Sorin Ilieşiu îi scrie din nou lui C.Antonescu

Ca avantpropos la noua scrisoare deschisă a d-lui Ilieşiu, îmi voi permite să postez câteva mesaje de pe Facebook, din luna în care dl Crin Antonescu a fost preşedinte interimar (iulie 2012), pentru ca cititorii acestui blog să înţeleagă că eu nu sunt doar un critic de ultimă oră al lui C.Antonescu, şi nici al lui T.Băsescu, despre care ştiţi cu toţii că la un moment dat am gândit – greşit! – că ne va scăpa de sistemul ticăloşit, în timp ce jmecherosu’ afurist nu vroia să scape, de fapt, decât de adversarii săi politici de pe aborigenul nat şi să ocupe locul dictatorului cică luminat, cu Elena Udrea – iacătă – pe post de balama de glisat.  ► „Interesant : inca din prima zi de sedere la Cotroceni (unde l-a inlocuit, cel putin temporar, pe tiranul devenit ultrajucator), presedintele-interimar a poftit sa vada si el cum e sa fii presedinte-jucator, in ciuda tuturor juramaintelor si aparentelor ca va fi presedintele-dormitor… oops. Guvernatorul Isarescu a fost convocat de urgenta la Palat, probabil spre a-i da seama presedintelui-interimar (care se jurase ca va sta in banca sa si ca nu se va baga niciodata in oala guvernului) despre starea finantelor tarii (caci de ce dreaq altceva, a ?) Pai, parca asta era treaba guvernului, al carui prim-vice-prim-ministru e chiar ministrul de finante Florin Georgescu, totodata si viceguvernator BNR (imprumutat pe perioada limitata guv-ului). Evident ca prim-ministrului Ponta nu-i va pica deloc bine aceasta surprinzatoare stire, dar, in actuala conjuctura, in care tanarul PM e incoltit aproape de toata lumea si cand bietul om simte nevoie sa gaseasca un piculet de afectiune politica pana si la pieptu descarnat al Bunicutei octogenare FSN, isi va inghiti naduful, gandind c-o sa-i vina lui apa la moara, odata si o data. Vise, taica ! Cei care au tradat de noua ori, te vor trada si pe tine de doua ori, normal, iar dta vei afla un lucru banal, insa adevarat: ca te-ai grabit ca fata mare la maritat, fara sa stii cu cine te-ncurci in pat”. (July 10, 2012 at 4:19pm) ► „Alta e tragi-comedia : dl Preşedinte-interimar vorbeşte şi de la tribuna Şefului de Stat ca un orator, retor sau limbut cică iscusit, ceea ce e cel puţin caraghioz, shiit… oops. E ca şi cum – de-un paregzamplu – după ce io aş ajunge Prezident, m-aş apuca să vă ţin comunicatele de la Cotroceni în versuri… oops”. (July 13, 2012 at 7:15pm)

+++++++++++

Scrisoare deschisă către Domnul Crin Antonescu

 Domnule Antonescu,

Este dezonorant că i-aţi obligat pe câţiva dintre senatorii Partidului Naţional Liberal şi pe alţi colaboratori servili ai Domniei Voastre, să-l linşeze mediatic pe Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel mai respectat liberal din România contemporană, declarând despre domnia sa că „nu are nicio şansă să-l bată pe Crin Antonescu”, că “face jocul lui Victor Ponta”, că „a fost scos la înaintare ca o momeală ieftină”, că „a luat-o pe o cale care îi asigură o ieşire ruşinoasă din scena politică”, că „denigrează partidul”, că „a trădat PNL”, că e „incorect”, că „această strategie nu-i face cinste”, că face “jocuri împotriva liberalilor”, că „e dezonorant să se transforme în unealta lui Ponta pentru a destabiliza PNL”, că „îşi încheie jenant cariera politică şi dă o lovitură sub centură PNL”, că „dă dovadă de maximă ipocrizie”, că „se prostituează politic”, că “e trist că simbolul Tăriceanu s-a îmbrăcat în ridicol”, că „nu are caracter”, că „Tăriceanu nu a făcut decât să se umilească cerşind lui Ponta milă şi un post în Guvern…”, că „este şantajat”, că „este ridicol, fără bun simţ şi de o moralitate execrabilă”, că “este degradant pentru Tăriceanu, care a stat pe scaunul lui Brătianu, să meargă să le ţină oala de noapte lui Băsescu şi Ponta”. „Vă somez să opriţi acest demers!” – conchide unul dintre purtătorii de cuvânt ai Domniei Voastre.

Evident, asemenea declaraţii publice au fost făcute doar pentru că Domnul Tăriceanu beneficiază de un scor electoral mult mai mare decât Domnia Voastră. În ultimul sondaj referitor la alegerile prezidenţiale – realizat de unul dintre cele mai corecte institute de evaluare a opiniei publice -, 71% dintre respondenţi l-ar vota pe Domnul Tăriceanu şi doar 29% pe Domnia Voastră. Marja de eroare a acestui sondaj nu poate fi de 42%, adică diferenţa între 71% şi 29%.

În acest moment, nici un politician realist din PNL, PSD, PC, UNPR, nu mai crede că aţi putea fi Preşedintele României.

Adevăraţii liberali vor răspunde în scurt timp invitaţiei Domnului Prim-Ministru Victor Ponta de a reveni în USL şi la guvernare, iar apoi îi vor propune Domnului Tăriceanu să revină în PNL pentru a fi candidatul USL la Preşedinţia României.

Vă solicit din nou, în numele milioanelor de compatrioţi care ne-au votat, să faceţi un pas înapoi, astfel încât să se poată reface atât Uniunea Social-Liberală cât şi Guvernul USL în care cred că ar fi binevenită şi Uniunea Democrată Maghiară din România.

Datorită guvernului Uniunii Social-Liberale, România a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Ar fi păcat de mersul ascendent al României, ar fi păcat de pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptate de compatrioţii noştri care s-au săturat de sărăcie, vrajbă, scandal şi dezbinare.

Sorin Ilieşiu – senator USL de Sibiu

1 Martie 2014

Anunțuri

4 răspunsuri to “Sorin Ilieşiu îi scrie din nou lui C.Antonescu”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Pentru noi toți cei care, de 1 martie, ne mai putem simți copii:

 2. AVP Says:

  Da, dar să ştii că nu uitasem de 1 Martie…oops. De la prânz mă tot căznesc să descarc de pe telefonul meu nişte poze cu ghiocei din Gradina lu Avp, spre a le oferi dragelor şi stimatelor cititoare ale acestui blog, de orice coloare politică ar fi, măcar în această zi, însă nu reuşesc… oops.

  În fine, permite-mi rogu-te să le ofer ghioceii pe care-i aduseşi tu aci ! 🙂 Iar ca urare suplimentară, permite-mi să le dedic un link, surioară, şi să le promit că dacă oi mai fi pe Planeta asta până la cealaltă primăvară voi ajunge cu Shir Hashirim pre limba lu Emin la finalu-i divin. La multi ani !

  http://avp-shirhashirim.blogspot.com/

 3. Marginalia non turpia Says:

  Dar din dar. Mulțumesc pentru link. Și tin’te bine pe Planetă!

  PS. Mărțișoare primesc și copiii. Și toți avem în sufletul nostru un copil. Așadar, sunt pentru noi toți, cum ziceam.

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s