Crucea anticomunistă va fi inoxidabilă și va radia lumină continuu

Văzând reacțiile opiniei publice la propunerea sa legislativă privind crucea anticomunistă, senatorul Sorin Ilieșiu, sfătuindu-se cu colegii parlamentari, va propune mai multe amendamente la lege, sperând astfel că se vor putea satisface toate gusturile, pretențiile și nazurile mofturoșilor și cârcotașilor compatrioți. În ce mă privește, reiau și aici un comment pe care l-am făcut la ultima notiță de cuc feisbuc (mă autocitez iar, ce dreq să fac, în lipsa lăudătorilor care se țineau până mai ieri după mine ca puricii de plante de crinul imperial și care, conform noilor directive ale jmecherosul păpușar, or fi primit misie în alt areal…oops): „Despre gust/negust, precum și despre reacția titircilor și efimițelor de Dâmbovița față cu-o chestie ca asta, am scris mai sus. Acum și aici aș vrea să spun că această cruce (sunt mii de monumente în formă de cruce în lume, fără să se fi scandalizat cineva, deci nu în cruce sau în mărimea ei stă problema) trebuie nu doar să simbolizeze ceva, ci să cadă perfect estetic în peisaj, deci să fie făcută de un mare artist, nu doar de un militant anticomunist sau de un popă ortodoxist. Altfel, dacă va ieși ceva în genul cartofului tras în țeapă din piața revoluției, riscă să se compromită și credința, și biruința anticolectivistă, doamne ferește. Oricum ar fi, religia ortodoxă și BOR-ul, în special, vor da un test cu această ocazie, în fața actualei generații (care deși a fost crescută cu cruciulița de gât și cu popa de religie nelipsit de la școală, s-ar putea să aibă o reacție de copil afurisit…oops).” (avp).

++++++++++++++++++++++++

Comunicat de presă

 Sorin Ilieşiu – senator PSD

26 septembrie 2015

Ca urmare a opiniilor exprimate în spaţiul public referitoare la posibilitatea construirii în Piaţa Universităţii din Bucureşti a „Monumentului naţional al victimelor totalitarismului comunist” sub forma unei cruci de dimensiune monumentală, şi, de asemenea, ca urmare a discuţiilor recente cu colegi parlamentari despre forma optimă a acestui monument, voi aduce următoarele amendamente la articolul 5.-(1) al propunerii mele legislative intitulate “Lege pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare”, amendamente care vor fi dezbătute în Camera Deputaţilor:

1.      Textul  „Monumentul va fi reprezentat de o cruce din metal inoxidabil, similară  cu Crucea Eroilor Neamului, având o dimensiune de 20-25 metri” va fi înlocuit cu textul „Monumentul va fi reprezentat de o cruce de dimensiune monumentală”.

2.      Textul  „Pe Cruce va fi montată o instalaţie de iluminare, care va funcţiona continuu, în memoria victimelor. Crucea va fi flancată de drapelul României” va fi înlocuit cu textul „Crucea va iradia continuu lumină, în memoria victimelor. Crucea va fi însoţită de drapelul României”.

           Prezentăm în continuare forma iniţială a articolului 5.(1) şi forma corectată a acestuia.

FORMA INIŢIALĂ  a  articolului 5.(1)

Art.5.- (1)        Se construieşte „Monumentul naţional al victimelor totalitarismului comunist”, denumit în continuare Monumentul, amplasat în centrul intersecţiei de la Piaţa Universităţii din Bucureşti, simbol al luptei anticomuniste. Monumentul va fi reprezentat de o cruce din metal inoxidabil, similară  cu Crucea Eroilor Neamului, având o dimensiune de 20-25 metri. Pe soclul Monumentului vor fi scrise următoarele două texte: (a) „Acest monument a fost înălţat din iniţiativa Parlamentului, în memoria  milioanelor de victime ale totalitarismului comunist din România”;  (b) „Să nu uităm crimele comunismului, pentru ca acestea să nu se mai  săvârşească vreodată!” Pe Cruce va fi montată o instalaţie de iluminare, care va funcţiona continuu, în memoria victimelor. Crucea va fi flancată de drapelul României.

 FORMA CORECTATĂ  a  articolului 5.(1)

 Art.5.- (1)        Se construieşte „Monumentul naţional al victimelor totalitarismului comunist”, denumit în continuare Monumentul, amplasat în centrul intersecţiei de la Piaţa Universităţii din Bucureşti, simbol al luptei anticomuniste. Monumentul va fi reprezentat de o cruce de dimensiune monumentală. Pe soclul Monumentului vor fi scrise următoarele două texte: (a) „Acest monument a fost înălţat din iniţiativa Parlamentului, în memoria  milioanelor de victime ale totalitarismului comunist din România”;  (b) „Să nu uităm crimele comunismului, pentru ca acestea să nu se mai  săvârşească vreodată!” Crucea va iradia continuu lumină, în memoria victimelor. Crucea va fi însoţită de drapelul României.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s