Cazul și necazul Ponta

Parlamentul României, pe cât de suveran, major și vaccinat din pățaniile-i anterioare cu băieții, e totuși bulversat de zgomotul teribilei potere asmuțite pe urmele bietului PM cel vânat, chiar dacă ieroul o fi scăpat până acum din gheara portokakiilor ca un acrobat curat, și va vota cam tremurat, după cum îi va fi vrerea & soarta, asupra cererii procurorilor DNA de a-l urmări oficial pe Ponta, făcută – ce coincidență – tocmai când opoziția și-a aruncat și ea mănușa.

Oricum va fi, e o clasică lucrătură criptosecuristă, mey, copii. Din toate bombele și nuclearele cu care portokakii credeau că-l vor da gata pe Victor Ponta, după ce experimentul lăzăroian bazat pe faimosul plagiat va fi eșuat, n-a mai rămas, până la urma urmelor, după cum vedem, decât inomabilul fapt că avocatul Ponta a fost indemnizat de casa de avocatură Șova, hăăt în deceniul celălalt, cică fără să fi prestat ca un avocat asudat, pricopsindu-se astfel în câțiva ani cu-o sumă pe care un băiat dăștept din lumpenul nobilizat dup-aci o sparge într-o noapte de nebunii per os cu fetițele de la Capatos… oops. În plus, cică Ponta l-a propus ministru de mari proiecte chiar pe tovarășul său de copilării avocățești, în loc să propună onești extratereștri, asigurându-se astfel că-n statul de drepți, ca-n Salonul de Cuci de la Plătărești, nu există absolut niciun conflict de interese cu corupții verzulii sau cu alte drăcării lumești…

Și cică să nu te gândești c-ai horroarea să trăiești în zona Castelului criptokafkian din povești ! 😯 Când până și Piratul Băse, care a eliberat Zmeul din butoi, pe vremea când avea nevoie de el spre a-și lovi adversarii politici în oi, a ajuns azi să se plângă de arbitrariul băieților noi, și mai mult decât atât: când chiar fostul șef al DNA, probabil unul dintre cele mai odioase personaje din țara asta, în viziunea lui MGâdea, MBadea și compania, a ajuns și el să ne sugereze că nu e deloc bine ca cel care deține secretele tuturor cetățenilor, așa cum numai Dumnezeu le mai deține, să aibă și puterea sau posibilitatea să ne cerceteze, să ne aresteze ori să ne judece prin acoperiții ori colaboratorii mascați în polițai, procurori ori judecători cică de bine, născându-se astfel pericolul enorm ca jmecherosul ocult să capete o putere atât de copleșitoare încât la un moment dat să se prăbușească, cu statul românesc cu tot, în sine (ca Big Brother în 1984 sau poate și mai ca dracu), păi atunci nu mai lipsește decât s-apară însuși Maestrul Drakula, ca să-nțelegem că trăim live în țărișoara sa, păi cum drea.

9 răspunsuri to “Cazul și necazul Ponta”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Mă repet, scrisei asta și pe FB, dar e o întrebare care îmi umblă neodihnită prin minte:

  Poesele.Ro, domnia ta ai niște merite, că ești talentat foarte, da nime nu-ți dă bani nemunciți în câmpia muncii în care activezi. Cu ce e mai presus Ponta decât domnia ta, ca să i se cuvină încasarea de bani nemunciți, justificați cu rapoarte copy-paste? Dacă mă lămurești, săru mâna.

  PS. Eu doresc curățarea clasei politice de hoți partinici și transpartinici. E un vis prea măreț?

 2. Stely Says:

  @Marginalia non turpia ,
  „… nime nu-ți dă bani nemunciți în câmpia muncii în care activezi.
  Ai dreptate, pentru ” batut campii” nu da nimeni niciun ban .

 3. Marginalia non turpia Says:

  AVP, mă refer la serviciul tău când spun „câmpia muncii”. Ești unul dintre oamenii care muncesc cinstit în țara asta. Ai tot respectul și prețuirea mea.
  Noapte bună! 🙂

 4. Marginalia non turpia Says:

  PS. Și eu lucrez. Și eu mai activez în „câmpia muncii” și plătesc cinstit impozit la stat.
  Pensia mea nu e una de fost comunist de frunte, nici nu mă trag din vreo familie de îmbogățiți „de război”.
  De aceea nu agreez PSD=PDSR=FSN=PCR. Ți-am mai spus asta.
  Cu același respect pentru domnia ta, mă retrag la odihnă. 🙂

 5. AVP Says:

  Sper că te-ai odihnit bine de ziua ta, Marginalia 🙂 Iți spun și aici La multi ani cu sanatate si toate cele bune, draga prietena! Daca aveai un topic la zi pe your blog, ti-as fi spus și acolo 🙂

 6. Marginalia non turpia Says:

  Mulțumesc mult, AVP! 🙂
  Sănătate și multe lucruri bune îți doresc și ție!

 7. Marginalia non turpia Says:

  PS. Pentru mine, creatorii și prietenii au o valoare infinit mai mare dcât politicienii.
  Așa m-a învățat viața. 🙂

 8. Marginalia non turpia Says:

  ERATA: dEcât

 9. AVP Says:

  Postare nouă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s