Chiar, cine o tine-n brate pe Elena Udrea ? Si de ce ?

Reiau textul publicat pe my blog la data de 18 august 2011, fără alte comentarii. Topicul şi comentariile iniţiale ale forumiştilor le puteţi vedea aici. După cum se poate observa, mişcările unora erau vizibile ca-n palmă, încă de pe atuncea, pentru „cel mai just analist din ultimii 30 de ani„, nu spui ţine, persoană neînsemnată pentru trollu goe al lu mboe securistrigoe şi pt alţi mboi de pe la noi… oops.

Hai să discutăm un pic despre profitul or deficitul de imagine pe care-l poate avea cel care (Băse or PDL, chiar că nu contează) o ţine-n braţe pe această doamnă care de ani de zile a devenit calul de bătaie al antenelor mogulice, pe diverse chestiuţe personale, nu importă cât de reale, aloo, şi care, pe de altă parte, nu ne-a dat până acum absolut nicio dovadă – atenţie – c-ar fi cine ştie ce competentă în munca sa, la partid sau la ministeru-i cât China, sau că ar putea atrage pentru PDL ori pentru minister simpatia populară ori de preste hotară, ci din contra: din cauza acestei politiciene, PDL şi Băse, cei de la care ne-am aşteptat să remodernizeze biata ţărişoară, au mâncat şi mănâncă doar papară. Şi-atunci, repet: cine şi de ce are interes s-o ţină-n braţe pe fata asta evident impopulară… ? :idea:

Apropo de deja faimoasa-i rochiţă Dolce&Gabbana, Elena Udrea a spus dimineaţa, pe blogul dumneaei, c-a cumpărat rochia de pe un site oarecare, c-un preţ ordinar, iar spre seară – după ce a aflat că ale Gâdea o vor soma să le prezinte, dacă se poate, factura sau ceva similar – şi-a adus aminte că rochia i-a fost făcută de soţ în dar.  Şi uite aşa, dintr-un şoricel de imagine pitic s-a născut un munte de bârfă birlik, din care PDL-ul va ieşi încă o dată şifonat un pic (şi iar un pic), până n-o mai rămânea nimic… oops. Din trebuşoara asta de kk va rezulta cel puţin că Elena Udrea minte de-ngheaţă apele, ca şi Băse în chestia cu casele, care e şi nu e. Ce n-a priceput nu doar Elena Udrea, însă nimeni din echipa de imagine PDL, se pare, e că-n ţeara în care boboru nu trăieşte de pe o zi pe alta decât dacă-şi consumă bârfele zilnice, e musai ca politicienele să se îmbrace ca babele şi să trăiască precum sfintele, măcar până trec punţile. În Românica, unde de altfel nu mai există fete mari de când tica, cel puţin după ce termină matematica de ciclu gimazial şi gramatica, în ţeara unde toţi fură şi înşală cum visează şi stau cu ochii pe capra vecinului mai ales când agonizează, cu toate astea, ei bine, când votează, rumânului nost îi place să creadă că catindata – exempli gratia – nu e o fetiţă de la Inter d-aia mincinoasă, ci, dacă nu o preacurată maică precistă or vergină mireasă, “baremi” grasă, lăptoasă şi devreme acasă, drea.

Când eşti ministru într-o ţeară unde 3 milioane de concetăţeni au plecat afară fiindcă aici n-au mâncat decât pâine amară de la cocoşii, zmecheroşii şi vântoşii care i-au trombonit, înşelat şi furat iar şi iară, când spitalele, creşele şi locurile de muncă sunt suprimate ca muştele, iar profesorii, medicii şi drumurile aşteaptă salariile promise şi arieratele cu anii sau cu lunile, nu-ţi stă bine să vii tu, Lenuţa lu nu ştiu cine din Pleşcoi şi să te dai mare titirişcoi plişcoi preste titirişca plişca, ori mare sculă pe basculă în faţa naţiunei lu bietu Bulă, care n-o mai avea el nici ce băga-n gură sau tradiţionala lulă, dar are-n schimb votu-n mână, aloo…

Sau, ca să vă dau un exemplu mai clar, când poetu poeţilor, pe care destinu’ l-a extras din boboru-i vulgar & ferentar aşa cum soarbe Soarele un norişor de aur dintr-o mare de amar, şi cu soţioara-i fără de care n-ar fi posibil al său har, chit că pentru asta îi varsă zilnic în cap o găleată de clor & var (oops…), se-mbracă la magazinu second hand din cartieru-i hiperpopular, păi zău că nu-ţi stă bine ţie, o femeiuşcă abia scoborâtă de la ţar’ şi chiar dac-ai proveni din Fanar, biensur, să pohteşti la garderoba lu madam Pompadour cuprinsă de dreacii unui egoizm pur & pleşcar, decât dacă boboru’ de care vorbim e de fapt un ciopor şi kknar, şi foodul ca orice trib barbar… :evil:

