Doc-ușor e orcușor ? Sau ce e, de fapt ? :roll:

Un fost forumist care semna „Doc”, prin 2007-2008, a fost suit la un moment dat la cucurigul „Hot-News” – și niciunui observator atent nu i-a scăpat atunci tâlcul promovării preste noapte & secretoase șoapte, cum ar veni, a telentuosului și într-adevăr intelighentului, de altfel, tinerel forumist la tribuna trompetei portokaki a noii medii… -, Doc, pe numele real Miron Damian,  publicând apoi articole plăcut scrise și relativ moderate ca ton, putând constitui la o adică trăsura de unire între comilitonii portokakii din mass & new media (de regulă niște aroganți radicaliști și cam fixiști, care nu prea se scoboară să dialogheze cu simplii feisbucciști sau forumiști) și restul lumii de cetățeni turmentați, respectiv fie lumea cetățenilor statistici sau anonimizați, veșnic frământați cu cine să voteze, fie lumea susținătorilor mai mult or mai puțin talibanizați și declarați ca atare ai altor forțe politice decât cea a dreptacilor aroganți, cetățeni ce constituie, la urma urmei, electoratul clasic sau boborul majoritar ot Carpați.

Impresia asta o aveam despre Doc până ieri, când după ce am purtat pe zidu-i o discuție ad-hoc, am văzut că Doc a cenzurat apoi nu doar ceea ce hai să zicem că era de cenzurat, eu însumi pregătindu-mă să-i propun lui Stely să eliminăm din proprie inițiativă comentariile cu iz prea personalizat, însă el a profitat de ocazie și a eliminat, cam prea zmecheros pentru o gazdă c-un renume de domnișor cuminte & mumos, și alte comentarii ale noastre, care nu puteau fi socotite personale decât dacă Doc a apreciat – cam ciudat – că ușoarele laude la adresa lui Predoiu și ușurelele accente antibăsești îl priveau pe el personal, te pomenești… oops.

Ăștia sunt journaliștii imparțiali ca tot rumânu ot Bucuresci.

 Ce a mai rămas din dialogul cu pricina după cenzura imparțialului, cică, Doc

Miron Damian · 218 followers

Yesterday at 12:04am near Sibiu ·

Cine să aibă dreptate? Președintele sau prezidențiabilul PDL? Băsescu, când spune că Predoiu a încercat fără succes să păstreze portofoliul Justiției în guvernul Ponta, sau Predoiu când spune că e invers, Ponta fiind cel care i-a făcut lui o ofertă, refuzată pe loc? Premierul confirmă varianta președintelui, dar nu pun pe cuvântul lui absolut niciun preț, în nicio privință. Iar, în această privință, n-aș pune nici pe-al celorlalți doi.Însă nu e greu de găsit varianta corectă, la modul speculativ, prin dovezi indirecte ca să folosesc terminologia legală. Varianta dlui Predoiu, mă tem, e cea extrem de improbabilă. Principalul obiectiv a lui Ponta în formarea primului guvern a fost să păstreze unit USL-ul, până după alegeri. Le-a făcut enorm de multe concesii liberalilor, inclusiv – suspectez eu – suspendarea de anul trecut, inclusiv portofoliul Justiției, foarte dorit de aceștia (vă amintiți cine a fost ministrul de resort în guvernul Ponta I ?). Nu văd niciun motiv, niciun scenariu posibil care să-l facă pe liderul PSD să se roage de Cătălin Predoiu să rămână la minister.Sigur, i-am putea reproșa președintelui că orișicât a acționat cu răutate făcând dezvăluirea asta. Așa va fi, dar ”dreapta” trebuie să-i mulțumească. Mai bine să se afle și să se lămurească episodul ăsta acum, decât să izbucnească cu câteva luni înainte de alegeri, compromițând candidatura prezidențiabilului Predoiu.Dar există un reproș sau măcar o întrebare pertinentă pentru Băsescu. A mai spus că Predoiu a încercat să-l demită pe Morar de la șefia DNA (lucru confirmat de fostul ministru) pe vremea când era ministru PNL, în cabinetul Tăriceanu. Președintele s-a opus, și apoi i l-a impus pe Morar. Ce e de neînțeles, în condițiile astea, e de ce Băsescu l-a mai acceptat pe Predoiu ministru și în guvernele Boc?

Post Scriptum : Aș fi putut da aci și comentariile pe care le-a cenzurat Doc, dar nu mai am chef să mă joc, vba aia : n-ai cu cine, mey, rumâne…

Reclame