Dreapta de Românica faţă cu Reacţiunea

De ce naiba o crede fostul meu coleg de facultate că „dreapta” va câştiga „în mod normal”, profeţie ce l-a încântat pe d.Aligică, dreptaciul nostru exemplar, habar n-am. Are „dreapta”, aici şi acum, un candidat excepţional? Are un program plin de norocos şi postmodern har ? Poate d.Stoica să ne dea exemplu de 3 măsuri sau programe de dreapta, măcar, pe care le-au luat guvernele portokaki sau gălbii care s-au fâţîit până acum pe la Victoria sau pe la Cotroceni ca iepurii pe arătura proaspătă de coceni şi pe care nu şi le-ar însuşi şi omul „stângii”, V.Ponta, preste mode, alte permutări politice şi vremi? Şi-atunci, de ce ar vota românii cu „dreapta”, în mod firesc, cum pare a crede d.Stoica ? Fiindcă le e prea drag de blândul şi empaticul d.Aligică, de d.Turturică, de d-na.Pora, de d.Cristoiu, de d. Delaepicentru, de d-na Hâncu sau de alt titircă inimă-rea ori advocaţi media şi new media de „dreapta” dură de Dâmboviţa, unii dintre ei foşti activişti de stânga pură ? Sau pentru c-or fi nebuniţi după drăgălaşa d-na U., celebra „colivăreasă”, cum a botezat-o chiar d-na P., sau leşinaţi după oratorul d.Crin, pentru că fostul catindat de dreapta plin seamănă leit cu Nae Caţavencu cel sublim ? Sau poate că le-o fi căzut cu tronc d-na Macovei, zâna posacă a Justiţiei ? Sau, în fine, pentru a salva însăşi Justiţia dup-aciia, cum a încercat să facă Meșterul Băse cu bietul d.Mircea B. (dar nu Badea), helas…?

Ştiu, unii duşi cu pluta pe Bistriţa sau mai naivi ca paloma blanca sunt convinşi că majoritatea va vota cu „dreapta” din cauza plagiatului lui Ponta (fiindcă, n-aşa? trăim într-o societate academică sadea), de scârba Varanului netocrat, care bate la popou Statul băieţilor criptokaki cu tembeliziunea sa, ori de teamă să nu ne invadeze dreq Rusia (ca şi cum Putin n-ar putea-o face deja, dacă ar vrea şi dacă ar putea, deci numai fiindcă i-ar fi frică de Popeye Marinarul și de Olive a sa, nu de NATO sau de UE, ha…), însă asta e situaţia şi naţia de „dreapta”, aşa cum o cunoaştem încă de pe vremea lui Conu Leonida faţă cu Reacţiunea, păi cum naiba.

Reclame

13 răspunsuri to “Dreapta de Românica faţă cu Reacţiunea”

 1. Marginalia non turpia Says:

  D-l Stoica mi-a plăcut mereu. Singurul care mi-a vorbit mie, o ageamie, de programe politice.
  Clar, documentat, argumentat. Din câte am înțeles, omul a cam tras-o pe dreapta, plictisit să cuvânteze în deșert. Poate fi văzut uneori prin parc, plimbându-și liniștit nepoții.

  Vrei să știi ce mi-a adus mie, mie personal, BUN orientarea de dreapta?

  Ei bine, COTA DE IMPOZITARE 16%. În mod extrem de egoist, țin la ea.
  Pe vremea Năstase, munceam câte ceva peste serviciul meu obișnuit. Depășeam cu câțiva lei un prag și mi se lua la statul neocomunist tot ce câștigam lucrând în plus.

  O să spui că acum nu mi s-a luat. OK. În vremuri neliniștite, stânga poate fi cameleonică. Da știi vorba aia: „paza bună, trece primejdia rea”.

  PS. Nu sunt plătitor de TVA.

 2. Marginalia non turpia Says:

  PPS.
  Pensia, decentă, da nu mă pot baza exclusiv pe ea.
  Așadar, cât știu și pot munci, votez dreapta.
  Mai încolo, citind cu atenție Caragiale, văd dacă e cazul a mă replia.

