Situaţia şi naţia

Unii comentatori – liberali get-beget, băsişti cu livret (admiratorii de ultimă oră ai căcărăului drept, cum ar veni) sau gargaragii de seamă la tembeliziuni or pe Net – o ţin maţu-gaia cum că, n-aşa?, toată lumicica de dreapta se prinsese că hoțomanul de stânga plănuise din start să-i tragă „marelui orator” clapa şi să nu-l mai susţină la alegerile prezidenţiale ce vor urma şi de aceea – şi numai de aceea, păi cum naiba – s-a retras PNL din USL, nainte ca fratele de cruce roșie să-l trădeze pe însuși onorabilul Nae Caţ „care e”. Retorii or limbuţii ăştia cică dăștepți și bine intenţionaţi par să ignore că principalul motiv pentru care Crin n-ar putea fi susţinut pentru funcţia de şef de stat, chiar și-n Carpați, nici de ultimii gealați Ro, darmite de serviciile de siguranță statală loco, e acela că funcția cu pricina s-ar asorta cu „Chucky”, la ora și la hora actuală a României, fix precum coada vacii cu ştampila primăriei (ieroul nost părând a fi dus cu sorcova nici baremi la Moscova, căci tot s-ar chema că are o direcție, fie ea și ca dracu’, ci oriîncotrova, numai spre Dealul Cotrocenilor, ba).

Asta e situația și nația : d.Băse s-a jucat prea mult timp de-a mama și tata cu favorita & mișcarea-i din buric, dar nu ca un bonom bunic, expunându-se astfel bătăii tunurilor catodice mogulice, precum o mascotă de tinichea de la poligonul de artilerie Midia, fiind transformat practic într-o ţintă făcută arşice de vie, pe care n-ar mai da doi bani nici onestu’ cetățean turmentat Văsălie (poa’ să bage piratu’ la pușcărie chiar şi întreaga mafie) ; d. Isărescu, care până acum a executat supus toate indicaţiile primite de la cupola pe care se sprijină Mânăstirea Secu, precum se sprijină pe acoperişul lumii vârful Chomolungma, după ce şi-a făcut pohta şi suma ar cam prefera să se odihnească, de-acuma; d. Tăriceanu, ajuns nesperat într-o poziţie politică pentru care Patriciu a aruncat cândva cu banul ca baștanul, pentru ca președintele PNL să renunțe deunăzi la ea ca gentlemanul, aşteaptă să vadă cum va ieşi sufragiul (ioropeanul), ca să întrevadă cum îşi va finaliza aliatul PSD planu‘ ;  d. Crin A. – cum spuneam – joacă pe scena politică de Dâmbovița de parcă s-ar afla aievea, aloo, în Actul IV din Scrisoarea Pierdută, ca drakulo ; pe d. Predoiu nu prea-l știe nimerea, din moment ce tembeliziunile de top îl ascund ca pe iepurașul Ţop subt clop ; d. MRU, după ce inimicii i-au pozat lista aia prin periscop, cu poziţii de la antiperspirant la prosop, dă comunicate fără niciun stil or scop, sperând – zadarnic – că tot o mai ajunge-n top ; d. Mihail Neamțu, dacă e să-i facem cu sinceritate bilanțu’, vedem că cel puţin uneori a acționat fix precum partenerii lui Ianțu ; d. Oprescu n-ar câştiga nici dacă l-ar lăuda pentru capitala sa însuşi tov. Ceau, darmite tov. Ivan Ilici, şi chiar dacă acesta din urmă ar mai avea ceva ouă (politice), în loc de scufiţă & cipici ; cât despre d. Ponta și compania de priculici vampirizează și dânșii ce se mai poate pe-aici, prin Dacia lu’ Felix, unde domnește Netocrația (a nu se uita), roşii dovedindu-se a fi – până una-alta – mai pragmatici  decât adversarii fistichii, portokaki sau gălbii, fiindcă sunt „înțelepți ca șerpii” (cu vba Sfintei Biblii tradusă de un popă fără greaca veche în CV).

Asta e situația și nația, mey, copii.

