Sorin Iliesiu: „BĂSESCU, EXTERMINATORUL PNL ŞI PNŢCD”

 

BĂSESCU, EXTERMINATORUL PNL ŞI PNŢCD

 

Scrisoare deschisă către liberali

 

Stimaţi colegi liberali,

D-l Traian Băsescu a fost considerat “cel mai important moştenitor al Securităţii” de către d-l Marius Oprea, unul dintre cei mai apreciaţi istorici contemporani.

Cu mulţi ani în urmă, d-l Băsescu şi-a asumat misiunea de a acţiona pentru dispariţia partidelor istorice PNL şi PNŢCD, pentru spolierea lor, pentru uzurparea prestigiului lor şi a moştenirii lor istorice.

Dispariţia PNL a fost concepută prin dizolvarea treptată a PNL în partidul d-lui Băsescu (PD). Un prim pas a fost făcut în 2003 prin înfiinţarea Alianţei PNL-PD. În 2007, o parte importantă din PNL s-a topit în PD, rebotezat PD-L. Dar abia acum se reuşeşte topirea integrală a PNL în PDL, rebotezat chiar PNL pentru a spăla imaginea rea a guvernării pedeliste. Preşedintele noului PNL va fi în curând chiar exterminatorul fostului PNL, adică d-l Băsescu.

Dispariţia din Parlament a PNŢCD a fost realizată în anul 2000. Scopul eliminării ţărăniştilor a fost uzurparea locului pe care aceştia l-ar fi ocupat în Parlamentul European şi în Partidul Popular European.

Regret că, personal, am fost implicat în farsa prin care d-l Băsescu s-a legitimat ca politician de dreapta: condamnarea comunismului ca urmare a apelurilor mele din anii 2005 şi 2006, precum şi ca urmare a raportului pe care l-am redactat în 2005.

Liberalii mai tineri nu ştiu că partidul d-lui Băsescu a făcut parte, începând din 1996, din Internaţionala Socialistă, şi că, în 2006, Partidul Popular European (PPE) i-a acceptat trecerea bruscă de la stânga la dreapta după ce d-l Băsescu a declarat că va condamna crimele comuniste. Le-a condamnat formal, exclusiv pentru a-şi îndeplini obiectivele (1) să se legitimeze ca politician de dreapta, întrucât banii europeni urmau să fie dirijaţi de dreapta europeană, respectiv de PPE;  (2) să înşele electoratul de dreapta astfel încât partidul domniei sale să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2008, pe cele europarlamentare din 2009, şi, mai ales, alegerile prezidenţiale din acelaşi an.

Începând din anii `90 şi până de curând, prin unificarea Dreptei se înţelegea fuziunea singurelor partide autentice de centru-dreapta, PNL şi PNŢCD. Dar d-l Băsescu a acreditat ideea că unificarea Dreptei înseamnă topirea partidelor istorice în propriile lui partide: PDL şi PMP.

În prezent, se derulează topirea PNŢCD în PMP. Limba română e prea săracă pentru a descrie blasfemia prin care personaje precum Elena Udrea şi Traian Băsescu vor fi succesorii martirilor anticomunişti Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu, foşti preşedinţi ai PNŢCD. Bătrânul Maniu şi tânărul Coposu au fost încarceraţi, odată cu instaurarea comunismului, în închisoarea de la Sighet. Conform mărturiei lui Coposu, Maniu i-a spus cu limbă de moarte înainte de a muri: „Ştiu că voi muri în închisoare. Voi, care supravieţuiţi, aveţi grijă să nu lăsaţi să moară partidul şi asiguraţi-i continuitatea, dacă vor fi vremuri care să vă permită acest lucru”. Comunismul a căzut, iar Coposu a devenit liderul Dreptei în timp ce d-l Băsescu era adversarul PNTCD şi PNL.

Acum, după 20 de ani de la moartea lui Coposu, miile de sedii ale PNŢCD din întreaga ţară vor deveni patrimoniul imobiliar al PMP, adică al d-lui Băsescu, consiliat de ginerele Radu Pricop, expert în escrocherii imobiliare precum cea ale cărei victime au fost moştenitorii Brătienilor, sau consiliat chiar de actualul „urmaş” al Brătienilor, d-l Iohannis, expert şi dânsul în escrocherii imobiliare conform Curţii de Apel Braşov care îl consideră proprietar ilegal de imobile faţă de care instanţa a decis că nu a fost cumpărător de bună credinţă dar a încasat chirii de sute de mii de euro care se cuveneau statului.

După topirea PNL şi PNŢCD în PDL şi în PMP, acestea vor fuziona în “marele partid de dreapta” al d-lui Băsescu.

