O interventie pe wallu’ lui Volo de pe Contributors

Văzând pe Contributors articolul „Pentru Monica Macovei: Apel pentru prietenii mei intelectuali” de Vladimir Tismăneanu, am intervenit şi eu acolo cu textele de mai jos (fără alte comentarii, deocamdată).

+++++++++++++++++++++++++++++++++

AVP spune:

Dear Volo, eu mi-am spus parerea despre MM inca din 2009, cand s-a zvonit ca Monica vrea sa faca nu stiu ce partid (https://viorelpadina.wordpress.com/2010/12/09/aloo-monica/). Acum insa nu ma voi referi decat la lipsa abilitatilor si competentelor comunicationale ale Monicai Macovei si – mai grav – ale echipei ei de imagine, chestie despre care am vorbit deja pe blogul meu si care face ca MM sa fie lipsita de orice sansa electorala in New Media Age. Scriam acolo:

==============================================================

Monica Macovei şi strategii ei de PR par a ignora cu desăvârşire că ne aflăm în era New Mediei, aşadar nu a oricărui Internet sau Web, măcar, ci a Web-ului 2.0, deci a Netului în care nu e suficient să-ţi faci şi tu un blog sau un wall şi să-ţi postezi acolo citatele, poeziile, editorialele sau pozele de mic provincial or de mare star, ci a Web-ului în care e obligatoriu, aloo, dacă eşti o persoană publică şi vrei să-ţi atragi simpatia sau voturile nişei de fani, de evanghelişti sau de talibani, să faci feedback mereu cu cei care te interpelează pe blogul sau pe wallul tău şi să nu laşi impresia că bagatelizezi ori că dispreţuieşti niciun puricel ce ţi s-ar sui pe năsucul în vânt ca un tom degeţel, darmite pe “regele hyperspatziului”, oricât de inconfortabil ar fi el şi cu atât mai abitir când e, din întâmplare, şi Poeselul vremii tale şi-un luptător anticomunist nu chiar oarecare. Blocându-mi comentariul pe care l-am făcut pe blogul dumisale, aşa cum a procedat şi altădată, sau aşa cum a făcut atunci când mi-a refuzat cererea de amiciţie feisbucciană, precum alţi fudulmani portokaki din frăţiile statale ale Mânăstirii Seculii, Monica şi-a dat arama portokakie pe faţă şi, oricum, ne-arată că are o mentalitate ca pe vremea lu’ bunica şi-o să mai câştige ceva la ora şi în hora asta când o învia tica şi-o zbura purcica (poa’ să ţie cu ea şi uber alles Anghelika sau Marele Licurici of America).

Iată comentariul meu blocat azi la Monica (care cică e ieroina libertăţii, justiţiei şi democraţiei de Românica…oups):

Răspunsuri la “Începe să se facă dreptate pentru victimele regimului comunist”:

Viorel Padina spune:

Comentariul așteaptă să fie moderat.

21/08/2014

Frecție pe un picior de lemn ! Ce mare și definitivă dreptate s-ar face băgând în pușcărie niște mumii, în timp ce colegii și foștii lor comilitoni sunt bine merci și cu penzii și privilegii viagere de mii și mii ? Mai bine v-ați fi zbătut mult mai mult decât ați făcut-o pentru repunerea în vigoare a Legii nr.221/2009 (știți dvs care), lege mătrășită în 2010 de Curtea Constituțională portokakie, sau pentru aplicarea reală a legilor de despagubire pentru proprietățile jecmănite de comuniști (a căror aplicare se va face la calendele grecești). Altfel, pentru condamnarea comunismului și pentru adoptarea unor măsuri teoretice de decomunizare se zbate mult mai activ și mai credibil Sorin Ilieșiu (care a avut curajul să-l condamne moral și pe cel ce doar s-a prefăcut, până acum, că condamnă comunismul, dar în schimb nu i-a atins nici cu-o floare pe activiștii comuniști și pe securiștii care au pus în practică „Lagărul Socialist” și care sunt încă în vigoare, inclusiv în vigoare politică, unii dintre ei). Dacă nu veți binevoi să-mi publicați acest comentariu aici, îl voi relua pe wallul meu de Facebook, ca să vadă oamenii ce mare democrată ioropeană și luptătoare pentru libertate sunteți.

