Scrisoarea lui Sorin Iliesiu catre Delegatia permanenta a PNL

https://i0.wp.com/www.cdep.ro/camera_deputatilor/grupuri/2008_pnl.gif

Stimate Domnule Crin Antonescu – Preşedinte al Partidului Naţional Liberal,

Stimate Domnule Klaus Iohannis – Prim-vicepreşedinte al PNL,

Stimaţi colegi,

Subsemnatul Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu, solicit acordul Delegației permanente a PNL de a candida pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare din acest an, reconfirmându-mi astfel intenţia exprimată anterior. Menţionez că în 6 noiembrie 2013 i-am comunicat d-lui Preşedinte Crin Antonescu, în cadrul unei audienţe, că vreau să candidez la aceste alegeri pentru unul din locurile eligibile, iar domnia sa mi-a spus că este de acord.

Vreau să fiu membru al Parlamentului European pentru ca în Europa unită valorile naţionale să fie complementare cu cele liberale, dar mai ales, pentru ca România să aibă statutul pe care-l merită în Uniunea Europeană, conform virtuţilor ei. Nu poate exista coeziune europeană fără respect reciproc, fără moralitate şi fără memorie. Se cuvine ca politicienii occidentali să ştie că românii au protejat sute de ani Europa de expansiunea otomană, că armata română a nimicit în 1919 – la Budapesta – regimul totalitar comunist care ameninţa întreaga Europă, că România a scurtat al doilea război mondial cu şase luni salvând astfel viața a circa 7 milioane de oameni, că civilizația modernă s-a dezvoltat inclusiv datorită unor români precum Vlaicu, Vuia, Coandă, Palade, Paulescu, Brâncuşi, Enescu, Eliade, Cioran, Ionescu.
 
Se cuvine ca Parlamentul European să ştie că românii au îndurat cel mai dur regim comunist din Europa postbelică, că au fost singurii europeni care – în 1989 – şi-au sacrificat viaţa pentru căderea comunismului (când s-au înregistrat peste 1.100 de morţi), că nici un popor nu a luptat cu arma în mână împotriva dictaturii comuniste precum românii, timp de 17 ani, din 1945 până în 1962, când munții noştri erau împânziți cu partizani care luptau împotriva armatei roşii de ocupație şi a autorităților sovietizate.
 
A sosit momentul să fim respectați pentru meritele noastre, pentru lupta şi suferința noastră. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la căderea comunismului şi 75 de ani de la semnarea la Moscova, în 1939, a pactului dintre Hitler şi Stalin (cunoscut ca Pactul Ribbentrop-Molotov) în urma căruia România a fost şi a rămas dezmembrată. Voi solicita condamnarea acestui pact de către plenul Parlamentului European, precum şi a crimelor comunismului, la fel cum, pe bună dreptate, au fost condamnate crimele nazismului şi ale fascismului. Subliniez că PNL, ca unic partid istoric parlamentar, are datoria de a iniţia o asemenea condamnare.
                              
Dacă în 2006 am reuşit să-l conving pe preşedintele Băsescu să răspundă apelului meu pentru condamnarea regimului comunist ca nelegitim şi criminal, având ca argument un raport-rechizitoriu redactat de mine, sunt sigur că voi reuşi să-i conving şi pe viitorii colegi din Parlamentul European unde voi acționa pentru o condamnare reală, nu formală precum cea făcută de preşedintele Băsescu.
 
Crimele comuniste trebuie condamnate pentru a nu se mai repeta niciodată şi nicăieri.
 
Menționez că încă de acum cinci ani, în 12 martie 2009, am adresat fostului Parlament European un Apel pentru condamnarea comunismului în Parlamentul European şi pentru condamnarea Pactului Hitler-Stalin, apel semnat de 42 de organizaţii civice şi sindicale, precum şi de peste 300 de personalități, dintre care 18 foşti membri ai Parlamentului European. Regretabil, apelul a fost ignorat.
 
