Marele Joc online & divin: „Cartea Vieții” (jurnalul unui cuc feisbuc: 12.06.-27.06.2016)

Marele Joc online & divin: „Cartea Vieții” (12.06.2016, 14:27) Profesorul oxfordist al lu pește a aflat secretu lu Polichinelle, firește. Până și ultimul habotnic cam mbow din com Mărgău sat Pârțău știe din start ceea ce savantu reputat a descoperit abia după al enșpelea dottorat: și anume, faptul că Domnul Zeu din extramundanul Empireu l-a creat, și nu doar pe el, un biet muritor cam tembel, ci și întregu-i sat & nat și de aceea merită cu înfricoșare respectat, n-așa ? De fapt, dacă teoria reputatului nost n-ar fi fost decât aceeași gargară scientistă la patrat, care mai mult l-a încurcat decât l-a luminat, savantu supertitrat ar fi aflat hăt demult (citind ceea ce în chestie e pur și simplu de citat, după un „Doamne iartă-ne!” bătut din buze mărunt) cum denumește Biblia softul „Jucătorului” de credincioșii săi (ori, dacă preferați, de creaturile sale) în veci divinizat & temut: „Cartea Vieții”, – scurt.

Deci care era șpârla cu „USR” ? (12.06.2016, 20:34) Să-l lăsăm în plata Domnului C – sau „care e” – pe d.Liiceanu, binecunoscut „boier al minții” de demult, făcut, dar nenăscut, și să vă pun o întrebare, așa, clipind mărunt : acum, măcar, când vedeți că USB e pe cale de a se transforma în Salvatorul „USR”, prin sacrificarea PNL-Bucale și-a săracului dlui Perdoiu, cu vba d-lui Pontoiu, tale quale, pricepeți, așadar, pe scurt, de ce N.Manolescu trebuia să iasă urgent de subt sigla „USR” pe scut, iar nu sub scut ? (12.06.2016, 22:28) Ca să n-o mai lungim, susscrisul am spus mai de mult (practic de la bun început) despre ce-i vba: „Mă tem însă că-n spatele acestei răzmerițe (de debarcare a lui N.Manolescu de la USR – nota mea, Avp) care-n loc să scadă se aprinde parcă și mai tare stă păpușarul acestor vremi, cu scopul de a-l decredibiliza & toca pe N.Manolescu, iar în final de a-l disloca din fruntea USR și din funcția de ambasador al culturii române „care e”. De ce? Fiindcă Nicolae Manolescu, o personalitate culturală altfel incontestabilă și greu de manevrat, nefiind suficient de șantajabil, vezi bine, n-ar putea fi păpușat ca la teatrul „Țăndărică”, adică, iar majoritatea scriitorimii ar rămânea, ca și până acuma, apolitică, fără să țină neapărat și necondiționat cu unul sau cu altul momentan agreat de păpușarul de pe net & nat.” (12.06.2016, 21:24) PS: N.Manolescu e atât de încăpățânat încât, dacă vrei să-i ceri ceva, trebuie să-i sugerezi să facă fix vițăvercea 🙂 Mi-aduc aminte că spre a-l determina să-l laude naiba și pe săracul nostru amic, Matei Vișniec, la Cenaclul de luni (unde N.Manolescu părea să-l ignore pe amicul nostru și la aproape un an de la debutul Cenaclului), eu, cu Vlasie și cu Roman Istrati ne-am vbit, înaintea unei ședințe în care era programat să citească Vișniec, să-l facem praf pe bietul poet, colegul nostru de cămin, de altfel, știind însă precis, din fericire, că apărătorul oropsiților, N.M., crezându-se un om drept, se va lua cu noi urgentissim de piept și-l va ridica în slăvi, în sfârșit, pe Matei cel oropsit (care până una-alta ne privea ca un epilept, văzând cum pretinii săi cei mai grei sunt de fapt niște mișei :))

Un analist dandyst-malagambist. (13.06.2016, 12:36): Pentru cineva care încă mai aspiră, în pofida declarațiilor sale formale contrare, la cele mai înalte funcții în al nostrum sat or stat, nu e prea încurajator să vezi că-și ghidează busola politică după concluziile unui analist ușor, un dandyst-malagambist, care nu scrie nici baremi mai hartist, dreq, și care crede că fenomenele politice pe care le observă ca un australopitec pe liana-i în leneș zbor au irumpt la suprafața Dâmboviței aborigene din al lor natural izvor, iar nu dintr-un plan politic genial-înfricoșător, care pare să angreneze un eon de forță copleșitor…oops. Măcar bătrânul Pirat expirat se ghida după analizele „regelui hyperspatziului” („cel mai just analist din ultimii 30 de ani”, cu vba cuiva), deși el nu recunoștea asta, zmecher al dreaqului, nu după boiernașii minții pământului 🙂