 3. Marginalia non turpia Says:

  Weekend plăcut!

  La mine începe VACANȚA!

 4. AVP Says:

  Am explicat de nu ştiu câte ori pe-aciia că-n New Media Age, mai precis în stadiul de postmodernitate în care ne aflăm hic et nunc, nu mai există „stânga” şi „dreapta”, decât în capul d-lui Aligică şi-a altor dascăli de economie politică clasică. În realitate, nu mai contează decât specia de politicieni practic fără culoare sau cameleonici, care ştiu că Netocraţia a devenit regina câmpului de bătaie şi se angajează să joace în telenovela media lansată de o tembeliziune sau de o reţea netocratică ori alta, fiind obligatoriu talentaţi pentru aşa-ceva, păi cum drea, pe de o parte ; iar pe de alta, mai există (încă) şi politicieni care habar n-au de această chestie şi care nu doar că vor pierde puterea pe care din întâmplare o mai deţin sau n-o vor câştiga nikagda, însă riscă să dea şi de alte belele, ca drea. A se reţine deci (şi ştii că-ţi vbeşte auctorul Planetei-Ou, nu un oarecare mbow): în New Media se votează omul politic („răul cel mic”, în mod individual şi cu condiţia să poată ajunge pe netocraticul val), nu eonul partidic (care va ajunge din ce în ce mai calic, până va deveni nimic).

  A venit vacanţa cu trenul de Constanţa… ? Atunci, vacanţă plăcută, stimaţi Meci ! 🙂

 5. Marginalia non turpia Says:

  Mulțumesc pentru urări!

  Și domniilor voastre să vă fie bine!

  PS. Vorba aia: de votat om mai vota, da ni-e teamă c-o-nsera!

 6. Marginalia non turpia Says:

  PPS.

  Of, Poesele.Ro. Iar ies din rand. Nu mă atrag telenovelele. De loc. vreau partide cu programe. Vreau politicieni reali. Trăiesc în lumea reală, plătesc impozite și taxe reale. Votez acea New Media care mi le ia. Cu drag.
  VISE, știu.

  ȘI

  Îți prețuiesc efortul de a înțelege și explica New Media.

  Rele mici am votat mereu. TE CRED. Voi mai vota.

  MULT BINE!

 7. Marginalia non turpia Says:

  PPPS. NU UITA, AVP:
  Dincolo de diferența omenească și firească de opinii, aici se află un om nemanipulabil, care ÎNTOTDEAUNA îl va prețui pe Poetul Viorel Padina.

  Cred că am adus ceva dovezi. Mai am în rezervă. Nu pui într-o carte a ta vorbe despre un creator pe care nu-l respecți și nu-l prețuiești.

  Politica, fum fără masă. Prietenia, un atomel din scheletul lumii.

 8. Goldmund Says:

  Am observat ca nici in Germania sau Franta „Dreapta”(de fapt „centru-dreapta”)nu mai reprezinta o miscare politica clara, ideologica, distincta. Din moment ce „stanga” mereu populista poate castiga alegeri doar pentru a hrani visele „clasei oamenilor muncii” si lupta pentru „pacifismul internationalizat”(de fapt vorbe in vant pentru idioti intelectuali romantici imbuibati si proletari indoctrinati de sindicate si televiziunile divertismentului „live”), „dreapta” e vai de mama ei…Un Tony Blair(socialist sadea, dar nu perdant cinstit) si plagiatorul(tot socialist) Gerhard Schröder(prietenul Kremlinului cu miros de titei si gas) au pulverizat si sacrificat ultimele idei socialiste pe altarul plin cu voturi ale maselor analfabete(cel putin politic), in timp ce „dreapta” europeana a ramas cu ochii in soare nestiind ce sa mai promita, pe ce autostrada sa ramana.

