Nu dati prea tare in Ponta… oops

Iată ce le spuneam kriptokakiilor acum preste un an de zilişoare (22.01.2013), atunci când cei mai mulţi dintre făneii lor nici măcar nu ştiau că există subt soare, darmite să anticepeze zilele în care Ponta, liberat de aliatul gigel din dotare, li se va părea un aliat gigea la o virtuală guvernare… oops.

„Nu dati prea tare in Ponta, voi criptoportokakii, caci s-ar putea sa va vedeti in aceeasi caruta cu rosii, la un moment dat, mai precis dupa ce liberalii il vor fi atacat precum un haitic infuriat fiindca e alungat de langa hoitul prazii, sechestrat de haiticu „aliat”… oops. Dupa ce Base si-ai sai lupani portokakii nu vor mai fi, s-ar phootea sa constatati, in lipsa altor ioropene or „liberale” alifii, ca Ponta e tot ce-a produs mai bun boboru Maicii Dochii si-al Mioritii paunesciano-colectivist, cel putin pana la urmatoru plebicist… oops.”

Şi iată ce-i spuneam, aproape în aceeaşi împrejurare, lu my friend Volo :

„Ma tem, draga Volo, ca ai scris aici si acum ca un partizan cam intaratat, nu ca un savant care stie multe, ca un intelept care i-a fumat pe toti la viata lui sau ca un pamfletar totusi detasat & relaxat. Politicianul Victor Ponta e tot atat de cinic, de mincinos sau de bun/ rau ca si rivalul sau Traian Basescu, sau ca orice politician nascut, iar nu facut, daca vrei, atata doar ca Victor Ponta stie sa foloseasca excelent, in favoarea sa, mass media si new media care conteaza in fata oamenilor statistici, intuind ca numai acestea pot fi – hic et nunc – sursele cele mai redutabile ale puterii sale, deci noii stapani din iepoca netocratiei, spre deosebire de uzatul moral, vai, TB, care n-a inteles niciodata ca puterea politicianului de azi nu mai poate proveni din fortele partidice sau din cazematele ori din catacombele statale, fie ele si ale serviciilor de intelighenta, ci aproape exclusiv din modul in care politicianul stie sa si-i apropie pe noii furnizori de putere, netocratii, si sa-si gestioneze, prin ei, imaginea publica (conturata inclusiv dupa legitatile naming-ului comercial, voila…). Politicianul de azi a devenit un bun de consum oarecare la cheremul tembeliziunilor comerciale, iar cine nu intelege asta nu mai poate juca decat un rol secundar pe scena politica, sau chiar numai un rol de decor, tale quale…”

13 răspunsuri to “Nu dati prea tare in Ponta… oops”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Ce să zic?
  Mă cuprinde o tristețe…iremediabilă!

 2. Marginalia non turpia Says:

  Cu Old Media ori cu New Media, tot in tara lui Caragiale trăim.

 3. Marginalia non turpia Says:

  Iar politica de pe la noi seamănă, în mare parte, cu acele texte caragialiene fără o lume a textului. Mai pe românește, vorbe, vorbe, vorbe… goale.

 4. AVP Says:

  In era politcii medializate scena publica nici n-are cum sa fie altceva (iti amintesti cum le reprosa Base ciracilor sai ca n-au reusit „sa dea impresia ca fac ceva”, precum preferitu’ si aliatu’ sau de nadejde, DDD), iar arta politicianului ‘care e’ consta in a mai piguli totusi un binisor public, de ici-de colea, de unde s-o putea…

  Postare noua.

 5. Goldmund Says:

  Ca-l detest pe primul plagiator al tarii si esenta partidului sau curat-comunist-neoliberal pentruoricarebaronlocal, e normal. Si am vazut incepand cu marii dictatori ai lumii(muso, hitl, stali,ceausi) ca totul e doar imaginea din mass-medie si o massa de oameni-leguma, imaginea „eroului” perfectionata pana la nefiresc, dar cel mai destept si cu televizorul la pept s-a prezentat si cel mai iubit fiu al USA, J.F.Kennedy(bun, el era un democrat adevarat, un orator innascut, destept, arata bine, iar sotia lui era cununa pe care putini au norocul s-o poarte in fata camerelor de luat vederi…)Dar a fost primul presedinte mediatizat in totalitate!
  Ce ne spune in plus ponta cu a lui imagine faina pentru infantili, e poate puterea unor posturi tv in mana necuratului, iar asta nu poate fi si nu trebuie repetat intr-o democratie.(si ca in Romania e posibil sa faci bici din cac.t cu televiziunea controlata de fiara.)
  Iar miscarea Tariceanu, mi se pare mimoza ratacita in desert, batuta de vantul uscat si biciuita de nisipurile miscatoare – ridicolul nu doare si asta demoralizeaza cel mai tare…

 6. stely Says:

  Felicitari , Goldmund !

 7. AVP Says:

  Goldmund, politica este arta posibilului, nu a idealului, si nici a radicalului. Zau, as vrea sa va straduiti un pic sa intelegeti ce tot vreau io sa va spun, mey, pretin bun. Daca partida cu care este evident ca tii tu si cu pretina noastra Marginalia ar fi facut un mic efort si ar fi inteles baremi zece la suta din ce le spun io portokakiilor care cica vor sa legifereze tara asta fara-de-lege si cam sluta, acum n-ar mai fi ajuns sa faca fel si fel de scenarii la limita legalitatii, deocamdata, iar maine-poimaine cu o dementza curata, fiindca o anumita cupola e pur si simplu disperata ca-si va pierde nu doar puterea toata, dar si privilegiile si chiar penziile din iepoca cea(lalta), asta e situatia si natia, tata.

  Doamne ajuta.

 8. Marginalia non turpia Says:

  Personal, ”țin” cu justiția (cea care își merită numele) și cu democrația europeană, cu toate slăbiciunile ei. Perfecțiunea e in ceruri. Doamne ajută!

 9. AVP Says:

  Mariginalia, cand tu si cu ‘Stely’ (ca iti place sau nu aceasta asociere) o sa afli (daca o sa mai afli) cate mizerii si jmecherii incalificabile moral si uman s-au facut – de catre aparatorii democratiei europene, pai cum naiba – in numele ‘justitiei’, asa cum altadata se faceau in numele ‘credintei’, o sa-ti fie rusine nu numai ca esti sau ca ai fost portokakie, dar si ca esti romanca vie, olelie lie… oops.

 10. Marginalia non turpia Says:

  Eu nu sunt nici ”româncă”, nici ”portocalie”. Sunt un om fără etichete. Mă simt bine in pielea mea. Mă respect și mă accept așa cum sunt.

  Pe domnia ta te respect și te accept tot așa cum te afli. Îți respect talentul, inteligența, curajul.

  Noapte bună domniei tale și celor dragi domniei tale.

 11. AVP Says:

  Da, sigur. NB.

 12. Marginalia non turpia Says:

  Vreau să fiu foarte clară: în mintea mea ești și vei fi poetul Viorel Padina.
  Nu te compar cu nimeni și nu-ți pun etichete. N-o voi face nici în viitor.

  Pentru mine, Creația este mai importantă decât Politica, iar Creatorii mai importanți decât Politicienii. Și așa vor rămâne.

  Noapte bună, iar!

 13. AVP Says:

  Da, sigur. Noapte buna 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s