Nu în ultimul rând, voi milita pentru reformarea morală a Uniunii Europene precum şi pentru extinderea acesteia spre est. 
*        *        *
În cadrul Senatului României, am încercat să fiu un parlamentar responsabil şi activ, inclusiv în cadrul Comisiei pentru cultură şi media, unde îndeplinesc funcţia de secretar.
Prezenţa mea pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare ar fi justificată de următoarele argumente:
Beneficiez de o notorietate pozitivă, având o prezenţă echilibrată pe ecranele posturilor de televiziune de audienţă naţională: Antena3, România TV, Realitatea TV, B1 TV, Digi 24, Money Channel, TVR. Menţionez că am fost inclus de curând în topul primilor zece politicieni din România mediatizaţi de cele mai importante posturi TV de dezbatere politică. Ca urmare, în noiembrie 2013, departamentul de comunicare al PNL m-a inclus printre comunicatorii PNL, iar numărul participărilor mele la respectivele emisiuni a crescut corespunzător. Timp de aproape un an, din 17 februarie 2013 până în 20 ianuarie 2014, am participat la un număr de 134 de emisiuni de dezbatere politică difuzate la posturi TV cu audienţă naţională, majoritatea fiind prezentate în condiţii de audienţă maximă (la sfârşit de săptămână, în zile libere sau de sărbătoare, sau în intervalul orar 16:00-23:00). Anexez respectivul tabel.
 
Îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate – cu excepţia ultimului -, conform sondajului realizat cu câteva zile în urmă de „PES activists România” referitor la profilul europarlamentarului pentru români :
 • cunoscător de limbi străine  – criteriu indicat de 73% din electoratul sondat: cunosc limbile franceză şi engleză, foarte bine, respectiv bine;
 • candidat nou – criteriu indicat de 64% din electorat: am intrat în politică acum circa un an, după 23 de ani de activitate în societatea civilă;
 • studii superioare – criteriu indicat de 83% din electorat: sunt conferenţiar universitar din 1990 cu titlul de doctor Magna cum laude din 2005 şi sunt autorul a două cărţi de nivel universitar;
 • bărbat – criteriu indicat de 57% din electorat
 • experienţă în mediul de afaceri – criteriu indicat de 51% din electorat: am avut o asemenea experienţă în perioada 1992-2012
 • tânăr sub 35 de ani – criteriu indicat de 43% din electorat
 
            Anexez în continuare CV-ul şi alte argumente şi referinţe care cred că ar putea contribui la un scor foarte bun al PNL la alegerile europarlamentare.
 
CURRICULUM VITAE – Sorin Ilieşiu
 
Data şi locul naşterii: 12 dec.1955, Baia-Mare. Căsătorit (1984). Un copil (n.1986). Serviciul militar satisfăcut. Naţionalitatea: română. Religia: creştină.
1979: Licenţiat în Arte, Inst. de Artă Teatrală şi Cinematografică – „I.L.Caragiale”. Şef de promoţie. 
1981-1989: Autor al imaginii unui număr de zece filme de ficţiune de lung-metraj, distinse cu premii naţionale şi internaţionale.
1990-2014: conferenţiar universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”.
1995-2001: decan al Şcolii Superioare de Jurnalistică, titular al cursului Comunicare prin Imagine, predat inclusiv la Fac. de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Univ.Bucureşti.
2005: doctor Magna cum laude – în Film şi Media
2007: autor a două volume de nivel academic: „Imaginea care  povesteşte – în comunism şi în postcomunism”, Ed.Unatc Press, Bucureşti; „Narativitatea imaginii de film”, Ed.Unatc Press, reeditat la Ed.Junimea, Iaşi, 2012.
2012: autor al volumului „Infernul vândut ca paradis”, Ed.Junimea, Iaşi, 2012.
2012: membru PNL, senator PNL de Sibiu, secretar al Comisiei de cultură şi media, Senat.
 
DISTINCŢII pentru activitatea CIVICĂ
(primite de S.Ilieşiu)
2011: Diploma de Excelenţă şi Placheta “Personalitatea anului 2011 pentru o Românie Europeană conferite de Fundaţia Eurolink – Casa Europei. Această distincţie a mai fost acordată începând din 2001 unor personalităţi precum Mario Monti, Neelie Kroes, Mugur Isărescu.
 
2010: Medalia Revoluţiei  conferită de Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara. Medalia a mai fost acordată, începând din 1990, unor personalităţi precum Papa Ioan Paul al II-lea, Regele Mihai I, George Bush, Mihail Gorbaciov, Lech Walesa, Vaclav Havel, Doina Cornea, C-tin Ticu Dumitrescu.
         
