Pisica ce i s-a aratat lu’ porumbacu o fi speriat tot PNL-ul ?

Fiind, probabil, singurul comentator care am văzut (atunci când au apărut, iar nu, ca tot chibiţul viteaz, la sfârşit) cauzele & treptele înălţării şi decăderii principalilor actori de pe scena politică aborigenă, din ultimii zece ani, cel puţin, precum şi ascensiunea Netocraţiei la ale cărei tembeliziuni se joacă serialul telenovelei politice de care vorbim, vă pot spune cu mare probabilitate nu doar că personajul Victor Ponta ar câştiga episodul „alegerile prezidenţiale”, dacă va dori să joace la un moment dat scena or sceneta asta (dar el precis n-ar vrea, acuma), însă oricine ar fi sprijinit de USD şi de antenele netocratice ar câştiga, real sau pe blat, în timp ce „dreapta” se va risipi ca iepurii pe nat, dacă va continua să practice acelaşi PR de speriat omul ca-n codrul întunecat (şi de fapt „dreapta” nici nu mai are timp să pregătească altă strategie de comunicare, se pare), chiar şi dacă va reuşi să-şi apropie Tunurile Catodice cu care să bubuie, mult prea târziu, nişele electorale (cu alde Cristoiu, Turcescu, Marian, Sergiu,  Kamikaze, In linie dreaptă, ITMorar et aliis ajusdem farinae nu sperii nici muştele, sau nu le atragi decât pe cele de pripas, după cazi și naz darmite massele populare care vor mai fi rămas).

În aceste condiţii, PNL nu are voie, pur şi simplu, să refuze participarea la guvernare în cadrul USL, din mai multe şi importante motive (aşa cum le-am mai expus aici): 1) în primul rând, pentru că în politică locul lăsat gol de o forță legitimă se umple de regulă cu nămol (vezi recentissima „alianţă” a PSD cu jmecherosul carcalean DDD); 2) în al doilea rând, pentru că un partid care nu guvernează nu poate rezista decât dacă se coagulează în jurul unor personalități ce efectiv impresionează (de ex., un Havel, un Walesa, iar nu un Fofează şi-o Sfârlează) 3) ultimul motiv e şi cel mai important (cel puţin din punctul de vedere al unui om neutru) : PNL ar trebui să revină la putere fie numai și pentru a-l ține în frâu, cât de cât, pe cârlanul Ponta, care prin structura sa și prin incontestabilu-i talent de politician deocamdată mai mult sadea, decât halea, ar cam fi tentat să-și dea în stambă, păi cum naiba, ne mai având nicio țepușă prin preajmă, care să-l păzească de cel rău (dinlăuntrul său).Tiranul Băse”, după părerea mea, e mic copil pe lângă ce-ar putea deveni Ponta, și la bune, dar și la nebune. Un astfel de politician  conține în sinea-i toate datele spre a se putea transforma, dacă i se va ivi ocazia, fie într-un tiran în plină turbare, fie într-un alt sfânt de subt soare ; or, păţiţi odată cu Tovul cel Mare, noi ne-am mulțumi ca Ponta să râmână un politician cu picioarele pe pământ, aloo, dar pentru asta trebuie ca un prieten sau un aliat de cuvânt să-l tragă de mânecă din când în când (și nu doar în gând).

În fine, dacă PNL nu va înţelege nici în al 12-lea ceas că a apucat pe un drum înfundat, sunt convins că PSD-ul va ieşi la prezidenţiale cu un independent adevărat (un om în genul Isărescu, să zicem, dar mai experimentat în relaţiile economice internaţionale şi-n sectorul privat), care va putea lua voturi şi de la electoratul de dreapta raţională, pe lângă cele de la electoratul de stânga populară, lăsând ca dreapta radicală să fie votată doar de cei mânaţi mai mult de-o vechea boală naţională: recte de fandacsia lu’ Titircă Inimă-Rea, cel inervat şi supalat pe toată lumeea şi mai ales pe Veta şi pe capra vecinului, săraca de ea.

Reclame

25 răspunsuri to “Pisica ce i s-a aratat lu’ porumbacu o fi speriat tot PNL-ul ?”