Incredibil, dar aşa a fost pusă în scenă tragicomedia grotescă prin care d-l Băsescu reuşeşte să extermine PNL şi PNŢCD, spoliindu-le şi uzurpându-le moştenirea istorică şi morală. Evident, fără trădătorii acestor partide, precum d-l Iohannis, nu ar fi reuşit.

Nu contează că se răsucesc în mormânt corifeii Dreptei româneşti, victime ale Securităţii, la gândul înspăimântător că urmaşul lor va fi chiar “cel mai important moştenitor al Securităţii”, duşmanul neîmpăcat al Dreptei istorice, un om imoral, implicat în dosare penale de mare corupţie în timp ce se pretinde campionul luptei împotriva acesteia, lider al unui clan din care fac parte fratele Mircea (arestat pentru luare de mită – sute de mii de euro – şi trafic de influenţă asupra justiţiei), ginerele Radu (urmărit penal pentru înşelăciune şi fals, având ca scop o despăgubire frauduloasă de 10 milioane euro), fiica Ioana (proprietară de terenuri agricole în valoare de milioane de euro, cercetate într-un dosar penal), cuscrul Bebe (audiat în dosarul penal referitor la fraudarea BRD cu 85 de milioane de euro), cumătrul fratelui, aşa-zisul Bercea Mondial (condamnat pentru tentativă de omor calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani).

Pentru a nu fi judecat, liderul acestui veritabil clan, d-l Băsescu, îl va susţine în fruntea ţării pe d-l Iohannis întrucât şi dânsul e corupt şi are dosare penale. Ca urmare, îl va şantaja. Dacă d-l Iohannis va fi preşedinte, d-l Băsescu nu va fi judecat. Mai mult decât atât: în schimbul susţinerii internaţionale, d-l Iohannis îl va numi prim-ministru.

„Sic transit gloria mundi”: PNL – cel mai vechi partid liberal din Europa care începând din 1875 a creat România modernă şi mare -, a ajuns vehiculul electoral al propriului călău, Traian Băsescu, şi al tovarăşului său de drum, Klaus Iohannis.

 5 noiembrie 2014

Sorin Ilieşiu, senator de Sibiu

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Drept codicil la acest text al domnului Sorin Ilieșiu, voi reproduce, sperând că nu voi inoportuna justul comunicat, prima strofă a plugușorului protocronic pa care l-am publicat prima data pe forumul Ziua la 31.12.2004 și pe care l-am reluat preste mode și timp aici. Să sperăm că Domnul va reda tuturor liberalilor neșantajabili – căci pe ceilalți trebuie să-i înțelegem, bieţii oameni, n-așa? – mintea românului cea de pe urmă (avp).

„Aho, aho, copii şi fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, lângă boy v-alăturaţi şi cuvântul mi-ascultaţi… !  S-a sculat ăl an Bădica Traian şi-a încălecat în al doilea tur pe boboru plăvan, dar pur,  cu numele de-mboulean roman, ascultător de bici şi pulan, cu frâu de mătasă în gură, căci funia l-ar roade la dantură, al dreak… ;) Şi-n scări s-a ridicat preste liberalii de altădat, care vor păţi cum au păţit coposiştii, mai precis ex-ţărăniştii, mey leat…oops.  Căci în fond ce s-a-ntâmplat… ? Băieţii au vrut să pună de ignat pe partidele istorice de pe nat, şi n-au ratat… ! oops.”

 

Anunțuri

7 răspunsuri to “Sorin Iliesiu: „BĂSESCU, EXTERMINATORUL PNL ŞI PNŢCD””

 1. AVP Says:

  Adevărul este că Sorin Ilieşiu a rămas tot timpul – încă de la lansarea celebrelor sale Apeluri la decomunizare, în anii 2000 – consecvent, lucru cu care nu se prea pot lăuda „boierii minţii” ce l-au exclus în mod iresponsabil din GDS, majoritatea dintre ei bine „acoperită” cu masca de… elită emerită, n-aşa ?

  Postare nouă.