 Cât despre banii aduşi de EU de la E.U., i-a răspuns Victoraş Ponta în locu meu: dacă d-na U. ar fi adus României tot atâţia bani europeni cât a adus ţării sale omoloaga-i poloneză, atunci el însuşi, Victoraş, ar fi fost gata să facă o chetă pentru ca doamna cu pricina să primească în dar o rochie de cel mai mare oraş. Însă adevărul e că Ministerul Dezvoltării n-a atras decât 10% din banii europeni de care ar fi putut beneficia Românica, în schimb doamna Udrea se poartă de parcă ar fi deja regina din Sabba-Martinica. Păi dacă încă de pe-acum se crede o prinţesă din Castelul de Trotil, darmite când va ajunge – conform priviziunii doamnei Turcan şi dacă ar fi să judecăm după felul în care o saluta mai alaltăieri ditamai ministrul armatei, ca un tamburaş majur debil… – Kill Bill… ? 🙄  Şi deci te pomeneşti că de aia o ţin ăştia – băieţii păpuşari – cu orice preţ pe post de drill…? Ferească sfântu’…! Căci dacă deocamdată singura bucurie a dumneaei e să poarte rochii de mii de eurei în timp ce Criza e puhoi preste noi, mâine-poimâine, când bucuria asta i se va părea o chestie prea din popor, faţă de statua-i de Kill Bill atoatebiruitor, nu va pohti să-şi promoveze căţeluşa măcar senator ?

 

Reclame

15 răspunsuri to “Chiar, cine o tine-n brate pe Elena Udrea ? Si de ce ?”

 1. Observator Says:

  Ma. Viorel Padina, ma ! Tu ai reluat un text dar n-ai catadixit sa-l recitesti pentru a-ti da seama ca esti prost inghesuit, omule ( ?! )…Cine a pus inaintea meclei tale o tastatura n-a avut de unde sti ca acela care-o va folosi este un neanderthalian sosit din grotele preistoriei cu maciuca pe spinare gata sa dea la cap unui vanat pentru saraca-i muiere care manca doar napi…tu, ca si ceilalti ( prosti-prosti, da’ multi ! ) indobitociti de viata si prea saraci cu duhul, reiei fara odihna chestiuni ancestrale fara valoare, izvorate din putul gandirii tale schizofrenice…pentru unul ca tine exista doar un remediu : ” casa de odihna ” Poiana Mare unde intri cu camasa de forta si iesi – obligatoriu – doar cu picioarele inainte…vom fi acolo martori toti cei care te admiram profund, inclusiv Elena Udrea, pe care-ti permiti s-o amintesti in celebrele tale ” opere „, pentru a-ti aprinde o lumanare si a turna peste cadavrul tau aflat intr-o avansata stare de putrefactie, tonele de laturi si vome pe care le pastrezi in corpu-ti de marlan tomberonist !

 2. Marginalia non turpia Says:

  Toate-s vechi, și nouă toate.

 3. stely Says:

  Dupa cum se vede, nimic din ce s-a prezis aici nu s-a adeverit. In primul rind despre Elena Udrea care, desi a candidat pentru conducerea partidului impotriva lui Blaga, fiind cit p’aci sa cistige , nu a fost „data afara in suturi”. Ba dimpotriva, a plecat la noul partid (PMP) si nu singura, ci cu un nr bunicel de parlamentari, consilieri ,primari etc. Si nu numai ca i-a luat dar odata cu intrarea lor in PMP,tot ea reusit intr-un timp scurt sa dubleze scorul partidului. Deasemenea, numai cine nu vrea , nu observa ca a devenit aproape singurul purtator (lider) de mesaj al dreptei. Indraznesc sa spun ca, separarea de PDL si constituirea unui nou partid in jurul lui Traian Basescu, sunt benefice pentru cele doua partide. Ambele au inceput in forta campania electorala pentru PE. Fiind in competitie , sunt obligate sa-si aduca electoratul propriu la urne. Cei care nu o agreaza pe Udrea vor alege PDL, ca sa- le faca in ciuda (ei si lui Traian Bsescu ) iar ceilalti, dimpotriva PMP, ca se le faca in ciuda, lui Blaga, Monicai Macovei, lui Catalin Predoiu . A, si ar mai fi un efect benefic. Anume , cind doi se cearta (PDL si PNL) va (mai) putea cistiga un al treilea -Forta Civica -MRU. Prin urmare eu am de unde alege. Dreapta are cea mai buna oferta. Cei care vor alege sa mearga cu Ponta si cu suita lui de penali, securisti si criptocomunisti , nu o fac din convingere ci, fie ca habar nu au pe ce lume traiesc, fie din interese obscure si poate chiar santajati.In ce te priveste pe tine, AVP, sper ca votezi cu dreapta, ca doar nu faci parte din vre’o categoria celor precum Ponta ,Voiculescu &CPT …

  P.S. Am facut niste corecturi. Sper sa-l publici, macar de dragul … contrazicicerii. 🙂 Vad ca „Marginalia …” nu are nici un haz de una singura .