OPINII ale unor PERSONALITĂŢI(primite de S.Ilieşiu)
 
Alex. Ştefănescu (autorul „Istoriei literaturii române contemporane”): Sorin Ilieşiu este unul din puţinele nume fără pată din viaţa publică de azi. Reputaţia sa de om integru aflat de partea binelui, n-a fost şi nici nu poate fi pusă vreodată la îndoială. (…) Cartea sa „Infernul vândut ca paradis” poate fi considerată o performanţă intelectuală, fiind o combinaţie de reflecţie şi revelaţie. (…) Nu ştiu să se fi scris în ultimii ani fraze rechizitoriale mai tranşante şi mai expresive la adresa comunismului decât cele ale lui Sorin Ilieşiu. Numai Petre Ţuţea mai avea asemenea iluminări de justiţiar.
 
Lucia Hossu Longin: Sorin Ilieşiu este un luptător neînfricat pentru adevăr, un luptător de neclintit de pe poziţiile sale.  
 
Marius Oprea: De departe cea mai activă voce a societăţii civile, autor sau coautor al numeroase iniţiative civice, dintre care notabilă e aceea care a dus la condamnarea comunismului, Sorin Ilieşiu s-a dovedit pentru toţi cei ce îl cunosc un om pentru care dreptatea nu e un cuvânt, ci un scop.
 
Bedros Horasangian: Mai există şi oameni ca Sorin Ilieşiu. Care nu cedează, oricât de singur ar rămâne. Mai există spirite care chiar cred în etică, adevăr, dreptate… 
 
Renate Weber: Sorin Ilieşiu a demonstrat, prin tot ce a făcut până acum, că este omul care se bate până la capăt pentru ceea ce crede că este corect şi adevărat.
 
Radu F. Alexandru: Opţiunea, atitudinea lui Ilieşiu este implacabilă şi impecabilă, din punct de vedere al mobilizării, al credinţei cu care, de multe ori singur, duce o bătălie pe care, în condiţii normale, ar fi trebuit să şi-o asume întreaga naţiune. 
 
Gheorghe Grigurcu: Sorin Ilieşiu – unul dintre intelectualii care au înţeles necesitatea de-a purta în continuare mesajul adevărului… 
 
Mihai Şora: Pe domnul Sorin Ilieşiu îl cunosc de aproape un sfert de secol: un om serios, consecvent, integru, având convingeri temeinice, un om pe care te poţi baza.
 
ACTIVITATE CIVICĂ 
1990–2012: membru al Grupului pentru Dialog Social
 
1990: fondator al Alianţei Civice; 2005-2010: vicepreşedinte
 
1994: fondator al Academiei Civice, membru în Cons.Director (1994-2014); Academia Civică a înfiinţat Memorialul victimelor comunismului de la Sighet, în 1994.
 
2005: autor al „Proclamaţiei pentru România” – în care se solicită oficial pentru prima dată condamnarea comunismului şi decomunizarea (“Ziua”, 30 apr.2005, prima pagină)
 
2005: autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului comunist ca nelegitim şi criminal (publicat de: BBC-Romania, 5 oct.2005; “Ziua”, 24-26 oct.2005; web-site-ul GDS, 10 mar.2006; “Revista 22”-Supl.„22 plus”, 21 mar.2006).
 
2005: autor (în nume personal) al Apelului către preşedintele României pentru condamnarea regimului comunist ca nelegitim şi criminal, în baza raportului neoficial redactat de subsemnatul (apel publicat de “Ziua”, 24-26 oct.2005, împreună cu raportul neoficial).
2006: autor (în nume colectiv) al Apelului către preşedintele României pentru condamnarea  regimului comunist din România ca nelegitim şi criminal, apel semnat de peste 700 de personalităţi şi de peste 40 de organizaţii civice şi sindicale reprezentând peste un milion de cetăţeni (publicat de: “Ziua”, 11 mar.2006; “Adevărul” în 11 mar.2006; “Revista 22” în 14 mar.2006). Apelul a avut ca anexă raportul neoficial redactat în 2005. Preşedintele României a răspuns favorabil la acest apel în decembrie 2006.
 
2006: autor al Apelului pentru condamnarea internaţională a criminalităţii şi nelegitimităţii comunismului, semnat de sute de personalităţi precum Monica Lovinescu, Vladimir Bukovsky, St.Courtois, André Glucksmann, Al.Litvinenko (publicat de “Revista 22”, 22 dec. 2006).
 
2009: autor al Apelului pentru condamnarea comunismului în Parlamentul European, semnat de peste 800 de personalităţi din România şi din afara României.
 
