Dar cine credea că Zoso e un Elefant al cunoașterii…?

Zoso, cel mai cunoscut blogger român, în a cărui faimă bănuiam mai demult, de altfel, că Meșterul Secu a băgat promotion cu ghiotura, ca și-n legendații boieri ai minții sau în orbitorul nobelabil, vrea să-i convingă pe prichindeii ce-l mai citesc că Mircea Badea e un caraghioz cercopitec, care nu poate decât să facă de râs onorabilul brand „Elefant”, printr-o asociere nefericită, n-așa? Zău, cât de mărginit, de taliban ori de fariseu să fii, ca să nu pricepi nici după ce s-a terminat războiul din jungla filipineză, vba aia, adevărul evident că Mircea Badea e un veritabil fenomen din era televiziunii digitale & new media Ro, un bufon c-un stil unic și atât de eficient în comunicarea-i specială cu publicul de sute de mii de fani, încât a bulversat cutii de rezonanță și rețele de media mainstream uriașe, ca număr și ca dotare tehnică, în comparație cu el și cu emisiunea sa de la Antena 3, un ins despre care cel mai stupid lucru ce s-ar putea spune este că e „sluga varanului” sau a oricui altcuiva, când el nu e decât cavalerul liberului său arbitru și un warrior al libertății politice într-o lume asupra căreia Big Brother-ul statal își întinde Rețeaua din ce în ce mai amenințătoare, pe măsură ce ne apropiem de Zona Matrix, păi cum naiba, un jurnalist cu o capacitate analitică și oratorică pe cât de aparent clownească, specifică funcky age, de altfel, pe atât de pătrunzătoare și de nepărtinitoare, până la urma urmelor. Ar fi o cruntă eroare să se creadă că dacă Mircea Badea n-ar reuni în brand awareness-ul său eminente calități de actor, ascuțime și pertinență discursivă și un maximum de obiectivitate pe unitatea de exprimare, în condițiile în care el este totuși vedeta și prepusul unei televiziuni particulare, ar mai putea fi recunoscut ca atare de enormu-i public, mai numeros și mai pretențios decât al oricărui alt pamfletar postmodern. În fond, pamfletar de modă nouă este și Radu Banciu, însă diferența de forță dintre cei doi e evidentă (și se socotește prin rating).

Așa cum am mai spus cândva, evitarea la mustață a situației de repetat coșmar național, în care ne-am fi pomenit că Piratul de pe fostul val criptosecu statal s-ar fi înscăunat ca nou dictator național, împreună cu mândruța-i tocmai băgată-liberată, iată, cică din penitenciar (spre a fi rebrandizată, probabil, iar…), s-a datorat nu Jandarmului Universal ori altui Judex planetar, „ci clownului antenist pamfletar, aliat cu gâdele mogular… oops.”

E puțin lucru pentru un „clown nefelixit”, frăticilor ?

8 răspunsuri to “Dar cine credea că Zoso e un Elefant al cunoașterii…?”

 1. Goldmund Says:

  Recunosc ca mi-a trebuit o dubla citire a textului tau sa inteleg ce vrei de la cititori, AVP.
  Imi cer scuze daca nu inteleg cu exactitate dedesupturile mass mediei cu politica, intre justitie si politicieni, etc..
  Sper ca suporti si alte pareri, daca nu, ma retrag..
  Dar iata ce am inteles eu:
  Basescu, „marele dictator”(da, folosesc limbajul antenelor) dupa incheierea celui de-al doilea mandat, ar fi ramas la putere infiintand o noua dictatura gen nord-coreeana si asta in UE si NATO, impreuna cu frumoasa puscariasa…Am inteles corect? – sau e doar o gluma si eu de aici nu m-am prins?
  OK, apoi a venit democratul Badea, Mircea, care de fapt a salvat democratia in UE si NATO, in Romania. Sigur nu e un banc absurd? Eu daca ma uit la asa ceva, http://www.youtube.com/watch?v=H-EDgHnpimE doar la acest rezumat al unei zile de la a3 si mizeriei de acolo, am impresia ca omul nu e sanatos, nu detine pic de talent, nu se comporta fair si corect fata de Justitie, jigneste ca un animal(nu e jugnire!) rosu, adica are toate tarele unui servil al unui post securist, punct.

  „Îmi doresc o presă vigilentă și curajoasă, fără ”derbedei”. Respect cultura, nu-mi place când oameni de cultură, creatori ori manageri culturali, sunt hărțuiți ori împroșcați cu noroi ”grație” ”New Media”.