======================================

Am inchis citatul.

Ei bine, dupa ce am postat pe blogul si pe wallul meu topicul “Monica Macovei isi face propaganda ca pe vremea fefelegei”, MM a catadicsit sa-mi elibereze mesajul postat pe blogul dumneaei, insa in loc sa raspunda dilemelor sau criticilor mele, caci doar nu eram un oarecare gheorghe de pe Shantz, n-asa? (si chiar daca as fi fost, care era problema, in era New Media?), Monica a mai eliberat un comentar al unui ipochimen anonim si vadit admirator al clanului lorar, vrand sa sugereze ca si comentariul meu e din aceeasi specie ca a anonimului advocat de tortionar…oops.

Pai asa vrea favorita ta sa castige benevolenta publicului in era New Media, mey, Volo…? Am mai facut eu odata (iar tu stii prea bine despre ce vbesc) un apel pentru Arogantul Portokakiu, care-n loc sa-mi pupe mana pentru ca redactorul “Apelului catre Europa” si auctorul “Poemului de otzel” (ca sa nu mai pomenesc acum de “Planeta-Ou” si sa se uite boborul contributor la mine ca un om nou…oops) isi pusese obrazul pentru eonul său (pe care nici macar ‘intelectualii lui Basescu’ nu mai dadeau niciun leu), infumuratul cu pricina n-a binevoit sa ne spuna nici buna ziua, ci a ordonat ciracilor si “baietilor” sa ma boicoteze, scotandu-ma din blog-rolluri si nici sa nu pronunte numele meu, alou, pentru ca nu cumva sa auda lumea larga de un luptator anticomunist autentic, hic et now.

Asa ca de data asta no, thank’s, dear Volo. M-am lamurit demult ca e vba de aceeasi maicutza Marie de langa Pipirig cu-o alta palarie, nu de paie, dar de frig.

Nu Rusia, ci Fudulia a daramat portokakia si ma tem ca va darama naiba si Romania. Doamne fereste!

 • Draga Viorel, Stii bine cat de mult pretuiesc ce-ai facut in anii comunismului pentru a salva onoarea intelectualitatii romanesti. N-au fost multi disidenti in aceasta tara, tu ai fost unul dintre ei. Am scris despre acest lucru:

  http://www.contributors.ro/cultura/a-trai-in-adevar-despre-disidenti-in-vremuri-sumbre-cazul-viorel-padina/

  Este evident dreptul tau sa nu sustii candidatura Monicai Macovei sa sustii pe cine crezi tu de cuviinta. Ori sa nu sustii pe nimeni. Suntem persoane libere, optam fiecare in cunostinta de cauza si pe baza valorilor care ne ghideaza in viata. Uneori vedem lucrurile diferit, este normal. Tin doar sa amintesc ca fara modificarea Codului Penal propusa de Monica Macovei si votata de parlament in martie 2012, pe vremea cand premier era MRU, nu plagiatorul, au putut avea consecinte juridice sesizarile IICCMER in cazuri precum Visinescu si Ficior. Deputatii PSD si PNl au lipsit de la vot. Monica Macovei si Ioan Stanomir, in acel moment presedinte executiv al IICCMER, au lucrat la acel proiect de modificare, ea l-a propus, un rol important in discutia din Camera l-a avut Sever Voinescu.

  Poate ca senatorul ex-PNL Sorin Iliesiu, isi mai aminteste rolul Monicai Macovei in deblocarea si desecretizarea dosarelor revolutiei si mineriadei. Poate ca-si mai aminteste o conferinta de presa la Asociatia “21 Decembrie pe acest subiect, era acolo. Poate ca numele Doru Maries ii mai spune ceva. Nu voi duce mai departe aceasta discutie. Iti respect opinia, sunt sigur ca si tu o respecti pe a mea.

  • AVP spune:

   Ok, draga Volo. Sigur ca-ti respect opinia, asa cum o respecti si tu pe a mea. Important e sa dialogam si sa tinem legatura cat de cat nerazboinica, asa cum ar trebui s-o faca si combatantii din Ucraina, intre noi fie vba, de-o parte sau de alta a frontului cu pricina. Radicalizarea nu duce la nimic bun, sau, daca vrei, duce la razboi nuclear, mey (chestie care n-ar folosi decat lumii cartitzei, nu omenirei).

