Scrisoare către colegii liberali

Liberalii cu scaun la cap ar trebui să se gândească nu de două, ci de nouă ori înainte de a refuza iarăși propunerile lui C.P.Tăriceanu și Sorin Ilieșiu, propuneri sincer agreate de Victor Ponta, de a reveni la guvernare, însă – adaug eu acum, dezvoltând ideea lui Sorin Ilieșiu – sub conducerea unui lider rezonabil, educat și diplomat, nu a unui temperament vădit isteric, cu răbufiniri colerice incontrolabile, care nu va primi niciodată agrementul intern sau extern spre a deveni comandantul suprem al armatei naționale, integrate NATO, într-o lume ce se anunță dintr-o dată extrem de tulbure, iată. Revenirea la guvernare a liberalilor se impune din mai multe motive, a mon avis: 1) în primul rând, pentru că în politică locul lăsat gol de o forță legitimă se umple de regulă cu nămol, da, dar se umple ; 2) în al doilea rând, pentru că un partid care nu guvernează nu poate rezista decât dacă se coagulează în jurul unei personalități ce pur și simplu impresionează (un Havel, un Walesa, alt herou sau baremi un ultracharismatic om nou) ; are PNL-ul așa-ceva, în acest moment, ca să-și permită cantonarea în opoziție ? 3) în fine, ultimul motiv e și cel mai important (din punctul de vedere al unui om neutru, cel puțin) : PNL ar trebui să revină la putere fie numai și pentru a-l ține în frâu, cât de cât, pe cârlanul Ponta, care prin structura sa și prin incontestabilu-i talent de politician sadea ar cam fi tentat să-și dea în stambă, păi cum naiba, ne mai având nicio țepușă prin preajmă, care să-l păzească de cel rău (dinlăuntrul său). „Tiranul Băse”, după părerea mea, e mic copil pe lângă ce-ar putea deveni Ponta, și la bune, dar și la nebune. Un politician vârtos, ca și un om superputernic oarecare, conține în sinea-i toate datele spre a deveni fie un tiran în plină turbare, fie un alt sfânt de subt soare. Noi ne-am mulțumi ca Ponta să râmână măcar un politician cu picioarele pe pământ, aloo. Dar pentru asta tre să fie cineva care să-l tragă de mânecă, și nu doar în gând sau chirăind de bucurie, ca fănițele pesediste căzute-n vrie, olelie lie… (avp)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Scrisoare către colegii liberali

(comunicat de presă Sorin Ilieșiu)

Stimaţi colegi,

Este imperios necesară organizarea, cât mai curând posibil, a unui congres extraordinar.

1. Acest congres ar trebui să stopeze incredibila alianţă a Partidului Naţional Liberal cu domnul Traian Băsescu şi cu partidele acestuia, având în vedere că domnia sa a fost dezavuat de peste 7.400.000 de români în cadrul unui referendum naţional. Alianţa cu domnul Băsescu înseamnă trădarea acestui vot covârşitor şi, implicit, sinuciderea politică şi morală a PNL. Unificarea dreptei în jurul PNL va putea fi făcută numai după ce domnul Băsescu va părăsi scena politică, adică după redeschiderea şi deschiderea numeroaselor sale dosare penale şi după instrumentarea acestora cu celeritate.

2. La sfârşitul anului trecut, guvernarea social-liberală a înregistrat un extraordinar record: cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Evident, meritele Partidului Naţional Liberal în această performanță au fost deosebit de mari. România s-a menţinut pe primul loc în Europa și în primul trimestru al acestui an, cu toată criza politică declanşată de domnul Antonescu pentru ruperea celei mai eficiente guvernări europeane. Dar, ca urmare a acestei ruperi, creşterea economică a României a fost diminuată.

Scopul Partidului Naţional Liberal trebuie să fie o creştere economică suficient de mare pentru ca România să devină a şaptea putere economică a Europei, conform proiectului domnului Călin Popescu Tăriceanu. Pentru a face posibilă o asemenea creştere, congresul extraordinar trebuie să supună la vot decizia ca PNL să revină în USL şi la guvernare.

