Sorin Iliesiu a castigat definitiv procesul cu ANI

https://i1.wp.com/storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1687/12148443/1/sorin-iliesiu-cristian-radu-nema.jpg

Potrivit Agerpress, senatorul PSD Sorin Ilieșiu a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, început cu peste doi ani în urmă

Prin decizia nr.1118 din 8 aprilie 2016 dată de Completul de judecată nr.4 de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, senatorul PSD Sorin Ilieșiu a câștigat definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate care îl declarase incompatibil în urma unui raport eronat de evaluare emis la data de 12 martie 2014. După ce raportul a fost contestat de senatorul Ilieșiu, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză în septembrie 2014.

Agenția Națională de Integritate a făcut recurs, dar, prin decizia definitivă din 8 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a respins ca nefondat.

Senatorul Ilieșiu a fost apărat în această cauză de avocatul Lucian Bolcaș, unul dintre cei mai apreciați juriști din România.

Menționăm că senatorul PSD Ilieșiu, fost membru PNL, a fost declarat incompatibil de către ANI la scurt timp după ce acesta a cerut: (1) demisia președintelui PNL Crin Antonescu — pentru că acționase pentru ruperea Uniunii Social Liberale votate masiv de electorat—, și (2) înlocuirea lui cu fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, la propunerea lui Crin Antonescu, senatorul Ilieșiu a fost exclus din PNL.

În martie 2014, prin două scrisori deschise publicate în presa vremii, senatorul Sorin Ilieșiu i-a cerut zadarnic președintelui în funcție al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, să dispună reevaluarea ‘integrității’ sale având în vedere dovezile care o probează precum și prejudiciul de imagine adus inclusiv prin faptul că timp de două zile pe ecranele unor posturi TV de audiență națională a fost difuzat de dimineață până noaptea următorul text: ‘Sorin Ilieșiu ? incompatibil alături de zeci de parlamentari. Unii sunt acuzați și de fals în declarații’.

Cu zece ani în urmă, senatorul PSD Sorin Ilieșiu a fost unul dintre liderii societății civile care au militat pentru înființarea Agenției Naționale de Integritate, în speranța evaluării corecte a integrității demnitarilor.

Amintim faptul că în anul 2015 DNA l-a trimis în judecată pentru corupție pe Președintele Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu.

+++++++++++++++++++

Vezi și: Sorin Ilieșiu demontează decizia ANI în ceea ce-l privește.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Sorin Iliesiu a castigat definitiv procesul cu ANI”

  1. Ghita Bizonu' Says:

    Hristos a Inviat!

  2. Viorel Padina Says:

    Adevarat a Inviat !

  3. Viorel Padina Says:

    Postare nouă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s