  In mintea mea naivă, problema nu e a domnului Pleșu, ci a fragilității culturii față cu agresivitatea unui fragment al ”New Mediei”, formatat după minți inculte și destinat a menține incultura, pentru că asta folosește cuiva. Un popor incult e mai ușor de stăpânit, de manipulat electoral ori economic etc.

  N-am să uit niciodată că pe străzile Bucureștiului s-a strigat: ”Moarte intelectualilor!”
  Ecoul îmi răsună în minte oridecâteori un om de cultură, indiferent cum îl cheamă, e atacat cu o ”agresivitate primară”.”
  M. n. t.
  Bravo!

  PS
  ….
  avem doua cai de a ajunge la notoritatea unui om de cultura si prestanta aristocratica(gen Patapievici; prea multi nu avem din pacate! In Germania sunt zeci de mii, noi punem dulaii pe cei cativa),
  – ori facem tot ce este mai bun sa devenim precum maria sa, Patapievici, ori il doboram de pe soclu si il facem tandari ca nimeni sa nu detina vreun exemplu de urmat..Ca in 1947-49….

 2. Goldmund Says:

  Imi pare rau ca trebuie sa preiau ceea ce am mai spus:
  Radu Banciu ramane un expert in Albert Camus, are o cultura generala de exceptie, iar daca Badea i-ar face concurenta, asta doar intr-o tara in care fostii securisti inca mai conduc 50% din populatie, fara ca aceasta sa-si dea seama!
  Doar prin exemple putem dovedi valoarea unui om, mai ales ca mai devreme am pus un exemplu de la antena 3, acum un exemplu unuia care are un rating mic, precum un rating mic au toate emisiunile de cultura(Liiceanu rating?) si un rating mare toate emisiunile de scandal, e normal in tara lui ponta si restul, ..

  http://www.youtube.com/watch?v=4DL4nyY_FMc

  Ati retinut sfarsitul?
  „Tot voi va veti ocupa de noi?” adica oameni precum Vadim sau cei de la antene!
  Viorel, eu tin la tine, iar tu ?

 3. AVP Says:

  Și io țin la tine, dragă prietene Goldmund, dar asta nu înseamnă că e obligatoriu să gândim identic despre personajele și întâmplările din telenovela politică. Doamne ajută !

 4. Marginalia non turpia Says:

  AVP, cu prețuire pentru domnia ta, zic și eu cele de mai jos.
  Despre Mircea Badea:
  DA, „un bufon c-un stil unic și atât de eficient în comunicarea-i specială cu publicul de sute de mii de fani”
  NU „cavalerul liberului său arbitru și un warrior al libertății politice ”.

  Lasă-mi plăcerea de a crede că domnia ta ești mânat de liber arbitru și asta te deosebește de el.

  Nu sunt fan Baniciu, Patapievici, Liiceanu.
  Că, după cum mai zisei pe aici, n-am structură de fan.
  Dar cultura acestor oameni nu se poate compara cu cea a lui Mircea Badea, la fel cum cultura domniei tale nu se poate compara cu cea a lui Mircea Badea.

  Rating au și siteurile porno. Cultură sunt?

  Cu tristețe zic: Nu merită să-ți consumi pixelii de creator decât spre a examina ființe ca Mircea Badea pentru insolitul lor în peisaj, în chip de contraexemple.

 5. curios Says:

  pentru a intelege ce vrea sa ne spuna avp si de ce se amesteca in troaca politica, ar fi bine, cred eu, sa cititi ceea ce a scris recent aici:

 6. Goldmund Says:

  Doamne ajuta!
  Sa ne traiasca dragostele si
  La multi ani!

 7. Marginalia non turpia Says:

  Ehei, nu avea oare pic de dreptate ăst IT-ist?
  Nu reușii să văd comentariul lui AVP.
  Doar o bucățică, aceea în care îl acuză că e și PNL-ist. Deci, om cu apartenență politică, și nu poate fi cinstit. Nimic din ce spune el nu poate fi adevărat.
  Nu poți fi PNL-ist cinstit, OK. Decurge firesc, din statutul de om cu apartenență politică, nu poți fi nici PSD-ist cinstit.
  OK, așa stând lucrurile, ce e de apărat? De ce ne băgăm în cloaca politică? Eu tot nu pricep. 😦

 8. AVP Says:

  Postare nouă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s