   Ca sa inchei, precizez totusi ca eu vbeam de Legea nr.221/2011, care a fost matrasita de CC fara ca MM sa fi zis nici pis, la vremea respectiva, vbeam de Legile de dezdaunare pentru proprietatile jefute de comunisti si de alte reglementari serioase, nu de chestiutze butaforice, precum cele privind incarcerarea – cu totul improbabila, de altfel – a mumiilor lui Visinescu & Ficior sau de “deblocarea” dosarelor revolutiei si mineriadelor, in care nu s-a avansat nici c-un micron dupa aia, ba mai mult decat atat: procurorul Voinea a fost dat si el la o parte, si-atat.

   Si vorbeam, mai ales, de un mod de a comunica in New Media de care e cu totul straina ieroina ta, ca si toti talibanii din preajma sa. Si-atunci, cum crezi ca s-ar mai putea face ceva ?

   Thank you.

   • DanielS spune:

    Multumita dumneavoastra, adevarul mi-a explodat dur in fata. Monica Macovei nu e perfecta!!!Nici macar nu se pricepe sa comunice in Mass Media. Aveti perfecta dreptate. Daca stia, avea rating electoral mai mare. Dar nu are. Q.E.D.

    P.S.
    Daca nu va trata cu respect domnul profesor, va scriam oleaca mai nuantat. Anyway, inteleg ca sinteti un om curajos. Felicitari pentru asta! Doar pentru asta.

   • AVP spune:

    Legea 221/2009, scuze !

    In rest, ii urez Monicai Macovei succes in alegeri, asa cum urez tuturor celorlalti competitori. Asa se face in democratie: dupa ce e ales, si oricare va fi acela, presedintele Romaniei trebuie respectat ca fiind reprezentantul nostru, al tuturor. Cu conditia sa ne respecte si el, vezi bine.

    • gheorghe/gheorghieni spune:

     @AVP

     Asta cu “urez succes tuturor candidatilor c-asa-i in democratie” si ca “oricare va fi acela, presedintele Romaniei trebuie respectat ca fiind reprezentantul nostru, al tuturor” sunt produse ale unei mentalitati pe care Nietzsche o caracteriza ca detestabila. E ca si cum ai spune “Ii urez succes partidului National Socialist reprezentat de Adolf Hitler in alegeri si de asemenea tuturor celorlalte partide.” Perfect sanatoasa “democratia” asta.

     • AVP spune:

      @gheorghe, Democratia – inclusiv democratia romaneasca, asa cum este ea, incipienta, si cat va mai rezista, de fapt, pana se va consolida Netocratia, in caz c-ai auzit de aceasta noua Shtima – dispune de instrumente constitutionale si legale prin care poate opri ascensiunea unui partid de esenta nazista sau fascista, precum acela pe care il evoci dta. Cel putin deocamdata, insa, nimeni, nici macar justitiara Monica Macovei, n-a reclamat faptul ca printre partidele de pe scena politica aborigena ar exista un asemenea partid, necum sa ceara interzicerea unei grozavii de acest gen. Prin urmare, atat ipoteza, cat si temerea dtale sunt probabil de natura celor ridicate de Conu Leonida (fata cu Reactiunea). Hai, ca dracul nu e atat de negru, dle, nu te lua dupa partizanii radicali de ambele maini (stanga/dreapta), fiindca, se stie, acestia au tendinta naturala de a ingrosa culorile. O Duminica relaxata, please.

 

 

 

11 răspunsuri to “O interventie pe wallu’ lui Volo de pe Contributors”

 1. stely Says:

  @AVP , cred ca se cuvenea sa postezi si replica urmatoare a domnului cu nickul adevarat gheorghe/gheorghieni:
  Iata :

  gheorghe/gheorghieni spune:
  08/09/2014 la 5:41
  @AVP
  Replica pt. comentariul din 07/09/2014 la 12:32

  Mi-a fost extrem de usor sa va dibuiesc tehnica retorica, dealtfel naiva ca sa nu spun de nivel liceal. Sa trec insa la comentarii.

