, a nu se uita, dear Victorel 🙂

Elevul Klaus, precum elevul Ion (19.09.2016, 11:25): Cu alte cuvinte, deși nea Ion se cam sfiiește s-o spună (dar nu pentru că i-ar fi rușine de Președintele României, firește, ci pentru că își amintește cum e să fii așa, dar te prefaci că nu știi, de-al năii), în clasa de copii care mai decare mai durdulii, mai gagii, mai dilii sau mai nașparlii, condusă de Diriga Europei, cum ar veni, „elevul” Klaus pare a fi turnătorul clasei, care colaborează din motive patriotice, păi cum drea, cu Puterea… Ei, și ? Care-i problema ? Sau te pomenești că tov Ion și cu domnia ta n-ați mai auzit până acuma de categoria asta (de parcă v-ar fi adus barza pe-aciia, la cucurigu în România), categorie care deși e cea mai detestată de voinicii, de jmecheroșii, de mumoșii și de bagabonțeii clasei, ajunge, până la urma urmelor, să se uite de sus la ei, la absolvire, când băieții buni primesc bonificații de la Băieții grei, plus repartiții încă din timpul facultății, în timp ce băiețeii fudulei, mândri ca niște lei și răi luptă la corigențele bac-ului precum, de-acuma, niște plouați pisicei…oops. Și tov Ion, și toți cei ce se uită la „elevul” Klaus ca niște sfinți din amvon, ar trebui să nu uite că după „Revoluție” cei care au ajuns la putere & avere, în Românica cică capitalistă, sunt eminamente cei care se aflau primii pe listă la „ofițerii din legătura lor”, iar nu heroii antisistem ai rumânilor, care abia-și târăsc viețișoara cu penzioarele lor…oops. Experto credite, mey, hey !… Și aviz amatorilor 🙂

Crin, ca un Cațavencu+Farfuridi+Brânzovenescu plin (19.09.2016, 15:40): Hai să fim sobri, dle Victore. Când domnia ta ai fost atât de cinic încât să ni-l prezinți pe Crin A. ca pe fratele tău de cruce sadea și ca pe viitorul Președinte al României fascinante și mărețe, păi cum drea, deși era clarissim că gargaragiul lu pesce era picat în peisaj din Scrisoarea Pierdută, Actul IV, firește, fiind un Cațavencu+Farfuridi+Brânzovenescu și alți escu-antonescu, doamne ferește, io nu mi-aș mai aminti de USL care a fost și nu mai e decât dacă aș vrea să mă expun la bâzele lu AVP 🙂 Lasă-l naiba pe Crin în somnișoru-i lin spre ușor și pe Băse plutind prin Bosfor spre Marmara, ca orice marinar ce-și cântă serenada amărâtă, helas, și vezi cum și de ce colegu’ lu Gorghiu-Dej (ca să cad și io în mintea ta…oops) tocmai dă cu subsemnatu la DNA (:idea:) Hai că te-ai prins care-i skepsisul, căci ești dăștept floc, pardon, foc, mie-mi spui?, atâta că ești dat cam iaca-cui și nu-i placi, chiar deloc, aloo, Florianului…oops. (19.09.2016, 18:11 ): @Ani-Kasa, dacă chiar te interesează părerea mea, află că nu, nu e bine, fata mea. Dar, apropo, de unde deduseși dta că io n-am votat cu Ponta, priatelo ? Io m-am certat hăt de mult cu pretinii de pe linia mea, unii dintre ei adevărați boieri ai minții, mey, nu doar precum cei porecliți așa de păpușarii portokakiei, pentru că le-am spus ca un adevărat și drept amic că poanta e că Ponta cel aparent tontic e următorul „rău mai mic”, după răul bășinic, iar dacă acum ți se pare că-l cam critic, o fac spre a-l mai îndrepta naiba un pic, dacă tot a fost forțat să stea pe tușă, ba chiar la DNA în țepușă, să sperăm cu nu chiar doo ture, fiindcă s-a apucat să vândă pielea ursului Florian din pădure, crezând că ursulețu ălă se hrănește doar cu mure, nu și cu farfarale pure 🙂

