Invitaţie

Steluţa

Îi invit pe toți criptokakii (mai pe românește, pe vechii-noii criptosecuriști băsiști, acoperiti cu porecle de nevinavati feisbucciști sau forumişti), care parazitează lista mea de „friends” or my blogroll și care au infestat cyberspace-ul cu atâta cct încât ne-am întors, iacătă, fix de unde am plecat (în timp ce tineretul intoxicat și tembelizat crede, din contra, că abia acum ne-am emancipat și ioropenizat), să se retragă de pe lista mea, unde i-am tolerat crezând că și-au schimbat obrazul, cât de cât, n-așa?

Nu, io nu voi marșa, așa cum o fac, între mulți alții, zmecheroșii mei colegi de generație literară, M.Cărtărescu și M.Vișniec – căci de colegii de generație anticomunistă nu-mi amintesc să fi existat vreunul pe vremea mea, cel puțin prin Bucuresci, eu fiind și rămânând autorul „singurului text vadit anticomunist produs de vreun intelectual român în anii ’80” -, la înălbirea iar și iară a tovilor și băieților de odinioară, pe care planul ZZZ vrea să-i transforme, prin prepușii lor cică postmoderni, în Albă ca Zăpada de preste mode și vremi, numai bună să-l întâmpine, cu cei 7 mii de priculici feisbuccici, pe Moșul-2015, ce va sosi acum și aici în sania cu reni & gagici putulici.

Și nu că alde Ponta & Abramburica or fi curați ca lacrima, dar măcar le știm de-acuma și arțagul, și pârțagul, și i-am trece sau nu pragul sufragiului universal, egal și secret, numai și numai dacă vor ține rămășagul promisiunilor și nu ne vor trage prea de tot în piept, iar nu cum ați fi vrut s-o faceți voi, dear Boys, șantajându-i cu dosarul secretoi și asmuțind cățelușa DNA doar când începe campania și numai dacă nu joacă așa – doar așa! – cum ați vrea voi, păi cum drea. Plus de asta, așa cum am spus la linkul de mai jos, dacă pohtiți să faceți politică ieşiţi, măi, frăticilor, din undeground-ul umbros și vorbiţi-ne despre dreptate, adevăr și frumos clar, transparent și per os, nu să rămâneți acoperiți ca niște mascați, dar să faceți politică pe bani de la buget, pretinzând că sunteți „societate civilă” și „elită intelectuală” get-beget și amăgind tineretul necopt de pe Net, care dacă n-a avut jucării și bomboane când era copil inept, crede că tot ce zboară se mănâncă și că tot strâmbul și urâtul se transformă-n drept mumos doar dacă-și pune o etichetă de anonymous zmecheros și strigă într-una „Jos!”

Fugiți dreq de-aici, nu-l îmbrobodiți voi pe Regele Hyperspatziului ! 👿

Una preste alta, cine va câştiga ?

27 răspunsuri to “Invitaţie”

 1. mamier nagela nache Says:

  🙂

 2. Marginalia non turpia Says:

  Angela, îmi place zâmbetul tău!

 3. Marginalia non turpia Says:

  Of, of, tinerii de acum nu ne seamănă deloc. QI-ul a crescut simțitor, iar Internetul i-a învățat devreme multe lucruri pe care noi le-am aflat târziu.
  Hai să nu-i credem mai necopți decât sunt și să învățăm de la ei.
  Îți vorbește un om care are de-a face mereu cu oameni mai tineri ca el.

 4. Marginalia non turpia Says:

  PS. Vorbeam, of course, cu AVP. 🙂

 5. Marginalia non turpia Says:

  RECTIFIC: IQ. Graba. 🙂 !

 6. AVP Says:

  Da, m-am prins.

  Postare nouă.

 7. UN ''a'' Says:

  Aici,cu tinerii,ati pus punctul pe ”i” !foarte multi tineri sub 21 de ani au votat . Stim cu cine. problema este ca acestia nici nu stiu pe ce lume se afla: majoritatea n-au cistigat inca un ban-leu,vechi sau nou al lor, nu stiu sa faca un ou prajit! nu-si spala inca nici farfuria dupa ce ”papa”.daca-i trimiti cu lunga de gunoi la ghena strimba din nas:hai,mha mami,ca n-am timp!Stiu,acu sa ceri vot dupa 21 ani ca in multe tari democrate,ar parea ca incalci niste drepturi,da daca in SUA n-au voie sa bea alcool si sa voteze,inseamna ca li se incalca drepturile!??ce-i drept pot conduce mopeduri,deci pot ucide oameni,ca de America e tara tuturor posibilitatilor,nu??