Notă – 2009: CNSAS a eliberat o adeverinţă că nu am fost lucrător sau colaborator al Securităţii.
FILME DOCUMENTARE de autor (selecţie)
Piaţa Universităţii – România 1991. Un film de Sorin Ilieşiu, Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile. Marele Premiu pentru film documentar – Uniunea Cineaştilor ‘92. Premiu pentru film-eveniment – Fest.filmului, Costineşti ‘91.
 
Petre Ţuţea – Emil Cioran. O întâlnire posibilă. 1991. Un film de Gabriel Liiceanu & Sorin Ilieşiu. Premiul Special – Fest.Naţional Costineşti, ‘93.
 
Monarhia salvează România! – 1992. Un film de Sorin Ilieşiu. Comentariu istoric: Dinu C. Giurescu. Comentariu-eseu: Gabriel Liiceanu.
 
Aurolac 1994. Un film de Sorin Ilieşiu & Ioan Groşan. Premiul pentru cel mai bun film românesc, Fest.internaţional, Târgu Mureş ‘94. Video Communication Gold Award, Tokyo Video Festival, 1999. Marele Premiu. Fest.internaţional româno-maghiar, Film.Dok, 2004.
 
Apocalipsa după Cioran – 1995. Un film de Gabriel Liiceanu & Sorin Ilieşiu. Premiul pentru Scenariu, Uniunea Cineaştilor ‘96. Premiul special al juriului, Mediafest, ‘96.
 
 
Câte ceva despre Regina Maria. – 2006. Un film de Sorin Ilieşiu. Cu Maia Morgenstern. Premiul Made in Romania, Fest.internaţional Astra Film, 2006, Sibiu.
T A B E L
cu participări Sorin Ilieşiu – senator PNL de Sibiu – la emisiuni
de dezbatere politică difuzate de posturile TV cu audienţă naţională
Antena 3, România TV, Realitatea TV, B1 TV, Digi 24, Money Channel.
 