Se pare că nici Ponta n-a auzit de pățania gigantului Dell. (13.06.2016, 13:40): Nu e o idee bună să ștergeți comentariile…oops. Păi, nu vă temeți dvs de Codruța Vlăsiei, de pielea ursului din pădure, Florian, sau de NATO, dar vă temeți de niște nevinovate versulețe ale unui poesel ro, aloo…? În caz că nu știați, dear voinic, aflați că io sunt singurul boier al minții Ro (d-ăla autentic, iar nu din specia legendată la Mănăstirea S, păstrată în recipient „civic” și servită snobilimii aborigene în grețos aspic), care am redactat împreună cu my friend Volo apelul de solidarizare cu Popeye cel gargaragic, pe când acesta ne trombonea că va fi remordenizatorul țărișoarei zdrobite de Sistemul Ticăloșit gigantic, care am văzut în „perseverentul Ponta” următorul „rău mai mic”, un personaj politic adaptat erei New Media și Erei Funky, de asemenea, și aș fi f.dezamăgit, păi cum drea, să văd că vă comportați și dvs ca un bătrân activist roșu sadea & calic, care în fața unui pericol public oricât de pitic bagă capul în nisip, la chitic, și crede că cu asta a rezolvat problema cu înspăimântătorul, cică, priculic. Ați citit ce-a pățit gigantul Dell cu neînsemnatul șoricel, JJ, bre ? https://viorelpadina.wordpress.com/…/17/dell-si-basescu/

O profeție păguboasă. (14.06.2016, 12:58): Ba io cred că o profeție ca asta, cum că nu vor mai fi bani nici pentru amărâta mea penzie, nu e demnă de un fost premier și de un tânăr primicer care aspiră s-ajungă un voinic ro și mai tăricel, ci ar face „cinste” doar unui partinic forumel…oops. Vedeți, aloo, că vă-ndepărtați în ritm accelerat de fișa postului de bărbat de stat matorat și să nu cumva să vă faceți iluzia că tov Ivan Ilici și Dragnea vă cam ocolesc, de la o vreme încoa, fiindcă, cică, le-ar fi frică de DNA Codruța, iar nu pen’ că domnia ta te mai dai încă, helas, huța, jucându-te cu putza prin țărâna străbună și crezând că puterea a mai shogună vine doar așa, dând din mână și cu-o poantă cam chiaună, iar nu cu-o echipă de PR & inteligence superbună. Mai gândiți-vă ce vreți: să fiți un alt pamfletar printre scribăieți, bădie, sau un conducător în vremuri de urgie (:idea:).

Dragnea are dreptate. (14.06.2016, 22:04): Dragnea are dreptate, frate. Până la alegerile parlamentare mai sunt doar câteva luni, iar PSD e departe, aloo, de a se vedea cu toți sacii în căruță, ca la alegerile din București. De fapt, credeam c-ați înțeles, căci d-aia ați candidat pt funcția de cap de stat, iar nu de bun băiat, că alegerile din Capitală n-au fost decât momeala fatală pe care asul așilor – nu spun ține, persoană însemnată, tată…ups – a întins-o PSD, sacrificând PNL, ca să ridice USB, apoi să ardice USR (dar nu USR-ul lui Manolescu, omule…), iar spre toamnă Feisbucul și unitățile de elită „care e” să-și adune toate apele și să-și apropie, la sfârșita sfîrșiturilor, Camerele. Prezența domniei tale la CD și-a d-lui CPT la Senat, plus ceea ce e de presupus c-ar fi urmat evident precipitat, având în vedere impulsivitatea cu care, din nefericire, ești ultradotat, n-ar fi făcut decât să ridice mingea la plasă pentru ingeniossul jucător adversar, de fapt fabulosul Păpușar, care v-ar fi făcut praf (iar!). Așa, măcar, puteți spera ca lucrurile să evolueze cât de cât normal, dreq, și, dacă veți lupta cu entuziasmul eroicului batalion grec din armia lui Ipsilante, plus cu noroc nu un car, ci un hectar jumate, cum vă cere prudentul Dragnea (împins de la spate de bătrânul strateg Ivan Ilici), poate-poate veți trece parlamentarele alea prin roșul gârlici. Dacă nu, ghici cine va câștiga, având și ditamai Scutul de partea sa, a…? Moscova cârciumăreasă, cumva…? A nu se supala (și a nu mai umbla cu barba aia cam nerasă, zău așa).

