La CEDO lăudat să nu te duci cu sacu’

CEDO, căreia i-am înaintat plângerea contra nedreptelor hotărâri luate de justiția tovilor și băieților în cazul cererii de dezdăunare pentru prigoana exercitată de fostul regim comunist contra subsemnatului (întrucât fusesem redactorul „Apelului către Europa”, al samizdatului „NU!” și al altor gesturi dizidente mai mărunte, ca să zic așa), mi-a comunicat ieri-alaltăieri răspunsul, printr-o scrisorică pe care era cât pe-aci s-o pierd pe lângă cutia poștală, înghesuită fiind între cele două-trei numere de „Click” (abonamentul curent al soacră-mii, la cei 88 de anișori ai dumisale…oops). Iat-o:

avp vs romania

Din scrisorica de mai sus (un format standard CEDO, cu excepția numelui judecătorului și al referentului juridic, evident), înțelegem că examinatorul cererii mele a fost dl. judecător unic Luis López Guerra, un domn spaniol cam de etatea mea, al cărui CV îl puteți viziona aici. Dintr-un alt link, aflăm că dl jude european Luis López Guerra e cunoscut ca un socialist notoriu în țara sa, ziariștii de acolo insinuând ironic că de fapt dl e mai mult politician spaniol decât judecător european, în ultima ipostază devenind cunoscut ca urmare a admiterii cererii la CEDO a unui anume Arnaldo Otegi, lider ETA, care fusese condamnat de Tribunalul Suprem spaniol la un an de închisoare pentru insultă adusă Regelui, însă CEDO – din al cărei complet de judecători a făcut parte și judecătorul LLG – a considerat că Arnaldo Otegi nu l-a insultat nicidecum pe Rege, ci doar și-a exercitat libertatea de exprimare, iar în consecință CEDO a condamnat Spania să-i plătească păgubitului insultător 20.000 de euro drept daune morale pentru eroarea comisă de Tribunalul Suprem spaniol. Mai aflăm de asemenea – de pe Wikipedia – că Luis López Guerra „como miembro de éste fue uno de los 17 magistrados que participó en la sentencia que determinó que la denominada doctrina Parot del Tribunal Supremo de España, violaba la Convención de Derechos Humanos y la propia Constitución española en la aplicación de las condenas a presos, lo que llevó a la puesta en libertad de la miembro de la banda de terrorista ETA, Inés del Río, autora de 24 asesinados, así como de otros presos”.

Acuma, eu nu știu în ce măsură dl judecător european Luis López Guerra a fost edificat pe deplin asupra literei și spiritului cererii mele, pe care a examinat-o în intervalul 27.11.2014-11.12.2014 (fix în perioada în care am fost internat la Fundeni, pentru operația de colecistectomie!), însă mă îndoiesc că onor judele sau, mă rog, Mr.Google Translate citește atât de bine în românește încât să fi putut descâlci toate meandrele cazului „POETU”, cum ar veni, și deci e mult mai probabil că înțelegerea domniei sale a depins de ceea ce i-au șușotit grefierii sau referenții români de pe lângă dânsul, despre care aflăm de aici că sunt acreditați ca funcționari CEDO tocmai în scopul de a diminua, n-așa?, pierderile eventuale ale Statului Român, înregistrate ca urmare a cererilor de dezdăunare înaintate la CEDO de cetățenii săi.  Și deci este așa (cum am exclamat hăt demult, în Despre hipnotizori, păi cum naiba): onor judecătorul european L.L.Guerra, socialist ab ovo, a considerat că dacă o insultă adusă Regelui Spaniei de un conațional de-al său merită niște eurei de omenie și-o lecție europeană de democrație pentru iberica justiție (v.cazul Arnaldo Otegi, sus-menționat) „insulta” pe care am adus-o eu comunismului, ca redactor al „Apelului către Europa” din 1980 („singurul text vădit anticomunist produs de vreun intelectual român în anii 80”, după cum a remarcat cineva, iar eu sunt înclinat să cred că nu doar din anii 80, și nu doar din România) nu merită decât un nou act de injustiție, încă și mai trist, întrucât de data aceasta injustiția vine tocmai din partea Curții de Justiție a Europei, deci a viitorului luminos al Ro, cum ar veni, aloo, Europa fiind eonul la care eu apelasem în tinerețea-mi fistichie, ca să ne scape de Societatea Socialistă Multilateral Dezvoltată, respectiv de apocaliptica neaoșă fandacsie.

Asta e situația și eurogenerația, fir-ar să fie  ! 😦

PS: Ca amănunte picante, mai adaug faptul că d.Luis López Guerra e fiul unui stimabil poet spaniol, Luis López Anglada,  precum și faptul că-n peisaj apare, incidental, vezi bine, și d-na judecător european Motoc, ca membră de drept a Secției III a CEDO, al cărei vicepreședinte e dl. judecător L. López Guerra. Mă-ntreb dacă d-na Motoc, pe care eu, cât timp ne-am intersectat pe wallu’ lu’ Stely la joc, n-am prea menajat-o deloc, n-o fi fost rugată de șeful ei să-i dea-n ghioc poeselului conațional jurățel foc, a…? 🙄 „Cine e anticomunistu’ și antisecuristu’ ista de la tropicele voastre triste, bre…?” o fi întrebat-o șeful judecător al plângerii mele pe distinsa-i colegă nominalizată în funcția-i cilibie de partida portokakie, vai mie… 😳

5 răspunsuri to “La CEDO lăudat să nu te duci cu sacu’”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Ale comunismului valuri… 😦

 2. AVP Says:

  Postare nouă.

 3. iov Says:

  rapunsul cedo este unul aliniat dupa o decizie de inadmisibilitate in patru cazuri de fosti detinuti politici, solutie negociata cu bucurestiul prin 2012, dupa ce toporarul cotrocean taiase la drepturile oamenilor. asa au fost taiati imprejur si fostii proprietari, statul roman scapand de raspundere pentru mai toate abuzurile dinainte de 1989. chipurile i-au dat recent o medalie unui fost detinut politic . este o rusine, iar atrocitatile prin care am trecut se pot oricand repeta oricand, mai in ales ca in vest unde ne-am cedat suveranitatea de justitie pe drepturile politice dupa ’90 n-are nimeni experienta celor petrecute in est. Da-le-ar Domnul macar 1% din nenorocirile estului ca se trezeasca din comertul cu destine. iar la cedo, nu ca sa nu te duci cu sacu, mai bine sa nu te duci deloc, oricum institutia este nefunctionala: se face justitie de cati bani dau statele cu judecatori politruci, mai ales din est. cu cativa profesionisti, fie si straluciti, nu se poate face justitie.

 4. AVP Says:

  Perfect de acord, Iov, să le dea Domnul tot ce-au dorit ! 😦 Cât despre boborul rumân – care asistă imperturbabil la batjocorirea rarissimilor săi eroi anticomuniști -, DZeu cu mila !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s