Conu Leonida fatza cu tov Rogozin

Ştim cu toţii cum a procedat Conu Leonida faţa cu Reacţiunea: deşi era convins – el, care era la curent cu toate noutăţile – că n-are cum să fie o revoluţie în mahala, întrucât zavera nu fusese anunţată la atotştiutoarele, încă de pe atunci, gazete, pe de o parte, iar pistoale nicidecum nu se puteau trage în stradă, fiindcă nu era voie de la Poliţie, frate, nu i-a rămas decât să-şi arunce  încă o dată ochii disperaţi pe „Ultimele Ştiri” ale „Aurorei Democratice” proaspăt titrate, de unde a aflat, în fine, cruntul adevăr, găsindu-l într-un pasaj pe care, nenorocitul, îl sărise la prima citire, deși descususe gazeta de-a fir a păr : „Reacțiunea a prins iar la limbă. Ca un strigoi în întunerec, ea stă la pândă ascuțindu-și ghearele și așteptând momentul oportun pentru poftele ei antinaționale… Națiune, fii deșteaptă!”  „Și noi dormim, domnule!„, a exclamat Conu Leonida cu extremă dezolare. Aşadar, în stradă se afla însăşi Reacţiunea, bestia umană ce venea să-l înhaţe fix pe el, în calitatea-i de adept al Libertăţii şi al Republicii! Nu exista, evident, decât o soluţie salvatoare: să se ascundă amândoi – Conu şi cu Efimiţa – în dulap, după ce mai întâi vor fi baricadat uşile şi ferestrele. Noroc cu slujnica Safta, care le-a alungat groaznica sperietură, informându-i că-n stradă nu sunt decât nişte cheflii, care după o noapte de dixtracţie la băcanul din colţ, ocazionată de lăsata secului, se retrag la casele lor, în frunte cu beţivanul, pardon, poliţaiul Nae Ipingescu. Ultimul amănunt din știrea Saftei îi  oferă Conului Leonida ocazia să iasă din colţ, faţă de previzibilele ironii ale Efimiţei, cu replica: „Apoi bine, nu vezi dumneata că aici a fost chiar poliția în persoană…? „, la care consoarta-i de-a doua nu se putea declara decât învinsă, păi cum drea : „Ei, bobocule, apăi cum le știi dumneata toate, mai rar cineva!

Aşa şi cu ai noştri, preste mode și timp: a fost suficient ca bufonul Rogozin s-arunce o vorbă proastă, la plezneală, pe twitteraşu-i, aşa cum au făcut de multe ori altădată Jirinovski, celălalt bufon,  si Vadim, bufonul aborigen, pentru ca conii leonizii şi efimiţele naţionale să se isterizeze avan, confundând avionaşul de litere al unui simplu mitocan c-un ditamai aeroplan strategic gata să ne arunce-n cap un bomboi atomic baban, conform unui diabolic plan putinian. Estimp, glumeţu’ lu peşte tocmai chefuia, probabil, muscăleşte şi îşi lingea untura de porc de pe deşte, spre a mai tasta încă un tweett curat reacţionar, fireşte.

Anunțuri

8 răspunsuri to “Conu Leonida fatza cu tov Rogozin”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Păi, nu ziceai matale că New Media …

 2. AVP Says:

  Mai precis, ce ziceam ?

 3. Marginalia non turpia Says:

  Aici, în ”Conu Leonida…”, media e contrazisă de faptele din stradă, relatate de Safta.

  New Media, pentru personajele statistice contemporane, bate faptele. Așa pricepui eu.

  Da, Saftele nu mai culeg fapte. Stau și ele la TV.

 4. AVP Says:

  Ei, vezi ca nu e greu sa-ntelegi ce inseamna New Media? Nu doar Safta, dar si Cetateanu Turmentat a renuntat sa mai traiasca in realitate, in favoarea ‘telenovelei politice’, de unde intelege cu cine tre sa voteze si fara a mai intreba in stanga si-n dreapta, sughitand neincetat…

  Sa cante muzica!:)

 5. Marginalia non turpia Says:

  Vivat!
  Un pic de Caragiale la Opera Română. Aici, de la repetiții. Am văzut-o. Teribelă, monșer! Nu știu dacă se mai joacă.

 6. Marginalia non turpia Says:

  Trădare, trădare, da s-o știm și noi!

 7. Marginalia non turpia Says:

  Circulă legenda că japonezii întrebau dacă a vizitat Caragiale Japonia după război, când au văzut ”O scrisoare pierdută”!

  Mi-e tare dor de el! Cât e de deștept, ar da clasă tuturor analiștilor!

 8. AVP Says:

  Mie mi-e dor de Emin, chit ca Nenea Iancu e la fel de sublim…

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s