Ponta crede ca se poate tine de poante cu Inalta Poarta of America

… şi mă refer la ştirea asta, ca să fie clar… De fapt, pm ştie că nu te poţi juca de-a ţurca-n gaură, atunci când stai de vorbă cu Puterea Globală nr.1, din întâmplare şi Number One în alianţa militară din care face parte România, dar se joacă şi el cu focul, ca orice flăcău fooduleţ dup-aciia, n-aşa ?  Şi totuşi, după părerea mea, nu alta e sursa reticenţei premierului de a candida la viitoarele prezidenţiale, decât temerea că U.S.A. nu prea l-ar vrea, cum ar venea, după ce-a aflat că premierul cam neinspirat a fost printre rarissimii (cred că e vorba doar de 3-4 inşi) parlamentari care au votat contra scutului antirachetă, când s-a pus problema, altădat, plus că n-a arătat până acum vreun devotament special faţă de Jandarmul Mondial, ba mai rău decât atât: a dat semne că s-ar alia, la o adică, şi cu China comunistă, shiit, ce să mai vbim de Imperiul de la Răsărit, numai să nu primească lecţii sau ordine de la Lady Nuland, indeed, premierul nost – ca orice admirator al neaoşului A.Păunescu – închipuindu-şi probabil că Lady Nuland e o majoretă oarecare cu fasolea la soare, ignorându-i statutul de vedetă mondială copleşitoare, care dacă ar vrea l-ar face să dispară-n zarea Media ca o păpădie zburătăcită de-o boare, n-aşa? Bine, a mai încercat el să dreagă busuiocul, cu articolul din Financial Times si cu alte alifii gingirlii, însă una preste alta, refuzând încă o dată invitaţia U.S.A. nu de a le asculta cu căciula în mâini, căci nimeni nu-i cere asta, ci baremi de a le respecta, acum, în pragul unui posibil WWar, Victor Ponta dovedeşte că nu prea e copt pentru funcţia de paznic local de far, nici măcar cât vulverina Udrea, plus că ignoră fabula aia de Aesop, pre versuri avepiste cu sirop de mură-n gură şi dulceaţă de cianură, ca drea… :

Cică o vulpe care auzise şi ea de Leu (dar cum nu ieşise niciodată din crângul său, habar n-avea cât e de paraleu, cum ar veni…) dădu nas în nas într-o zi chiar cu Regele Animalelor şi evident că-nlemni, crezând că va nebuni de spaimă (mai nainte de-a mierli). Leul se uită amuzat la cumătră, dar nici măcar n-o mirosi şi dispăru în desişul pădurii. Nu trecu mult timp şi vulpea se nimeri să dea iar nas în nas cu Regele şi iar se fâstâci, dar parcă nu atât de rău ca prima dată, ci cum fac unii copii, care după ce-au păpat kaki, beau şi pipi, să vadă cam cum ar fi, după care se miră singuri, “hi!-hi!”, gândind desigur că mamy vbeşte numai prostii, atunci când îi sperie că nu e bine să-ţi guşti propriile minunăţii, căci cică te-ai otrăvi, pe când în realitate îţi vine să-ţi lingi degeţelele, fire-ai tu, mamy, să fii… :)  Nu mult după aceea vulpea iar se-ntâlni cu Regele Animalelor vii, însă-n loc să fugă-n pustii or să cadă lată şi să facă mătănii – cum ar cam trebui când dai nas în nas cu regii -, vulpea mai că nu-i apucă Leului vârful cozii şi să-nceapă cu el a se giumbuşli, mey, copchii… oops. În fine, a patra şi ultima oară vulpea se-ntâlni cu Leul pe-o ulicioară şi vru să treacă pe lângă el ca şi cum Regele ar fi fost o javră ordinară, însă se pomeni cu-o labă cumplită pe spinarea-i nesimţită, iar de-atunci îl evită… :)

Morala: ce nu te mănâncă sau nu te pute nici după a treia întâlnire pe-o îngustă punte, te sărută pe frunte, dacă ai minte şi eşti în continuare cuminte, iar dacă nu, ai dat de dreaqu, auzi tu…? 🙂

 

 

Reclame

7 răspunsuri to “Ponta crede ca se poate tine de poante cu Inalta Poarta of America”

 1. AVP Says:

  Postare noua.