 8. Marginalia non turpia Says:

  Of, of, mulți tineri de 40 au votat și au fost pe străzi. Mulți de 25. Mulți de 30. Mulți tineri de vârsta a treia, așa ca mine. Uitați-vă cu atenție la imaginile de la acele cozi interminabile din diaspora. Uitați-vă la imaginile de la manifestațiile din țară. Eliberați aceste imagini de măștile imaginarului dvs. și veți vedea o realitate, așa cum e ea aici și acum, in România. SPOR!

 9. Marginalia non turpia Says:

  BUNĂ DIMINEAȚA!
  Iată un articol interesant, împănat cu documente. Se poate observa cum MANIPULAREA, plătită cu bani grei, efectuată de specialiști americani și autohtoni, poate eșua lamentabil în NEW MEDIA.
  Sunt de ajuns FAPTE strigătoare la cer precum obstrucționarea votului în Diaspora. FAPTE mediatizate rapid, în medii de socializare, de neprofesioniști în campanii electorale.

  http://www.revista22.ro/cum-lau-ajutat-americanii-pe-ponta-sa-piarda-alegerile-firmele-de-consultanta-si-lobby-cheia-esecului-psd-vezi-cine-sunt-acestea-si-ce-contracte-au-avut-in-romania-50590.html

 10. Observator Says:

  Stimata doamna, daca dvs va imaginati ca „pretinul” nostru AVP mai poate fi manipulat de cineva, la experienta si la etatea sa, cred ca aveti o impresie foarte proasta, in fond, despre inteligenta si intuitia „poeselului”. Mai bine v-ati uita la linkul de mai jos, in care „Nasul”, un criptosecurist „portokakiu” (deci Aripa Basescu a Securitatii), care a reusit sa-i pacaleasca pana acum pe multi tineri naivi, precum si pe nu mai putin numerosii energumeni „de dreapta” (cei care adora sa creada in „Alba ca Zapada”, chiar si la varsta a 3-a), ca el e „un ziarist absolut independent” (ca si Turcescu, Turturica, Tapalaga, Cartianu, Plesu, Liiceanu sau, sa zicem, Magda Carneci, sefa GDS), se lauda cu modul in care comandantul suprem a reusit sa-i pacaleasca pe fani si pe alti naivi, ca si pe adversari, desigur. Mirarea e de ce George Maior, despre care Nasul „absolut independent” declara acolo ritos ca e „omul rusilor”, nu incape nicio indoiala, nu a fost inca arestat, ci se afla la comanda celui mai important serviciu de siguranta nationala intern. Ceva nu se pupa, cum se spune, insa pentru cetatenii vesnic turmentati acest „amanunt’ nu conteaza.

  Sa dormiti si sa visati bine:) Comandantul Suprem va pazeste si asteapta sa va inscrieti, dupa ce dansul va iesi la pensie, in noul sau partid (pentru promovarea caruia a facut si face tot circul acesta sinistru).

 11. Marginalia non turpia Says:

  1. Nu urmăresc „Nașul”.
  2. Nu cred fără discernământ în strategi.
  3. Ponta și guvernul său, prin FAPTELE lor, au făcut pentru opoziție ceea ce strategii ei n-au reușit.
  4.Nu am afirmat NICIODATĂ că AVP este manipulat sau manipulabil.
  5. Mă refeream la alegătorii obișnuiți, pe care consilieri români și străini ai lui Ponta s-au străduit să-i facă să-l voteze pe Ponta, în timp ce el și guvernul lui, sprijiniți de majoritatea parlamentară, au reușit să-i stârnească să-l voteze pe Johannis.. Atât.

 12. AVP Says:

  Da, desigur… Mulţumesc pentru că-mi faci creditul de a nu mă socoti uşor manipulabil (mai ales că eu ştiu că NIMENI nu poate rezista la o manipulare profi). Poate ar fi util – nu zic că şi plăcut – să citeşti conversaţia pe care tocmai o încheiai pe my wall cu Flavia Groşan şi cu vecinul meu de ani zile, Pripet Vişot, pe cale de a deveni craiovean…

  Noapte bună.