  Da, exista diferente minuscule intre (era sa zic intre femeie si barbat) intre „Dreapta” si „stanga” si vor exista la infinit, chiar daca unii fura din cozonacul idologic al adversarului idologic…Eu sunt atent la detalii, de fapt detaliile fac viata, Universul.
  „Stanga” e chioara la ochiul stang, lipsita de empatie fata de tragedia imensa a sutelor de milioane care s-au chinuit (si au disparut!)in „lagarul comunist”, simpatizeaza cu Marx(calaul absolut de la birou) si cu miscarile „de eliberare”(ce oroare si eroare!) din America de Sud(v. ce se intampla in Nicaragua, Peru, Venezuela, Brazilia unde exista „curati socialisti”!), nu vad ce se intampla in Rusia decat in momentul in care dictatorul e pe valul agresiunii totale, o aversiune cronica fata de „capital” si adevaratii capitalisti, fata de liberalismul economic.
  „Dreapta”(cel putin in teorie) e evlavioasa, conservatoare in sensul pozitiv(moral, istoric, cultural). Dar sa nu uitam ca toti politicienii unei tari reprezinta fara echivoc tarele si insusirile unei societati in care s-au format, expresia societatii lor,

 9. Marginalia non turpia Says:

  Da, domnule Golmund. Chiorănia asta e un lucru care ar putea să ne înspăimânte.

  Apoi, faptele, ele mpart oamenii în „rele” mici și mari.

  Iar detaliile dumneavoastră ideologice, detalii semnificative pentru elaborarea unor idei îmi par.
  Mulțumesc.

 10. Goldmund Says:

  Si eu va multumesc pentru aprecierile dvs., doamna Marginalia non turpia .
  De fapt lucrurile vazute din departari:par destul de simple
  politicianul roman(depinde si din ce regiune a tarii vine) e cam acelasi, vesel, mistocar, certaret, descurcaret(„altfel cum crezi ca am ajuns unde am ajuns?”)neobisnuit cu respectarea intocmai a legilor tarii(„altfel de ce am ajuns unde am ajuns?”), obisnuit cu capatuiala lui sau a „celor dragi”(„altfel de ce am ajuns unde am ajuns?”), de fapt tipicul misogin care de 8 Martie saruta mainile doamnelor si daruieste flori iubitelor…Exceptiile intaresc regula.
  numai de bine

 11. Marginalia non turpia Says:

  Am cunoscut mai demult un domn cam de 30 de ani care își căuta un partid întrucât spera ca astfel să-și poată deschide o afacere.
  Era inteligent, nu părea un visător incurabil. Ca el mulți or mai fi, imho.

  Of, 8 Martie și Ziua Africii Negre. Momente când se deschide colivia, dar zburătoarele rămân pe loc, pentru că acolo le ține obișnuința.

  Caragiale, eminent analist politic. Se spune că japonezii, vizionând „O scrisoare pierdută” s-au întrebat dacă autorul nostru le vizitase țara după al doilea război mondial.
  Traseismul politic al politicianului și alegătorului român de la tinerețe până la bătrânețe așa frumos prins în „Momente și schițe” și așa actual încă! Un Nobel am ratat cu El, Caragiale!

  Mult bine!

 12. AVP Says:

  Goldmund, îţi spun şi ţie că nu mai există „dreapta” şi „stânga” decât în mintea unor dascăli de economie politică desuetă, iar în curând nu vor mai exista nici partide politice. Oamenii vor vota prin internet, iar reprezentanţii lor în structurile legislative şi în autorităţile publice care totuşi vor mai exista o vreme (până când aceste funcţii vor fi preluate de Computerul Administrativ şi de next generation de cyborgi… oops ) vor fi cei care vor juca cel mai bine în telenovela politică dirijată de Reţelele Netocratice şi de tembeliziunile de top. Dacă ai impresia că glumesc, te înşeli ! 🙂 Altfel, Doamne ajută !

  Marginalia, ai perfectă dreptate cu I.L.Caragiale, probabil cel mai mare scriitor român (şi tocmai de aceea mereu actual şi universal).

  Ţinem legătura.

 13. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s