 1. nikuelektriku Says:

  maistre,

  beusi apa dupa alina mu, ca numai ea ii gasise cica calitatzi micutzului?

  ei i’a mai trecut, ce’i drept, intre timp, dar nu de tot.

 2. AVP Says:

  Nikule, iar ma prigonesti ? 🙄 Iar nu ma crezi si umbli dupa cai verzi ? 🙂

 3. Marginalia non turpia Says:

  In lumea orizontala, binele și răul, în luptă pentru depășirea centrului. Ratată ocazie!

 4. Marginalia non turpia Says:

  AVP, știi mai bine ca mine povestea aia cu ”Racul, broasca și o știucă / … ”!

 5. AVP Says:

  Marginalia, povestea e ratată din vrej, inca de la debutul Povestii lui Ave, de-acum preste 30 de anisori, de fapt. Daca rumânii voiau să aibă astăzi o altă alternativă decât Ponta et comp, trebuia să pregătească patul germinativ încă de pe atunci. Azi facem şi noi ce putem, fiind nevoiţi să ne mulţumim cu Ponta şi ai lui, căci alţii cu şanse mai mari de a câştiga puterea, aici şi acum, nu există, din păcate ; zbaterea aşa-zisei Drepte aborigene e frecţie pe un picior de lemn, atât timp cât oamenii ăştia au arătat că nu ştiu să păstreze, necum să cucerească puterea, apelând la metode & forţe inadecvate epocii contimporane şi la un PR dintr-o iepocă depăşită. Asta e situaţia şi naţia.

  Postare noua.

 6. nikuelektriku Says:

  draga avp, maestre,

  intzeleg ca traim din fatalitate’n fatalitate, dar, totusi, sa’i mai faci si apologia omului 2d, cum ii zic eu, sau omului fara insusiri, cum ii zise jac cristoa???

  bine, asta nu ‘nseamna ca jac nu lucreaza sirguincios, si el, la victoria finala a insului…

 7. bogdan Says:

  @nikuelektriku – Nu comva folosiți cam otova cuvântul „apologie”, stimate domn ? Iar în caz că aveți totuși noțiunea corectă a cuvântului, de unde ați dedus că AVP face apologia lui Victor Ponta (sau nu acesta e „omul 2d”?)? Ori poate credeți că atunci când ținea cu precedentul „rău mic”, AVP făcea apologia lui Traian Băsescu ? În caz că n-ați observat, AVP este un analist („cel mai just analist din ultimii 30 de ani”, cum l-a caracterizat domnul Sorin Ilieșiu), nu un propagandist ; el ne spune despre ceea ce este „p-aciia, prin Dacia Felix”, nu despre ceea ce am vrea noi (sau ar vrea el) să fie. Și înainte de toate este un om drept (pe cât se poate de drept, într-o lume fundamental strâmbă).

 8. nikuelektriku Says:

  prin incontestabilu-i talent de politician?????

 9. nikuelektriku Says:

  vvp este pur si simplu un nonsens axiologic

 10. nikuelektriku Says:

  adica, asa ceva nu se exista

 11. stely Says:

  @nIku elektriku ,
  Eu am inteles ce inseamna, in viziunea machiavelica a lui AVP, ca Victor Viorel Ponta este un „incotestabil om politic” .
  Adica pentru a ajunge la putere Ponta stapineste absolut toate mijloacele : vicleșug, minciună, lipsă de scrupule, manipulare (prin mass-media mogulului Voiculescu ) coruperea electoratului prost informat , dare si luare de mita , dublu limbaj etc. ” Sopul scuza mijloacele ” (nu principiile) il reprezinta pe „incontestabilul om politic” VVPonta , iar prin analogie si pe cei care il sustin.