Evident, toţi liberalii ştiu că PNL nu poate reveni la guvernare în 2015 așa cum speră domnul Antonescu, pentru că visul domniei sale de a deveni preşedintele României şi de a numi viitorul prim-ministru este totalmente rupt de realitate.

3. Singurul lider liberal capabil să readucă PNL la guvernare este colegul nostru Călin Popescu Tăriceanu, simbol al liberalismului, primul ministru al României în perioada de maximă prosperitate a românilor în ultimii 75 de ani. Congresul extraordinar ar trebui să-l realeagă preşedinte al PNL şi să-l desemneze în poziţia de candidat al USL pentru înalta demnitate de preşedinte al României sau pentru cea de prim-ministru, în funcţie de rezultatele viitoarelor sondaje de opinie. PNL poate duce astfel România în fruntea Europei pentru a aduce poporului nostru bunăstarea mult aşteptată.

22 mai 2014

Cu încredere,

Sorin Ilieşiu – senator USL de Sibiu

 

Anunțuri

19 răspunsuri to “Scrisoare către colegii liberali”

 1. stely Says:

  AVP ,
  Despre „slugile „pesedisto-securiste nu am nimic de spus . Am insa o mica nelamurire . Erai cindva revoltat la culme, si citeodata te-am susinut si eu (mare prostie)ca, Traian Basescu nu a catadicsit sa-ti multumeasca „nici macar din virful buzelor” pentru Apelul de sustinere la cel de-al doilea mandat de presedinte al Ro (2009). Acum vin si te intreb : Sorin Iliesiu ti-a multumit in vreun fel pentru Apelurile, scrisoricile si laudele fara numar pe care le-ai publicat pe blogul tau, de citiva ani buni ? Cum de reusesti sa-i satisfaci toate nevoile de promovare electorala, fara sa-i ceri sa-ti multumeasca sau macar sa spuna ceva de imbarbatare , aici in mijlocul admiratorilor tai si ai sai ? Ce fel de lider este el ,daca sta ascuns in” transee” si nu iese la lupta cu inamicii politici ? Pai, el chiar nu vede ca nici tu nu mai esti in stare sa faci fata tacerii si lipsei de interes pentru blogul tau ?
  AVP, banuiesc ca Sorin Iliesiu nu-ti multumeste pentru ca vede si el ca e pustiu pe-aici, si ca sustinerea lui te-a decredibilizat in asa hal incit ii faci si lui mai mult rau decit bine. Pri urmare, parerea mea este ca ar trebui sa te eliberezi de sclavia in care te-ai bagat. Lasa-l in pace cu Apelurile lui cu tot !

 2. AVP Says:

  Am spus în nenumărate rânduri – iar tu ştii asta, căci stai cu ochii pe mine ca pe butelie, olelie lie – că aş publica apelurile şi comunicatele oricui, cu condiţia să aibă un nume şi-un renume, iar nu să fie un anonim viteaz al dreakului, precum goe al lu mboe securistigoe sau radu al humorului.

  Dacă îl public pe Sorin Ilieşiu, este pentru că omul ştie să comunice cu mine, care-i problema? I-aş publica şi pe Ponta, şi pe Băse, şi pe Udrea, şi pe MRU, însă n-am primit nimic de la ei până acu. Punct.

  Asta nu mă împiedică să am propria mea poziţie faţă de fiecare, fiindcă io nu sunt un propagandist oarecare, ca tine sau ca altă frunzuliţă din cărare, ci sunt AVP, bre, suflete.

