„Ein Mann, ein Wort” ? – Aş ! Parol ? C’eş copil…?

               

  

 

Public mai jos scrisoarea deschisă a domnului senator Sorin Ilieșiu, cu un titlu pus de mine, evident, o parafrază după scriitorul nostru cel mai autentic, deci cel mai balcanic, probabil, dar care, culmea, a fost nevoit să-și trăiască ultimii ani de viață în Nemția strămoşilor dlui Iohannis. În ce mă priveşte, cred sincer şi o spun la fel de deschis că d.Iohannis, dacă ar fi fost strict după dumnealui, ar fi preferat să se relaxeze în  hainele statului, cum ne sugerează instantaneul foto, dacă n-ar fi existat ordine urgente de sus, nu se ştie cât de sus, deocamdată, care l-au convocat pe onestul şi bonhomul om, cel puţin la prima vedere, în toate funcţiile-i publice de până acum, aşa că nu trebuie să-l mustrăm cu prea multă asprime.  (avp)

+++++++++++++++++++++++++++++++      

Scrisoare deschisă : Domnului Klaus Iohannis – preşedinte interimar al PNL

 

Domnule Iohannis,

 

Atât domnia voastră cât şi subsemnatul reprezentăm cetăţenii municipiului Sibiu. În anul 2012 aţi fost reales primar al Sibiului după ce aţi candidat din partea Forumului germanilor şi aţi câştigat alegerile locale cu 77%. Subsemnatul, am devenit senator de Sibiu în acelaşi an, după ce, candidând din partea Uniunii Social Liberale ca membru PNL, am câştigat alegerile parlamentare cu 57%.

Consider că datoria noastră de aleşi ai cetăţenilor Sibiului este, înainte de toate, aceea de a le respecta votul.

În 2013 aţi devenit şi dvs membru al PNL şi, implicit, al USL. Anul acesta, ignorând interesul României şi votul milioanelor de români, inclusiv votul sibienilor, aţi acţionat decisiv pentru ruperea USL. Ca urmare, la recentele alegeri, PNL, al cărui prim-vicepreşedinte eraţi, a obţinut numai 18% din votul sibienilor, aşteptările fiind mult mai mari având în vedere că sunteţi la al patrulea mandat de primar al Sibiului. Dar, asemenea unui om de onoare, v-aţi recunoscut imediat ruşinosul eşec, fiind primul care aţi demisionat din conducerea PNL. A doua zi însă, aţi revenit incredibil în fruntea PNL înlocuind dictonul moral „Ein Mann, ein Wort” („Un om, un cuvânt”) cu proverbul amoral Alle deine Versprechungen sind leere Worte“ („Toate promisiunile sunt vorbe goale”). Aţi preschimbat astfel eşecul de la alegeri în reuşită şi v-aţi asumat fără merit şi fără vot postura de preşedinte interimar al PNL, precum şi cea de candidat optim al aşa-zisei drepte unificate, la preşedinţia României.

Domnule Iohannis, de ce v-aţi dat demisia doar formal şi de ce nu îi lăsaţi în fruntea PNL pe cei care l-au condus către succes?

Este revoltător faptul că acţionaţi pentru dizolvarea PNL prin fuziunea cu partidul condus în ultimii 20 de ani de un politician demis de aproape 90% din electoratul activ al României.

Datoria dvs ar trebui să fie readucerea liberalilor la guvernarea ţării cât mai curând posibil. Dar dvs perseveraţi în a menţine ruperea USL, deşi preşedintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu Quintus, a spus: ”Personal, nu aş fi rupt Uniunea Social Liberală (…) Dacă eram eu preşedinte al PNL, găseam o soluţie şi păstram USL. Mai aveam datoria să rămânem împreună cel puţin până la alegerile prezidenţiale. Aveam o obligaţie să păstrăm USL”.

            Domnule Iohannis, nimeni şi nimic nu vă dă dreptul să sfidaţi istoria de 139 de ani a liberalismului românesc din care s-a născut România modernă, şi nici apartenenţa PNL la familia liberală europeană.

 

            10 iunie 2014

 

Sorin Ilieşiu – senator USL de Sibiu (exclus din PNL în 18 februarie 2014 după ce l-am propus pe domnul Călin Popescu Tăriceanu în fruntea liberalilor pentru rămânerea acestora la guvernare, în interesul României)

Anunțuri

6 răspunsuri to “„Ein Mann, ein Wort” ? – Aş ! Parol ? C’eş copil…?”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Fain titlu. În rest, o mare de necunoscute.

 2. Marginalia non turpia Says:

  Și, pentru mine, o singură certitudine: nu agreez PSD, adică PDSR, adică FSN. Mă feresc de hrana cu E-uri.

 3. AVP Says:

  Ei, ce zici de revirimentul liberal de azi ? Nu te grabi sa tragi niste consluzii pripite, aflata inca subt zmecheroasa vraja a fostului salvator. Stai stramb, insa gandeste drept si, mai ales, lucid. Alta solutie, spre a nu-i lasa pe talentousul Ponta si pe baronii sai sa-si ia aripi de lei paralei si sa nu-i mai ajunga nimerea timp de o suta de ani si ceva nu exista: decat asta (in caz ca se va finaliza, pai cum drea…). Asa-zisa „Dreapta”, dupa Base & Udrea, e terminata pentru decenii de acum incolo. Asta inseamna sa nu stii sa comunici in New Media.

  Postare noua.

 4. Marginalia non turpia Says:

  AVP, viața m-a învățat să am răbdare. Om vedea.

  Ti-am spus ca m-am nimerit cândva în stafful de campanie electorală a unei formațiuni, nu zic care, da majoră? M-am prins un pic, in prostia mea, cum devine. Chiar bocii un picușor. Și anticipai corect.

  Așadar, acum:
  Să stăm pe strada Pacienței, vecină cu a Sapienței și interschimbabilă cu ea. Să nu anticipăm, că predicția nu e simplă. Prea multe date incoerente.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s