 12. nikuelektriku Says:

  doamna,

  lasatzi ca mai pricepem si noi cite ceva (iar daca nu pricepem, ne facem ca pricepem, ca multzi altzii)…

  d-l p.m., in baza insusirilor pe care (nu) le are, aluneca pe la suprafatza lucrurilor si intimplarilor care ne complica noo viatza, mirindu’se singur, mai mult ca sigur, cit de mult succes are.

  probabil ca multzi l’or fi perceput la fel ca mine, nebagindu’l in zeama, inlesnindu’i astfel ascensiunea de arturo si nu mai stiu cum.

  un baet de mingi, la fel ca multzi altzii, aproape ajuns prezidente cu forcepstu, pe care daca il comparam cu vechii dinozauri de la el din partid, nu putem/nu pot eu, decit sa fim/sa fiu eu, cupinsi de accese de ris isteric, insotzite de loviri voluntare a diverse parti apartinatoare, mai mult sau mai curind mai putin ginditoare, de obiectele dure de prin preajma

 13. stely Says:

  Este asa cum spuneti , dar nu credeti ca in loc sa ne dam noi (cei care mai pricepem ceva) cu „partile apartinatoare” de pereti , sa le dam lor cu tifla , sa le spunem pe sleau cine sunt ei (politicienii) precum si cei care ii inlesnesc ascensiunea, fie nebagindu-l in seama (din ignoranta sau nesimtire) fie ridicindu-i mingea la fileu cu lingusiri de genul -este un „incontestabil om politic „? Pai credeti ca „maestrul AVP ” nu stie ce face ? Ba stie , iar daca stie trebuie sa-i spunem ca ceea ce face nu-i bine . Sa-i spunem pe sleau ca este o rusine pentru el , cel care a fost cindva un luptator pentru principii si democratie. Spune ca a scris cindva un „Apel catre Europa ?” Si daca a scris atunci ce importanta mai are , acum cind scuipa pe el, inlesnindu-i unui VVPonta omul unui securist (turnator dovedit) sa vina la putere cu singurul scop sa influenteze justitia ca sa-i scoata de la pirnaie pe cei dovediti infractori , pe cei in curs de judecare sa-i scoata nevinovati sau pe cei cu dosare sa -i scoata de sub urmarire penala ? Asta este nenorocirea care ne paste : dictatura unui partid condus de un politician (VV Ponta)marioneta a mogulilor, baronilor si a infractorilor dovedti .

 14. AVP Says:

  Nikule şi Steliano, nu sireacul de mine a înlesnit ascensiunea lui Ponta (căci trebuie să fiţi cel puţin tâmpiţi, dacă nu demenţi, să vă imaginaţi că un blog cu câţiva cititori şi un auctor pe care nu-l bagă-n zeamă decât nişte prieteni numărabili pe degetele unei singure mâini ar putea influenţa un electorat de milioane de cetăţeni mai mult sau mai puţin turmentaţi), ci din contra: fulminanta ascensiune şi care nu mai poate fi oprită de nimerea, de-acuma, aloo, au determinat-o chiar ipochimenii pe care îi susţineţi voi, şi voi înşivă, fanii sau făneii acestor incompetenţi, de altfel, care habar n-aveţi pe ce lume vă aflaţi şi faceţi propagandă în stilul „Răsună valea” 🙂 Dacă aţi fi ascultat măcar 10% din sfaturile pe care vi le-am dat şi din dojenile pe care vi le-am făcut în ultimii 3-4 ani, cel puţin, acum n-aţi mai fi ajuns să proferaţi insulte tocmai în faţa mea, fără niciun fel de ruşine 😦

 15. stely Says:

  AVP, poti sa reactionezi oricit de strident si chiar grobian vei pofti, dar impresia pe care ai lasat-o pina acum , ridicindu-l la rang de „incontestabil om politic” pe Victor Ponta , nu poti s-o mai stergi. Asta e. Te-ai jucat de-a analistul politic ” cel mai bun din toate timpurile” si te-ai pricopsit . Pot sa fiu (eu)dementa si timpita, dar si niku elektriku, si skorpion, monica, dora, tattonul aa si inca alti fosti prieteni devotati ? Oare toti sa fim timpiti, iar tu, Gidea si Mircea Badea sa fiti cei mai zdraveni la cap ?
  Mai gindeste-te ! Si las-o mai moale cu etichetarile . Tu esti considerat de cineva un om Educat .Nu-mi da prilejul s-o contrazic cu dovezi incontestabile, ca nici vorba de educatie cind faci pe cineva (fie barbat sau femeie ) dement, pentru indrazneala de a-ti atrage atentia ca nu procedezi bine bine cind ii aduci laude unuia ca Viorel Ponta , care din postura de premier al guvernului Romaniei cauta sa puna botnita justitiei.

