O altă propunere: Mişu Negriţoiu

După mai vechea propunere pe care am făcut-o celor ce-şi zic de dreapta (deşi „dreapta” şi „stânga” au fost şi sunt nişte simple cuvinte în România postcomunistă, aşa cum am mai spus prin cyberspace), îmi permit să fac o propunere şi pentru cei ce-şi zic de stânga sau, hai să zicem, de centru-stânga: Mişu Negriţoiu. Aşa cum am scris deja pe siteul Antenei 3, comentând un articol în care autorul se întreba cine va fi candidatul PSD-ului la prezidenţiale, dacă Mişu Negriţoiu va face ordine în jungla supravegheată de ASF – deci într-o piață mai grea și mai sofisticată, actualmente, decât piața bancară guvernată de BNR -, ăla e! Și nu pentru că M.N. ar fi un candidat mai puternic decât Victor Ponta (acesta are un avans mediatiac insurmontabil în fața tuturor candidaților potențiali la președinție), ci pentru că, sprijinit de Ponta, el ar lua totuși voturi și de la dreapta reală, nu doar de la pretinsa dreaptă politică (aceasta nu reprezintă lumea reală a oamenilor de afaceri, din păcate), fiind un ex-manager binecunoscut al sectorului privat (fost CEO la ING Bank România, unde a urcat treaptă cu treaptă, fără nicio pilă, vorba ceea). Dacă Mugur Isărescu nu vrea să candideze, de ce n-ar fi întrebat dacă vrea omul pentru care Mugur Isărescu a băgat mâna-n foc atunci când l-a propus sau l-a susţinut  la ASF, având numai cuvinte de laudă despre el ? Astfel, Victor Ponta și-ar continua proiectele începute ca PM, având garanția că de la Cotroceni l-ar asista un om competent, matur și temeinic, care cunoaște bine lumea economică și politică locală și globală și nu are, în mod cert, nici năravurile dictatoriale şi nici bubele în cap ale predecesorului (nimeni n-a auzit ca Mişu Negriţoiu să fi fost tangent cu vreun caz de corupţie). În fond, dacă aproape orice candidat sprijinit de USD, de Ponta și de Antena 3 ar câștiga, de ce n-ar fi acela un om serios ? Sigur că snobilimea radicalilor purissimi de România l-ar fi vrut în capu’ statului lor (ca și cum aici n-ar fi țărișoara lu’ nea Mărin și nea Caisă) pe Îngeru’ Domnului, sau măcar pe Havel, n-așa?, dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Reclame

4 răspunsuri to “O altă propunere: Mişu Negriţoiu”

 1. curios Says:

  Am citit linkurile care ni s-au dat, dar tot n-am inteles de ce a fost schimbat d-l Negritoiu de la ING si care e treaba cu Iranul (mi se pare foarte grav si nu cred ca americanii ar trece cu vederea peste asa-ceva, mai ales pentru un candidat la presedintie dintr-o tara NATO). Alta chestie: pana nu apare nominalizat in sondajele de incredere, asa cum este Isarescu, e complect iluzoriu sa credem ca d-l Negritoiu ar avea vreo cat de mica sansa.

 2. curios Says:

  Exista de asemenea mai vechea barfa ca d-l Negritoiu a fost omul care a `supervizat`, din partea Securitatii, delegatia de sportivi romani la Olimpiada de la Los Angeles din 1984.

  In concluzie, nu cred ca se poate trece usor peste aceste pete din soare:) Deci oricat de eminent sau de integru ar fi d-l Negritoiu, in alte privinte.

 3. AVP Says:

  @Curios, Mișu Negrițoiu a explicat el însuși (n-am timp acum să găsesc linkurile, dar poate altădată le voi găsi) că problema cu Iranul s-a produs înaintea venirii sale la conducerea ING Bank România, el, din contră, contribuind la lămurirea deplină a problemei de către autoritățile americane antiembargo și la aplicarea procedurilor de rigoare. Mișu Negrițoiu, după ce a plecat din funcția de CEO al ING România, a fost promovat Chairman al Băncii, deci supervisor al CEO. Chiar în momentul în care a fost propus de Victor Ponta pentru funcția de președinte al ASF, cu avizul lui Mugur Isărescu și al comisiilor de specialitate din Parlament, Misu Negritoiu ocupa cea mai inalta pozitie, neexecutivă, din ING Romania.

  In ce privește zvonurile că M.N. ar fi fost securist, hai să nu fim ipocriți, dle. Astfel de zvonuri au circulat și circulă în legătură nu doar cu toți prezidențiabilii români de după revoluție, însă în legătură cu toți aleșii mai răsăriți sau cu demnitarii din perioada de tranziție, începând cel puțin de la primari în sus. Asemenea zvonuri au circulat și circulă și despre Iliescu, Constantinescu sau Băsescu, dar și despre Isărescu, Geoană, Meleșcanu, Vadim Tudor și alții, din „garda veche”, cât și despre Macovei, MRU, Predoiu, Ponta, Neamțu sau Udrea, din next generation de politicieni. În țara cu enșpe servicii secrete, moștenitoare ale fostei Securități – și să sperăm că doar ale părții recuperabile, pro NATO și pro UE, a fostei Mănăstiri a Secului, pe care tocmai se străduiește s-o salveze „Meșterul Manole”, prin sacrificiul ritual al fratelui său -, ne putem aștepta la orice, chiar și din partea lui dom „Porumbacu” sau a neamțului Iohannis, căci doar nu crezi că pe ăștia i-a adus barza norocului lor chior pe-al politicii aborigene obor, a…? În aceste condiții, singura opțiune cât de cât sigură pe care o putem face noi, pollimea, se poate baza doar pe mărturiile unora sau altora dintre cei care i-au cunoscut pe eroii politici ai zilei acesteia, mărturii care ne-ar putea da asigurări minimale despre integritatea, onestitatea sau competența lor, a celor ce urmează a fi aleși de nevinovatul și neinformatul bobor. Iar despre Mișu Negrițoiu depun mărturie și garanție, iacătă, eu, fostul său coleg de liceu și-n același timp redactorul „Apelului către Europa” și-al samizdatului „NU!”, alou, care pot garanta că Mișu Negrițoiu e unul dintre cei mai intelighenți și mai integri români din generația mea (și nu doar din generația de liceeni de la Corabia, a nu se confunda).

  In fine, despre observația că Mișu Negrițoiu e relativ necunoscut, în comparație cu alți posibili prezidențiabili, acest handicap ar putea fi surmontat rapid și eficient dacă el ar candida cu susținerea USD și a lui Victor Ponta, eventual chiar reînscriindu-se în PSD, al cărui membru a fost până la un moment dat (când s-a retras din politică spre a-și face o carieră onestă în mediul privat).

  Mai vbim, curiosule.

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s