60 de ingenii dyscoveritoare. (16.06.2016, 11:13): Dacă adevărul cel mai veritabil, cum ar veni, s-ar găsi în miezul oricărei trestii simțitoare & gânditoare din corola verde (viețuitoare) a lumii, care de aceea ne-ar putea comunica în orice loc și-n orice zi tulburătoarea-i discovery, astfel încât noi, ceștilalți, să accedem la adevărul creației ca și cum am ființa în ubicuitatea și-n cvasiintegralitatea ei, ar însemna să existe puzderie de Emini și de Chriști, mey, copii… Însă adevărul e că de la începutul omenirii și până acum și aci n-au existat decât 60 de ingenii discoverytoare & comunicatoare, se pare… Asta e situația și ecuația.

Talibanul vede paiul din ochiul altuia, păi cum drea. (16 iunie 2016,  13:12): @ Ondine, poate n-am fost io atent, căci nu te-am urmărit în mod constant niciodată (așa cum nu urmăresc niciun taliban, decât dacă aș fi de piatră turbată), însă te-ntreb, cu toată deferența școlată: despre Adameștii de la care îți iei leafa, ai scris vreodată, dragă fată f.f.f. Imaculată ? 🙄 ► (16.06. 2016, 14:37) De fapt, ne dai o veste extraordinară, dear surioară…oops. Și anume, ne informezi de faptul că talibanii sunt, în sfârșit, în descreștere, în această fudulă țărișoară, care vede paiul din ochii altora ca ocheanul Hubble – America astronomicească să ne trăiască! – , dar bârna adamească din ochii ”României libere” n-o văd nici de-ai dreaq, orbiți de ipocrita bască ! ► (16.06.2016, 15:37) Despre Adamești, nimic, nimic, dear ghidirmic talibanic ? 🙂 Sau ipocric ? 🙄 ► (16.06.2016, 15:16)  Singura perversă – gândesc – e cea care vede paiul din ochiul oricărui altcineva de pe pîmântul nost rumânesc, dar nu și bârna din ochiu adamesc 🙂 Chiar, pe cine crezi că mai poți prosti dta, fata mea ? 🙄 ► (16.06.2016, 15:31) Ondine, lasă-l dreq pe Onțanu, că a aflat până și DNA ce-i cu oțomanu, după ce ani și ani a crezut că e paloma blanca (altfel nu l-ar fi lăsat să fie primaru lu pesce din Burkina Faso or Sirilanca, a-așa ?). Mai bine spune-ne cum e cu Adameștii de la care tu ți-ai încasat lefurile, în timp ce făceai pe mironosița față de alți corupți, bre (:idea!:). În ce mă privește am spus hăăt de mult (https://www.facebook.com/ViorelPadina/posts/887446314636948) care-i părerea mea în cestiune, voila: „Cine crede că va scăpa de corupție întărind organele de vigilență și de represiune statală se înșală cumplit, fiindcă în realitate nu faci decât să te adâncești și mai mult în shit sau în boală, iar la un moment dat ajungi la o fundătură fatală : la punctul fără întoarcere când polițiștii, procurorii, securiștii, funcționarii, legiuitorii și judecătorii pe care i-ai asmuțit pe corupți vor deveni atât de puternici și de mulți încât, precum un infernal pompier salvator, vor trage obloanele drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor și își vor crea un fel de stat-kombat numai al lor, ca-n „Regii nisipurilor” (filmulețul horror). Sau ca să ne menținem în realul înfricoșător, ca-n Koreea de Nord, frăticilor.”

Cameron, de la Brexit la exit. (17.06.2016,  13:52): Dom Susară, una e să spui nește chestii pe un oarecare drum sau wall de sară, într-o doară, când până și Cameron cel tontom începe să perceapă că nu orice zboară se mănâncă, paidiom, gaspadin, și alta e s-o spui atunci când profeția înseamnă practic un rațiohnament sublim, aferim (https://viorelpadina.wordpress.com/2013/01/23/cameron-nu-pre-rimeaza-cu-european-one-oops/).

