Sorin Ilieşiu a câştigat procesul cu ANI

Faptul că o instanţă de judecată imparţială a admis contestaţia lui Sorin Ilieşiu şi a anulat raportul ANI, prin care senatorul Sorin Ilieşiu fusese declarat incompatibil, căci lipsit de integritate, n-aşa?, în ciuda probelor contrare despre care s-a vorbit şi pe my blog, demonstrează încă o dată  natura abuziv-securistică a multora dintre acţiunile autorităţilor cică „anticorupţie” ale regimului Băsescu, acţiuni care uneori n-au nimic de a face cu aflarea adevărului şi cu justiţia, ci mai degrabă cu Securitatea şi cu Vendetta, dacă nu cu Inchiziţia…oops. Asta apropos de ceea ce vă spuneam în topicele anterioare. (avp)

++++++++++++++++++++

Curtea de Apel București a pronunțat ieri decizia nr.2296/08.09.2014 prin care a admis cererea reclamantului Sorin Ilieșiu care a contestat raportul de evaluare nr.10423/12.03.2014 emis de Agenția Națională de Integritate (ANI) în care aceasta l-a declarat incompatibil. Decizia Curții anulează raportul emis de către pârâtă (ANI) și o obligă la plata către reclamant a sumei de 1500 lei onorariu de avocat. Pârâta are termen de recurs 15 zile.

Fostul senator PNL Sorin Ilieșiu a fost declarat incompatibil de către ANI la scurt timp după ce acesta a propus – în cadrul Grupului parlamentar PNL de la Senat (în data de 17.02.2014) -, preluarea conducerii Partidului Național Liberal de către Călin Popescu Tăriceanu acuzându-l pe fostul președinte al PNL Crin Antonescu că acționează pentru ruperea USL la indicațiile noul său aliat politic, Traian Băsescu, sfidând astfel votul covârșitor al poporului român exprimat de trei ori în 2012.

În martie 2014, senatorul Sorin Ilieșiu i-a cerut preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, în două scrisori deschise publicate în presa vremii, să dispună cât mai curând posibil reevaluarea ”integrității” sale având în vedere dovezile care o probează, precum și prejudiciul de imagine adus prin faptul că timp de două zile pe ecranele unor posturi TV de audienţă națională a fost difuzat de dimineață până noaptea următorul text: ”Sorin Ilieşiu – incompatibil alături de zeci de parlamentari. Unii sunt acuzaţi şi de fals în declaraţii”. Dar preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate a refuzat să-i răspundă.

La aflarea deciziei Curții de Apel București, senatorul Sorin Ilieșiu a declarat: ”Este încă o dovadă că în sistemul juridic din România există judecători care dau dovadă de integritate absolută, refuzând să dea curs unor evaluări de rea-credință făcute, culmea amoralității!, chiar de Agenţia Naţională de Integritate. Aștept în continuare ca preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate să-mi răspundă”.

Cu aproape zece ani în urmă, senatorul Ilieșiu a fost unul dintre reprezentanţii societăţii civile care au militat public pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, în speranța evaluării corecte a integrităţii fiecărui demnitar.

2 răspunsuri to “Sorin Ilieşiu a câştigat procesul cu ANI”

  1. Marginalia non turpia Says:

    E OK când justiția funcționează.

  2. AVP Says:

    Insă nu e Ok când organele, mai întâi, şicanează.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s