Mă dusei să trec la Jiu…

Comentariile forumiştilor la acest filmuleţ tragic spun multe despre abramburiticul bobor al „eternei şi fascinantei Românii”. Aproape toţi comentatorii, isterizaţi de stupidele avertismente ale redacţiei (în fond nişte jmecherii publicitare, menite a creşte ratingul filmuleţului), par să-l condamne pe bietul pescar, care n-are altă vină decât c-a fost martor ocular la o întâmplare începută cu-o nebuneală tipic oltenească, intrată hăt demult în legendele dixtractive ale locului (cine n-a cântat „Mă dusei să trec la Olt / Cu a mea mândră cu tot” ?), care de data asta s-a terminat sinistru, din nenorocire, da, însă e de presupus că ea se repetase de zeci de ori, altcândva, cu alte personaje, de la Tisa pân’ la Nistru, fără să se fi înecat nimenea… Asta le-a fost soarta nefericiţilor ăstora, iar cine îl condamnă pe pescarul cu aparatul de filmat cum că de ce nu i-a salvat însemnă că n-a intrat niciodată nici baremi în pârâul umflat din şanţul din sat, darmite în Jiul sau Oltul turbat. Pe oamenii ăia, după ce i-a luat apa, nu i-ar mai fi putut salva nici Armata, necum un omuleţ care nici s-ajungă până la locul tragediei nu s-ar mai fi putut încumeta. Tipul care l-a agresat pe lucidul om a făcut-o ca orice rumân turmentat sadea, care vede paiul din ochiul altuia, dar bârna din ochiul său – ba. Asta e situaţia şi naţia.

 

Reclame
Publicat în AVP comment. 2 Comments »

2 răspunsuri to “Mă dusei să trec la Jiu…”

  1. Marginalia non turpia Says:

    Ziariștii au o vorbă proastă. O știu de pe când lucram la o facultate de comunicare, cu ambiții (și) de jurnalism: „Good news, no news”.
    Forumiștii, ca cei mai mulți dintre ziariștii noștri. Comentează fără a se documenta. Fără a avea măcar o experiență cu privire la ceea ce comentează. Tipic a la Românica. Musculițe la arat, care vin și îți dau lecții despre cum să faci lucruri pe care ele / ei nu le-au făcut niciodată.

  2. AVP Says:

    Postare noo.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s