Cu toată sinceritatea (20.09.2016, 11:59)La mulți ani, tinere domn, îți zic cu toată sinceritatea, mai ales pentru că tot într-o zi de 20 septembrie s-a născut și fiica mea, un pic mai tinerică decât domnia ta 🙂 (și chiar că semeni și cu băiatul meu, pe undeva, cumva :)) Cât despre promisiunea că n-o să te mai lași mințit și folosit de cei care n-au văzut în dta decât un alt prilej de lingușit întru lumescul pricopsit, iar cu prima ocazie te-au trădat și te-au părăsit ca pe însuși Domnul ce-a intrat, și prin această amară pildă, în mit, stai liniștit, căci șirul unor astfel de ipochimeni e infinit, iar capcanele lor de păcălit sunt practic de neocolit. Fă ce poți să mai faci pentru acest destul de ingrat bobor, gândindu-te mai mult la al său viitor, decât la prezentul nerecunoscător – și sfătuindu-te cu înțelepții, nu cu clienții, cu istericii, cu lacomii sau cu inepții, ipochimeni care te vând primului cumpărător pe un bănuț chior sau pe un țoi de lichior – și lasă restul pe seama Judecății de Apoi a Faptelor. Cu condiția, păi cum altcumva, să ai Norocul de a mai putea făptui ceva pe-aciia, prin (și cu) România, norocul ista depinzând și de vocația domniei tale, prefigurată de irevocabila întâmplare c-ai fost cel mai tânăr PM de Bucale, dar și de puternicii inimici ce-ți stau în cale și pe care vei ști, sau ba, să ți-i faci amici, iar țărișoara să înainteze cu pași mici, dar voinici, acum și aici. Tertium non datur – sau cum naiba să-ți spun…? -, hai, fii matur, mey, mai gâdilă-i și dta de jur împrejur, măcar până treci și de-al doilea tur 🙂 (20 septembrie la 15:47): PS. Evident, sunt conștient că susținându-l pe V.Ponta ca pe „actualul rău mai mic” îl nemulțumesc și pe el, ce-ar vrea să fie lăudat, bietul voinic, în special acum când e vânat de cruntu-i haitic inimic, ca fiind un bine politic un pic mai gigantic, cum ar veni, dar îi voi pleectisi și pe cei ce-ar vrea de-a dreptul să-l abhor, spre a-l pupa pe preferitul lor (vreo fantoșă cu ochi de porcelan din azur sau vreun zero barat & pur), însă între extremiștii ce nu pot gândi decât în alb-negru, precum orice bolșevic, fascist, malagambist or chiaur, omul drept știe că adevărul adevărat nu e format din alb și negru curat, ci e centrat, mey, astfel că, în actualele condiții românești, în care decomunizarea e doar o vorbă din povești, binele nu poate fi decât „mai puțin rău”, normal, iar binele politic final, social-democratic și liberal, s-ar putea să rămână, ca și „viitorul luminos”, doar un frumos ideal (oops), în condițiile în care Netocrația din Castelul criptostatal va împinge burghezia liberală la canal, acum și-n România, halal…

Păcat de voinic (22.09.2016, 11:55) Iar io de aceea n-o să pot crede, vai, niciodată, te pomenști, dle Victore tată, că ești și altceva decât fie un politician cinic sadea, fie unul cam pitic, cu orizont mic, oricât ai fi de înalt ori de sus plasat, la vreun moment dat, dle voinic : fiindcă, iacătă, dta ne plictisești și la ora actuală cu Crin al tău, crezând că suntem un electorat zevzec, față de maestrul care se pricepe la oameni la greu, nu zău, deși chiar și clasicul cetățean turmentat de pe nat a priceput, măcar după ce Crin s-a clacat pe el (fiindcă i s-o fi găsit scrisorica pierdută pe la secu de altădat, căci doar nu credeai că pe dăscălașul ista l-a adus barza în politică, din startul postdecembrizat, dreq) e penibilul orator Nae Cațavenc, revenit în caragialian decor. Încă doo declarații de dragoste d-astea, plus niște bătăi cu pumnii în chept cum că dta, și numai dta, ești un rrromân mândru și dăștept, plus dragostea înflăcărată pentru China nedecomunizată (căci nimeni n-are nimic cu China adevărată), aliată cu disprețul pentru NATO și obrăznicia față de Comisie, și ești aranjat, dle (altfel băiat talentat), iar io voi putea spune, în fine, împăcat, ca vodă Caragea altădat (și alături de ursul Florian pe care l-ai supalat): „Păcat de voinic!” (și să te las, naiba, în pace odat’).