 2. bogdan Says:

  Deci acesta e misterul reticentei lui Ponta de a candida la viitoarele alegeri prezidentiale: nu pasiunea lui pentru munca de teren a premierului, ci temerea (probabil intretinuta de unele informatii de la serviciile specializate) ca SUA nu prea are incredere in el, tinand cont de trecutul sau cam ambiguu, de cochetarea prea accentuata cu ideologia si fitele de stanga, precum si de faptul, grav, ca a fost printre putinii parlamentari care au votat impotriva proiectului scutului antiracheta de la Devesel. Si atunci, Ponta – care si-a dat seama ca este iluzorie orice apropierea de China si Rusia, atata timp cat Romania e tara NATO, mai ales in contextul actual – are nevoie de inca un mandat de premier, in care sa convinga ‘inalta poarta’ de la Washington ca Romania este un soldat credincios NATO si ca faptele si actele sale din trecut reprezinta doar ale tineretii valuri. In orice caz, el pare destul de lucid ca sa-si dea seama ca fara agrementul USA, serviciile noastre de siguranta statale, integrate NATO, nu-i vor da niciodata, la randul lor, agrementul intern. De aceea, talentatul, dar cam copilarosul nostru premier, are nevoie aproape obligatoriu de refacerea USL si de candidatura lui Tariceanu, sprijinit si de liberali, la prezidentiale (caci pe Geoana-presedinte nu-l vrea el, si nici, probabil, serviciile).

  Vom vedea cum va fi, dupa 25 mai.

 3. bogdan Says:

  De altfel, am vazut ca ai scris despre „Mr Geoana – next president” inca din 2011, AVP:) Si cum cuvintele unui Poet atrag realul, apud Nichita, te pomenesti ca n-as fi exclus, a? O fi vreuna a naibii.

 4. stely Says:

  Vai , Dl Bogdan , ce bine il cunoasteti pe AVP !? Cum de reusiti sa -l copiati atit de bine ? Nimic nu v-a scapat :roll : Dar despre Dan Voiculescu si judecatorul Stan Mustata nu aveti nimic de spus ? Sau daca tace mâlc AVP, la fel faceti si d-voastra ? Eu, de exemplu, cred ca refuzul lui Ponta de a se duce la cele doua intilniri cu oficialii SUA este tocmai faptul ca ar fi riscat sa fie intrebat cite ceva despre lupta anticoruptie. Si ce ar fi putut sa raspunda,” saracu”premier ? Parerea ea este ca nici nu va candida , oricit de multi prosti sunt dispusi sa-l voteze. Astea- cu judecatorul Stan Mustata si prestatia lui catastrofala in fata reporterilor tv , precum si condamnarea sigura a lui Dan Voiculescu -sunt ca niste ghiulele taare grele atirnate de gitul lui Ponta . Se duce sigur dupa ei. Nici nu mai este nevoie de USA (Lady Nuland ) etc… Doamne Ajuta!

 5. AVP Says:

  @bogdan, ‘n-ar fi exclus’, n-asa?:)

  @stely, da’ ce cauti p-aci, madam? 🙄 Te-ai ratacit de turma de mioare portokakii, oare? Comandantu’ de la Paris stie pe unde haladuiesti? Dar gen. Bordea e la curent ca-i faci iar rating dujmanului de clasa? Hai, sterge-o repede din peisaj, ca dai de dreq cu zmucitii care-i ai pe cap:)

  Cat despre pm Ponta, cum si-a asternut, asa va dormi, care-i problema ? Insa la cat e de talentat & dezghetat, si la cat sunt adversarii sai de dusi cu pluta, unii, altii facuti gramada ca rumanii, iar restul incompetenti ca jupanii, mira-m-as sa n-o convinga pana si pe Lady Nuland ca alta solutie mai buna nu s-ar gasi la Romanica nici daca ar cauta-o toata CIA of America, darmite niste aborigeni dup-aciia. Asta e situatia si natia, soro.

 6. stely Says:

  AVP, dar de ce nu-l lasi pe bogdan sa-mi raspunda ? Nu-i dai voie ? Apropo, cum de te-ai indurat sa-mi dai drumul de la spam ?
  P.S.Chiar o crezi asa slaba de inger pe „Lady Nuland „? Fugi d’aci !! Oricine , pina si Crin Antonescu sau Mircea Gioana sunt mai buni decit tembelica asta de Ponta . Ma mir cum, tocmai tu, te feresti sa pomenesti ceva de Dan Voiculescu . Ha, dar gen. Bordea mai traieste ? Eu nu am mai auzit de el . In schimb ,Dan Voiculescu este in mare voga. Uite aici un banc proaspat despre el :
  „Ziariştii află că judecătorul Mustaţă ar fi fost turnat la DNA chiar de Voiculescu-Felix, după ce i-a dat şpaga.
  Ziarist: De ce l-aţi turnat?!
  Voiculescu: Nu m-am putut abţine… „

 7. AVP Says:

  Nu te-am tinut niciodata la spam, intrucat te cunosc. Asa ca poti sa spui tot ce te taie capul pe-aci. Cat despre Bogdan, asteapta-l pana luni, daca ai rabdare.

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s