Sorin Iliesiu aduce o noua proba in sprijinul sau

Celor care îmi reproșează submers că mi-am transformat blogul într-o oficină Sorin Ilieșiu le reamintesc două lucruri pe care le-am spus mai de mult, în repetate rânduri: 1) Nu numai comunicatele și apelurile lui Sorin Ilieșiu le public pe my blog, ci aș publica, în limita timpului și spațiului disponibil, orice alte comunicate sau apeluri provenite de la persoane sau instituții verificabile și credibile, care își asumă responsabilitatea în nume propriu, eu rezervându-mi dreptul de a avea, fie prin șapou, fie prin comentarii pe blog, propria mea poziție față de textele respective, subsemnatul considerându-mă așadar parte sau părticică, dacă preferați, a New Media și socotind că acest blog este atât un jurnal personal și un atelier de creație, cât și un organ postmodern de presă, având audiența sa, atâta câtă e ; 2) Deși nu ne cunoaștem personal în real life, Sorin Ilieșiu este totuși prietenul meu, pe care îl știu din virtual de ani de zile, un intelectual de prima mărime și un caracter de luptător rar, în pofida a ceea ce cârcotesc despre el miticii de bulivar birjar telectual sau amicii la o bere prin arnotenii mediului literar (avp).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

A doua scrisoare deschisă către d-l Horia Georgescu

– Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate

Domnule Preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate,

Vă scriu în completarea scrisorii pe care v-am adresat-o în 13 martie a.c., având în vedere că între timp am găsit încă o dovadă incontestabilă a faptului că am respectat întru totul termenele prevăzute de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor: Decizia asociatului unic – nr.1 din 15.01.2013” semnată de subsemnatul la data de 15 ianuarie 2013, cu 11 zile înainte de expirarea termenului legal pentru înregistrarea demisiei mele din funcţia de administrator al S.C. VIDEO DIALOG S.R.L., la Biroul Permanent al Senatului.

Ataşez un exemplar original al acestui document (respectând confidenţialitatea datelor personale). Un alt exemplar original există în arhiva Oficiului Naţional al Registrului Comerţului unde a fost predat pentru a se constata oficial faptul că la data de 15 ianuarie 2013 am fost eliberat din funcţia de administrator al S.C. Video Dialog srl.

Vă prezint fragmentul din document, edificator pentru ieşirea mea din starea de incompatibilitate încă din 15 ianuarie 2013, cu unsprezece zile înainte de termenul prevăzut de Legea nr. 96/2006:

DECIZIA ASOCIATULUI UNIC nr.1 din 15.01.2013

ILIEŞIU Sorin (…….), asociat unic al S.C. VIDEO DIALOG SRL (…….),

Am decis următoarele:

Art. 1. În conformitate cu prevederile Actului constitutiv, începând cu data de 15.01.2013, administratorul firmei ILIEŞIU SORIN se eliberează din funcţia de administrator şi din aceeaşi dată se va numi în funcţia de administrator doamna (…), pe perioadă nelimitată.

Ataşez din nou copiile celor trei documente care atestă corectitudinea mea, înregistrate la Biroul Permanent al Senatului şi autentificate de Secretariatul general al Senatului din cadrul Parlamentului României.

Vă prezint succint cronologia completă a integrităţii mele referitoare la ieşirea mea din starea de incompatibilitate:

1). La data de 19 decembrie 2012 am fost validat ca senator. În 27 dec. 2012 (cu 7 zile mai devreme decât termenul legal), am notificat Biroul Permanent al Senatului cu privire la starea de incompatibilitate în care mă aflam în urma dobândirii calităţii de senator în condiţiile în care deţineam şi calitatea de administrator al SC Video Dialog srl, menţionând ca în ianuarie 2013 îmi voi da demisia din funcţia de administrator.

2). La data de 15 ianuarie 2012, am fost eliberat din funcţia de administrator al SC Video Dialog srl, prin decizia semnată de mine ca asociat unic al acestei societăţi, concomitent cu numirea noului administrator.

