Alte declarații politice marca Sorin Ilieșiu

I. Declarație politică citită în plenul Senatului la 29 octombrie 2013 de Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu : 

Traian Băsescu: Spoliatorul PNŢCD?

Adevărata dreaptă politică din România este reprezentată de Partidul Naţional Liberal, dar şi de ceea ce a mai rămas autentic în Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Dispariţia partidelor istorice a fost misiunea celui mai important Moştenitor al Securităţii, aşa cum a fost supranumit dl Traian Băsescu de către istoricul Marius Oprea.

În cazul PNŢCD, soluţia dispariţiei a fost aşa-zisa auto-eliminare din Parlament – misiune îndeplinită încă din anul 2000 şi reconfirmată la toate alegerile care au urmat.

În cazul PNL soluţia dispariţiei a fost fuziunea cu Partidul Democrat al d-lui Băsescu – misiune îndeplinită parţial în 2007 prin fuziunea partidului d-lui Băsescu cu un grup din PNL, respectiv PLD, compus din 30 de parlamentari, formându-se actualul PDL.

Scopul eliminării PNŢCD din Parlament a fost uzurparea locului pe care acesta l-ar fi ocupat de drept în Partidul Popular European după integrarea României în Uniunea Europeană.

Regret enorm că și eu am contribuit la farsa uzurpatorului Băsescu prin care acesta s-a legitimat ca fiind un autentic politican de dreapta: condamnarea crimelor comunismului, făcută în urma apelurilor mele începute în aprilie 2005, precum şi a raportului neoficial al acestor crime pe care l-am redactat tot în 2005, imediat după ce dl Băsescu a declarat că nu va condamna crimele comuniste întrucât nu există un raport cu dovezi ale acestora.

Din păcate, liderii dreptei europene nu ştiu nici azi că dl Băsescu a recurs la o cinică farsă, adică la o condamnare fără nici un fel de urmări, foştii torţionari comnunişti având şi azi pensii uriaşe, de aproape zece ori mai mari, de exemplu, decât salariile medicilor rezidenţi.

În concluzie: dl Băsescu a reuşit, prin mascarada condamnării comunismului, săînşele atât liderii PPE cât şi a electoratul de dreapta care, nedându-şi seama că totul a fost o farsă, i-a asigurat un al doilea mandat de preşedinte.

Adevăratul simbol al anticomunismului şi al Dreptei româneşti, Corneliu Coposu, s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea că tocmai dl Băsescu, inamicul anticomunismului şi al Dreptei româneşti, s-a preschimbat în simbolul acestora.

Acum, dl Băsescu urmăreşte unificarea aşa-zisei Drepte, respectiv fuzionarea partiduleţelor domniei sale (Forţa Civică şi Partidul Mişcării Populare) cu falsul PNŢCD validat juridic de marionetele domniei sale în dauna adevăratului PNŢCD. Falsul PNŢCD controlat de dl Băsescu s-a aliat politic acum câteva luni cu Forţa Civică a d-lui Băsescu. Scopul acestei fuziuni este încununarea mascaradei politice şi transformarea miilor de sedii ale PNŢCD în viitoarele sedii ale Terminatorului PNŢCD, dl Traian Băsescu. …S-ar răsuci definitiv în mormânt Corneliu Coposu!

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++

II. Declaraţie politică făcută de Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu, la 31 octombrie 2013:

Noul Cod penal violează drepturi garantate de Constituţie

Spre dezonoarea lui, în 2009, parlamentul dirijat neconstituţional de dl Traian Băsescu a adoptat fără bună-credinţă un nou Cod penal. Articolul 276 din acest cod, intitulat „Presiuni asupra justiţiei”, se referă la pedepsirea inclusiv cu închisoare a aşa-ziselor „declaraţii publice nereale” referitoare la judecători sau procurori, făcute în timpul procedurilor judiciare în derulare.