Monitorizare: din 17 feb. 2013 până în prezent
Notă. Rate mari de audienţă s-au înregistrat în situaţiile următoarele (cele evidenţiate cu roşu): la posturile Antena 3, România TV, B1 TV, Realitatea TV; la sfârşit de săptămână, în zile libere şi de sărbătoare; în intervalul orar 16-23.
Data
Interval orar
Post TV
Moderator
Duminică,17 febr. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
Vineri, 22 febr. 2013
18.45-20.00
România TV
Cristina Şincai
Sâmbătă, 2 mart. 2013
16.00-17.00
România TV
Ioan Korpos
Duminică, 3 mart. 2013
13.00-15.00
Antena 3
Ioana Răduca, C.Porumbel
Duminică, 3 mart. 2013
15.00-16.00
RealitateaTV
?
Duminică, 3 mart. 2013
17.00-19.00
Antena 3
Adrian Ursu
Duminică,10 mar. 2013
14.00-16.00
România TV
Ioan Korpos
Duminică,11 mar. 2013
18.45-20.00
România TV
Cristina Şincai
miercuri, 13 mart. 2013
16.00-17.00?
România TV
Sorina Matei
joi, 14 mart. 2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
joi, 4 april. 2013
16.00-17.00?
România TV
Sorina Matei
Vineri, 5 april. 2013
15.00-16.00
Realitatea TV
?
Sâmbătă, 6 april. 2013
18.45-21.00
Antena 3
Oana Stancu
Sâmbătă, 6 april. 2013
20.00-22.00
Digi 24 TV
Cosmin Prelipceanu
miercuri, 10 apr. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Vineri, 12 april. 2013
14.00-16.00
B1 TV
Irina Petraru
Vineri, 12 april. 2013
18.45-20.00
România TV
Cristina Sincai
Sâmbătă, 13 apr. 2013
15.00-16.00
România TV
Ioan Korpos
joi, 18 april. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
marţi, 23 Aprilie 2013, (Sf. Gheorghe)
14.00-16.00
B1 TV
Irina Petraru
miercuri, 24 april. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Vineri, 3 mai 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Vineri, 3 mai 2013
16.00-17.00?
România TV
Sorina Matei
luni, 6 Mai 2013
(a doua zi de Paşti)
14.00-16.00
România TV
Ioan Korpos
Vineri, 7 Mai 2013
(a treia zi de Paşti)
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Vineri, 10 Mai 2013
21.00-23.00
Realitatea TV
Rareş Bogdan
joi, 23 Mai 2013
15.00-16.00
România TV
?
Duminică,26 Mai 2013
17.00-18.00
B1 TV
 Jurnal ştiri
Vineri, 7 Iun. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Duminică, 9 iun. 2013
13.00-14.00
Antena 3
Cătălina Porumbel
joi, 13 Iunie 2013 (Înălţarea Domnului)
14.00-16.00
B1 TV
Irina Petraru
luni, 17 iun. 2013
20.00-21.00
Digi 24 TV
Cosmin Prelipceanu
joi, 20 iun. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisăcariu
joi, 20 iun. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
Duminică, 23 iun. 2013
15.00-16.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
marţi, 25 iun. 2013
18.30-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
vineri, 28 iun. 2013
15.00-16.00
România TV
Ioan Korpos
Duminică, 30 iun. 2013
14.00-16.00
B1 TV
Mihai Jurca
marţi, 2 iul. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
miercuri, 3 iul. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisăcariu
Vineri, 5 iul. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
Duminică, 7 iul. 2013
15.00-16.00
România TV
Ioan Korpos
Duminică, 7 iul. 2013
17.00-18.00
Realitatea TV
Saviana Rusu
Vineri, 12 iul. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisacariu
Vineri, 12 iul. 2013
21.00-22.00
România TV
Ionela Năstase
luni, 15 iul. 2013
18.30-19.00
B1 TV
?
joi, 18 iul. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Duminică, 21 iul. 2013
13.00-15.00
Antena 3
Ioana Răduca, C.Porumbel
Duminică, 21 iul. 2013
15.00-16.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
luni, 22 iul. 2013
18.30-20.00
Digi 24 TV
Cosmin Prelipceanu
miercuri, 24 iul. 2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
vineri, 26 iul. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisacariu
luni, 29 iul. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
luni, 29 iul. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
marţi, 30 iul. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisacariu
Vineri, 2 aug. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
marţi, 6 aug. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisacariu
miercuri, 7 aug. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
miercuri, 7 aug. 2013
15.00-16.00
România TV
Ioan Korpos
joi, 8 aug. 2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
Sâmbătă, 10 aug. 2013
19.15-20.00
România TV
Cristina Şincai
Duminică,11 aug.2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
miercuri, 14 aug. 2013
19.00-20.00?
B1 TV
Andrei Bădin?
joi, 15 August 2013,
(Sf. Maria)
22.00-23.10