 3. stely Says:

  Bine „suflete” , dar daca tu esti atit de filotim sa publici orice si oricui ,” cu nume si-un renume”, pentru ce te-ai suparat pe Traian Basescu pentru lipsa lui de recunostinta ? Cu atit mai mult cu cit el nici nu ti-a cerut sa faci Apelul acela. . Asta ai vrut-o tu (neconditionat) si cei 300 (unii cu nume si renume mari ) care te-au urmat . Pai, ai fost curios sa vezi citi dintre cei de atunci te -au urmat acum ? Mai trece vreunul pe-aci ? Cum crezi ca ti-as putea cere sa votezi cu cine as vrea eu ? Nu , eu ti-am cerut sa -ti respecti blazonul de redactor al Apelului catre Europa. Ce faci acum – sa treci cu atita usurinta peste principii, peste ideea de corectitudine politica , peste intransigenta de altadata privind respectarea dreptului la libertate de exprimare , precum si peste grobianismul si comportamentul celor de la Antena 3 sau ce este mai grav, sa te faci ca nu vezi cum colcaie coruptia in tabara lui Ponta &Voiculescu (USD -ul rosu -comunist )- este Sinucidere curata .Te-ai „sinucis” fara gind de a renaste. Ti-ai aruncat la gunoi viata si opera de „poesel”. Si pentru ce ?…si pentru cine ? Pentru niste strigoi ?

 4. stely Says:

  AVP-Uite, m-am gindit sa -mi faci si mie „hatârul „sa citesti , apoi sa analizezi (in stilul tau ) articolul (linkul) de mai jos. Este
  un Apel la ratiune pe care ne-am hotarit deja (eu si familia ) sa-l punem in apicare cu maxima responsabilitate .

  http://www.revista22.ro/votez-mru-41875.html#.U3s5LaK3tmo.facebook

 5. AVP Says:

  Stely, ce nu intelegi tu si altii ca tine este ca io nu tin cu cineva anume, hic et nunc, ci sunt doar „cel mai just analist din ultimii 30 de ani” – cum mi-a spus ghici cine – si arat doar cine va castiga, aici si acuma, fata de prestatia sa in Media si New Media, iar nu cu cine as vota. Atata tot. Restul – daca am avut sau nu dreptate – se va vedea la vot, unde cuvantul, gandul sau oracolul meu (pe care nu-l cunosc decat cativa privilegiati) nu atarna nici cat un ficatel de turturel copt. Eu nu fac propaganda pt nimerea, fata mea, ci doar ma dixtrez analizand politichia de Romania, ca sa aiba ce ceti despre ea si next generatia.

  Cine pricepe chestia asta, bine, cine nu, – nu. Cat despre Judecatorul meu din viitor, crezi oare ca vei fi tu ?

  Punctum.

 6. Sorin ILIESIU Says:

  Stimată Doamnă „Stely”,

  mă număr printre cei privilegiaţi care au adresa de e-mail şi numarul de telefon al Maestrului şi comunic cu dânsul confidenţial. Nu doar pentru a-i mulţumi pentru publicarea şi comentarea scrisorilor mele deschise, ci şi pentru a-i cere părerea faţă de acţiunile mele sau ale altora. Din păcate, nu mai am timp ca înainte pentru a comenta pe forum. Vă rog să nu vă supăraţi dacă nu voi mai putea răspunde.

  Cu cele mai bune gânduri,
  Sorin Ilieşiu

 7. AVP Says:

  Buna seara, domnule Sorin Iliesiu. Va multumesc pt prieteneasca dvs interventie, care ma onoreaza.

  ps. Vezi, „Stely”, ce-nseamna sa fii un bun comunicator, in New Media? Il bagi in zeama, il iei in considerare si-n vorbe baremi diplomaticale, daca nu princiare, pana si pe un zgamboc ce ti se incurca, la un moment dat, printre picioare, chiar daca iti mai da la gioale, darmite pe regele hyperspatziului or pe Poeselul Ro de subt soare ?

  Asta n-au priceput stupizii tai dreptaci fuduli si fosti, chiar daca eu am batut shaua ca sa priceapa mahalaua portokakie, c-un topic care unora li s-o fi parut, te pomenesti, anost… Iar diferenta dintre cei ce-au priceput ce-nseamna New Media, ce-nseamna Netocratia si ce poti sa faci cu ele spre a castiga puterea politica in Romania este exact diferenta dintre cei ce vor castiga, oricat de mare ar fi Criza, si cei ce vor pierde, acum si-n viitor, poa sa aiba ei toate armatele secrete si toti banii de partea lor…

  Noapte buna tuturor.