Am fost cosemnatar al proiectului legislativ, prin excelenţă liberal, depus ieri la Parlament pentru abrogarea ruşinosului articol 276 din noul Cod penal, fiind printre primii care am susţinut eliminarea lui întrucât acest articol este neconstituţional chiar în esenţa lui, violând dreptul la informare şi dreptul la liberă exprimare, drepturi garantate atât de Constituţia României cât şi de Declaraţia universală a drepturilor omului adoptată cu mult timp în urmă de ţara noastră.

Cetăţenii au dreptul să fie informaţi despre abuzuri, nereguli sau fărădelegi care ar putea fi comise chiar de procurori sau judecători, adică chiar de cei care sunt plătiţi din banii cetăţenilor pentru a cerceta şi a pedepsi abuzuri, nereguli sau fărădelegi.

La fel ca ceilalţi cetăţeni, avocaţii,  jurnaliştii şi politicienii au dreptul la liberă exprimare şi, totodată, au datoria profesională şi morală de a informa cetăţenii asupra abuzurilor, neregulilor sau fărădelegilor care ar putea fi comise în timpul procedurilor judiciare în derulare chiar de procurori sau judecători, adică chiar de cei care sunt plătiţi din banii cetăţenilor să cerceteze şi să pedepsească abuzuri, nereguli sau fărădelegi.

Reclame

11 răspunsuri to “Alte declarații politice marca Sorin Ilieșiu”

 1. Marginalia non turpia Says:

  PNȚCD nu mai e ce a fost. PNL nu mai e ce a fost. Coposu și Brătienii suferă împreună.
  Procesul comunismului nu s-a întâmplat.

  Voi fi un alegător turmentat? Probabil.

  Nu mi-ar plăcea ca vreun Cod Penal să permită presiuni asupra justiției sau să permită încălcarea Constituției. Mă întreb cum arată el în țările deprinse cu democrația. Mă mai întreb dacă politicienii noștri liberali au văzut asta, au vrut să aibă modele, sau iar construim o democrație originală.

  Sorin Ilieșiu, domnule senator, nu cumva mai e loc de o ”Speranță”?
  Întreb asta cu admirația pe care eu i-o port autorului de filme Sorin Ilieșiu.

 2. AVP Says:

  Băieții au avut geniul (s-o recunoaștem) de a și-l prezenta întotdeauna pe omul lor (sau pe controlatul lor în orb) ca fiind răul cel mic, în raport cu contracantidatul său, prezentat ca malefic sau famelic: „salvatorul” Ion Iliescu („soarele răsare”) contra „străinilor care n-au mâncat salam cu soia”, Rațiu și Câmpeanu; dl convențional-democratic („schimbarea în bine, în maxim 200 de zile”) Constantinescu vs odiosul – de data asta! – tov Ivan Ilici, „părintele mineriadei”; „despotul luminat” Ion Iliescu (de-acum!) contra „extremistului” fascistoid si antisemit CVT ; popularul Băse (Băse is cool, cum a titrat presa turtureilor vremii) contra arogantului și coruptului neronian, Bombonel; în fine Băse (redivivus) contra caraghiozului Gionel, care ne-a fost prezentat, bașca, și ca pro-moscovel, sireac de el… Pur și simplu, n-am avut de ales, dle Sorin Ileșiu, după cum și data viitoare va fi, te pomenești, la fel : contracantidatul omului sau oamei băieților (care deocamdată e lăsat să viseze) va fi făcut, până în pragul proximelor alegeri, de răsu curcilor, așa că poftim de alegeți, copii ai originalei și fascinantei democrații kakistocrații… 😳

  Deși… – ei bine – situația s-a schimbat prin apariția aborigenei netocrații, o entitate pe care statul centralizat quasimilitar n-o mai poate controla plenar… Așa că s-ar putea ca raportul de forțe să se fi schimbat radical.

