Sorin Ilieşiu explică de ce va vota contra proiectului Gold Corporation

DECLARAŢIE POLITICĂ citită în plenul Senatului

în 10 septembrie 2013 de Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu

De ce voi vota împotriva proiectuluiRoşia Montană Gold Corporation – Gabriel Resources” ?

Voi vota împotriva proiectului “Roşia Montană Gold Corporation – Gabriel Resources” pentru că ieri, spre cinstea şi onoarea lor, aşa au decis în cvasi-unanimitate cei 150 de parlamentari liberali.

Voi vota împotriva unui asemenea proiect pentru că sunt membru al Partidului Naţional Liberal, iar acest proiect este anti-naţional pentru că ignoră interesul României şi anti-liberal pentru că reprezintă exact contrariul conceptului “Prin noi înşine!”, idealul politic naţional-liberal devenit realitate prin naşterea României independente, a României moderne, a României Mari.

Voi vota împotriva unui asemenea proiect pentru că bunicii şi străbunicii mei au fost mineri la minele de aur din Baia-Mare, obligaţi să scoată aurul românesc pentru bancile naţionale de la Viena, de la Budapesta sau de la Moscova.

Dar locul aurului românesc este în Banca Naţională de la Bucureşti.

De ce aruncăm bani europeni pe gondole care pleacă de nicăieri şi duc spre nicăieri, pe parcuri la ţară sau terenuri sportive în pantă? De ce nu folosim bani europeni pentru a ne extrage aurul în beneficiul exclusiv al nostru şi fără nici un risc de mediu? Sau de ce nu ne împrumutăm la Banca Mondială sau la FMI pentru ca aurul nostru să rămână copiilor noştri?

Deviza “Prin noi înşine!” trebuie să redevină politica de stat a României şi, totodată,unul din Marile Proiecte ale guvernului nostru.

Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu

Bucureşti, 10 septembrie 2013

Anunțuri
Publicat în Apeluri, Petitii si Comunicate pe Avp's blog. Comentarii închise la Sorin Ilieşiu explică de ce va vota contra proiectului Gold Corporation