 8. Marginalia non turpia Says:

  Bună dimineața!

  AVP, e „politically correct” să folosesc apelativul „Poesele Ro”? Cu măsură, firește!

  WEEKEND PLĂCUT!

 9. Marginalia non turpia Says:

  GÂNDUL BUN DE DIMINEAȚĂ

  Imho, Adevărul, rotundul Adevăr, se configurează din toate opiniile noastre, argumentate și civilizate.

  Argumentele „ad hominem”, precum și tragerile nepoliticoase de urechi ale oponenților, pur și simplu, NU SE PUNE.

  PS. Mulțumesc, Domnule Sorin Ilieșiu, pentru modelul de intervenție civilizată.

 10. Marginalia non turpia Says:

  PPS. Tot imho:

  1. Uneori, putem face mult rău unei cauze, apărând-o în mod necorespunzător.

  2. Toate criteriile se suprapun doar în mințile extrem de rudimentar alcătuite (adevăr demonstrat prin cercetare – vezi George Kelly, grila REP).

 11. Marginalia non turpia Says:

  And…The Big Secret:

  Nici fitilirile NU SE PUNE.

 12. stely Says:

  AVP, sa fim intelesi . Poti sa invirti vorbele cum doresti, dar pentru mine nu esti decit un manipulator de duzina , in nici un caz „cel mai bun analist politic din ultimii 30 de ani „. Ce fel de analist poti fi daca nu faci decit sa arati ” doar cine va cistiga ” ? Pai crezi ca este atit de greu sa ghicesti cind se stie de cind lumea, ca majoritatea votantilor din Romania este foarte usor de manipulat ? Uite aici, daca mai este nevoie, care este profilul votantului roman :prematur, diform, needucat, cu un stomac „tare”, capabil sa digere orice mizerie, cu o privire senina – vecina cu cretinismul, inert in fata valorilor.Tinut in brate de premise bune. Mistic, fanatic si retrograd pana la anulare !!!”
  Da, in profilul asta va regasiti si voi ( tu si Sorin Iliesiu ). Mai precis sunteti capabiil sa digerati „orice mizerie, cu o privire senina, inerti in fata valorilor, tinuti in brate de premise bune” ….asta insemnind ca va puneti in fruntea turmei aceea, care va ofera premisa cistigarii alegerilor. Acesta este profilul speculat (si) de Antenele lui Voiculescu pe care voi le ridicati la rangul de new media.
  AVP, este posibil sa cistige (acum) favoritii vostri (sa nu spui altceva, ca doar e clar, atita vreme cit il consilezi” confidential” pe Sorin Iliesiu) dar in noiembrie 2014 nu se va mai intimpla. Fii sigur de asta .

 13. AVP Says:

  Stely, eşti departee de a percepe ceva din ce-ţi spun, sorry, iar în aceste condiţii „dialogul” nostru n-are niciun sens. Mai rău decât atât, pe măsură ce puterea ta de înţelegere scade, ţi se umflă rânza şi-ţi procuri homerica iluzie că te-ai putea trage de bete cu Poeselu Ro, cu redactorul Apelului către Europa sau cu iniţiatorul atâtor apeluri civice de renume, aloo… oops. Pun punct, înainte ca tu să devi complet ridicolă.

  Am închis discuţia.

 14. Marginalia non turpia Says:

  O seară bună, AVP,
  și
  Noapte bună, îți dorim!

 15. AVP Says:

  Seara si noapte buna, my friends.

 16. Marginalia non turpia Says:

  Bună dimineața, Poesele Ro (prietenii știu de ce )!

  Să ai o zi cu ceea ce e bine pentru domnia ta și o peană ascuțită, spre a te exprima.

 17. AVP Says:

  Buna dimineata si domniilor voastre. Un We placut!

 18. AVP Says:

  Postare noua.

 19. Cătălin Zamfir Says:

  Este VITAL pentru liberali şi liberalismul românesc să ne delimităm ferm de catastrofa în care suntem împinşi de ambiţiile familiei Antonescu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s