Anunțuri

9 răspunsuri to “Situaţia şi naţia”

 1. cindrel Says:

  Dacà matale, tizule, dzici cà alegerile o sà se câstige cu netul, iarà nu cu televizorul sau cu gàleti (de tablà si de vorbe, în bàtàtura din fata scolii si bisericii, io te cred cà prea le zici cu foc. Dacà situatia si natia (c) ar fi alta, mi-as aduce aminte cà Mitterand l-a bàtut pe Chirac cu numai doo vorbe (cum zise Conu Leonida fatà cu làsata secului) ;
  cum la televiziunea gallicà îi pune fatà-n fatà, ca sà ai de unde alege, Chirac îi zise lu’ Mitterand : „Je peux m’adresser en ce moment à monsieur Mitterand !?” „Oui, monsieur le Premier Ministre !” zise bossul …

 2. Marginalia non turpia Says:

  Mă amuzai, deși e de râsu-plânsu!

  Hazul de necaz mă atestă Rrromâncă, asta e!

 3. AVP Says:

  Da, asta e (situaţia şi naţia) 🙂 Mai vbim.

 4. AVP Says:

  @Tizule, abia acum te vazui la spam (unde nu prea ma uit, de greatza unui anonim de la dynam ce se tutuieste cu mine ca si cum de mici copchii ne stiam, ba chiar ma porcaieste ca un avarram), altfel nu te tineam la usa atata, harram… oops. Bine ai venit p-aciia, prin Dacia Felix, mamma mia, insa io te-as sfatui sa ramai in Francia, oricat n-ar umbla cainii cu covrigii in coada nici p-acolo, pai cum drakulo. Sanatate si tie, priatelo.

 5. cindrel Says:

  Multzam de vorbe bune, tizule… zilele astea, nici sà vreau nu pot pleca din Gallia, iar de ràmas, mai sunt si altii prin Père-Lachaise si Montmartre, ba chiar si la malul Mediteraneei, asa cà n-o sà fiu stingher … Da poate tot ne-om vedea în viata asta, înainte de.

 6. AVP Says:

  Cum o vrea Domnul nostru, al tuturor particelelor sale trecatoare, tale quale.

 7. Goldmund Says:

  Si atunci cine ar avea vreo sansa? Doar nu Tariceanu(„Imi place tradarea, dar…”)
  Atunci, cine?
  Plagiatorul? Prostanacul? Baronul de Teleorman, care-si asteapta – cica detasat – verdictul?(vazui ca i-ai luat la rand pe Don Quijoteii de dreapta, care incearca cu lancea aia mica a dreptatii sa invinga incognito balaurul lasat prin sate si provincie de PCR – asta e de fapt tragedia acestui popor! PCR/PSD e inca mult prea puternic in Moldova si Oltenia – ups!)
  Dupa mine, as crede mai degaraba ca Basescu e mult decor si gura mare, iar pe mafioti si hoti ii baga la zdup Justitia orbita(de data asta bine) de presiunile coanei Europa. Ce ar fi vointa Justitiei(plus vointa singuraticului presedinte)pentru dulaii si baronii locali, daca acesti oameni minunati ar judeca prin Belarus si nu in UE?
  Iar ‘puterea’ marinarului s-a vazut(din nou!) in 2012:
  o Antena ruginita l-a dat (aproape) jos de pe Dealul Cotrocenilor si l-am zarit din nou ‘in civil’ la cumparaturi in ‘Logan’-ul sau, in timp ce Antonescu mima ca un apucat puterea – ai dreptate si in privinta lui

 8. Marginalia non turpia Says:

  ”Partidul e-n toate…”. Tristă moștenire. Mai mult: terifiantă.

 9. AVP Says:

  Goldmund, faptul ca doar anumiti procurori si anumite complete de judecatori din magistratura loco au pronuntat ordonantele, rechizitoriile si condamnarile alea de pomina, ale mogulilor si mafiosilor aborigeni, arata, cui are realismul sa vada, ca Justitia romana nu e atat de oarba si de independenta pe cat s-ar vrea, ci subordonta sadea (cum ar venea). Hai sa nu fim naivi, zau asa. Asta e situatia si natia.

  Altfel, Doamne ajuta!, draga prietene si multam pt vizita. Sper ca in puternica Germanie e bine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s