  PS: Să nu uităm că în anul de grație 2000 până și sărmana d-na Doina Cornea a fost sforțată să voteze cu Ivan Ilici, The Great Priculici, căci doar nu era să-și pună ștampila pe extremistul de servici ? Sau te pomenești că dvs ați votat cu trinebunul de la Romare, frățioare ? 🙄

 3. Nicu Margarit Says:

  Si ca sa fie confuzia mai mare as aduga ca asa numitii netocrati isi au adapostsub prelata antenelor, asta asa, pentru descentralizare…

 4. AVP Says:

  Asa, si ? Sau ai vrea sa-si aiba adapost exclusiv subt prelata SRI, ca toate celelalte criptocaprarii ale statului hyper-super-centralizat si-ale politicii de pe malu Dambovitzii, pe care Manastirea Secu le controleaza inca de pe vremea Iepocii… ? In ce era te-oi crede, sau macar in ce an oi fi, nea Margarite, – stii ? 🙂

  Culmea e ca desi sunteti cu totii – voi, ‘dreptacii’ astia care defilati pe-aci – niste nostalgici ai statului criptocolectivist si criptosecurist, va considerati aparatori ai statului de drept postmodernist, pai cum dreaq.

 5. Marginalia non turpia Says:

  Dreapta nu e dreapta, stânga nu e stânga. Netocrația mă aburește. Eu cu cine votez?

 6. AVP Says:

  Nici eu nu știu cu cine voi vota, dacă te consolează cu ceva, CMM. Probabil că mă voi decide în ultima clipă, sau voi da cu banul, așa cum am mai procedat. Asta e situația și nația: cei în care am crezut, cât de cât, la un moment dat, s-au dovedit a fi cam aceleași fantoșe de altădat, constituind casta priculicilor și pensionarilor privilegiați ai statului hypercentralizat și criptomilitarizat, așadar moștenitorii statului criptocomunist curat, iar cei cu care aș fi votat baremi ca să-i carotez pe cinicii și aroganții ăștia sunt niște aventuriști abramburiști, care fură și sperjură ca haiducii analfabeți din Codrii Vlăsiei, ignorând până și faptul că pe pământul României a sosit hăăt demult chiar și Muma Telefoniei, față de care nu te poți ascunde nici dacă ai fi un șoricel în clopotnița Mitropoliei sau un puricel în moțul ciocârliei… 😳

  Numai drakkula – căci Dl Zeu pare a fi ieșit complet din schema politică aborigenă – știe care poate fi răul cel mic în acest moment politic lipsit de orice glorie & calic.

 7. Marginalia non turpia Says:

  Ei, AVP, s-o găsi iar ”un rău mai mic” .

  Ceea ce mă deranjează în ultima vreme sunt foștii comuniști /comuniste, acu talibani de ”dreapta”, care îmi dau lecții de bune practici poitice.
  Mie, care n-am fost membră PCR, mie care am votat Rațiu președinte în 90, mie care am vazut cum se pregăteau alegerile în Convenția Democratică, am fugit de responsabilitatea de psiholog consilier și am tras un plâns sănătos acasă la mine anticipând ce se va întâmpla, mie care am ocolit o funcție în PAC, pentru că nu agream bălăcăreala academică.

  Genul acesta de sfaturi mi se par culmea derealizării.

 8. Marginalia non turpia Says:

  Pentru mine, familia și prietenia sunt valori mai importante decât principiile politice. Niciodată nu-mi voi dezavua prietenii pentru simplul fapt că au alte opțiuni politice decât mine. Întotdeuna voi fi alături de membrii familiei mele dacă vor avea nevoie de mine, indiferent cu cine au votat.

  Nici un taliban de dreapta ori de stânga nu mă poate convinge să gândesc sau să acționez altfel. Și, spre durerea mea, am cunoscut câțiva, fioroși.

 9. AVP Says:

  CMM, daca vrei sa scapi de priculicii care te enerveaza, nu exista decat o solutie: ignore total.

 10. AVP Says:

  Postare noua.

 11. Marginalia non turpia Says:

  Mulțumesc. Un sfat bun.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s