Antena 3
?
miercuri, 21 aug. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
Vineri, 23 aug. 2013
21.00-22.00
România TV
Ionela Năstase
marţi, 27 aug. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
miercuri, 4 sept. 2013
21.30-23.00
B1 TV
Mădălina Puşcalău
Duminică, 8 sept. 2013
(Sf. Maria)
17.00-19.00
Antena 3
Adrian Ursu
luni, 9 sept. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
Sâmbătă, 14 sept. 2013
(Înălţarea)
17.00-19.00
Antena 3
Adrian Ursu
Sâmbătă, 14 sept. 2013
20.00-21.00
România TV
Cristina Şincai
Duminică, 15 sep.2013
17.00-18.30
Realitatea TV
Saviana Rusu
marţi, 17 sept. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
miercuri, 18 sept. 2013
18.45-19.00
România TV
Cristina Sincai
miercuri, 18 sept. 2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
luni, 30 sept. 2013
18.45-20.30
Antena 3
Radu Tudor, Dana Grecu
luni, 30 sept. 2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
Sâmbătă, 5 oct. 2013
13.00-15.00
Antena 3
Ioana Răduca
Sâmbătă, 5 oct. 2013
23.00-23.50
Antena 3
Oana Stănciulescu
miercuri, 9 oct. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
miercuri, 23 oct. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisacariu
joi, 24 oct. 2013
21.00-22.15
Realitatea TV
Andreea Creţulescu
Vineri, 25 oct. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Vineri, 1 nov. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
Sâmbătă, 2 nov. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
Duminică, 3 nov. 2013
23.00-23.50
Antena 3
Oana Stănciulescu
joi, 7 nov. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
Sâmbătă, 9 nov. 2013
18.45-20.30
Antena 3
Dana Grecu
Duminică,10 nov.2013
13.00-15.00
Antena 3
Ioana Răduca, C.Porumbel
luni, 11 nov. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Mihaela Mititelu
miercuri, 13 nov. 2013
17.00-18.00
B1 TV
Cătălin Prisacariu
Vineri, 15 nov. 2013
20.30-21.30
Antena 3
Răzvan Dumitrescu
Sâmbătă, 16 nov. 2013
15.00-17.00
Antena 3
Ioana Răduca
miercuri, 20 nov. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
miercuri, 20 nov. 2013
22.00-23.00
Money Channel
Horia Alexandrescu
joi, 21 nov. 2013
15.00-16.00
România TV
?
joi, 21 nov. 2013
17.00-18.45
Antena 3
Alesandra Stoicescu
Vineri, 22 nov. 2013
21.00-23.00
Realitatea TV
Ion M. Ioniţă
Sâmbătă, 23 nov. 2013
15.00-16.00
Realitatea TV
Cristina Ionicioiu
luni, 25 nov. 2013
13.00-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
miercuri, 27 nov. 2013
22.00-23.00
Money Channel
Horia Alexandrescu
joi, 28 nov. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
Vineri, 29 nov. 2013
17.00-18.00
România TV
Paula Rusu
miercuri, 4 dec. 2013
13.30-14.00
Realitatea TV
Marinela Mititelu
miercuri, 4 dec. 2013
17.00-18.00
B 1 TV
Cătălin Prisacariu
joi, 5 dec. 2013
18.50-20.00
România TV
Paula Rusu
Vineri, 6 Dec. 2013
(Sf. Nicolae)
18.45-20.30
Antena 3
Dana Grecu
miercuri, 11 dec. 2013
21.00-22.00
România TV
Vict. Ciutacu,Laura Chiriac
joi, 12 dec. 2013
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
joi, 12 dec. 2013
20.30-21.30
Antena 3
Răzvan Dumitrescu
Sâmbătă, 14 dec. 2013
15.00-17.00
Antena 3
Ioana Răduca
Sâmbătă, 14 dec. 2013
23.00-23.50
Antena 3
Oana Stănciulescu
joi, 19 dec. 2013
15.00-16.00
România TV
Paula Rusu
Duminică, 22 dec. 2013
17.00-18.00
Realitatea TV
Saviana Russu
Duminică, 22 dec. 2013
16.00-18.00
B1 TV
Mihai Jurca
luni, 23 dec. 2013
16.00-18.00
B1 TV
Irina Petraru
miercuri, 25 Dec. 2013,
(prima zi de Crăciun)
15.00-16.00
Antena 3
Alessandra Stoicescu
joi, 26 Dec. 2013
(a doua zi de Crăciun)
21.00-22.00
România TV
Laura Chiriac
Vineri, 27 Dec. 2013
(Sf. Ştefan)
21.00-23.00
B1 TV
Mădălina Puşcalău
Duminică, 29 dec. 2013
22.00-23.00
Antena 3
Oana Stănciulescu
joi, 2 Ian. 2014
18.45-20.00
România TV
Eli Romanescu
joi, 2 Ian. 2014
21.00-22.30
Antena 3
Răzvan Dumitrescu
Duminică, 5 ian. 2014
11.00-12.00
România TV
Raluca Culcea
luni, 6 Ian. 2014
(Boboteaza)
19.00-20.00
B1 TV
Andrei Bădin
marţi, 7 Ian.2014 (Sf. Ion)
18.45-20.30
Antena 3
Radu Tudor
miercuri, 8 ian. 2014
22.00-23.00
Money Channel
Horia Alexandrescu
Vineri, 10 ian. 2014
21.00-23.00
Realitatea TV
Ion M. Ioniţă
Sâmbătă, 11 ian. 2014
22.00-23.00
B1 TV
Nadia Ciurlin
Duminică,12 ian. 2014
15.00-16.00
Antena 3
Ioana Răduca
miercuri, 15 ian. 2014
21.00-22.00
România TV
Victor Ciutacu
Duminică, 19 ian. 2014
15.00-16.00
Realitatea TV
Cristina Ioniceanu
Duminică, 19 ian. 2014
21.00-22.00
B1 TV
Nadia Ciurlin
luni, 20 ian. 2014
22.00-23.00
România TV
Andreea Creţulescu

