Cum va fi vremea ? Dar vremurile ?

În ce mă priveşte, mă ghidez în prevederea vremii după meteoradar.co.uk, care m-a înşelat arareori. Iată mai jos, de-un paregzamplu, cum va fi vremea în următoarele două-trei zile (petele de culoare portocalie reprezintă regiunile unde ninge). Deci mâine şi poimîine până la ora 6.00 GMT va ninge, cel puţin în urbea X, unde-mi duc vacu (aici ninsoarea va reîncepe miercuri la ora 18 GMT, însă pentru scurt timp, se pare) :

meteo1

meteo2

meteo3

meteo4

meteo5

meteo6

Din păcate, nu pot avea aceleaşi cuvinte de laudă şi despre înregistratorul seismic de la Muntele Roşu, principalul pazarnic al Slab-ului de la Vrancea, pe care îl poate viziona oricine prin webcam-ul cu transmisie non-stop, evident. Pe lângă faptul că webcam-ul ăla transmite însă cu un delay de circa două minute, ceea ce-l face inutil în cazul unui cutremur major (de care privitorul ar lua cunoştinţă abia după ce-ar simţi personal, subt picioarele sale înfiorate, faimoasa undă buzdugan, Unda P, care precede cu circa 30 de secunde celelalte două unde ale şocului seismic: Unda S şi Unda R), tamburul seismografului e un jaf, în sine, stricându-se frecvent, neglijenţa ori sărăcia  administratorilor seismografului cică number one fiind dovedită cu prisosinţă de faptul că se reciclează hărtia tamburului, întorcându-se pur şi simplu pe dos, aşa cum se vede din imaginea următoare. Ferească sfântul să vină un cutremur serios, căci seismologii noştri, cu aparatura lor matusalemică şi cu pregătirea lor de pe vremea lu Nea Kaisăr, nu-l vor putea prevedea nici dacă Slab-ul de la Vrancea i-ar trage de mânecă înainte de a se cutremura, în timp ce pazarnicii de la Muntele Roşu ar moţăi pe aparatura ca vai de ea…

muntele rosu

Cât despre vremurile dup-acilea, nu-mi plac chiar de loc, aloo… A mon avis, asistăm la o uriaşă manipulare, după un scenariu scris în top secrete staff-uri militare, iar nu de masele populare revoluţionare, începând cu evenimentele din Ukraina şi ce-o mai urma, manipulare în care ţărişoara dodoloaţă ar putea fi atrasă cu voia sau fără de voia sa, şi-atunci numai Domnul Zeu, Unchiul Sam of America şi Tătukul de la Moscova ar mai putea avea vreo idee de ceea ce s-ar putea întâmpla, n-aşa…? În orice caz, nu mă amuză să constat că unii dintre amicii mei, pe care-i credeam baremi cât de cât intelighenţi, dacă nu realişti sau prezenţi, se raporteză faţă de drăcăria asta ca nişte debili la menţi, în timp ce ei s-or crede intelectuali occidentaloizi eminenţi, te pomeneşti, a…? 🙄 Mare-i grădina

Reclame
Publicat în AVP comment. 6 Comments »

6 răspunsuri to “Cum va fi vremea ? Dar vremurile ?”

 1. Marginalia non turpia Says:

  Vremurile, ca vremea.
  Unii le înregistrează mai acurat, alții cu dotarea pe care o au.

  Asta nu le oprește, pe ele, să fie.

  Cum măsurăm turbulențele interioare, Poesele?

 2. AVP Says:

  Vremea o plămădeşte- încă – Domnul Zeu din amontele aval, respectiv Planeta-Ou, în chip natural (chit că şi aci am cam început să-mi spun cuvântul „eu”, dzeul artificial, din valul actual…). Insă vremurile sunt fabricate in integrum, de când e lumea cu vremuri şi vremi, de politicieni.

  „Politica e destinul”, iar „turbulenţele interioare” – dacă tot întrebi – sunt chinul sau infernul în care se decantează sublimul (ori dacă preferi : divinul).

  O Duminică plăcută.

 3. Marginalia non turpia Says:

  Mulțumesc. Una la fel de plăcută vă dorim!

 4. Goldmund Says:

  Vremea ca vremea, ne ia mereu prin surprindere, dar cutremurele politice recente din Ucraina, Egipt sau Siria ne arata daca mai era nevoie ca „lupus est homo homini”, si ca un Razboi Rece traieste cvasi etern, pentru ca omul are nevoie de repere ”morale” locale(Shit!) si pentru ca din plictiseala se moare cel mai cumplit – toti greii literaturii latino-americane vorbesc despre labirint(ul vietii/destinului) – omul sufera de angoasa unei plictiseli omniprezente, globale(in sfarsit, un reper comun).
  Ma intreb, care ar fi fost soarta Romaniei(prin prisma evenimentelor din Ucraina de azi!), daca Presedintele Basescu, in urma deciziei CCR nu ar mai fi fost presedinte incepand din vara-toamna anului 2012, si dupa acest interviu:

 5. AVP Says:

  Salut, Goldmund. Romania ar fi fost ceea ce este deja, a nu se supala, cu voia sau fara de voia d-lui Băsea. Mult mai sanatos pentru Oranjeria de Romania ar fi fost ca TB sa iasa în iulie 2012 la bataie, pregatindu-i eonului post-Basescu o platforma ieroica, pe un fond de valvataie lae bucalaie, asa cum am avertizat chiar la Madme Blogary in odaie.

  Postare noua.

 6. Marginalia non turpia Says:

  Da, turbulențele interioare, pot cauza conflicte exterioare.
  Talibanismul generator de războaie reprezintă o gonflare a eului prin asimilare de prejudecăți, ambiții, iluzii ale unui grup.

  A spus-o un tip interesant, Krishnamurti, pe care eu abia acum am ajuns sa-l citesc.

  Era împotriva citării. Eu însă nu-l ascult și îl citez fiindca am dat atenție spuselor sale cum dai atenție unui pom ori zăpezii și am simțit adevărul lor. Mai mult, unele afirmații ale sale seamănă cu intuiții ale mele.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s