Gogoașa cioraniană. (21.06.2016, 20:10): Cioran e o gogoașă tratată cu E-uri ieftine, ca să iasă cică mai pufoasă, ca multe alte gogoși.ro, cu farină & drojdie parțial-loco. Adicătelea, dacă antamaseră o „revoluție” antico „în direct”, chit că „la export” transpirase în câteva zile că tragicomedia nu fusese decât o scabroasă făcătură, „băieții revoluționari” reuniți de tov Brucan în gds, în pencluburi și-n alte boierii ale minții aborigene kaki, ulterior portokaki, aveau nevoie și de un „filozof” de kikiri-mikiri, ca să ia mințile snobilimii sfertodocte dup-aci, bine fezandate din punct de vedere metafizic, deja, de „filozofii” P & L, emulii „filozofilor” N. & Ț., și de „gânditoru” Pata, asemenea … oops. Nu mai lipsea, mai încoace, decât un nobelabil mai acătării, cum ar veni (căci „dramaturgul de renume internațional” fusese lansat printr-o operațiune de upgradare relativ dibace), apoi puteam să ne frecăm relaxați în cojonace, fiindcă după lupte seculare, care au durat până când Odiosul și Sinistra s-au odihnit, în fine, la Ghencea in pacem, le-am copt-o iarăși, ei drace-lace, l-alde Titircă Inimă-rea, Conu Leonida, dom Mitică, Tulie Radu Teacă, Moromete, Petrini și ecțetera, mey, băieți descurcăreți, n-așa ?

Apropo de Eur-Asia. (22.06.2016, 11:34) Dar poate că nu e decât un reply, eventual parodic, sau un intertext din piatră postmodernă, preste mode și timp, alo, priatelo. Asta-n cazul că nu se bate un artistic apropo la Eur-Asia, pentru unii lideri europeni aiasta fiind singura soluție care ar salva Ioropa de represaliile ot Moscova, chit c-ar supala Sora Șefă de peste Ocean, păi cum naiba. Un critic ca domnia ta, chit că portokakiu sadea, n-ar trebui să excludă din start nicio variantă interpretativă, indiferent că e vba de fașionabilul măgăruș roz din street art, fie de alt postmodern ecart / encart.

Speranțe deșarte…oops (22.06.2016, 16:14) Eu sper ca baremi 51% dintre britanici să nu fie atât de duși cu pluta (cum a fost premierul lor atunci când a propus Brexitul ista) încât să nu priceapă că dacă pleacă din carotta EU acum îi va lua apa globalizării ca pe boboarele de drum & fum. ► (22.06.2016, 16:20) Acum 3 anișori, când gargaragiul Cameron a propus organizarea acestui referendum, din motive mărunt-politiciniste, io am pariat că da, vor brexita, din moment ce au un premier ca Cami ista : https://viorelpadina.wordpress.com/…/cameron-nu-pre…/ Să sperăm că între timp le-a mai venit mintea la cap. ► (22.06.2016, 16:35) Serios… ? oops E ca și cum ai spera că după ce ți-ai amenința soția sau mama c-o arunci din tren, dacă mai face ca renul, darmite ca trenul, pretinii sau comilitonii tăi, chiar și cei mai răi, vor crede că ești f. cool, nu dracu gol în ispol…oops. Sau un trăznit stass, în orice caz, cu care tre să fii la fel de dus ca să mai stai în cas’ (ups), darmite subt același duș… Hai că vă las acuș, să vă dixtrați cu jocurile de imagine ale lu nea Cami cel pipăruș, sau cu meciurile care ne-au mai rămaz, după naz & praz ► (22.06.2016, 16:47Hai să fim realiști: UE n-ar pierde decât Marea Mânecii și praful de pe tobele din Londra, dacă UK ar brexita, însă Anglia n-ar mai rămânea decât cu coroana fostului imperiu, de tinichea. Cel puțin fiica sa mai mare, devenită între timp Sora Șefă a tuturora, USA, i-a dat clar de înțeles că azilul de bătrâni scăpătați o mănâncă, iar nu gura-i în plus pre ea, pe proteguitoarea Ame, păi cum drea… : https://viorelpadina.wordpress.com/…/cameron-non…/

După război mulți viteji se arată (24.06.2016, 14:33) Mai bine i-ai fi bătut obrazul lui Cameron acum 3 ani, Domnule Președinte, așa cum i l-a bătut Poetul vremii tale (https://viorelpadina.wordpress.com/…/cameron-nu-pre-rimeaz…/), dar nu ăla cu Levantul de Bucale, pe care ți l-au impus la lecturare legendatorii săi și-ai dumitale, tale quale. De unde se vede că Poetul.Ro era cu cel puțin 3 anișori înaintea Președinței Ro conjucturale, dacă socotim doar dupa ceasul Brexit-Cameron, aloo, căci dacă socotim după „Apelul catre Europa” era înainte cu preste 30 de anișori, stimate domn (:idea:)