 2. Goldmund Says:

  Ah, cateva lacune pe care domnul Iliesiu le scapa de fiecare data cand spune ceva important, ceva solemn, cand se adreseaza natiunii, liberalilor, popoarelor lumii, etc.. Nimeni nu este perfect.*
  Dar mai intai ar trebui sa amintim ca azi se implinesc 25 de ani de cand s-au deschis granitele intre RDG(Republica Democrata a Germaniei)si RFG(Republica Federala a Germaniei), o data istorica la nivel mondial. Atunci s-a schimbat viitorul omenirii, s-au schimbat granite, a cazut un mare imperiu al omenirii, s-a schimbat destinul a milioane de oameni….
  Noi revenim la…noi:
  1- la inceputul lui decembrie 1989, nimeni nu stia in Romania de Basescu, dar KGB stia de Ion Ilici Iliescu, de urmasul PCR, de continuatorul dictaturii comuniste peste Romania, de „continuatorul socialismului si comunismului in lume „, partidul, tara si poporul – nimeni altul decat FSN-PSD.
  2- la inceputul anului 1990, securitatea(normal, securitatea sovietica si romaneasca) a distrus reinfiintarea partidelor „istorice”, tvr si radioul au distrus formarea societatii civile dupa modelul vest-european.
  Cat de mare sau mic era Basescu la 1989-1990?
  3- sper ca domnul Iliesiu cunoaste pe marele anticomunist est-german Wolf Biermannn, care a fost acum invitat in Bundestag sa cante cateva cantece in Parlament, (25 de ani de la daramarea zidului din Berlin) si care s-a repezit cu o vehementa uriasa in urmasii partidului comunist(din SED in PDS, precum la noi din PCR in PSD!!)…Daca am putea traduce cateceva:
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article134141731/Es-ist-leider-schlimmer-als-Biermann-gesagt-hat.html

  4- sper ca si Basescu sa raspunda in fata Legii, daca e nevoie, la fel si Iohannis daca va fi vinovat, dar cum este cu intreg Universul in fata unui monstru care a comis crime impotriva umanitatii , crime la Revolutie, crime la „Mineriade”? Acel om e liber, ranjeste impotriva umanitatii, a imbatranit, a cladit pe Nastase, iar Nastase(arestat de doua ori) a format pe V. Ponta.
  (nu este curios sa vorbim de ceea ce altii din auzite au facut, dar Justitia nu stie si sa nu vorbim de ceea ce Justitia pedepseste pe excrocii, pungasii si criminalii care sunt arestati si bagati la puscarie?)
  5 – daca cei mai informati romani sunt cei din Diaspora, cum ne putem explica ca majoritatea alegatorului din Occident alege mereu anti-socialistii, alege acum pe Iohannis, daca Iohannis ar fi atat de implicat in mizerii? E clar ca si data viitoare alegatorul din Vest va alege pe anti-comunisti, pe democrati, pe Iohannis….

  *
  „Jeder soll nach seiner Façon selig werden”(Fiecare are dreptul la propria opinie – propria traducere)
  Friedrich II

 3. AVP Says:

  Prietene, crede-mă, românii din Diaspora nu sunt cei mai informaţi, ci din păcate cei mai manipulaţi (cel puţin în privinţa mişcărilor de trupe politice din ţară). Şi cu toate astea, ei ne rămân aceiaşi fraţi, cu aceiaşi lari şi penaţi. Doamne ajută !

 4. Marginalia non turpia Says:

  AVP, cu tot respectul pe care ştii că-l am pentru domnia ta, spun:
  1.În ceea ce priveşte vinovăţia lui Iliescu gândesc la fel cu d-l Goldmund.
  2. În ceea ce priveşte înrudirea politică Iliescu-Năstase-Ponta, gândesc la fel cu d-l Goldmund.
  Aşadar, pot fi considerată şi eu drept „manipulată”.

  Viitorul va proba dacă sunt sau nu manipulată. Simplu, prin faptele celor aleşi.

  D-le Goldmund, respectul meu pentru demolatorii zidului Berlinului. Respectul meu pentru democraţia autentică.
  Aveam un vecin pe jumătate neamţ care păstra cu mândrie un fragmenţel de zid adus lui de cineva din Berlin. Mărturisesc, îl invidiam un pic pentru această bogăţie.

  În rest, Noapte Bună!
  Şi o săptămână uşor de dus!

 5. AVP Says:

  Nici eu nu gândesc altfel despre Iliescu, Năstase şi Ponta, însă socotesc, cu toate acestea, că el este următorul rău mai mic, atât timp cât partida adversă fie nu are competenţa şi susţinerea logistică ce se cere spre a conduce România printre atâtea sfere, care de care mai magnetice şi mai grele, fie n-au ştiut să rămână ori s-ajungă la putere. Noapte bună.

 6. Catalin Enki Says:

  cum dumnezeu se faca ce de anti basism se imbolnavesc toti acum la sfarsit :)))

 7. curios Says:

  Pt dta anul 2011, cand SI a lansat scrisoarea pentru demisia Presedintelui TB, inseamna „sfarsit” ?

  https://viorelpadina.wordpress.com/2012/01/14/sorin-iliesiu-demisia-si-alegeri-anticipate/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s