Cu încredere,
Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu
12 ianuarie 2014 (actualizare 22 ianuarie 2014)

Anunțuri

14 răspunsuri to “Scrisoarea lui Sorin Iliesiu catre Delegatia permanenta a PNL”

 1. AVP Says:

  Cititi-o cu atentie, my friends. E vba – ca va place sau nu – de cea mai activa figura a societatii civile (cu adevarat civile, aloo…) din Romania postdecembrista.

 2. Marginalia non turpia Says:

  ”Se cuvine ca Parlamentul European să ştie că românii au îndurat cel mai dur regim comunist din Europa postbelică, că au fost singurii europeni care – în 1989 – şi-au sacrificat viaţa pentru căderea comunismului (când s-au înregistrat peste 1.100 de morţi), că nici un popor nu a luptat cu arma în mână împotriva dictaturii comuniste precum românii, timp de 17 ani, din 1945 până în 1962, când munții noştri erau împânziți cu partizani care luptau împotriva armatei roşii de ocupație şi a autorităților sovietizate”.

  Pentru mine, această promisiune are sens. Știu că va repeta cu obstinație aceste lucruri, dacă va fi ales. Nu știu însă ce va face Parlamentul European, repet. Ce soft va activa, iar dacă e nevoie, unul nou va crea?!

  Intreb iar, ca un ageamiu: S.I. va candida pe o listă a PNL? Cu cine?
  Îmi amintesc asta: Pe vremuri, în uitatul comunism, cumpăram o carte bună ”la pachet” cu cine știe ce obiecte culturale lipsite de valoare. Istoria se poate repeta.

 3. AVP Says:

  Marginalia, vbim aici de un om cu fapte (bune) si care, daca ar fi sa-l judecam strict dupa fapta, merita si rasplata, atata tot. Fara sa mai punem la socoteala ca acolo unde ar merge (next stage), s-ar zbate in acelasi mod (pozitiv), spre binele nostru al tuturor (in niciun caz nu va dormi in hainele statului, ca muulti altii).

  Acuma, depinde cum vor aprecia colegii sai de partid si daca – numai daca – acestia sunt civilians…oops. Or, cel putin in privinta unor figuri importante & decidente de pe-acolo, io unul m-as cam indoi, aloo…

  PS: din off goe al lu mboe securistrigoe hurla ca un apucat la Sorin Iliesiu, ceea ce-mi intareste convingerea ca cei care nu prea il liubesc pe onestul om sunt baieti cucuieti, nu fete… 🙂

 4. Marginalia non turpia Says:

  A ieșit Luna. E splendidă, m-am plimbat cu ochii pe ea.
  Miro are un splendid tablou cu un câine care urlă la lună.

  Urletul său are un CE metafizic.

 5. Marginalia non turpia Says:

  Iar Sorin Ilieșiu își vede de drumul lui.

 6. AVP Says:

  Likantropul da mereu tarcoale pe-aci. Dupa ce a papat-o pe Stely cu fulgi cu tot (oops), pandeste ocazia ca sa te-nhate si pe tine 🙂

 7. Marginalia non turpia Says:

  Nu tot ce zboară se mănâncă.

  On topic: Văzuși filmulețul ”Aurolac”? Foarte interesant conceput. Eroina principală vede ce s-a filmat și comentează, așadar o avem in ipostazele de actor și spectator. Ingenios!

 8. Marginalia non turpia Says:

  ”Apocalipsa după Cioran”. Merită să fie văzut, indiferent de opiniile politice ale receptorului:

  http://www.raftulcuidei.ro/apocalipsa-dupa-cioran-documentar/

 9. AVP Says:

  @Radu Humor, @Dl Goe et aliis ejusdem farinae : atunci cand va veti cere sincer scuze pt toate mizeriile pe care ni le-ati facut, mie si musafirilor mei, ani si ani, mai stam de vba, poate. Io nu sunt ranchiunos, nici zavistios, nici atat de tanar incat sa-mi mai pierd vremea luptandu-ma cu anonimii. Sper sa ma intelegeti. Abia acum am putut sa m-asez la gura hyperspatziului, pentru o juma de ora. Si e drept oare sa mi-o pierd si pe-asta cu voi ? 🙄

  Noapte buna.

 10. Marginalia non turpia Says:

  Construct, un film foarte indragit de autorul sau:

 11. Marginalia non turpia Says:

  Un film despre Regina Maria:

 12. Marginalia non turpia Says:

  AVP, dacă Sorin Iliesiu ar fi PRIMUL pe lista liberalilor pentru alegerile parlamentare, cred că aș vota acea listă.

 13. AVP Says:

  Sper ca glasul care striga in pustiie sa fie auzit, de data asta, Marginalia.

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s