  1. Comparatia cu fictivul slogan pro Hitler are rolul de a revela enormitatea vederilor dvs. despre democratie la care faceam referire. Acum, dvs. deformati complet mesajul meu invocand faptul ca nu exista pericolul unui Partid Nazist in Romania. Cu alte cuvinte faceti o schimbare totala de subiect aruncand argumentul intr-o cu totul alta si absolut fictiva problema. Dar nu-i nimic daca n-ati inteles mesajul meu initial interpretandu-l in asa hal. Il prezint acum explicit. Nu numai ca este moral abject sa-l urezi succes in alegeri unui plagiator dovedit si mitoman ce reprezinta un grup infractional organizat ce incearca de doi ani sa acaparaze complet puterea politica, asa cum chiar ei au declarat-o, dar este obscen sa ai o astfel de atitudine “corecta politic” fata de un candidat si o forta politica ce garanteaza 100% dezastrul general.

  2. Nu poti, deasemenea, accepta si, culmea, respecta pe plagiatorul Ponta in postura de presedinte al tarii. Veti invoca desigur regulile jocului, ale democratiei care spun ca rezultatul votului trebuie respectat pt. ca fara acest lucru avem anarhie. In cazul acesta nu va pot spune decat ca n-aveti idee ce este democratia si nici nu intelegeti fenomenul politic contemporan in aceasta speta, nefiind singurul din pacate in aceasta situatie.

  3. Este simplu sa-i faci pe toti “portokakii” sau extremisti numai pt. ca nu-ti impartasesc opiniile. V-am spus deunazi opinia mea in legatura cu aberatia cu Netocratia. Sunt sigur ca v-aduceti aminte ca argumentul era ca statul de drept, recte justitia, iese castigator sigur din batalia cu o eventuala tentativa a presei de a acapara puterea prin manipulare si santaj gen Antena 3. Asta a fost acum doi ani cred. Iata ca Voiculescu e acolo unde-i era locul imediat dupa 1989. Marele Netocrat, ce face si desface politicieni.

  4. Eu unul nu pot fi relaxat datorita situatiei politice actuale chiar daca nu traiesc in tara. Va vad insa pe dvs. foarte relaxat cand ii zugraviti portretul de mare aparator civic “genialissimului” Sorin Iliesiu invocand de zor multi-apelurile trecute si prezente ale acestuia neglijand cu tandrete elucubratiile acestuia debitate cu consecventa pe Antena 3. Cum la fel de relaxat sustineti pozitia marilor jurnalisti ai Antenei 3 ca Basescu a ordonat anchetarea, judecarea si condamnarea turnatorului Felix. Probabil relaxarea dvs. in astfel de cazuri vine tot dintr-un simtamant al respectarii regulilor democratice asa cum le-ati exprimat anterior.

  Eu unul va urez sa fiti mai agitat, sa va puneti geniul poetic la lucru, si sa va debarasati de autosuficienta si aroganta celui ce crede ca actul cunoasterii este un proces absolut individual.

  P.S. Sunt intru totul de acord cu dumnealui. Mai ales cu ce spune aici :si sa va debarasati de autosuficienta si aroganta celui ce crede ca actul cunoasterii este un proces absolut individual.

 2. Marginalia non turpia Says:

  @AVP
  Îmi place atitudinea Domnului Vladimir Tismăneanu. Este un om inteligent, care disociază criterile. Poate prețui și respecta, pentru întreaga viață și operă, un om ca Viorel Padina, deși acesta nu-i împărtășește opiniile politice.
  Mulți comentatori improvizați, de ocazie, ar putea învăța ceva din spusele domniei sale, un reputat profesor:
  „Este evident dreptul tau sa nu sustii candidatura Monicai Macovei sa sustii pe cine crezi tu de cuviinta. Ori sa nu sustii pe nimeni. Suntem persoane libere, optam fiecare in cunostinta de cauza si pe baza valorilor care ne ghideaza in viata. Uneori vedem lucrurile diferit, este normal”.

  Așadar, avem dreptul să gândim cu capul nostru. Intelectualii nu lucrează în colective agricole de producție a actelor de cunoaștere și a ideilor.