Să se radă, mey, măcar până la vot, atâta tot (25.09.2016, 21:35) Dle Victore, ai face mai bine, dta, care credeam că mai pricepi cevașilea (dinspre Stânga, cum ar venea) despre ce-nsemneadză a face politică în era Media & New Media, când toantă lumeea, și-n special pollimea, se bleojdește la telenovela politică fix în gura ta, să-i recomanzi dlui istuia să mai lase gargara și bla-bla-bla și să se radă, mey, pur și simplu, căci arată, cel puțin uneori, ca un pesce, ori să se retragă din front office, curat înțelepțește, asta dacă nu cumva mai dorește ca d.Tăriceanu să piardă iar niște procente pe mâna, gargara, stropșeala și criptobărbuța sa, firește. Asta vă mai lipsea, mey, acuma, când ursul Florian e atât de supalat (după ce te-ai lăudat că-i scoți pielea la mezat înainte de a-l fi contractat, măcar…oops), încât săracul Marinar, ex-Pirat star, fu nevoit să-l scoată de unde cică-l pitula de nu se mai vedea, păi cum drea, pe băiatul ista, tolontan-tolonta, văzând că nici chestia cu Hexi Pharma n-a putut să-l deturneze nici baremi cât furnica pe big-brotherul de Românica, a ? Părerea mea, mey, a nu se șifona… // Update: Așa cum îi spuneam unei doamne pe my wall, d.Barbu ista nu e un domn prost, din contra, însă din păcate nu pricepe (nici el, nici cei ce-l împing în față) că în era media și new media arta politicii practice nu se învață, oricât de deștept ai fi, ci depinde aproape exclusiv de cum arăți, de cum calci, de cum rostești sau de cum zâmbești, altfel spus: de cât de talentat ești, pur și simplu ca actor, în telenovela politică pe care tembeliziunile, în goană nebună după rating, firește, o servesc la onor bobor. În iepoca noastră, în care imaginea bate cuvântul la cur, nici măcar poet pur nu poți să fii, oricât de măiestrite ți-ar fi cuvintele pe care le scrii, dacă nu-ți lași lațe poieticești și nu te vopsești ca M.Cărtărescu sau nu știi să gătești baremi ca M.Dinescu ori să cânți – măcar – ca I.Mureșan, așa cum a demonstrat mai an – subtil ca tancu – unul, Radu Vancu. Și fiindcă veni vba de băiatul ista pe nume Radu, văzuși cum la A3, la emisia altui Radu (Tudor), un alt Radu (Soviany) făcu ca dracu mândru-ți program econimic de creștere a bunăstării consumiste, mey ? Deci iată că e obligatoriu să știm a zâmbi, a vorbi după regulile curatei actorii, a ne prezenta mumos, luminos & politicos și a părea modești pân la os atunci când ne prezentăm în fața publicului sau electoratului statistic, emotiv de la natură, căci altfel, o creștere economică oricât de sigură & matură poate fi spulberată într-o clipită de o figură simpatică și bună de gură, chiar dacă pentru un contabil bătrân ca Stolo oratorul părea cam plecat pe arătură, păi cum drakulo.

2 răspunsuri to “Învățăturile „regelui hyperspatziului” către „cârlanul” Ponta”

 1. Hadrian Says:

  Esti fuarte tare mai ,maestre
  Am facut a poop Lexie de la cuvintele dvs
  Sa traiti mare
  Sa scriti bine in continuare
  Pentru binilii poporului
  Un om mic din popor
  Iobag la origini

 2. Viorel Padina Says:

  @Hadrian, dacă ai fi mai serios și-ai avea și tu un nume sau o adresă verificabilă, am putea discuta temeinic tot ce te interesează, garantându-ți-se libertatea de expresie deplină. Așa, ar însemna să vbim degeaba, sorry.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s