Sorin Ilieşiu: „Tăriceanu-Preşedinte, Ponta-Premier: pace, linişte, bunăstare”

Dincolo de tonul cam prea apăsat encomiastic al acestei scrisori, Sorin Ilieşiu se poate mândri, într-adevăr, dacă nu ca fiind persoana ce a declanşat aceste evenimente din tumultul cărora ar putea emerge figura viitorului preşedinte al României, care să ne reprezinte pe toţi în faţa lumii politice, creatoare de destin, după cum ştim, atunci cel puţin în calitate de profet public, cel care va fi prevăzut evenimentele, având şi o contribuţie deloc neglijabilă la desfăşurarea lor, aşa cum a avut şi la naşterea şi punerea în practică a multor altor iniţiative civice absolut remarcabile, asta în timp ce colegii sau adversarii săi din lumea politică sau intelectuală se complac în ricane mărunte şi-n tabieturi de titirci inimă-rea sau de coni leonizi de Dâmboviţa, de toată jena.

În ce mă priveşte, cred, realmente, că – hic et nunc – Călin Popescu Tăriceanu e unica soluţie de a aduce în sfârşit o pace măcar temporară în bulversata ţărişoară, orice altă candidatură dintre cele anunţate sau bănuite deja fiind ori băsească sadea, ceea ce ar însemna că nu se va schimba nimica şi că se va continua în stilul politic de dat în dambla, ori n-are nicio şansă, aici şi acuma, atâta timp cât n-ar avea agrementul lui Ponta & compania şi, mai ales, al mass & new media care practic fac piaţa politică la ora asta în România, ca şi aiurea. Asta e situaţia. Și nația.  //avp

++++++++++++++++++++++++++++

Scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal

Dragi prieteni,

Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană – Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.

Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România – supranumită azi noul tigru al Europei” – a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru al Guvernului USL – Domnul Victor Ponta.

Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal:

Vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României a Domnului Călin Popescu Tăriceanu.

Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel “proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv”:  “Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”.

Cu un asemenea proiect naţional şi cu un Prim-Ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă dar şi competenţa, tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată!

Să fim uniţi spre binele României şi al naţiunii române!

Doamne ajută!

 Cu încredere,

Sorin Ilieşiu – senator de Sibiu

27 Februarie 2014 – o zi realmente istorică

Anunțuri

4 răspunsuri to “Sorin Ilieşiu: „Tăriceanu-Preşedinte, Ponta-Premier: pace, linişte, bunăstare””

 1. Marginalia non turpia Says:

  Uimitoare New Media asta, Poesele!

  Am senzația că citesc Sinopsisul unui film. Da, Uimitor pentru biet Cetățeanul Turmentat care sunt.

 2. Goldmund Says:

  Da-mi voie sa-ti repet cat de mult respect iti port,, AVP! Mi-ai devenit apropiat pe aceasta cale, cunoscandu-ti parerile si povestea vietii de un veac, de parca am fost prieteni din copilarie, de parca am fi fost rude apropiate ideologic, desigur.. Dar ramanem fiecare la simpatiile si antipatiile castigate in timp.

  Pentru mine, tot raul care a dat peste Romania after Revolution a fost venirea – pe usa din dos a istoriei(exact ca in 1947!)-gruparii pcr din umbra unui Bodnaras, Gheorghiu-Dej, Bobu, Manescu si Ceausescu, criminalii (si retardati)din perioada 1947-1989. Acesti calai ai Romaniei si poporului roman, dupa Revolutie(intre 1989-2014), in frunte cu Ilici si Nastase, (chiar acestia!)sunt considerati de Tariceanu ca fiind singurii politicieni adevarati pe care i-a avut Romania dupa 1989….(sa nu uitam ca tovarasul Nastase a fost condamnat pentru a doua oara definitiv!)
  Mai tine cineva minte cum a preferat Tariceanu sa se certe cu Presedintele Romaniei si sa iasa din Coalitia DA doar sa-l apere pe magnatul(de atunci al) petrolului romanesc? Eu mai tin minte si mai tin minte ca dupa „Mineriade”, a fost a doua oara cand politicienii din UE ridicau din umeri siderati, radeau de politicile din Bucuresti, despre un prim ministru inclestat impotriva presedintelui si viceversa. Tariceanu avea insa un motiv pentru care se comporta lamentabil(apararea imbogatitilor rapid!), presedintele de atunci nu era si nu putea fi de acord cu un atfel de comportament …

  Doamne ajuta!

 3. AVP Says:

  Doamne ajuta, draga prietene !

  Si repet : Tariceanu nu e usa de biserica – niciun roman care a trait pe vremea „Iepocii” nu poate fi asa-ceva -, ci e, sau ar putea fi, raul cel mic, acum si aci.

  „Raul cel mic” fiind nu doar un candidat mai putin rau ca C.Antonescu, ca S.Oprescu sau ca E.Udrea (exempli gratia), dar si unul care ar putea castiga. Asta-i ideea.

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s