 3. Marginalia non turpia Says:

  PS.Mai prețuiesc mult la Vladimir Tismăneanu faptul că dumnealui discută despre idei și nu despre calitățile personale ale interlocutorilor domniei sale, adică NU FOLOSEȘTE ARGUMENTE „AD HOMINEM”.
  Îi mulțumesc indirect pentru această LECȚIE DE COMUNICARE DEMOCRATICĂ, pentru stilul său extrem de decent.

 4. AVP Says:

  @Stely, la data la care am preluat spre a reposta pe my blog discutia de pe Contributors, dl gheorghe / gheorghieni încă nu-şi postase mesajul citat de tine. Iar faptul că gheorghe / gheorghieni (despre care ştim amândoi cine este) îşi începe mesajul cu-o frăzuţă ireverenţioasă, împănându-l după aceea cu alte necuviinţe asemănătoare (cam în genul în care procedează şi „Dl Goe”), mă scuteşte de la obligaţia de a-i da vreun reply. Pur şi simplu, – ignore.

  @Marginalia, Vladimir Tismaneanu, spre deosebire de Stely şi de gheorghe de la gheorghieni este un intelectual autentic, nu un simplu propagandist or gardian portokakiu. El ştie că redactorul „Apelului către Europa” şi autorul „Poemului de oţel” are dreptul să spună ce vrea despre oricine sau despre orice, în limitele civilizaţiei europene, desigur, fără a da socoteală nimănui. Asta e tot.

 5. AVP Says:

  Postare nouă.

 6. Marginalia non turpia Says:

  Domnul Vladimir Tismăneanu are un autentic respect pentru oameni. Dec, trăiește în lumea democrată.
  Voi spune aici o mică poveste, în sprijinul afirmației mele.
  Când începuse semnarea Apelului pentru condamnarea comunismului, cineva cu bărbat în GDS, mi-a trimis și mie lista, să semnez. Dar.. apelul era adresat „elitelor intelectuale”, iar eu nu mă simțeam elită. I-am scris autorului apelului că aș semna cu drag, dar nu sunt.. elită.
  Acesta i-a cerut părerea Domnului Vladimir Tismăneanu, care ia sfătuit, pe domnia sa și pe colegii domniei sale, să nu divizeze intelectualitatea. Așa am putut semna și eu, și prietenii mei, mai puțin marcanți.
  Asta nu m-a încurajat însă să mă trag de șireturi cu intelectuali mai valoroși decât mine, pentru simplul motiv că ne-am întâlnit pe o listă.

 7. Marginalia non turpia Says:

  ERATA: i-a sfătuit. Mi-a sărit o tastă, de emoție!

 8. stely Says:

  „El ştie că redactorul “Apelului către Europa” şi autorul “Poemului de oţel” are dreptul să spună ce vrea despre oricine sau despre orice, în limitele civilizaţiei europene, desigur, fără a da socoteală nimănui.”

  Mda… „el stie”, dar si tu ai ştiut ca domnul Vladimir Tismaneanu nu va risca să te ia la bani marunţi aşa cum a facut-o anonimul „gheorghe/ gheorghieni”..A preferat să nu intre intr-o dezbatere „on topic” cu tine , întrucît ştia că este în zadar.Însa , spre deosebire de dumnealui, acel anonim (gheorghe/gheorghhieni) a fost cât se poate de tranşant . De data asta tu ai fost acela care a batut in retragere, intuind pesemne ca anonimul gheorghe/ gheorghieni nu este un oarecare „gheorghe” cum ai lăsat tu să se înteleagă . Nu , nu stiu cine este insa mi se pare amuzantă ideea ca ar fi „Dl Goe.” Eu nu cred … si stii de ce ? Pentru ca uite ce spune autenticul Dl Goe :

  Textul comentariului pe care-l promovati denota, prin continut, luciditate, rigoare logica, claritate, simplitate si verva, umor chiar. Dincolo de continut insa (adica in meta-continut), acolo unde lasa sa se inteleaga ca s-ar astepta ca dl.Viorel Padina sa fie un interlocutor valid, penetrabil la argumentatie logica, denota ingenuitate. Sper totusi ca domnul respectiv l-a luat pe dl.Viorel Padina doar ca pretext de vorba care-i då prilejul potrivit sa-si expuna parerile (cat se poate de pertinente) atentiei altor cititori si/sau interlocutori, si ca nu se asteapta ca dl. Viorel Padina sa aiba (vre)o reactie rationala. In ciuda parerilor unora (sau altora), in obtuzitatea sa, dl. Viorel Padina este egalul absolut al d-lui Radu Humor.

