Comunicat de urgenta – Sorin Iliesiu (update)

Sorin Ilieşiu îşi mai încearcă încă o dată şansa de a-i convinge pe colegii din PNL că soluţia salvatoare pentru partida Brătienilor, la origine partid de centru-stânga, dacă e să stăm strâmb, dar să judecăm drept, este de a merge în continuare în barcazul USL, decât în titanicul de dreapta, al cărui gheţar se sprevede deja la orizon, în pofida zbaterilor lui Popeye marinarul de a-l evita, spre a o salva de la naufragiu pe mândruţa-i populară sadea, care nu se numeşte EU decât absolut accidental, păi cum drea… La urma urmei, Sorin Ilieşiu se bazează pe ideea că dacă până şi un copcil d-un kil îşi poate da seama că Crin e şantajat hain de un „binevoitor” plin de viclenie & venin, atunci poate că-şi vor da seama de evidenţa asta şi colegii săi neşantajabili, presupunând că mai există asemenea soi de politicieni în PNL şi că acest partid nu e şantajabil in integrum, doamne fereşte…  oops. Şi nu că Victor Viorel Ponta (cum îi tot zice inimicul său lu’ pm, spre a-i anula avantajele electorale provenite dintr-un nume cu combinaţii literale câştigătoare, din punctul de vedere al legităţilor de brandizare) ar fi vreo uşă de biserică sau cine ştie ce mirunăţie mântuitoare a democraţiei naţionale, dar baremi ista e în stare să perceapă cum stau lucrurile în România cucerită de tembeliziunile din Netocraţia triumfătoare, tale quale // avp

+++++++++++++++++++++++++

Comunicat de urgenţă Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu : Azi 25 februarie 2014, voi participa la ședința Delegației Permanente a Partidului Naţional Liberal (care va avea loc la orele 19, la Palatul Parlamentului), pentru a-mi exercita dreptul inalienabil de a-mi prezenta opiniile în mod nemijlocit în faţa colegilor, inclusiv opinia referitoare la propunerea domnului preşedinte Crin Antonescu de excludere a mea din PNL, propunere adoptată de Biroul Politic Naţional şi care urmează a fi validată sau invalidată seara aceasta de către membrii Delegației Permanente a PNL, for de conducere din care fac parte. // Întrucât mai sper în miracolul renaşterii USL şi al rămânerii PNL în guvernul USL – datorită căruia România a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană –, nu mi-am înregistrat oficial demisia din PNL tocmai pentru a lua cuvântul în faţa colegilor din Delegația Permanentă a PNL, ca să-i conving că acest miracol poate deveni realitate prin voinţa noastră.  //  Sorin Ilieşiu – senator PNL de Sibiu,  25 februarie 2014

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE :

SORIN ILIESIU :

Astăzi 25 februarie 2014, am fost exclus din Partidul Naţional Liberal de către membrii Delegației Permanente a PNL, cu 167 de voturi pentru validarea propunerii de excludere făcută de domnul preşedinte Crin Antonescu, 19 voturi împotrivă şi 9 abţineri.

Înainte de a se supune la vot propunerea de excludere, am cerut cuvântul şi am spus următoarele:

Stimaţi colegi, voi fi foarte scurt. Am două propuneri şi o întrebare.

             Prima propunere: Propun să votăm secret decizia ca preşedintele PNL să nu aibă nici un fel de înţelegere politică cu domnul Traian Băsescu sau cu Mişcarea Populară.

             A doua propunere: Propun să votăm secret decizia de a organiza urgent un congres extraordinar al PNL care să voteze următoarele propuneri:

I). PNL să rămână la guvernare şi în USL. De asemenea, PNL să participe pe viitoarele liste comune ale USL la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale astfel încât viitorul Preşedinte al României sau viitorul Prim-Ministru să fie dat de PNL.

II). Actualul preşedinte al PNL să facă un pas înapoi pentru a face posibile următoarele trei deziderate: (1) ieşirea României din criza politică, (2) salvarea Partidului Național Liberal, (3) continuarea mersului ascendent al României care, datorită guvernării social-liberale, a devenit „noul tigru al Europei”, ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Propun din nou ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să preia conducerea PNL.

            Întrebare: De ce, domnule Crin Antonescu, în calitate de preşedinte al Senatului şi al unui partid cu zeci de mii de membri martirizaţi de regimul comunist, aţi refuzat să daţi curs apelului meu din 9 decembrie 2013, pentru adoptarea de către membrii Parlamentului României a condamnării morale – în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale -, a crimelor totalitarismului comunist, în baza unui raport elaborat de Academia Română – cel mai înalt for ştiinţific şi autoritate neangajată politic?   Domnule Antonescu, aţi refuzat să răspundeți acestui apel pentru ca să nu se supere domnul Băsescu care şi-a dat seama că în acest fel va intra cu certitudine în istorie ca cinicul farsor al condamnării comunismului?

            Consider că propunerea excluderii mele este total nedreaptă având în vedere că propunerile mele au fost făcute spre binele naţiunii române – să nu uităm că suntem un partid naţional -, şi spre binele Partidului Național Liberal.

            Faţă de cele spuse de mine, domnul preşedinte Crin Antonescu a decis ca propunerile mele vor fi luate în considerare doar dacă propunerea dânsului ca eu să fiu exclus nu va fi validată de membrii Delegației Permanente a PNL, ceea ce nu s-a întâmplat.

Sorin Ilieşiu – senator de Sibiu,

25 februarie 2014, orele 20:30

Anunțuri

6 răspunsuri to “Comunicat de urgenta – Sorin Iliesiu (update)”

 1. Marginalia non turpia Says:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16683958-sorin-iliesiu-fost-exclus-din-pnl-surse.htm

  MORALA, absolut punctuală:
  Când un artist, un creator se confruntă cu un jucător, jucătorul, chiar în curs de ofilire, câștigă.

  Mi-aș dori din tot sufletul ca Sorin Ilieșiu să rămână senator independent.

 2. AVP Says:

  Din contra, eu mi-as dori sa continue, daca tot s-a prins in hora.

  Update topic: declaratia lui Sorin Iliesiu dupa ce a fost exclus din PNL

 3. Marginalia non turpia Says:

  El are războiul lui: condamnarea comunismului. (Mulți nu pot înțelege asta).
  Nu i-a reușit ca membru PNL, nu prea văd cum i-ar reuși ca membru al unuia dintre partidele care au rămas. Comunismul, vai, e în toate!

 4. Marginalia non turpia Says:

  Artistului ii rămâne întotdeauna optiunea întoarcerii la uneltele sale. E doar o opinie a mea.

  Aș vrea să fiu clară: nu-mi permit sa-i dau lectii senatorului Sorin Ilieșiu. Nu sunt consilier politic. Nu fac decât să-mi exprim o părere de spectator și virtual alegător de rele mici.

 5. Marginalia non turpia Says:

  Adaug o și mai ”clară clarificare”: nu agreez și nu sunt votant USD.
  Nu agreez si nu sunt votant Crin, nici la mare ananghie. Lupu-și schimba discursul. Dar năravul?

 6. AVP Says:

  Naravul din fire n-are lecuire…

  Postare veche, noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s