 16. nikuelektriku Says:

  avepe draga,

  nu stiu de doamna, dar pe mine fabrici si uzine degeaba ma mai acuzi c’as mai fi f’un fanclubist al cuiva, chiar si ultima, poate si cea de pe urma, stampila aplicata, a fost pentru monika, asumat si constient ca’l stampilez inclusiv pe hipopotamu transpirat cu falcutze de buldog, care, culmea – culmilor si piscurilor gindirii putzifere, imi trezeste, cu sharmu’i de facaletz, sentimente rezonabile, ca de la om la cel mai bun prieten al lui, fatza de urmele de jena care ma cuprind atunci cind suptconstientu ma’ntreaba cum mai relatzionez cu marea iubire din enteres (nu mai detaliez care’o fost enteresu, ca’s satul si eu de bla-bla-uri mele si’ale doamnei stely) pe care i’am purtat’o, ca si matale, diktatoru prezent.

  am stampilat’o pe monica si de jena ca o sa ne facem de ris si ca populu nerecunoscator are s’o stampileze in nestire pe marea sperantza blonda (oxigenat, sa nu uitam), cum de altfel a si facut’o, in scripte, dupa cum vedem ca se lauda acuma madmoazel vampa, dup’o pauza de respiratzie (asemanatoare cu aia din timpul ultimei suspendari, dar mult mai scurta, cind a trebuit sa stee ascunsa, sa nu’l lese pe babaca fara coledgi), c’a loat mai mult decit pedeloa si peneleoa, in orase&bucale aussi, ceea ce ‘nseamna ca selectzionatele reunite au muncit din greu, in frunte cu videanu, sefu pe bucale, devenit invizibil, si ostatic al mai putem banui cui, al pedelelei, plus cei datori duduchii pe veci pururui, de la pesedeoa, ca le’a predat capitala „la keye”, atunci cu prigoana, pentru multe mandate d’acuma’ncolo, avind ei negoitzi ce stiu sa te fure privindu’te galesh in ochi, nu ca omu fara fatza, liviuuuu negoitza, care de timid ce era, se inrosea tot cind fura, dar noroc ca nu’l vedea nime, plus ca trebuia sa umble deghizat cind isi vizita amanta (surse!), ca fara altruismul asta interregn, dupa alte surse, pina aproape de ora ‘nchiderii, duduca era sa nu faca pragu, asa ca efortul comun mai sus pomenit a prevenit o lovitura nemeritata, dup’atitzia bani cheltuitzi pe politruci si ziarijdi luatzi la bucata sau la legatura, bani strinsi cu singe si sudoare, bob cu bob/se face snop, pe vremea cind populu de shtanga stringea curaua (care avea), si se uita la a3 (spre deosebire de mine, care am si pus citeva kile pe mine’n perioada aia).

  in aceeasi ordine de idei, daca tot nu ne citeste nime (lasa’i sa moara prosti!), de ce mama naibii ii mai dai cu bidineaoa lu vio?

 17. Marginalia non turpia Says:

  CUGETARE DE DIMINEAȚĂ: Mi-e tare dor de Mitică. Cel din film.

 18. Marginalia non turpia Says:

  DEȘI…viața bate filmul.

 19. Marginalia non turpia Says:

  Și, deși, tot de părintele neamului, Caragiale, mi-e tot mai dor!