3). La data de 25 ianuarie 2013 am înregistrat la Biroul Permanent al Senatului demisia din calitatea de administrator al SC Video Dialog srl (în termenul legal de 30 de zile de la notificarea pe care am făcut-o în 27 dec. 2012).

4). La data de 29 ianuarie 2012 am adus la cunoştinţa Biroului Permanent al Senatului demisia mea din funcţia de administrator şi opţiunea pentru cea de senator, ataşând copia după demisia din 25 ianuarie 2013 şi copia după notificarea din 27 decembrie 2012.

Aşadar, ieşirea mea din starea de incompatibilitate s-a făcut atât prin decizia semnată de mine în 15 ianuarie 2013 – cu unsprezece zile înainte de expirarea termenului limită prevăzut de lege -, cât şi prin actul formal al demisiei din 25 ianuarie 2013, cu o zi înainte de expirarea termenului limită prevăzut de lege.

De asemenea, declar pe proprie răspundere, cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul in declaraţii oficiale, din momentul în care am fost validat ca senator (19 dec. 2012) nu am semnat nici un document administrativ sau financiar în calitate de administrator al S.C. Video Dialog srl.

Domnule Preşedinte, având în vedere cele declarate în cele două scrisori deschise şi în chestionarul A.N.I. din februarie a.c., şi având în vedere documentele prezentate care dovedesc că am respectat întru totul Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor precum şi termenele prevăzute de această lege, vă solicit încă o dată să dispuneţi reevaluarea integrităţii mele, întrucât instituţia pe care o prezidaţi m-a inclus pe lista, publicată în 12 martie a.c., a celor 32 de parlamentari consideraţi “incompatibili”.

Vă solicit un răspuns public cât mai curând posibil, având în vedere prejudiciul de imagine care mi-a fost adus (numeroase persoane mi-au spus: Timp de două zile, am citit ore întregi pe ecranul unor posturi TV de mare audienţă: Sorin Ilieşiu – incompatibil alături de zeci de parlamentari. Unii sunt acuzaţi şi de fals în declaraţii”).

17 martie 2014

Sorin Ilieşiu – senator de Sibiu

 

 • 5 pièces jointes
 • COMUNICAT de Presa ANI 17 martie 2014
  .doc
 • ANI_Decizia_asoc_unic_din_15_ian_2013
  .pdf
 • ANI_1_NotificarecatreBiroulPolitic Permanent_SorinIliesiu 27 dec 2012
  .pdf
 • ANI_2_Demisie_VideoDialog_SorinIliesiu 25 ian 2013
  .pdf
 • ANI_3_AdresaCatreBiroulPermanentSenat_IliesiuSorin 29 ian 2013
  .pdf
Anunțuri

3 răspunsuri to “Sorin Iliesiu aduce o noua proba in sprijinul sau”

 1. Marginalia non turpia Says:

  1. Cred că e legitim să publici pe blogul administrat de domnia ta ceea ce vrei, atâta vreme cât nu încalci legile țării și legile internetului. Și NU ÎNCALCI ACESTE LEGI publicand date despre Sorin Ilieșiu. Oricine poate verifica acest lucru. Opiniile celor ce ”reproșează submers” n-au relevanță, ”submerse” și doar opinii rămân.

  2. Sorin Ilieșiu duce războiul domniei sale. Pot fi sau nu de acord cu unele sau altele din afirmațiile domniei sale. Dar îi admir hotărârea de a-și duce războiul pentru elucidarea problemei comunismului.

  3. Cred că ANI îi datorează scuze publice.

  P.S. Îți mulțumesc pentru că mi-ai oferit ocazia de a spune aceste lucruri.

  O zi bună!

 2. AVP Says:

  Eu cred ca daca ANI va continua sa actioneze in felul acesta superficial si practic abuziv se va compromite total si nimeni nu o va mai scapa, la un moment dat, de desfiintare. Pana atunci, oricine e indreptatit sa creada, dupa astfel de intrumentari dosariale trase de par, ca ANI e sub comanda politica. Cui prodest ? aceasta-i intrebarea care ne poate conduce la comanditarul din umbra al unui organism ce-ar trebui sa fie prin excelenta impartial si apolitic.

 3. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s