Sorin Iliesiu demisioneaza din PNL

Dezamăgit – şi pe bună dreptate – de colegii liberali care, deşi gândeau ca şi el apropo de jocul la două capete şi-n orice caz abramburitic, cvasiisteric, al preşedintelui PNL în hora şi la ora guvernării care e (cum e), totuşi la vot i-a durut de soarta colegului curajos fix în cot, Sorin Ilieşiu şi-a dat demisia de onoare de lângă entitatea care l-a făcut nătărău sau netot, rezervându-şi dreptul de a râde la urmă, atunci când PNL-ul se va încinge mai rău ca un cartof supercopt, pe care foştii săi colegi şi-l vor arunca surescitaţi din mână-n mînă, ca şi cum s-ar feri de un hamster mort. Asta până când PNL-ul va reveni, dacă va mai reveni, pe o scenă politică unde liberalismul clasic nu va mai fi decât un cam desuet moft.

++++++++++++++++++++++++++++

A treia şi ultima scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal

 DEMISIE

 Stimaţi colegi,

1. Nu mă aşteptam ca preşedintele Partidului Naţional Liberal să propună conducerii PNL excluderea mea din partid pentru culpa de a spune ceea ce gândim aproape toţi: fiind un partid naţional, nu avem voie să punem între paranteze interesul naţional şi să-l sacrificăm din cauza unor ambiţii minore, nu avem dreptul să împiedicăm mersul ascendent al României care, datorită guvernării Uniunii Social-Liberale, a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. În plus, pentru un dialog constructiv în cadrul USL astfel încât ţara să poată ieşi din criză, am propus să-iacordăm încrederea noastră domnului Călin Popescu Tăriceanu – fostul Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani, crezând că actualul preşedinte ar putea să facă un pas înapoi, inclusiv pentru că o viitoare alianţă politică a PNL cu domnul Traian Băsescu ar însemna sinuciderea politică şi morală a PNL, trădarea votului covârşitor dat de trei ori de români împotriva politicii domnului Băsescu, aruncarea României într-o gravă şi interminabilă criză, amplificarea, în anii care urmează, a circului politic dirijat de domnul Băsescu.

2. Nu mă aşteptam ca din cei 67 de membri ai Biroului Politic Naţional al PNL care au votat propunerea de excludere a domnului preşedinte, doar doi să fie împotrivă. Sper din tot sufletul că votul să fi fost de fapt fraudat după metoda stalinistă, adică nu contează cine şi cum votează, contează doar cine şi cum numără.

3. Nu mă aşteptam ca preşedintele Senatului României să mă numească “nătărău”, respectiv neghiob, nătâng, gogoman sau dobitoc, pentru ca apoi să dispună excluderea mea – atât ca secretar cât şi ca simplu membru – din Comisia pentru Cultură şi Media, fiind singurul parlamentar doctor în Cinematografie şi Media (Magna cum laude), autor a trei cărţi de specialitate de nivel academic şi al unor documentare apreciate, precum filmul “Apocalipsa după Cioran” (realizat împreună cu domnul Gabriel Liiceanu).

4. Nu mă aşteptam ca liderul grupului parlamentar al PNL să-mi spună să nu mai particip la şedinţele grupului chiar dacă propunerea de a fi exclus nu a fost validată de către Delegaţia Permanentă a PNL, întrucât aceasta ar putea fi convocată doar peste câteva luni în care ar fi bine să nu mai iau cuvântul.

5. Nu mă aşteptam să fiu certat de către o persoană care reprezintă interesele politice ale domnului preşedinte al PNL, pentru că, într-o emisiune televizată de dezbatere politică, à propos de faptul că domnul Băsescu a declarat că va scoate lumea în stradă, am considerat că Senatul României pe care îl reprezint şi eu, ar trebui să ia atitudine faţă de abuzurile repetate şi faţă de încălcările Constituţiei de către domnul preşedinte. Am mai spus că Parlamentul ar trebui să adopte o scrisoare către forurile de conducere ale Uniunii Europene în care să prezinte lista abuzurilor repetate ale celui demis de peste 7.400.000 de români, în condiţiile în care domnia sa a fost şi este încă susţinut de respectivele foruri. Am mai spus că orice abuz nepenalizat al domnului preşedinte se va repeta în formă accentuată şi că e foarte grav că aceste abuzuri au devenit ceva normal astfel încât nici măcar nu mai sunt percepute ca abuzuri. Nu mă aşteptam să mi se spună să nu fac aceste propuneri în plenul Senatului României, ci doar, dacă insist, în grupul parlamentar al PNL, într-o şedinţă nepublică a acestuia.

6. Nu mă aşteptam ca preşedintele Senatului României, absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, preşedintele unui partid cu zeci de mii de membri martirizaţi de regimul totalitar comunist, să refuze să dea curs apelului meu din 9 decembrie 2013 pentru adoptarea de către membrii Parlamentului României a condamnării morale – în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale -, a crimelor totalitarismului comunist, în baza unui raport incontestabil, elaborat de Academia Română – cel mai înalt for ştiinţific şi, totodată, o autoritate neangajată politic. Nu mă aşteptam la refuzul unui asemenea apel doar ca să nu se supere domnul Băsescu care şi-a dat seama că în acest fel va intra în istorie fără nici o îndoială, ca cinicul farsor al condamnării comunismului.

7. Demisionez aşadar, considerând că nu mai există nici o speranţă pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, făcute de domnul preşedinte.

Sorin Ilieşiu – senator de Sibiu

20 februarie 2014

Anunțuri

3 răspunsuri to “Sorin Iliesiu demisioneaza din PNL”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Sorin Ilieșiu este ATIPIC.

  Asta nu pot accepta mulți dintre cei care îl privesc și care emit judecăți docte cu privire la motivațiile domniei sale și la ceea ce va face în viitor.

  Aștept cu rabdare, să văd ce urmează. Nu mă dau mare clarvăzător politic, fiindcă nu sunt decât un simplu cetățean (turmentat).

 2. Marginalia non turpia Says:

  Turmentat, dar cu bun-simț.

 3. AVP Says:

  Dincolo de avatarurile sale poltice, asupra carora nu ma pronunt decat tangential, cand ii public apelurile si comunicatele (absolut pe toate), Sorin Iliesiu a facut o descoperire demna de un adevarat as al New Media, pentru care merita a fi admirat : desi e o persoana privata, el a descoperit ca in era Internetului se poate comunica prin apeluri sau prin alte forme publice de adresare, ca si cum ai fi o institutie sau un group, cu conditia sa stii sa-ti construiesti o agenda de contacte complexa si sa ai un stil de comunicator inteligent si tenace. Acesta e stilul sau propriu, tot atat de eficient precum rubricile marilor somitati ale mediei mainstream.

  Postare veche, noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s