„Blegomanu’ de Obama”, a…?

Ani de zile – practic de la apariția lui Barack Obama la pupitrul Casei Albe – m-am contrat pe forumuri cu dăștepții postaci de dreapta radicală, printre ei și oameni cu părul alb și intelighenți pe bune, vai, care îl bălăcăreau pe noul președinte al USA în fel și chip, socotindu-l un negrotei socialist care o avea el ceva în slip, însă minte nicio clip, ce să mai vbim de destin, ce-ar rima cu Obama ca suin cu divin, n-așa?, în timp ce The Great Tufiș era pentru titircii inimă-rea de Dâmbovița un adevărat fetiș, păi cum drea. Am zeci de texte, risipite pe ici-colo, pe tema asta, însă acuma, când pănă și Efimița lu Conu Leonida de Românica Liberă s-a putut documenta că Obama nu e deloc blegomanul ăla, pe care îl disprețuiau ale d. Aligică și alți dreptaci cu previziunea și mai mică (și rog a se reține că n-am zis altcumva, aloo), voi reproduce aici chiar textul pe care l-am impostat în hyperspatz la înscăunarea lui Barack Obama (care după părerea mea va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari președinți ai USA, ca postmodernizatorul acestei țări, în orice caz, alături de marii corifei din IT și New Media):

Saturday, February 21, 2009

The New Messia

Orice om care ajunge-n lume prin gaura de vierme a Mamei este trimis aci de Tatăl Nostrum de la începutul timpului, de Atomul Primar, și de aceea fiecare e un Messia mai mult or mai puțin plenar.

Veritabilu’ Messia n-a fost decat un om extra-ordinar, cu mai dumnezeesc har.

Si deci de ce n-ar fi Obama ista, încă din scutece, un New Messia, bre…? Iar faptul că el e atat de drăgălit, însă nu ca un actoraș ori artist velit ori fandosit, ci ca un leader global și liubit, nu face decât să-l urce, de la început, în Mit.

Că odată cândva, cumva, s-ar phootea să dea și el preste coroana-i de spini sadea, asta e situația: om trăi și-om vedea.

Prin Obama, și având în vedere criza teribilă prin care trec Statele, Serviciile de Inteligență ale USA reinstituie pur și simplu un nou Mit pentru americănescul bobor, care să-i dea coraj să urce spre viitor în zbor. Boborul nu poate trăi fără mituri, fără spernață, așa cum copilul nu poate trăi fără Mama și Tata, iar homul muritor – fără Tatăl Nostrum. Mitizarea lui Obama e pur și simplu o chestiune de securitate națională a SUA, in spe, bre…

sau altădată (și tot pe mai vechiul meu blog, Hyperspatz patrol):

Sunday, May 17, 2009

Obama vs Bush

V-a intrat vouă în cap că Obama este “de stânga” și de aceea e mai prost și ca Tufish, care era “de dreapta”, ca și voi, n-așa…?

Președintele unei mari puteri, ca să nu mai vbim de președintele Americii, nu e nici de dreapta, nici de stânga, ci e vârful de lance al unei forțe planetare, mey. Dacă interesele Americii sau ale Planetei i-o vor cere, Obama va face războaie și mai crunte, și mai costisitoare, și mai nepopoulare, ca ale lui Bush, fara nicio legătură cu lookul său din campanie, sau cu opinia ta că e “de stânga”. Singura deosebire notabilă dintre Obama și Bush este că Obama e un președinte pentru vremea noastră, iar Bush era un președinte pt o lume revolută ; adicatelea, Obama e un bărbat civilizat, fasonat și perfect adaptat societății deschise și multiculturale de azi, pe când Bush era violent și sfertodoct, plus că trăia cu otrava capitalismului cinic și sălbatic în sânge, fiind și cam amețit de hașișul unui messianism prost înțeles.

Reclame

10 răspunsuri to “„Blegomanu’ de Obama”, a…?”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Nu-i sănătos să i se ia unui popor miturile genuine. Va folosi surogate. Căci nu se poate trai fără mituri, cum a ne-a explicat cândva Mircea Eliade.

  Iar un mit construit inteligent pentru un anume timp, se fundamentează pe altul, genuin.

  Miturile genuine pot fi considerate, imho, un fel de arhetipuri care generează noi și noi imagini arhetipale (aici, de Eroi).

  Iar aceste imagini mitice suportă uneori, ca în cazul Obama, testul realități. Îl trec.

 2. Marginalia non turpia Says:

  Cât privește Poeții, se pare că ei sunt mai familiarizați cu miturile.

 3. bogdan Says:

  Aveti perfecta dreptate, stimata Marginalia. Intelegand din alte hyperspatzii ca azi este aniversara Dvs, profit de ocazie spre a va ura, aici si acum, un sincer si reverentios La Multi Ani !

 4. Marginalia non turpia Says:

  MULȚUMESC!

 5. stely Says:

  Un mesaj invizibil din „alte hyperspatzii”. 🙂
  6-6, 66… par-fum de timp si hai-ku vara… la multi ani… Carmen-Maria, Mecu

 6. Marginalia non turpia Says:

  @ Bogdan
  Am prețuit întotdeauna mintea lui AVP. Una dintre puținele minți care stăpânește „logica dinamică a contradictoriului”, logica unei lumi în devenire.
  Am citit cu mare plăcere „Planeta-Ou”, și cu aceeași mare plăcere am scris despre ea.
  Numai bine vă doresc!

  @AVP
  Numai bine îți doresc. Prețuirea mea.

 7. Marginalia non turpia Says:

  …și pentru această postare.

 8. AVP Says:

  Şi din partea mea, încă o dată, La mulţi ani!, dragă Marginalia !

  Postare noua.

 9. Marginalia non turpia Says:

  @AVP
  Mulțumesc din suflet. Știu că urarea domniei tale e sinceră.
  E singurul lucru care conteaza pentru mine, in prafurile vremilor noastre. Sinceritatea verificată a unui prieten.

 10. AVP Says:

  Păi cum altfel? Ţinem legătura 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s