Sorin Iliesiu nu se poate preface ca n-aude, n-avede

Nu, nu era Sorin Ilieșiu omul care să stea cumințel în banca sa în timp ce șansele PNL-ului de a mai însemna ceva în politică, fie și pe Dâmbovița, ar fi scăzut ca rapița când o atacă gărgărița, ultimul partid istoric viabil sau cum ar veni ultimul mohican fiind presat, respectiv vânat avan atât de marele cârlan al tovului Ilici Ivan, cât și de marele baștan al băieților de mai an, recte de cel viclean, ambii pohtind să-și bage gloriosul partid istoric în turbincă, unul subt forma L-eului din originala social-democrație, iar celălalt a L-eului din fosta personală oranjerie-menajerie, însă făcând caterincă de anticorupție, democrație, unitate și frăție de parcă ar fi vorbit (în persoana zisului „Căcărău”) cu o păpușă vie și cam fistichie, zău… oops. În fond, nu ezitase Sorin Ilieșiu a-și ridica vocea împotriva altora mai vârtoși decât dl cu hiisterii de maala, ca să-i reamintim aici și acuma numai pe TB și AP, darmite contra lui Chucky, care chiar dacă printr-o minune ar ajunge președinte ca-n Țara de Kutty & Păpădii, fie ar fi suspendat fix după o lună și-o zi, fie ne-ar băga dreq în război chiar și cu moldovenii, nu doar cu ungurii, cu rușii, cu nemții, cu americanii sau cu cine s-o nimeri, știut fiind că dânsul se repede să peroreze ca un mare orator pentru copii sau ca farfurizii și cațavencii Scrisorii înainte muult de a gândi… oops. ► Mai devreme sau mai târziu, Crin tot va trebui să plece, însă una e să plece acum, când PNL-ul încă mai poate negocia cu Ponta, fie și cam strâns cu ușa, spre a-și putea menține paritatea reală și având în fruntea negociatorilor un lider ca lumea și un liberal sadea, și alta să plece când nu-l va mai vrea nimerea, decât spre a-i păpa gloria, și nu se va mai teme de strafia cu pricina nici baremi o turturea… // avp

++++++++++++++++++++++++++

Prima scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal

Stimaţi colegi,

Datorită guvernării Uniunii Social-Liberale, România este în prezent ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană.

Suntem un partid naţional şi nu avem voie să punem între paranteze interesul naţional. Ar fi păcat să-l sacrificăm din cauza unor ambiţii minore. Nu avem dreptul să împiedicăm mersul ascendent al României şi bunăstarea românilor, din cauzaindisponibilităţii pentru un dialog constructiv în cadrul USL astfel încât România să iasă din actuala criză politică, artificial creată.

Pe bună dreptate, cei care şi-au pus încrederea în noi s-au săturat de scandalul politic interminabil în care ne complacem. Din respect faţă de electoratul care a votat Uniunea Social-Liberală în proporţie atât de mare, trebuie să punem punct acestui mod de a face politică.

Propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă rămânerea partidului nostru la guvernare şi participarea acestuia în cadrul Uniunii Social Liberale atât la alegerile europarlamentare cât şi la cele prezidenţiale, astfel încât viitorul Preşedinte al României sau viitorul Prim-Ministru să fie dat de Partidul Naţional Liberal.

Cred că acestea vor deveni posibile doar dacă domnul Crin Antonescu va face un pas înapoi şi doar dacă îi vom acorda încrederea noastră domnului Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.

Am convingerea că Uniunea Social-Liberală reprezintă singura soluţie pentru România în următorii ani.

Cu încredere,

Sorin Ilieşiu – senator PNL de Sibiu

18 februarie 2014

A doua scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal

Stimaţi colegi,

În completarea argumentelor aduse de mine în mesajul anterior, consider că domnul Crin Antonescu trebuie să facă un pas înapoi inclusiv pentru faptul că o viitoare alianţă politică a Partidului Naţional Liberal cu domnul Traian Băsescu ar însemna trădarea în cel mai înalt grad al votului covârşitor pe care poporul român l-a dat de trei ori împotriva politicii domnului Băsescu: la alegerile locale, la referendumul pentru demitere şi la alegerile parlamentare.

Sunt convins că o atare alianţă ar însemna sinuciderea politică şi morală a Partidului Naţional Liberal, aruncarea României într-o gravă şi interminabilă criză şi, nu în ultimul rând, continuarea şi amplificarea circului politic dirijat de domnul Băsescu în anii care urmează.

O asemenea alianţă ar însemna sacrificarea interesului naţional şi a bunăstării românilor, precum şi împiedicarea actualului mers ascendent al României, idealuri politice cu care domnul Băsescu s-a dovedit incompatibil.

Aşa cum se ştie, am fost primul reprezentant al societăţii civile care am solicitat demisia domnului Băsescu încă de acum trei ani, în 2011. În anul următor solicitarea mea a fost validată de peste 7.400.000 de reprezentanţi ai electoratului României. De atunci şi până în prezent domnul Băsescu şi-a continuat politica împotriva românilor şi a României.

Eu nu aş putea să accept ca partidul din care fac parte să se alieze cu cel care reprezintă blestemul şi nenorocirea României.