 4. Cinic Says:

  Remember Nichita! Azi ar fi implinit 81 de ani. Nichita,multumim ca ai existat!

 5. Marginalia non turpia Says:

  Cum te uiți la o eclipsă de soare
  printr-un geam afumat,
  tot astfel se uită prin mine
  ochiul din spatele meu, opal
  spre ochiul fix din orizont, oval
  coborând din deal spre o vale
  urcând o vale spre deal

  (SEMN 7, în ”Noduri și semne”)

  Recunoștința mea, Nichita Stănescu, pentru semnele lăsate în Limba Română!

 6. AVP Says:

  Da, luat cu atatea alte chestii reale, uitasem de aniversara lui Nichita. Și totuși, în mod bizar de întâmplător, cum ar fi zis „titanul din Bonn” – nu spui ține, persoană minunată -, aseară am finalizat primul episod din „Însemnările unui cenaclist iepocal”, ce urmează să apară în nr. din mai al revistei brașovene „Astra” (care a avut gentilețea de a-mi propune o rubrică permanentă, cu apariție semestrială), în care relatez și episodul cunoștinței mele cu Nichita Stănescu, pe 21 oct.1976, la cenaclul „Amfiteatru”.

 7. Marginalia non turpia Says:

  Mă bucură mult această veste. Îți doresc spor la scris și cititori cu minți deschise!

 8. AVP Says:

  @Observator – dacă toți susținătorii Elenei Udrea și ai sauronului Băsescu, protectorul doamnei cu pricina, „combat” în halul ăsta, ignorând cu desăvârșire (așa după cum am arătat de atâtea ori în ultimii ani, în hyperspatz) faptul că ne aflăm în epoca Web 2.0, în care politicianul trebuie să fie prevenitor fie și cu cel mai neînsemnat generator de conținut din New Media, darmite cu redactorul „Apelului către Europa” sau cu „regele hyperspatziului”, nu doar că cei pentru care fac troglodiții ca tine (sau ca goe al lu mboe securistrigoe, cu care semeni la stilul agresor) propagandă pe for își vor atrage disprețul și repulsia tuturor, dar probabil că își vor aduce și Poliția pe cap, la un moment dat. Ai impresia că sub anonimatul laș poți spune orice, infractorule ?

  ps. N-ar fi totuși exclus să fii un simplu provocator, care nu spre a o apăra și promova pe Elena Udrea face exibiționism porcos p-aciia, ci din contra: spre a o compromite ca pretină c-un tip din maalaua Craiovița (:idea:), și asta chiar în prag de alegeri, păi cum drea.

 9. AVP Says:

  @stely – din păcate n-am timp acum spre a-ți zice mai multe. Însă mi se pare aiurea să-mi spui că nu mi s-a împlinit nicio previziune, când previziunea mea principală, aceea că Elena Udrea va fi cantidata partidului lui Traian Băsescu și a băieților care stau în spatele lui și a acestui partid criptosecurist, în esență, s-a adeverit (ori se va adeveri) la fix. Iar eu am făcut profeția în momentul în care nici măcar Traian Băsescu, aloo, nu era sigur că așa va fi să fie, olelie lie. În rest, nu-mi rămâne decât să mă miununez în continuare despre cât de mare e grădina Domnului de subt soare, dear surioare.

 10. Marginalia non turpia Says:

  @AVP

  Un mic amănunt: Mi se pare de un prost gust revoltător și de o țopenie crasă preocuparea oamenilor politici și a oamelor politice pentru toalete costisitoare, într-o țară unde mulți rabdă de foame. Un prost PR, foarte prost.

 11. Marginalia non turpia Says:

  PUȚINĂ ÎNȚELEPCIUNE DE LA ”MORALISTUL” NICHITA STĂNESCU NU STRICĂ NICIODATĂ.

  „Nu-l vede nimeni pe poet.
  Unii nu-l văd pentru că nu au vedere.
  Alții nu-l văd pentru că nu au inimă.
  În fine restul nu-l văd pentru că nu sunt.
  Toți însă spun în cor:
  Poetul nu este de băut, deci nu-l înțelegem.”
  și

  „… nu se poate să vezi zâne, dacă nu ești zânatic!”

 12. vechi pretin Says:

  Arhiva electronica a forumului Ziua din anii 2000 („forumul pionier al hyperspatz-ului Ro, aloo…”, pe care AVP, unul dintre forumistii de baza pe acel forum, l-a laudat cu mai multe ocazii) a fost reactivata „haat demult”, insa „regele hyperspatz-ului”, care se pare ca s-a cam zaharisit, habar nu are de acest amanunt. Pai se poa? (oops)

  Saracul „Motanul Incaltat” n-a apucat nesperata invierea a fabulosului forum.

 13. AVP Says:

  Multumesc…oops. Poti sa dai si un link ?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s