  INu cred ,deoarece” Dl Goe” te cunoaşte destul de bine şi i nu şi-ar fi pierdut timpul cu tine.
  P.S. Mulţi cred ca „Dl Goe ” ar fi CTP. La început m-am amuzat , dar când l-am auzit (în seara asta ) vorbind despre aiurelile lui Ponta , vis-a -vis de „nazistul ” Traian Băsescu, am făcut fără să vreau legătura cu „gheorghe /gheorghieni ” aka „Dl Goe”? Bag seama ca tu, fie nu l-ai auzit pe Ponta perorind despre „dictatura fascista” in „regimul Basescu”, fie ai incercat sa-l acoperi cu o mica fenta , ca aceasta :@gheorghe, Democratia – inclusiv democratia romaneasca, asa cum este ea, incipienta, si cat va mai rezista, de fapt, pana se va consolida Netocratia, in caz c-ai auzit de aceasta noua Shtima – dispune de instrumente constitutionale si legale prin care poate opri ascensiunea unui partid de esenta nazista sau fascista, precum acela pe care il evoci dta. Cel putin deocamdata, insa, nimeni, nici macar justitiara Monica Macovei, n-a reclamat faptul ca printre partidele de pe scena politica aborigena ar exista un asemenea partid, necum sa ceara interzicerea unei grozavii de acest gen.

  Da, exista asemenea iresponsabili, sefi de partide (PSD) care habar nu au ce a insemnat nazismul, dar care incearca sa-i prosteasca pe antenistii din ” era New Mediei” lui Voiculescu -infractor si turnator cu acte in regula. Bag seama ca ii consiliezi si pe ei asa cum o faci cu Sorin Iliesiu . Parca prea se potrivesc toate…
  Ma intreb, cum poti sa -i treci cu vederea lui Ponta toate derapajele anticonstitutionale, inalcari ale principiilor si valorilor democratice, nerespectari ale actului de Justitie, sarind in apararea infractorilor dovediti ? Cum poate „redactorul “Apelului către Europa” şi autorul “Poemului de oţel” ? De ce sa ai tu dreptul sa spui ce vrei” despre oricine sau despre orice”?. Unde sunt „limitele civilizaţiei europene”? despre care vorbesti ?

 9. stely Says:

  @AVP-Iata negru pe alb dovada imbecilitatii celui pe care il sustii, cu un cinism de neimaginat , la presedintia Romaniei.

  Victor Ponta a acuzat regimul lui Traian Bǎsescu cǎ ar fi lǎsat efecte asupra societăţii româneşti asemǎnǎtoare celor lăsate de regimul nazist în Germania.

  Premierul Victor Ponta trivializează tragedia Holocaustului, prin compararea regimului Băsescu cu regimul nazist, susțin specialiștii contactați de România Liberă. În schimb, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel consideră că declarația lui Ponta este ‘o declarație dată în contextul campaniei electorale pentru prezidențiale’ și nu a dorit să se pronunțe pentru că ‘institutul nu face politică’.

  Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că protestează cu toată forța față de declarația lui Victor Ponta, care aseamănă regimul Băsescu cu cel nazist, șeful statului spunând că aceasta “aduce grave prejudicii statului român și credibilității României”, scrie Adevărul.

  Președintele PPE, Joseph Daul, a declarat, luni, că este “de-a dreptul scandalos” faptul că premierul unui stat UE îl compară pe președintele țării sale cu naziștii și face apel la socialiștii europeni să se delimiteze de afirmațiile lui Victor Ponta, relatează Gândul.