Ce inteligent era acum 3 ani 🙂 (27.06.2016,  11:59) Vă cred pe cuvânt ! 🙂 Altfel, nu se explică de ce, deși ați avut în față „Poemul de otel” și „Aesopus altfel spus”, atunci când tocmai fuserăți sus-pus, de către legendatorul premiilor USR, ați votat ca și cum ați fi fost legat la ochi cu-o ditai blană de urs, deci nici baremi cu-o mână moale & maleabilo-manipulatoare, dear frăcioare 🙂 La mai mare și mai tare, dar nu acolo unde ar trebui să se nască noua istorie mai exactă a literaturii române, cea de după șalopeta muncitorească & bască, aloo 🙂

Așa am spus și io, dear Volo (24.06.2016, 15:58) Așa am spus și io, cu ani în urmă (când am prevăzut de altfel că UK nu va trece stupidul referendum provocat de „Cameron ista”): „Dacă Angela Merkel și Germania pot fi considerați azi Constructorul nr.1 al Europei Unite de mâine, Cameron ista și UK, helas, pot fi plasați la polul opus, – al destructorilor…” (https://www.facebook.com/ViorelPadina/posts/558292647552318) ► (25 iunie la 19:03Daca acest nefelixit Cameron ar fi fost un politician cât de cât responsabil, ar fi trebuit să știe că Brexitul va fi votat de majoritatea polis-ului britanic, aflat (ca mentalitate) pe vremea regalității în floare și-a imperiului anglo-saxonilor. Și să-și fi văzut, naiba, de treabă ! PS: Apropo, poate cu ocazia evenimentelor în cascadă provocate de dezastruosul, pentru britanici, Brexit, aceștia vor scăpa și de o instituție care, fie numai și prin cele câteva vorbulițe ale „drăguței” Regine – „Dați-mi 3 motive pentru a nu vota pro Brexit” – a avut rolul ei în rămânerea Marii Britani de căruța SUE, în care s-au aburcat, vai, până și paparudele …oops. ► ( 25 iunie la 09:01) Dacă ar fi fost ca polis-ul să fie consultat toată ziulica lumeea n-ar mai fi evoluat nici atâtica, rămânând ca pe vremea lui tica (Socrate, care n-avea nicio vină, decât că era tobă de intelighență & carte și de aceea a avut parte doar de cucută, din partea polis-ului sau a majorității fără moarte…). Iar asta era pe vremea democrației sclavagiste, cum ar veni. Pe vremea d-nei sau d-rei @Noemi și-a democrației directe ce va fi pe deplin învingătoare într-o apropiată zi, polis-ul va vota tot cu mânuța sa, poate, da, însă cu voia Rețelei Netocratice (sau a ofițerului) din legătura sa, păi cum drea… Și-atunci, cum să nu asculți cu respect de Vox Populi cel dăștept & drept ? 🙂 (25 iunie la 09:16) Cât despre hahalera de Cameron, care s-a gândit el, acum 3 ani, că e un mare galanton dacă va consulta polis-ul britanic cu privire la chestiuța dacă i-ar mai plăcea sau ba să facă parte din Eurasia Ioropii, cum ar veni, într-o zi, io am spus ce se va întâmpla încă din start, în răspăr cu toată lumeea care cică conta, păi cum naiba, iar asta înseamnă că eu am avut și am dreptate (atunci, ca și acum), iar restul mapamondului zis shogun e vicelul străbun…oops. Sau cum să vă spun, fără să supăl pe nimerea acum ? https://www.facebook.com/ViorelPadina/posts/1046123548769223

Entitatea SUE e deja o necesitate istorică…oops (27.06.2016, 13:57) Am abordat chestiunea, efectiv cu aceleași idei, într-o dezbatere „protocronică”, din 2011, de pe my blog. Faptul că mai marii viitoarei SUE peste UE vor să pună astăzi în practică aceste idei, fără să fi știut de dezbaterea din România lu tov Drakula, păi cum drea, înseamnă că ne unește pur și simplu logica. https://viorelpadina.wordpress.com/2011/08/31/necesara-sue/

Un răspuns to “Marele Joc online & divin: „Cartea Vieții” (jurnalul unui cuc feisbuc: 12.06.-27.06.2016)”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s