 20. bogdan Says:

  Doamna @Stely, cand scrieți despre AVP: „Spune ca a scris cindva un “Apel catre Europa ?” Si daca a scris atunci ce importanta mai are , acum cind scuipa pe el, inlesnindu-i unui VVPonta omul unui securist (turnator dovedit) sa vina la putere cu singurul scop sa influenteze justitia ca sa-i scoata de la pirnaie pe cei dovediti infractori , pe cei in curs de judecare sa-i scoata nevinovati sau pe cei cu dosare sa -i scoata de sub urmarire penala ?”, la ce replică vă așteptați? Cu riscul de a vă rățoi și la mine, repet cele spuse de AVP: numai niște oameni lipsiți nu doar de rațiune, dar și de un minimum bun-simț pot spune că vinovat de venirea lui Ponta și a partidei sale la putere este chiar cel care a prevăzut cu ani în urmă că așa se va întâmpla, și nu pentru că el ar fi vrut asta, ci pentru că era inevitabil să se întâmple așa, ținând cont de dezastrul de imagine al „portokakiilor”, dezastru datorat unor cauze pe care AVP le-a disecat pe acest blog cu o precizie de ceasornicar. Iar dacă azi AVP îi recunoaște lui Victor Ponta „un incontestabil talent de politician”, asta nu înseamnă că AVP îl decretează pe V.Ponta ca fiind un înger, ci recunoaște în el un politician foarte talentat (și nimic mai mult, dar nici mai puțin!), un ins capabil, ca orice politician, atât de fapte bune, cât și de fapte nebune, aproape în egală măsură, echilibrul dintre acțiunile bune sau nebune ale politicianului fiind dat de echilibrul celorlalte puteri ce îl înconjoară și în supraveghează la un moment dat. Se vede însă cu ochiul liber că dv sunteți foarte departe de a urmări raționamentele pe cât de complicate, pe atât de riguroase, ale autorului Planetei-Ou. Întrebarea e: atunci ce căutați pe acest blog, stimată doamnă ? De ce nu vă mulțumiți cu prezența pe „Troaca lui Goe”, deci într-un „hyperspatz” mai convenabil domniei voastre? Cum vă permiteți să-l insultați pe poet, deși nu pricepeți mai nimic din ceea ce spune ??? Mare e grădina Domnului !

  @nikuelektriku, deși nu mă pot lăuda că înțeleg tot ceea ce scrieți într-un limbaj ce-ar vrea să imite stilul AVP, dacă nu mă înșel, îmi dau totuși seama că îi reproșați poetului cam același lucru cu doamna Stely, respectiv faptul că AVP îi recunoaște lui V. Ponta „un incontestabil talent de politician”. Dar cum altfel decât talentat, ba chiar foarte talentat, după părerea mea, se poate numi politicianul care, deși a suportat de la bun început bombardamentul critic al unor televiziuni și organe media „portokaki” (B1 TV, Realitatea TV, Nașul TV, Evenimentul Zilei, Adevărul, Gândul etc), asta ca să nu mai pomenim de faptul că însuși Președintele României ne-a vorbit aproape săptămânal de la tribuna Administrației Prezidențiale, preluată de absolut toate televiziunile, despre coruptul, plagiatorul, hoțul, incompetentul și chiar criminalul „Victor Viorel Ponta”, cu toate acestea tânărul premier se menține în topul încrederii publice, depășindu-i cu mult pe rivalii săi politici și care ar fi ales din primul tur, de altfel, ca președinte al României, potrivit unor sondaje de ultimă oră, dacă alegerile ar avea loc mâine ? Ia mai gândiți-vă la acest aspect, stimate domn. Stați strâmb – cu o vorbă citată adesea de AVP -, însă judecați drept !

 21. nikuelektriku Says:

  nea bogdanelee,

  daca eu ma simt foarte bine in pielea mea, chiar daca incerc zadarnic sa ma imbogatzesc imitindu’l pe magistru, as fi, in schimb, foarte trist ca matale sa fii chiar el insusi in persoana, ceea ce imi pare din ce in ce mai evident 😀

 22. AVP Says:

  nikule, crezi ce te taie capul, dar baga bine la cap ce-ti zice bogdanel, dear baietel.

 23. nikuelektriku Says:

  magistre,

  mai curind aveam eu nevoie (cel putzin dupa replica pe care am intro-bagat’o azz noapte, supt auspicii bachice evidente) de translator… :))))

 24. Marginalia non turpia Says:

  @nikuelektricu
  AND
  @AVP

  I appreciate your sense of humor. That’s All.
  It’s all that matters.

  O seară bună!

 25. AVP Says:

  Si eu va urez seara buna, my friends.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s