 13. AVP Says:

  Mă-ntorc din drum ca să semnalez faptul că linkul spre Naşul pe care ni l-a dat @Observator (pe care io îl văd în my dashboard – https://www.facebook.com/Nasul.tv/posts/698983506866718, dar pe care l-ai văzut şi tu mai nainte ) nu mai e disponibil acolo… oops. Probabil că cineva i-a atras atenţia lăudărosului Naş că vbeşte ce nu trebuie, n-aşa? Hai pa.

 14. Marginalia non turpia Says:

  Cu manipularea profi e cam așa, în opinia și parafraza mea: Pe unii îi manipulezi TOT TIMPUL. Pe toți îi manipulezi UN TIMP. Dar NU-I poți manipula PE TOȚI TOT TIMPUL.

  🙂

 15. Marginalia non turpia Says:

  Hai să ne amzăm un pic, de necopții care au votat Johannis:
  „Mantzy
  Bunicile mele sunt eroine. Ambele (77 ani, respectiv 78) au votat cu Iohannis. Ambele în Mehedinți (apropo de Gogoșu). Una a avut de mers 7 kilometri până la urnă, alta ”doar” vreo 4. Asta cu 4 kilometri chiar a fost dusă la votare de un consilier PSD, cu mașina lui. La întoarcere, a întrebat-o respectivul cu cine a votat, și, șmecheră, a zis: ”Cu Ponta, normal!”. Apoi m-a sunat pe mine să se laude cu isprava ei și mi-a zis râzând: ”Îi batem pe benzina lor, mamaie!”.

  Bunicii mei au murit amândoi, din păcate. Și, nefiind din Teleorman, asta i-a împiedicat să voteze. Dar, dacă votau, vă asigur că și ei votau cu cine trebuie.” (de pe pag.FB a lui Manțog – nu îl am în lista de prieteni, relax!)

  Ei, România, cum mai zisei, e complexă!

 16. AVP Says:

  N-aşa?

  În altă ordine de idei, ai vreo idee de ce-o fi şters jmecherosul Naş linkul ăla ?

 17. Marginalia non turpia Says:

  Și-o fi schimbat opinia. Sau și-o fi dat seama că nu se susține. Sau a mai prins la minte.
  Ipoteze, că date n-am.

 18. Marginalia non turpia Says:

  Of, of, da oare ce făcu Ponta în Dubai?
  Că îl așteptau trebile guvernului pe aici.
  Mie mi-e tot mai frică pentru biata economie.

 19. Marginalia non turpia Says:

  Sper că ești bine. Un weekend frumos domniei tale, împreună cu ceidragi.
  Urare de la Mecii care te prețuiesc.

 20. nikuelektriku Says:

  dar, draga magistre, domnul senator iliesiu nu mai are nimica de transmis natziei?

 21. Marginalia non turpia Says:

  AVP, Poesele.ro,
  Noi, prietenii domniei tale din București, Îți dorim MULTĂ SĂNĂTATE!

  Doamne ajută!

 22. Marginalia non turpia Says:

  Când un om de felul pamfletarului AVP iese pentru un timp din spațiul public internautic, unii dintre noi îl cred ocupat cu acțiuni mai mult ori mai puțin condamnabile. Am putut auzi asta.
  Îndrăznesc a zice că proiectează asupra lui Umbra din sufletul lor. Relele pe care nu și le pot atribui lor înșiși.

  Explicația acestei lipse poate fi – în fapt – una simplă și omenească.
  Așadar, UN GÂND BUN, oriunde te afli, AVP!

 23. Marginalia non turpia Says:

  UN GÂND BUN pentru Poetul Viorel Padina, și pentru omul care a avut curajul disidenței în vremea în care cei care îl judecă acum se ascundeau – mai mult ori mai puțin elegant – în spatele vorbelor.

  MULTĂ SĂNĂTATE!

  Și MULȚUMESC!

 24. tina borg Says:

  Cred ca te uiti ,totusi, pe aici, oriunde ai fi! Din suflet ( cu adevarat!) iti spun ca nu esti singur!
  Sanatate! Doamne ajuta!

  Pentru ceea ce esti, iti multumesc!

 25. Marginalia non turpia Says:

  Mă bucur să te „aud”, tina borg. Știu că îl prețuiești pe Viorel Padina.
  Eu am multă prețuire pentru tine. Ești un om talentat și cu coloană vertebrală.

 26. AVP Says:

  Multumesc Marginalia, Tina… Doamne ajuta !

 27. Marginalia non turpia Says:

  Bine ai venit, AVP! Bun venit, Poesele.Ro!
  Bucurie mare ne faci.
  Doamne ajută!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s