Sorin Ilieșiu îl interpelează pe ministrul Cazanciuc despre „cazul Răuță”

4 noiembrie 2013

Stimate domnule ministru al Justiţiei,

Chiar dacă nu întâmplător Eugen Ionescu, cel mai strălucit dintre inventatorii teatrului absurdului, s-a născut şi a creat în ţara noastră, cred că s-ar impune totuşi nişte limite ale absurdului în Justiţia din România. În acest context, în condiţiile în care pedeapsa cu moartea a fost abolită la noi în ţară în 1989, abolire consfinţită de Constituţia României din 1991 şi de cea din 2003, vă rog să lămuriţi opinia publică naţională, dar şi pe cea internaţională – mai ales pe cea americană -, cum a fost posibil ca în 2013, mai precis acum trei zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România să menţină condamnarea la moarte a savantului american de origine română Constantin Răuţă.

Cum a fost posibilă menţinerea unei asemenea sentinţe – dată în 1974 -, pentru că tânărul cercetător ştiinţific Constantin Răuţă, obligat fiind să colaboreze cu Securitatea, a decis să-l “trădeze” pe Ceauşescu, respectiv să nu se mai întoarcă în România comunistă, din dorinţa de a face carieră ştiinţifică în lumea liberă?

Domnule ministru, jurnalistul Andrei Bădin a arătat de curând în ziarul Evenimentul zilei că decizia din 1 noiembrie 2013 a Curţii Supreme din România “vine la câteva zile după ce la Deveselu a început construirea scutului antirachetă american. Un american de origine română, dar şi cu cetăţenie română, savant reputat la NASA, continuă să fie condamnat la moarte în România, ţară aliată Statelor Unite. O decizie ilogică şi, mai ales, nexecutorie. Constantin Răuţă vine foarte des în România. O să fie arestat  şi executat? În nici un caz. Sau doar un semn din partea sistemului comunist că încă mai există? Ironia sorţii: Răuţă are un rol în scutul antiamerican de la Deveselu: a fost implicat în dezvoltarea sistemului de protecţie antirachete balistice (sistemul SM-3, mai cunoscut ca scutul antirachetă) sau în proiectul telescopului spaţial Hubble”.

Domnul Constantin Răuţă, născut în 6 noiembrie 1943 la Alba-Iulia, împlineşte poimâine 70 de ani. A afirmat public că doreşte să-şi pună energia şi ştiinţa în slujba României de azi. Credeţi, domnule ministru, că putem să-i urăm la mulţi ani fericiţi în România de azi?

Cu deosebită încredere în tinereţea dumneavoastră şi în faptul că eraţi copil când s-a prăbuşit sistemul juridic comunist,

Sorin Ilieşiu – senator PNL de Sibiu, autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului comunist ca nelegitim şi criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului:

http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html

http://www.gds.ong.ro/apel.htm

http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

 

Reclame

6 răspunsuri to “Sorin Ilieșiu îl interpelează pe ministrul Cazanciuc despre „cazul Răuță””

 1. AVP Says:

  Pariez că nici Băse, nici Ponta și nici alți priculici cică devotați aliați nord-atlantici, însă pendite – într-un fel sau altul – de Sfânta Mănăstire Seculici și care altfel sunt foarte vocali când e să condamne abuzurile ori absurditățile justiției din Tara lu tov Păcălici (ghici la cine mă refer io acum și aici?) nu vor zice, de data asta, nici ko kar karici. Poate Antonescu să-ncerce să schițeze ceva, cu grimasa & gafa de rigoare, păi cum naiba. The rest is silence 😎

 2. AVP Says:

  Reiau aci ceea ce-am spus intr-un alt topic : pe vremea cand hălăduiam prin hyperspatz obişnuiam să le aplic diverşilor priculici de care mă izbeam în cale – şi fiţi siguri că un rege al hyperspatziului se loveşte încontinuu de astfel de moroi, cu voia sau fără de voia sa… – testul pacepa, care suna aşa:

  Daca vrei sa afli cine este cel care vbeste cu tine, dar se-ascunde subt un nickname de pe Net, intreaba-l ce parere are despre Pacepa, direct. Daca e securist, poa’ sa fie el si sereist, sincer aliat al lu NATO dupa plebicistu post-terorist, caci tot va aborda fata de sireacu hero avantgardist cel putin un rictus cam trist…

  Testul Pacepa sau Testul Rauta.

  Acum ma retrag.

 3. Marginalia non turpia Says:

  Sorin Ilieșiu a trecut ”testul Răuță”. Felicitări!

 4. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s