  Deputatul Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, l-a criticat pe premierul Victor Ponta după ce a făcut o comparație între regimul Băsescu și regimul nazist din Germania, informează Evenimentul Zilei.
  http://www.ziuaveche.ro/revista-presei/revista-presei-ponta-compara-regimul-basescu-cu-cel-nazist-246670.html/

  Desigur, vei trece cu usurinta peste declaratiile lui iresponsabile, si vei continua sa bati toba cu „justitiara Monica” ce nu stie a comunica in New Media de care e cu totul straina . Nu stiu ce este in capul tau , dar in cazul de fata tu este acela care da dovada de talibanism , de 100 de ori mai mare decit al tuturor „portokakiilor”la un loc.Nu stiu ce te „mâna in lupta, ” promovind cu o sirguinta greu de inteles pentru mine , Antenele lui Voiculescu (Felix) un infractor dovedit , condamnat cu 10 ani de inchisoare, precum si pe circarii si lingaii lui (MBadea, Gâdea, Ursu)si pe cine dracu ‘ o mai fi pe acolo… Stiu vechea placa uzata si hodorogita despre Netocratie, pe care ai folosit-o /o folosesti inca – atit de des incit in loc sa convingi pe cineva -provoci efecte adverse: enervare , greata si chiar revolta. Eu una nu eram hotarita sa o votez pe Monica Macovei .Poti sa o intrebi( si) pe doamna” Marginalia … „. Ea a fost prima care l-a sustinut pe „Dl Goe” in contra mea, atunci cind a venit vorba pe Arca lui Goe despre candidatura ei la presedintie. Incrincenarea ta talibana , de a cauta cu orice pret s-o ridiculizezi , sa-i gasesti tot felul de „bube,” cot la cot cu Antena 3 si cu postacii platiti de Voiculescu, este dovada ca ti-ai pierdut (in fata mea si a tuturor prietenilor tai -unul si unul ) toata credibilitatea , stima si respectul. Nu te imbata cu apa rece, precum ca ar mai fi destui care te stimeaza -unul fiind domnul Vladimir Tismaneanu . Stima dumnealui se rastringe la trecutul indepartat, dar pentru ceea ce ai devenit acum pun pariu ca nu a mai ramas absolut nimic . Sigur, din delicatete nu-ti va spune niciodata . Dezamagirea crunta pe care i-ai produs-o exista cu siguranta. Pe mine una m-a uluit felul pervers prin care te-ai folosit de dumnealui (pe „Contributors „) pentru a-i smulge postarea aceea , pe care iata ai facut-o un ditamai topicul. Scopul tau a fost sa te folosesti de renumele dumnealui pentru a-ti face reclama. Ai reusit insa sa provoci alte reactii…

 10. Bogdan Says:

  @Stely, AVP nu tine cu nimeni, ci doar cu adevarul. AVP a spus in repetate randuri ca nu are nicio simpatie speciala pentru Basescu sau pentru Ponta, pe care i-a considerat doar „raul cel mic”, fiecare la vremea sa (si strict atat timp cat au stiut/ stiu sa castige puterea). El ne spune doar cine va castiga, in functie de imaginea media pe care si-a facut-o fiecare competitor politic pana in acest moment, dar nu ca acela – proximul castigator – e neaparat si „simpatia” sau opțiunea sa personala. Iar faptul ca AVP a pronuntat poate cele mai dure sentinte si adevaruri despre ”Antene” nu l-a impiedicat sa vada excelenta profesionala a acestora, identificand in ascensiunea Antenelor un fenomen social nou la noi: „Netocratia”, fenomen a carui dezvoltare in continuare nu depinde nici de AVP, nici de Basescu, nici de Voiculescu si cu atat mai putin de omuletii statistici. Faptul ca tu sau ciracii printre care te misti nu pricepeti ce vrea sa ne spune un creator unic (si sper ca nu vei nega, tocmai tu, un asemenea calificativ) nu inseamna ca el nu are dreptate.

 11. Marginalia non turpia Says:

  @Bogdan
  Iată ce înțeleg eu din ceea ce spuneți dumneavoastră:

  Cel care vede, NU E VINOVAT CĂ VEDE CE VEDE.
  Nu are sens să confundăm IMAGINEA cuiva despre un fenomen, cu ATITUDINEA lui asupra fenomenului respectiv.

  AVP ne provoacă la un exercițiu mental. Iar inteligența e ceva ce se dezvoltă prin exercițiu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s