Am suficiente semnale directe sau indirecte din partea domnului Crin Antonescu că o viitoare alianţă politică a Partidului Naţional Liberal cu domnul Băsescu nu este doar un zvon.

 Vă dau doar două exemple:

1). Acum trei zile, sâmbăta trecută, am participat la o emisiune televizată de dezbatere politică în care, à propos de faptul că domnul Băsescu a spus că va scoate lumea stradă, am considerat că Senatul României pe care şi eu îl reprezint, ar trebui să ia atitudine faţă de abuzurile repetate şi faţă de încălcările Constituţiei de către domnul preşedinte. Am mai spus că Parlamentul ar trebui să adopte o scrisoare către forurile de conducere ale Uniunii Europene în care să prezinte lista abuzurilor repetate ale celui demis de peste 7.400.000 de români, în condiţiile în care domnul preşedinte a fost şi este încă susţinut de respectivele foruri europene. Am mai spus că orice abuz nepenalizat al domnului Băsescu se va repeta în formă accentuată şi că e foarte grav că aceste abuzuri au devenit ceva normal astfel încât nici măcar nu mai sunt e ca abuzuri. Am fost certat imediat după emisiune pentru ceea ce am spus, de către o persoană care reprezintă interesele politice ale domnului Crin Antonescu, persoană care mi-a spus să nu fac această propunere în Senatul României, ci, dacă insist, doar în grupul parlamentar al PNL, într-o şedinţă nepublică a acestuia.

2. Timp de aproape doi ani, în 2005 şi în 2006, i-am cerut preşedintelui României, în numele societăţii civile, să condamne crimele comuniste. A refuzat pe motiv că nu există un raport cu aceste crime. Ca urmare, în 2005 am redactat un asemenea raport, sintetizând materiale scrise anterior de experţii Memorialului de la Sighet, consiliaţi de istorici cu competenţă academică. Dar domnul Băsescu a nesocotit şi acest raport. Ca urmare, în primăvara anului 2006 am strâns pentru apelul meu sute de semnături ale unor personalităţi din toate domeniile, în frunte cu regretata Monica Lovinescu, precum şi semnăturile a peste 40 de organizaţii civice şi sindicale reprezentând peste un milion de sindicalişti. Domnul preşedinte Băsescu nu a mai avut încotro, astfel încât, la sfârşitul anului 2006 a recurs nu la o veritabilă condamnare a comunismului, ci la o farsă a acesteia. Cu toate că în 2006 alianţa politică „Dreptate şi Adevăr” pe care o patrona deţinea majoritatea parlamentară, domnul Băsescu nu a propus atunci membrilor parlamentului să adopte raportul de condamnare. Pentru ca acest act să nu rămână o farsă, i-am propus anul trecut preşedintelui Senatului Romnâniei, adică domnului Crin Antonescu, să fie de acord cu adoptarea condamnării morale, în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale, acrimelor totalitarismului comunist de către membrii Parlamentului României, având ca fundament un raport incontestabil, respectiv un raport elaborat de Academia Română – cel mai înalt for ştiinţific şi, totodată, o autoritate neangajată politic. După ce iniţial domnul Crin Antonescu a fost de acord atât ca istoric cât şi ca preşedinte al Senatului cu acest act de cea mai mare importanţă morală şi politică pentru România, în ultimele trei luni a refuzat să dea curs apelului meu pentru a nu-l supăra pe domnul Băsescu care şi-a dat seama că în acest fel va intra în istorie ca cinicul farsor al condamnării crimelorcomuniste.

Cu încredere,

Sorin Ilieşiu – senator PNL de Sibiu

18 februarie 2014

Reclame

5 răspunsuri to “Sorin Iliesiu nu se poate preface ca n-aude, n-avede”

 1. AVP Says:

  @Stely (de la spam).

  Dacă vrei să spui ceva care să fie doar al tău, nu al celor care te manipulează ca pe căcărău, spune, madam, n-am nevoie să fii purtatorul de cuvânt al unui mascat de la Dynam.

  Iar dacă @goe vrea şi el să fie liber să spună ce vrea pe-acilea, musai să-şi ridice masca şi să-şi asume răspunderea, ca şi @radu humor, păi cum drea.

  Altfel, n-am ce discuta.

 2. Marginalia non turpia Says:

  Am asemănări cu Sorin Iliesiu: Nu-l agreez pe Crin Antonescu, doresc un proces al comunismului.
  Am deosebiri față de Sorin Ilieșiu: Nu-l agreez pe Crin Antonescu în nici o combinație, nu agreez PSD, nu sunt votant USL.

  Am respect pentru curajul lui Sorin Ilieșiu de a-și susține opiniile.

  M-am săturat să tot votez relele mai mici. Nu mi-ar plăcea ca dușmanul de ieri sa-mi fie servit, coafat și pudrat, ca prietenul de mâine.

  Meditez dacă n-ar fi mai interesant să înlocuiesc mersul la vot cu ieșitul la iarbă verde, pentru prima oară din ’90 încoace.

 3. AVP Says:

  Dacă aş fi în locul lui Sorin Ilieşiu aş sta liniştit la locul meu şi aş aştepta ca liberalii să se sature cu „Căcărău”.

  Atâta tot, restu se va vedea la vot (când Popeye îi va lovi – iar – în bot).

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s